Overmars en Haesaert blij met terugkeer

SJvanveen, 10-07-2018 om 15:39, 33802 views, Ajax.nl | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Urbain Haesaert heeft dinsdag officieel zijn contract ondertekend bij Ajax. De Belgische superscout keert hierdoor terug op het oude nest, want eerder deze eeuw was de Belg al succesvol werkzaam in Amsterdam.

Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen haalde Haesaert onder meer naar Amsterdam. Of er in de toekomst nog Belgen volgen? 'Sommigen wel, sommigen niet', laat hij weten op Ajax.nl. 'Maar Ajax staat nog altijd voor opleiden van spelers. Als ze kiezen voor vervolmaking van hun opleiding dan moeten ze hier zijn.' 

Marc Overmars is blij met de terugkeer van Haesaert, die zelf ook content is om terug te zijn in de hoofdstad van Nederland. 'Urbain heeft een belangrijke geschiedenis bij Ajax', stelt de directeur spelersbeleid. 'Ik heb tien jaar met vreugde en resultaat bij Ajax gewerkt. Daar haalde ik voldoening uit', besluit Haesaert. 

Lees hier het interview dat Ajax Showtime een tijdje terug had met Haesaert. 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeGodenzonen020
Super dit! Deze man heeft een hele kaart gemaakt van all de jeugdspelers in België, dus daar kan Ajax nu de vruchten van plukken. Fantastisch dat deze man met al zijn ervaring nu komt, met 77 dus puur door passie gedreven :) komen vast mooie dingen van!
1 0
louis60
Haal maar snel nog een paar toptalenten. De komende vier weken zullen heel wat rijke clubs nog shoppen bij clubs als Ajax. Denk toch aan Hakim, Onana,de Light en Neres. Zeker nu grote spelers na de wk gaan verhuizen. Dus nu spelers 'voor het geval dat' selecteren.
0 0
Kinkladze
Top aankoop!!
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
77 jaar wow.

respect
1 0
wesleyreal
Haesaert heeft alleen niet zo veel tijd beschikbaar voor Ajax. Maandag- en woensdagmiddag bingo en dinsdag- en donderdagochtend bejaardengym in het plaatselijke tehuis...
0 -15
Freddy Al
Kwal.
1 0
Toekomst1900
Lekker toch. Kan ie de wedstrijden in het weekend bekijken. Schijnt belangrijk te zijn voor scouts!
1 0
GvanderK
Negatief mannetje, altijd maar klagen om alles. Je bent vast gezellig op feestjes.
1 0
talent020
dat jij überhaupt gelooft dat hij een Ajacied is, hij kraakt in elk topic , de club en alles eromheen af zonder argumenten,
2 0
AFCAMM
En jij zit, als de viespeuk die je bent, nog steeds naar bejaarden te gluren? Net als de eerste keer dat je dit bericht schreef.
1 0
Ajaxbrl
Haal de nieuwe Hazard en De Bruyne maar naar Ajax!
5 0
AFCAMM
Had hij dat niet al geprobeerd met de eerste Hazard en De Bruyne? Daar was geen interesse voor. Dembele ook nog bijna... -.-
1 0
Mr.P.
77 en nog steeds keihard werken, zie je daarom gaat de aow leeftijd omhoog, over 20 jaar is het 100 jaar
0 -1
JJAFCA
Tussen keihard werken en voetbal talenten scouten zit wel een wezenlijk verschil...
2 0
DavidFerr
De pensioenleeftijd in België is nu 65 jaar en wordt stapsgewijs verhoogd naar 67 jaar. Met andere woorden hij kiest er zelf voor om langer door te werken omdat het blijkbaar zijn passie is.

