Dolberg en Tagliafico begonnen aan voorbereiding

BVeenstra, 12-07-2018 om 12:40, 24159 views, Ajax | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-trainer Erik ten Hag kan langzaamaan over steeds meer spelers beschikken. De oefenmeester zag donderdag WK-gangers Kasper Dolberg en Nicolas Tagliafico terugkeren in Amsterdam. Het tweetal deed mee aan de training, zo meldt Ajax via de officiële kanalen.

Voor Ten Hag is het nu alleen nog wachten op Lasse Schöne en nieuweling Dusan Tadic. Zij hebben nog iets langer vakantie, zo laat Ajax weten. Ajax speelt aankomende vrijdag een oefenduel met RSC Anderlecht, waarna het op zaterdag naar Engeland vertrekt voor een trainingskamp. Daar speelt Ajax twee oefenwedstrijden tegen respectievelijk Wolverhampton Wanderers en Walsall FC.

Op woensdag 25 juli begint vervolgens het echte werk met de thuiswedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz. Over Schöne is bekend dat hij meegaat naar het trainingskamp in Engeland, terwijl Tadic pas na dit trainingskamp aansluit.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
hallo1
Moet toch ook Dolberg zijn seizoen worden.

Vorig seizoen telkens geblesseerd geweest en daardoor niets kunnen laten zien. Als hij fit blijft moet hij toch meer dan 20 goals kunnen maken met Tadic aan je zijde.

Tagliafico is gewoon een betrouwbare, stabiele linksback. Geen geweldenaar, maar een speler waar je vanop aan kunt. Dat is al heel wat als je kijkt naar de backs die we de afgelopen jaren gehad hebben.
3 0
Patrick78
Een vraag.....de rugnummers voor het aankomende seizoen zijn officieel ?
0 0
Pauw
Goed dat ze er al weer bij zijn!

Nico is een zekerheidje op linksback.
Dolberg is voor mij een grote onzekerheid. Verwacht er niet veel van.
0 -5
CruyffFootball
Nico is een zekerheid ja
Balletje breed, balletje terug.
0 -3
de-Ajacied
Nico voorkomt in elk geval een hoop tegendoelpunten
2 -1
DonAdam
Ik wil niet lullig zijn, maar het verbaast me helemaal niets dat jij een doorsnee back als Nico ophemelt en niet veel verwacht van Dolberg. Wat een speler is dat en hoe groot gaat hij worden?

Ik zie nu overigens dat ik hetzelfde kan zeggen van de zelfbenoemde kenner die vlak onder je reactie staat. Je kopieert hem gewoon, maar dan met 20-30 woorden...
2 -3
Pauw
1. Nico ophemelen; waar doe ik dat?
2. Waarom verbaast het jouw niets? Waar is dat op gebaseerd?

Ter info: ook ik zie de kwaliteiten van Dolberg, maar vergeet tegelijkertijd niet dat Dolberg andere kwaliteiten ontbeert om structureel een echte topper te worden. Ik geloof niet dat hij zich op die terreinen nog significant gaat ontwikkelen en dus verwacht ik er niet veel van. Hopelijk weet hij mij te verrassen...
1 -1
Freddy Al
Ik kan dat wel begrijpen; als je naar het vorig seizoen kijkt heeft Dolberg niets (kunnen) laten zien en was Tagliafico een betrouwbare en constante speler.
Daarmee vergelijk je de spelers niet met elkaar denk ik, als Dolberg het niveau van het seizoen 16-17 haalt gaan we heel wat beleven, ik verheug me daar zeer op , maar ik heb ook een zekere twijfel of dat realiteit gaat worden.
0 0
DeKenner
Haha er zit wel een behoorlijk verschil tussen zijn en mijn reactie. In tegenstelling tot Pauw herken ik de potentie van Dolberg wel. Er blind op vertrouwen dat hij de vorm van het voorgaande seizoen weer (snel) haalt is het andere uiterste en niet op feiten gebaseerd.
0 0
DeKenner
Fijn dat ze weer terug zijn. Dolberg heeft een moeilijk jaar achter de rug, waarin hij helaas weinig indruk heeft gemaakt. Hij zal erop gebrand zijn om dit jaar DE eerste spits van Ajax te worden, maar eerlijk is eerlijk, dat moet ie dan wel zelf afdwingen. Ik hoop van harte dat hij zijn vorm uit het mooie EL-jaar weer terugvindt, want dan gaan we smullen!

