Kluivert maakt officieel overstap naar Roma

JesseTH, 22-06-2018 om 18:30, 31604 views, Ajax TV | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Justin Kluivert officieel de overstap naar AS Roma, zo bevestigt Ajax via de officiële kanalen. Waar er in een eerder stadium al werd gesproken van een overeenkomst en Kluivert ook de medische keuring al doorliep, was het wachten op de officiële bekendmaking.

Met de transfer van Kluivert van Amsterdam naar Rome is een basisbedrag van 17,25 miljoen euro gemoeid, terwijl dit bedrag middels bonussen en een doorverkooppercentage nog op kan lopen tot het maximum van 22,75 miljoen. Het contract van de jongeling bij Ajax liep nog één jaar door.

De zoon van Patrick Kluivert maakte op 15 januari 2017 zijn debuut in het eerste elftal tijdens PEC Zwolle - Ajax (1-3). Sindsdien kwam hij tot slechts 56 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers en daarin wist hij dertien goals te produceren.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GerardSierat
Nou laten we even realistisch zijn. Ik denk niet dat Kluivertje, Cengiz Under, El Shaarawy of Perotti uit de basis speelt dus dit wordt een Kishna 2.0
0 0
A-west
Geweldige speler, Justin. Daar gaan ze bij Roma nog veel plezier aan beleven. Jammer dat hij zo vroeg weg gaat bij ons. Hij gaat het daar helemaal maken.
0 0
Freddy Al
OK dan, kunnen wij Tadic mooi kopen voor die centjes.
0 0
Mart42
Weer een reactie verwijderd door de as polizei......
3 0
MáximaZorreguieta
Veel plezier op de bank daar. Wel met een dikke bankrekening maar funest voor je carrière. Dag eigenwijsje
5 0
AlexIbarra
Mocht hij stiekem toch de wereldtop halen dan krijgen wij nog 3,5% van alle transfersommen.
De kans daarop lijkt me trouwens klein.

Hopelijk gaat er niets meer mis met Tadic, dan ben ik blij.
3 0
AjacNouri
De jeugdopleiding heeft gefaald.
Er wordt niet geprofiteerd van de vruchten.
Hij had nooit op deze leeftijd al weg mogen gaan!!!
0 -15
AlexIbarra
De afgelopen jaren is er bijna een elftal aan jeugdspelers gratis vertrokken.
Vind ik veel erger dan 1 talent waar je ook nog eens een prima prijs voor krijgt.

Wie per se niet voor Ajax wil voetballen mag gewoon wieberen.
2 0
Jelephi
Mag ik hierbij de AS-redactie vragen om te stoppen met berichten over Kluivert? De negatieve tendens rond hem en het feit dat hij geen speler meer is van Ajax is genoeg reden om niets meer over hem te plaatsen. Volgens mij is iedereen wel klaar met dit stukje braaksel.

Voor mij is er maar 1 Kluivert en dat was zijn vader. Dit hooghartige jochie mag nog niet de veters van zijn pa strikken.

Kluivert verkopen en Tadic terugkrijgen. Wat een weelde.
10 -1
MarkAFCA
Eerlijk is eerlijk, dat shirt van Roma is wel erg mooi!
4 -2
RedFeather
Met de club Roma is niets mis
Prachtig.
3 0
Ajaxbrl
Nou die 17miljoen hebben we nu gelijk ff goed besteed! , Thanks Justin!!!
2 0
Jantjeajax
Lekker kleedkamers poetsen niet als kishna
Mischien wil den haag je straks huren
1 0
Keizer020
Joo later gap
0 0
Afca85meer
Succes Justin! Het logo op het shirt zit links van je.
0 0
cruijffthebest
Opflikkeren met dat zwaar over het paard getilde arrogante kutjochie!
Wil er niets meer van zien en/of horen, behalve dat hij bij Roma mislukt!!!
2 -1
geDaante
Niet door je eigen teleurstelling een ander gaan haten en zaken misgunnen.

Het is jammer, maar iedereen is vrij te kiezen. Ajax is net zo zakelijk en kil als het erop aankomt, en denkt ook vooral aan zijn eigen belangen, of alleen zelfs. Dus niet zo gek dat spelers dat ook weleens doen.

