[Update II] Blind tekent en is officieel Ajacied

FinnDekker, 17-07-2018 om 12:30, 91870 views, Ajax | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

De terugkeer van Daley Blind naar Ajax is een feit. Ajax bevestigt op de eigen website dat het tot een overeenstemming is gekomen met Manchester United over de rentree van de 28-jarige voetballer.

Na de overeenkomst tussen beide ploegen is het nu slechts een kwestie van tijd totdat de international zijn handtekening zet onder een contract in Amsterdam. Het gaat om een verbintenis met een looptijd tot medio 2022. Ajax betaalt zestien miljoen euro aan Manchester United, een bedrag dat middels bonussen op kan lopen tot 20,5 miljoen.

Voordat de verdediger annex middenvelder in 2014 naar Manchester vertrok, speelde hij al een aantal van 143 officiële wedstrijden voor Ajax. De Engelse club nam hem destijds over voor 17,5 miljoen euro. Bij United kwam Blind tot een aantal van 141 duels.

Update - 07.05 uur (17 juli 2018)
Daley Blind zal dinsdag of woensdag aansluiten bij de groep. Dat is wat Mike Verweij, journalist van De Telegraaf, meldt op Twitter. De nieuwe aanwinst is al in Engeland waar Ajax zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. Donderdag wordt er geoefend tegen Walsall en Wolverhampton. 

Ajax maakt zich daarmee op voor het tweeluik met Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League. Of Blind de 25e van juli al speelgerechtigd is voor het heenduel in Amsterdam, wordt volgens de ochtendkrant de komende dagen duidelijk.

Update II - 12.30 uur (17 juli 2018)
Ajax meldt dinsdagmiddag dat de handtekeningen zijn gezet, hetgeen Daley Blind nu officieel Ajacied maakt. Vier seizoenen lang staat de international onder contract in Amsterdam. De verbintenis loopt daarmee tot en met 30 juni 2022. De 28-jarige Amsterdammer verliet Ajax medio 2014 voor Manchester United en speelde zodoende vier seizoenen in de Premier League. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MaximilianRosse
Ik vind Blind de ideale nummer 6. Hij speelde in zijn laatste seizoen bij Ajax echt fantastisch op die positie. Ik vraag me af hoe het middenveld eruit komt te zien. We hebben te veel middenvelders op dit moment. We hebben: Tadic, Ziyech, Labyad, vd Beek, Frenkie, Siem, Eiting, Blind en Schöne. Ik zou Eiting lekker verhuren aan een eredivisieclub. En ik denk dat Ziyech nog wel vertrekt. Te veel concurrentie is niet goed.
0 0
AjaxDude12
We hebben een deel van deze gasten nodig op andere posities dan middenveld. Tadic kan ook voorin (net als Labyad), Frenkie zou je ook centraal achterin naast de Ligt kunnen zetten (net als Blind zelf). Zijn dus niet allemaal middenvelders die alleen voor het middenveld gebruikt gaan worden. Zou niemand verkopen, zo heb je een brede selectie. Vind Siem wel te traag geworden voor Ajax 1 eigenlijk.
0 0
JJAFCA
Daley Blind word ooit een waardige opvolger voor Sjaak Swart, hulde.
1 0
Boer Gijs
Het is veel geld en het is opportunistisch. Dat zijn mijn bezwaren. Via Danny heeft Ajax gehoord dat Daley mogelijk interesse in terugkeer had neem ik aan. Het is de vraag of we op zijn positie versterking nodig hadden en of hij zone moet/kan verdedigen. Dat gezegd hebbend: ik vind hem een geweldige speler en gast, zo loyaal en mentaal ook nog eens koel. Kan opnieuw heel waardevol zijn in de Ajax selectie.
2 -1
AjaxDude12
Ben het met je eens dat het belachelijk veel geld is. Maar dat is deze tijd. Voor een beetje een goede speler op een normale leeftijd met ervaring betaal je dit gewoon minstens. En dan mag je nog blij zijn.
0 0
Joseph
Ik neem aan dat de interesse van Ajax in Daley een stuk groter was dan omgekeerd. Die zullen alleen gedacht hebben dat hij onhaalbaar was, daar kan zijn vader misschien bij geholpen hebben..
Ik vind 16 miljoen een uitstekende prijs voor deze ervaring en deze kwaliteit. De 6 was zwak bezet, al jaren, met Eiting komt er nu iets aan, maar die kan het echt nog niet aan een heel seizoen.
2 0
4EVERAJAX
ik vind dat je Schone te kort doet.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
als ajax echt sterk wil worden, moeten ze babel halen, veel beter dan donny van de beek die in mijn ogen vorig jaar veel te weinig heeft gebracht waardoor ajax kwetsbaar was op het middenveld en goals en assisten misten vanuit die positie. babel is ook balvast, echt heel belangrijk want op die positie mag je geen balverlies leiden, dat zie je ook bij oranje wat zijn imbreng heeft gebracht babel zorgde voor de ommekeer bij oranje.
als ajax een goede slag kan maken met transfers volgendjaar en suarez is bereid om terug te komen, dan weet je niet wat je gaat meemaken.

dan heb je achterin de ligt, blind
tadic frenkie de jong babel
labyad suarez neres

das echt een ziek elftal
0 -10
Afcadam14
Geniaal idee. Je kunt makkelijk met 2 man achterin spelen, zodat je een aanvaller kan omtoveren tot middenvelder. Met dit elftal kun je idd ook makkelijk wedstrijden winnen met 9 man. Alweer nuchter inmiddels?
0 0
Superjan
Knap dat je nog kan typen met paddo's op
0 0
han23
Jij bent ziek door babel op het middenveld te plaatsen
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
gouden aankoop, ik kijk al rijkhalzend uit naar zijn passes
1 0
Cello
Ik ben blij met de komst van Blind. Prima gedaan van Overmars, nadat ie eerder al Tadic heeft weten te strikken.

Ik ben het niet eens met velen hieronder die het hebben over dat door clubliefde Blind terug komt. Dat geloof ik niet om de simpele reden dat hij hier niet eens zoveel minder gaat krijgen kwa salaris als dat hij de laatste 4 seizoenen gewend was. Ogenschijnlijk lijkt hij een stuk minder te verdienen, echter onvangt hij tekengeld dat zijn inkomsten over de komende 4 jaar niet zo heel veel zal dalen als dat hij gewend was de afgelopen 4 jaar.

Zonder deze constructie, waarmee zijn salaris bijna buitenproportioneel is voor NL begrippen, was hij nu, op 28 jarige leeftijd echt niet teruggekomen. Daarvan ben ik overtuigd. Dan had het nog wel 4-5 jaar langer geduurd voordat hij zou terugkeren.
4 -1
timajaxkampioen
2.3 miljoen netto per seizoen. Ik vind het een goeie aankoop maar de bedragen die zijn betaald behoren niet tot het kaliber Daley Blind toe.
4 0
Stroeve
Maar voor dat salaris zou hij ook bij een andere club in een (top)competitie aan de slag kunnen, dus clubliefde speelt dan wel degelijk een factor.
2 0
Cello
Maar puur en alleen om clubliefde komt ie niet op zn 28ste terug. Wanneer die financiele constructie niet bedacht was was ie ondanks zijn clubliefde (die er echt wel is) nu echt nog niet gekomen.
0 0
Stroeve
Ja, dat denk ik ook.
0 0
A Kind of Magic
Ik vind dit écht geweldig. Welkom thuis Daley, dat jij nu in deze fase terug komt vind ik bijzonder, voor mij ben je een échte Ajacied.

Op naar de titel!
1 0
TOOL
Fijn buitenkansje!
0 0
Johnvanessen
Je zou haast vergeten dat Tadic ook nog komt zaterdag! Ge-nie-ten!
2 0
munser
en weer eens iemand in de selectie die een europese prijs op zijn erelijst heeft. volgens mij is dat ook wel ff geleden.
1 0
pizzapunt
Wow! nooit geweten dat Daley zulke goede corners kon trappen!
Hier zn goals en assists voor United
https://www.youtube.com/watch?v=jNQJzpaxzjk
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
idd zijn passes zijn de meeste mensen vergeten.
ik heb die beelden ook zitten kijken, vond je het ook niet opvallend hoe vaak ajax aanvallers toendertijd die mooie passen verprutsten in de afronding?
wat betreft is het op dat vlak nu veel beter, daarom denk ik dat het een gouden aankoop is.
0 0
Ozymandias
Ik ga er nog steeds vanuit dat Ziyech zal vertrekken en ik zou als dat daadwerkelijk gebeurd beginnen met een basisopstelling met Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Vd Beek, Frenkie, Tadic; Neres, Dolberg en Labyad. Wanneer later Sinkgraven weer geheel fit en in vorm is zou ik Labyad eruit halen, Tadic op linksbuiten zetten, Frenkie naar linkshalf halen, Blind naar '6' doorschuiven en Tagliafico naar binnen halen om een centraal duo met De Ligt te vormen zodat Sinkgraven een basisplaats kan krijgen als linksback.

In mijn ogen is (ervan uitgaande dat Ziyech vertrekt) een opstelling met Onana; Mazraoui, De Ligt, Tagliafico, Sinkraven; Vd Beek, Blind, De Jong; Neres, Dolberg en Tadic de best mogelijke optie als iedereen fit en in vorm is. Met Sinkgraven en Mazraoui als backs en Blind op '6' is er veel variatie in de opbouw mogelijk. Daarbij staat er zo met Tagliafico centaal achterin, Blind op '6' en Tadic op linksbuiten in elke linie een ervaren speler met leiderschapskwaliteiten die als aanjager voor de jonge talenten om hem heen kan fungeren.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ziyech blijft.
0 0
Sanalologo
Ga jij lekker een heel elftal omgooien voor een beperkte en fysiek niet geschikte speler genaamd daley sinkgraven.
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
helaas heb je geen zak verstand van verdedigen.
sinkgrave was de meest capabele back van het afgelopen decenia. als je je wat meer verdiept had op zijn spel. ajax is niet voor niks door die poelfase el heen gefietst
2 -1
waayop
Liet keer op keer zijn tegenstander uit de rug weglopen.
1 -1
DeWijsneus
Eens. Kan niet wachten!
0 0
godlike
Prima, meer kwaliteit in de selectie. Als jongens als De Ligt en De Jong blijven dan heb ik er alle vertrouwen in!
0 0
Heiko
Jongens als Eiting, vd Beek en de Ligt hadden vroeger waarschijnlijk een foto van Daley blind ik hun slaapkamer hangen. Nu mogen ze samen met hem uitkomen voor Ajax. Lijkt mij fantastisch
0 0
JordyAjacied
Wat ben ik ook blij met de handelswijze van Boca, anders was Daley nu niet hier!
8 0
AFCA-16
Als Ten Hag nu de eerste wedstrijd tegen Sturm Graz niet overtuigend wint, mag hij van mij per direct oprotten en moet Ajax meteen Bosz aanstellen. Er moet nu gepresteerd worden.
2 -8
IkJijHijWijJullieZijnAjax
afca-16 helemaal mee eens
0 0
Cello
Dat zal slechts een illusie blijven. Bosz komt never nooit meer terug. En voor mij hoeft dat ook niet meer. Uiteindelijk is ie nooit ontslagen of weggestuurd geworden.....hij is zelf opgestapt!. In mijn ogen maakt hem dat onbetrouwbaar, immers zou hij opnieuw coach zijn en weer met weerstand te maken krijgen dan kan ie wéér opstappen terwijl we midden in een proces zaten. Dan is er tegen die tijd wel een andere in de rol van Bergkamp of wie het dan ook is waarmee hij het oneens is.

