Ajax laat niets over van Duitse vierdeklasser

BVeenstra, 30-06-2018 om 13:50, 61862 views, Algemeen Dagblad | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax heeft zaterdag tijdens het trainingskamp in Duitsland een besloten oefenduel met sv Lippstadt - een Duitse vierdeklasser - met 9-0 gewonnen. Met een hattrick binnen twaalf minuten was Dani de Wit de grote man aan de zijde van Ajax.

Verder scoorden ook Noussair Mazraoui (twee), Zakaria Labyad (twee) en Klaas-Jan Huntelaar (twee). Dit alles meldt Ajax via de officiële kanalen. Het trainingskamp, dat nog begon met een 3-1 nederlaag tegen derdeklasser Preußen Munster, wordt daardoor op een waardige wijze afgesloten.

De Telegraaf schrijft dat de 0-1 het hoogtepunt was. Mazraoui scoorde, maar vooral het voorbereidende werk van David Neres wordt fraai genoemd. De Braziliaan legde de bal vanuit de lucht achter het standbeen klaar voor de middenvelder uit de eigen jeugdopleiding. Volgende week zaterdag speelt Ajax twee oefenduels. Om 15.00 uur speelt men dan tegen het Deense Nordsjaelland (in Putten), waarna om 19.00 uur het treffen met Steaua Boekarest (in Hattem) wacht.

Opstelling Ajax: Onana (Van Leer 46'), Kristensen (Orejuela 46'), De Ligt (Botman 60'), Wöber (Schuurs 46'), Bakker (Bakboord 60'), Eiting (De Wit 60'), Mazraoui, (Gravenberch 46'), Labyad (Lang 60'), Neres (Nunnely 60'), Huntelaar (Sierhuis 46'), Bandé (Ekkelenkamp 46')

Doelpunten:
0-1 Noussair Mazraoui (23')
0-2 Zakaria Labyad (24')
0-3 Klaas-Jan Huntelaar (29')
0-4 Klaas-Jan Huntelaar (35')
0-5 Noussair Mazraoui (44')
0-6 Zakaria Labyad (51')
0-7 Dani de Wit (63')
0-8 Dani de Wit (69')
0-9 Dani de Wit (73')

Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sampaoli
Al die negatieve comments over Bandé, verschrikkelijk.
0 0
AFC Ajax
Dat bandé gehaald is is mij nog steeds een raadsel, zeker voor dat geld. van alle kanten hoorde je dat hij dat niet waard was en dat hij niks was voor Ajax, en hij schijnt ook niet echt gescout te zijn.
Maarja misschien hebben we er nog wat aan.
0 -2
Ozymandias
"[E]n hij schijnt ook niet echt gescout te zijn."

Hoe kom je erop dat hij niet echt gescout schijnt te zijn?
0 0
El-Dorado
Bande, de duurste JL speler aller tijden.

Je ziet gelijk al wat voor speler het is. Leuk voor NEC oid.

"Gescout" op statistieken van 5 maanden en verkeerd gegokt. Kan gebeuren. Next. Labyad er voor dan.
0 -3
Bky
Zullen we Bandé niet direct afschrijven op basis van één afscheidwedstrijd tegen een vaag elftal en wat samenvattingen op Youtube?

Hij heeft de schijn tegen, maar nu al zeggen "verkeerd gegokt" gaat nergens over.
4 0
geDaante
Nee, kan niet gebeuren naar mijn mening, dat is te makkelijk, gebeurt te vaak. Meerdere miskopen zijn al gedaan; Siem de Jong (voor 3(!) jaar vastgelegd), Kristensen, Orejuela (beiden gehaald voor dezelfde positie, een eigen jeugdspeler is al beter is...), Bandé dus waarschijnlijk, Cassierra die 3 jaar moet wennen en het dan mogelijk nog niet wordt. Dan ga je, met salarissen, al over de 30 miljoen heen, 30 miljoen! Daar ga je natuurlijk nog wel wat voor terugzien, maar dat zal vele malen minder zijn.
En het is maar de vraag of Magallan wat toevoegt, van wat je overal hoort schijnt dat niet heel veel te zijn, maar dat is afwachten.
Bij Kristensen, Bandé en Orejuela is de balbehandeling ook zó matig, dat een leek dat al na minuten ziet. Dat een scout en TD van een miljoenenbedrijf/-club dat niet zien, is zeer stuitend.

