TG: Blind duurste Ajacied aller tijden

SJvanveen, 14-07-2018 om 00:18, 73446 views, Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind wordt volgens De Telegraaf de duurste speler van Ajax ooit. De Amsterdammers hebben een mondeling akkoord bereikt met Manchester United over de transfer van Blind, die zestien miljoen euro kost. Door bonussen kan de transfersom oplopen tot liefst 21 miljoen euro.

Ajax en de verdediger annex middenvelder zelf zijn op een haar na persoonlijk akkoord. Blind tekent een vierjarig contract in de hoofdstad en keert zo, na een dienstverband bij Manchester United, terug op het oude nest. 

Dat de prijs zo hoog ligt voor Blind komt doordat Manchester United een dure vervanger op het oog heeft in de persoon van Harry Maguire. De Engelse club wil een goed bedrag voor Blind vangen om het te kunnen herinvesteren. Het inzetten van Edwin van der Sar in de onderhandelingen heeft nauwelijks geholpen om de transfersom te reduceren. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Groot deel van transfersom weer terug naar MU . Heeft Ajax daar soms ook zijn salaris betaald al die tijd ?
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
die voorzet op van persie wk 2014.......
1 0
MankeNelis
en de goal in de kleine finale tegen Brazilië
0 0
PvLvD
Goede keuze!! Blind kan echt wat toevoegen qua ervaring. Engeland is wel even een ander niveau dan NL. Mooi dat hij terug wilt naar Ajax en voor het voetbal blijkt te kiezen i.p.v. geld.
Trouwens is €16M al niks meer in het huidige voetbal, bij de Ligt (ook cv) en Sanchez zijn bedragen van €50M al normaal, dus is €16M teveel?? Denk het niet
Welkom terug Daley
3 -3
Van Reenen
De persoon die hier het duimpje naar beneden geeft, vergeet even voor welke bedragen Ajax-spelers verkocht werden of nog verkocht zullen worden. Dit levert in de nabije toekomst minstens 100 miljoen euro op. Dus wat zegt 16 of 20 miljoen voor een speler die al internationaal gelouterd is! Precies, helemaal niets dus.
Daarnaast ontvangt Ajax 50 M euro van Adidas.
2 0
pizzapunt
Kon Ajax niet gewoon een jaar wachten en hem transfervrij overnemen volgend jaar, of voor een prikkie in de winterstop?
2 -2
Van Reenen
En als Ajax uitgeschakeld wordt, zeuren en zeiken waarom Blind niet deze zomer werd gehaald?
0 0
Bky
Ja, want Ajax is de enige club op deze aarde die spelers kan kopen.
0 0
A-west
Ik heb Blind bezig gezien bij het Ned elftal. De laatste keer. Zo wendbaar als een trage slak. Als dat de norm wordt. Veel succes ermee. Speelde bij Man United altijd veilig met balletjes breed. De Boer zal het geweldig vinden. Het huidige voetbal vraagt tegenwoordig echter veel meer power en loopvermogen. Dat gaat Blind niet redden. Als je in Europa wat voor wil stellen. En gezien zijn leeftijd wordt hij er niet sneller op. Maar goed, we gaan het zien. Het siert hem wel dat hij terug komt waar hij begon.
3 -3
X-RaY
Hoop geld voor een speler die in de cv gaat spelen, traag als dikke stront is en totaal geen duelkracht en kopkracht bezit. Ze zullen het wel weten bij Ajax of is het een kat in het nauw? Persoonlijk maak ik me iets meer zorgen om de rechtsback want dat is gewoon echt een drama aan het worden. Orejuela hadden ze gelijk op Schiphol op een vliegtuig naar Colombia moeten zetten die gozer kan er werkelijk geen ene malle moer van. Mazraoui en Kristensen zijn geen backs of gaan die het nu ineen keer leren zodra we Europees gaan spelen? Ajax blijft uiterst kwetsbaar in de omschakeling dat is al jaren het geval. Als je dan ook nog een centrum gaat krijgen die traag is, geen goede rechtsback hebt en een Argentijn die en voetballend te kort komt en vaak aan de noodrem moet trekken omdat hij verdedigend ook niet heel bijzonder is voorzien ik nu al problemen voor Ajax Europees gezien. Tel daarbij op dat Dolberg nog steeds op de weg terug is en het nog maar de vraag is of hij op zijn oude niveau terugkomt. Het is te hopen van wel natuurlijk maar als ik de afgelopen wedstrijd bekijk ziet het er niet echt naar uit. Hij loopt er verloren bij, totaal geen passie en plezier straalt hij uit. Dan moeten we het maar weer doen met Huntelaar als Dolberg het af laat weten? Ideale pinchhitter natuurlijk maar hij wordt ook gewoon oud gezien de kansen die hij mist en bovendien brengt Huntelaar aan voetballend vermogen ook bijzonder weinig extra aan het elftal. Al met al ben ik er nog niet gerust op dat er een ploeg staat die Europees potten gaat breken integendeel zelfs, het lijkt veel op los zand en daarbij vraag ik me af wanneer ten Hag klaar is met puzzelen want er is geen lijn in te bekennen. Nog steeds niet. Ajax en ten Hag hebben wel nog even maar de druk is gigantisch om er succesvol jaar van te maken. Ik durf me geld er nog niet op te zetten, veel te rommelig, onrustig en geforceerd oogt het, wellicht brengen Blind, Tadic en Nico wat van die rust en ervaring in de ploeg. Hier overheerst bijlange na nog geen euforische stemming dat alles kat in het bakkie is, hoopvol maar daar is alles mee gezegd tot nu toe.
1 -1
liefhebber1
Bij Tadic werd er eerst ook om veel hogere bedragen gesproken.
Ik verwacht dat deze 16 miljoen niet klopt.
1 0
Jan Doedel
Duurste Ajacied aller tijden.........met alle respect dan denk ik niet aan Daley Blind. Lijkt me een supertoffe gozer en is natuurlijk een echte Ajacied maardat moet niet het criterium zijn. Er worden hem hier kwaliteiten toegedicht die ver van de werkelijkheid staan. Je maakt mij niet wijs dat je voor een dikke transfersom en een "Engels" salaris geen bepalende speler kunt halen.Dusan Tadic is een topper, Daley jammer genoeg niet. Mag wel komen maar dan voor een normaal salaris wat past bij zijn niet exceptionele kwaliteiten. Volgens mij wordt de terugkeer van Daley een grote teleurstelling door de torenhoge verwachtingen die niet realistisch zijn. Blind zal zelf onder de druk bezwijken ben ik bang. Hoop dat ik het compleet mis heb maar denk van niet.
6 -2
Joseph
Met de gouden schoen uit Nederland vertrokken, beter geworden, en nu geen topper meer voor Ajax.