En net als wat hieronder al werd gememoreerd ook het eerste half jaar van Bosz was allesbehalve goed en NEE ik vind niet dat er een stijgende lijn te ontdekken was die eerste maanden. Neem de 5-seconden regel, die mislukte keer op keer en was één van de redenen dat we in die fase tegen teveel tegenslag aanliepen, die ons niet alleen CL voetbal kostte, maar uiteindelijk ook de titel. Dat het bij vlagen daarna in deel 2 van het seizoen beter werd valt niet te ontkennen, maar was het leed al geleden.
En eigenlijk, als we heel eerlijk zijn, hebben we alleen in de thuiswedstrijden tegen Schalke en Lyon het Ajax gezien zoals we dat graag zien. In de uitwedstrijden werden we overklast en gingen we telkens door het ook van de naald.
Dus laten we het veheffen van de coach die Bosz heette nu ook weer niet al te groot maken. We hebben naast een handvol zeer goede wedstrijden óók byzonder veel geluk gehad.
3 -2
flithje
Als er altijd op deze manier gehandeld werd, zou Bosz nooit de succes coach zijn geworden zoals hier wordt geacht. In diezelfde begin periode was zowel het spel als de resultaten niet om over naar huis te schrijven. Destijds werd er (gelukkig maar) niet naar de supporters geluisterd.
2 -1
Joseph
Mee eens, Bosz blijft de beste optie. Toch hoop ik gewoon dat Ten Hag het doet, weer een wissel is niet goed.
1 -1
de_pitbull
De grootste inkomende Ajax transfer ooit en niet eens een mooie headline in hoofdletters.
3 0
AFCAsam
Ik wil hem het liefst op links centraal mee eens??
0 0
NoMoreMrNiceGuy
Pure clubliefde!! En dat voor 16 miljoen aanschaf en 3 miljoen jaarlijks.
Ja ik ben wat cynisch want Blind is geen speler die het verschil gaat maken. Zo’n bedrag voor Suarez was logischer geweest.
2 -5
JordyAjacied
Mede dankzij Blind werden de titel aan elkaar geregen tussen 2010 en 2014... vooral in het laatste seizoen had hij zo’n ontzettend groot aandeel.
3 0
Joseph
Blind maakte het verschil toen hij weg ging, is alleen maar beter geworden, Blind maakt absoluut het verschil. Blind moet je alleen goed beoordelen, die maakt het team beter, die zal niet snel met de bal aam de voet het halve veld over lopen om vervolgens de bal over de keeper te wippen..

Suárez voor 16 miljoen.. zelfs voor 40 zullen ze in de rij staan voor hem.
2 0
Rentokill
3 miljoen jaarlijks? Welnee man. Dat verdiende hij bij ManU nauwelijks.
1 -1
Afca85meer
Volgens deze bron was het bijna 95.000 per week dus net iets onder 5 miljoen per jaar.

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/400299/de-tien-grootverdieners-van-het-gerenoveerde-manchester-united.html
0 0
Ajaxvooraltijd
`Voetbalprimeur......
0 0
Bky
https://www.totalsportek.com/money/manchester-united-player-salaries/

75.000 pond per week, 3,9 miljoen pond per jaar, 4,3 miljoen euro per jaar met huidige koers.
0 0
JHM
Had je liever Magallan gehad? Met zijn 25 en nog niet in de voorselectie van Argentinie, die al geen beste verdediging hebben.

Blind is gewoon een absolute top speler voor Ajax begrippen. Inzicht, positioneel sterk, techniek, goede traptechniek. Heeft 90 wedstrijden gespeeld, 4 doelpunten en 6 assists en in de sterkste competitie ter wereld. Het is niet zonder reden dat United supporters klagen dat hij vertrekt en ze opgescheept zitten met Jones, Rojo en Smalling die geen fractie van de voetballende kwaliteit van Blind hebben.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
beperkte speler man die magalan, vind ik eigenlijk ook van die saaie tagliafico.
zie tagliafico lieved 1 positie naar rechts naast de ligt daarnaast mazraoui, dan heb je een hele goede verdediging. al heb ik nog steeds mijn twijfels aan de ligt in de vooronde CL.
we moeten het nog maar zien dit is zijn testcase. geen super verdedigers aan zijn zijde gewoon degelijke spelers.
0 0
Ozymandias
Wat is de bron waarin staat dat Blind drie miljoen euro per seizoen gaat verdienen?
1 -1
Afca85meer
Hieronder praten ze over miljoenen tekengeld en daarnaast een top salaris. Dus dan kom je gauw aan 3 miljoen en waarschijnlijk meer. Er zijn ook andere bronnen die aangeven dat Ajax zijn huidige salaris overneemt met die tekenbonus en dan zou het wellicht nog meer zijn aangezien hij nu naar verluid 5 miljoen verdiende bij United. Denk maar niet dat Daley miljoenen is gaan inleveren uit "clubliefde". Helemaal als je weet dat Ajax de hoofdprijs heeft betaald aan transfersom, dan zullen de salarisonderhandelingen niet veel anders gelopen zijn. De tijdsdruk was groot.

https://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=332811
0 -1
amstardammer020
Nu nog een echte verdediger die ken koppen en een verdedigende middenvelder met wat duelkracht
1 -3
korem
En nog een buitenspeler, spits en nog een 4e doelman ofniet ?
2 -1
luiszwaaris
Who’s next :$
1 0
ProfZonnebloem
# He's coming home, he's coming home.....Daley's coming home ! # Leuk liedje, leuke video.
2 -2
amthree
Eriksen liked bijna elke daley post van ajax, ook maar terug halen?? :P
1 -1
Stibba020
Matige speler voor HEEL veel geld. 20 miljoen voor 1 jarig contract. Achja we gaan wel weer zien wat dit seizoen weer gaat brengen. Als ze nu weer geen kampioen worden dan mag het hele zooitje optyfen. Van de koffiejuffrouw tot Mr Edwin van der Sar himself. 5 jaar geen kampioen voor een club als Ajax kan echt niet, dan moet er echt is een frisse wind gaan waaien door de club met allemaal nieuwe gezichten en nieuwe ideeën. Hopelijk worden ze gewoon kampioen.
4 -5
IkJijHijWijJullieZijnAjax
je bent echt vergeten hoe belangrijk hij voor ajax was, en hij is 5 keer beter geworden.
ga maar eens even kijken hoe hard en strak die passes van hem zijn geworden bij united.
dikke meerwaarde omdat hij middemvelders overslaat en labyad of neres kan aanspelen met ruimte.
0 0
korem
Ook een zeer matige reactie dan ben ik liever een matige speler van 20miljoen. Daley daley we worden kampioen !!!!!
2 -1
DeWijsneus
20 miljoen zeg je? Dus we moeten de bonus betalen? Da's mooi want dan zijn we waarschijnlijk kampioen geworden en hebben we Europees gehaald. Mooi toch?! Krijg je die matige speler ook nog eens bij ook!
2 -1
ProfZonnebloem
Gewoon goede speler die teveel geld heeft gekost. Predicaat 'matig' kan aan veel spelers van de huidige selectie gegeven worden, maar zeker niet aan Daley Blind
5 -1
AFC Ajax
soort ruildeal die we gedaan hebben, manchester krijgt blind voor een paar jaar om ervaring op te doen en dan krijgen wij em terug.
bedrag is om en nabij hetzelfde. manchester krijgt eventueel een bonus voor de geleverde ervaring.
1 -2
RedFeather
Ziyech in Amsterdam?
Insta..

Edit: Ajax zelf geeft nu aan dat hij apart van de groep traint in Engeland, tot zover speculaties
0 -2
hanzelson
Te zien op www.vi.nl

Schitterend stukjes video. Verder ben ik wel blij met zijn komst, en snap sommige reacties hier totaal niet, maar dit zijn vast ook de schreeuwers van vorig jaar met: "waar blijft de ervaring"
Is het niet tijd dat we achter de keuzes van Ajax staan waarvan we zeggen dat het ONZE club is, in plaats van al dat onnozele commentaar met namen van spelers, die je waarschijnlijk 1x op televisie voorbij hebt zien komen en niet eens weet hoe je de naam moet spellen. We zullen alleen kampioen worden zodra we er achter staan en onze jongens door dik en dun steunen.
3 -3
ProfZonnebloem
Slechter spel dan wat wij voor en ná de zomer hebben gezien kan niet. Je kan trekken aan een dood paard, maar een dood paard steunen, daar wordt ze niet levend van. Wanbeleid dat laat zich zien naar de prestaties op het veld. Ben blij dat er een échte Ajacied terugkomt, maar dat was ik ook toen Heitinga en Siem terugkwamen. Wat doe je met je rijkdom is een veel betere vraag. Na een aantal jaar te hebben gefaald is het toch wel tijd om de sportieve rendement te bespreken en het functioneren van Edwin en Marc tegen het licht te houden.
2 -4
Jojo14
OT: https://youtu.be/AbN9XrD-Bss