Tagliafico... ik verbaas me over sommige reacties. Ik lees hier dat een gedeelte echt fan van hem is, en een gedeelte hem niets vindt. Ik schaar me links in het midden. Tagliafico zie ik als een zekerheidje. Het is geen wereldvoetballer, maar wel een bovengemiddelde. En zijn fanatieke instelling zorgt ervoor dat hij een welkome schakel is in het team. Na die middelmoot van de laatste jaren hebben we nu eindelijk een speler staan die de roep om een (nieuwe) LB heeft gestopt. Laten we dat nou eens koesteren.
5 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
bij tagliafico ligt het er een beetje aan hoe je hem belicht.
persoonlijk hou ik bij een verdediger er meer van dat hij iig kan verdedigen, en als LB niet word overlopen aan de zijlijn. als je zo'n back hebt is je verdediging gewoon 15% zwakker.

ik vind het geen slechte speler, maar gewoon sober.
niet altijd met een drang naar voren, of van waarde voor de aanval, maakt nog welleens wat fouten in de verdediging. maar maakt veel minder fouten dan bv dijks etc. dus het is niet gek dat het kamp verdeeld is.
ik denk niet dat je met hem grote prijzen kan pakken. persoonlijk vond ik verbazingwekkend genoeg sinkgrave de beste linksback.
is gewoon veel sneller in de combinatie naar voren.
en loopt driehoekjes dicht op de punt van het strafschopgebied. hij werd er zelden uitgelopen, en zocht super snel de aanval.
1 0
Freddy Al
In voetballend opzicht vind ik Sinkgraven een van de beste backs die we ooit gehad hebben, als je de statistieken met en zonder Sinkie bekijkt geeft dat aan dat we hem gemist hebben.
Tagliafico heeft andere meer verdedigende kwaliteiten en is een speler die fysiek veel aan kan in tegenstelling tot Sinkie.
Sinkgraven vind ik het best tot zijn recht komen als linker middenvelder maar hij heeft daar zware concurrentie.
Of hij het gaat redden bij ons zal dit seizoen moeten blijken ik geef de hoop nog niet op.
0 0
Robinjo1988
Beetje korte vakantie gehad of gaat de tijd echt zo snel?
3 0
TheRiviera
Net iets langer dan een weekje vakantie gehad. Vraag me af waarom Tadic en Schöne dan wel langer vakantie hebben.
0 0
Labrador
Jahanbakhsh is er ook nog steeds.
2 -3
Bocarra
Goed om te constateren dat de jongens steeds fitter en fitter worden. Ten Hag is goed bezig en de spelers lopen met hem weg. Successupporters die houden van accentloze trainers met gladde praatjes in de media zien dat natuurlijk niet.
5 -5
CruyffFootball
“Ten Hag is goed bezig”

Beargumenteer dat eens ipv je gehuil over Bosz.
0 -2
Tinus
Nogal wiedes dat spelers tijdens de voorbereiding steeds fitter worden. Dat was bij elke trainer gebeurd, ook bij accentloze trainers met gladde praatjes. En het zijn de spelers die op zijn voorspraak gehaald zijn die maar blijven roepen dat hij geweldig is. Wij van WC-eend adviseren WC-eend.
Ik hoop dat Ten Hag een geweldig seizoen gaat draaien met aantrekkelijk voetbal. Maar bij zijn perspraatjes schakel ik uit, want ik versta de beste man helaas niet. Daar mag jij wat van vinden, maar geef mij de interviews met Marcel Keizer maar.
0 0
Redrum
Ik denk dat er geen enkele trainer was geweest die vorig jaar de boel nog had kunnen redden halverwege. Dit jaar beginnen we met een schone lei en krijgt Erik de kans om het vanaf de start te laten zien. We zullen hem de kans moeten geven.
7 -2
Jelephi
Er is nergens een speler die niet eerder met Ten Hag heeft gewerkt die zegt dat hij met hem wegloopt. Gevoelsmatig heb ik eerder het idee dat zijn werkwijze geaccepteerd wordt for good sake
0 -2
Ozymandias
Ik begrijp je eerste zin niet.
2 0
Tecmessa
Ben ik met je eens, vraag me alleen af waar we met Keizer waren geëindigd. Ik weet nog steeds niet of zijn ontslag nou logisch was.
0 0
NouridolbergNeres34
Mooii! Dolberg is weer terug ,nu kunnen we echt losgaan tegen Sturm.
2 -1
ajax_janneman
Waarom sluit Tadic eigenlijk pas zo laat aan? Servie is er toch ook gewoon uitgeknikkerd in de eerste ronde?
1 -1
CruyffFootball
Aah mooi!
Diego Armando Johan Pele Tagliafico is terug.
De nieuwe Maxwell ofzoiets.
2 -23
IkJijHijWijJullieZijnAjax
whahaha.