Ben dan ook heel benieuwd waarom Tadic dan wel een topper is, vind ik zelf overigens ook, maar die zou natuurlijk bij United niet eens op de bank zitten..
0 0
Jan Doedel
Komt er in t kort op neer dat Tadic een klasbak is die je kampioen kan maken terwijl Daley blij mag zijn als ie mee mag doen. Zo'n speler de bestbetaalde speler maken is gewoon achterlijk en geeft problemen. Andere beperkte spelers willen dan ook "Engelse" salarissen omdat ze beter zijn dan Blind. De beste speler hoort t meeste te verdienen. Tadic en Blind zitten niet in dezelfde categorie qua kwaliteit. Of vind jij wel? Als je Blind objectief gaat bekijken is t niet de geweldenaar die velen hier in hem zien. Geluk gehad dat Louis m heeft gekocht, daardoor nu financieel veel verder maar sportief echt niet beter geworden. Geen leider. Gewoon een hele beperkte speler. Dit wordt een dikke teleurstelling voor iedereen, ook voor Daley zelf. Haal dan Klaassen dan terug of koop van Ginkel dat zijn wel jongens met bovengemiddelde kwaliteiten voor de eredivisie.
3 0
Hakkie
Het is zeker niet erg dat er geinvesteerd word in spelers. Het wijkt af van de koers dat Ajax een handelshuis is voor talentvolle spelers. Maar met een eigen vermogen van € 175 Mio, kun je de gok aangaan om met spelers euros te verdienen in de CL, en die investeringen zomaar terug verdienen door prestaties!
0 -2
Babayaka
Waar haal je 170miljoen vandaan in juni 2017 waren de liquide middelen" Het saldo liquide middelen op 30 juni 2017 bedraagt € 62,7 miljoen en is gedaald met € 7,6 miljoen ten opzichte van 30 juni 2016."
Er staat dan ook nog dat transfers van sanches riedewald en tete niet meegenomen zijn nog, althans dat lees ik bij de v, bij ajax zelf lees ik er niks over.

https://www.ajax.nl/web/file?uuid=a12757f7-6a92-4536-9e33-f5e2ccbacaf3
0 0
tonny
vind het niet erg dat er eens geinvesteerd word in voetballers zoals Tadic maar om nu zoveel geld uit te geven voor blind is geld weggooien belachelijk gewoon
zal zijn vader wel geregeld hebben hahaha
5 -1
Joseph
Een speler halen die bij zijn vertrek uit Nederland de beste was, alleen maar beter is geworden met veel ervaring op het hoogste niveau, dan spreek jij van weggooien?
Lachwekkend..
0 0
3*stars*3
Ik zie Blind graag komen maar zo'n bedrag voor Blind is idd teveel en zeker met nog een 1-jarig contract.
United speelt het slim want ze hebben op tijd verlengd en ze weten dat Ajax desperate is omdat Sturm binnenkort wacht....

Dat ze voor Maguire gaan en dat vraagprijs voor Blind daarom zo hoog is, lijkt mij bullshit.
Maar als United het zo wilt spelen, ook goed.
In de toekomst ook keihard opstellen als ze voor onze spelers aankloppen.
1 0
Afca85meer
Ik denk persoonlijk dat 16 (of meer) miljoen voor Blind een gevolg is van het te lang wachten op Magallan. Het bestuur is in paniek en betalen veel te veel. Ze zijn namelijk als de dood dat als ze weer falen en zelf hun biezen moeten pakken.
4 -1
MichelAngelo66
Sorry, maar ze zijn compleet de weg kwijt als dit zo is. Blind, die uitgeleend moest worden om in Ajax 1 te kunnen spelen en dat daarna ook niet eens echt goed deed. Vervolgens als vriendendienst een eerste seizoen wel bij ManU mogen spelen, maar dat vervolgens vooral op de bank en tribune doen.
En nu eventueel de duurste Ajacied aller tijden. Volslagen belachelijk.
7 -3
Web
Wat een gelul weer, voetballer van het jaar in Nederland
Verthongen, weet je nog?
Meer zeg ik niet.
0 0
MichelAngelo66
Ja dus? Gewoon een beperkte voetballer de helemaal niet zoveel geld waard is man. Gouden schoen of niet.
0 0
DavidFerr
Ik raad je aan om dit artikel even te lezen.

https://www.ajax.nl/streams/actueel/daley-blind-ontvangt-gouden-schoen.htm
0 0
Joseph
Ach gossie, ben je jaloers dat je clubje uit Eindhoven dit soort toppers niet binnen kan halen??
Blind is als beste speler uit de eredivisie vertrokken, heeft daarna bij 1 van de grootste clubs van de PL veel wedstrijden gespeeld, ook afgelopen seizoen in de CL. Maar goed, de hedendaagse eredivisie is natuurlijk een klasse apart..
1 -3
MichelAngelo66
Whahaha ik liep waarschijnlijk al bij Ajax rond toen jij nog niet eens in de puddingbuks van je vader zat.
0 0
Bky
Vertonghen moest ook uitgeleend worden. Ook niet goed genoeg dus? Wat een belachelijk argument.

