Ajax en Adidas verlengen contract tot 2025

BVeenstra, 13-07-2018 om 08:00, 23936 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax heeft met Adidas een overeenstemming bereikt over het openbreken en verlengen van het tot de zomer van 2019 lopende contract. De Amsterdammers hebben nu een contract tot de zomer van 2025 met Adidas. Deze verbintenis heeft een waarde van naar verluidt een kleine vijftig miljoen euro, zo schrijft De Telegraaf.

In het jaarverslag liet Ajax weten dat de totale sponsorinkomsten in het afgelopen jaar 29 miljoen euro waren. 'Met het langer binden van Adidas lijkt Ajax ook de komende jaren van minimaal dezelfde inkomsten verzekerd', zo schrijft de krant. Ajax draagt sinds het seizoen 2000/2001 de shirts van Adidas.

Update - 08.20 uur (13 juli 2018)
Inmiddels heeft Ajax de nieuwe overeenkomst met Adidas bevestigd. De Amsterdamse club bedankt Adidas voor het vertrouwen in de toekomst. Ajax geeft aan dat net als bij eerdere verlengingen van het sponsorcontract de sportieve ambities van de club en de toekomstvisie van Ajax hebben bijgedragen aan de verlenging van het contract. 'Met name de toegenomen focus op de internationale markt en de verdere ontwikkelingen van de jeugdopleiding speelden een belangrijke rol.'

Algemeen directeur Edwin van der Sar is blij met het vertrouwen dat Adidas uitspreekt door het verlengen van het contract. 'Adidas levert als mede-hoofdsponsor een substantiële bijdrage en is tevens verantwoordelijk voor het schitterende tenue waar wij in spelen. Bij Ajax hechten wij waarde aan langdurige samenwerkingsverbanden, dit is daar een uitstekend voorbeeld van. Daarnaast genieten zij wereldwijd zeer veel bekendheid en aanzien. Wij kijken dan ook uit naar de verdere invulling van dit prachtige partnership.'

Ook bij Adidas is men blij met de nieuwe overeenkomst, zo laat Claus-Peter Mayer, Vice President Sports Marketing adidas, weten. 'De professionele organisatie, de ambities die de club heeft en het oog voor talentontwikkeling, sluiten goed aan bij onze positionering als marktleider voetbal. We zijn ervan overtuigd dat we de komende jaren samen meer successen gaan beleven.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gras
Toch is daar het behalen van de Uefacup finale belangrijk in geweest. Dat heeft zo'n herbevestiging van de internationale uitstraling van Ajax gegeven. Zowel het resultaat, als de speelwijze en de clubs die zijn verslagen. Dat is precies de merknaam Ajax en dat is interessant voor sponsoren.
4 0
Ozymandias
Vd Sar heeft samen met Geelen de commerciele zaken prima op orde. Voor een club als Ajax is 30 miljoen euro aan totale sponsorinkomsten behoorlijk hoog. Het is absurd om dat te vergelijken met clubs uit de top van Europa. Ajax kan je commercieel gezien vergelijken aan clubs als Anderlecht, Benfica en Porto en niet met clubs als Chelsea en United (zoals hier op AS om de een of andere vreemde reden door verschillende mensen is gedaan).
2 -1
nkoster
Gegeven de recente opgestarte samenwerkingsverbanden met clubs in China, Australie en waarschijnlijk binnenkort US (WK 2026 mede organisator) moet de commerciele ambitie van Ajax in mijn beleving flink naar boven worden bijgesteld.
18% stijging per jaar (van 7 naar 8.3 mln) is op zich prima echter ik zou graag meer inzicht willen krijgen in de commerciele doelstelling die Ajax heeft vastgelegd om de kwaliteit van deze Adidas deal in het juiste perspectief te kunnen plaatsen.
0 -2
nkoster
Ter vergelijking: Chelsea ontvangt ongeveer 70 mln EUR per jaar van Adidas....
0 -3
Bky
Ah ja.