Mensen zijn helemaal laaiend over Overmars omdat ie Tadic heeft weten binnen te halen. Dan hebben we het over één speler, aangedragen door Schreuder en co., dat maakt al die miskopen en aankopen die weinig tot niks toevoegen niet bepaald goed.

Er is weer sprake van veel paniekreacties, en het is veelal gegok, hopen dat het wat wordt in plaats van tot in detail te kijken of een speler wel bij Ajax past, op desbetreffende positie.

Heel leuk dat Ajax rijk is en veel binnenhaalt, maar dan moet je het ook niet gewoon over de balk smijten, en betere jeugd in de weg laten zitten door (pure) middelmaat.
5 -6
MosesD
Ik ben ook heel benieuwd wat de teruggekeerde Belgische scout Urbain Haesaert van onze Bandé vindt. Bandé, daarbij zie je al vrij snel dat het hem ontbreekt aan voetbalintelligentie. Dat heb je of heb je niet. Het is een beetje een rommelaar en zeker geen buitenspeler. Ik vrees vooralsnog dat die het niet gaat redden. Daar hoef je geen tig wedstrijden van hem voor te hebben gezien. Waarom en waarop is Bandé precies gescout? En door wie? Het is toch niet zo ingewikkeld om deze man, als Bandé helemaal niets blijkt te zijn, qua scouting wat minder serieus te nemen of er zelfs afscheid van hem te nemen? Slechte scouts gewoon afscheid van nemen. De goede uitstekend belonen. Iedereen blij.
0 0
Ozymandias
Bandé is gescout op potentieel. Een jong Afrikaans talent wat pas één seizoen in Europa speelt zal logischerwijs voetbalintelligentie ontbreken aangezien voetbalintelligentie (net als alle intelligentie) ontwikkeld moet worden. Qua ruw talent heeft Bandé (in mijn ogen duidelijk) veel. Nu moet dat door Ajax geslepen worden. Het is onzin dat je voetbalintelligentie hebt of niet hebt. Het is iets wat je ontwikkeld middels trainingen en wedstrijden. Het is zeldzaam dat een speler van nature over een grote bak voetbalintelligentie beschikt.
2 -3
El-Dorado
je ziet gelijk of iemand kan voetballen of niet.

loopactie, aanname, trap, handeling en keuzes in bepaalde situaties.
1 -2
DeGodenzonen020
Kortzichtig. Iemand een halve wedstrijd geven om al zijn potentieel te doorgronden en een oordeel hebben... als iemand met een beunhazenteam zoveel weet te scoren, dan zal hij hier na gewend te zijn aan de spelers (waarvan een deel zelfs nog moet komen) het hier echt niet minder doen dan in België
0 0
El-Dorado
hoezo een halve wedstrijd???
ik heb niet alles maar wel een x aantal wedstrijden van hem toevallig gezien.
0 0
Ozymandias
Natuurlijk, daarom neemt Ajax ook iedereen die voor ze wil werken als scout aan...
0 0
El-Dorado
ja en het gaat super!
0 0
MosesD
Intelligentie heb je of heb je niet. Je kan niet intelligentie ontwikkelen. Iemand met Mavo intelligentie kan geen Atheneum doen. Ik denk dat jij niet precies weet wat voetbalintelligentie is. Het is ook zoiets als 'torinstinct'. Dat heb je of heb je niet. Je kan het beter benutten/optimaliseren, maar het is iets wat je hebt of niet. Er moet potentieel inzitten, maar de basis moet goed zijn. Die ontbreekt imo bij Bandé. 9.5 betalen voor zo iemand. Ik vind het noga prijzig. Ik weet bijna zeker dat er betere (en goedkopere) opties zijn. Wat zijn in jouw ogen dan de kwaliteiten van deze zogenaamde ruwe diamant?
1 -2
Ozymandias
Bruikbare intelligentie ontwikkel je door middel van training. Voetbalintelligentie al helemaal aangezien je door middel van ervaring bepaalde situaties leert te herkennen.

