Ten Hag: 'Geen schrik, wel werk aan de winkel'

JesseTH, 15-07-2018 om 22:40, 27857 views, Ajax Life | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Erik ten Hag beseft goed dat er nog werk aan de winkel is voor Ajax. De oefenmeester beseft dat enkele belangrijke spelers voor de Amsterdammers niet beschikbaar waren tegen Anderlecht (1-3 nederlaag, red.), maar desondanks is de ploeg nog niet waar het wil zijn.

'Ik heb geen schrik, wel werd duidelijk dat er nog werk aan de winkel is', opent een eerlijke Ten Hag onder andere tegenover Ajax Life. 'Er ontbraken een aantal spelers: De Ligt, Tagliafico en Blind als dat allemaal doorgaat, daar hopen we natuurlijk op. En ik moest Mazraoui in de rust wisselen. Uit voorzorg. Maar dan valt wel het fundament een beetje weg.'

Schrijnend was het zichtbaar grote gemis van Matthijs de Ligt in een wankelende verdediging tegen de Belgen. 'We speelden tegen volwassen spitsen en Matthijs is een sterkhouder in de laatste linie. De laatste linie is het fundament van de ploeg, qua opbouw en georganiseerd staan. De rest van de ploeg leunt op de organisatie achterin.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Het is nog steeds even rommelig als vorig seizoen, ik zie totaal geen verbetering of iets wat er in geslepen moet worden. Zal mij benieuwen of Haggy het gaat laten swingen, maar tot nu toe valt het zwaar tegen.
0 0
niquedegraaff
Zou Bosz al klaar zitten wanneer ze Ten Hag eruit kunnen werken? Gezien zijn gezelschap met Overmars op vakantie? Daar lijkt het wel op ;)
0 0
michaellaudrup
Ik hoop het van harte, had wel vertrouwen in Hag maar tot nu toe zie ik het niet.
0 0
Dexy
Uit deze woorden kun je toch wel opmaken dat Ten Hag Blind voor LCV haalt. Hij noemt hem in een rijtje met De Ligt en Tagliafico, als voorbeeld om aan te geven dat de verdediging die nog incompleet was.
0 0
DonAdam
Wat een ongelofelijke zure lucht hangt er hier, zeg.

Ik vond het eigenlijk wel goed om te zien dat een verdediging met Mazraoui, Schuurs, Wober en Bakker veel te licht is; dat kan je beter nu weten dan na een nederlaag thuis tegen Graz. Ik vind het excuus ook legitiem. Anderlecht is niet van het niveau Janneke en Mieke, zoals de Vlamingen zeggen ; die club is van ons niveau en daar kan je geen Keukenkampioendivisie achterhoede tegen laten spelen.

Als de Ligt, Blind en Tagliafico er tegen Graz staan, mag Graz geen probleem opleveren. Mocht het dan misgaan, mag je gaan zeiken.
1 -1
Mokum<3destad
Wat een lachwekkende uitspraken! Niemand neemt deze man toch serieus? Dit wordt een drama!
2 -1
michaellaudrup
Wat een kut wedstrijd.
0 0
trooop
Gaan we ons nu ook al verschuilen achter het ontbreken van spelers (blind) die niet eens van ons zijn? Het is en blijft ook zo’n dráák van een vent. Doordat je een jeugdspeler die 2x mee heeft gedaan moet wisselen in de rust valt ‘het fundament’ weg? En dan speelden we ook nog eens tegen volwassen spitsen. Oef!
Hoe ten hag het dit jaar ook gaat doen; wat is het toch een ongelooflijk slappe zak.
5 -1
gras
Die uitspraak is inderdaad best lachwekkend.

Als je sterk in je schoenen staat, die je dat gewoon niet. Is voor mij een signaal dat hij het zelf ook nog niet ziet.
2 -1
Schip
Vanaf dag 1 was het: er is progressie.

Na elke sof was het: er is werk aan de winkel.

