[Update II] Blind tekent en is officieel Ajacied

FinnDekker, 17-07-2018 om 12:30, 92958 views, Ajax |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

De terugkeer van Daley Blind naar Ajax is een feit. Ajax bevestigt op de eigen website dat het tot een overeenstemming is gekomen met Manchester United over de rentree van de 28-jarige voetballer.

Na de overeenkomst tussen beide ploegen is het nu slechts een kwestie van tijd totdat de international zijn handtekening zet onder een contract in Amsterdam. Het gaat om een verbintenis met een looptijd tot medio 2022. Ajax betaalt zestien miljoen euro aan Manchester United, een bedrag dat middels bonussen op kan lopen tot 20,5 miljoen.

Voordat de verdediger annex middenvelder in 2014 naar Manchester vertrok, speelde hij al een aantal van 143 officiële wedstrijden voor Ajax. De Engelse club nam hem destijds over voor 17,5 miljoen euro. Bij United kwam Blind tot een aantal van 141 duels.

Update - 07.05 uur (17 juli 2018)
Daley Blind zal dinsdag of woensdag aansluiten bij de groep. Dat is wat Mike Verweij, journalist van De Telegraaf, meldt op Twitter. De nieuwe aanwinst is al in Engeland waar Ajax zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. Donderdag wordt er geoefend tegen Walsall en Wolverhampton. 

Ajax maakt zich daarmee op voor het tweeluik met Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League. Of Blind de 25e van juli al speelgerechtigd is voor het heenduel in Amsterdam, wordt volgens de ochtendkrant de komende dagen duidelijk.

Update II - 12.30 uur (17 juli 2018)
Ajax meldt dinsdagmiddag dat de handtekeningen zijn gezet, hetgeen Daley Blind nu officieel Ajacied maakt. Vier seizoenen lang staat de international onder contract in Amsterdam. De verbintenis loopt daarmee tot en met 30 juni 2022. De 28-jarige Amsterdammer verliet Ajax medio 2014 voor Manchester United en speelde zodoende vier seizoenen in de Premier League. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MaximilianRosse
Ik vind Blind de ideale nummer 6. Hij speelde in zijn laatste seizoen bij Ajax echt fantastisch op die positie. Ik vraag me af hoe het middenveld eruit komt te zien. We hebben te veel middenvelders op dit moment. We hebben: Tadic, Ziyech, Labyad, vd Beek, Frenkie, Siem, Eiting, Blind en Schöne. Ik zou Eiting lekker verhuren aan een eredivisieclub. En ik denk dat Ziyech nog wel vertrekt. Te veel concurrentie is niet goed.
0 0
AjaxDude12
We hebben een deel van deze gasten nodig op andere posities dan middenveld. Tadic kan ook voorin (net als Labyad), Frenkie zou je ook centraal achterin naast de Ligt kunnen zetten (net als Blind zelf). Zijn dus niet allemaal middenvelders die alleen voor het middenveld gebruikt gaan worden. Zou niemand verkopen, zo heb je een brede selectie. Vind Siem wel te traag geworden voor Ajax 1 eigenlijk.
0 0
JJAFCA
Daley Blind word ooit een waardige opvolger voor Sjaak Swart, hulde.
1 0
Boer Gijs
Het is veel geld en het is opportunistisch. Dat zijn mijn bezwaren. Via Danny heeft Ajax gehoord dat Daley mogelijk interesse in terugkeer had neem ik aan. Het is de vraag of we op zijn positie versterking nodig hadden en of hij zone moet/kan verdedigen. Dat gezegd hebbend: ik vind hem een geweldige speler en gast, zo loyaal en mentaal ook nog eens koel. Kan opnieuw heel waardevol zijn in de Ajax selectie.
2 -1
AjaxDude12
Ben het met je eens dat het belachelijk veel geld is. Maar dat is deze tijd. Voor een beetje een goede speler op een normale leeftijd met ervaring betaal je dit gewoon minstens. En dan mag je nog blij zijn.
0 0
Joseph
Ik neem aan dat de interesse van Ajax in Daley een stuk groter was dan omgekeerd. Die zullen alleen gedacht hebben dat hij onhaalbaar was, daar kan zijn vader misschien bij geholpen hebben..
Ik vind 16 miljoen een uitstekende prijs voor deze ervaring en deze kwaliteit. De 6 was zwak bezet, al jaren, met Eiting komt er nu iets aan, maar die kan het echt nog niet aan een heel seizoen.
2 0
4EVERAJAX
ik vind dat je Schone te kort doet.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
als ajax echt sterk wil worden, moeten ze babel halen, veel beter dan donny van de beek die in mijn ogen vorig jaar veel te weinig heeft gebracht waardoor ajax kwetsbaar was op het middenveld en goals en assisten misten vanuit die positie. babel is ook balvast, echt heel belangrijk want op die positie mag je geen balverlies leiden, dat zie je ook bij oranje wat zijn imbreng heeft gebracht babel zorgde voor de ommekeer bij oranje.
als ajax een goede slag kan maken met transfers volgendjaar en suarez is bereid om terug te komen, dan weet je niet wat je gaat meemaken.

dan heb je achterin de ligt, blind
tadic frenkie de jong babel
labyad suarez neres

das echt een ziek elftal
0 -10
Afcadam14
Geniaal idee. Je kunt makkelijk met 2 man achterin spelen, zodat je een aanvaller kan omtoveren tot middenvelder. Met dit elftal kun je idd ook makkelijk wedstrijden winnen met 9 man. Alweer nuchter inmiddels?
0 0
Superjan
Knap dat je nog kan typen met paddo's op
0 0
han23
Jij bent ziek door babel op het middenveld te plaatsen
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
gouden aankoop, ik kijk al rijkhalzend uit naar zijn passes
1 0
Cello
Ik ben blij met de komst van Blind. Prima gedaan van Overmars, nadat ie eerder al Tadic heeft weten te strikken.

