Cerny gemotiveerd: 'Wil als 'een bom' terugkomen'

JesseTH, 22-06-2018 om 16:35, 19794 views, Ajax Life | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Vaclav Cerny kijkt er naar uit om te imponeren wanneer hij eindelijk terug kan keren in het rood-wit van Ajax. De vleugelspeler bevindt zich in de afrondende fase van zijn blessureherstel na een revalidatieperiode van een klein jaar. Waar er bij iemand in een dergelijke situatie vooral negativiteit verwacht wordt, kijkt Cerny met het volste vertrouwen uit naar wat nog komen gaat.

'Het gaat prima voor wat betreft het durven schieten, durven springen en landen op mijn geblesseerde been', spreekt de snelle buitenspeler tegenover Ajax Life. 'Ook durf ik vol te kappen en draaien met een bal, net als voor mijn blessure. Met duels ben ik nog niet bezig. Dat komt pas als ik weer met de groep meetrain en zo ver ben ik nog niet.' Ook het trainingskamp in Duitsland komt voor Cerny nog te vroeg. 'Met mijn blessure ben je wel echt acht of negen maanden zoet. Ik ga nu naar de zevende maand. Ik ben al zo ver gekomen. Ik wil nu niet te vroeg beginnen. We willen die fout niet maken.'

Tijdens zijn revalidatie kwam de Tsjech vier kilo pure spiermassa aan. 'Dat is best veel voor mij, want ik kom niet zo makkelijk aan. Ik wil natuurlijk wel lichtvoetig blijven als buitenspeler en dat blijf ik ook, maar ik kon fysiek wel wat extra’s gebruiken en dat is me nu gelukt.' Er wordt Cerny gevraagd op welke vleugel zijn voorkeur ligt en daarin is hij duidelijk: rechts. 'Maar toen ik in de C’tjes speelde, was ik puur linksbuiten. Ik werd een beetje rechtsbuiten in de A1 en bij Jong Ajax, maar in principe kan ik aan allebei de kanten goed uit de voeten.'

Waar er bij een blessure vanzelfsprekend vooral negatief gepraat wordt, heeft Cerny de knop gevonden om het om te zetten in iets positiefs. 'Dat klinkt misschien heel raar, maar je leert er gewoon heel veel van. Ik denk echt dat ik hier sterker uitkom. Ik heb mijn rust gevonden en ben nu echt een prof. Niet dat ik mij daar niet al bewust van was of gek deed, zo is het niet, maar zo’n zware blessure maakt je wel bewust van bepaalde zaken.'