Even kijken hoe Sturm Graz ervoor staat!
0 0
Bky
Niveau van FC bal op het dak. Aannames slecht, balcirculatie slecht, niet hoog in de concentratie.
1 0
luiszwaaris
Hoop zo erg op Babel.. Alsof we niet genoeg verwend zijn :’)
1 0
Bocarra
Alle calvinisten in de media buitelen over elkaar heen om te melden dat dit toch wel onverantwoord veel geld is voor een speler van 29 jaar. Niet dat Blind op de zelfde hoogte staat maar €100meuro voor de 33jarige Ronaldo afschrijven in 2 a 3 jaar zet het avontuur dat Ajax met Blind aangaat in een heel ander daglicht. Ik ben trots op Ajax dat zij een situatie hebben weten te creëren die ze instaat steld om zeer grote clubs teleur te stellen als het om verkopen gaat en daarnaast ook nog eens volwassen topspelers kunnen aankopen uit 1 van de sterkste competities. Ik krijg het gevoel dat we aan de voet staan van een nieuwe periode van bloei. De randvoorwaarden zijn in iedergeval geschapen.
4 -2
ProfZonnebloem
Als je de CL niet haalt dan zit je wel met een grote strop.
0 -1
Bocarra
We zijn een voetbalclub geen handelshuis...
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het is iig een start om onze competitie sterker te maken, uiteindelijk is het belangrijk dat er betere spelers naar nederland komen om de weerstand omhoog te krikken.
oranje zal er op langer termijn veel profijt van hebben. volgend jaar komt suarez terug, dan heb je blind lopen, tadic, neres wat ouder, frenkie de jong meer ervaring, dan gaat ajax echt schade aanrichten. want we missen op dit moment een goede spits.
0 0
Afca85meer
Super! Eindelijk rond! Dat we het kampioenschap dit jaar gaan kopen maakt mij niets uit.
1 -1
Ajacied33
Feitelijk koop je niet zoveel. Blind is eigen produkt
2 -1
ProfZonnebloem
ManU lacht zich rot.
3 -3
Ozymandias
De fans van United in ieder geval niet. Bij veel van hun was Blind hun favoriete verdediger omdat hij de enige was die de oplossing vooruit zocht. Trouwens had United hem ook aan andere clubs kunnen verkopen voor dat bedrag. Volgens SkySport was er genoeg interesse vanuit de Premier League.
0 0
Afca85meer
We zijn het er denk ik allemaal wel over eens dat het een beetje veel is voor Daley. Ik ben echter wel blij dat het bestuur een beetje in paniek is. Eindelijk wordt er geld uitgegeven aan ervaring.
2 0
MNJ7
Waarom lacht Manchester zich rot , die hebben ook 17,25 miljoen betaald voor hem
0 0
Afca85meer
Uit het oogpunt dat ze een potentiële basisspeler (topper) in huis haalde. Dat is het niet geworden. Dat je voor een reservespeler met 1 jaar contract dan de hoofdprijs pakt is lekker voor hen.

Ik durf mijn hand in het vuur te steken dat de tijdsdruk (uitblijven Magallan CL voorronde) mee heeft gespeeld in de hoogte van deze transfer. Het bestuur weet dat ze niet nog een keer kunnen falen zonder dat ze er zelf voor moeten boeten.
1 0
Ozymandias
United betaalde het bedrag wat hij voor hun waard was. Ajax betaald nu het bedrag wat hij voor Ajax waars is.
0 0
Ajacied33
Wij ook. We hebben in feite niks verloren toch
0 -2
koenos1
Ik ben benieuwd hoe Sturm Graz hier tegen aankijkt
0 0
zivkabrimovic
Hoop zo erg dat Ziyech nog weg gaat, en dat daarom Tadic zijn plek moet innemen. Dan komt er een gat voor de linksbuiten positie, en vullen ze die in met Babel.

Dromen mag
1 -5
Sterretje73
Babel er nu nog bij halen zou mijns inziens absoluut geen overbodige luxe zijn.
2 0
Vierendertigste
Eigenlijk heeft ie dus maar 3 milj gekost
2 -2
afcasven1995
Gewoon 4 jaar verhuurd om ervaring op te doen in de PL.
1 -3
altijdwelwat
Ik vind het een hoop geld voor wat je ervoor terug krijgt, mensen doen net alsof we de verlosser hebben binnengehaald. Daley is een jongen die mee lan voetballen en niet in de wegloopt maar niet een natuurlijke leider die de ploeg ff kampioen maakt. Vanuit Blind snap ik de veilige keuze wel , blijft zo in beeld voor het Nederlands elftal en er zal niet heel veel interesse zijn geweest.
5 -7
de-Ajacied
zo is het precies!!
0 -1
geDaante
Helemaal mee eens.
3 -1
Jajijdaar
Zou er nog één kanon bijkomen?

Ik ga naakt over straat rennen en gillen als Vertonghen of Suarez in één keer teruggehaald worden.
3 -2
Ajaxvooraltijd
Niet te hebberig worden he ouwe naaktloper.
1 -1
Daneman
willen wij dat meemaken? Dat eerste dan
2 -1
Ajaxvooraltijd
Het is maar een baby dus ik betwijfel of hij echt kan rennen ;-)
1 -1
Jajijdaar
Kruipend dan! :-)
1 -1
geDaante
Nou gefeliciteerd iedereen die er blij mee is, en dat lijkt de overgrote meerderheid.
Meen ik oprecht.
3 -6
Web
Leugen
1 -1
Ajaxvooraltijd
Buiten of je het een goede voetballer vind is het toch gewoon geweldig dat een volgende godenzoon terugkeert op het oude nest? En wat ik nog mooier vind is dat hij nog niet versleten is maar in de kracht van zijn voetbal carrière staat. Een echte Amsterdammer en Ajacied dus. Bovendien ben ik wel degelijk te spreken over de huidige Daley Blind als voetballer vanaf zijn laatste jaar bij Ajax overigens.
2 -2
geDaante
Ik ben daar anders naar gaan kijken. Van Gaal, Frank de Boer, Overmars, Bergkamp, Van der Sar, etc., hebben nou niet bepaald gehandeld in het belang van Ajax door de laatste jaren heen, maar vooral naar hun eigen ego en eigenbelang, en zijn zeer achterbaks bezig geweest. Dat waren ook zogenaamde 'godenzonen'. De meeste ex-Ajaxspelers overwegen pas terug te komen, als er écht geen andere optie meer is in een betere competitie of qua salaris. Ik hecht er dus ook niet zoveel waarde meer aan of iemand ex-Ajax is of niet.
Ook Blind kiest voor zichzelf, komt niet om Ajax te 'helpen'. Maar wel met als uitkomst dat ie komt, en dat velen er blij mee zijn, en dat is dan ook goed.

De enigen waarbij het ik gevoel had dat ze met Ajax écht het beste voor hadden en Ajax voorop zetten en gepassioneerd er het maximale uit wilden persen, dus boven hun eigen ego en eigenbelang, waren Cruijff en Jonk. Rijkaard lijkt me ook iemand die dat zou doen, fijn nederig persoon. Het zijn meer de Cruijffianen die er het meeste van snappen, en hun ego het meest opzij lijken te kunnen zetten, in tegenstelling tot Van Gaal en zijn pupillen.

Ik hoef dan ook geen 'godenzonen' meer bij Ajax te zien, maar zoveel mogelijk 'Cruijffianen'.
4 -3
Babayaka
Je vergeet litmanen
0 0
Web
Wanneer stop je er nu eens echt mee.
Zo vermoeiend ben je.
2 -2
Babangida83
Vond je net op de goede weg en dan nu weer zoiets.
0 0
waayop
Kun je dat eigenbelang uitleggen?
0 -2
koenos1
Precies. 28 jaar, helemaal in zn prime. Ervaring opgedaan op het hoogste niveau en neemt deze bagage mee naar ons aller Ajax.
2 -2
Bijgoochem
Blind heeft op zn twitter afscheid genomen van manU, mooi om alle positieve reacties van hun fans te zien daar
3 -1
MarkGroothuis
Sidoel naar Reading!
0 0
Michelinho
"three stars on the shirt
Frank de Boer's stil gleaming
four more years of hurt
never stopped me dreaming
he's coming home he's coming home he's coming
Daley's coming home"
5 -2
Robinjo1988
Heel vet gedaan!
2 -1
sucre
kicke tekst he?!
1 -2
Michelinho
Echt, al een paar keer bekeken en steeds weer kippenvel.
1 -2
EenAjacied
Clubliefde bestaat nog altijd! Welkom thuis Daley, tijd om de schaal ook weer naar huis te halen!
8 -2
Frederiksperwer
Il Capitano Daley! Oer-ajacied, net als zijn pa.
5 -2
Afstandsschot
Rugnummers voor volgend jaar?

1 Onana
2 Mazraoui
3 Veltman
4 De Ligt
5 Wöber
6 Van de Beek
7 Neres
8 F. de Jong
9 Huntelaar
10 Ziyech
11 Tadic
12 Lamprou
15 Eiting
16 Sinkgraven
17 Blind
20 Schöne
22 Van Leer
23 S. de Jong
25 Dolberg
31 Tagliafico

Overgebleven nummers nog voor Labyad, Bandé, Johnsen, Lang, Cerny, Gravenberch, Matusiwa, Schuurs, Bakker en Kristensen lijkt me?
0 0
EuforischeRealist
Je reageert in het topic over de definitieve terugkeer van Blind he, dus misschien wel zo aardig om hem ook een nummer te geven? ;-)
1 -1
ChrisEriksen8
Volgens mij vergeet je iemand...
1 -1
Afstandsschot
Haha kwam omdat hij niet bij de “basis nummers” zit en juist daarom dacht ik na over de nummers bij dit topic. Heb het al aangepast haha
2 -1
Ajaxbrl
Welcome home Daley!
1 -1
Afstandsschot
In dat filmpje die eerste zin van bij zijn afscheid;

“Er komt zeker een dag dat ik weer thuiskom.”

Kippenvel...
8 -2
sucre
gruwelijk filmpje op twitter Ajax! Daley's coming home!
5 -1
Ozymandias
Zijn alle mensen die een maand of twee geleden hier op AS elke dag opnieuw melde dat Overmars moest worden ontslagen nu blij dan ze bij Ajax niet zo'n kortzichtig beleid hebben gevoerd en Overmars het vertrouwen hebben gegeven als degene die het technische beleid uiteenzet? Volgens mij is de wisselwerking tussen Vd Sar en Overmars goed en kan Ajax nu eindelijk in relatieve rust (want totaal rustig wordt het bij een grote clubs als Ajax nooit) verder bouwen. Niet alleen qua transferbeleid lijkt Ajax een goede ontwikkeling door te maken. Ajax is ook in de jeugdopleiding en scouting (al valt dat natuurlijk deels onder het transferbeleid) duidelijk goed bezig. Hopelijk kan Ten Hag als hoofdtrainer nu voor successen zorgen want uiteindelijk zal de club alleen dan rustig blijven.
8 -2
geDaante
Overmars had jaren terug natuurlijk allang ontslagen moeten worden, toen hij meteen al na het verkrijgen van zijn positie bij Ajax, Cruijff in zijn rug stak en Plan Cruijff totaal aan zijn laars lapte, door als Technisch Manager (dus geen Directeur) samen met De Boer de macht te grijpen en met z'n tweetjes het aankoopbeleid even gingen voeren, en zo totaal buiten het TH om handelden. Zeer onbetrouwbaar en achterbaks dus. Het is dat Ajax een sterke leider/AD miste die hen even kon aanpakken of ontslaan. En wat was dat ook nog eens een belachelijk slecht aankoopbeleid.