Ik ben het niet eens met velen hieronder die het hebben over dat door clubliefde Blind terug komt. Dat geloof ik niet om de simpele reden dat hij hier niet eens zoveel minder gaat krijgen kwa salaris als dat hij de laatste 4 seizoenen gewend was. Ogenschijnlijk lijkt hij een stuk minder te verdienen, echter onvangt hij tekengeld dat zijn inkomsten over de komende 4 jaar niet zo heel veel zal dalen als dat hij gewend was de afgelopen 4 jaar.

Zonder deze constructie, waarmee zijn salaris bijna buitenproportioneel is voor NL begrippen, was hij nu, op 28 jarige leeftijd echt niet teruggekomen. Daarvan ben ik overtuigd. Dan had het nog wel 4-5 jaar langer geduurd voordat hij zou terugkeren.
4 -1
timajaxkampioen
2.3 miljoen netto per seizoen. Ik vind het een goeie aankoop maar de bedragen die zijn betaald behoren niet tot het kaliber Daley Blind toe.
4 0
Stroeve
Maar voor dat salaris zou hij ook bij een andere club in een (top)competitie aan de slag kunnen, dus clubliefde speelt dan wel degelijk een factor.
2 0
Cello
Maar puur en alleen om clubliefde komt ie niet op zn 28ste terug. Wanneer die financiele constructie niet bedacht was was ie ondanks zijn clubliefde (die er echt wel is) nu echt nog niet gekomen.
0 0
Stroeve
Ja, dat denk ik ook.
0 0
A Kind of Magic
Ik vind dit écht geweldig. Welkom thuis Daley, dat jij nu in deze fase terug komt vind ik bijzonder, voor mij ben je een échte Ajacied.

Op naar de titel!
1 0
TOOL
Fijn buitenkansje!
0 0
Johnvanessen
Je zou haast vergeten dat Tadic ook nog komt zaterdag! Ge-nie-ten!
2 0
munser
en weer eens iemand in de selectie die een europese prijs op zijn erelijst heeft. volgens mij is dat ook wel ff geleden.
1 0
pizzapunt
Wow! nooit geweten dat Daley zulke goede corners kon trappen!
Hier zn goals en assists voor United
https://www.youtube.com/watch?v=jNQJzpaxzjk
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
idd zijn passes zijn de meeste mensen vergeten.
ik heb die beelden ook zitten kijken, vond je het ook niet opvallend hoe vaak ajax aanvallers toendertijd die mooie passen verprutsten in de afronding?
wat betreft is het op dat vlak nu veel beter, daarom denk ik dat het een gouden aankoop is.
0 0
Ozymandias
Ik ga er nog steeds vanuit dat Ziyech zal vertrekken en ik zou als dat daadwerkelijk gebeurd beginnen met een basisopstelling met Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Vd Beek, Frenkie, Tadic; Neres, Dolberg en Labyad. Wanneer later Sinkgraven weer geheel fit en in vorm is zou ik Labyad eruit halen, Tadic op linksbuiten zetten, Frenkie naar linkshalf halen, Blind naar '6' doorschuiven en Tagliafico naar binnen halen om een centraal duo met De Ligt te vormen zodat Sinkgraven een basisplaats kan krijgen als linksback.

In mijn ogen is (ervan uitgaande dat Ziyech vertrekt) een opstelling met Onana; Mazraoui, De Ligt, Tagliafico, Sinkraven; Vd Beek, Blind, De Jong; Neres, Dolberg en Tadic de best mogelijke optie als iedereen fit en in vorm is. Met Sinkgraven en Mazraoui als backs en Blind op '6' is er veel variatie in de opbouw mogelijk. Daarbij staat er zo met Tagliafico centaal achterin, Blind op '6' en Tadic op linksbuiten in elke linie een ervaren speler met leiderschapskwaliteiten die als aanjager voor de jonge talenten om hem heen kan fungeren.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ziyech blijft.
0 0
Sanalologo
Ga jij lekker een heel elftal omgooien voor een beperkte en fysiek niet geschikte speler genaamd daley sinkgraven.
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
helaas heb je geen zak verstand van verdedigen.
sinkgrave was de meest capabele back van het afgelopen decenia. als je je wat meer verdiept had op zijn spel. ajax is niet voor niks door die poelfase el heen gefietst
2 -1
waayop
Liet keer op keer zijn tegenstander uit de rug weglopen.
1 -1
DeWijsneus
Eens. Kan niet wachten!
0 0
godlike
Prima, meer kwaliteit in de selectie. Als jongens als De Ligt en De Jong blijven dan heb ik er alle vertrouwen in!
0 0
JordyAjacied
Wat ben ik ook blij met de handelswijze van Boca, anders was Daley nu niet hier!
8 0
AFCA-16
Als Ten Hag nu de eerste wedstrijd tegen Sturm Graz niet overtuigend wint, mag hij van mij per direct oprotten en moet Ajax meteen Bosz aanstellen. Er moet nu gepresteerd worden.
2 -8
IkJijHijWijJullieZijnAjax
afca-16 helemaal mee eens
0 0
Cello
Dat zal slechts een illusie blijven. Bosz komt never nooit meer terug. En voor mij hoeft dat ook niet meer. Uiteindelijk is ie nooit ontslagen of weggestuurd geworden.....hij is zelf opgestapt!. In mijn ogen maakt hem dat onbetrouwbaar, immers zou hij opnieuw coach zijn en weer met weerstand te maken krijgen dan kan ie wéér opstappen terwijl we midden in een proces zaten. Dan is er tegen die tijd wel een andere in de rol van Bergkamp of wie het dan ook is waarmee hij het oneens is.