Blind heeft de gouden schoen gewonnen om zijn prestaties in de as. Hij was ongeveer de enige reden dat het spel liep onder Frank dat seizoen. Hij is dit bedrag gewoon waard. Je post is volslagen belachelijk.
2 -2
MichelAngelo66
Deze jongen ging weg omdat hij verguisd werd en tegelijk door Oom Louis een uitweg geboden kreeg. En nu loopt iedereen in polonaise dat ie terugkomt. Opportunistische supporters met oogkleppen.
1 0
Bky
Hij heeft zijn transfer gewoon verdiend door zijn geweldige spel op 6.
0 0
Johnnie
Niet goed deed? Wat verwachte jij wel niet van Blind, dat hij elk seizoen 15 goals maakt en 10 assists? Was op de 6-positie echt geweldig.
1 -3
afca12
Niet juigen als hij Ajax kampioen maakt
0 -4
MichelAngelo66
Zinnige reactie ook wel. Bedankt, ik kijk uit naar je verdere bijdrage.
2 0
de-Ajacied
Best goede middenvelder maar geen verdediger
En 21 miljoen voor een speler die dit seizoen vaker op de tribune zat dan op de bank en nog 9 maanden contract heeft lopen is wel wat duur.
2 0
Babangida83
Klopt. Maar de deadline van de CL en de staat van de selectie zorgen ervoor dat Ajax bijna geen onderhandelingspositie heeft. Slim gespeeld van ManU gewoon.
0 -1
ST
Voor de Eredivisie is het een prima CV. In ieder geval een stuk beter dan Wober en Schuurs. Hij is inderdaad alleen wel heel erg duur. Wat is echter het alternatief?
0 0
Babangida83
Goede aankoop natuurlijk. Dit wordt er nu bedoeld met als je koopt, koop dan kwaliteit.

Rete duur natuurlijk. Depay was 18 miljoen. Traore 12. Maar de onderhandelingspositie van AJAX was op dit moment gewoon slecht. Als de selectie structureel van wat beter niveau is, dan heb je tijd om wat langer te wachten en dan moet ManU water bij de wijn doen. Gaan we volgend jaar de vruchten al van plukken.
0 0
Yeshyeshyall
Zou echt topaankoop zijn. Ja hij is als verdediger niet ideaal denk ik maar is gewoon echt een intelligente speler die op het top van zn kunnen zit met 3 jaar manu als ervaring. Denk dat hij veel toevoegt! Had niemand raar van opgekeken als hij naar een grotere club in spanje, italie of duitsland was gegaan.
2 -1
ETM
Ligt het aan mij of was het in de aanloop naar Blind zo dat een ruime meerderheid er erg vrolijk van werd op dit forum, en nu het dan voor een x bedrag zover is een meerderheid ronduit negatief??
Ligt de gemiddelde supporter echt zo wakker van hoeveel Ajax precies betaald, of melden zich nu ineens hele andere posters aan?

4minnetjes voor een constatering, en de vraag of ik dat juist geconstateerd heb? En een vraag naar een eventuele verklaring.
Niet iedereen is goed in begrijpend lezen, zo blijkt maar weer.
2 -4
MichelAngelo66
Ach Blind is gewoon helemaal niet zo goed. Voordeel van de twijfel als ie niet teveel kost, maar als er dan zo'n bedrag aan gehangen wordt schiet je gewoon in de lach.
3 0
ETM
Anderzijds, Ajax maakte een profielschets deze transerperiode waarin t uitsprak de groep bij elkaar te willen houden en ervaring eraan toe te willen voegen. Blind past toch in die schets? En dat moet dan flink wat kosten, want ervaring gekoppeld aan afdoende kwaliteit, in de vorm van een speler die in de eredivisie wilt spelen is niet zomaar gevonden?
Blind is niet een speler die eventjes het grote verschil komt maken nee, maar ik kan me wel indenken dat het een sterke stille kracht zal zijn die ook wel eventjes zal blijven.
Ik denk dat hij weldegelijk iets onderschat wordt in Nederland.
0 0
Joseph
Zijn geen Ajax supporters die zo negatief zijn, kans is groot dat het vriendjes uit Eindhoven zijn die niet goed met hun jaloezie om kunnen gaan.
Blind is voor Ajax absolute top, kan niet wachten tot we hem aan het werk kunnen zien in ons mooie shirtje!
0 -4
ETM
Ik kan niet ontkennen dat ik de scepsis wel engizins begrijp. Maar de negativiteit loopt nu wel echt de spuigaten uit.
Ik ben zelf gewoon heel benieuwd en kan niet zien waarom hier nou moord en brand om te schreeuwen.
0 0
AFCAsam
Ik hoop dat blind wel centraal achterin gaat spelen, of op 6 dan kan taglificao gewoon op de linksback positie daar zie ik hem liever staan dan blind
2 -2
Superjodeuh
Ik snap dat veel mensen dit een (te) hoog bedrag vinden voor een eenjarig contract, ik ook. Maar aan de andere kant: als wij komend seizoen een goed voetballend elftal hebben, kampioen worden en goed meedoen in Europa.. dan ben ik dat bedrag al helemaal vergeten! We kunnen het hebben.
2 -1
GerardAjax26
Mee eens, maar moet Ajax zonder Blind niet ook gewoon kampioen kunnen worden met deze selectie? Lijkt mij wel tenminste. En goed meedoen in Europa zal echt volledig afhangen van de loting.. onder Bosz hadden we geluk met Kopenhagen en Schalke.. loot je Atletico ofzo ben je kansloos met of zonder Blind.
1 -2
sjeuLL
Papa Blind is én zaakwaarnemer van zoon Blind; én commissaris; én het lijntje naar de Telegraaf. De avond voor de deal nog roepen dat zoonlief -hoewel hij snelheid, duelkracht en focus mist en onderdeel van de breiclub van 5 jaar geleden was- ook elders terecht kan. Hoe Ajax zich voor 20 miljoen laat naaien ...
10 -1
MichelAngelo66
Ja zo werkt dat he. En in dit geval tuinen de supporters er weer met open ogen in. Shirtjes wat duurder, entreekaarten wat duurder etc etc. Volslagen idioot.
1 0
Ajaxvooraltijd
Alleen de shirtverkoop en de exposure in de media en voor sponsors is het bedrag al dubbel en dwars waard met Blind en Tadic. En dan heb ik het nog niet eens over het sportieve aspect.
0 -7
Afca85meer
Wat een onzin. Als dat waar zou zijn zouden we toch 11 Blinds en Tadics moeten halen? Zijn we binnen no-time multimiljardair.
2 0
Bky
Iets met marginaal nut.
0 -1
GerardAjax26
Denk dat het wel meevalt met dat shirtverkoop, we hebben het niet over Ronaldo he
3 0
DrFootball
Ben wel blij met deze aankoop. Blind zal ook wel de nieuwe aanvoerder worden lijkt mij. Het is natuurlijk te idioot voor woorden dat dat nu een 18 jarige speler is. Het bedrag is groot, maar dat is snel terugverdiend. Aan de hand Blind en Tadic gaan de jongeren spelers ook beter (meer waard) worden. Vroeger haalde je het niet je hoofd om je best niet te doen op de training als Lerby, Wouters of Stam op het veld stond. Blind en Tadic kunnen eenzelfde rol vervullen. Daarbij door de toegenomen concurrentie is het ook geen gegeven meer dat je op je 17e, uitzonderingen daargelaten, jouw debuut maakt of op jonge leeftijd vast in de basis speelt.
1 0
Vlieske
We moeten een spits hebben. We hebben buiten neres een zeer matige voorhoede. Dolberg wordt hem niet meer.
2 -1
Jornnn
Riep de telegraaf ook niet dat Tadic veel meer zou kosten. En daarnaast. United vraagt veel geld omdat de opvolger veel geld kost? United zal heus geen investering af laten hangen van de inkomsten van een bankzitter met 1 jaar contract.
2 -2
Cello
Precies.... ManU zit niet verlegen om 4-5-6 mio meer/minder om een transfer wel of niet door te kunnen laten gaan. Dat wil niet zeggen dat ze het niet hard kunnen spelen, maar de reden er achter zal nooit een beoogde aankoop zijn als opvolger van Blind.
Immers....zelfs al zou er geen interesse zijn in Blind en zou Mourinho aangeven niet met Blind verder te willen en daarom een aankoop te willen....dan komt die aankoop er gewoon. Dat in zo'n geval Blind op de tribune komt in Manchester daar zullen de beleidsbepalers aldaar echt niet van wakker liggen.

