Doekhi maakt per direct overstap naar Vitesse

JesseTH, 04-07-2018 om 18:10, 32859 views, Vitesse | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Danilho Doekhi maakt per direct de overstap van Ajax naar Vitesse. Het afgelopen seizoen kwam de centrale verdediger in actie voor Jong Ajax, waarmee hij het kampioenschap in de Jupiler League vierde. Na de triomf maakt de twintigjarige speler nu de overstap naar de Eredivisie.

'Na het kampioenschap was voor mij de vraag of ik bij Jong Ajax wilde blijven, of een stap naar de Eredivisie wilde maken', legt Doekhi zijn keuze uit op de officiële website van de Arnhemse club. 'Vitesse speelt verzorgd voetbal en dat ligt mij goed. Ik hoop mij snel aan te passen aan het niveau en ga met veel vertrouwen de concurrentiestrijd aan.'

De jonge verdediger is één van de zeven door Vitesse aangetrokken spelers tijdens de huidige transferperiode. Pas sinds de zomer van 2016 speelde Doekhi in het rood-wit van Ajax. Twee jaar later en 34 wedstrijden voor Jong Ajax verder laat hij Amsterdam achter zich.

Een Blik op Jong Ajax over onder anderen de inmiddels vertrokken verdediger.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
guusram2
Doekhi valt voor Vitesse.
0 0
Web
Ajax moet wel zorgen dat ze niet alles laten gaan, je hebt nou een maal aanvulling nodig om te een elftal te komen, middenvelders in overvloed, volgend seizoen mogen er geen spelers van boven de 23 jaar mee doen in de JL.
Maar deze jongen kom te kort voor Ajax. Je bent Bergsma ook al kwijt, die staat het nieuwe seizoen bij AZ in de JL te spelen, zelfde gevalletje als met Damian van Bruggen die toen zo nodig naar PSV moest.
1 0
Ozymandias
Ervan uitgaande dat ook Owusu en Sidoel nog zal vertrekken heeft Jong Ajax met Schouten, Bakboord, Solomons, Kemper, Botman en Bakker zes spelers voor drie/vier posities. Bij blessures kan er dan iemand van de A1/o19 worden doorgeschoven.
0 0
NouriVandeBeek
Iets kleinere selectie van Jong Ajax vind ik wel goed. De doorstroom van onder gaat dan ook sneller.
0 0
BokkieBokstra
Iedereen komt maar tekort voor Ajax 1, maar het gaat ook om talent herkennen door een trainer. Van Gaal kont dat heel erg goed. Vandaar ook mijn hier verwijderde (schandige actie overigens) opmerking, hef die jeugdopleiding maar op. Ik verbaas me over de koerstwijziging van Ajax sinds het aantreden van Bosz. Het is vooral kopen van talenten overal vandaan. Ik zie liever eigen Nederlandse talenten.
1 0
Rentokill
In de tijd van van Gaal in 95 was het een stuk overzichtelijker. Je mocht maar 3 'buitenlanders' opstellen (Finidi, Jari, Kanu). Er was niet veel keus dan het opstellen van eigen jeugd.
0 0
Web
Dat blijft altijd moeilijk, je kunt ze niet allemaal houden.
Maar vind jij Bergsma en Doekhi Ajax materiaal ?
Maar mijn bedoeling is je moet wel een team hebben
0 0
BokkieBokstra
Is dat Ajax 1 materiaal? Dat weet ik niet, jongens zijn wel kampioen geworden met Jong Ajax. Het moet ook blijken, kan zo een speler zich staande houden in Ajax 1? Maar er is ook simpelweg geen ruimte voor deze spelers. En ja, spelers haalde Ajax altijd al, zoals genoemd Eriksen, Fischer, Andersen. Maar ik heb niet het idee dat minder wordt, eerder veel meer. Ik las hier ook nog de naam Kuhn, groot talent van Leipzig. Zal toch ook moeten spelen. Maar we zullen het zien volgend jaar, Cruijff had het over een zak geld die geen doelpunten maakt. Dat is niet te hopen voor Ajax.
0 0
UltimateKaos
Voordat Bosz bij Ajax kwam kochten we toch ook al buitenlandse talenten? Fischer en Andersen bijvoorbeeld...
0 0
Web
En wat denk je van Eriksen.
Jonk deed dat ook, wat heeft hij wel niet achter Odegaard aangelopen.
Er zitten altijd missers tussen, maar daar ontkomt je niet aan
0 0
Ajaxvooraltijd
Aardige jongen, prima speler maar niet voor het niveau gemaakt wat Ajax 1 dient na te streven.
2 0
Rood Gevaar
met Ajax 1 willen we met veel ruimte achter de verdediging spelen, dat is met hem nooit te doen.
buiten het feit dat hij kwalitatief nooit goed genoeg gaat zijn.
typische verdediger voor een team dat gesloten speelt en op de counter eruit wilt
0 0
BokkieBokstra
He wat is dat nou, reactie weggehaald? Nou ja hoe dan ook Doukhi, Bergsma, Eijting, gooi ze gewoon maar in Ajax 1. Eigen jeugd eerst.
1 -4
eros
Het lijkt er op dat hij puur is gehaald om jong ajax op te vullen, anders laat je hem na 2 jaar toch nog niet gaan?
Dan is hij of slecht gescout, of hij heeft zich heel slecht ontwikkeld.
1 -1
Ozymandias
Hij heeft zich (erg) goed ontwikkeld. Toen hij kwam gold hij niet als enorm talent maar Ajax had extra centrale verdedigers nodig voor de bovenbouw.
1 0
Pheadrus
Er moeten nog veel meer spelers van Jong hun carrière ergens anders voortzetten. Er staan nu 9 middenvelders en 10 aanvallers.