Ik hoop dat hij zich stormachtig doorontwikkelt, zodat Nederland er eindelijk weer eens een echt goede linksbuiten op nahoudt.
3 -8
MosesD
Eindelijk een beetje een volwassen reactie tussen al dat kinderlijke gegil. Iedereen is vrij om te kiezen inderdaad. Ik denk dat het verstandiger was geweest om nog een jaar of 3 bij Ajax te spelen. Ik vermoed dat hij het eerste jaar nog niet zoveel zal spelen, maar hij heeft natuurlijk wel de potentie om door te breken. Hebben wij als Nederland wel baat bij. Ik vind 22.75 mio een uitstekend bedrag. Alleen hoop ik niet dat dat incl het doorverkoop percentage is. Dat had men wel mogen stellen op zo'n 15%. Ondertussen hoop ik nog altijd wel op een goede linksbuiten. Bandé, dat gaat 'm (nog) niet worden, Labyad is geen vleugelspeler, Johnson moet nog alles bewijzen, dus er mag wat bij. Ik zeg Assaidi. Goedkoop, ervaren en een echte vleugelspeler die op beide kanten kan spelen. Een hele dure jongen halen na Bandé, lijkt me niet wijselijk.
1 -3
geDaante
Uiteraard was dat verstandiger geweest, ik vind het ook gewoon dom, teveel risico dat je ontwikkeling stil komt te staan. Maar hij moet het zelf weten. Het doet me wel een beetje twijfelen aan zijn mentalititeit, al hoeft dit niet veel te zeggen, misschien is ie extreem ongeduldig.

Bandé heb ik geen goed gevoel bij, gezien al die verhalen. Komt weer op me over als de zoveelste gok.

Maar je hebt Bandé gehaald voor linksbuiten (als het goed is), want je hebt Dolberg, Huntelaar, Cassierra en Sierhuis al voor in de spits. En je hebt daar zo'n 10 miljoen voor betaald, erg veel voor een bankzitter, dus je zou verwachten dat ie dan basis speelt. Ik verwacht in ieder geval dat een dusdanige aankoop een directe versterking is. Maar dat zal het vast niet zijn, en daarom hekel ik dit beleid ook.

Labyad vind ik ook niet ideaal op linksbuiten, maar schat ik hoger in qua kunnen en niveau dan Bandé. Met Tadic heb je ook geen ruimte meer voor Labyad op het middenveld, daar Frenkie moet gaan spelen.

Tenzij Ten Hag 3-5-2 gaat spelen, maar daar zou ik zwaar van balen.
0 0
MosesD
Ik denk dat Kluivert wel een beetje gek is gemaakt door Raiola en wellicht ook zijn moeder. Die schijnt precies alles het tegenovergesteld te zeggen van zijn vader. Is ook bepaald geen licht, maar inmiddels wel redelijk verstandig. Kluivertje heeft imo wel geweldig veel potentieel. En ik ben het met je eens, dat ik ook denk dat hij extreem ongeduldig is. Hij zal in het begin niet veel spelen, maar hij kan op termijn echt een hele goede voetballer worden. Ook in Rome.
Over Bandé zijn we het eens. Mist voetbalintelligentie. Dat is wat je hebt of niet. Je kan het aanscherpen, maar ik zie bij hem totaal geen basis. Een duur foutje. Kan je je niet nogmaals permitteren, vandaar dat ik Assaidi een goeie zou vinden. Sterker nog, ik denk dat die jongen door menigeen onderschat wordt. Twente uit voor de beker staat me nog helder voor de geest....... Assaidi kost niet veel, heeft ervaring en kan op beide vleugels. Ik zou het wel weten.
Overigens hoop dat ten Hag wel meerdere systemen gaat spelen. 352 kan ook heel aanvallend zijn. Ik ben benieuwd. Ben in eerste instantie geen fan van ten Hag, maar we moeten hem wel een kans geven.
1 -1
Redrum
Alleen maar negatief zijn over Ajax en dan Judas Kluivert een mooie toekomst gunnen voor Oranje.. Een beetje vreemd vind ik het wel.
3 -1
geDaante
ik ben ook positief geweest over Ajax, uiterst positief zelfs, en er gebeuren nog wel wat positieve dingen, maar overwegend ben ik niet positief gestemd en niet bepaald blij met het nieuwe beleid en de mensen die het uitvoeren.