Beter nog....zullen misschien wel eerder geneigd zijn 'water bij de wijn te doen' om de transfer mogelijk te maken en zodoende binnen het salarishuis de vrijgemaakte ruimte te kunnen gebruiken voor de nieuwe aankoop.
2 -1
RusselWestbrook
Van 'Marc Netto met zijn geldpakhuis' naar 'Ajax gaat failliet' in een dag of twee. Extreem labiel publiek hier.

Uitgaven zoals Ajax nu doet (Blind en Tadic voor veel geld met ditto salaris) worden een probleem als Ajax dit elk jaar doet. Maar dat lijkt mij hier niet het geval, beide spelers zijn op de toppen van hun kunnen gehaald en lijken lang te blijven. Blind misschien wel zolang ie nog tegen een bal trapt.

Uitstekende lange termijn aankopen die er ook nog eens direct staan. Wat wil je nog meer?

Ohja, janken op AS natuurlijk, want bij Ajax is altijd alles kut.
6 -7
Web
Juist het zijn twee uitstekend aankopen die Ajax beter zullen maken.
Blind leest een wedstrijd, is niet snel maar staat altijd goed opgesteld.
Als linksback vind ik hem minder. Ik zie hem het liefst op 6 maar kan ook in het centrum.
Tadic kan meerdere posities spelen, op de vleugels maar zeker op het middenveld.
Deze twee spelers kiezen bewust voor Ajax, leveren geld in, maar zijn niet meer met vervolg stap bezig, en kunnen beiden nog jaren voor Ajax spelen

Ajax kan en zal dat ook niet elk jaar doen, wie weet misschien eens een Verthongen die vaak gezegd heeft, dat hij terug wil in de toekomst

Deze jongens zullen het team bij elkaar houden, zijn beiden posiitieve inbreng op onze talenten
0 -2
Cello
Blijf het een apart fenomeen vinden, hoezeer mensen berichtgeving zo snel voor waarheid aannemen. Hoe snel ze ook alweer vergeten lijken te zijn dat ze nog niet zo lang geleden er toch heel wat miljoenen naast zaten mbt Tadic. Die zou volgens TG voor ruim 17 mio komen, wat uiteindelijk bij bevestiging 11,7 mio bleek te zijn.

In het verleden had TG goede ingangen bij Ajax. Er werd ook heel erg veel gelekt, echter al sinds de zgn. revolutie is dat heel veel minder geworden, waarschijnlijk omdat de zgn. bronnen die men had de club hadden verlaten. Niet voor niets is TG tov Ajax doorgaans zuurder in de berichtgeving als voorheen het geval was. En....zitten ze er ook vaker naast @of moeten ze vaker speculeren.

Als de transfer is afgerond (wat ook nog afwachten is) zullen de cijfertjes ook wel publiek worden en kan het allemaal wel minder heftig zijn dan de 16 tot 21 mio waarover nu wordt gesproken.