En net als wat hieronder al werd gememoreerd ook het eerste half jaar van Bosz was allesbehalve goed en NEE ik vind niet dat er een stijgende lijn te ontdekken was die eerste maanden. Neem de 5-seconden regel, die mislukte keer op keer en was één van de redenen dat we in die fase tegen teveel tegenslag aanliepen, die ons niet alleen CL voetbal kostte, maar uiteindelijk ook de titel. Dat het bij vlagen daarna in deel 2 van het seizoen beter werd valt niet te ontkennen, maar was het leed al geleden.
En eigenlijk, als we heel eerlijk zijn, hebben we alleen in de thuiswedstrijden tegen Schalke en Lyon het Ajax gezien zoals we dat graag zien. In de uitwedstrijden werden we overklast en gingen we telkens door het ook van de naald.
Dus laten we het veheffen van de coach die Bosz heette nu ook weer niet al te groot maken. We hebben naast een handvol zeer goede wedstrijden óók byzonder veel geluk gehad.
3 -2
flithje
Als er altijd op deze manier gehandeld werd, zou Bosz nooit de succes coach zijn geworden zoals hier wordt geacht. In diezelfde begin periode was zowel het spel als de resultaten niet om over naar huis te schrijven. Destijds werd er (gelukkig maar) niet naar de supporters geluisterd.
2 -1
Joseph
Mee eens, Bosz blijft de beste optie. Toch hoop ik gewoon dat Ten Hag het doet, weer een wissel is niet goed.
1 -1
de_pitbull
De grootste inkomende Ajax transfer ooit en niet eens een mooie headline in hoofdletters.
3 0
AFCAsam
Ik wil hem het liefst op links centraal mee eens??
0 0
NoMoreMrNiceGuy
Pure clubliefde!! En dat voor 16 miljoen aanschaf en 3 miljoen jaarlijks.
Ja ik ben wat cynisch want Blind is geen speler die het verschil gaat maken. Zo’n bedrag voor Suarez was logischer geweest.
2 -5
JordyAjacied
Mede dankzij Blind werden de titel aan elkaar geregen tussen 2010 en 2014... vooral in het laatste seizoen had hij zo’n ontzettend groot aandeel.
3 0
Joseph
Blind maakte het verschil toen hij weg ging, is alleen maar beter geworden, Blind maakt absoluut het verschil. Blind moet je alleen goed beoordelen, die maakt het team beter, die zal niet snel met de bal aam de voet het halve veld over lopen om vervolgens de bal over de keeper te wippen..

Suárez voor 16 miljoen.. zelfs voor 40 zullen ze in de rij staan voor hem.
2 0
Rentokill
3 miljoen jaarlijks? Welnee man. Dat verdiende hij bij ManU nauwelijks.
1 -1
Afca85meer
Volgens deze bron was het bijna 95.000 per week dus net iets onder 5 miljoen per jaar.

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/400299/de-tien-grootverdieners-van-het-gerenoveerde-manchester-united.html
0 0
Ajaxvooraltijd
`Voetbalprimeur......
0 0
Bky
https://www.totalsportek.com/money/manchester-united-player-salaries/

75.000 pond per week, 3,9 miljoen pond per jaar, 4,3 miljoen euro per jaar met huidige koers.
0 0
JHM
Had je liever Magallan gehad? Met zijn 25 en nog niet in de voorselectie van Argentinie, die al geen beste verdediging hebben.

Blind is gewoon een absolute top speler voor Ajax begrippen. Inzicht, positioneel sterk, techniek, goede traptechniek. Heeft 90 wedstrijden gespeeld, 4 doelpunten en 6 assists en in de sterkste competitie ter wereld. Het is niet zonder reden dat United supporters klagen dat hij vertrekt en ze opgescheept zitten met Jones, Rojo en Smalling die geen fractie van de voetballende kwaliteit van Blind hebben.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
beperkte speler man die magalan, vind ik eigenlijk ook van die saaie tagliafico.
zie tagliafico lieved 1 positie naar rechts naast de ligt daarnaast mazraoui, dan heb je een hele goede verdediging. al heb ik nog steeds mijn twijfels aan de ligt in de vooronde CL.
we moeten het nog maar zien dit is zijn testcase. geen super verdedigers aan zijn zijde gewoon degelijke spelers.
0 0
Ozymandias
Wat is de bron waarin staat dat Blind drie miljoen euro per seizoen gaat verdienen?
1 -1
Afca85meer
Hieronder praten ze over miljoenen tekengeld en daarnaast een top salaris. Dus dan kom je gauw aan 3 miljoen en waarschijnlijk meer. Er zijn ook andere bronnen die aangeven dat Ajax zijn huidige salaris overneemt met die tekenbonus en dan zou het wellicht nog meer zijn aangezien hij nu naar verluid 5 miljoen verdiende bij United. Denk maar niet dat Daley miljoenen is gaan inleveren uit "clubliefde". Helemaal als je weet dat Ajax de hoofdprijs heeft betaald aan transfersom, dan zullen de salarisonderhandelingen niet veel anders gelopen zijn. De tijdsdruk was groot.