tagliafico is idd een beperkte speler, maakt weinig fouten doordat hij weinig risicos neemt, vind het eigenlijk een doodsaaie speler.
en geen versterking voor ajax, maar goed ieder zijn mening.
1 -3
Ajax#1900
Niet zo kanloos doen aub. Niemand heeft hem hier ooit de nieuwe Maxwell genoemd. Is gewoon een prima speler.
8 -1
Redrum
Jij wordt waarschijnlijk niet vaak uitgenodigd op feestjes, of wel soms?
5 -5
CruyffFootball
Klopt, als je Tagliafico een beperkt backje vindt wordt je nergens uitgenodigd.
6 -3
RaynoFischer
Jij bent de enige die hem zo noemt :P
Prima speler en de beste linksback in de afgelopen jaren bij Ajax, wat niet zo moeilijk is met Dijks en Boilesen als voorgangers.
Blind deed het 1 seizoen prima vanaf linksback
4 -2
Bky
Sinkgraven is de beste linksback in jaren, als hij zijn niveau haalt van vorig jaar tenminste.
4 -4
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ben ik ook mee eens, maar probeer maar eens de mensen die hun blik alleen op aanvallend ingestelde spelers hebben te overtuigen.

ik ben zelf iemand die gecharmeerd is van goed verdedigend werk, en sinkgrave deed werkelijk alles goed.

maar ja het is bij vele de mislukte aanvaller he:/
1 0
Ajax#1900
Ik ben ook fan van Sinkgraven als back hoor maar nu overdrijf je wel echt. Positioneel was het soms echt billenknijpen en hij heeft ons een paar tegengoals gekost door de bal in de ploeg te willen houden wanneer dat absoluut niet kan. Vind hem wel potentie hebben op de positie. Eerst maar eens fit worden en blijven.
0 0
Labrador
Je mag hier niet positief zijn over Blind. Foei
2 0
Redrum
Ik krijg het idee dat je hier sowieso niet positief mag zijn van sommige 'supporters'. Alles is per definitie kut en dat moet gezegd worden.
3 -3
Pheadrus
Dolberg is natuurlijk nog lekker fris. Die heeft al heel lang geen wedstrijd meer gespeeld.
1 0
RedFeather
De enige speler voor wie het wk gunstsisg was voor Ajax
0 0
Horrontelli
Veel te snel. Die jongens hebben 3 weken vakantie nodig. Dit gaat negatieve gevolgen hebben even verderop in het seizoen.
4 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
vind het ook veel te vroeg.

ik geloof nog steeds in hem, zon speler kan niet ineens helemaal niks meer zijn.
kan zijn stukje vertrouwen, maar ik denk eerder dat er te weinig in dienst van hem werd gespeeld door omringende spelers.
klaas jan had er ook veel meer kunnen maken, maar klaas jan heeft het voordeel dat hij mondiger is.
0 0
vdvaart8
Je bent nogal op de hoogte merk ik of iets te snel is of niet. Veranderd er iets aan je mening als je hoort dat ze ook al 2 weken voor het WK vakantie hebben gehad?
1 0
OKP-AFCA
Heb je hier ook nog enige onderbouwing voor?
1 -1
Web
Ik begrijp wel wat hij bedoeld, spelers moeten het hoofd helemaal leeg hebben, goede rust nemen naar een zwaar seizoen
Taliafigo heeft een heel zwaar seizoen achter de rug, transfer Ajax, wennen aan totaal ander voetbal, ook liep hij op zijn tenen bij Argentinië.
Daar moet je heel voorzichtig mee zijn, maar dat kun je aan Ten Hag wel overlaten. Heeft verstand van doseren
Dolberg ander verhaal, is fris na veel blessure leed, mocht niet spelen op het WK staat te popelen.
1 0
RaynoFischer
Dolberg heeft maanden niet gespeeld en op het WK ook amper minuten gemaakt plus vakantie , die is echt wel topfit hoor en Nico net voor en na het WK.
Er zou gedurend het seizoen heus wel wat geroulerd worden.
1 0
stefanzob
Voor Dolberg kan het weinig kwaad lijkt me, heeft grootste gedeelte van het jaar aan de kant gestaan. Denk zelfs dat hij door het WK op het moment bij de meest fitte spelers zal horen.
1 0
fc Barcelona_ke
Ten hag heeft aangeven dat alle aanwezig aanloop champoons league en daarna kijken ze wanneer spelers per verdelen max 2 weken vrijaf...
2 0
Bky
Dolberg komend seizoen minimaal 25 goaltjes. Die gaat de gehele Eredivisie aan gort spelen.
5 -3
Web
Laat hij eerst maar eens fit blijven.
Het is veel meer een aanspeelpunt en aflegger.
Denk heel vaak aan Stephan Peterson, alhoewel hij veelzijdiger is
1 -4
Bky
In zijn eerste seizoen scoorde hij 16 keer in de Eredivisie. 23 keer als je alle competities meerekent.