Just do it!
- Adidas.
1 -2
3*stars*3
Chelsea ontvangt helemaal geen 70mil per jaar van Adidas want ze zitten bij Nike.

Qua naam blijft Ajax groot maar de clubs uit de grotere voetballanden hebben gewoon voorsprong omdat ze in topcompetities spelen, CL voetbal en natuurlijk wereldsterren hebben rondlopen in hun teams.
Telt allemaal mee maar voor NL begrippen is dit een topdeal en waarschijnlijk zitten er ook bonussen bij.
3 0
robsch
Klopt maar dat gaan ze nooit betalen voor Ajax dat snap je zelf toch ook wel hoop ik? Voor Nederlandse begrippen een prima deal toch?
2 0
Afca85meer
Voor diegene die het zich afvragen, ze gaan ongeveer 1.3 miljoen per jaar meer betalen als je het bericht uit 2008 erbij pakt.
0 0
Chris86
Toch is dat filmpje wel weer gelikt hoor. Oppassen dat er niet voor elke scheet zoiets gemaakt wordt, maar het straalt wel de trots en branie van Ajax uit. Deal an sich is prima; ik vind ook een shirt zonder strepen het mooist, maar let er toch niet op (en erger me er dus toch niet aan) tijdens de wedstrijden.
1 0
atalantanio
Dit jaar heeft Adidas inspiratie opgedaan bij de pyjama afdeling van de Bentex, maar Van der Sar vind het blijkbaar prachtig.
1 -5
Afca85meer
De Pr machine van het bestuur staat weer aan. Er wordt net gedaan alsof het een werelddeal is. Als je gelooft dat we hiermee bij Adidas in de hoogste categorie zitten ben je naïef. Deze partijen doen namelijk alles op basis van cijfers. Man Utd krijgt bijv. net iets minder dan 10 miljoen per jaar maar ook nog 20% over de verkoop. De laatste schatting is dat ze daar ook nog 50 miljoen per jaar mee verdienen. Dat deel hebben wij nu verkocht.

Wij zijn de grootste club in Nederland en genieten nog steeds aanzien in het buitenland, tegelijkertijd kunnen we qua sales echt niet mee met de grote jongens. Qua brandwaarde staan we momenteel op plek 38 van de wereld en zijn we in 2 jaar tijd flink gezakt. Daarnaast is de deal een kleine verbetering van wat het al was.

Begrijp me niet verkeerd, dit is voor ons een top deal. We zijn (en waren) de club in Nederland met de beste shirt-deal en blijven dat. Tegelijkertijd als ik de Telegraaf moet geloven is er een wonder verricht. Sterker nog, Adidas heeft een deal gesloten op een punt waar onze waarde relatief laag is. Als wij de komende jaren weer uit onze schulp kruipen met prijzen zijn zij de lachende partij met hun lange contract en stijgende waarde/Shirtverkoop..
0 -5
Ajax27
Waarom zouden we ons moeten richten op clubs als Man U en Real? Je komt never nooit niet meer in de buurt van dit soort clubs op financieel gebied. De top 10-15 moet je gewoon nog niet eens naar kijken.

Man U krijgt overigens geen 10 miljoen per jaar, maar bijna 100 miljoen per jaar en aan de shirtverkoop inderdaad zo'n 50-60 miljoen. Maja zij verkopen ook 2,5-3 miljoen shirts per jaar. Daar waar Ajax naar schatting maar zo'n 60.000 shirts per jaar verkoopt. Nog steeds veel in vergelijking met PSV en Feyenoord die ongeveer de helft aan shirts verkopen.

Dus ja dat we (60.000 x (20 procent van 90 euro) 18) iets meer als een miljoen mislopen per jaar neem ik dan voor lief als we wel verzekerd zijn van meer dan 8 miljoen per jaar van 2019-2025.