"Wat zijn in jouw ogen dan de kwaliteiten van deze zogenaamde ruwe diamant?"

Hij passeerde in Belgie vaak (op een Suarez-achtige rommelige manier) een directe tegenstanders. Is goed in de combinatie. Heeft een redelijk schot in beide benen. Is sterk aan de bal met zijn rug naar het doel en kan ook kaatsen. Daarnaast heeft hij ook diepgang en duikt hij de hoeken in (waardoor hij gaten trekt voor zijn teamgenoten).

Voornamelijk positioneel moet hij nog veel leren maar dat geld voor de meeste Afrikaanse talenten doordat weinig Afrikaanse trainers hun talenten goed positiespel aanleren. Je moet Bandé eigenlijk zien als een talent wat pas sinds één jaar bij een profclub voetbalt. Dat betekent dat hij op bepaalde punten (vooral tactisch) achterloopt qua ontwikkeling. Maar dat hij nog niet de kans heeft gehad iets te leren (doordat hij nooit de juiste leraren heeft gehad) betekent niet dat hij niet de juiste intelligentie beschikt om het nu hij wel de juiste leraren heeft dat nog aan te leren. Voor scouts zijn zulke jongen juist erg interresant aangezien ze met minimale begeleiding zich al relatief goed hebben ontwikkeld. Normaliter betekent dit dat ze ze een betere begeleiding zich nog sneller zullen ontwikkelen.
1 0
El-Dorado
ja leuk voor als ie 16 was, is ie niet en dus acht ik de kans klein dat ie slaagt.

onze jeugdspelers beheersen namelijk wel die basis aspecten. gewoon laten opjagen en uiteindelijk deze speler gekocht.

hoop dat ie kan verrassen maar denk het niet. Sana had nog een betere techniek en gogme.

wat ik al eerder zei, denk dat het eerder leuk is voor NEC dan voor Ajax.
0 -1
MosesD
Nou, daar verschillen we van mening. Ik denk dat voetbalintelligentie, genoemde torinstinct en natuurlijk ook gewoon talent, dingen zijn die je hebt of niet. Je kan intelligentie niet aanleren.
Bandé rommelde idd veel, maar ik vind zijn basis techniek gewoon matig. Enigszins tweebenig is hij wel inderdaad. Maar Bandé is natuurlijk gehaald voor de linkerkant. Imo mist hij daar veel voor. In de punt, met meer vrijheid is hij wellicht beter. Hoe dan ook, voor 9.5 mio kun je beslist wat beters halen. Ik heb de indruk dat Ajax toen Bandé kortstondig even een soort hype was in België veel te snel heeft toegehapt. De commentaren in België over Bandé zijn bepaald niet mals ook. Ik ben erg benieuwd wat teruggekeerde België scout Haesaert van Bandé vindt. Het zou met niets verbazen dat hij grote twijfels heeft en het wel heel erg veel geld vindt.
1 0
Ozymandias
Uit onderzoekt blijkt anders dat intelligente (deels nature deels nurture) te ontwikkelen is. Spelintelligentie is voor een groot deel het herkennen van situaties en dan een snelle beslissing kunnen nemen. Als je de situaties niet herkent (door een gebrek aan ervaring) lijkt het erop dat een speler de foute keuzes maakt maar dat is dan vooral een gebrek aan ervaring.

Welke commentaren in Belgie over Bandé zijn dan niet bepaald mals? Hij is tot één na grootste talent van de Belgische Jupiler Pro League verkozen en wordt in Belgie voornamelijk als groot talent besproken. Hoe weet je dat Bandé voor op links gehaald is?

