Verdediger King van PSV naar Ajax O19

JesseTH, 22-06-2018 om 17:30, 16704 views, Twitter | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

Elgero King, jeugdspeler van PSV, maakt de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. De zeventienjarige centrale verdediger, geboren in Rotterdam, zal komend seizoen in het vlaggenschip van de Toekomst gaan acteren, zo meldt zijn management Forza Sports Group op Twitter.

Bij Ajax Onder 19 krijgt King te maken met jeugdtrainer en voormalig speler van Ajax 1 John Heitinga. Vorig seizoen, in dienst van PSV Onder 17, werd het talent kampioen van de juniorencompetitie Onder 17 met twaalf punten voorsprong op Ajax. PSV kreeg veertien goals tegen.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DonAdam
Geen paniek, er vloeit geen bloed, maar ketchup.

Deze jongen was clubloos, want weggestuurd. Iets wat AZ en PSV en iets mindere mate Utrecht doen met Ajaxspelers die weggestuurd worden. Dus geen gevalletje Mink Peeters, wat hier al gesuggereerd werd.
0 0
rexxo
Zou die Maaskantje nog aangifte gaan doen?
0 0
Rentokill
Zelfde route als Bazoer, nu hopen dat hij meer gaat brengen. Bosz had de zwakke plek van Bazoer onmiddellijk door.
0 -1
Superman
Zo, daar zit RATJE Bommel mooi naast!!
1 0
Sjaakvaak
Heerlijk, een Rotterdamse PSV'er die voor ons gaat spelen. Mocht hij doorbreken, dan gaat hij echt het zuurste van het zuurste bij die kakkies en boeren omhoog halen.
1 0
Rukboor
De ene King (King Hakim) vertrekt en de nieuwe King is er alweer!
0 0
Boer Gijs
Ik heb hier vraagtekens bij. Laat zo'n jongen lekker bij zijn eigen club doorbreken. En liefst in eigen regio, hij komt nota bene uit Rotterdam. Bij Ajax is de kans om door te breken natuurlijk wel veel groter. In jong psv zijn best spelers die gewoon kans niet krijgen. Dus in die zin snap ik m
0 -5
Rentokill
De jeugd is van niemand. Nog geen contract dus hij moet zijn opleiding kunnen hebben waar hij maar wil. Waar hij denkt het beste een goede baan te kunnen vinden.
0 0
Dennis1964
En volgend jaar naar Roma voor 15 miljoen hahahaha
0 -2
Massimo
En Ajax blijft maar lekker stapelen waar kwantiteit boven kwaliteit gaat en waarbij tevens er aan talentverdrukking gedaan wordt.
3 -4
ajaxcied4life
Welke talenten binnen de opleiding krijgen in jouw ogen te weinig aandacht?
1 0
ItsinmyDNA
Zijn klein talentje van ze vrouw
0 0
Afca85meer
Ik vraag me af hoe dit tot stand is gekomen,maar dit is verreweg van een groot talent. Het klinkt altijd leuk voor ons als supporters als een jeugdspeler de overstap maakt vanuit een concurrent maar reken je vooral niet rijk. Het gerucht gaat zelfs dat hij weg wilde omdat een aantal trainers niet 100% overtuigd waren en een matig rapport hebben gegeven.
1 0
AFCARSCA
Oh jee, nu worden we weer weg gezet als club die talenten weg kaapt bij de 'concurrent'.
1 0
vurnon
Vn
0 0
Morrissey
Wat n vies shirt......
2 -1
DeKenner
Ik ken heel die King niet, maar ik ben benieuwd! Het valt me wel op dat jeugdspelers die op jonge leeftijd binnen de top 3 van club veranderen, ook snel geneigd zijn voor het buitenland te kiezen als die kans komt. Ik zou ff moeten googlen om meerdere voorbeelden te kunnen noemen. Maar bijvoorbeeld die jongen die van Feyenoord naar Psv ging, en nu onlangs van Psv naar Engeland is verkast. Of iets dichter bij huis M. Peeters die volgens mij van Psv naar Ajax ging en toen ineens naar Real Madrid. Het geeft me toch de indruk dat zij voor de eerste de beste geldbuidel kiezen. Maar laat ik ze niet over een kam scheren. Leuk als een King Ajax 1 haalt!
0 0
3*stars*3
Heb je wel een goede punt.
Die gasten hebben dan vaak weinig geduld en natuurlijk geen clubliefde.
Die Braaf vertrok naar Engeland.
Bazoer debuteerde in het 1e maar was ook snel weg.
Antonucci kwam van Anderlecht maar speelde ook maar 1 á 2 jaar in Amsterdam.
0 0
FlyingDutchMan
Klinkt als een Mink Peeters route
0 -1
WantAmsterdam
Nooit van gehoord maar kan best een leuke speler zijn
0 0
AjaxDaniel
Hahaha dat wordt weer huilen daar in dat gehucht.
2 -1
Ajaxbrl
Nu vGinkel nog ff halen XD
4 -14
Joehoe123
Lazer even gauw op. Duidelijk geen idee wat Ajax nodig heeft.