Voorlopig is er nog niets bevestigd op clubsites van ManU of van Ajax, laat staan dat er al getekend is.
0 -3
31xAjax
Tip! Lees je de volgede keer ff in voordat je iets post hier. De oorspronkelijk vraagprijs was idd 17M maar dit was inclusief een fors bedrag (ik meen 3.6M) wat voor Tadic zelf was. Omdat Southampton een % van de verkoopsom aan FC Twente verschuldigd is, hebben ze dat uit de transfersom gehaald en btaald Ajax dat rechtstreeks aan Tadic. Vervolgens betaald Ajax evt ook nog prestatiebonussen zoals dat tegenwoordig haast standdard is. Dus 11.1M 3.6M plus bonussen is 17M .

Comprende?
2 -1
JordyAjacied
Eerst zit marc op ze geld, dan geeft marc teveel uit. Bij een aantal mensen is het toch nooit goed. Zij staan elke ochtend op met een glas azijn, moeilijk als je zo door het leven moet. We willen toch prijzen winnen? Geld moet je je niet druk over maken want daar gaat het harstikke goed mee, nu sportief nog...........
4 -4
Cello
Mee eens.
3 -2
Finidi en Nwanko
Nou ja, ik verbaas me ook elke keer weer over de grote schare scorebordsupporters die Ajax rijk is.....maar 16 miljoen voor Daley?? Ik ga er geen grote negatieve woorden over zeggen maar ook als je veel geld hebt zal je het met beleid uit moeten geven. Met geld maak je geld. De echte rijken worden alleen maar rijker door goed met hun geld om te gaan. Een speler van 16 miljoen zal iets extra's moeten brengen. Vraag me af of Daley dat kan.
2 -4
Cello
DE echte rijken in de voetbalwereld worden niet rijker/armer door transfers.
Die hebben veelal rijke eigenaren, door de exposure van een grote competitie waarin ze spelen vangen ze relatief veel meer sponsorinkomsten, sluiten veel lucratievere deals dan bijv. Ajax, maar misschien nog het allerbelangrijkste....zij vangen gigantisch veel veel geld uit de televisieinkomsten die de betreffende league heeft afgesloten. Ik geloof dat de nummer laatst in de PL bijna het dubbele aan tv-inkomsten heeft dan de gehele Eredivisie bij elkaar......wij leggen het, zo heb ik me laten vertellen, financieel af tegen elke club die in Engeland op het tweede niveau speelt, het Championship.

En dan hebben we het dus niet over inkomsten uit transfers.
1 -1
Finidi en Nwanko
En dus is dat een heel ander verhaal. Zij maken geld met geld. Of het nu gaat om grote clubs of rijke zakenmensen. De voorbeelden die jij noemt spelen niet bij Ajax. Daley is geen grote naam dus geen exposure. Dan door naar zijn kwaliteiten en mogelijke inbreng. Vooralsnog twijfel ik of hij een echte meerwaarde is oor het team. Qua voetbal ivind ik hem niet beter dan de rest en koop je naar mijn mening dus iemand van 16 miljoen om gewoon 'mee te hobbelen'. En ik zie hem zo niet als een leider, iemand die het team op zijn schouders neemt. Dat is waar ik mee zit. En als je dan de transfersom neemt. Blijkt het bovenstaande juist te zijn, dan is 16 miljoen dus veel te veel. Over vier jaar gaat hij weg voor drie miljoen. Reken uit je belegging/winst.....ehhh verlies. Maar je hoort mij de diectie niet afzeiken hoor. Je moet iets proberen en afwachten hoe het uitpakt.
0 0
JordyAjacied
https://www.youtube.com/watch?v=saVO8E3dYJw
Kijk dat filmpje maar even en dan weet je weer hoe hij vertrokken is, als een leider een steunpilaar, ik verwacht na 4 jaar Manchester dat hij alleen nog maar meer een leider is en nog minder foutjes zal maken, dat hij kan voetballen weten we al. Hij zal zeker wat extra's brengen, gister gekeken hoe lek het achterin was, en natuurlijk was de Ligt er ook niet, maar die jonge gasten kunnen ons team niet dragen. 16 miljoen is niet veel, wij verkopen spelers ook voor veel meer geld, alles is gewoon gestegen, vroeger verkochten we Suarez voor 16 mil, nu zou hij voor 50 gaan, tijden zijn verandert.
2 -1
Finidi en Nwanko
Ik hoop dat je gelijk krijgt, want ik wil het beste voor de club. En wordt het niks, dan gaan we niet het bestuur afzeiken. Deze discussies bewijzen maar weer eens te meer dat iedereen zijn eigen visie heeft en dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. Je moet iets proberen, stilstand is achteruitgang en de bedte stuurlui staan helaas aan wal.
0 0
31xAjax
Waanzin...
Zinloos...
Kapitaalvernietiging...
Onverantwoord...
Overbodig...
7 -10
MankeNelis
Werk jij bij de dikke van Dale?
0 -2
GrandMasterFlex
Goed verhaal, lekker onderbouwd ook. Hele goede aankoop, zodat je kwaliteit met ervaring hebt in de verdediging/middenveld
3 -5
Afca85meer
Veel geld voor een verdediger/verdedigende middenvelder. Helemaal als je meeneemt dat hij geen jongen is die je later voor veel gaat verkopen. (Leeftijd)

Maar goed, kwaliteit is altijd welkom.
3 -1
daniajax1
We hebben 'm al een keer voor veel verkocht. Dus dat kan je in principe tegen elkaar wegstrepen. Daarnaast zal bij het aankopen van ervaring nooit rekening moeten worden gehouden met nog een mooie verkoop. De winst zit 'm in het omhoogtrekken van het niveau van de selectie, mogelijk langer blijven van talenten en uiteindelijke prijzen.