Trouwens, hij kost alleen 9.5 miljoen euro als hij slaagt. Dus als hij zo slecht is als jullie doen voorkomen kost hij 'maar' 8.25 miljoen.
1 -1
MosesD
Imo kun je intelligentie beter benutten of optimaliseren, maar je kunt het niet aanleren. Je hebt het of niet. Ik heb Bande een paar keer gezien en natuurlijk is dat een eerste indruk, maar hij ziet de dingen niet. Natuurlijk moet hij ook wennen, maar er ontbreekt wat mij betreft een bepaald gevoel. Ook zijn basis techniek valt me enorm tegen. Sterker nog, ik schrok daar zelfs wat van. Ik geef Bandé zeker een kans, maar de eerste indrukken zijn niet positief. En voor dat geld (8 vind ik ook heel veel geld voor een 19-jarige) kan je imo iets beters halen. Ook volgens Overmars is Bandé gehaald voor de linkerkant. En ook in diverse media heeft men het over de vleugelspeler. In de punt denk dat ie beter is, maar daar hebben we genoeg opties.
0 0
Lazell
Intelligentie is hoe snel jij nieuwe dingen tot je kan nemen. Dat heb je inderdaad wél of niet. Kennis/kunde kan je wel ontwikkelen, waarbij je intelligentie in combinatie met je doorzettingsvermogen en jouw omgeving (ben je geboren in Amsterdam of ergens in Ethiopië) je plafond bepaald.

In Afrika zijn ze technisch van het aller slechtste niveau. Dat komt omdat hier de jeugdopleidingen en de kennis/kunde velen malen verder is in de ontwikkeling. Misschien heeft Bande wél intelligentie, maar geen kennis/kunde. Als hij de juiste kennis krijgt aangereikt, zal hij zich zeker kunnen ontwikkelen. Ook qua spelintelligentie. Weet zeker dat bijv. een Overmars écht wel weet uit te leggen op welke manier je moet lopen als buitenspeler. Het ligt dan aan de intelligentie van Bandé of hij dat begrijpt of niet.

Gelukkig kunnen we zulke dingen ontwikkelen. Als dat niet kon, kon je de jeugdopleiding wel opdoeken onder het mom van "technische skills heb je wel, of dat heb je niet".
0 0
El-Dorado
eens.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Bandé als linksbinnen (zoals Neres onder Ten Hag op rechts speelt) prima tot zijn recht kan komen maar als centrumspits heeft hij zijn beste wedstrijden gespeeld.

Hij doet me qua type enorm denken aan Suarez toen die de overstap van FC Groningen naar Ajax maakte. Zijn basistechniek is beter dan je denkt. Het ziet er erg rommelig uit maar om de een of andere reden werkt het.

Ik wil zeker niet doen voorkomen alsof ik denk dat Bandé zeker zal slagen maar ik zie een ongeslepen potentieel in hem waardoor ik begrijp dat Ajax het risico neemt om meer dan acht miljoen aan hem te besteden.

Iemand die het niveau van Bandé kan halen zonder goed begeleid te worden in zijn ontwikkeling moet enorm veel natuurlijk talent hebben. Geef Ajax de tijd om zijn ruwe talent te slijpen.
0 0
MosesD
Eens qua Suarez. Ook (een overigens erg onderschatte) rommelaar. Maar die had een enorm torinstinct ook. We gaan het zien met Bandé. Ik geef hem zeker ook de kans en tijd, maar vaak kan je wel snel zien of iemand echt potentie heeft of niet. Ik ben het niet vaak met eens met Kieft, maar die zegt dat ook, je moet een paar dingen zien waarvan je denkt 'fuck'! Dat heb ik nog niet gezien. Bij bijvoorbeeld een 16 jarige Gravenbergh zie je dat binnen een split second. Zit in kleine dingen.
Persoonlijk had ik gekozen voor de goedkopere optie, Assaidi. Brengt ook ervaring en kan op beide vleugels uit de voeten. Assaidi wordt door velen nogal onderschat. Heerlijke vleugelflitser. Er komen enkele eigen talenten aan, dus die kunnen daarachter dan prima rijpen.
0 0
Ozymandias
Bandé heeft ook een goed torinstict. Hij scoorde relatief gezien erg veel voor KV Mechelen en dat kwam meestal omdat hij op de juiste moment op de juiste plek opdook.