Maar hij zit er nog, en heeft inmiddels de titel Technisch Directeur bemachtigd, en de machtsstrijdjes met vooral Bergkamp en Van Duivenbode gewonnen, en alle technische macht naar zich toegetrokken, samen met handlanger Van der Sar.
Zijn gewoon hele smerige, egoïstische praktijken, die overigens in vrijwel ieder bedrijf plaatsvinden, de zogenaamde 'ratten', druk in de weer de rat race te winnen.

Goede ontwikkeling in het transferbeleid? Ze smijten nu met geld omdat ze niet nog een jaar zonder prijzen kunnen permiteren, dan wordt de druk te hoog en gaan supporters eisen dat ze opstappen. Het is een en al paniekreacties, eerder Keizer ontslaan, en Bergkamp mooi mee in zijn kielzog (kwam Overmars ook goed uit), Kristensen snel even in de winterstop halen zonder goed te kijken of ie überhaupt kan voetballen, maar hopende dat hij Ten Hag zou helpen kampioen te worden. Van der Sar had zijn lot aan Ten Hag verbonden remember? En na het zuinige Plan Cruijff, ineens meer uitgeven dan ooit, en ook vrij lukraak, vind ik erg vreemd. Hij wil zich wel erg graag losmaken van de bijnaam 'Marc Netto', en het komt op mij heel erg over als de supporters pleasen. En dat lukt heel aardig, hij kan ineens niet meer stuk. Opportunisme ten top. Ik doe daar niet aan mee, aan dat soort ongein.

Tadic en ook wel Blind, gaan Ajax vast wat stabieler maken en de kans op prijzen gaat wat omhoog, dat is een mooi neveneffect voor Ajax.

Tadic is op voorspraak van Schreuder en Veldmate, Blind ongetwijfeld op die van Blind Senior, die zijn zoon ongetwijfeld eerst gepolst heeft. Labyad is op voorspraak van Ten Hag. Dat is dus allemaal geen scouting, dat is een netwerkje hebben, die toevalligerwijs tot stand komt. Daarbij is Blind al dat geld helemaal niet waard. 16-21 miljoen voor een redelijke/aardige speler met een aflopend contract, geen restwaarde. Als hij dan sportief heel veel voor Ajax zou betekenen, zou het dat alsnog waard kunnen zijn, maar wat kan je werkelijk betekenen als inschuivende CV die niet zo goed kan verdedigen? Aardig wat, maar niet zóveel.
En die spelers binnenhalen is niet moeilijk. Labyad wilde natuurlijk sowieso, stap omhoog. Tadic en Blind stonden blijkbaar open voor een terugkeer naar de eredivisie, om verschillende redenen, en als je dan maar genoeg geld biedt, komen ze wel.

Verder wordt Bandé 'm niet, Kristensen en Orejuela niet (terwijl je Mazraoui al hebt lopen), Magallan zou eerst komen, en nu ineens Blind, totaal andere types, dus zit weer geen idee achter. Siem de Jong voor drie jaar vastgelegd, die nu een veel beter talent steeds in de weg zit. Labyad is heel aardig, maar ook niet meer dan dat. Dani de Wit die de voorkeur krijgt boven echte voetballers, al is dat meer een keuze van Ten Hag.

De jeugdscouting lijkt prima, de scouting voor het eerste een ramp. Ook het selecteren van spelers door Overmars, gewoon slecht. Niet alleen qua overall kwaliteit, maar vooral ook qua individuele kwaliteiten, waar nauwelijks naar gekeken lijkt te worden. Dat Tadic en ook Blind wel kunnen voetballen, weet iedereen, dus dat is geen kwestie geweest van scouten.

Je laatste zin is precies wat Van der Sar en Overmars voor ogen hebben, en vooral vanuit eigenbelang en ego, en het veilig stellen van hun posities. Het is uiteindelijk wel goed voor Ajax, die rust, maar dan moet er wel een goede lange termijnvisie en beleid gevoerd worden door capabele mensen. Ik heb daar nog maar weinig van gezien. Ik zie mensen die een afgesproken, gezamenlijke lange termijnvisie (Plan Cruijff) van begin af aan hebben tegengewerkt en hun ego en eigenbelang boven dat Plan hebben gezet, en alle macht naar zich toegetrokken hebben. Dat soort mensen wil ik niet eens bij Ajax zien. Ik wil fijne mensen met klasse, kunde en visie zien, en die Ajax voorop hebben staan, hun ego opzij kunnen zetten.
2 -1
Ozymandias
Ik vind het altijd zo knap dat jij precies lijkt te weten hoe het er binnen Ajax is gegaan tussen Vd Sar, Overmars, Bergkamp, De Boer en Jonk. Het technische hart werkte totaal niet maar ik zou op basis van alle informatie die beschikbaar is met geen enkele zekerheid durven te stellen wie daar schudig aan was. Het idee van Cruijff was goed maar de uitvoering werkte niet tussen deze vijf vrienden. Als het tussen hun al niet liep denk ik dat het moeilijk is om een technisch hart te vinden waar het wel tussen loopt.

Overmars heeft door zijn onevarenheid zeker fouten gemaakt en zijn aanstelling was dan misschien ook een fout. Hij heeft zich in de loop van de jaren gelukkig goed ontwikkeld en maakt steeds minder fouten. Daarbij lijkt hij meer te luisteren naar de scouting en jeugdopleiding en minder naar alleen de hoofdtrainer. Daarbij lijkt hij als een goede directeur zijn pionnen (bijvoorbeeld Veldmate en Schreuder bij Tadic en Vd Sar bij Blind) uit te spelen. Al met al heeft hij ervoor gezorgd dat Ajax misschien wel de beste selectie van deze eeuw tot nu toe heeft.
0 -2
geDaante
Vind ik niet zo knap, dat was gewoon te volgen. Feit is dat De Boer zich niet aan de speelwijze hield, Overmars niet aan het afgesproken aankoopbeleid, en beiden niet aan het TH overleg, waarin iedereen gelijke stem had, of had moeten hebben. Kritiek van Cruijff en Jonk volgde daarop, werd niks meegedaan. Even later is Jonk weggewerkt, met Cruijff in zijn kielzog. Daar tussenin is nog vanalles gebeurd, met name door Bergkamp, maar dat heb jij ook wel meegekregen.

Mensen verpesten inderdaad vrijwel altijd door ego en eigenbelang altijd (politieke) systemen, organisaties en andere samenwerkingen, en daarom moet je altijd duidelijke en als het moet harde leiding van bovenaf hebben. Maar daar heb ik het vaker over gehad.

Overmars werd aanvankelijk aangesteld als Technisch Manager, dus kon slechts meepraten over transfers, en bij overeenstemming als TH, moest hij het puur regelen en afronden. Het is een feit dat hij desondanks ging bepalen wie er kwam, op wens van De Boer. Hij zei zelf De Boer zijn aankopen 'te gunnen'. Hoe kom je er in godsnaam bij dit even te bepalen als onderdeel van het TH en als Technisch Manager? Ik zie geen enkele ontwikkeling de laatste jaren, van begin dit seizoen tot nu wederom verschillende miskopen gedaan of aankopen die niks tot weinig toevoegen. Labyad is op voorspraak van Ten Hag, dus in deze weer de trainer zijn zin gegeven, al kan ik leven met één speler.
Hij lijkt nu ineens misschien wel teveel te luisteren naar zijn scouting, en niet kritisch te kijken naar wat men aandraagt, anders kan je jongens als Bandé, Kristensen, Orejuela etc. selecteren.

Uit te spelen? Die kennen Tadic toevallig, en hebben hem ook ongetwijfeld voorgedragen. Overmars heeft hier niks aan hoeven doen behalve die Veldmate en Schreuder mee te nemen, wie zou dat niet doen? Zou wel heel dom zijn daar dan geen gebruik van te maken. Verder is het puur genoeg geld bieden, niets meer dan dat.

Hij heeft het geluk dat het netwerkje er dit jaar is (met Veldmate/Schreuder en Blind senior) en hij zóveel geld mag uitgeven, meer dan Ajax ooit gedaan heeft, veruit, dan is het ook niet zo moeilijk, voor die uitstekende jeugd heeft hij veelal niet gezorgd.
De selectie had juist nog veel beter moeten zijn, door die vele miljoenen verbrast aan Bandé, Kristensen, Orejuela, Siem de Jong beter te besteden aan één goede rechtsback, een goede buitenspeler, en een toptalent niet in de weg te laten zitten door Siem de Jong, etc.
0 0
EuforischeRealist
Een forum is haast per definitie niet de plek voor lange termijn beleid en dan zeker het forum op een populaire site als AS.

Verder ben ik het compleet eens met je verhaal, ik hoop dat we direct goed kunnen starten aan het seizoen zodat er iets van de druk (die er altijd zal zijn) wegvalt. In mijn ogen is dat al wanneer we Sturm Graz verslaan en dus iig Europees zullen spelen en uit de eerste 4 competitiewedstrijden minimaal 10 punten pakken.

Ik noem bewust geen kwalificatie voor de CL omdat die weg (helaas) erg lang is en ik gezien afgelopen seizoen al blij ben met de Europa League.
3 0
michaellaudrup
Daar hebben we dan wel 7 jaar op zitten wachten en lopen roepen dat er ervaring bij moest.
1 -1
Ajax27
7 jaar geleden stond er geen 100 miljoen klaar om uit te kunnen geven aan mogelijke versterkingen. Door het zuinige maar sterke financiele beleid van de afgelopen jaar is er structureel veel meer binnen gekomen aan transfers dan er is uitgegeven.

