Verdediger Sidoel verlaat Ajax voor Reading

FinnDekker, 17-07-2018 om 14:45, 17567 views, Reading |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax neemt afscheid van Darren Sidoel. De talentvolle verdediger tekende dinsdag namelijk een contract bij het Engelse Reading FC, dat momenteel uitkomt op het tweede niveau van Engeland in de Championship.

Het contract loopt tot de zomer van 2021, zo meldt de Engelse club op de eigen officiële site. Afgelopen seizoen was Sidoel onderdeel van het Jong Ajax dat kampioen werd in de Jupiler League, tegenwoordig de Keuken Kampioen Divisie. De twintigjarige verdediger was daarvoor vanaf 2012 actief in de jeugdopleiding van Ajax, nadat Sidoel overkwam van ADO Den Haag. 

De rechtspoot komt in Engeland een andere oud-Ajacied tegen, aangezien Pelle Clement sinds vorig seizoen speelt in Madejski Stadium. Ook Danzell Gravenberch staat officieel nog onder contract bij Reading.

Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OuweDibbes
Goed punt dat Ajax doorselecteert. Is geen Ajax 1 materiaal, overigens geen schande maar liever dan een a1 speler doorschuiven wat wel in aanmerking kan komen voor het eerste.
0 0
Ar
En daarmee is de hele achterhoede van Jong Ajax vorig seizoen vertrokken.
0 0
Michelinho
Volgens Sjors van Veen op Twitter was hem een contract aangeboden, maar wilde hij niet bijtekenen.
0 0
PJSM
Wie?
0 0
Ajaxvooraltijd
Sidoel, maar die zit daar voorlopig lekker warm op de stoel.
0 0
EVH
En gelijk heeft ie
1 0
EVH
En gelijk heeft ie
1 0
Duif63
Net als veel van zijn leeftijdsgenoten een redelijke speler maar niet voor het niveau wat Ajax 1 nastreeft. Het is toch vooral erg veel middelmaat wat de jeugdopleiding aflevert.
3 0
Ajaxbrl
Hij sliep vroeger al in een Reading pyjama! (Of was het nou 'Redding' , Bky?)
1 -1
Bky
Mijn autocorrect zegt "redding" ja! Die heeft niet zoveel met voetbalclubs schijnbaar.
1 0
Ferd
toevallig spreek je het uit als Redding dus je autocorrect is fonetisch.
0 0
Babayaka
Mama man wat is dit jammer zeg, was echt de nieuwe Rijkaard.

Maar ja lekker in 2de divisie ballen in Engeland is ook leuk.
1 -5
Piejotter
Wie wil er nog spelen in de Keuken Closet Kampioen divisie?
2 -1
Labrador
Wat moeten ze wel niet denken in Engeland. " Last season he won the " kitchen champion league."
2 -2
DavidFerr
Toen nog Jupiler League ;-)
4 -1
mgtow
Gaan we hem missen? Denk het niet toch?
4 -1
***1900***
Vond hem toch wel een aardige speler hoor. Weet niet of hij het eerste gehaald zou hebben maar sluit het zeker niet uit.
1 -5
AltijdGelijk
Ik zag in Sidoel zeker wel toekomst.

Is alleen zwaar geblesseerd geraakt en daarna heb ik weinig van hem gezien.

Maar vond het echt een sterke verdediger, fel! Deed mij persoonlijk een beetje denken aan Nigel de Jong.

Zou me niets verbazen als hij het alsnog gaat maken
0 -3
Redrum
Nope, het is het allemaal net niet met die verdedigers van Jong-Ajax die nu vertrekken. Ik ga ze niet missen.
6 -1
AltijdGelijk
Lartey Sanniez en Zeefuik, zijn naar mijn mening gewoon 2 hele sterke spelers die je er prima bij zou kunnen hebben.

Zeefuik doet niet onder voor de rechtbacks die wij nu hebben. Dat gaat ie dit jaar laten zien.
2 -7
Ajax#1900
Dat zegt alles over het niveau van de overige rechtsbacks natuurlijk. Zeefuik is ook niet goed genoeg.
7 -2
DavidFerr
Zeefuik had ik ook graag meer kansen zien krijgen.
3 -5
Duif63
Rosenborg vergeten ?
2 -2
afcasven1995
We houden niks meer over voor Jong Ajax, vooral achterin niet.
2 0
BobaAjax
Onzin, schuurs bakker en orejuela zullen gewoon daar gaan spelen. Met Botman , Kemper, bakboord, ter heide .
Van gelderen zal dit jaar ook de stap naar jong al gaan maken, verwacht ik.
6 0
DavidFerr
Ajax is aan het doorselecteren.

De spelers die zijn vertrokken zouden het waarschijnlijk toch niet gaan halen.