Met Tadic links van hem, Neres rechts van hem en Frenkie achter hem moeten die 25 goaltjes makkelijk aangetikt worden.
1 0
Web
Laten wij het open, kijk er echt na uit.
1 0
OKP-AFCA
We hebben in zijn beste seizoen allemaal kunnen zien dan hij zelf wat kan creëren, kan afmaken, kan meevoetballen en inderdaad de dingen jij zegt.

Het is een hele complete spits, jij lijkt het over Huntelaar te hebben.
0 -1
afcas
hij kan het inderdaad voetbaltechnisch gezien wel ja. alleen hebben we in ieder seizoen gezien dat hij vaak te veel probeert in plaats van simpel te voetballen. tegen ploegen als lyon en schalke is het heerlijk om iemand daar te hebben lopen die zelf een actie kan maken, maar tegen een excelsior waar je als spits die ruimte niet hebt moet je simpeler spelen en kaatsen en doorbewegen. daar moet hij nog heel veel slimmer in worden. en vergeet niet, je kunt nog zo goed voetballen, maar als je telkens de verkeerde keuze maakt heb je daar niks aan.
0 0
BrandjeXL
Je laatste zin klopt niet want goede voetballers maken vaak de beste keuze.
0 0
Web
Hoe kom jedaar nou bij? Huntelaar
Totaal niet te vergelijken.
Hij is niet dodelijk voor de goal, dat bedoel ik, heeft met zijn karakter te maken. Maar laat anderen beter spelen.
1 -1
afcasven1995
Hoop vooral dat ie een jaar lang blessurevrij blijft, dan komen de goaltjes vanzelf.
1 0
AFCA1510
Dolberg, wat een feest dat deze jongen nog bij ajax speelt.
10 -1
433metdepuntnaarlinks
Moet je je bedenken dat, er vanuit gaande dat Tadic hangend op links gaat spelen, Tadic en Neres om hem heen lopen met Frenkie Donny en eventueel Ziyech achter hem. Tadic alleen al moet hem 8 goals geven, t middenveld 5/6 en standaardsituaties nog een paar. Dan 20 moet, mits fit, gemakkelijk lukken.

Neem ff in gedachte welke teams dit jaar in de eredivisie spelen, de lamme en de blinden dit jaar. Ik verwacht veel 3-0 uitslagen. Niet alleen van ons, ook van PSV Feye Vitesse en AZ.
2 -1
AFCA1510
man man, het seizoen mag beginnen wat mij betreft. Ik kijk ook echt uit naar een hopelijk fitblijvend Frenkie.. hopelijk kan hij laten zien hoe goed hij echt is. Heerlijk creatief, bewegelijk elftal hebben we op dit moment.
1 0
433metdepuntnaarlinks
Ja dat we maar weer beginnen he! Ik zit al weken te wachten, helemaal sinds het Tadic en Blind nieuws
0 0
RaynoFischer
Zeker, is een verstandige gozer
Weet dat hij nog beter moet en kan ;)
3 0
AFCA1510
Kan me echt geen betere ajaxspits wensen op dit moment.
5 -1
Web
Heb je mij link al gelezen.
Over Ten Hag., Ziyech
0 0
erikje
Dolberg is flink fysiek sterker geworden afgelopen periode, zo te zien.
8 0
RaynoFischer
Flink afgetraind idd
2 0
pizzapunt
nu al?? damn das snel.
1 0
Saanchez
Dolberg heeft natuurlijk niet enorm veel gespeeld dit kalenderjaar en ook op het wk weinig minuten gemaakt. En ik denk dat er met Nico is afgesproken dat hij vroeg weer aansluit omdat we hem hard nodig zullen hebben in de voorrondes en dat hij iets verder in t seizoen nog wel een weekje vrijaf krijgt oid,
5 0
pizzapunt
Verklaart veel inderdaad. De tijd lijkt ook loeiend snel te gaan met het WK gaande.
0 0
Gabri411
Nico heeft direct na de competitie een week vrij gekregen net als de andere en gangers behoudens dolberg. Bij elkaar toch 2.5 week vrij gehad in 2 maanden. Moet genoeg zijn.
1 0
off
En van de laatste 1,5 week zelfs de hele 1,5 week. Het is maar net hoe je het bekijkt. Over een heel seizoen is het niet veel.
1 0
Gabri411
Vent hoe vaak ben jij vrij over het hele jaar?! De spelers hebben ook vrije dagen gedurende het seizoen net als ieder ander. Ze hebben ook twee weken vrij in de winterstop. Vrij normaal
0 0