Met als gevolg dat je nu een kleine 40 miljoen aan transfers kan uitgeven terwijl er pas officieel eentje is verkocht voor 17. We hoeven niet te wachten tot de grote jongens op het laatste moment voor een transfer gaan. We hebben eindelijk vroeg kunnen schakelen. Iets wat PSV en Feyenoord niet kunnen doen. Met Tadic, Blind, Labyad en Schuurs is er vroeg ingespeeld op een (mogelijk) vertrek van Kluivert, Ziyech, de Ligt en Frenkie. Kluivertje is al weg, voor Ziyech zal ook wel iemand komen en de andere 2 zullen tot 1 september onzeker blijven. Onzekerheid waar we vele jaren in hebben zitten borrelen. Maar nu zijn de vervangers er al en kunnen ze een vrijwel complete voorbereiding meedoen.

Dus ja we konden 7 jaar geleden roepen wat we wilden, maar toen had Ajax gewoonweg niet de financiele middelen om de risico's te nemen die ze nu nemen.
0 -1
NoPants
Eindelijk iemand die het snapt
0 -1
Ozymandias
Dit is het eerste jaar waarin Overmars de vrijheid krijgt om het geld uit te geven wat nodig is om ervaren spelers die kwalitatief ook iets toevoegen naar de club te halen.
0 -1
AjaxDaniel
Volgens mij heeft Overmars jarenlang weinig mogen uitgeven. Nu met veranderingen in het bestuur mag hij opeens ontzettend veel geld uitgeven. Imo kan je hem dus niet afrekenen op de afgelopen jaren.
3 0
geDaante
Toch wel, met 5 miljoen ongeveer per speler, kan je heel wat betere spelers halen dan Van der Hoorn, Sigthorsson, Gudelj, Zimling, Poulsen, Duarte, etc, etc. Veelal spelers die kwalitatief zwaar tekortkomen, maar ook nog eens qua individuele kwaliteiten totaal niet passen. Echt belachelijk.

Buiten dat gaf hij gewoon De Boer zijn zin, terwijl er als TH overlegd zou worden en knopen doorgehakt. Smerig bezig geweest dus.
0 -1
afcas
dat was zijn voornaamste fout ja. hij gaf de boer teveel zijn zin.
1 0
Web
Maar dat is misschien ook wel logisch toch?
Ze waren bankroet sinds Jol en van Basten.
Nu heeft Ajax weer een buffer opgebouwd.
Het had al eerder gekund, maar algemeen bekend is dat Teo van Duivenbode de technische man uit de RVC dat niet wilde, hij is niet voor niets opgestapt.
2 0
MH1988
Daley, held! Welkom terug!!
3 -3
The
Hey, Wesleyreal! Het is weer tijd voor een repost dat Blind “sluggish” is.
3 -2
SjaakWolfs
Ik wacht eigenlijk op de dagelijkse repost van 'it a a a in't over till i i it's o o o ver'
3 -1
Michelinho
Of een van de klassiekers over Flappie, Netto of Kale Clown.
2 -1
Web
Haal hem niet aan, hij zal en kan dat nooit menen.
0 -1
The
Hoe bedoel je?
0 0
Web
Je mag toch hopen dat hij de boel aan het opnaaien is, en dat allemaal niet meent?
0 -1
The
Dat het een trol is dat is duidelijk. Maar ik ben bang dat hij echt zo kortzichtig is.
1 -1
atouba19
Wat zou t heerlijk zijn als Ajax ook nog Babel probeert te halen. Of sla ik nu n beetje door
2 -1
Web
Nee, die had ik ook wel willen zien, kun je ook moeiteloos in de spits zetten, maak wij wel zorgen om de vorm van Dolberg.
1 0
Heiko
Ik hoop dat dit de jonkies motiveert bij Ajax te blijven, in ieder geval dit seizoen.
0 0
JordyAjacied
AJAX SOCIAL MEDIA, DE BESTE VAN ALLEMAAL. Wat een pracht filmpjes maken zij de laatste jaren, met afstand de beste.
5 0
Joseph
Wat een geweldige aankoop van Overmars, had aan het begin van de transfermarkt niet durven hopen dat dit mogelijk zou zijn! Ajax had zich haast geen betere versterking kunnen wensen. 16 miljoen is een hoop geld, maar de enige manier om hem binnen te halen denk ik, als hij zonder contract zou zitten, was hij al snel onhaalbaar geworden met clubs die meer salaris kunnen bieden.

Ontzettend veel zin in dit seizoen, welkom terug baas!
6 -1
xstaniox
Als we Blind en Tadic tot het einde van hun carrière kunnen houden, en volgend seizoen Suarez terug kunnen halen en het seizoen daarop (2020) Vertonghen en misschien ook Alderweireld, dan hebben we echt een geweldig team.
0 -1
Michelinho
Tadic mag na twee jaar weer weg, volgens de berichtgeving althans.
0 0
xstaniox
Huh? Heb je een bron?
0 0
Michelinho
"Na twee jaar – en naar Ajax hoopt twee landstitels – zal de club meewerken aan een transfer."
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2198585/tadic-grote-vis-voor-ajax
0 0
xstaniox
Thnx!
Betwijfel toch ook wel of het waar is, je gaat lijkt mij niet naar een club, omdat ze je beloven na twee jaar te laten vertrekken.
Dan is hij bovendien ook 31 en zijn er naast het Verre Oosten weinig opties voor hem denk ik.
0 0
Michelinho
Dat, de MLS of de zandbak idd, maar wie weet is dat wel zijn plan.
0 0
Michelinho
Was volgens mij de Telegraaf die dat schreef, ik ga even zoeken.
0 0
gi0vanni
Ik vrees dat spelers van wereldniveau pas terugkomen als ze 33/34 zijn. En Alderweireld heeft nooit aangegeven terug te willen.
0 0
Michelinho
Alderweireld gaf wel onlangs aan het niet uit te sluiten: "In de toekomst kijken, is moeilijk. Maar ik sta op termijn zeker niet negatief tegenover een transfer naar Ajax. Ik heb daar een toptijd gehad"
0 0
xstaniox
Of hij het aangeeft of niet maakt niet uit. Ik denk dat hij betere gevoelens aan Ajax heeft overgehouden dan een Viktor Fischer, om er maar een te noemen. Suarez is al iets van 33/34 en Vertonghen is begin 30. En als ze zien dat wij een team hebben met oa Tadic, Blind en Suarez, zal een Vertonghen misschien ook wel eerder willen komen.
0 0
Michelinho
Suarez is 31.
1 0
xstaniox
Verrek, je hebt gelijk. Ik weet niet waar ik die 33/34 dan vandaan heb. Misschien omdat z'n contract afloopt als hij 34 is. Waarschijnlijk heb ik daar die gedachte van..

In dat geval zal volgend jaar terughalen lastig worden, zolang het over een geldbedrag gaat..
0 0
Michelinho
Ben ik ook bang voor, maar betwijfel sowieso of hij na Barça en la Liga nog zin zou hebben in de Eredivisie.
0 0
Rentokill
Ideaal materiaal voor 3-4-3. Blind als inschuivende verdediger bij balbezit. Tadic op 10. Blind op 6 maar dan meer verdedigend dan bijvoorbeeld Schone.

-------------Onana-----------------
Mazraoui-De Ligt- Tagliafico
---------------Blind-----------------
vdBeek-------------------Ziyech
----------------Tadic---------------
Neres-----Dolberg-----Labyad

Ruit op t middenveld dus.
2 -2
GvanAchteren
Ziyech op plaats van Labyad. De Jong op plaats van Ziyech.
0 -1
AFCSANCHEZ
Blind naar achteren ipv Mazraoui en De Jong op 6.
3 -3
Rentokill
Neuh, Zonde om zo'n gelouterde speler achterin de hoek te zetten. Laat Blind de lijnen uitzetten. Frenkie kun je beter opstellen als Ziyech vertrekt.
0 -1
Johnvanessen
Frenkie?
3 -1
afca_sittard
Voor 50 miljoen naar barca :p
0 0
Mokum31
Spelen ze gelijk denk ik vwb inkomsten en uitgaven
En als hij niet gaat en niemand gaat en stel Ajax pakt topseizoen...... man man hoeveel geld komt er dan binnen. De zilvervloot
0 -1
Nosky
Ik probeer me voor te stellen wat er gebeurd als dit team bij elkaar blijft en we spelen volgend jaar mei weer een Europese finale.
Als we dan bijvoorbeeld weer gaan shoppen bij Utrecht, kunnen we dan net zo goed de hele club kopen..
0 -1
atouba19
Uitstekende deal, al ben ik wel van mening dat 20 miljoen voor iemand met een 1-jarig contract erg veel geld is. Anderzijds kost kwaliteit geld en ben ik hardstikke blij deze transferwindow.
Blind, Tadic, Schuurs, Labyad. Allemaal uitstekende aankopen.
Bandé moeten we nog afwachten. Vind wel dat hier veel te veel voor betaald is. 8 miljoen voor een spits van de nummer laatst! In Belgie. Hopelijk verrast hij ons.

Onana - van Leer
Mazraoui - Kristensen
De Ligt - Schuurs
Blind - Wöber
Tagliafico - Sinkgraven
De Jong - Eiting
Van de beek - Siem de Jong
Ziyech - Labyad
Neres - Bandé
Dolberg - Huntelaar
Tadic - Johnsen / Cerny

Schöne mag van mij gaan cashen. Gun m een mooie stap, heeft zich altijd 1000% gegeven maar Eiting geef ik liever een kans op 6.
Oreguela zou ik verhuren.

Enige minpunt is nu het wegvallen van Bandé de vleugels minimaal bezet zijn. Mocht Ziyech ook nog vertrekken, dan helemaal omdat waarschijnlijk Tadic dan naar het middenveld vertrekt..
1 -2
Nosky
Bij Bandé vrees ik voor een totale mislukking.
Ik ben op voorhand al niet zo overtuigd, maar het feit dat hij er waarschijnlijk tot de winter uit ligt, baart mij zorgen. Dat loopt voor een carriere vaak genoeg niet goed af.
0 0
Heiko
Het is 16 miljoen.
1 0
robinozzi
Op Instagram veel mensen die Blind slecht noemen etc, volgens mij zijn zij vergeten hoe goed Blind was in zijn eerste periode bij Ajax, met name het laatste seizoen op CVM. Maar goed, veel mensen zonder inhoud op Instagram
3 -3
3*stars*3
Keek net op zijn insta en iemand had gister hier ook link van united twitter en de united fans leken het juist jammer te vinden.
Zag ook vaak dat ze het onbegrijpelijk vinden dat Blind vertrekt en Smalling, Jones en Darmian wel blijven.