Daarnaast zit ik niet zo met de prijs eerlijk gezegd. In de huidige markt is dat gewoon wat je betaald. En Ajax heeft voldoende gespaard om dit soort aankopen te kunnen doen. Ook vind ik het verantwoordelijker om er Blind voor te halen dan een talent waarvan het altijd maar afwachten is (Sulejmani for example). Daarnaast weet je ook dat er nog genoeg geld gaat binnenkomen via Ziyech, De Ligt, Frenkie, Dolberg, Neres, etc. De selectie heeft een hoge waarde, dus het is allemaal prima te verantwoorden.
1 -2
robsch
Daar wordt hij ook niet voor gehaald om hem voor veel te verkopen. We hebben nog genoeg spelers in de selectie die de komende jaren voor genoeg verkocht gaan worden
1 -1
Middenweg401
Je kunt ook meenemen dat hij nu in zijn beste jaren zit.
1 -1
GrandMasterFlex
Nee niet veel geld als je daarmee prijzen pakt, ver komt in Europa en ervaren gasten hebt voor het sturen van de jonkies.
1 -2
Afca85meer
Maar dat kan ook op andere manieren toch? Kijk naar de periode Frank de Boer. Veel prijzen, structureel Europa. Ik ben het met je eens dat ervaring nodig hebben maar dit bedrag neerleggen voor Daley Blind is echt veel. Dat had echt wel op een andere manier/goedkoper gekund. Kijk naar PSV wat die bijvoorbeeld met Guardada of Moreno gedaan hebben. Dat kunnen wij toch ook met onze naam/portemonnee?
2 -1
Johnvanessen
En weet iemand hoeveel geld we uberhaupt nog in kas hebben? Is dat nog steeds zoveel?
1 0
Bky
December 2017 hadden we 65 miljoen aan liquide middelen, tel daarbij een deel van de transfersom van Kluivert bij op en de transfersom van Labyad, Tadic en Blind vanaf (Bandé was al meegerekend in dat halfjaarverslag).

Ga maar uit van iets van 50 a 55 miljoen ofzo.
1 -1
MankeNelis
Een deel staat nu eindelijk op het veld, een zak geld kan geen goal maken.
0 0
Johnvanessen
En dan gaat Ziyech waarschijnlijk ook nog weg voor leuk bedrag!
0 0
Afca85meer
Het schijnt dat Marc elke dag een zwembroek naar het werk meeneemt. Maak je dus maar geen zorgen.
1 0
Johnvanessen
Winst tweeluik sturm graz is sowieso groepsfase EL toch?
6 0
DylannAFCA
Ja klopt.
0 0
ZwartNazareth
Krankzinnig bedrag voor een hele trage voetballer. Kun je beter twee keer tien miljoen spenderen aan grote talenten. D-W-A-A-S-H-E-I-D
7 -1
Johnvanessen
En dan zeuren dat we ervaring nodig hebben!
0 -6
GvanderK
Welkom terug Daley!
1 -7
Sulejmanibesteaankoopooit
wauw, ik kan zo mijn naam gaan wijzigen. Blind is een topper, maar 21miljoen is wel vrij veel.
4 -1
Oliveira
Maak het dan: Blindduursteaankoopooit
2 -1
eros
Ik begin de Telegraaf steeds lachwekkender te vinden. Eerst zaten ze er naast met Tadic, en nu komen ze met het verhaal dat ajax 21 miljoen gaat betalen voor een speler met een contract dat nog 1 jaar doorloopt. Met zijn salaris en tekengeld erbij zou de transfer uitkomen op 35 miljoen.
Ik kan me haast niet voorstellen dat het klopt.

We zullen zien.
0 -3
Bky
Contract voor 1 jaar met een optie voor nog een jaar.

Maakt dat verhaal wel een stuk anders.
0 -2
eros
Blind heeft geen optie meer in zijn contract. Die optie is dit seizoen al gelicht omdat hij anders deze zomer transfer vrij zou kunnen overstappen naar Roma die hem afgelopen winter wilde overnemen.
0 0
Bky
Oki, dan moet het fout op transfermarkt staan! Bedankt voor de toelichting.
0 -2
BrandjeXL
Klopt niet wat je zegt want die optie heeft ManU afgelopen jaar al gelicht volgens mij.
0 0
Bky
Contract tot: 30.06.2019
Contractoptie: Nog een jaar
0 -1
GerardAjax26
Waarmee zaten ze naast dan met Tadic? Die transfersom is bewust lager gehouden zodat Southampton niets aan Twente hoeft te betalen en het deel dat Tadic zelf zou ontvangen (3,4 miljoen) wordt door Ajax de komende vier jaar in het salaris van Tadic verdisconteerd.
0 0
eros
De telegraaf had het steeds over een transferbedrag van 17,5 miljoen, terwijl hij een afkoop clausule van 15 miljoen bij degradatie had in zijn contract.
Aangezien Southampton gedegradeerd is, wist ik dat het bedrag dat de Telegraaf van geen kant klopte. Uiteindelijk is de deal uitonderhandeld op 11,4 miljoen tot 13,7 miljoen.

Het verhaal dat de miljoenen die naar Groningen zouden gaan, nu niet naar Groningen gaan door een slimme constructie van Ajax en Southampton klopt ook niet. Het gaat hier om een solidariteits-bijdrage van 1%.
Op 17 miljoen is dat €170.000,- op 11,4 miljoen is dat €114.000.-
Ajax en Southampton zullen echt niet moeite gaan doen allemaal constructies etc gaan verzinnen voor €56.000,-

De telegraaf zit er de laatste jaren steeds vaker naast. Ze brengen steeds vaker 'nieuws' om nieuws te brengen.
0 -3
GerardAjax26
Southampton is niet gedegradeerd....