Het is het een of het ander.
2 0
niquedegraaff
hij doet maar wat. Net als (helaas) Keizer.
0 0
Pheadrus
Ik hoop dat ze tegen Graz spelen zoals Frankrijk tegen Belgie speelden.
0 -2
ArnoAjax
Heeft Frankrijk gespeeld dan? Hingen alleen maar voor het eigen doel met af en toe een counter. Zo willen wij ons AJAX toch niet zien spelen?! Haal verdorie Peter Bosz terug en dan gaan we pas weer successen behalen, niet met deze clown als trainer.
0 0
gras
Nee.
0 0
MelleAfca
Wordt lekker fan van Psv dan
1 0
waayop
Hebben we eigenlijk ook niet een spitsenprobleem?
2 -1
jarenfan
Je kan ten Hag pas definitief beoordelen,
na de wedstrijden tegen de Oostenrijkers.
Maar dat kan ook al te laat zijn,...
Het blijft koffiedik kijken.
0 0
Rujar
Hij zit er ook al een half jaar geen Europees succes is wat mij betreft exit. Je moet echt minimaal een goede verzorgd voetbal spelen
0 0
jarenfan
Dat laatste heb ik nog niet gezien.
Het is tijd voor een frisse wind,
haal Bos terug.
2 0
ArnoAjax
Volgens mij was Keizer al voor betere resultaten ontslagen.
Peter Bosz terug!
2 0
Pheadrus
Als Blind erbij komt dan is het heel moeilijk om de leiding iets te verwijten. Dan hebben ze goed werk gedaan. Maar daarmee heb je Graz nog niet uitgeschakeld. Ajax kan zomaar weer naast Europees voetbal grijpen. We hebben vanaf de tragedie Nouri een hele reeks teleurstellingen moeten verwerken. Laten we eerlijk zijn; Europees voetbal halen hebben we echt nodig om te beginnen om deze reeks te keren.
5 0
ETM
Precies, het zo ontzettend cruciaal. Ook voor de rest van t seizoen. Europees voetbal doet echt wat met het team. Mag gewoon weer EL worden. Maar geen Europees voetbal en je speelt met een mentaal gebroken team in de eredivisie.
0 0
Pheadrus
Vergis je niet; als we tegen Graz er uitvliegen is Ajax een stuk minder aantrekkelijk voor de Ligt, Frenkie enz. Die zouden nog voor 1 sep. dan weg kunnen zijn.
1 0
afcasven1995
Overmars en co hebben hun werk gedaan, het is nu aan Ten Hag.
0 -1
Boer Gijs
Je ziet aan een België hoeveel verschil een coach kan maken, met Hernandez t.o.v. Wilmots). Het vertrouwen bij mij is niet groot. Dat heeft alles met wisselwerking trainer en selectie te maken plus de nog maar zwakke voorhoede.
1 -3
Ajaxvooraltijd
En jij weet hoe die wisselwerking is?
2 -4
Boer Gijs
Ja daar hoor je genoeg slechte verhalen over
0 0
Lane 8
Slechtste trainer van ajax sinds Aad de Mos.
3 -7
niquedegraaff
Blind
0 0
afcasven1995
Van Basten was nou ook niet echt gemaakt voor het trainersvak.
5 0
Ar
Kurt Linder vergeten?
2 0
AFCA020!
Vlak Koster niet uit :p
4 0
Tinus
Wouters
4 0
Jojo14
Fout Erik, als je in de voorhoede begint met verdedigen, leunt het team niet op de verdediging zelf.
3 -1
Duif63
Er zal echt nog een sterke lcv bij moeten die met de Ligt het centrum gaat vormen. Blind hoort op 6 te komen spelen. Maar het is nog maar 9 dagen tot de 1e wedstrijd tegen Sturm. De selectie is weer niet compleet op het moment dat het moet.
1 -1
blessure
Dat is toch elk jaar zo?
1 -1
Duif63
Ja, maar dit jaar zou dat allemaal anders zijn volgens vd Sar en Overmars. Ze hadden immers geleerd van het verleden.
0 0
Ruff Rhythim
Nou, met het aantrekken van een Blind en Tadic en verder nog een paar spelers voor bij elkaar opgeteld een on-Ajax hoog bedrag kan je toch moeilijk zeggen dat ze niet geleerd hebben van het verleden.
Ajax is juist in tegenstelling tot vorige jaren vrij hard bezig geweest op de transfermarkt, dat valt niet te ontkennen.