Wat positief is, is dat Adidas contracten niet heeft verlengd met clubs als AC MIlan, Lyon en Schalke. Dat is een ontzettend goed teken naar Ajax, die van tevoren dachten dat ze in hetzelfde rijtje kwamen te staan. Adidas heeft anders beslist. Dus niets PR machine. Dit is gewoon een erg goed teken dat er een hele hoop dingen wel goed gaan. De prijzen komen dadelijk vanzelf weer.
4 0
Afca85meer
Ik maakte de vergelijking met Man untd vanwege het artikel van de Telegraaf die beweren dat we bij Adidas in dezelfe cat. zitten. Daar geloof ik dus niets van. Uiteraard kan je die niet vergelijken met ons aller Ajax.

Tegelijkertijd is je schatting erg summier. Het is niet bekend hoeveel shirts Ajax verkoopt en je pakt een schatting van iemand (onbevestigde gok interview) uit 2013. Daarnaast geldt deze deal voor alles waar Adidas Ajax op staat. (trainingspakken, petten, broeken) Niemand weet het zeker behalve Adidas en Ajax maar ik verwacht dat je eerder over miljoenen praat.

Maar zoals ik al in de onderste linea aangeef, ik denk dat het nog steeds een top deal is vergeleken met onze Nederlandse concurrenten.
0 -1
T.reckveugel
Hoeveel zouden ze er verkopen als het shirt meer zou lijken op hoe bedoeld is?
Dus geen te brede baan, het is nu nog net geen Arsenal shirt, in het juiste rood, zonder strepen en het echte logo.
Dan ontploft de verkoop in ieder geval het eerste jaar. Die lichte schaduwachtige strepen van vorig seizoen met de witte kraag waren voor mij al reden om er weer eens één te kopen.
Zet voor mijn part Adidas onder het rugnummer, als ze toch al 2e hoofdsponsor zijn.
Het is trouwens een gotspe dat Ajax zelf opeens ook begon met kleding voorzien van het echte logo, alleen omdat de andere kanalen er succes mee hadden. Dubbele moraal.
0 0
Michelinho
Misschien de eerste twee regels van de laatste alinea nog eens lezen?
0 0
Genant
Neeeeee. Gadverdamme.
1 -4
Redrum
Wat is er? Staat Kim Holland gebukt voor je raam?
3 0
GvanderK
Met Rapper Sjors en een snicker denk
0 0
Redrum
Gaan ze toch die tape maken dus :p
1 0
ram
Hahaha, dat is écht een nachtmerrie inderdaad.
2 0
Pheadrus
Ik stel mij voor die vergadering met Adidas. Voor Ajax treden twee top voetballers aan; vd Sar en Overmars. Dan beginnen ze met een beetje napraten over de CL finales die ze hebben gewonnen en die legendarische penalty-stop van vd Sar in Moskou. Dan praten ze een tijdje over de spectaculaire jeugd spelers die Ajax heeft. Zou dat nu indruk maken op Adidas? Of denk je dat een of andere Rik van den Boog een betere deal had kunnen lospeuteren?
0 -9
Ajax27
Rick van den Boog... alstublieft zeg. Voor iemand als van der Sar gaan de deuren open. En Ajax kan met een goed inhoudelijk verhaal komen waarom ze nog steeds tot de top behoren. Wellicht niet meer op internationaal niveau, maar op nationaal niveau ieder jaar om het kampioenschap spelen, vorig jaar een Europese finale, er blijven absolute toptalenten naar Ajax komen, spelers worden voor recordbedragen verkocht, we blijven innoveren op de toekomst, de jeugdopleiding blijft een voorbeeld voor bijna de hele wereld en financieel gaat het top waardoor we nu grote spelers als Tadic en Blind kunnen halen.

De perspectieven zien er ontzettend gunstig uit. We kunnen echt het Bayern van Nederland worden en de komende 10 jaar gaan domineren. Stel je voor dat Ajax de komende 10 jaar 8 x het kampioenschap pakt, moeiteloos tot de CL groepsfase reikt, dat je af en toe een ronde doorgaat, maar anders structureel tot de kwartfinale/halve finale van de EL reikt. Het is een beeld wat door het financiele beleid van de afgelopen jaren helemaal geen fantasie meer is. En wed maar dat ze een dergelijk beeld aan hun sponsors 'verkopen' waardoor dit soort contracten mogelijk zijn.