Ik zie veel liever talentvolle 17 a 18 jarigen in Jong Ajax spelen dan twijfelachtige 20 en 21’ers. Dan eindigen ze maar als 10e.
2 -1
433metdepuntnaarlinks
Mee eens op 1 punt na: "dan eindigen ze maar als 10e". Hoewel de plek op de ranglijst niks uitmaakt, dat ben ik met je eens en dat bedoel je ook, het is wel belangrijk dat ze in de top meedoen qua voetbal. Vorig jaar heeft Jong Ajax ook grotendeels in balbezit gespeeld, ideaal als je wil doorschuiven naar 1. Als Jong Ajax komend jaar alleen maar moet knokken en veel problemen heeft, weinig balbezit en niet vaak dominant kan zijn, dan oefen je daar als talent ook minder op.

Worden ze wel harder van, maar dominantie en balbezit is wel een must, de plek is minder belangrijk idd.
3 -1
DavidFerr
Mee eens.
0 0
Ozymandias
Het lijkt erop dat Pasquali zich beter kan richten op een rol als rechtsback aangezien de concurrentie op het middenveld groot is (met onder andere Gravenberch). Reiziger kan er dan voor kiezen om met (v.r.n.l.) Pasquali, Bakboord, Botman en Bakker in de verdediging te spelen. Dan hebben ze Solomons en Kemper achter de hand. Daarbij zullen Wöber en Schuurs waarschijnlijk met enige regelmaat met Jong Ajax meedoen (zeker in de eerste helft van het seizoen).
0 -3
10Pele10
Ik denk en vind dat Bakboord te klein is voor het centrum en zich beter kan richten op de rechtsachter positie!
0 0
Ozymandias
Ik denk dat het voetballende vermogen van Bakboord niet groot genoeg is om als rechtsback te spelen. Daarbij zie ik lengte niet als een kwaliteit en dus ook niet als een noodzaak voor centrale verdedigers. Dijks was 1,93 meter maar zou de meeste kopduels van Bakboord verliezen.
1 0
10Pele10
Daarmee bedoel jij dat je als RB meer voetbal vermogen moet hebben dan een RCV?
Je kunt lengte niet als kwaliteit zien en daar Dijks als voorbeeld noemen maar dat is appels met peren vergelijken....Ik denk dat als je max. 1.70 bent je qua lengte tekort komt voor in het centrum van de verdediging van een topclub
0 0
trodat4030
Dikke vette onzin. Pasquali is een middenvelder en hoort daar dan ook gewoon te spelen. Dan moet ie maar een ander uit t elftal spelen (Dani bijvoorbeeld, dat moet m met 2 vingers in z'n neus en achteruit kruipend nog makkelijk lukken), maar om er nu een RB van te maken omdat wij daar alleen maar rotzooi hebben inmiddels slaat nergens op. Dan maak je van Ajax' probleem Pasquali's probleem..
1 0
Ozymandias
Alaba was een middenvelder, Roberto was een middenvelder en Kimmich was een middenvelder. Nu hebben ze alle drie een vaste basisplaats als back en horen ze bij de beste backs ter wereld. In het voetbal wat Ajax wil spelen passen omgevormde middenvelders goed op de back posities.

Als de bal bij de linksback of linkshalf is zal de '6' in de linkerhalf-space staan. In dat geval kan de rechtsback naar de rechterhalf-space trekken zodat de rechtshalf diep(er) kan gaan (staan). Een andere optie is dat de rechtercentrale verdediger naar het middenveld schuift en dan moet de rechtsback hem van rugdekking voorzien.

Ook kan het zo zijn dat de rechtshalf zich laat inzakken en dat de rechtsback dan over de half heen gaat om de vierde man op het middenveld te vormen. Dit zijn allerlei variaties die je bij clubs als Barcelona, Bayern en City elke wedstrijd veelvuldig voorbij ziet komen. Zo ontwikkelt een team namelijk veel variatie in de opbouw.

Alleen wordt er in zo'n speelstijl in balbezit positioneel veel meer van backs gevraagd dan dat ze alleen dom de flank op en neer rennen. Daarom worden bij topclubs die tactisch goed voetbal spelen nu regelmatig talentvolle middenvelders op de back posities gezet. Pasquali heeft bij Ajax meer potentieel als back dan als middenvelder.
1 0
Boer
Ik ben het met je eens, alleen die inschuivende centrumverdedigers zie je ook bij City en Barca niet veel meer. In de tijd dat 442 met vier echte middenvelders populair was kon een centrumverdediger gerust inschuiven. De backs knepen dan gewoon.

Tegenwoordig grendelen de twee (of drie) centrumverdedigers en ten minste een controleur het centrum af. Inschuiven is er met ‘hoog’ spelende backs niet meer bij. Backs staan meestal op gelijke hoogte met de defensieve middenvelder(s) en vaak genoeg er voorbij. En dan kun je op de backposities beter omgeschoolde middenvelders hebben dan dravers a la Diks, Dijks en Hateboer. Vandaar ook dat Mazraoui van Ten Hag de voorkeur krijgt boven Orejuela en Kristensen.
0 0
Ajaxvooraltijd
Reading bookies on the bench.
0 0
Dwergje48
Boee
0 0
Ajaxvooraltijd
Hahahaha Saggerijntje.
0 -1