Het probleem dat nog niet iedereen er is, of nog niet geheel wedstrijdfit is door het WK wat net afgelopen is.
En dat je al zo vroeg aan de bak moet helpt ook niet mee, maar daar doe je weinig aan.
2 0
Ben
Het zal ons de CL wel kosten maar ik hoop dat hij het verkloot, ontslagen wordt en dat we dan goede coach krijgen. Bosz, FdB, pijnlijk dat zij beide beschikbaar en haalbaar zijn, en wij met Ten Hag zitten. Selectie is veel te goed voor hem, en te goed om geen succes mee te behalen. Ik verwacht minstens het kampioenschap, de beker en kwartfinale EL. Maar heb er weinif vertrouwen in.
3 -9
Ajacied33
Het wordt niks met hem maar tegelijkertijd verwacht je de titel, de beker en kwartfinale EL.....Heel logisch idd
2 -1
Ben
Ik verwacht dat het met deze selectie mogelijk moet zijn. Maar dat we het met Ten Hag allemaal zullen mislopen.
2 -3
Ajacied33
Ik ben misschien de grootste tegenstander van TH, vind hem echt 10 x niks. Maar ik merk wel aan mezelf dat ik veel zin heb in het nieuwe seizoen en hem de kans ga geven. Ik heb geen keus op dit moment. Dus beter positief zijn en achter je club blijven staan. Zal lastig worden, maar wie weet, maakt die gekke Tukker ons kampioen
3 0
gras
Het cruciale punt zal de CL kwalificatie zijn. Haalt hij dat niet terwijl hij spelers als Blind en Tadic heeft, en vrijwel de hele groep van vorig jaar die barst van de potentie en er ook nog steeds geen herkenbaar team staat, dan is het over en sluiten.

Maar dan zal de goegemeente hier wel roepen dat CL voorronde geen graadmeter is, dat vernieuwing tijd kost en dat de eerste seizoenshelft afgewacht moet worden.
0 0
Obnoxious
Het gemis van De Ligt was schrijnend? Vorig seizoen was de verdediging: Veltman-De Ligt-Wober-Tagliafico