"Ik ben het niet vaak met eens met Kieft, maar die zegt dat ook, je moet een paar dingen zien waarvan je denkt 'fuck'! Dat heb ik nog niet gezien."

Hoevaak heb je hem zien spelen? Van zijn enorme werklust tijdens de wedstrijden en zijn onoverwinnelijkheid wanneer hij een speler wil passeren denk ik namelijk wel degelijk "fuck!" dat is erg goed.
0 0
El-Dorado
als je fuck wilt zien, volg afrikaans voetbal, daar doen spelers de meest belachelijke dingen die je totaal niet verwacht.
0 0
MosesD
Ik heb hem het afgelopen half jaar 3x zien spelen. En natuurlijk wat korte filmpjes op Youtube. Ik ben tot nu toe niet bijster onder de indruk. Ik hoop natuurlijk dat ik helemaal naast zit en dat Bandé gaat schitteren. We gaan het zien.
0 0
Ozymandias
"Bandé dus waarschijnlijk"...

Maar blijf gewoon volhouden dat je niet tot conclusies komt zonder dat je daar genoeg informatie voor hebt geDaante... Hoeveel hele wedstrijden heb jij hem ook alweer zien spelen?
1 -1
geDaante
Balbehandeling zie je meteen, dit is een basisaspect dat gewoon goed moet zijn bij Ajax, en zo goed mogelijk.

En komop Ozy, Je bent zelf niet zo te spreken over Magallan, die vervanger die Ajax op het oog heeft/had vond je al helemaal niks, Kristensen en Orejuela vind je ook niet best. Dat zijn al vier spelers in één seizoen tijd die dus niet best gescout en geselecteerd zijn. Vind ik onacceptabel. En dan laat ik Bandé nog achterwege, omdat ik inderdaad te vroeg kan zijn met mijn oordeel, maar ik verwacht het niet, zeker niet voor die prijs.

En dan daarvoor Siem de Jong voor drie jaar vastgelegd. Dat is allemaal gewoon onacceptabel. Labyad is een goede voetballer, maar niet bijzonder en op voorspraak van Ten Hag, en Tadic is uitstekend natuurlijk, maar op voorspraak van ongetwijfeld Schreuder en Veldmate. Dus veelal ook invloeden van zittende trainers/passanten, en niet door scouts aangedragen.

Ik begrijp niet zo goed waarom je dit allemaal zo loopt te verdedigen. De lat moet hoger. Ik geef mensen zeker de tijd om beterschap te tonen, maar ik zie al jarenlang dezelfde tendens; trainers die veel hun zin worden gegeven en/of aankopen die qua type en in individuele kwaliteiten niet goed genoeg zijn én niet eens passen bij de filosofie en speelwijze.

Ik begrijp en respecteer je weerstand tegen te vroeg oordelen, maar ik vind je wel erg mild naar het beleid toe. Maar goed, jij mij weer te kritisch, en dat mag.
0 0
Ozymandias
De balbehandeling van Bandé is redelijk (niet geweldig maar ook niet slecht). Maar geef mij eens een uitgebreide analyse van de sterke en zwakke punten van Bandé. Je kan er nu wel andere aankopen bij halen maar daar heb ik het niet over. Ik heb het over Bandé. Bandé is (zoals Van Wijk zei) een speeltuinvoetballer en Ajax moet er een volwaardige profvoetballer van maken. Als Ajax dat lukt zal Bandé uitgroeien tot een publiekslieveling (doordat hij met een enorme inzet speelt). Als het hem niet lukt is dat een zonde van de 8,25 miljoen maar dit zijn het soort risico's dat Ajax moet nemen met het liquide vermogen. High risk, high payoff.
0 0
Murph
Ik dacht Johnny Hansen
3 -1
TvdH
waarom een foto van Zimling bij dit artikel?
1 -1
ajax1forever
Nee man, dat is Edwin Godee
0 -1
gi0vanni
Geweldig zeg, ze zijn er uit met Bergkamp en hij is weer terug als speler.
0 0
ossenaar
Volgens mij ook weer lekker wedstrijdje van Bande. Die heb ik geen 1 goede bal zien geven in de samenvatting. Maar goed, je mag niet oordelen over 1 samenvatting. Gravenberch en Eiting zien er goed uit kwa passing en overzicht.
3 -3
Saanchez
Nog 0 minuten kunnen maken in een officieel duel en al afgeschreven en bestempeld als zware miskoop. Lekkere 'supporters' hier
2 -1
NouriVandeBeek
Gravenberch laat zich volgens mij prima zien in de oefenwedstrijden. Vooral zijn goede passing laat hij zien. Toch vrij compleet voor zijn leeftijd. Die gaat vrij snel bij Jong Ajax wedstrijden spelen.