https://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=332811
0 -1
amstardammer020
Nu nog een echte verdediger die ken koppen en een verdedigende middenvelder met wat duelkracht
1 -3
korem
En nog een buitenspeler, spits en nog een 4e doelman ofniet ?
2 -1
luiszwaaris
Who’s next :$
1 0
amthree
Eriksen liked bijna elke daley post van ajax, ook maar terug halen?? :P
1 -1
Stibba020
Matige speler voor HEEL veel geld. 20 miljoen voor 1 jarig contract. Achja we gaan wel weer zien wat dit seizoen weer gaat brengen. Als ze nu weer geen kampioen worden dan mag het hele zooitje optyfen. Van de koffiejuffrouw tot Mr Edwin van der Sar himself. 5 jaar geen kampioen voor een club als Ajax kan echt niet, dan moet er echt is een frisse wind gaan waaien door de club met allemaal nieuwe gezichten en nieuwe ideeën. Hopelijk worden ze gewoon kampioen.
3 -5
IkJijHijWijJullieZijnAjax
je bent echt vergeten hoe belangrijk hij voor ajax was, en hij is 5 keer beter geworden.
ga maar eens even kijken hoe hard en strak die passes van hem zijn geworden bij united.
dikke meerwaarde omdat hij middemvelders overslaat en labyad of neres kan aanspelen met ruimte.
0 0
korem
Ook een zeer matige reactie dan ben ik liever een matige speler van 20miljoen. Daley daley we worden kampioen !!!!!
2 -1
DeWijsneus
20 miljoen zeg je? Dus we moeten de bonus betalen? Da's mooi want dan zijn we waarschijnlijk kampioen geworden en hebben we Europees gehaald. Mooi toch?! Krijg je die matige speler ook nog eens bij ook!
2 -1
AFC Ajax
soort ruildeal die we gedaan hebben, manchester krijgt blind voor een paar jaar om ervaring op te doen en dan krijgen wij em terug.
bedrag is om en nabij hetzelfde. manchester krijgt eventueel een bonus voor de geleverde ervaring.
1 -2
RedFeather
Ziyech in Amsterdam?
Insta..

Edit: Ajax zelf geeft nu aan dat hij apart van de groep traint in Engeland, tot zover speculaties
0 -2
hanzelson
Te zien op www.vi.nl

Schitterend stukjes video. Verder ben ik wel blij met zijn komst, en snap sommige reacties hier totaal niet, maar dit zijn vast ook de schreeuwers van vorig jaar met: "waar blijft de ervaring"
Is het niet tijd dat we achter de keuzes van Ajax staan waarvan we zeggen dat het ONZE club is, in plaats van al dat onnozele commentaar met namen van spelers, die je waarschijnlijk 1x op televisie voorbij hebt zien komen en niet eens weet hoe je de naam moet spellen. We zullen alleen kampioen worden zodra we er achter staan en onze jongens door dik en dun steunen.
3 -3
Jojo14
OT: https://youtu.be/AbN9XrD-Bss

Even kijken hoe Sturm Graz ervoor staat!
0 0
Bky
Niveau van FC bal op het dak. Aannames slecht, balcirculatie slecht, niet hoog in de concentratie.
1 0
luiszwaaris
Hoop zo erg op Babel.. Alsof we niet genoeg verwend zijn :’)
0 0
Bocarra
Alle calvinisten in de media buitelen over elkaar heen om te melden dat dit toch wel onverantwoord veel geld is voor een speler van 29 jaar. Niet dat Blind op de zelfde hoogte staat maar €100meuro voor de 33jarige Ronaldo afschrijven in 2 a 3 jaar zet het avontuur dat Ajax met Blind aangaat in een heel ander daglicht. Ik ben trots op Ajax dat zij een situatie hebben weten te creëren die ze instaat steld om zeer grote clubs teleur te stellen als het om verkopen gaat en daarnaast ook nog eens volwassen topspelers kunnen aankopen uit 1 van de sterkste competities. Ik krijg het gevoel dat we aan de voet staan van een nieuwe periode van bloei. De randvoorwaarden zijn in iedergeval geschapen.
4 -2
Afca85meer
Super! Eindelijk rond! Dat we het kampioenschap dit jaar gaan kopen maakt mij niets uit.
1 -1
Ajacied33
Feitelijk koop je niet zoveel. Blind is eigen produkt
2 -1
koenos1
Ik ben benieuwd hoe Sturm Graz hier tegen aankijkt
0 0
zivkabrimovic
Hoop zo erg dat Ziyech nog weg gaat, en dat daarom Tadic zijn plek moet innemen. Dan komt er een gat voor de linksbuiten positie, en vullen ze die in met Babel.

