Ten Hag: 'Nog altijd voldoende opties op de vleugels'

BVeenstra, 14-07-2018 om 08:10, 17237 views, Voetbal International | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-trainer Erik ten Hag maakt zich na het geblesseerd wegvallen van Hassane Bandé nog niet al te druk om een eventueel tekort aan het aantal vleugelaanvallers bij Ajax. De oefenmeester denkt dat er in de huidige selectie voldoende opties aanwezig zijn om te gebruiken als buitenspelers.

Bandé viel vrijdagmiddag tijdens een oefenduel van de wissels van Ajax met de wissels van RSC Anderlecht uit met een zware blessure. Hierdoor kan de Burkinees tot de winterstop niet in actie komen. De komst van een nieuwe buitenspeler behoort nog wel tot de mogelijkheden, al is er niet heel veel haast, zo schrijft Voetbal International.

Naast Zakaria Labyad, David Neres en eventueel Dusan Tadic kunnen ook Noa Lang en Dennis Johnsen ingezet worden als vleugelaanvallers. Bovendien zal Václav Cerny binnenkort ook weer gebruikt kunnen worden nu hij in de laatste fase van zijn herstel zit na een zware knieblessure. 'Het klopt dat we op de vleugels voorin nog altijd voldoende opties hebben', aldus Ten Hag.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gi0vanni
Voldoende opties? Ja natuurlijk. Maar de vraag moet zijn is voldoende kwaliteit als Tadic of Neres niet kan spelen?
1 0
jaribombari
Donyell Malen terughalen
0 -2
gi0vanni
Jeugd spelers die te vroeg vertrokken zijn dus nooit meer terughalen. Dan liever iemand die graag voor Ajax wil spelen.
0 0
FlyingDutchMan
Nog een twijfelgeval lol..
0 0
Babayaka
Eerst die verdedigende middenvelder uit het elftal tiefen.
Ajax draait kut sinds ze de 10 hebben ingewisseld voor die in de weg lopende verdedigende middenvelder. Met uitzondering van een korte periode met Bosz.
Maar 1 jaar weegt niet op tegen 17jaat.
0 -2
Barra
Ja het ligt allemaal aan het spelen zonder 10, dat is de missing link.... Wat een onzin en we spelen niet al 17 jaar zonder 10. Een 10 kan ook heel voorspelbaar zijn en is snel vast te zetten, het ligt er maar net aan hoe de invulling is.
1 0
MosesD
Onder Jol speelden we nog met een 10. En dat een 10 voorspelbaar is, dat is natuurlijk onzin. Hangt helemaal af van de 10 zelf en de halven.
0 0
je
Moses d onze anti Johan Cruijff man Ik dacht dat je in de VAR zat schapenherder daar hoor je wel thuis.
Want waar gaat dit nu weer over?
0 0
MosesD
Ach gut, daar hebben we de Albert Einstein van AS weer. Kostelijk. Hoe is het met al je bijlessen? Je hebt weer eens een slokje op merk ik.
0 0
Synzo
Gewoon Ziyech houden en Tadic linksbuiten...opgelost!
0 0
MosesD
Ik roep het al maanden, Assaidi is betaalbaar, heeft ervaring en is een uitstekende buitenspeler. Heeft bij Ajax direct een basisplaats. Na de 21 (...) voor Blind en bijna 50 mio in totaal voor nieuwe spelers mag de hand wel weer even op de knip. Assaidi is een buitenkansje. Bandé lang uitgeschakeld (als hij überhaupt een Ajax buitenspeler is), Johnson is er nog lang niet, Labyad is geen buitenspeler. Speel je met Tadic op links dat heb je met Assaidi een prima stand in. Speelt Tadic op het middenveld, dan kan Assaidi meteen erin.
1 -5
FlyingDutchMan
Mee eens @ Assaidi dat hij wat zou toevoegen.
0 0
altijdwelwat
Hou nou toch op Assaidi is 4 wedstrijden per seizoen wakker en dan lijkt het wat , en de overige 30 wedstrijden is het een slapjanus eerste klas.
5 -1
MosesD
Wat een onzin. Een slapjanus en 4 wedstrijden wakker, waar baseer jij dat op? Assaidi was erg goed afgelopen seizoen, eindigde niet voor niets hoog in het klassement voetballer vh jaar.
0 0
jackwolf
Babel halen!!!
2 -3
TheRiviera
Babel heeft pas geleden nog een transfer naar Brazilië laten schieten om Besiktas trouw te blijven. Leest niemand ander voetbal nieuws ofzo? Zoveel mensen schreeuwen om Babel terwijl die gozer absoluut niet gaat komen.
2 0
talent020
ik zou het nog maar even nalezen want Babel heeft die transfer laten lopen omdat hij in Europa actief wilt blijven met het oog op het NL elftal, of dat bij Besiktas of een andere club zal zijn is de vraag. Besiktas is in iedergeval bereid om mee te werken
1 0
Ferd
Hij liet het schieten omdat hij in Europa wilde blijven ivm oranje. Lees jij geen kranten ofzo?
0 0
godenzonenssuper
Tadic speelde daar jarenlang.
Maar nee, mensen hier willen nog een aankoop.
En maar klagen om de identiteit van psv of andere koopclubs.
2 -4
HarryHarHar
Wat wil je nou kampioen worden toch, nou de afgelopen 4 jaar is gebleken dat het met de indentiteit van Ajax niet gaat lukken!.......... dus zal er toch veranderd moeten worden meer evenwicht in een team qua volwassen ervaren spelers en wat jonkie's die dan kunnen doorgroeien, voorheen waren het 85% jonkies met hier en daar een verdwaalde speler die aan het afbouwen was, nou dat werkt dus niet meer in het huidige voetbal, en verdedigend????. wat we tot nu toe gezien hebben, zwaar onder de maat!.......
0 0
Middenweg401
Precies. En eindelijk ons grootste talent Frenkie naar het middenveld nu, waar hij hoort. Blind is een 6 en Donny gaat echt niet naar de bank, dus helemaal geen plek voor Tadic op het middenveld.
Geen probleem die linksbuiten dus.