Het is natuurlijk nog steeds niets met clubs als Real en Man U die ieder jaar 100 miljoen krijgen, maar vergelijk het in NL met een PSV die 15 miljoen krijgt voor een 5 jarig contract en zelfs de hoofdsponsors van zowel PSV als Feyenoord betalen minder dan mede-hoofdsponsor Adidas.

Het is een prima deal voor Ajax als je ziet dat ditzelfde Adidas hun contracten niet verlengd met clubs als AC Milan, Olympique Lyon en Schalke. Iets waar Ajax ook bang voor was. Dus van der Sar en consorten doen dit gewoon prima.
5 0
Redrum
Ik denk dat Adidas gewoon heeft beoordeeld hoe Ajax er nu voor staat en wat de toekomstperspectieven zijn. De geschiedenis van Ajax doet er voor hun niet zo heel veel toe denk ik. Ze willen weten of we de komende jaren de beste zullen zijn in Nederland en ze verwachten van wel.
0 0
afcasven1995
Rik van den Boog hahahahahaha. Stel je voor dat hij er nog zou zitten, dan waren we nu niveautje Groningen en Heerenveen.
1 0
de-Ajacied
Doodzonde om je stijl te verkopen voor wat meer geld
Het Ajax shirt wordt de komende 7 jaren weer ontheiligd door die lelijke strepen
2 -14
koreem
Van mij mogen ze in roze spelen met rokjes aan als we nog 50 mil extra krijgen.
5 -1
Bky
Dit zijn structurele inkomsten, in tegenstelling tot transferinkomsten. Deze deals zorgen ervoor dat Ajax ook structureel meer salaris kan bieden aan spelers.

Wat wil je nou liever? 3 streepjes op het shirt en Tadic en Blind, of geen streepjes op het shirt en een pak 'm beet Zimling, Duarte, Gudelj of Vd Hoorn. Want heel zwart wit is dat een keuze die je maakt.
10 0
Pheadrus
Grappig, die strepen zijn me nog nooit opgevallen! Ik zal er eens op letten. Zo zie je maar dat iedereen zijn eigen invalshoek heeft. Prima toch?
0 0
Kilum
Het boeit mij echt niet of we een Adidas, Nike of Under Armour shirt dragen. Ajax heeft het gewoon het mooiste thuis shirt ter wereld. En voor zover ik weet is het ook daadwerkelijk uniek. Ik ken geen enkel ander team met een shirt dat lijkt op het Ajax shirt.
1 -1
Willem410
De recordkampioen van het amateurvoetbal, IJsselmeervogels l.
0 0
Just_wes
Maar je snapt toch wel dat wanneer je Nike Of Umbro draagt het shirt ook veranderd?
Waardoor het dus misschien niet meer het mooiste thuis shirt is? Het merk Adidas maakt het Ajax tenue mede zo Fantastisch.
0 0
Web
Ik heb het gevoel dat men nu inziet dat het niet kan met alleen maar jeugd.
Na het ontslag van Jol en van Basten, zat Ajax dik in de rode cijfers.
Frank heeft daar als trainer mee moeten leven, en heeft dat voortreffelijk gedaan, vooral onder de Cruijff revolutie, Ajax was doodziek maar De Boer bleef zijn ding doen. Jammer dat hij twee jaar te lang doorging.