''Mentaliteitttttt.. Powerrrrrrr.. Krachttt.... Beuken!!!!1!''
4 -2
Bky
Nee. Matige speler. Lopertje, heb je niets aan.
5 -3
Jan Doedel
Jij hebt er duidelijk kijk op. Dankzij van Ginkel wordt psv steeds kampioen.
1 -7
Bky
Penalties erin schieten kan normaliter elke speler wel ja, dat maakt een team geen kampioen.
1 -3
megaonion
Hij kan geen spel maken en mee voetballen, voor de spel dat Ajax speelt komt van Ginkel gewoon te kort.
3 -2
Redrum
Ja psv ja met hun laffe pisvoetbal. Daar is dat nichterige huppelkutje prima geschikt voor. Bij ons worden er iets andere kwaliteiten gevraagd van een aanvallende middenvelder.
5 -2
Ozymandias
Waarom? Die is niet beter dan Vd Beek en minder dan Frenkie.
6 -2
Lazell
Het zou wel mooi zijn als de basis van Jong Ajax uit alleen maar toptalenten bestaat. Op alle 11 de posities.
2 0
Redrum
Dat wordt weer huilen in Eindhoven dus. Gerbrands zal wel gaan brabbelen over gentlemens agreements en misschien dat zelfs Brands vanuit Liverpool nog wel zijn mening wil geven.
6 0
Lazell
Bergwijn van Ajax naar PSV. Nog voor Bazoer. Stelletje hypocriete idioten daar in Eindhoven.
1 0
Redrum
Ja het meest hypocriete en zielige volk dat er bestaat. Hoe lang en uitgebreid ze wel niet geklaagd hebben over Bazoer is echt te genant voor woorden. Vooral gezien het feit dat die hele club zijn succes gebaseerd is op het kopen van Ajacieden.
4 0
megaonion
Het is P$V maar, niks om jezelf zo druk over te maken. Ik maak me ook niet druk over hondenstront dat ik op de trottoir tegenkom.
1 0
Logokusser
Mooi weer een eigen-jeugdspeler erbij :D welkom kerel bij de mooiste club van het land.
0 -6
Joehoe123
Wat kom je doen hier met je gemeuk?
3 -2
sucre
rare opmerking...
0 0
Logokusser
ik heet m welkom met een knipoogje (wat psv calimeros vaak zeggen) en dan krijg je dit. Who cares verder.....ben een groter Ajacied dan hij en dat steekt waarschijnlijk....
0 0
Joehoe123
Heeft met al zijn reacties te maken.
1 -1
Logokusser
Ik heet m welkom, zou jij ook moeten doen. Zeker een kakkerlak jij? Rot op!
0 -5
Joehoe123
Nah nee. Zie jou hier alleen maar janken op alles of heel cynisch reageren. Heeft niks met 'Welkom heten' te maken. Je reactie heeft meer weg van een 'grap' van een niet-Ajacied.
5 0
Logokusser
Beter lezen aap. Van teveel aannames ga je dood
0 -7
wolterx
Is een fysiek sterke linksbenige centrale verdediger, lang, sterk en aardige tackle. Met bal aan de voet geen geweldenaar maar schuift van tijd tot tijd succesvol in, enorm fel in duels en lijkt me positie van Botman over te pakken die naar Jong Ajax gaat. Van Gelderen - King kan dus wel eens centrale duo blijken.
8 0
altijdwelwat
Je omschrijft het wel heel vriendelijk , hij is voetballend en qua tactisch inzicht echt dramatisch. Als je dan toch verdedigers uit Eindhoven haalt doe dab Sambo en Maatsen.
0 0
Mikes
Sambo is een matige back hoor. Kijk het ek onder 17 bijvoorbeeld maar eens terug, die was slecht...
0 0
wolterx
Voetballend dramatisch ben ik het niet mee eens, Botman vind ik dramatisch voetballend, King heeft meer kwaliteiten aan de bal dan een Botman bijvoorbeeld. Tactisch inzicht ben ik wel mee eens, maar zijn atletisch vermogen staat hem toe veel te compenseren. Sanchez is tactisch ook een matige verdediger maar als je het succesvol kan compenseren hoeft dat geen probleem te zijn. Maatsen trouwens al naar Londen, dat die meer talent heeft staat buiten kijf maar simpelweg niet haalbaar.
1 0
iammike
Ik zie Llansana ook nog wel basisspeler worden naast Van Gelderen bij O19. In de Frenkie de jong rol
1 0
Ozymandias
Met een opstelling met El Maach; Dest, Van Gelderen, King, Douglas; Gravenberch, Llansana, Taylor; Schön, Brobbey en Jensen krijgt de A1/o19 zo wel een heel sterk mogelijk basiselftal. Als Gravenberch wordt doorgeschoven naar Jong Ajax kan Ekkelenkamp zijn positie bij de A1/o19 overnemen.
0 -1
JopieCruijff
Timbers gaan op zeker ook spelen...
0 0
wolterx
Ekkelenkamp gaan we 'gewoon' bij Jong Ajax zien lijkt me. Ook sluit ik niet uit dat er een andere vleugelspeler nog komt, nergens concreet op gebaseerd. Ook zal Timber op middenveld staan, Taylor zal zo nu en dan u17 nog meedoen dus zie huidige u17 middenveld (Timber - Llansana - Taylor ) in o19 herenigd worden.
1 0
Ozymandias
Ik denk dat Ekkelenkamp of Gravenberch naar Jong Ajax wordt doorgeschoven. Er is namelijk te weinig ruimte bij Jong Ajax om beide door te schuiven. Althans, één van de twee zou dan zeer waarschijnlijk op de bank terecht komen.
1 -1
JopieCruijff
Ekkelenkamp gaat voor Gravenberch momenteel verwacht ik (2 jaar ouder en veel goals gescoord).
0 0
wolterx
Ik zie ze Gravenberch in jong Ajax ook wel eens op linksbuiten spelen eigenlijk, zeker als Bakker daar zijn wedstrijden speelt. Klaarstomen voor plekje op middenveld zonder hem extra beperkingen op te leggen.
1 0
Ozymandias
Dat lijkt me sterk gezien de aanwezigheid van talenten als Johnsen, Lang en Ylatupa. Voor Gravenberch zou het misschien een optie zijn maar die spelers moeten ook aan speeltijd toekomen.
0 -1
Joehoe123
Alleen jammer dat Douglas totaal geen spelinzicht heeft of iets van lichtvoetigheid i.c.m. voetballend vermogen. Sinkgraven is de beste back sinds jaren en dat heeft niets met hard lopen (overlap) te maken, maar alles met defensief en aanvallend spelinzicht te maken, kunnen functioneren (in de restverdediging) als middenveld en je mannetje kunnen staan wanneer je onder druk komt te staan met je handelingssnelheid en passing.