Middenveld; Eiting, Matusiwa, ter Heide, Mazroui, Bijleveld, de Wit, Pasquali, Ekkelenkamp en Jensen

Voor; Johnson, Lang, Ylatupa, Cerny, Nunnely, Tethani, El Azzusi, Sierhuis, Kuhn en Danilo

Allemaal Jonge spelers die veel moeten spelen om beter te worden. Zou Ajax niet een team moeten inschrijven in de belofte competitie?
2 -1
ram
Een aantal jongens, en Eiting sowieso, zou je moeten verhuren. En volgens mij moeten we vooral een aantal getalenteerde verdedigers aantrekken voor Jong Ajax. En dat zal ook wel gebeuren.
1 -1
Jornnn
Gewoon een zwik spelers verhuren. Die gasten hebben eredivisie minuten nodig.
2 0
Sallons@AS
Mazraoui gaat dit jaar vast bij de selectie als rechtsback. Eiting en de Wit zullen ook meer bij het 1e zitten. Ekkelenkamp ook. Die kunnen eraf. Verder zal Jensen zijn wedstrijden verdeeld krijgen tussen de O19 en Jong. Ter Heide ook. Vallen er al 5 af. Gravenberch gaat zijn kansen krijgen bij Jong Ajax. Maar zal net als Jensen en Ter Heide meer bij de O19 spelen.

Uit de aanval kan je Cerny en El Azuzzi afschrijven. Cerny zit bij de selectie als logische vervanger van Neres. El Azouzzi zijn carriere bij Ajax is zo goed als voorbij. Zal wel weer verhuurd worden omdat zijn contract te lang doorloopt. Sierhuis kan je ook veel bij de selectie verwachten. Dus 7 a 8 aanvallers en 7 a 8 middenvelders. Is een goed aantal middenvelders en aanvallers dat gerouleerd word tussen de O19, Jong Ajax en de selectie.
1 0
Pheadrus
Ter Heide is van 1999. Kan niet meer met O19 mee doen.
0 0
Bky
Eiting, Matusiwa, Mazraoui, Johnsen, Cerny, Kuhn en Sierhuis gaan ook gewoon geregeld spelen bij Ajax 1 dit seizoen. Daar ben ik 100 % van overtuigd.
1 -3
ram
Zou kunnen maar ik hoop het toch niet...