Daarvan stond er nu 1 in de basis en dat was toevallig de minste van deze vier..
4 -1
Rudolph J
Topcoach! Zijn blij met je ... heerlijk onverstaanbaar gelul van een dronken aardbei. Niets winnen, maar wel altijd lachen.
4 -10
Pierre Heno
Nou ..dat is dan de conclusie. En wat wordt er gedaan mocht De Ligt alsnog toedeledoki gaan? Frenkie kunnen we wel missen voor 50 miljoen want eerlijk is eerlijk die heeft internationaal nog maar weinig kunnen laten zien. Zelfs een matige verdediger als Magallan was al niet te bewegen naar Ajax te komen dus wanneer je dan ineens alsnog De Ligt moet gaan vervangen...........met Schuurs en Wober kun je 't Europees wel vergeten. NL kampioenschap en/of KNVB bekert ...dat kan nog maar EL overwinteren is met die twee toch wel ietwat te hoog gegrepen.
3 -7
atalantanio
Onana
Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico
Schöne
F. De Jong, Ziyech
Neres, Dolberg, Tadic
0 -5
TheRiviera
Persoonlijk ben een groot liefhebber van Schöne maar hij is geen '6' dus hoort er ook nooit te staan. En als je kijkt naar de huidige selectie met de eventuele toevoeging van Blind zal het helaas de bank worden voor hem. Zowel F. De Jong en Mazraoui hebben nog niks laten zien waardoor ze een basisplek verdienen of kunnen eisen. En ik ga er van uit dat Ziyech alsnog vertrekt.
0 0
Pierre Heno
dwz één speler die is doorgestroomd vanuit die geweldige Ajax opleiding, geroemd over heel de wereld. Hoeveel van die supertalenten zijn nu eigenlijk internationaal doorgebroken de afgelopen 4-5 jaar? En èlk jaar horen we steeds weer opnieuw verhalen over geweldige talenten die de absolute wereldtop zullen gaan halen......nou ...eh ik zie ze nog niet. Dolberg.....zien we ook al 1m5 jaar geen pepernoot meer raken maar blijft eerste spits Ajax 1. Hadden we 'm maar verkocht vorig jaar voor die 40 miljoen.
1 -3
Ajax#1900
3, of eigenlijk 5. Maar zeik lekker verder hoor.
2 -2
Joseph
Donny op de bank voor Schone? Lijkt me een verzwakking van je team.. Frenkie op 6 en Donny op de rechter kant, dan zou je Tadic en Ziyech nog kunnen wisselen, maar dat is minder belangrijk.
1 0
theonieuwegein
Klopt
Snel duidelijkheid over Blind
Ook Ter Hag twijfels die ik heb zijn nog niet bij mij weggenomen
1 0
GvanAchteren
Allemaal goed en wel maar we hebben nog 10 dagen. En we moeten constateren dat de achterhoede rammelt. Blind is er nog steeds niet. Nico heeft nog niet meegespeeld. De Ligt heeft pijntjes. Het middenveld is amper hersteld of terug. Het is zeer de vraag of Donny en Frenkie op tijd wedstrijdfit zijn. Schöne is net terug. Tadic komt pas op het laatste moment. Ziyech kan elk moment vertrekken. In de voorhoede laat Dolberg nog niet zien dat hij uit zijn dip is. KlaasJan mist nog steeds veel te veel kansen en op links is Bandé weggevallen en we hebben geen echte specialist voor deze positie.
Dus enige conclusie : ik heb best bewondering voor wat Overmars gedaan heeft, maar het lijkt weer te laat!!!
Er zal verschrikkelijk geknokt moeten worden en een topprestatie geleverd moeten worden om Sturm Graz uit te kunnen schakelen. Er is geen enkele reden om deze klus ook maar een klein beetje te gemakkelijk te nemen.
Als dat lukt zal het daarna wel allemaal goed komen met een prachtige selectie. Maar als we het niet redden en meteen uitgeschakeld worden dan zal dit zo'n dreun zijn en zoveel complicaties hebben dat ik vrees dat het hele seizoen daarmee weer verloren is.
5 -2
FlyingDutchMan
De meeste punten die jij hier schetst heeft Marc geen invloed op, of zijn onverwachts ontstaan. Knap als Marc dat uit zijn glazen bol had kunnen halen.. Je kan ook geen extra fitte speler kopen voor de eerste wedstrijden, omdat de rest nog fit aan het worden is.. Dat zou pas wanbeleid zijn lol
2 -1
GvanAchteren
Ik zeg ook dat ik best bewondering voor Oveemars heb. Er staat straks een geweldige selectie. Sommige dingen zijn overmacht (blessures), andere allang bekend (WK).
Punt is dat met een klein beetje pech erbij we straks Sturm niet overleven en dan zijn de rapen pas goed gaar. Gaan spelers alsnog vertrekken en komt er een nieuwe trainer die ook weer van voren af aan moet beginnen.
0 0
Joseph
Het zal een flinke klus worden, absoluut, maar de selectie heeft zo ontzettend veel kwaliteit. Eigenlijk zou het gewoon verschrikkelijk gênant zijn als deze groep het niet red. Onana, de Ligt, Blind, Tagliafico, Donny, Frenkie, Ziyech, Tadic, Neres, Dolberg.. Het is zo goed, die horen gewoon niet in de problemen te komen, zelfs niet als ze niet helemaal fit zijn.
Wat mij betreft schakelt Ajax bij een verlies in de eerste wedstrijd direct over naar Peter Bosz, dan ligt het aan Ten Hag.
0 0
GvanAchteren
Een paar ballen op de paal, KJH laat weer een paar niet te missen kansen liggen, we krijgen een onterechte penalty tegen.... Voor je het weet lig je er op doelsaldo uit.
En als een van de weinigen hier zou ik niet blij zijn als Peter Bosz terug zou komen.
0 0
theonieuwegein
Je hoeft geen voetbal kenner te zijn om tot de conclusie te komen dat Kristensen en Oreja miskopen zijn. Het is te hopen dat niemand verkocht wordt en Blind wordt aangetrokken.
Ajax kan die 2 in de verkoop doen. Ook hoef je geen kenner te zijn om te constateren dat koop van buitenspelers nodig is. Babel is een grote kans. Slechts 8 miljoen.