Cruijf was voor de aanstelling van Theo van Duivenbode in de RVC, hij was de voetbal technische man, en was tegen absurde bedragen voor voetballers binnen te halen.
Maar Ajax werd gezond, financieel waren de zaakjes op orde. Toen kwamen er problemen met van Duivenbode want die hield zich nog steeds vast aan die visie.
Daardoor kreeg hij heel veel tegenstand binnen de club, en terecht want er is weer geld, en wij zijn geen bank maar een voetbal club. van Duivenbode stapte op, en Ajax wou Rijkaard, maar die wil niet, want die weet maar al te goed dat je het nooit goed kan doen, en er ook beschadigd uit kan komen. Nu zit Danny Blind op die functie, hopelijk gaat dat goed, maar hij heeft een hele grote fout gemaakt, koos voor van Gaal, aan de ene kant te begrijpen want hij heeft als voetballer en trainer succes gehad met hem, maar toch ik blijf het lastig vinden, Cruijf haalde hem ooit bij Sparta vandaan. Laten wij het hem vergeven en vooruit kijken.

Wat zou het toch mooi zijn dat onze oud spelers eens met elkaar om de tafel gaan zitten, en niet meer terug kijken, maar vooruit

Bergkamp en Jonk gingen door het vuur voor elkaar, waren een koppel in het veld, wat egos kunnen doen met mensen. Bergkamp vond dat Jonk doorsloeg met Perfomance trainers ( zijn er nu nog maar minder )

Wat zou het mooi zijn als Bergkamp en Jonk terug komen als individuele trainer.
Wie weet willen dan ook een Rijkaard en een Litmanen iets doen voor de club.

Misschien heeft een Adidas dat wel geeist? Wij willen mee met Ajax, maar voor Europese sucsesen kun je niet alleen met jeugd komen, natuurlijk moet en zal Ajax daar altijd mee doorgaan, maar jeugd heeft nou een keer routine nodig om beter te worden, en de volgend stap te zetten
En met routine bedoel ik ook kwaliteit en dat hebben wij met Tadic en hopelijk ook nog Blind binnen kort.

Er gaat momenteel heel veel goed met Ajax, wij zijn allemaal lyrisch van deze mooie club, iedereen de schouders er onder zetten. En maar hopen op een mooi seizoen, kampioen als hoofdzaak, maar ook overwinteren in Europa, of het al goed genoeg is voor CL lijkt mij moeilijk, maar wij maken stappen nu, en wie weet wat er nog mogelijk is in de toekomst
3 -2
Ajaxvooraltijd
Dat eeuwige gezeik over die strepen door van die meelopers die altijd wat te zeiken moeten hebben met z'n allen is zo irritant. Waarschijnlijk heeft men liever ruitjes of stippen. We hebben nog steeds 1 van de mooiste shirts ter wereld met een heel mooie hoofdsponsornaam erop die niet storend is.
2 0
koreem
Als we nu ook nog een keer CL kunnen halen, maken we echt grote stappen.
0 0
Bjorn
Het sponsorbedrag neemt dus een klein beetje toe (iets meer dan een miljoen per jaar). Omdat we al zeer hoog in de boom zaten voor Nederlandse begrippen is dat denk ik niet heel schokkend. Mooie opwaardering.

Desalniettemin prima deal voor de toekomst.
1 0
Youri08
Geen idee of dit wel een goede deal is. Misschien kost een middelmatige back in 2021 wel 25 miljoen euro tegen die tijd. Ik had de periode korter gehouden, 3 jaar bijvoorbeeld.
0 -1
BarAjax
Dat compenseren we dan toch gewoon met eigen verkoop. Als een middelmatige back in 2021 25M kost kunnen we Kristensen en Orejuela mooi voor 50M verkopen toch? Heel zwart wit dit maar ik bedoel; we zijn niet enkel en alleen afhankelijk van Adidas.
0 -1
Youri08
Mee eens. Staat inderdaad los van elkaar maar bedoelde meer, wat kan je doen met 8 a 9 miljoen per jaar, nu en over 5/6 jaar. Ik snap dat Adidas niet zit te wachten op contracten van 3 jaar maar it's a fast evolving world die voetballerij, vooral qua bedragen.
0 0
preme
Voorheen betaalde Adidas 70 miljoen vast over 10 jaar, met een mogelijke bonus afhankelijk van bepaalde prestaties . Nu betaalt Adidas naar verluid 50 miljoen vast over zes jaar.