Die zure reacties zijn natuurlijk van die kakkies of boeren.
Maar owee als ze een Viergever of andere ex Ajacied kunnen overnemen...
1 -1
sdjt01
Bekeek gister nog de reacties van de United supporters. Allemaal louter positief!
1 -1
Joseph
Haha, de enige die Blind slecht zullen noemen zijn PSV´ertjes die niet met hun jaloezie om kunnen gaan..
2 -2
xstaniox
Zullen wel supportertjes van Feyenoord en PSV zijn, of niet?
2 -2
afcasven1995
Kan niet wachten tot de 25e. Ben echt benieuwd hoe ETH het gaat neerzetten.
0 -1
luiszwaaris
Pff wat heerlijk om al die filmpjes te zien <3.<3
0 -1
afca_sittard
Top transfer! Hoop alleen niet dat je hem gaat verpesten op cv, echt de ideale 6 voor ajax! Welkom thuis!
0 -1
3*stars*3
Had altijd wel gevoel dat Daley zich niet te groot voelde om terug te keren.
Alleen niet verwacht dat het op redelijk jonge leeftijd zou zijn.
Hij had makkelijk nog een paar jaar kunnen ballen in een topcompetitie bij een subtopper en ook cashen.
Dit zijn de echte en ik ben blij met zijn terugkeer.
1 -1
Mokum_32
Blind is uitgerekend de 6 die we nodig hebben het zal echt idioot zijn om hem als cv op te stellen. Op de cv positie kan Wober prima spelen met Schuurs als back-up.
0 -2
Lazell
Dan moet Ziyech wel vertrekken. Anders zit Frenkie/Donny op de bank, of staat Frenkie CV.
0 0
3*stars*3
Precies en een centrum met De Ligt en Blind lijkt mij ook te traag.
De Ligt en Blind hebben beide een fysiek sterke en snelle man naast zich nodig.
In meeste Eredivisie duels, lukt het nog met die 2 maar niet in EU en in de toppers.
Daley als 6, is echt de man op de juiste plek.

Wel drukte nu op middenveld en ben benieuwd wie er nog weggaan/moeten.
0 0
afca_sittard
Wordt zeker een drukte op het middenveld! Lees dat sommige mensen frenkie niet zouden laten gaan voor 50 miljoen, prima speler begrijp me niet verkeerd. Maar voor die 50 zou ik hem verkopen en een deel van dat geld spenderen aan een cv.
1 -1
Johnvanessen
Potverdikkie, wat ben ik blij dat ik volgende week woensdag in de Johan Cruijff ArenA ben zeg!
2 -1
AFCA-B93
Ja heb er ook zin in! Laat het seizoen maar beginnen! Zelfs de media afdeling van Ajax gaat vol in op de kampioensaspiraties
1 -1
Johnvanessen
Media Ajax is topclub waardig inderdaad, heerlijk!
0 -1
Peterv13
Blij met deze transfer, welkom terug op het oude nest Daley
1 -1
Basvann
Wat moet Keizer nu denken zeg?

Met Tagliafico, Blind en Tadic was hij lachend kampioen geworden.
4 -1
AFCA1510
Ik wil niet de azijnzeiker uithangen, maar ik heb zelf echt geen goed gevoel over de aankomende kwalificatiewedstrijden. Het zou toch echt enorm zonde zijn dat je met dit elftal, geen Europees voetbal speelt, dat kan gewoon echt niet. Dit elftal zou zelfs in de CL moeten kunnen overwinteren. Ik hoop dat Ten Hag mij de mond snoert, maar Sturm Graz, de naam alleen al, dat is zo'n typisch elftal dat zich kan manifesteren tot Ajaxbeul.
1 -2
AFCSANCHEZ
Geen CL is Ten Hag Out
0 -3
sucre
oja.. dus als we winnen van Graz en daarna een topclub loten en we redden het niet dan moet Ten Hag eruit... logisch. Laten we het voetbal aankijken en in ieder geval EL halen en goed starten in Eredivisie. Lijkt me wel zo fijn voor de verandering... RUST IN DE TENT
1 0
AFCA1510
Dat zou wel moeten ja...
0 -1
Web
CL moet ik nog zien, maar EL gaan ze wel halen
1 -1
Web
Zullen wij nu eens vooruit kijken en niet achterom?
Keizer ontslagen was ik ook niet blij mee
Maar niet in het oude blijven hangen
1 -1
Bky
Achja, allemaal zo zwart wit.

Keizer had een team ter beschikking dat net een EL finale had gespeeld. Dat het zo liep met bijv. Younes kon je van te voren ook niet weten. Hij had natuurlijk wel een fatsoenlijke linksback moeten hebben vanaf het begin. Was een grove fout van Overmars.
2 -4
Web
Dat klopt niet, en weet jij maar al te goed

Sanchez was belangrijker dan de meesten denken
Klaassen een winnaar
Traore die in de EL wedstrijden erg goed was, competitie minder.
Dolberg heeft te maken met ee grote terugval
Riedewald kon hij makkelijk inzetten bij blesures, schorssingen
Tete heeft in Europese wedstrijden als Veltman er niet was, prima zijn werk gedaan

Nu zitten ze met Kristensen en Oerejuela

Nu eindelijk eens stoppen met die onzin, niet te veel naar Turbo luisteren, want daar komt dit vandaan.
1 0
Bky
Ja, maar voor Traore was Neres gehaald.
Voor Klaassen stond Donny klaar.
Sanchez was een aderlating, maar was onmogelijk te vervangen.
Veltman >>>>>>>>>>>>>>>>>> Tete.
Daarnaast had Keizer het grootste verdedigende talent op deze wereld vanaf het begin tot zijn beschikking.

Het team was zeker minder dan dat van Bosz, maar stellen van "wat moet Keizer wel niet denken" gaat veel te ver. Hij had uitstekende spelers tot zijn beschikking, behalve op de linksback.

Geen idee hoe ik naar Turbo kan luisteren, die is al weken niet meer op dit forum geweest.
0 -1
Web
Natuurlijk klopt, maar Traore was zo belangrijk in de EL, ik had soms het idee dat hij in de competitie geen trek had
Van Beek heb ik ook kwa voetbal hoger dan Klaassen, maar die winnaars mentaliteit overbrengen op zijn mede spelers.
Hij had ook nog geen fatsoendelijke linksback.
0 -1
Bensco
Tete, Riedewald, Westermann, Sanchéz, Klaassen, Traoré en Boer pleitte. Dat was bijna 40% van de EL finale groep. En ook niet de minste spelers om eerljk te zijn. Keizer had wel meer dan nodig dan alleen een fatsoenlijke linksback. Dat kampioenschap werd al verneukt in de transferwindow.
2 0
Bky
Tete, Riedewald, Westermann en Boer kun je gewoon wegstrepen. Speelde niet, zijn niets, worden ook niets.

Sanchez was een aderlating en was moeilijk te vervangen. Klaassen had al een opvolger. Neres was gehaald voor Traore en je kan je afvragen of je met Neres er op achteruit bent gegaan.
0 -2
Rentokill
Behalve Klaassen, Sanchez en Traoré. Op elke linie een basisspeler vertrokken. Bovendien deed Dolberg niet meer wat ie moest doen.
2 -1
stebalk
Dit is echt een toptransfer. Iedereen die zeurt over het bedrag, moet gewoon blij zijn dat hij het zelf niet hoeft te betalen. Met Tadic en Blind hebben we twee toppers voor de Eredivisie met de nodige ervaring. Ik kan me niet heugen wanneer we voor het laatst zo'n goede transferzomer hebben gedraaid. Daarvoor moeten we terug naar de tijd van Zlatan en Maxwell denk ik zo.
2 -2
xstaniox
Marco van Basten zou zeggen: 'We kopen het kampioenschap.'

Nu nog waarmaken.
0 -2
GvanderK
Eindelijk, welkom thuis! Ben trots op Ajax met de komst van Tadic en Blind. Overmars heeft knap werk verricht!
4 -1
AFCZlatan
Toch wel een beetje kippenvel als ik het filmpje ‘Daley’s coming home’ op YouTube zie. Lekker mannn
6 -1
Spuit11
Fantastisch.

Welke reden iemand nu ook maar opgooit, waarom dit niet goed voor Ajax is, is zelf niet goed bij zijn kolder.

Gewoon Fantastisch.

Welkom thuis Daley!
4 -1
Labrador
haha dat socialmedia team van Ajax wist dit al 2 weken volgens mij. Boefjes
6 -1
Bonno1978
Aan de spelers zal het niet liggen....
0 -1
AFCSANCHEZ
Welkom terug. Ben wel blij met deze aankoop. Nu hopen dat Ten Hag het op de rit krijgt want anders ben ik er wel klaar mee. Geen CL is Ten Hag Out. Dan Bosz maar weer terug halen.
1 -2
RaynoFischer
Daar ie ie hoor, heerlijk filmpje weer van Ajax TV

https://youtu.be/1xoKVTIQvrY
3 0
Michelinho
Vellenkip!
0 -2
AFCA1510
Die blije en trotse kop van Blind ... Dat alleen al is een reden om 'm terug te halen. Heerlijke gozer is het!
0 -1
Afcatobias
Op Daley zijn instagram bio staat al Football player of Afc Ajax. Dus ik het is al getekend allemaal maar nog niet bekend gemaakt.
0 -1
afcasven1995
Het is al bekend gemaakt hoor. Gisteravond via een persbericht en op de website van Ajax. Vandaag op de officiele media kanalen van Ajax.
0 -1
Afcatobias
Ja de overeenkomst tussen de clubs, dan kan er altijd nog iets mis gaan zoals bijvoorbeeld de medische keuring. Maar prima het is nu allemaal geregeld dus top!
0 -1
RedFeather
Hij is gekeurd en traint vanmiddag waarschijnlijk mee aldus Mike
1 -1
louis60
We hebben nu goede spelers maar nu hoop ik dat Ten Hag er een goed team van kan smeden. Tadic en Blind kunnen de rest beter laten presteren. Jammer dat we ze zo laat kunnen inpassen. Vooral Tadic zou je al in het team willen hebben. De tijd is in ons nadeel. 25 juli moeten we knallen! En daarna is Vitesse uit een belangrijke graadmeter. Ik heb er een goed gevoel over.
2 -1
Johnvanessen
Tijd is kort. Maar ik gok dat een Tadic en Blind volwassen genoeg zijn om ervoor te zorgen dat ze in hun vakantie geen conditioneel achterstand hebben opgelopen. Zijn geen jonkies meer natuurlijk!
1 -1
Johnvanessen
Blind op zijn instagram;