Dromen mag
1 -5
Sterretje73
Babel er nu nog bij halen zou mijns inziens absoluut geen overbodige luxe zijn.
2 0
Vierendertigste
Eigenlijk heeft ie dus maar 3 milj gekost
2 -2
afcasven1995
Gewoon 4 jaar verhuurd om ervaring op te doen in de PL.
1 -3
altijdwelwat
Ik vind het een hoop geld voor wat je ervoor terug krijgt, mensen doen net alsof we de verlosser hebben binnengehaald. Daley is een jongen die mee lan voetballen en niet in de wegloopt maar niet een natuurlijke leider die de ploeg ff kampioen maakt. Vanuit Blind snap ik de veilige keuze wel , blijft zo in beeld voor het Nederlands elftal en er zal niet heel veel interesse zijn geweest.
5 -7
de-Ajacied
zo is het precies!!
0 -1
geDaante
Helemaal mee eens.
3 -1
Jajijdaar
Zou er nog één kanon bijkomen?

Ik ga naakt over straat rennen en gillen als Vertonghen of Suarez in één keer teruggehaald worden.
3 -2
Ajaxvooraltijd
Niet te hebberig worden he ouwe naaktloper.
1 -1
Daneman
willen wij dat meemaken? Dat eerste dan
2 -1
Ajaxvooraltijd
Het is maar een baby dus ik betwijfel of hij echt kan rennen ;-)
1 -1
Jajijdaar
Kruipend dan! :-)
1 -1
geDaante
Nou gefeliciteerd iedereen die er blij mee is, en dat lijkt de overgrote meerderheid.
Meen ik oprecht.
3 -6
Web
Leugen
1 -1
Ajaxvooraltijd
Buiten of je het een goede voetballer vind is het toch gewoon geweldig dat een volgende godenzoon terugkeert op het oude nest? En wat ik nog mooier vind is dat hij nog niet versleten is maar in de kracht van zijn voetbal carrière staat. Een echte Amsterdammer en Ajacied dus. Bovendien ben ik wel degelijk te spreken over de huidige Daley Blind als voetballer vanaf zijn laatste jaar bij Ajax overigens.
2 -2
geDaante
Ik ben daar anders naar gaan kijken. Van Gaal, Frank de Boer, Overmars, Bergkamp, Van der Sar, etc., hebben nou niet bepaald gehandeld in het belang van Ajax door de laatste jaren heen, maar vooral naar hun eigen ego en eigenbelang, en zijn zeer achterbaks bezig geweest. Dat waren ook zogenaamde 'godenzonen'. De meeste ex-Ajaxspelers overwegen pas terug te komen, als er écht geen andere optie meer is in een betere competitie of qua salaris. Ik hecht er dus ook niet zoveel waarde meer aan of iemand ex-Ajax is of niet.
Ook Blind kiest voor zichzelf, komt niet om Ajax te 'helpen'. Maar wel met als uitkomst dat ie komt, en dat velen er blij mee zijn, en dat is dan ook goed.

De enigen waarbij het ik gevoel had dat ze met Ajax écht het beste voor hadden en Ajax voorop zetten en gepassioneerd er het maximale uit wilden persen, dus boven hun eigen ego en eigenbelang, waren Cruijff en Jonk. Rijkaard lijkt me ook iemand die dat zou doen, fijn nederig persoon. Het zijn meer de Cruijffianen die er het meeste van snappen, en hun ego het meest opzij lijken te kunnen zetten, in tegenstelling tot Van Gaal en zijn pupillen.

Ik hoef dan ook geen 'godenzonen' meer bij Ajax te zien, maar zoveel mogelijk 'Cruijffianen'.
4 -3
Babayaka
Je vergeet litmanen
0 0
Web
Wanneer stop je er nu eens echt mee.
Zo vermoeiend ben je.
2 -2
Babangida83
Vond je net op de goede weg en dan nu weer zoiets.
0 0
waayop
Kun je dat eigenbelang uitleggen?
0 -2
koenos1
Precies. 28 jaar, helemaal in zn prime. Ervaring opgedaan op het hoogste niveau en neemt deze bagage mee naar ons aller Ajax.
2 -2
Bijgoochem
Blind heeft op zn twitter afscheid genomen van manU, mooi om alle positieve reacties van hun fans te zien daar
3 -1
MarkGroothuis
Sidoel naar Reading!
0 0
Michelinho
"three stars on the shirt
Frank de Boer's stil gleaming
four more years of hurt
never stopped me dreaming
he's coming home he's coming home he's coming
Daley's coming home"
5 -2
Robinjo1988
Heel vet gedaan!
2 -1
sucre
kicke tekst he?!
1 -2
Michelinho
Echt, al een paar keer bekeken en steeds weer kippenvel.
1 -2
EenAjacied
Clubliefde bestaat nog altijd! Welkom thuis Daley, tijd om de schaal ook weer naar huis te halen!
8 -2
Frederiksperwer
Il Capitano Daley! Oer-ajacied, net als zijn pa.
5 -2
Afstandsschot
Rugnummers voor volgend jaar?