Eindelijk komt het beleid tot het besef dat het beter is mee te gaan met ophoging van de salarisnorm ipv prut te kopen.

Betaal meer aan goed ajax spelers ipv geld uit te geven aan 2 e rangs voetballers
4 0
X-RaY
Mazraoui nu al als het fundament zien is toch wel veel zeggend. Orejuela en Kristensen zijn dus twee miskopen van jewelste. En daar ga je dus Europa mee in. Maar ten Hag heeft geen schrik gelukkig hij heeft alles onder controle en zijn stempel is al duidelijk zichtbaar...
6 -7
Ajaxvooraltijd
Jou sarcasme ook. En eerlijk gezegd deel ik dat gevoel voor sarcasme niet. Het is wel vaker zo geweest in het nabije en verre verleden dat aankopen voorbij werden gestreefd in korte tijd door eigen jeugd. Bovendien kun je niet altijd voltreffers hebben al scout je nog zo hard. Trainers kun je bovendien niet beoordelen op hun uitspraken maar op hun resultaten, en we zullen allemaal gaan zien wat die zijn het komende seizoen.
0 -3
Pheadrus
Wat we tot nu toe hebben gezien is niet geruststellend voor de wedstrijd tegen Graz. Maar zoals JC zei; "elk nadeel heb een voordeel"! Ik ben niet bang dat Ajax met ongepaste overmoed en arrogantie het veld in gaat tegen Graz. Europees voetbal hangt in de waagschaal van deze dubbele ontmoeting. PSV vloog er vorig jaar uit tegen een club uit de provincie van Kroatië! En vervolgens werden ze met overmacht kampioen met dezelfde ploeg. We hebben vanaf de tragedie Nouri een hele reeks teleurstellingen moeten verwerken. Laten we eerlijk zijn; Europees voetbal halen hebben we echt nodig om te beginnen om deze reeks te keren.
2 0
Mart42
Hoop van harte dat je het op tijd op de rails heb Erik maar ik heb er bar weinig vertrouwen in. Zoals Ajax in de voorbereiding tot nu toe heeft gespeeld is een kopie van de 2e seizoenshelft. Kunnen andere wel zeggen dat de er nog spelers bij de groep aan moeten sluiten. Het probleem is dat er niets is veranderd. Hoop echt dat we Sturm Gratz van de mat vegen en kampioen worden maar vertrouwen in ten Hag heb ik gewoon niet.
3 -1
Ajaxvooraltijd
Het is ook een kopie bijna van de oefencampagne van Bosz.
1 -5
godenzonenssuper
Met de kanttekening dat Bosz er een paar weken was en Ten Hag er al een half seizoen op heeft zitten.
2 0
larson
maar ff serieus he wat verwachten sommige hier.
dat dolberg vd beek en frenkie gelijk gaan vlammen ?
ze zijn net terug van een blessure.
geef het de tijd.
we hebben sinds tijden een super goede mix staan.
de 25 zijn ze fit en gaan ze knallen.
6 -2
koenos1
Eens! En buiten die genoemde spelers om komen Blind en Tadic ons nog aanvullen
5 -2
Mart42
En daar redden we het mee? Ze zullen moeten wennen aan een nieuwe coach en club.
1 -2
Lagasj
Zonder klasse CV erbij is het bibberen en hopen geblazen.
Ajax onwaardig.
3 -1
AJAIXIXIXI
Met Blind en De Ligt staat de verdediging ook 10x beter en de rest zag er tegen Anderlecht al goed uit. Komt goed denk ik.
9 -4
Mart42
Welke wedstrijd heb je gezien? Eerste half uur was Ajax goed daarna was het niet goed.
2 -1
AJAIXIXIXI
En dat half uur was voor mij al genoeg om te weten welk voetbal Ten hag wil gaan spelen.
1 -1
JBxxx
Met Mazraoui wisselen viel een fundament weg”, die gaat wel beginnen als rechtsback en terecht ook!
3 -3
Rood Gevaar
hij vergeet ook Tadic nog even te benoemen
6 0