edit:
ik leer het ook nooit. Gelukkig wordt ik terecht gewezen door het fantastische duimpjes systeem, en wordt mij de mogelijkheid geboden hoe mijn reactie had moeten zijn. Hierbij:

Nee godenzonensuper,
Frenkie is heeft 0 talent als middenvelder en moet ten alle tijden verdediger blijven. Blind is ook niet geschikt als middenvelder en Donny is een prima bankzitter. Dus alle plek voor Tadic! Linksbuiten is echter een probleem. Misschien iets voor Blind (help me anders even hier)?

Bedankt -1er! Ik blijf leren!

(en nu serieus: beseffen jullie niet hoe onbruikbaar dit systeem is?)
1 -2
Ferd
Negeer die duimpjes. Dat gejank altijd, grow up zeg
1 0
NouridolbergNeres34
Linksbuiten is gewoon zeer matig bezet, Labyad overtuigt totaal niet begrijp die aankoop echt niet, is ook geen buitenspeler.

Johnsen is er ook niet klaar voor te wild te blind, Cerny is beter op rechts dan kan hij naar binnen komen.

bande zwaar geblesseerd, en voor Lang geld hetzelfde als labyad, het is gewoon een middenvelder.

Dus ipv dat je al je geld aan Blind (een nummer 6 die je gaat misbruiken als CV) uitgeeft ,haal liever een goeie CV en linksbuiten voor 21miljoen.
0 0
Middenweg401
Tadic schijnt een aardig talentje te zijn.
0 0
NouridolbergNeres34
Ja als hij linksbuiten gaat spelen en dat is nog maar de vraag, ten hag ziet in hem meer een 10, heeft hij aangegeven.

achter Tadic zit niks bijzonders voor op linksbuiten.
0 0
Jayajax
Voldoende opties, waarvan alleen Neres zich al bewezen heeft. Volgensmij zou er nog een buitenspeler gehaald worden en dit was nog voordat Bandé geblesseerd raakte. Tadic lijkt me niet gehaald als specialist op de vleugels, Ziyech zou op rechts kunnen spelen mits hij blijft natuurlijk.
0 0
Duif63
Cerny en Johnsen. Daar worden tegenstanders natuurlijk heel bang van.
2 -2
altijdwelwat
Tadic op de flank is gewoon de meest logische optie , zeker als Ziyech blijft. Daarachter heb ik het meeste vertrouwen in Lang, omdat hij prima tussen de linies kan voetballen. En dat is in het huidige voetbal veel interessanter dan een linksbuiten met krijt op zijn schoenen.
0 0
Middenweg401
Tadic..........Dolberg.........Cerny/Neres
F. De Jong......................vd Beek
.......................Blind.....................
Nico/Sinkgr...Wöber/Schuurs...De Ligt...Mazraoui
......................Onana..................