1 Onana
2 Mazraoui
3 Veltman
4 De Ligt
5 Wöber
6 Van de Beek
7 Neres
8 F. de Jong
9 Huntelaar
10 Ziyech
11 Tadic
12 Lamprou
15 Eiting
16 Sinkgraven
17 Blind
20 Schöne
22 Van Leer
23 S. de Jong
25 Dolberg
31 Tagliafico

Overgebleven nummers nog voor Labyad, Bandé, Johnsen, Lang, Cerny, Gravenberch, Matusiwa, Schuurs, Bakker en Kristensen lijkt me?
0 0
EuforischeRealist
Je reageert in het topic over de definitieve terugkeer van Blind he, dus misschien wel zo aardig om hem ook een nummer te geven? ;-)
1 -1
ChrisEriksen8
Volgens mij vergeet je iemand...
1 -1
Afstandsschot
Haha kwam omdat hij niet bij de “basis nummers” zit en juist daarom dacht ik na over de nummers bij dit topic. Heb het al aangepast haha
2 -1
Ajaxbrl
Welcome home Daley!
1 -1
Afstandsschot
In dat filmpje die eerste zin van bij zijn afscheid;

“Er komt zeker een dag dat ik weer thuiskom.”

Kippenvel...
8 -2
sucre
gruwelijk filmpje op twitter Ajax! Daley's coming home!
5 -1
Ozymandias
Zijn alle mensen die een maand of twee geleden hier op AS elke dag opnieuw melde dat Overmars moest worden ontslagen nu blij dan ze bij Ajax niet zo'n kortzichtig beleid hebben gevoerd en Overmars het vertrouwen hebben gegeven als degene die het technische beleid uiteenzet? Volgens mij is de wisselwerking tussen Vd Sar en Overmars goed en kan Ajax nu eindelijk in relatieve rust (want totaal rustig wordt het bij een grote clubs als Ajax nooit) verder bouwen. Niet alleen qua transferbeleid lijkt Ajax een goede ontwikkeling door te maken. Ajax is ook in de jeugdopleiding en scouting (al valt dat natuurlijk deels onder het transferbeleid) duidelijk goed bezig. Hopelijk kan Ten Hag als hoofdtrainer nu voor successen zorgen want uiteindelijk zal de club alleen dan rustig blijven.
8 -2
geDaante
Overmars had jaren terug natuurlijk allang ontslagen moeten worden, toen hij meteen al na het verkrijgen van zijn positie bij Ajax, Cruijff in zijn rug stak en Plan Cruijff totaal aan zijn laars lapte, door als Technisch Manager (dus geen Directeur) samen met De Boer de macht te grijpen en met z'n tweetjes het aankoopbeleid even gingen voeren, en zo totaal buiten het TH om handelden. Zeer onbetrouwbaar en achterbaks dus. Het is dat Ajax een sterke leider/AD miste die hen even kon aanpakken of ontslaan. En wat was dat ook nog eens een belachelijk slecht aankoopbeleid.

Maar hij zit er nog, en heeft inmiddels de titel Technisch Directeur bemachtigd, en de machtsstrijdjes met vooral Bergkamp en Van Duivenbode gewonnen, en alle technische macht naar zich toegetrokken, samen met handlanger Van der Sar.
Zijn gewoon hele smerige, egoïstische praktijken, die overigens in vrijwel ieder bedrijf plaatsvinden, de zogenaamde 'ratten', druk in de weer de rat race te winnen.

Goede ontwikkeling in het transferbeleid? Ze smijten nu met geld omdat ze niet nog een jaar zonder prijzen kunnen permiteren, dan wordt de druk te hoog en gaan supporters eisen dat ze opstappen. Het is een en al paniekreacties, eerder Keizer ontslaan, en Bergkamp mooi mee in zijn kielzog (kwam Overmars ook goed uit), Kristensen snel even in de winterstop halen zonder goed te kijken of ie überhaupt kan voetballen, maar hopende dat hij Ten Hag zou helpen kampioen te worden. Van der Sar had zijn lot aan Ten Hag verbonden remember? En na het zuinige Plan Cruijff, ineens meer uitgeven dan ooit, en ook vrij lukraak, vind ik erg vreemd. Hij wil zich wel erg graag losmaken van de bijnaam 'Marc Netto', en het komt op mij heel erg over als de supporters pleasen. En dat lukt heel aardig, hij kan ineens niet meer stuk. Opportunisme ten top. Ik doe daar niet aan mee, aan dat soort ongein.

Tadic en ook wel Blind, gaan Ajax vast wat stabieler maken en de kans op prijzen gaat wat omhoog, dat is een mooi neveneffect voor Ajax.

Tadic is op voorspraak van Schreuder en Veldmate, Blind ongetwijfeld op die van Blind Senior, die zijn zoon ongetwijfeld eerst gepolst heeft. Labyad is op voorspraak van Ten Hag. Dat is dus allemaal geen scouting, dat is een netwerkje hebben, die toevalligerwijs tot stand komt. Daarbij is Blind al dat geld helemaal niet waard. 16-21 miljoen voor een redelijke/aardige speler met een aflopend contract, geen restwaarde. Als hij dan sportief heel veel voor Ajax zou betekenen, zou het dat alsnog waard kunnen zijn, maar wat kan je werkelijk betekenen als inschuivende CV die niet zo goed kan verdedigen? Aardig wat, maar niet zóveel.
En die spelers binnenhalen is niet moeilijk. Labyad wilde natuurlijk sowieso, stap omhoog. Tadic en Blind stonden blijkbaar open voor een terugkeer naar de eredivisie, om verschillende redenen, en als je dan maar genoeg geld biedt, komen ze wel.