Ik doe niet negatief zijn om het negatief zijn, maar omdat ik daar echt zo over denk, en dat is kritiek, niets meer, niets minder. Ik onderbouw het ook. Ik wil dat het maximale uit Ajax gehaald wordt, en dat gebeurt niet. Ik leg de lat erg hoog, en ben zo vanzelf kritischer dan menigeen.
1 0
Web
Nu genieten van Tadic.
4 0
ajaxiscruijff
Het lag in de lijn der verwachting, maar het blijft toch wel ongelofelijk. Dan heb je de hele jeugdopleiding doorlopen, je vader met dezelfde opleiding geeft He het advies om te blijven. Je komt ook nog uit een familie met vermogen waardoor je niet meteen voor het geld hoeft te kiezen. En je zegt eerder dat je een echte Ajacied bent. En toch kies je, na nauwelijks echt wat te hebben laten zien, voor zo’n stap. Volgens mij is er maar 1 verklaring voor: mino raiola. De man die in spelers van Ajax een goudmijn heeft gevonden en al die jonge spelers zo snel mogelijk ergens anders wil onderbrengen. Zodat hij een vette premie opstrijkt.
3 0
Deepblue
Er is maar 1 verklaring voor: rotjoch
2 0
nightgoat
Vroeg 'rijp' vroeg rot.
Nooit meer tegen dat laffe zwakke achterbak$e bekkie aankijken, prima.
0 0
Dapperestrijders81
Huh? Heeft kluivert kinderen ?
0 0
AFCAjaxMidNineties
Justin wie?
1 0
Patrick78
Justin " nep ajacied " Kluivert
3 0
IDJosh
Daar hebben wij waarschijnlijk Tadic voor, ik vind helemaal mooi. Jammer dat hij Ajax op zijn CV kan schrijven.
1 0
gwn_rj
ok doei... tadic al rond?
0 0
Logokusser
17.25 + bonussen voor een middelmatige speler met een éénjarig contract is ook een hele.goede deal. Ben benieuwd of het haalbare voorwaarden zijn om de bonussen te realiseren.
2 0
Redrum
Als die bonus inhoudt dat zijn billen minimaal 2000 minuten de wisselbank moeten verwarmen gedurende het gehele volgende seizoen zitten we geramd.
1 0
Mikee
Mooie deal voor zo'n snotaap. Die 10% clausule is ook heerlijk, mocht hij onverwachts toch presteren.
1 0
Web
Nu het definitief is, toch jammer.
Echt een heel groot talent.
Maar komt hij niet aan spelen toe, geen medelijden
1 -4
Redrum
Groot talent, nog groter ego en nog groter gebrek aan intelligentie.
5 -2
Web
Kan het jammer genoeg niet ontkennen, jij hebt gelijk.
Maar toch
1 0
Redrum
Het blijft ergens wel zonde ja, absoluut.
1 -1
Web
Dat bedoel ik nou.
0 0
Jaridebeste
Mooi. Succes met mislukken en tot nooit weer ziens.
3 0
Red Devil
Opgeruimd staat netjes.
4 0
Siemmie
Wel een mooie reactie van Ajax. 'Justin Kluivert verlaat Ajax. Succes in Rome' Lekker koude reactie en terecht ook.
2 -1
Redrum
Dat succes in Rome is nog heel netjes, ik had het mijn strot niet uit gekregen.
3 0
AjaxDaniel
Haha en op Instagram ook echt een hele lelijke foto van hem expres gekozen, hilarisch.
3 0
Redrum
Tadic voor Kluivert, Italie lacht en Nederland huivert.
1 0
Hans Kraay Jr.
Goede keus hoor, mooi tribunes hebben ze daar in dat stadion.
1 0
Redrum
En heerlijke kalfslederen banken. Die bruine billetjes zullen er comfortabel op rusten gedurende het komende seizoen.
1 0
didierajax020
Zijn Nederlands is al niet goed.. Zijn Engels in dat filmpje is al helemaal schrijnend.
3 0
Bjorn
Dit redt overigens het boekjaar 2017/2018 financieel ook voor de Ajax N.V.. Dit loopt namelijk tot 30 juni 2018 en zal nu dus met een positief netto resultaat worden afgesloten.
2 -2
DarkChild
Is dat zo? ik ben meer benieuwd naar het resultaat zonder incidentele inkomsten en uitgaven. Een van de uitgangspunten van Ajax is structureel zwarte cijfers. Daar zijn Boog en co er voor uitgezet. Dus...lukt dat een beetje, want sportief is het sowieso al 3x niks. Oh sorry, 5x straks.
0 -1
DirkvanDam
Kluivert.... ik wens je het allerbeste...
de allerbeste tribune plaatsen bijvoorbeeld... wat laat je jou club barsten! ben jij zo extreem goed dat je zelfs in de eredivisie niets meer te zoeken hebt? dat heb je Anders in de wedstrijden niet laten zien..... voor jou NOOIT MEER AJAX
4 0
MankeNelis
Een A pupil die niets heeft laten zien ingeruild voor een A international. Hoe mooi kan het zijn!
1 0
godenzonenssuper
Had een heerlijke dynamische buitenspeler kunnen worden en had nog zeker 2 a 3 jaar bij Ajax moeten blijven maar helaas..