Llansana is mijn persoonlijke favoriet!
1 0
Ozymandias
Ik ben het niet met je eens dat Douglas totaal geen spelinzicht heeft. Hij leest het spelletje (in mijn ogen) juist redelijk waardoor hij vaak goed is wanneer er druk naar voren wordt gezet. Trouwens denk ik dat het niet lang zal duren voordat Salah-Eddine hem voorbij is gestreefd. Dat lijkt me namelijk een (veel) groter talent.
0 -1
Champy
Jij altijd met je drang om jezelf als een jeugdkenner neer te zetten.. Alsof je ooit een AZ jeugdwedstrijd ziet vanuit Londen..
1 -3
JopieCruijff
Wat een HAAT opmerking. Ik vind dat Oz vaak goed op de hoogte is en best een aardige kijk erop heeft en bovenal niet zo een gruwelijke afbrandingsgehalte heeft als velen hier!
0 0
Ozymandias
Ik heb geen drang om mijzelf als jeugdkenner neer te zetten. Ik zie mijzelf ook zkeer niet als jeugdkenner maar ik zie de A1/o19 en B1/o17 vaak genoeg spelen om een mening over de talenten in de bovenbouw te kunnen hebben. Je doet net alsof ik ver weg woon. Deur tot deur kost het mij maar ongeveer zes uur om van mijn huis in Londen naar mijn ouders in Amsterdam te reizen*.

Ik ben nog regelmatig in Amsterdam (waar mijn familie en veel vrienden wonen) en als er een leuke jeugdwedstrijd (bijvoorbeeld tegen AZ) is ga ik dan ook meestal naar de Toekomst. Zeker aangezien mijn Amsterdamse vrienden vaak naar de Toekomst gaan om jeugdwedstrijden te kijken en het dus de perfecte mogelijkheid is om wat tijd met ze door te brengen.
1 -1
Logokusser
*reizen
0 0
Ozymandias
Bedankt.
0 0
iammike
Is dit een potentieel eerste speler of gewoon opvulling voor onder 19?
1 -1
JopieCruijff
Dat zal moeten blijken. Hij is bij PSV weggestuur, dus....
0 0