Die constructie ging overigens over Twente, niet over Groningen..
2 0
anrejane
Deels heeft Ajax eindelijk de lessen geleerd waar velen (ook ik) al jaren op wijzen: het aantrekken van ervaren spelers is een must. Het is tot nu toe echter niet het soort ervaring dat Ajax al jaren (sinds het jaar met Poulsen) zozeer mist: harde, fysiek ijzersterke ballenafpakkers die altijd voorgaan in de strijd en die er ook tegen minder aansprekende tegenstanders altijd staan. Dát soort ervaring zal Ajax ook komend seizoen weer zéér missen. Een voorbeeld is Fellaini bij Manchester en België: die kan absoluut niet voetballen, maar hij staat daar om met zijn altijd grote inzet en fysieke kracht veel vuil werk op te knappen en is daardoor toch onmisbaar. Los daarvan is het bedrag voor de in mijn ogen vaak overschatte Blind (een wisselspeler met een contract van nog 1 jaar!) natuurlijk véél te hoog.
2 -2
ErikDeBosz
Wat een beleid weer, wie gaat er nou 16 miljoen uitgeven aan een middelmatige voetballer als Blind. Lachwekkend!
14 -5
Rentokill
Telegraaf had gezegd binnen 48 uur. Dus moest er nieuws op de plank komen. Het is nog niet afgerond. We zullen zien welke bedragen het werkelijk zijn.
0 -1
MaximilianRosse
Ik vind Blind een topaankoop voor Ajax. Wel vind ik 21 mio behoorlijk veel geld voor iemand die volgend jaar transfervrij is. Wat hebben we gelachen om Roma die veel neerlegde voor Kluivertje. Wij doen het nu zelf ook. Ook vraag ik me af waar die gaat spelen. Gaat Blind als 6 spelen? Of als 4? Feit blijft dat zowel middenveld als achterin genoeg spelers zijn. Te veel concurrentie is ook niet goed. Straks zitten Wöber en Schuurs op de bank en Schöne, Eiting en?? Stel dat Ziyech blijft dan zal je heel wat spelers op het middenveld teleur moeten stellen. Concurrentie is altijd goed maar te veel niet.
2 0
GerardAjax26
We zijn voorgaande jaren geen kampioen geworden omdat er te weinig werd gescoord.. we hebben meestal het minste aantal tegen doelpunten van de competitie net zoals afgelopen jaar. Je speelt in Nederland 9 van de 10x tegen teams die niet willen aanvallen en door daar niet tegen te scoren verspeel je punten tegen ''de kleintjes'' wat vaak het kampioenschap kost. PSV is ook kampioen geworden met een hele matige verdediging waarvan het centrale duo samen 2,4 miljoen heeft gekost.. maar dat is prima voor de Eredivisie omdat je toch zelden tegen een goede spits speelt.

Met Neres heb je een goed scorende rechtsbuiten en hopelijk vind Dolberg weer gauw zijn vorm van zijn eerste jaar. Op linksbuiten had je vorig jaar Kluivert/Younes die beide zelden scoorde en Huntelaar die ontzettend veel kansen had gemist. Ik had echt veel liever gezien dat Ajax een typische linksbuiten had gehaald voor veel geld die aanvallend veel toevoegt dan een verdediger als Blind.
3 0
eros
Babel hoeft 'maar' 6 miljoen te kosten.
22 doelpunten in 32 wedstrijden.
3 0
GerardAjax26
Dat zou ik dan een veel logischer aankoop vinden. Een scorende linksbuiten kunnen we goed gebruiken.. maar je gaat toch niet 21 miljoen betalen voor een centrale verdediger als je al jarenlang amper tegendoelpunten krijgt.. dan ligt daar toch niet je prioriteit lijkt mij..

Dat ze geen volledige vertrouwen hebben in Wober kan ik begrijpen, maar dan haal je toch gewoon een degelijke verdediger die altijd een 6je scoort naast een topper als de ligt voor een paar miljoen en investeer je in de aanval. Althans dat zou ik doen. Zal wel vloeken in de kerk zijn, maar zo iemand had je al in de vorm van Viergever. Die kon je het dan samen met Wober laten uitvechten.
1 0
eros
Het zal bij Blind niet alleen om z'n verdedigende kwaliteiten gaan. Zoals hieronder ook al beschreven, zijn pass naar voren is af en toe ook dodelijk. Het is echt geen tikkie breed speler zoals gesuggereerd wordt.

Wanneer heb jij het laatste jaar zo'n pass voorbij zien komen als uit het filmpjes?
https://vimeo.com/149560500
1 -1
GerardAjax26
Ik vind Blind ook wel een goede voetballer hoor, hoewel als ik dat filmpje met hoogtepunten zie denk ik niet wow hier moet je 21 miljoen voor neerleggen.
0 0
eros
21 miljoen vind ik wel veel. Maar ik geloof ook niet dat ajax 21 miljoen gaat betalen. De telegraaf zit er wel vaker naast.
0 -1
Ajax27
Hele dikke schijt als het 20 miljoen wordt. Dit is een speler die in de voetstappen van zn vader wilt treden en de komende 4-6 jaar Ajacied blijft, de absolute leider in het veld wordt, jonkies om zich heen hoeven niet meer de kar te trekken maar kunnen zich puur richten op hun ontwikkeling, zoals het hoort. Samen met Tadic ervoor zorgen dat niemand naast zn schoenen gaat lopen, altijd het maximale geven, elk talent wordt hier gewoon beter door. Oh wat heb ik veel zin in het komend seizoen.
2 -2
Babayaka
Ik vrees dat Ajax diep in het rood komt.
Maar ja publiek zeikt al jaren om aankopen, maar Ajax slaat nu wel beetje door als ze echt blind voor 21miljoen terug halen.
15 -3
marrene
Leg even uit waar die vrees op gebaseerd is. Ben echt benieuwd.
0 -5
Babayaka
Reken dat zelf maar uit. En vergelijk het met vorig jaar en de marginale winst die ze vorig jaar haalde, inclusief verkoop van Sanchez en Klaassen.
1 0
Jariiii
Sla je niet een beetje door? Ajax komt niet in het rood door 20 miljoen en een goed salaris hoor.
Daarnaast is het geen 'zeiken' maar de logische roep om kwaliteit nadat het elftal voor de zoveelste keer aan het begin van het seizoen is leeggeroofd, zodat er weer met een achterstand moet worden begonnen.
Ik ben blij dat Ajax eens actief een puik elftal bouwt voordat het kalf verdronken is.
2 -6
Babayaka
Misschien nog een keer rekenen.
Vorig jaar voor bijna 60miljoen verkocht inclusief finale el.
Slechts 20miljoen winst.
Nu slechts voor 17miljoen verkocht, voor ruim 50miljoen gekocht.
0 0
Michelinho
Gewoon een lekker filmpje (bespaar me de "ja maar"s)
https://vimeo.com/149560500
0 -1
Bky
Wordt pure porno dit jaar. Heerlijk man. Geweldig die passes van achteruit met zijn overzicht. Dit gaat het spel zo ten goede komen, zeker in de Eredivisie waar iedereen zich tegen ons ingraaft. Daarin gaat Blind heel belangrijk zijn.
1 -1
laatste
Iedere aankoop is gedoemd te mislukken onder deze trainer.