Onduidelijk is hoe hoog eerdere bonussen waren en of die zijn uitbetaald. Dat geldt ook voor het nieuwe contract. Ajax lijkt er in ieder geval op vooruit te gaan wat betreft de vaste vergoeding.
0 0
noppenkoning
Ik vraag me af of er ook nog een andere kandidaat in de race was zoals Nike of Puma, dat zou de onderhandelingspositie aanzienklijk verbeteren.
0 0
Ajaxvooraltijd
Vorige deal 70 miljoen voor 10 jaar
Nieuwe deal 50 miljoen voor 6 jaar

Dat is wel degelijk een behoorlijke opwaardering voor een Nederlandse club. Uit mijn hoofd 1,7 miljoen meer per jaar, maar het is nog ochtend.
5 0
Stuyvesant
Het is 1,33 miljoen meer per jaar.
1 0
nightgoat
'Bij Ajax hechten wij waarde aan langdurige samenwerkingsverbanden'.

Haha die Edje, altijd in voor een gebbetje.
3 -8
GvanderK
Waarom praten sommige mensen altijd zo kut over Ajax en minderwaardig naar mensen van de club. Jullie moeten je schamen dat jullie jezelf Ajacied noemen. Sommige zijn een club als AFC AJAX niet waard.
6 -2
Ruff Rhythim
Je maakt je wel heeeel erg druk hoor.

"Edje, altijd in voor een gebbetje..."

Nounou...echt heel erg kut en heel erg minderwaardig hoor...
Echt iets waarvoor je je moet schamen om dat te durven zeggen als je Ajacied bent...the drama....
1 -1
nightgoat
Meneer wilt zich graag als een 'échte' presenteren, dan krijg je dat.
0 0
Horrontelli
Je zegt daarmee dat jij wel een echte bent. Je moet de arrogantie maar durven opbrengen.
1 -2
GvanderK
WIJ ZIJN AJAX WIJ ZIJN DE BESTE!
0 -1
3sterren
”Arrogantie”, dát kenmerkt juist de echte Ajacied, dacht ik tenminste...
; )
1 0
GvanderK
De Arrogantie noemen we Amsterdamse bluf, en daar ben ik als Ajacied trots op en hoop dat de spelers die bluf op het veld gaan laten zien.
0 0
nightgoat
Peter Bosz en Marcel Keizer, wel eens van gehoord ?

Kritiek mag natuurlijk niet want dan ben je geen Ajacied en moet je je blijkbaar ook nog gaan schamen, het ís toch allemaal wat.
Misschien is Noord-Korea wat voor je.
Maar gelukkig heb jij het zó met jezelf getroffen want jij bent tenminste een 'echte' hoor..

Oh well.
2 -4
BarAjax
Niet op dit soort lui reageren. Ze zijn dát niet eens waard..
1 -1
GvanderK
De waarheid is gewoon hard voor ze haha :-) #EensAjaciedAltijdAjacied