Het is misschien maar beter dat dit naieve kereltje met verkeerde mensen om zich heen weg is.
1 0
Amsterdam Loyals
Rotte appel 1 is weg... Ciao!
3 0
Bjorn
Nummer twee volgt snel genoeg naar Roma. ;-)
0 -3
MarkGroothuis
Nou, makkelijker gaan we ze niet verdienen. Niks gepresteerd, slechte mentaliteit en bijna uit contract. Heerlijk dit.
2 0
shota99
In het spoor van Ricardo Kishna :)
1 0
SvenGeurtsen
Ik hoop echt dat deze jongen een afscheid krijgt dat iedereen hem uitfluit.
Logo kussen dit dat.....
Een paar maanden later loopt die weer een nieuw logo te kussen.
En dat noemt zich een kind van de club......
2 0
Ferd
Fluiten? Nee! Dan geef je hem nog aandacht. Totale stilte, dat is beter.
0 0
Redrum
Precies, volledig negeren is het beste.
0 0
Logokusser
Logokussers zijn de échte....
2 -1
PetrusKeizer
rare jongens, die romeinen. en hoeveel handtekeningen staan er deze keer onder dit contract?
1 0
RobbertAjax32
tot zien u bent de zwakste schakel
1 0
Logokusser
Deze grap kan echt niet, die is al zo oud als Chazia Mourali...
0 -2
Stibba020
Hehe eindelijk opgerot
1 0
Jelephi
De groeten
1 0
Ajax1968
Eindelijk. Eindelijk weg. Zo klaar met die gozer. Kan nog niet eens 45 minuten onderscheidend zijn. Laat staan 3 tot 4 wedstrijden op een rij. Pupillenvoetbal. Meer niet. Ik zeg ... kom maar op met de kerels
2 0
Bky
Wie?
1 0
Bocarra
Die 17 mile is ongeveer ook wat Tadic moet kosten. Een prima ruil dacht ik zo.
7 0
Superjan
Behalve dat Ajax natuurlijk niet de hele 17 mln in handen krijgt. Maar goed, het verschil tegenwoordig natuurlijk peanuts.
0 0
Redrum
Hopelijk kunnen we het verschil bijleggen met hulp van de Vrienden van Ajax. Oh nee wacht, wij hebben zelf geld.
1 0
dezeman
Als voor dat zelfde basisbedrag (of iets minder) Tadic naar Amsterdam komt, dan word je er niks minder van denk ik. Prima deal zo.