Eiting op 6 en Blind/De Ligt als CV's kan ook.

bank oa:
Eiting, Schöne, Huntelaar, Lang, Veltman, Siem de Jong, Labyad, Gravenberch

Ik ben geen fan van aankopen Labyad (hoewel ook niet super slecht) en vooralsnog Bandé en bij Kuhn en Johnson twijfel ik of ze die flinke stap gaan maken. Ik hoop het. Lang ben ik iets positiever over.
We hebben geen fatsoenlijke reserve doelman en linksbacks blijven traditioneel een grote zeldzaamheid (ik denk niet dat Daley daarvoor uit Manchester komt).
1 -1
hallo1
Ik kan jouw gedachten niet volgen.

- Cerny of Neres? Neres is minimaal één klasse beter.
- Sinkgraven ipv Tagliafico? Hebben we een keer een stabiele linksback waar je vanop aan kunt en dan zet je er alsnog iemand anders neer.
- Linksbacks blijven traditioneel zeldzaamheid? We hebben nu Tagliafico, Sinkgraven en Bakker komt eraan. Juist nu lijkt het op die positie aardig te zitten. Ik maak me veel meer zorgen over de kwaliteit van onze rechtsbacks.
1 0
Middenweg401
Oke, goed punt, ik was Nico, onbegrijpelijk, even vergeten op de "vroege" morgen. :) Ik heb 'm er nu bij gezet.
Hij is echter wel de enige, want Bakker is er nog niet en Sinkgraven is een prima eredivisie oplossing (om een goede speler een alternatieve plek te gunnen).

Neres vind ik maar een rommelaar. Hij heeft zeker een goede eerste seizoenshelft gehad vorig jaar, maar ik geloof nog steeds dat Cerny (zoals ik hem ken uit de jeugd) in potentie veel beter is. Al is zo'n lange blessure wel funest op zo'n leeftijd.
0 -1
hallo1
Neres heeft het gewoon prima gedaan en was gisteren ook een van de weinige die zijn niveau haalde. Cerny heeft in Jong Ajax zeker leuke wedstrijden gespeeld, maar telkens in Ajax 1 valt hij door de mand. Dan was het elke keer net niet. Ook is hij zeer blessuregevoelig. Ik heb niet veel vertrouwen in een doorbraak van Cerny.
1 0
gi0vanni
Neres doet het niet altijd goed maar heeft een belachelijk hoog rendement en niet alleen met goals maar ook met assists.
0 0
Middenweg401
De (bepalende) tweede seizoenshelft vond ik alles behalve "prima" van Neres.

Cerny was het grootste talent van de B en A jeugd, in een zeer goede lichting. Hij stak zelfs Nouri een hele periode naar de kroon.

Hij heeft zeer weinig kansen gehad in Ajax 1. Er is langer met hem gewacht dan goed voor hem was (ze hadden door moeten pakken na zijn debuut). Toen hij eindelijk de kans kreeg was dat uitgerekend in een periode dat hij niet fit was (rugblessure). Daaroverheen kreeg hij mentale problemen omdat het domme Arena volk hem gelijk liet vallen.
Wat zijn doorbraak moest worden verliep uiterst ongelukkig door deze samenloop van omstandigheden.

Uiteraard hoort mentale kracht ook tot de kwaliteiten van een speler, en ik hoop dat hij daarin is gegroeid, maar alles zat ook wel tegen (precies in een periode dat je dat niet wilt bij een talent).
0 0
hallo1
Ja ik wil best Cerny de kans nog geven, want hij is nog steeds jong maar discussie gaat hier over wie er in de basis moet: Neres of Cerny. Dan vind ik het lachwekkend om te zeggen dat je Cerny boven Neres verkiest. Daar is werkelijk geen enkele goede reden voor te verzinnen als je naar de prestaties van beide kijkt.
1 0
Middenweg401
Klopt. Momenteel hoort Neres hoger in de pikorde.
Maar bij het dromen van een ideale formatie neem ik mijn voorkeuren van type spelers, en hun potentie mee.
0 0
hallo1
Dat staat je uiteraard vrij, maar dan hebben we wat dat betreft een andere voorkeur ;)
1 0
talent020
met Johnsen, Lang, en Labyad heb je voldoende opties, ( ervan uitgaande dat Tadic op het middenveld gaat spelen ) maar zijn deze opties ook goed genoeg om een seizoen lang mee door te komen? Babel is een buitenkansje wat dat betreft
1 -2
Middenweg401
Uitgaande van Tadic op het middenveld?
Waar laat je Frenkie, Donny en Blind spelen dan? En dan hebben Eiting en Schone ook nog.
0 0
Prethoofd123
Als Ajax toch bezig is met ervaren krachten aan te trekken, waarom dan niet Babel halen?