Mazraoui is in mijn ogen een prima back-up voor rechtsachter en eventueel het middenveld. Sierhuis kan bij de selectie als Dolberg of Huntelaar ontbreekt. En Cerny kan op de bank als ie fit is. De rest van de jongens zie ik het liefst in Jong of verhuurd.
0 0
Pheadrus
Wel goed dat er doorstroming blijft en dat jongens van de O19 nu een kans maken. Ook als dat een verzwakking betekend is het toch goed. Dan maar een jaar met Jong in de middenmoot.
0 0
PJSM
Komt tekort voor Ajax 1 dus prima keuze van deze jongen. Denk dat Vitesse echter ook nog iets te hoog gegrepen is.
4 -1
Suarez16_
Hoop dat Ajax op al die vertrekkende talenten van Jong wel een terugkoopclausule/1e optie heeft geregeld. Ook al zijn het geen De Ligts of Frenkies als er 1 zich ontwikkeld tot een Lobotka of Denswil dan heb je in ieder geval altijd een optie om hem terug te halen.
2 -1
NouridolbergNeres34
Was zowiezo geen Ajax1 materiaal te log en traag, en aan de bal ook niet best.
1 -2
noppenkoning
Heeft Ajax nog een vergoeding gekregen of is het transfervrij?
0 0
nap3000
Zakdoekhie leggen, Dikke Doekhi Doei, Lekker je Doekhi bij Vitesse verdienen en Nounou die wind er geen doekies om!
Ik vind woordgrappen erg leuk maar dit is echt achenebbisj...
1 -12
Welja
Sorry, moet een plusje zijn achteraf, nadat ik het forum heb doorgelezen.

Deze reactie kom je als eerste tegen. Zag daarna pas waar ze vandaan kwamen. ;)
0 0
AdK
Ach Doekhi trok een lange snuit en blies het verhaaltje bij Ajax dus uit...
Zelfs geen Doekhi voor het bloeden (,zweet en tranen) misschien?
Nee zegt Doekhi, ik houd het voor gezien!

Het beste kerel, wie weet zien we je nog eens terug. :-)
1 0
Redrum
Nou, laat jij eens zien hoe het moet dan zou ik zeggen.
2 -1
off
Mooi dat je je hier zo kan uitleven jongen. Good for you
1 0
behangdelul
Waarom aan Vitesse als Vitesse, lees Chelsea, niets aan ons wil verkopen?
3 0
Bky
Je bedoelt dat hobbelpaard? Wees er gewoon blij om joh, wil je toch niet bij Ajax zien spelen.
1 -2
behangdelul
niet eens specifiek Doekhi, maar in zijn algemeenheid.
0 0
Ozymandias
Doekhi heeft zich bij Ajax geweldig ontwikkeld maar komt niet in de buurt van het talent van Schuurs en het leek er dus op dat hij geen kans zou krijgen in het eerste. Dat is ook wel logisch aangezien hij kwalitatief nog (lang) niet goed genoeg was.
2 -3
fc Barcelona_ke
Prima speler maar is net te kort voor ajax spelletje..meer psv spelletje.. succes bij vitesse
1 -1
Keizer020
Ooh ik dacht die sluit misschien wel aan bij Ajax 1 dit seizoen
0 -4
Redrum
Dikke Doekhi Doei
1 -8
Ar
Met Bergsma en Doekhi weg, is wel meteen de hele stabiliteit van de achterhoede van jong Ajax weg. Deze twee kunnen moeiteloos mee in de eredivisie, dus vanuit hun gezien logische keuzes om bij clubs als AZ en Vitesse te gaan spelen.
Voor ons geldt hierdoor echter dat er echt wat bij moet achterin, want het is magertjes met enkel Schuurs, De Ligt en Wöber (die ook een driemansachterhoede kunnen vormen) centraal en ook op rechtsback is het wat mager want Kristensen en Mazraoui zijn twee opties op rechtsback die met name verdedigend niet heel sterk zijn.
2 -2
nap3000
Het lijkt er op dat ze beide gratis de deur zijn uitgegaan.
Als ik Ajax was had ik een slag om de arm genomen, vooral met Doekhi.
Vind t een goede stabiele en fysiek sterke verdediger.
1 -2
chino
Blijft wat houterig en traag. Zag hier geen 1e elftal potentie in. Je weet echter nooit hoe iemand zich ontwikkeld op een hoger niveau. Veel succes gewenst, vooral in de potjes tegen de lampen en de kakkerlakken.
5 0
nap3000
Fysiek enorm sterk en goede kopper. Ik denk dat Ajax zich nog op z'n achterhoofd gaat krabben. Doekhi draait met gemak mee in de eredivisie.
1 -3
Saanchez
En dat zijn zo ongeveer zijn enige kwaliteiten. Komt zwaar tekort voor Ajax
0 0
Ajaxbrl
Nounou die wind er geen doekies om!
4 -4
pizzapunt
Lig er niet wakker van, met Blind krijgen we een Doekhi voor het bloeden.
2 -7
ditisdebeslissing
vreemd dit. benieuwd wat de uitleg is.
1 -2
AFCA-B93
Zakdoekhie leggen
5 -4
AltijdGelijk
Grote sterke jongen, speelde altijd wel vooruit!