Dani de Wit zie ik het liefst verhuurd worden. Zal nooit echt een Ajax speler worden, maar hij is de laatste 2 jaar wel gegroeid naar een degelijke speler. Werkt keihard, fysiek goed en scorend vermogen. Voetballend heeft Dani geen meerwaarde. Pas bij NAC of Feyenoord.

Edit: die Ajax shirtjes vallen allemaal bizar groot uit. Geen gezicht.
7 -1
Pheadrus
"In positie komen" is de Wit bizar goed in. Koppen ook.
0 -1
Babangida83
Goed bezig. We moeten naar een niveau toe waarbij we minimaal dubbele cijfers halen tegen dit soort tegenstanders. Geen excuses. Dan worden we CL niveau.
0 -3
HZMKK
Hoe oud ben jij? Ik schat 14.
0 0
Ajax27
tegen een 4e klasser... dubbele cijfers dan CL waardig... zucht. Als je jezelf maar goed serieus neemt haha
2 0
Dondy
Toch weer die dani de witt xD
1 -3
NouridolbergNeres34
Ik kan bij bande nog niets ontdekken waarom hij gehaald is, balbehandeling zeer matig sprong weer een bal van zijn voeten af, zo klungelig. Gravenberch was wat mij betreft weer diegene die eruit springt met zijn heerlijke steekballetjes/ lopjes.
9 -2
Babayaka
Kan ik bij frenkie de jong ook niet, en daar is bijna iedereen weg van. Maar wat heeft die laten zien bij de senioren?
Geen assist, geen goals , geen solo'sverdedigend niet top.
Heb hem alleen nog maar horen janken ik ben geen verdediger. Ik wil op het middenveld. Pff klein kind, hij zou blij moeten zijn dat hij speelt, jonk was ook geen verdediger maar die speelde top op die plek, strooide met passes alsof het niks was. De jong heb ik alleen maar van die lullige balletjes zien geven en tikkie terug op onana.
0 0
MosesD
Geheel eens. Ik riep het al na dat vriendschappelijke potje tegen die Egyptenaren. Nooit te snel een speler afschrijven, maar toen zag je het meteen al: deze jongen mist werkelijk alle voetbalintelligentie. Is ook iets wat je hebt of niet. Daarnaast vind ik zijn techniek inderdaad ook tegenvallen. Begrijp werkelijk niet waarom en waarop deze jongen gescout is. Ik hoop dat ik me vergis, maar vooralsnog ziet het er uit als een dure fout. Ik pleit ook al een tijdje voor een extra buitenspeler. Niet weer miljoenen uitgeven maar gewoon Assaidi halen. Niet duur, wel ervaren en kan op beide vleugels prima uit de voeten.
5 -3
altijdwelwat
Dan zie ik liever een jongen als Noa Lang op de flanken dan Assaidi die is inmiddels 30 en kan zich maar 4 x per seizoen opladen. Lang kan ook links en rechts uit de voeten als back-up
0 0
MosesD
Lang is wel een gemaakte buitenspeler. Meer een middenvelder. Schijnt ook wel een beetje een lastige jongen te zijn. Benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen. Assaidi speelde (ongeveer als enige) heel goed bij Twente afgelopen seizoen. Is 29 (net als Tadic) en brengt de nodige ervaring mee. Ik zou het wel weten.
0 0
Restored
Dani de wit ziet eruit alsof hij 35 is
11 -4
NouridolbergNeres34
Dani lijkt wel een bodybuilder, heeft hij de hele zomer In de sportschool gezeten...
5 0
ram
Moet het niet "laat niets heel" zijn? Maar goed... Goed dat dit soort wedstrijdjes gespeeld worden hoor, maar het zegt niets.
1 0
Pheadrus
Vond Eiting goed. Zag altijd meteen de voortzetting.
8 -3
Babangida83
Wat een voetbalintelligentie heeft die en vervolgens de techniek om het uit te voeren. Over één typisch Ajax jeugdproduct gesproken. Dan moet ik aan hem denken.
4 -1
Pheadrus
Ik schrijf een regel en die is ook nog eens positief; resultaat = 2 minnetjes?????????????? Leg uit.
0 -1
Pieter433
Schijnbaar vonden 2 (inmiddels 3) anderen Eiting niet zo goed. Je was me net voor met je post gisteren, want Eiting viel mij ook positief op. Hij laat progressie zien, zijn niveau lijkt omhoog gegaan. Een interessante speler. Het afgelopen jaar las ik met name kritiek op zijn (gebrek aan) snelheid, maar ten opzichte van Schone moet dat geen belemmering zijn om door te breken. Toch ben ik voor komend seizoen bang dat hij niet veel speeltijd gaat krijgen. Misschien een half jaartje Groningen (bijv.) vanaf de winterstop en dan vanaf zomer 2019 proberen de vaste '6' worden. Ik geloof er wel in.
0 0
MosesD
Eiting is een prachtig talent. Als hij niet veel aan spelen toe zou komen, is verhuur beste. Die jongen is te goed voor de Jupiler League, laat staan de Keuken Kampioen Competitie. Overigens Eiting het voorbeeld van een speler met voetbalintelligentie. Iets wat Bandé volledig mist.
3 0
Babayaka
waardig een 4de klasser met 9-0 verslaan, oke het hoeft niet te kritisch maar vindt het eigenlijk maa r matig
1 -6
DavidFerr
Ja, jij vind alles altijd maar matig.