Verder wordt Bandé 'm niet, Kristensen en Orejuela niet (terwijl je Mazraoui al hebt lopen), Magallan zou eerst komen, en nu ineens Blind, totaal andere types, dus zit weer geen idee achter. Siem de Jong voor drie jaar vastgelegd, die nu een veel beter talent steeds in de weg zit. Labyad is heel aardig, maar ook niet meer dan dat. Dani de Wit die de voorkeur krijgt boven echte voetballers, al is dat meer een keuze van Ten Hag.

De jeugdscouting lijkt prima, de scouting voor het eerste een ramp. Ook het selecteren van spelers door Overmars, gewoon slecht. Niet alleen qua overall kwaliteit, maar vooral ook qua individuele kwaliteiten, waar nauwelijks naar gekeken lijkt te worden. Dat Tadic en ook Blind wel kunnen voetballen, weet iedereen, dus dat is geen kwestie geweest van scouten.

Je laatste zin is precies wat Van der Sar en Overmars voor ogen hebben, en vooral vanuit eigenbelang en ego, en het veilig stellen van hun posities. Het is uiteindelijk wel goed voor Ajax, die rust, maar dan moet er wel een goede lange termijnvisie en beleid gevoerd worden door capabele mensen. Ik heb daar nog maar weinig van gezien. Ik zie mensen die een afgesproken, gezamenlijke lange termijnvisie (Plan Cruijff) van begin af aan hebben tegengewerkt en hun ego en eigenbelang boven dat Plan hebben gezet, en alle macht naar zich toegetrokken hebben. Dat soort mensen wil ik niet eens bij Ajax zien. Ik wil fijne mensen met klasse, kunde en visie zien, en die Ajax voorop hebben staan, hun ego opzij kunnen zetten.
2 -1
Ozymandias
Ik vind het altijd zo knap dat jij precies lijkt te weten hoe het er binnen Ajax is gegaan tussen Vd Sar, Overmars, Bergkamp, De Boer en Jonk. Het technische hart werkte totaal niet maar ik zou op basis van alle informatie die beschikbaar is met geen enkele zekerheid durven te stellen wie daar schudig aan was. Het idee van Cruijff was goed maar de uitvoering werkte niet tussen deze vijf vrienden. Als het tussen hun al niet liep denk ik dat het moeilijk is om een technisch hart te vinden waar het wel tussen loopt.

Overmars heeft door zijn onevarenheid zeker fouten gemaakt en zijn aanstelling was dan misschien ook een fout. Hij heeft zich in de loop van de jaren gelukkig goed ontwikkeld en maakt steeds minder fouten. Daarbij lijkt hij meer te luisteren naar de scouting en jeugdopleiding en minder naar alleen de hoofdtrainer. Daarbij lijkt hij als een goede directeur zijn pionnen (bijvoorbeeld Veldmate en Schreuder bij Tadic en Vd Sar bij Blind) uit te spelen. Al met al heeft hij ervoor gezorgd dat Ajax misschien wel de beste selectie van deze eeuw tot nu toe heeft.
0 -2
geDaante
Vind ik niet zo knap, dat was gewoon te volgen. Feit is dat De Boer zich niet aan de speelwijze hield, Overmars niet aan het afgesproken aankoopbeleid, en beiden niet aan het TH overleg, waarin iedereen gelijke stem had, of had moeten hebben. Kritiek van Cruijff en Jonk volgde daarop, werd niks meegedaan. Even later is Jonk weggewerkt, met Cruijff in zijn kielzog. Daar tussenin is nog vanalles gebeurd, met name door Bergkamp, maar dat heb jij ook wel meegekregen.

Mensen verpesten inderdaad vrijwel altijd door ego en eigenbelang altijd (politieke) systemen, organisaties en andere samenwerkingen, en daarom moet je altijd duidelijke en als het moet harde leiding van bovenaf hebben. Maar daar heb ik het vaker over gehad.

Overmars werd aanvankelijk aangesteld als Technisch Manager, dus kon slechts meepraten over transfers, en bij overeenstemming als TH, moest hij het puur regelen en afronden. Het is een feit dat hij desondanks ging bepalen wie er kwam, op wens van De Boer. Hij zei zelf De Boer zijn aankopen 'te gunnen'. Hoe kom je er in godsnaam bij dit even te bepalen als onderdeel van het TH en als Technisch Manager? Ik zie geen enkele ontwikkeling de laatste jaren, van begin dit seizoen tot nu wederom verschillende miskopen gedaan of aankopen die niks tot weinig toevoegen. Labyad is op voorspraak van Ten Hag, dus in deze weer de trainer zijn zin gegeven, al kan ik leven met één speler.
Hij lijkt nu ineens misschien wel teveel te luisteren naar zijn scouting, en niet kritisch te kijken naar wat men aandraagt, anders kan je jongens als Bandé, Kristensen, Orejuela etc. selecteren.