,,Ook voor mij is dit goed nieuws'', reageert Haesaert verheugd. ,,Ik ben altijd gecharmeerd geweest en gebleven van de filosofie van Ajax. Ik heb 10 jaar lang met vreugde én met resultaat voor Ajax gewerkt. Daar haalde ik veel voldoening uit.''
2 0
OntlastendeMiddenvelder
Prima zaak. Urbain Hassaert is 91, dat trekt de gemiddelde leeftijd wat op.
2 0
Ajax_026
"Sommigen wel sommigen niet," hahaha baas
0 0
MosesD
Ik ben zeer benieuwd wat Urbain Haessaert nou van Hassane Bandé vindt en of die hem überhaupt had aangeraden.
4 -2
Mr.P.
lol zeg je van een speler nog midden in zn groei, hij heeft nog niet eens een vol seizoen hier gedraait, denk je dat hij dan een mening heeft lol
1 -2
MosesD
Haha, ben je werkelijk zo dom als deze reactie doet vermoeden? Ik vraag me af wat Haessaert vindt van de Bandé van KVM natuurlijk en of hij Ajax had geadviseerd hem te contracteren. Allemachtig, dat ik nog reageer op zulke domheid......
3 -1
DeGodenzonen020
Wat is er dom aan de boodschap: wacht met beoordelen totdat hij hier een jaar is? Hij mag toch eerst wennen; is niet voor direct gehaald.. Dat je hapt is vooral defensief van je, Moos :)
0 -1
MosesD
Je leest niet beste jongen. Ik ben benieuwd naar de mening van Haessaert over Bandé en of hij hem bij Ajax had aangeraden. Bij de mening van Haessaert doel ik dus op zijn tijd bij KVM. Lezen is blijkbaar lastig........
0 0
Nenion
Tja, wat moet je daarvan nu weer denken.
Haesaert heeft zich in het verleden natuurlijk bewezen maar is inmiddels ook al 77 jaar.
Dan ga je je toch afvragen hoe het met zijn motivatie en mobiliteit gesteld is.
Hij gaat zich eerst richten op de Jeugdopleiding zelf met een sterkte/zwakte analyse en dat kan op zich best waardevol zijn.
Daarna kijken of er Belgische jeugdspelers zijn die zwakkere posities in de Ajax jeugdopleiding kunnen verbeteren.
Je moet je dan wel afvragen of Nederland nog wel aantrekkelijk is voor Belgische Jeugdspelers omdat de opleidingen daar sterk verbeterd zijn en sinds een aantal jaren aan de lopende band geslaagde topspelers afleveren.
Ben benieuwd wat hij nog voor Ajax kan betekenen.
3 -5
Ozymandias
Hahaha, je bent wel erg doorzichtig als troll he Ailton? Haessaert is inderdaad al 77 jaar oud maar zolang hij nog niet blind is en zijn contacten behoudt is hij als meesterscout natuurlijk van onschatbare waarde voor Ajax.
1 0
afcas
jij twijfelt aan de motivatie van iemand die na het bereiken van een pensioengerechtigde leeftijd nog wil werken? begrijp je zelf niet hoe achterlijk dat is terwijl we in een maatschappij leven waar 99% van de mensen liever nog vandaag dan morgen stopt met werken?
6 0
GerardAjax26
Ik denk juist dat hij gemotiveerd is als hij op zo'n oude leeftijd nog wil werken.. anders zou ie wel met pensioen zijn lijkt me. Ik ben er in ieder geval blij met zijn komst bij Ajax.
4 0
JariBergkamp
Hij heeft in elk geval meer voor Ajax betekend dan de scouts die na hem in België gezeten hebben. Toen hebben we enkel Rits en Antonucci gehaald en die zijn beiden vertrokken zonder 1 minuut in het eerste. Mensen als Haesaert en Steen Olsen moet je koesteren als Ajax zijnde. Olsen is ook al 75 jaar, maar die beoordelen we toch ook niet op leeftijd?
5 0
trodat4030
Volgens mij heeft er niemand in Belgie gezeten na Heasseart. Antonucci kwam via Wesseling, die ook bijv Bazoer strikte, maar die scout niet in 1 bepaalde regio.
2 0
Nenion
Na het vertrek van Haesaert in 2010 bij Ajax, is de aandacht van de scouting meer verlegd naar Scandinavie in plaats van Belgie. Dat is de reden waarom er toen minder Belgische jeugdspelers gehaald werden.