En dan heb je ook nog Labyad die op links kan spelen en die niet veel kostte. Ajax wordt er waarschijnlijk alleen sterker en stabieler door.
3 0
MosesD
Die 22.75 mio is neem ik aan incl bonussen, maar toch wel excl doorverkoop percentage!?
0 0
MarkGroothuis
Exlusiwf bonussen. 17,25 vast. Prachtig bedrag, halen we Tadic voor.
0 0
MosesD
Het vaste bedrag is prima. Bonus leuk, maar ik had toch graag een doorverkoop percentage van bijvoorbeeld 15% gezien. Kluivertje kan natuurlijk op termijn wel degelijk doorbreken bij Roma, want het is natuurlijk wel een talent. Maar goed, we gaat het zien hoe hij het daar gaat doen.
0 0
iammike
Announce Tadic
1 0
Aad1993
Geen afscheid geven en lekker door de achterdeur laten vertrekken. Meteen korte metten mee maken en signaal afgeven.
2 0
0romis
Juist wel en dan allemaal lekker fluiten
2 0
Raikkonen94
Echt veel geld voor een speler met een eenjarig contract die zich nog nauwelijks bewezen heeft. Prima onderhandeld door Marc en nu kan hij in Italië zijn logo gaan kussen alsof AS Roma wat voor hem betekent.
3 0
jollie18
Idd ongelooflijk dat ze zoveel geld neer leggen voor Kluivert met een 1 jarig contract
2 0
Ricbun
Als je in Mei tegen me gezegd had dat we Kluivert in zouden kunnen ruilen voor Tadic en zelfs nog met potentiële winst had ik m'n ballen uit m'n broek gelachen.
3 0
BarryAjax
Ja we worden er niet slechter van, Tadic is echt een speler die je kampioen maakt
2 0
Mokum31
Ciao
0 0
jollie18
Doei doei opgeruimd staat netjes. Sorry dat ik het zo zeg maar ik ben helemaal klaar met deze speler.
4 0
AjaxCitizen
Wat een uitstekende deal. Arrogante kwal minder en met het geld dat je voor hem ontvangt kan je een ervaren voorbeeldprof ervoor terug halen. Win-win situatie.
5 0
Mart42
Kom je nog wel afscheid nemen op de middenstip mister Ajax???
0 0
Stroeve
Verdrietig nieuws.
1 -2
AjaxCitizen
Voor Roma ja.
6 0
Redrum
Hahaha inderdaad, niet voor Ajax in ieder geval. 17 miljoen voor een pisvlek die de back van vvv nog niet voorbij komt en die zich desondanks groter voelt dan Ajax is een werelddeal.
3 0
jollie18
Hihi die gaat daar niet veel spelen
0 0
Redrum
Ik ken maar 1 Kluivert en die heet Patrick.
2 0
Stuyvesant
Er is maar een echte Kluivert, een echte Kluivert, een echte Kluivert. Er is maar een echte Kluivert!

Mooi spreekkoor voor bij de eerste wedstrijd.
0 0
Wu44TyAJAX
Eindelijk
0 0
JordyAjacied
Zegt genoeg hoe de Ajax media dit bericht plaatst (Instagram) best droog. Als je ziet hoe ze Ajax en ex Ajax spelers succes wensen op het WK met filmpje en al, Kluivert alleen een foto geen compilatie of iets.
0 0
Wu44TyAJAX
En terecht
3 0
DeBaarsjes
en Angela blij met haar centjes
0 0
Erik1966
zou hij nog een afscheid krijgen? ;-)
0 0
rogerbandit
Ja, van de Mercedes dealer als ie die bak op de parkeerplaats komt inleveren.......
2 0
Sterretje73
Yup we gaan allemaal zwaaien toch ? Heb net ook maar ff m’n mening op twitter bij F jansen geknald. Hoop dat JK zich toch nog eens achter z’n oortjes krabt strakkies als ie in het zonnetje zit te verpieteren.
0 0
RedFeather
Prutser
0 0
Mikey Stormram
Als we Tadic ervoor terugkrijgen voor hetzelfde geld vind ik dat een prima deal.
6 0
Redrum
Haha inderdaad
1 0
Champy
Jammer voor het Nederlandse voetbal, dat er weer een speler in de anonimiteit gaat belanden.
Die speelt binnen 1 jaar bij Chievo of Bari..
3 -1
erikje
Doei
1 0
Bjorn
Schandalig. Van logo kussen tot Ajax via de achterdeur moeten verlaten. De groeten.

Overmars pluspunten voor het bedrag. Sterk.
5 0
Patrick78
EINDELIJK!!!!!!!!!!! Nu Dusan Tadic naar Ajax.
3 0
AjaxDaniel
17 miljoen dat kan oplopen tot bijna 23 miljoen. Met het geld voor dit overschat joch halen we Tadic. Prima deal.
6 0
Ferd
Die 17,25 miljoen is bruto hè, niet netto.
1 0
AJAIXIXIXI
Marc is netto ;)
0 0
MBAFCA11
Gaan er gewoon erg op vooruit. Kan hier niet rouwig om zijn.
2 0
MBAFCA11
Boeie
1 0
DeWijsneus
Doei!
2 0