Fijne dag mensen, geniet ervan adios.
0 -1
Mikey Stormram
Die €50 miljoen euro is trouwens meer dan dat Feyenoord en PSV van hun hoofdsponsors krijgen. En daar komt Ziggo en alle andere sponsoren nog bovenop. Adidas is voor Ajax ook een soort co-hoofdsponsor en dat is Adidas alleen bij de grootste clubs van een land, zo ook Manchester United, Bayern en Real. En dan zijn er nog mensen die durven te roepen dat Feyenoord de grootste club is... :’)
4 0
Ajacied33
Serieus gewoon, zijn er echt mensen die roepen dat Feyenoord de grootste is? Haha die zijn of zwaar geschift, of die zeggen dat uit jaloezie omdat de hele wereld weet wie de grootste voetbalclub van/in Nederland is.
0 0
REvanDijk
Ben wel benieuwd of Adidas komend seizoen wel een keer shirts met lange mouwen aanbiedt aan de selectie. Een shirt met korte mouwen met daaronder een ondershirt met lange mouwen oogt vrij goedkoop naar mijn mening.
3 0
Redrum
Lange mouwen moeten gewoon verboden worden voor spelers. Als je het koud hebt dan loop je maar wat harder.
3 0
Sterretje73
Het is maar waar je je druk om maakt...
0 0
Redrum
Ja ik maak me hier super druk om ja. Ik lig er al nachten wakker van. Dat alles komt nu tot uiting in één post waarin ik aangeef hoe ik denk over spelers met lange mouwen. Ik hoop dat ik het nu hiermee eindelijk een beetje los kan laten.
1 0
Sterretje73
Grinnik...was meer een goedbedoelde “chill maatje” opmerking. Geen gebetweterig snauwtje. Maar u heeft een punt ! Bijna weekend ! En mooi weer op de koop toe...
0 0
Dwergje48
Haha waarom? Wat boeit dat nou?
0 0
REvanDijk
@Redrum: Daar ben ik het helemaal mee eens, maar feit is dat die koukleumen toch een ondershirt met lange mouwen aan doen. Dat gecombineerd met een korte mouwen shirt is geen porem.
0 0
Redrum
Dat is zeker zo ja.
0 0
Mikey Stormram
Ik ben geen fan van de shirts die Adidas voor ons maakt. Het is nooit echt lelijk ofzo, dont get me wrong, maar altijd die kleine details en accenten zoals de strepen en dit jaar die glinsteringen maken de shirts er niet mooier op. Echter als ik nu dan lees dat Ajax er weer 50 miljoen voor krijgt hoor je mij niet klagen ;P
2 0
ajax1forever
Neeeeeeee, het erfgoed wordt weer voor 8 jaar verkwanselt!!
0 -4
xstaniox
8 jaar?
0 0
MickS
Mooie deal!
En nu ga ik vloeken in de kerk gezien de meeste reacties hier, maar ik heb nooit echt een probleem gehad met de drie strepen die dan wel, dan minder zichtbaar zijn op het shirt. Ons shirt is wel altijd uit duizenden direct herkenbaar. Er wordt ten minste nooit concessies gedaan aan onze wit-rood-wit. Ook vind ik de shirts fijn zitten.
4 0
Redrum
Weet je wat het is, sommige mensen blijven teveel in het verleden hangen. Ja het logo was vroeger mooier, de shirts ook en het voetbal ook. Maar vroeger is niet meer, dus we zullen het moeten doen met wat we nu hebben.
2 0
Michels
Mooi dat ze een jarenlange samenwerking nieuw leven in blazen. Ook niet mis wat Adidas betaalt om die lelijke strepen op je shirt te mogen zetten... Had zelf liever een ander merk gezien. Vind New Balance wel mooie shirts hebben, maar dan ga je qua inkomsten vast flink achteruit. Prima deal dit.
2 -1
AFCAsphere
Ik had net als jou ook graag New Balance als nieuwe kledingsponsor gezien. Zij maken hele leuke, originele tenues maar hebben tegelijkertijd ook oog voor de belangrijke details in de thuistenues van de clubs hebben die zij sponsoren. Daarom denk ik ook dat ze een heel mooi thuistenue voor ons zouden kunnen maken, zonder rode strepen.