'I will miss you 'The theatre of dreams'. But now its time to go home'

Zijn even teksten hoor. WelcomeHomeDaley!!
6 -1
Ajaxvooraltijd
https://nos.nl/video/579832-analyse-ajax-fc-barcelona.html

Blind toen veruit de beste ook volgens de zeikerds.
4 -1
AFCA1510
Goh, die manier van druk zetten die wedstrijd. Dat was gewoon echt ala Oranje '74 hoor. Zouden ze toch tegen meer tegenstanders moeten kunnen. Wat een pot zeg!
1 -1
Ajaxvooraltijd
Als je de basis bekijkt die toen tegen Barca won dan moet je natuurlijk met dit team met 10 vingers in de neus kampioen worden, de enige goede spelers waren toen Blind, Cillesen en Fischer, de rest bestond uit Serrero, Moisander, Veltman, Klaassen, Schone, Hoessen, Boilesen en v Rhijn. Maar wat was het genieten toen (en als ik het terug kijk nog steeds kippenvel).
0 -1
UltimateKaos
Boilesen toen op linksbuiten volgens mij.
Eerste helft geweldig gevoetbald, de tweede helft geweldig gestreden.
Pff... is toch één van de mooiste wedstrijden ooit voor mij...
0 0
Johnvanessen
Ik ben ook voorzichtig positief. Feyenoord lijkt tot op heden alleen maar zwakker te zijn geworden. Psv heeft ingekocht en heeft nog niets verkocht en lijkt paar sterkhouders ook aan boord te houden. Als wij niets meer verkopen dan zie ik het rooskleurig in. Maar belangrijkste wedstrijden van het seizoen zijn al vroeg, vCL. Belangrijk!
1 -1
Ajaxvooraltijd
Tja eigenlijk de enige speler die ik momenteel van PSV zou willen hebben is die Lozano als backup voor Neres maar die Aris vind ik niet zo geweldig als men beweert en voor de rest vind ik het vrijwel middelmaat.
0 -2
Willem410
Beter duur dan niet te koop.
Als we zelf een speler voor 16 miljoen verkopen vinden we het allemaal een belachelijke lage schijt prijs en nu gaan we er volgens sommige aan ten onder omdat we het ook een keer uitgeven.
De laatste 5 jaar voor 250 miljoen verkocht, mogen we ons zelf een keer verwennen met misschien een wat te dure speler wat tevens een echte Ajacied is?
Het gaat naar mijn mening de goede kant, wie had dat ooit gedacht dat Ajax evare spelers uit de PL zouden kunnen kopen en dat deze spelers ook nog naar Ajax toe willen.
We hebben zo een heerlijk team wat een mooie mix van ervaring en talent is en waar we nog serieus mee worden genomen in Europa.
Ik heb altijd gezegd als Ajax zen volledige potentie gaat benutten dan kunnen we makkelijk een subtopper in Europa zijn wat bijna elk jaar CL speelt en daar ook nog is in overwintert.
5 -1
Adam24
Blind en Tadic zijn echt top aankopen voor Ajax. Nu nog te hopen dat de trainer zo goed is als men zegt.
1 -1
Pingpong
Top aankoop. Echt geweldig. Zit ff op twitter te kijken bij man-united. Ze waren echt blij met hem hoor. Zeker voor Nederlandse begrippen een hele goede speler. Voor de critici https://twitter.com/ManUtd/status/1018971071402237952
3 -2
Erwtenpeller04
Van Gaal krijgt er ook nog lekker van langs in de reacties op die Tweet. Haha!
0 -1
Basvann
Laat ik voorop stellen dat ik heel blij ben met de komst van Daley Blind. Ik vind wel dat Ajax zich nog moet versterken met een rechtsback, omdat de opties daar gewoon niet voldoen. Mijn voorkeur gaat uit naar Fosuh Mensah.

Aan de andere kant, als je gaat denken aan de selectie vs Sturm Graz, dan zullen er toch ook wel een aantal spelers moeten vertrekken.

1. Onana 2. Mazraoui 3. De Ligt 4. Blind 5. Tagliafico 6. Schone 7. Van de Beek 8. F. de Jong 9. Dolberg 10. Ziyech 11. Neres 12. van Leer 13. Labyad 14. Tadic 15. Huntelaar 16. Wober 17. Eiting 18. Kristensen

Dan vallen de volgende selectiespelers buiten de selectie:
- S. de Jong - Schuurs - Sierhuis - Orejuila - Sinkgraven - Bakker - Lamprou + Bande

En dan heb je nog 'jeugdspelers':
- Lang - de Wit - Ekkelenkamp - Johnson - Gravenberch

Zeker wanneer je in acht neemt dat je 3 multi-functionele spelers hebt gehaald met Tadic, Blind en Labyad, dan moeten er een aantal spelers vertrekken.

Koop: Fosuh Mensah
Verkoop: Orejuila, Kristensen en waarschijnlijk Ziyech (liever niet)
Verhuur: Bakker of Sinkgraven, de Wit en Johnson of Lang.
0 0
Bky
Als je denkt dat Ajax nog een rechtsback moet aantrekken dan maak je jezelf blij met een dooie mus.

Kristensen krijgt gewoon nog volop kansen, Mazraoui voldoet daar ook, Veltman zit ook nog gewoon in de selectie.
0 -1
Ricoo
Ja, maar aan Veltman heb je tot de winter sowieso niets. Dat schiet ook niet op. Mazraoui zie ik als een noodoplossing, omdat zowel Kristensen als Orejuela nog niet hebben laten zien dat ze het niveau aan kunnen. Voor in totaal 8 miljoen is dat zeer spijtig.
0 0
Basvann
Ik heb bij Kristensen nog geen greintje klasse gezien. Ik zie een type vd Hoorn op de back lopen en daar word ik niet vrolijk van. En als je vind dat Mazraoui voldoet, dan vind ik dat je de lat te laag legt.
0 0
Bky
T gaat er meer om dat je gewoon weet dat Ajax geen extra rechtsback haalt. Ze gaan het met Mazraoui en Kristensen doen. Iedereen weet dat je vraagtekens bij Kristensen kan plaatsen.

Mazraoui voldoet zeker op de rechtsback. Hij heeft voetbalintelligentie, kan prima verdedigen en heeft een uitmuntende basistechniek.
0 -1
AjaxWallpapers
Welkom Thuis!
1 -1
Lahdo89
Ik kan niet geloven dat er mensen zijn die het over zijn prijskaartje hebben. Het zal mij een zorg zijn wat wat die heeft gekost. De beslissing is genomen door mensen binnen Ajax die er ook voor gezorgd hebben dat Ajax nu zoveel geld heeft opgebouwd. Dit is een Ajacied op de hoogtepunt van zijn carriere die ervoor kiest om juist NU terug te keren naar ajax ipv over 5 jaar! Iets meer respect voor deze held ! Want dat ben je als je op deze leeftijd terugkeert! Blind welcome back !
2 -1
Erwtenpeller04
Wie heeft het over respect? Ik heb heel veel respect voor Daley Blind. Altijd de juiste mentaliteit gehad. Speelt heel solide. De verhouding investering / kwaliteit vind ik zelf wat uit verhouding. Neemt niet weg dat hij een hele bruikbare speler is voor de Top3 van Nederland.
1 -1
Michelinho
Lahdo89 heeft het over respect adhv sommige laatdunkende reacties hier. Dat jij nou niet 100% overtuigd bent betekent niet dat je je aangesproken hoeft te voelen. Lees anders dit topic nog even terug, dan weet je wat hij bedoelt.
0 0
Sanalologo
“Bruikbare speler” zou normaal gesproken de beste speler uit de eredivisie zijn ware het niet dat Ajax nog twee klasbakken heeft in de vorm van Tadic en Ziyech.
0 0
romano13045
Welkom terug Daley, was een van de beste in zijn laatste jaar bij ons. Heeft ook gewoon ruim 140 potjes bij Man utd gespeeld en een flink aantal interlands achter zijn naam. Dat hij niet de snelste is is een understatement, echter denken sommige mensen dat wij wekelijks tegen real of barca spelen gezien al het negatieve hier. wij spelen tegen Emmen en Heracles en met alle respect dat was de afgelopen jaren al knap lastig. Daley kan op eredivisie niveau makkelijk mee als CV of op 6 en in geval van nood zelfs als linksback. 18 miljoen is belachelijk maar zo werkt de markt nu eenmaal. Hoe vaak hebben we spelers als Sneijder en vd Vaart niet vervloekt omdat ze kiezen voor $. Deze jongen is een stabiele factor met een ajax hart. Zulke spelers zie je bijna niet meer. Ik heb voor het eerst sinds een aantal jaar weer het gevoel dat er een kampioenwaardig elftal staat met genoeg kwaliteit voor de eredivisie. Alleen de rechtsbackpositie blijft een probleem. Als we de boel wij elkaar houden moet groepsfase EL en nr 34 voor appie haalbaar zijn. Ik heb zelf niet heel veel vertrouwen in Ten Hag maar hopelijk kan hij ons positief verrassen.
6 0
SjaakWolfs
De jaloezie en afgunst in het havengebied en de provincie zijn tot een hoogtepunt gestegen. De trolletjes blijven maar komen. Genieten geblazen en een teken dat ons aller Ajax op de goede weg is.
6 0
AjaxWallpapers
Lekker he?!
1 -1
Kilum
De komst is ook bevestigd door Man U. Die hadden op Social een post geplaatst waar ze Blind bedankten voor zijn tijd in Manchester en veel succes wensen bij Ajax.
1 -1
Johnvanessen
Man utd. was gister al de eerste die het bevestigde!
1 -1
Johnvanessen
Mogelijk vanmiddag al meldt Verweij!
0 -1
AnsB
Ik las zojuist een post op VI van iemand die constateerde dat van de vijf clubs die in één transferzomer het meeste geld spendeerden er geen één kampioen werd. Geen idee of het in die gevallen om kwantiteits- of kwaliteitsinjecties ging, maar het blijft opmerkelijk.
Ik vind het geweldig dat Blind terugkomt (en wíl terugkomen) al vind ik het aan de prijs, maar ik vraag me tegelijk af of hij de speler is die Ajax het hardst nodig heeft.
Puur verdedigend heeft hij zwakke kanten, vooral qua snelheid en dat wordt niet gecompenseerd door een snelle centrale verdediger naast hem (De Ligt). Ik zie hem o.a. daarom het liefst als 6 spelen. Want daar vind ik hem zelfs uitstekend met zijn overzicht, positiespel en goede lange pass. Maar wie dan naast De Ligt? Die plek was nu juist voorbestemd voor Magallan (of Balbuena of een ander alternatief, die Fransman o.a.). Schuurs lijkt nog veel te moeten leren (is wellicht ook gehaald als de toekomstige vervanger van De Ligt) en Wöber blijkt evenmin de betrouwbaarheid zelve en oogde tegen Anderlecht b.v. allesbehalve scherp.
Een ander aspect van Blind op 6 is de bezetting van de rest van het middenveld, zeker als Ziyech toch blijft: dat is knap veel concurrentie met potentiële onrust (denk ook aan het seizoen onder Bosz met Bazoer, Gudelj en Riedewald). Maar wat ik vooral jammer vind is dat noch F. de Jong, noch Eiting, noch Van de Beek dan in aanmerking gaan komen voor die plek - wat mij betreft allemaal veelbelovende kandidaten voor de 6-positie, en dan vergeet ik Matusiwa nog bijna. Tegelijkertijd wil je ook met de sterkst mogelijke opstelling spelen en zowel de CL (of in elk geval de eindfase van de EL) én het kampioenschap behalen.
Ik ben daarom nogal ambivalent over de keuze voor Blind, want alles bij elkaar zag ik liever een sterke centrale verdediger komen.
Daar komt nog bij dat ik twijfel of deze selectie in balans is, met name wat betreft de spitspositie heb ik zorgen. Dolberg is op de weg terug; er was al een verschil te merken tussen de Dolberg aan het eind van het seizoen en de Dolberg tegen Anderlecht. Maar het niveau waar hij nu op zit is wel heel ver verwijderd van zijn topseizoen. Huntelaar vind ik een prima back-up, maar niet meer goed genoeg voor een vaste basisplaats mocht Dolberg te veel tijd nodig hebben om weer aan te haken aan zijn topniveau (en eerlijk gezegd ben ik inmiddels ook wel aan het twijfelen of hij niet toch de bekende eendagsvlieg is; vóór dat topseizoen zag niemand die potentie in hem. Ik hoop uiteraard dat ik er totaal naast zit).
2 -2
Michelinho
Het is inderdaad afwachten hoe Dolberg het gaat doen. Ik heb wel het idee dat hij mentaal sterker en ook feller in zijn spel is geworden, maar daar koop je geen brood voor als de doelpunten uitblijven. Huntelaar als back-up is meer dan prima, maar ook hij moet goed in de wedstrijd zitten om makkelijk te scoren. Maar dan hebben we nog Sierhuis, een ideale pinchhitter die volgens mij ook voetballend stappen aan het maken is.
0 0
RaynoFischer
Grappig dat mensen nu ineens wel met Magallan komen, over hem werden dezelfde dingen gezegd als Blind zoals te traag, fysiek niet sterk genoeg, te duur..
En wie kent Balbuena nou echt goed?
3 0
Michelinho
Van Magallán werd juist gezegd dat hij fysiek erg sterk is. Argentijnse slager en zo. Maar dat Blind dat niet zou zijn slaat ook nergens op, in zijn laatste twee jaar bij ons maakte hij daarin al grote stappen en in vier jaar PL is dat er alleen nog maar beter op geworden.
0 0
MosesD
Geheel eens. En naast die sterkte cv ook een goede vleugelspeler. Met Neres hebben we maar een echte buitenspeler. Ja, Tadic kan daar, maar die zie ik liever van het middenveld. Neres is ook de enige met echte explosiviteit voorin. Ik zou graag een speler zien die je in de diepte kan wegsturen, niet alleen maar types die de bal in de voet willen. Zo word je o.a. minder voorspelbaar.
0 0
Am*dammer
Waarom klaagt men over de prijs? We hebben er toch ook 17,25 voor gevangen 4 jaar terug? Dus per saldo kost ie ons maximaal 3,25 miljoen (max. 20,5 - 17,25).. Nou 3 miljoen++ voor een speler van Man U. 28 jaar, international van zijn land (50+ caps), opgeleid door Ajax (beste opleiding in de wereld), spreekt de taal al, fit..