Uit te spelen? Die kennen Tadic toevallig, en hebben hem ook ongetwijfeld voorgedragen. Overmars heeft hier niks aan hoeven doen behalve die Veldmate en Schreuder mee te nemen, wie zou dat niet doen? Zou wel heel dom zijn daar dan geen gebruik van te maken. Verder is het puur genoeg geld bieden, niets meer dan dat.

Hij heeft het geluk dat het netwerkje er dit jaar is (met Veldmate/Schreuder en Blind senior) en hij zóveel geld mag uitgeven, meer dan Ajax ooit gedaan heeft, veruit, dan is het ook niet zo moeilijk, voor die uitstekende jeugd heeft hij veelal niet gezorgd.
De selectie had juist nog veel beter moeten zijn, door die vele miljoenen verbrast aan Bandé, Kristensen, Orejuela, Siem de Jong beter te besteden aan één goede rechtsback, een goede buitenspeler, en een toptalent niet in de weg te laten zitten door Siem de Jong, etc.
0 0
EuforischeRealist
Een forum is haast per definitie niet de plek voor lange termijn beleid en dan zeker het forum op een populaire site als AS.

Verder ben ik het compleet eens met je verhaal, ik hoop dat we direct goed kunnen starten aan het seizoen zodat er iets van de druk (die er altijd zal zijn) wegvalt. In mijn ogen is dat al wanneer we Sturm Graz verslaan en dus iig Europees zullen spelen en uit de eerste 4 competitiewedstrijden minimaal 10 punten pakken.

Ik noem bewust geen kwalificatie voor de CL omdat die weg (helaas) erg lang is en ik gezien afgelopen seizoen al blij ben met de Europa League.
3 0
michaellaudrup
Daar hebben we dan wel 7 jaar op zitten wachten en lopen roepen dat er ervaring bij moest.
1 -1
Ajax27
7 jaar geleden stond er geen 100 miljoen klaar om uit te kunnen geven aan mogelijke versterkingen. Door het zuinige maar sterke financiele beleid van de afgelopen jaar is er structureel veel meer binnen gekomen aan transfers dan er is uitgegeven.

Met als gevolg dat je nu een kleine 40 miljoen aan transfers kan uitgeven terwijl er pas officieel eentje is verkocht voor 17. We hoeven niet te wachten tot de grote jongens op het laatste moment voor een transfer gaan. We hebben eindelijk vroeg kunnen schakelen. Iets wat PSV en Feyenoord niet kunnen doen. Met Tadic, Blind, Labyad en Schuurs is er vroeg ingespeeld op een (mogelijk) vertrek van Kluivert, Ziyech, de Ligt en Frenkie. Kluivertje is al weg, voor Ziyech zal ook wel iemand komen en de andere 2 zullen tot 1 september onzeker blijven. Onzekerheid waar we vele jaren in hebben zitten borrelen. Maar nu zijn de vervangers er al en kunnen ze een vrijwel complete voorbereiding meedoen.

Dus ja we konden 7 jaar geleden roepen wat we wilden, maar toen had Ajax gewoonweg niet de financiele middelen om de risico's te nemen die ze nu nemen.
0 -1
NoPants
Eindelijk iemand die het snapt
0 -1
Ozymandias
Dit is het eerste jaar waarin Overmars de vrijheid krijgt om het geld uit te geven wat nodig is om ervaren spelers die kwalitatief ook iets toevoegen naar de club te halen.
0 -1
MH1988
Daley, held! Welkom terug!!
3 -3
The
Hey, Wesleyreal! Het is weer tijd voor een repost dat Blind “sluggish” is.
3 -2
SjaakWolfs
Ik wacht eigenlijk op de dagelijkse repost van 'it a a a in't over till i i it's o o o ver'
3 -1
Michelinho
Of een van de klassiekers over Flappie, Netto of Kale Clown.
2 -1
Web
Haal hem niet aan, hij zal en kan dat nooit menen.
0 -1
The
Hoe bedoel je?
0 0
Web
Je mag toch hopen dat hij de boel aan het opnaaien is, en dat allemaal niet meent?
0 -1
The
Dat het een trol is dat is duidelijk. Maar ik ben bang dat hij echt zo kortzichtig is.
1 -1
atouba19
Wat zou t heerlijk zijn als Ajax ook nog Babel probeert te halen. Of sla ik nu n beetje door
2 -1
Web
Nee, die had ik ook wel willen zien, kun je ook moeiteloos in de spits zetten, maak wij wel zorgen om de vorm van Dolberg.
1 0
JordyAjacied
AJAX SOCIAL MEDIA, DE BESTE VAN ALLEMAAL. Wat een pracht filmpjes maken zij de laatste jaren, met afstand de beste.
5 0
Joseph
Wat een geweldige aankoop van Overmars, had aan het begin van de transfermarkt niet durven hopen dat dit mogelijk zou zijn! Ajax had zich haast geen betere versterking kunnen wensen. 16 miljoen is een hoop geld, maar de enige manier om hem binnen te halen denk ik, als hij zonder contract zou zitten, was hij al snel onhaalbaar geworden met clubs die meer salaris kunnen bieden.

Ontzettend veel zin in dit seizoen, welkom terug baas!
6 -1
Toon meer reacties