En natuurlijk worden personen ook beoordeeld op leeftijd. Of denk jij soms dat de geestelijke dynamiek met het stijgen van de leeftijd erop vooruit gaat?
Per slot van rekening is ook ene Kristensen aanbevolen door Steen Olsen.
1 -2
afcas
die kristensen die door meerdere scouts in europa als groot talent wordt gezien? dat hij het nog niet heeft laten zien betekent niet dat hij geen potentie heeft of dat scouts fout zaten. over ene zlatan werd overigens net zo gepraat na zijn 1e halfjaar... en zelfs al mislukt hij hopeloos hoeft dat niks te zeggen over de kwaliteiten van de desbetreffende scout.
1 0
Nenion
Door welke scouts dan? Want ik herinner me niet dat Ajax concurrentie had van enige club van betekenis ivm de transfer van Kristensen.
En dat van Zlatan is puur gezwam. Inderdaad was er behoorlijk wat kritiek op hem maar dat had destijds vooral te maken met zijn instelling op de training en wedstrijdmentaliteit.
Bij Kristensen is er kritiek vanwege gebrek aan technisch / tactische kwaliteiten.
Na een half jaar Ajax heeft hij van de 15 wedstrijden zowat de helft kunnen banken en slechts twee volledige wedstrijden gespeeld. Bepaald geen groot talent en al helemaal niet als je ziet welke concurrenten er rondlopen voor zijn positie.

P.S.
Het is een bekend feit dat al die zogenaamde "meesterscouts" evenveel mislukkingen op hun naam hebben dan geslaagde "projecten".
Alleen praten ze nooit daarover.
0 -1
NoPants
Bedoel je net zoals neres? Die was door de meeste mensen hier ook al afgeschreven na een half jaar. “Overmars zei zelf al dat ze teveel betaalt hadden!” Las je hier overal. Nee, natuurlijk riep jij dat niet. Maar veel mensen wel. Milik was het zelfde verhaal. Ben benieuwd onder welke gebruikersnaam je terug komt als kristensen een top seizoen speelt;)
1 0
JesusZoonVanGod
Je bent zo oud als je je voelt. Mijn opa is 91 en die is nog de hele dag bezig met de toekomst en z'n hobbies, zit absoluut niet thuis te niksen. Mobiliteit hoeft ook echt geen probleem te zijn. Ajax regelt gewoon een comfortabele wagen met chauffeur.
5 0
marrene
Prima natuurlijk ook al is hij wel erg oud. Contacten zijn echter ook belangrijk. Nog belangrijker is het dat AJAX de selectie z.s.m. op peil krijgt. Na de transfer van Tadic zei Ten Hag dat hij nog in iedere linie een versterking bij wilde hebben. Over 2 weken is de wedstrijd tegen Graz. Is nog maar de vraag of Frenkie, Donny,Kasper, Lasse en een evt. aankoop dat halen. En is Ziyech er dan nog?
Het gaat de verkeerde kant op.
0 -5
DavidFerr
Klopt niet wat je zegt, hij zei het voordat Tadic was aangetrokken.
https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/113454/ten-hag-gaat-uit-van-versterking-per-linie

Verder is Ajax juist heel goed bezig qua transfers. Met Tadic, Bande, Labyad en Schuurs hebben wij al 4 nieuwe spelers gehaald. Terwijl waarschijnlijk Blind of Magallan er snel bij komt.

Kun jij herinneren wanneer Ajax voor het laatst zo vroeg in de voorbereiding al 4 spelers had gehaald?

Maar ja, mensen die willen klagen zullen altijd een reden vinden.
3 0
noppenkoning
Wat een transfer op 77 jarige leeftijd, afbouwen is voor mietjes!
4 0
Ardoe
Welkom terug held!
2 -2
ErikDeBosz
Wij ook.
0 0
CruyffFootball
WAAR BLIJVEN DIE KANONNEN??!!

KOM EENS VAN DIE JETSKI NETTO!
2 -27
chuckie88
Heb je die idioot ook weer.. trolletje
1 0
CruyffFootball
Hebben we inhoudsloze opportunist weer.
Ga snel om aankopen huilen “Ajacied”.
0 -1
Pingpong
super grappig!
2 -1
Ardoe
Overmars zit niet op AS, maar wij wel. Heel irritant, dus doe maar ff niet.
5 -2
Ajax#1900
Precies dit
0 0
CruyffFootball
Vreemd.
Ik doe alleen maar letterlijk het merendeel van
AS tijdens de vorige transferperiodes na.
0 -6
Joseph
Dan behoor je nu tot dat domme "merendeel", veel plezier ermee..
5 -1
CruyffFootball
Dankjewel aankoop schreeuwertje.
0 -3
Farry
De Belgische verdedigers
1 0