Ik zeg: Top deal!!
5 -4
JCr14
En de aankopen dat jaar om de selectie aan te vullen vergeet je voor het gemak?
3 0
Joseph
Het is maar net hoe je het wilt bekijken..
0 0
Erwtenpeller04
Als je het zo beredeneert is het te verantwoorden inderdaad Am*dammer. Maar doe nu eens het volgende: Denk je eens in dat Blind nog nooit voor Ajax gespeeld heeft en dat hij dus nooit door Ajax verkocht was. En ik wees hem aan en zei: Dat is Daley Blind en hij moet 20 miljoen kosten. Vindt jij de speler Daley Blind, met zijn kwaliteiten 20 miljoen euro waard? Ik vind dat zelf van niet. Maar dat is mijn mening. Ik vind het teveel geld voor een speler met de capaciteiten van Daley.
4 0
Erwtenpeller04
In de laatste periode bij Ajax vond ik dat hij een stuk hoger niveau haalde dan de periode ervoor. Ik dacht zelfs: "Heeft die Blind ons al die tijd voor de gek gehouden"? Vervolgens ging hij voor een bedrag weg naar ManU waarvan ik dacht: Prima, die gasten betalen veel te veel geld voor een speler die ik solide vind, maar niet meer dan dat. Op dat moment ben ik er nooit rauwig om geweest dat hij vertrok. Dat deze recordaankoop de boeken in gaat als hoogste transferbedrag ooit, betaald door Ajax, baart mij wel zorgen. Dat zou ik eerder bij een speler uit de voorste linie en/of nummer 10 verwachten die ook écht een wedstrijd voor je kan beslissen. Niet voor een CV of nummer 6. Ik geef Blind zeker het voordeel van de twijfel en klasse van zijn kant dat hij na dit avontuur in de Premier League, nu 'gewoon' weer voor een Nederlandse club kiest, maar ik denk dat de verhouding tussen speler en prijs niet helemaal in verhouding is. Mijn mening.
0 0
DavidFerr
Zonder de Magallan soap was Blind waarschijnlijk niet gekomen.

Bedankt Boca ;-)
2 0
afcasven1995
Heerlijke club dat Boca, vaker zaken mee doen!
4 0
RaynoFischer
Zou voor Pavon gaan, eindigen we volgend jaar met Suarez ;)
4 0
Jan Doedel
Daley Blind wie kent m niet? Daley Blind, Daley Blind is een echte Ajacied! LALALALALA Daley Blind, Daley Blind...........
3 -1
SjaakWolfs
Daley Blind, wie kent hem niet?

Welkom terug, Amsterdammer!
1 0
Jan Doedel
Is het een goeie aankoop? Hij is niet snel, hij is niet hard en meedogenloos. Hij is geen leider in tegenstelling tot wat velen hier vinden dus aanvoerder maken zou ik niet doen. Ontzettend sympathieke gozer en een echte Ajacied dus hoop voor hem en voor de supporters dat hij de druk die bij hoge vergoedingen hoort kan handelen. Ik had m niet genomen voor een "Engels" salaris want dat is hij imo niet waard maar hoop van harte dat ik t mis heb en dat Daley de sterren van de hemel gaat spelen bij Ajax.
2 -5
Johnvanessen
Vandaag, woensdag training. Donderdag halve wedstrijd. Vrijdag training. Zondag, maandag, dinsdag training!

6x training en halve wedstrijd!
2 -2
CL=5
Al dat panische gedoe hier over kampioenschappen en over geld. Natuurlijk wil ik ook dat we eindelijk weer eens kampioen worden maar zoiets valt nou eenmaal niet te garanderen. Dat maakt het toch ook mooi? Misschien is het veel geld voor Daley Blind, misschien ook niet, maar het is toch echt prachtig dat die vent weer bij ons wil komen spelen? Ik kijk er in ieder geval wel naar uit!
3 -1
Ajaxvooraltijd
Wie is onze concurrent voor volgend seizoen dan? Maar je hebt gelijk, mensen schijnen nog steeds niet te beseffen dat dat bedrag in een looptijd van 4 jaar zal worden afgeschreven en dat Ajax ondertussen een heel leger aan spelers weer zal verkopen voor hoge transfersommen. Bovendien leveren constante deelname aan CL en sponsorinkomsten ook nog een dikke zak met geld op (waarschijnlijk een heel nieuw pakhuis vol).
0 -1
Ajacied33
Onze concurrent is en zal altijd Psv zijn he. Zal aankomend seizoen niet anders zijn. Ze doen wat lacherig nu over onze aankopen, maar denk dat dat lachen meer van angst is.
0 0
Ajaxvooraltijd
Ik denk dat ze lachgas hebben gebruikt, want ze zijn op geen enkele manier een concurrent als ons elftal compleet is. Vergelijk de selectie van vorig jaar even met deze en dan weet je dat dat wel 2 niveautjes scheel (en toen gingen we al gelijk op waarvan ik wel durf te stellen dat het verlies meer kwam door het gebrek aan geloof).
0 0
Michelinho
Je zegt het goed: áls het elftal compleet is. Als we qua blessures hetzelfde geluk hebben als vorig seizoen wordt het weer schipperen. We hebben sowieso best veel spelers die van langdurige blessures terugkomen, KJH wordt 35 en is blessuregevoelig terwijl Dolberg zijn oude vorm nog terug moet vinden, de (na Veltman, maar die zou vertrekken) eerste (gelukkig niet de beste,) ligt er alweer voor een half jaar uit en wss vertrekt Ziyech nog. Blijft daarbuiten iedereen (de transferzomer duurt nog laaaang) en blijft bijna iedereen ook heel, dan kunnen we een heel mooi seizoen tegemoet zien.
0 0
JordyAjacied
Toch lekker man een Nederlands centraal duo, met het grootste verdedigende talent van Europa en daarnaast een brok met ervaring, jeugd product van de club, de leider, de echte Ajacied. Ben ook voorstander van 2 Nederlandse CVs, qua communicatie zo belangrijk. Een reden voor de Ligt om nog een jaar te blijven, met dit elftal kan echt wat moois bereikt worden, plus dat hij nog wel wat kan leren van Daley. Denk dat het ook de opzet was door zulke echt versterkingen te doen spelers te laten inzien dat we wat moois kunnen maken en daardoor hopelijk blijven en natuurlijk, we moeten kampioen worden!
1 0
Toon meer reacties