Enige probleem is dan dat je niet met Babel, Tadic en Ziyech kan spelen of hij moet op plek van Neres.. dat lijkt me ook niet ideaal.
0 0
hallo1
Johnsen, Cerny en Lang zijn simpelweg niet goed genoeg.

We hebben nog de mogelijkheid om Tadic door te schuiven, maar meer capabele opties zijn er niet echt. Ik vind wel dat we geen enkele diepte op de vleugels hebben. Het zijn allemaal jongens die in de bal komen.

De rechtsbackpositie blijft het grootste zorgenkindje naast Ten Hag zelf. Kristensen en Orejuela, daar is samen 10 miljoen voor weggegooid. Daar heb je niets aan. Mazraoui is afwachten, maar die maakt verdedigend een zeer instabiele indruk, al is dat op basis van één wedstrijd. Veltman lijkt dan nog de meest capabele optie als die terugkomt van zijn blessure in oktober/november en we weten allemaal dat hij nou ook niet de meest stabiele speler is.
3 -1
Ajaxbrl
BABEL de rest komt te kort op linksbuiten
5 -3
Ajaxbrl
En anders Tadic maar dan wel Ziyech houden..
3 0
Santiago
Gewoon lekker zo houden naar mijn mening. Een Babel zou uiteraard geweldig zijn voor het team maar het is absoluut geen must.
1 -1
Rommy
Assaidi misschien ?
0 -3
behangdelul
Kuhn?

En anders een speler huren voor een half jaar
0 0
gras
Hoop dat Cerny snel aansluit en zijn oude A1 vorm hervindt. Wel echt een speler die een aai over zijn bol nodig heeft. Maar voordat dat gebeurt ben je al diep in de eerste seizoenshelft.
2 0
jaribombari
Het blijft een eigenwijze pannenkoek. Iedereen kan zien dat het zwaar ondermaats is. De selectie is verschrikkelijk uit evenwicht. 17 verdedigers, 23 middenvelders en 7 aanvallers waar van 3 Ajax waardig.
5 -1
ajax4ever01
eens
0 0
marrene
Wat een idioot. Johnsen bakt er bij Jong AJAX helemaal niks van. Af en toe een glimp van zijn potentie maar blinkt vooral uit in stupide balverlies en in het maken van verkeerde keuzes. Labyad en Lang zijn weliswaar aanvallende spelers maar in niks vleugelspelers. En voordat Cerny wedstrijdfit is zijn we minstens 3 maanden verder. Onbegrijpelijk dat hij openlijk zegt dat Tadic voor het middenveld is gekomen en hij hem nu als potentiële vleugelspeler noemt.
We hebben precies 1 echte buitenspeler, Neres. Al het andere is gelul.
Ik vind het prima als ze Tadic en Blind voor veel geld halen, maar als je zoveel geld uitgeeft zorg dan ook voor een evenwichtige selectie en kom niet met opties die eventueel op een plek uit de voeten kunnen maar die daar (nog) tekort voor komen.
Een nieuwe vleugelspeler was imo sowieso al noodzaak. Nu zeker. Die hoeft ook niet duur te zijn. Waarom proberen ze Assaidi niet te halen. Kost niet veel en is imo een veel betere buitenspeler dan Labyad, Johnsen en Lang bij elkaar.
5 -4
hakkietjakkie
Helemaal gelijk man! Op die jonge gasten kun je nog niet bouwen!
1 -1
Talentelink
Younes!!!!
0 -1
AdK
??? Wat bedoel je ???
0 0
Talentelink
Sarcasme...
0 0
luiszwaaris
Hoop op babel
1 0
Figo
voldoende opties maar te weinig kwaliteit.
3 -1