Mazraoui: 'Zat op de bodem, nu wil ik blijven klimmen'

BVeenstra, 16-07-2018 om 13:20, 19028 views, Ajax.nl | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajacied Noussair Mazraoui blijft ondanks zijn progressie met beide benen op de grond staan. Het talent timmert de laatste tijd aardig aan de weg in Amsterdam. Waar hij eerst nog zonder contract speelde bij Jong Ajax lijkt hij nu weleens een basisplaats te kunnen hebben in de hoofdmacht van de Amsterdamse club.

Mazraoui beseft dan ook dat het snel kan gaan in het voetbal en zal niet zo snel in de war raken. 'Je moet niet schrikken als het ineens heel goed gaat en ook niet naast je schoenen gaan lopen', vertelt de Alphenaar in gesprek met Ajax.nl. 'Ik weet wat werken is, mijn tijd in de jeugdopleiding was niet altijd makkelijk. Ik heb bij Jong Ajax gezeten zonder contract. Ik zat op de bodem, ben omhoog geklommen en nu wil ik blijven klimmen. Steeds hoger.'

De multifunctionele voetballer speelt naar eigen zeggen het liefst op het middenveld - 'daar kom ik het beste tot mijn recht' - maar hij weet ook dat met spelers als Donny van de Beek, Hakim Ziyech en Lasse Schöne de concurrentie in de middenlinie enorm is. 'Tegen Anderlecht stond ik rechtsback en ik denk dat dat de positie is waarop ik me moet focussen. Ik kan geen plek opeisen. Iedere minuut speeltijd pak ik met beide handen aan.'

Met die laatste opmerking laat Mazraoui eigenlijk al blijken een leergierige speler te zijn. Dat er wat ervaring is toegevoegd aan de groep voor het nieuwe seizoen maakt hem dan ook zeer tevreden. 'Dat is goed voor jonge jongens zoals ik. Ik vraag veel aan de oudere jongens. Met Siem had ik het bijvoorbeeld laatst over duelkracht. Hij zegt dan: kracht is belangrijk, maar slimmigheid is nog belangrijker. Tegen Anderlecht draaide een spits bij me weg. "Geef hem juist wat meer ruimte", zei Siem. "En als hij gaat draaien, pak je hem." Dat zijn goede tips', aldus Mazraoui, die weet wat er te doen staat met zo'n selectie. 'Met de selectie die we nu hebben, zijn er geen excuses. Het moet gewoon gebeuren.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rdk1983
Goede kop op zijn schouders. Niet te beroerd om het werk te verrichten. En heeft t niet meteen over weggaan na paar goede potjes. Hier wordt ik blij van!
0 0
FlyingDutchMan
Paar jaar geleden nog in de A2 verdwenen, nu tegen een basisplaats aan. Wat een comeback!
0 0
Ozymandias
Mazraoui is als hij een vaste basisplaats krijgt naast Veltman de enige speler die ik ken die een seizoen in de A2 begon maar toch uitgroeit tot basisspeler van Ajax. Dan heb ik het dus niet over een speler als Bergkamp die het seizoen in de A1 begon maar door Cruijff naar de A2 werd teruggezet om hem te prikkelen.
0 0
EVH
Goeie speler
0 0
RedFeather
Drie jaar geleden.
Celtic - Ajax
Cerny
Ik heb grote verwachtingen van deze jongen dit jaar
Mazraoui komt denk ik tekort als back, rechtsbuiten en als middenvelder.
0 -2
ambtenaar
Geweldig, Knokken voor een plek tot je er bij neervalt.
1 0
Maxwell_5
Ik heb even om hem gelachen tijdens zijn Q&A met Huntelaar. De voorgaande clubs van Huntelaar Schalke en Real Madrid waren al even voorbij gekomen. Op een gegeven moment stelde een fan de vraag over zijn tijd bij Milaan. De verbazing bij Mazraoui dat de man naast hem bij nog zo een grote club en competitie had gespeeld, prachtig.

2 0
SjaakWolfs
Wel apart dat hij dat niet wist. Maar een voetballer is natuurlijk geen fan die per se geïnteresseerd is in dat soort feitjes.
1 0
Dennis1964
Ik weet nog dat hij invaller was bij Jong. Speelde toen met Appie Donny en Cerny. Dat waren de grote jongens. Maar hij viel toen al positief op.
3 0
Ozymandias
Ik hoop dat Mazraoui een vaste basisplaats als rechtsback krijgt. Hij heeft daar de nodige felheid voor en wanneer Ajax in balbezit is heeft hij een groot aandeel in het positie- en combinatievoetbal. Natuurlijk moet hij ook nog veel leren maar dat is bij elk talent wat voor het eerste een vaste basisplaats krijgt het geval.
3 -3
SoAFCA
intelligente speler
4 0