Zie hem nog wel stappen maken, zijn potentie is in mijn ogen moeilijk te voorspellen.

Iedereen kan zien dat het geen De Ligt is! Maar ik denk dat hij dezelfde stappen als bijvoorbeeld Sandler kan maken.
3 -2
Duif63
Niet zo blij mee. In A1 zag ik hem een paar keer naast de Ligt en die samenwerking ging prima. 2e helft van het afgelopen seizoen in JA ook heel sterk. Ook voor hem moet weer iemand terugkomen.
0 -6
Ozymandias
Hoezo moet er voor hem iemand terugkomen? Hij zal hopelijk gewoon worden vervangen door de talenten die Ajax al in huis heeft. Persoonlijk hoop ik dat Sidoel en Botman het komende seizoen het centrale duo van Jong Ajax vormen maar dan moet het contract van Sidoel wel worden verlengt. Als zijn contract niet wordt verlengt zou ik Bakboord naast Botman zetten.
0 0
Duif63
Botman zou kunnen ja die heeft zich heel goed ontwikkeld, maar Sidoel kan er niet veel van en Bakboord is een back. Eén cv voor JA is wel erg magertjes.
0 0
Ozymandias
Sidoel, Bakboord en Kemper zijn allen centraal beter dan als back. Misschien komen ze potentieel te kort voor het eerste maar dat was met Doekhi ook het geval dus ik zie nog steeds niet in waarom Ajax een vervanger van Doekhi aan zou moeten trekken.
0 0
JopieCruijff
Ik vind zowel Sidoel als Bakboord te kort voor het centrum. Ik denk dat deze 2 spelers zich het best kunnen richten op de rechtsback positie.
0 0
DavidFerr
Sidoel vond ik vorig seizoen regelmatig een zwakke indruk maken.
1 0
Chesterson93
Een “seizoen” ouder, denk dat het wel goed komt.
0 0
wolterx
Sidoel lijkt op weg om Ajax te verlaten, nog niets officieel (naar mijn weten) maar buitenland is aannemelijk.
0 0
Ozymandias
Ik vind dat persoonlijk erg jammer. Sidoel is lang geblesseerd geweest maar heeft wel degelijk veel potentieel als centrale verdediger. Hij is opbouwend goed, positioneel goed en durft door te dekken. Ik heb nooit begrepen waarom Doekhi de voorkeur kreeg.
0 0
Bky
Raar, zit wel een terugkoopclausule bij hoop ik?
6 -8
nap3000
Dat mag ik hopen. Weinig verdedigers van die leeftijd met zulk fysiek, plus er zit nog rek in
1 -1
ajaxcied4life
Dat mag ik hopen.
2 -1
FlyingDutchMan
Slimme zet van Vitesse, Doekhi kan verdedigend moeiteloos mee met hun. Vind het wel jammer, had hem graag nog een 2e seizoen gezien. Hij was de laatste maanden sterk bezig @ Jong.
2 -5
afcasven1995
Prima transfer voor hem, had het bij Ajax niet gehaald denk ik.

We zitten wel krap in de centrale verdedigers op dit moment: De Ligt, Wöber en Schuurs in Ajax 1.
Botman, Bakboord in Jong Ajax?
2 -2
Wereld
Tagliafico en Veltman (weliswaar geblesseerd) kunnen er ook spelen

en er wordt toch nog een cv gezocht? Magallan/Balbuena/Jullien/... (of Blind als cv?)
0 0
vurnon
Bakboord - Botman - Kemper - Bakker
0 -1