Ze sponsoren ook FC Porto, en aangezien wij meer exposure dan hun hebben, denk ik dat wij een vergelijkbaar bedrag zouden kunnen krijgen als hetgene wat we nu van Adidas krijgen. Maar goed, dat kan ik niet met alle zekerheid zeggen.
0 0
Michels
Nee, dat is volledig koffiedik kijken.
0 0
T.reckveugel
Zal ik dan maar als eerste over die strepen beginnen? Walgelijke verkrachting van het mooiste shirt ter wereld.
Alle sponsorbedragen gaan structureel omhoog behalve deze deal, ook apart
1 -8
Michels
De eerste?! Je moet haast moeite doen om iemand te vinden die ze niet noemt...
4 0
T.reckveugel
Bedoelde meer in dit bericht. Minnetjes en verderop een paar die vinden dat het wel goed is zo. Dat dus, verklooit logo er bij en klaar.
0 0
Michels
Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat er mensen blij zijn met die Adidas strepen op hun shirt.
0 0
Jan Doedel
Mooi qua geld maar ik had gehoopt op Nike. Die shirts zijn van betere kwaliteit en zitten veel lekkerder. Uitshirts ook al jaren fantasieloos maar ik koop ze wel steeds dus zo erg zal t ook niet zijn hihi.
2 -4
Niels.
Wat krijgt een club als Barcelona/Madrid per jaar van een Adidas/Nike?
1 0
Mikes
Real krijgt tot 2031 150 miljoen Per jaar van adidas en Barcelona krijgt tot 2026 155 miljoen Per jaar van Nike.
1 0
Pheadrus
150 mil PER JAAR????????
Hoe kan dan de Ligt en Frenkie nog bij Ajax voetballen?
0 0
Mikes
Hahaha jaa de salarissen zijn daar ook niet normaal eh.
0 0
Ajaxvooraltijd
Valt me nog mee als je de begrotingen en de prijzen van de afgelopen jaren vergelijkt.
0 0
Dwergje48
Ha, dat wil je niet weten. 150 miljoen per jaar, van 2018 tot en met 2026.
1 0
Dwergje48
Ongeveer 7 miljoen per jaar. Hoeveel was de huidige deal waard?
1 0
Dwergje48
8 bedoel ik. ‘T is nog vroeg.
1 0
Mikes
Zelfde bedrag ongeveer.
0 0
Ruff Rhythim
Drie strepen of niet, dit is gewoon een verdomd goeie deal !
3 -1
GvanderK
Top deal, alleen maar mooi dat het financieel goed gaat met onze club. Zo wel zakelijk als met de selectie zijn ze nu gewoon goed bezig, dat was wel is anders.... Lekker bezig Ajax!
3 -1
Barra
Zijn ook eigenlijk maar een aantal sportmerken die nog mooie shirts maken, want een Umbro bij PSV vind ik echt nergens naar lijken. Ook al hadden wij dat eerder ook
1 -1
Jarl1989
Jammer. Voor het geld zeker een goede deal. Maar had gehoopt dat Nike in zou springen met een leuk bedrag. Vind Adidas gewoon mindere shirts maken..
2 -3
Ruff Rhythim
Heb het al eerder gezegd, maar Nike verkloot je thuisshirt echt helemaal.
Weg identiteit van je thuisshirt...
Kijk naar bijv. Barcelona thuisshirt. Elk jaar iets anders joh. Niemand daar weet nog wat het originele thuisshirt was. Zelfde gold voor psv toen die nog Nike hadden.
8 -1
3*stars*3
Vroeg me al af of Ajax zou verlengen met Adidas en dit is een mooie deal.
Hoop wel dat Adidas weer unieke shirts maakt voor Ajax en niet een standaard template gaat gebruiken, zoals het huidige uittenue.
Standaard templates gebruiken ze maar voor die kakkies.
2 -3
D4nny
Je bedoelt Feyenoord?
2 -1
valentinodriessen
Nee, hij bedoelt de kakkies. Fuck 010.
0 0
El Toro
Klasse deal, zeker gezien het feit dat sponsorinkomsten in NL al jaren teruglopen. Geeft toch maar weer de status aan, en de goede weg die we zijn ingeslagen. En ja, we houden wel de lelijke witte strepen, maar ik denk niet dat t ergens anders beter zal worden.
2 -1
DeWijsneus
Was dit het nieuwtje van Mike? Jeetje spannende dagen zo!
1 0
korem
Jep dit was zijn nieuwtje ! Blind gaat wel komen.
0 -2
GvanderK
Ik denk dat Ziyech vandaag vertrekt en Blind zijn contract tekent. Spannend!
0 -2
ajaxxcied4life
Ik denk het wel.
0 -2