Ik vraag mij af of er ooit wel eens iets positiefs uit jouw mond komt.
2 0
Babayaka
Positief is Duitseland , Argentinië en Portugal uit het WK.

Ajax tegen 4 de klasser 9-0 is gewoon matig.
In goede tijden werden Sparta willem 2 ,NAC dat soort ploegen naar huis gestuurd met dat soort uitslagen .


Als jij geniet wat maak je je dan druk wat een ander er van vind.
0 0
AbdelhakNouri22
Waarom zet Ten Hag bij al deze wedstrijden Kristensen en Orejuela op rechtsback? Orejuela is verdedigend gewoon erg zwak nog en ik vind Mazraoui als rechtsback verder dan Kristensen. Laat Nous dan wedstrijdritme opdoen als rechtsback...
3 0
RedFeather
Ben het eens.
Maar..
Bij dat oefenpotje van de week werd hij in de lucht en op fysiek volledig afgetroefd.
Dus ook hij heeft het niet.
0 0
GvanderK
Ook al was het tegen dikke lip stad het is toch goed voor het vertrouwen als je er 9 in schiet.
2 -1
AjaxCitizen
Ook al was het tegen een vierdeklasser, de assist van Neres mocht er zijn.
7 -1
Eriksen10
Gravenberch boven Bijleveld dus ?
0 0
Bky
Betekent het nog iets dat sommige spelers met rust al gewisseld worden en sommige past na 60 minuten?