Deze trainer zal kans zien om in de eerste maanden alles te verspelen.

Hij moet echt weg!

Afkoopsom incl. stadionverbod voor het leven, weg!

Gewoon weg! Liever vandaag dan morgen.

Weg, weg en nog eens weg!
5 -6
AjaxDude12
HAHAHAHAHHAHA. mongool.
0 -1
ErikDeBosz
Zoek een leven kneus.
0 -1
Stibba020
Dit word een van Ajax grootste miskoop ooit. Die zijn helemaal de weg kwijt, wie betaald er nou 21 miljoen voor een non voetballer. 90 wedstrijden in de premier league waar hij gemiddeld een zesje kreeg en anti voetbal speelde met United.. Al die figuren hier op AS willen gewoon een aankoop zien, zodra Blind door de mand valt zijn dat ook gelijk de hardste schreeuwers, dat het een miskoop is en dat Ajax gek is geweest dat ze hem ooit terug gehaald hebben voor 21 miljoen.. Nee, doe mij maar aankopen zoals Sanchez, Tadic, Neres, Dolberg en Tagliafico. Vind het niet erg als Ajax geld uitgeeft hoor, maar dan wel aan de juiste spelers..
8 -4
AFCA.
Ja dat is dus mooi he. Aankopen als Sanchez en Tagliafico. Spelers voor 5 miljoen ophalen. Dat heeft Ajax al gedaan hoor. Heeft ze 15 miljoen gekost. Gaat ze niks opleveren. Kristensen, Orejuela en Cassierra. Dat zijn aankopen zoals Sanchez. Sanchez was een uitzondering en een aankoop die je nooit meer doet.
Geef mij maar 1 speler van 15 miljoen waarvan je weet dat hij goed zal presteren dan 3 spelers waarvan je moet hopen dat het er 1 goed gaat doen.
0 0
Michelinho
Nou maar hopen dat er destijds een mooi doorverkooppercentage is bedongen. ;)
0 0
HarryHarHar
Een goede zaak dat Blind terug komt en niet piepen over dat hij te duur is enz.. we verkopen zelf spelers die nog veel duurder zijn, en waarvan je later niks meer hoort.. ja de bank warm houden... dit zijn momenteel de prijzen voor een ervaren speler van die je team beter maken en de jonkies beter laten spelen.
De roep om het grote kapitaal op het veld te zetten ipv op de spaarbank vorig jaar nog galmt nu nog na door de ArenA... nou aan Blind heb je vele malen meer dan aan Kluivertje dus voor het geld van Justin hebben we nu Blind weer terug!... en die brengt een berg aan ervaring mee...mooi hoor... ik ben er blij mee!.......
3 0
Bjorn
Gemengde gevoelens bij de transfersom, maar heel mooi dat deze jongen naar huis komt.
5 0
Bocarra
Put your money were your mouth is. Maar het is wat mij betreft nog niet genoeg. Magallan mag wat mij betreft ook nog wel komen.
0 -3
Ajacied33
Magallan? Ben je gek. Laat hem maar lekker blijven waar ie zit. Voor Ajax spelen is graag of niet
1 0
AFCA.
De mensen die 20 miljoen voor Blind teveel vinden eisen wel 60 miljoen voor De Ligt en 40 miljoen voor Frenkie....
9 -7
eros
40 miljoen voor Frenkie?
Ben je gek?!
Ziyech 40 miljoen, Frenkie 60 miljoen!
1 0
AFCZlatan
Een jaar geleden was iedereen op AS boos, omdat ‘het vermogen op het veld moest staan ipv de bank’. Nu wordt het vermogen op het veld gezet en is het weer niet goed...

Af en toe is het echt gewoon een zeikforum voor sommigen. Tuurlijk is 16-21 miljoen (mocht het waar zijn) een hoop geld, maar we hebben er wel een ervaren kracht bij, die ons naar het kampioenschap gaat helpen. Daarnaast ben ik supporter van Ajax en kijk ik graag naar de spelers op het veld, niet naar het vermogen op de bank.
10 -3
jaripettersson
Jij vat even ieders mening van een jaar geleden samen in 1 bijzin. Vervolgens doe je hetzelfde met alle meningen van nu. Die 2 vergelijk je en zelf ben je het slimme jongetje. Vervolgens nog een paar wijsheden zoals brilsmurf het ook zou hebben verwoord.
0 -1
HarryHarHar
Precies!... zo moeten alle supporters denken wat maakt het mij nou toch uit wat een speler kost of opbrengt... er is maar één ding dat telt Ajax kampioen en dat we weer mee gaan tellen in Europa, en niet wat hebben we op de bank of wat verdienen de aandeelhouders enz... we zijn een voetbalclub maar geen spaarbank!
Ajax heeft het geld, en nu gaan ze het op het veld zetten!. goede zaak!..
0 0
jaripettersson
Want geld is succes! Kopen kopen kopen! Is Jol nog vrij? Goede zaak!
0 -1
Toon meer reacties