Potentiële basisspelers voor Sturm ofzo? (de Ligt, Bakker, Eiting, Labyad, Neres)
1 -1
AJAIXIXIXI
Als Tagliafico, Donny, Schöne en Frenkie nog niet terug zijn dan zou het goed kunnen dat Bakker, Eiting en/of Labyad in de basis beginnen.
0 0
31xAjax
Nee, daar moet je niet teveel achter zoek. In principe krijgt iedereen in de voorbereiding ongeveer evenveel speeltijd al zal dat natuurlijk nooit helemaal precies op gaan...
1 0
sucre
ik zie gelukkig dat Van Leer weer fit is. Toch wel fijn om een 2e keeper groter dan 1.70 te hebben
3 -1
fc Barcelona_ke
Vanaf volgend week gaan we van grote naar kleine selectie naar engeland toch
0 0
Mart42
Was dat het Duitse elftal?
0 0
M.Olsen
Nee dit waren de net niet geselecteerde spelers als Sane
2 -1
Mart42
Younes ook?
0 0
jaripettersson
Wilde niet.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Wat!? Vierdeklassers, daar blijf je van af! Die zijn tien of zo.

Dit is mijn Ajax niet meer.
6 -2
M.Olsen
Haha
1 0
Redrum
Inderdaad, heel sneu als je zo zelfvertrouwen moet tanken. Wat is de volgende oefenwedstrijd? Het G-elftal van Feyenoord? Oh sorry, die oefenen zo om half 3 al tegen Putten zie ik.
4 -5
Mart42
Die G gasten hebben toch wel een hoger IQ dan dat volk in die badkuip. Ga eens een keer kijken als er een dag wordt georganiseerd door Ajax voor het G voetbal. Geweldig omdat soort mensen zien te genieten.
1 0
Redrum
Absoluut, puur genieten voor die gasten en dat is mooi.
0 0
***1900***
Haha idd, een echt officieel G elftal van Feyenoord kan trouwens bijna niet. Ik kan me niet voorstellen dat er 11 mensen bestaan die daarvoor in aanmerking komen. Dan moet het wel heel erg met je gesteld zijn.
0 0
Jan Doedel
Dat bestaat al gewoon hoor, feyenoord1
0 0
ST
Opmerking van een tienjarige? 4 klasser betekent de 5e divisie op amateur niveau in Duitsland. Zoiets als de voetbalclub van Zeewolde.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Scroll eens omhoog naar de kop.
0 0
***1900***
Lol.. ik weet zeker dat hij dat wel weet ;) Het was als geintje bedoeld.
3 0
Keizer020
Het zal wel sarcasme zijn geweest
2 0
Farry
Iemand samenvatting?
0 0
NouriVandeBeek
SV Lippenstadt 08 weet ook weer waar ze staan.
6 0
JPM
Ziyech, Tadic en Frenkie standaard banken voor ons pareltje Dani.
3 -1
ST
Hahaha
0 0
Rommy
De wit net als Klaassen techniek van een lantaarnpaal maar wel neusje voor de goal.
1 -1
Johnnie
Klaassen is één van de slimste middenvelders van Ajax van de afgelopen 8 jaar. Dani komt niet in de buurt van Davy
2 0
EVH
Hahahahahaha
0 0
EKS
Laat Klaassen nu ons een paar titels op rij hebben gegeven. Er is dus nog hoop voor Ajax 1
2 0
jollie18
Dani word de nieuwe Klaassen
1 0
mgtow
Geen dubbele cijfers? Zo slecht. /sarcasme
0 0
insectenverdelg
twijfel eraan of we Dani wel kunnen behouden deze transfer window
6 0
Bky
Dani altijd basis.
0 0
AJAIXIXIXI
De wit kan totaal niet voetbal maar scoort er altijd op los haha
0 -6
Web
Je scoort er raak op los, en kan niet voetballen
0 -2
Fredschuit1
Als je niet kan voetballen speel je niet bij Ajax. Hij is misschien niet de meest verfijnde speler maar ik doe niet mee aan die hetze tegen hem. Vindt dat nogal kuddegedrag.
12 -2
Web
Zo gaat dat hier.
2 -3
ajaxcied4life
Ik eigenlijk ook. Er zullen komend seizoen genoeg momenten zijn dat we zijn gif prima kunnen gebruiken.
6 0
chloorbestendig
Tien! Tien! Tien! Tien! Tien!
0 0