Comeback
Tot slot spreekt de jongeling over zijn naderende comeback in Ajax 1. Met trainer Erik ten Hag kwam het nog niet ter sprake, maar na het vertrek van Justin Kluivert is het wel een feit dat er een gat is om op te vullen. 'Ik wil als ‘een bom’ terugkomen. De huidige trainers kennen mij nog niet goed. Toen zij kwamen, kampte ik al met een blessure. Dus ik wil de staf straks op de training laten zien dat ik er weer ben. Ik zie dat echt als een heel mooie kans.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AJAXTHELEGEND
Gun het Cerny wel , goed om te horen dat hij op de goede weg terug is .Dat beetje geluk aan zijn zijde, en een kans , hoop ik dat Cerny de nare bijsmaak van het vertrek van Kluivert kan wegspoelen bij mij ,en ook bij het publiek .Het komend seizoen wordt Cerny's seizoen. Hopelijk keert hij sterker dan ooit in het eerste terug .
3 0
Rentokill
Van 'terugkomen' is eigenlijk geen sprake. Hij was er nog lang niet. Zie het eerder als alsnog de belofte inlossen. Succes! Kansen zullen zeker komen.
2 0
AJAXTHELEGEND
Cerny speelde wel al eerder in het Eerste van Ajax ,dus dan is er volgens mij sprake van een terug komst in het EErste elftal.
0 0
martin1234
Gezien al de tegenslagen die hij gehad heeft, ben ik sowieso al blij dat hij profvoetbal kan spelen. Of hij het bij Ajax redt, dat zullen we zien. Ik hoop het wel natuurlijk.
1 0
FissaDeGekste
Ik gun het deze jongen wel enorm hoor. Soms komt ie op het veld over maar echt een enorm bescheiden jongen en hij is A. een klassieke rechtsbuiten en B. in mijn ogen zeer talentvol.
Maar dat waren er meerderen voor blessureleed. Hoop dat hij kan verassen, als hij zijn plek af weet te dwingen weten we in ieder geval zeker dat hij op niveau is teruggekomen :-)
4 0
Pierre Heno
Ik zou zeggen 'geen woorden maar daden' Cerny.
0 -3
DonAdam
Het verrast mij helemaal niets dat jij met die slogan komt.
0 0
Pierre Heno
Ah ..MaDonA is weer back on-line. Goeie post meteen. Krikt het niveau meteen weer wat op . Maar zo te lezen zie jij het dus wel zitten met Cerny in Ajax1. Nou benieuwd of Ten Hag het gaat proberen. Speelde vaak aardig in JA maar in Ajax 1 maximaal 10 min acceptabel per gespeelde wedstrijd. Lijkt me toch net iets te weinig Donny.
0 0
Logokusser
Pierre...Cérny is geen Ajax 1 materiaal, dat heb jij toch allang door....
2 -3
Oliveira
Blessure van een jaar is een lange periode. Ik weet niet in hoe verre Cerny zich nog kan ontwikkelen maar ik zou hem toch nog zeker een jaar zich laten bewijzen om te kijken of hij goed genoeg is om mee te kunnen. Je kunt hem daarna altijd nog mededelen dat hij mag uitkijken naar een andere club.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik ben nooit een fan geweest van cerny, maar ben toch wel heel benieuwd naar de nieuwe cerny, die gewoon een goed voorbeeld geeft door aan zijn spierkracht te hebben gewerkt. de meeste jong ajacieden zijn daar gewoon te lui voor en komen daardoor te kort. je hebt niks aan die panharinkjes.
wie weet kan hij nu wel zijn kwaliteiten laten zien, omdat hij door die spiermassa gewoon sneller duels wint.
1 -3
Dennis1964
Kan er zomaar ineens staan en de verrassing van het seizoen worden
1 -4
trooop
Staat al jaren stil in z’n ontwikkeling, vooral door blessures, maar ook van een fitte cerny was het maar de vraag geweest of hij de verwachtingen had ingelost. In het seniorenvoetbal is hij me altijd erg tegengevallen. Niet (meer) genoeg snelheid, ontoereikende techniek, te weinig variatie in z’n acties, mentaal instabiel. Veel te makkelijk te verdedigen, kortom. Hij heeft dat jeugdige nooit echt achter zich weten te laten.

Als Ajax voorin leuk en kort gaat combineren zie ik eventueel nog mogelijkheden, daar is hij goed en snel in. Als hij het vooral zelf moet gaan doen, 1 tegen 1 of tegen dubbele dekking, is het imo einde verhaal bij Ajax.

Mensen die hem meer potentieel dan kluivert toedichten zou ik trouwens een andere hobby adviseren.
3 -3
Jelephi
Niet goed genoeg, wel sympathieke jongen. Lekker verhuren of verkopen aan pak 'm beet PEC.
0 -1
Afca85meer
Kunnen we deze kerel alstublieft niet een eindelijk een keer lozen? Kansen genoeg gehad bij ons maar nooit laten zien.
1 -7
PetrusKeizer
ben er niet stuk van. voetbalt als n blind paard.
3 -4
Middenweg401
Het tegenovergestelde hier. Altijd fan geweest van Cerny. Een mooie dynamische speler met veel diepgang en drang naar de goal, die op z'n best is als hij een beetje mag zwerven.
Overzicht mag soms wat beter, maar... het lijkt vooral een speler te zijn tegen zichzelf gaat spelen als het tegen zit. Hij wil iets te graag heb ik het idee. Een beetje vergelijkbaar met Fischer wat dat betreft.
Hoe dan ook, Cerny heeft meer potentieel dan Kluivert, al lijkt Kluivert stabieler te zijn qua zelfvertrouwen.
5 -3
FissaDeGekste
Top, iemand die er hetzelfde over denkt als ik :-D
1 -1
Logokusser
Is idd geen Ajax 1 materiaal. Maar daar zijn de meningen over verdeeld.....
1 -2
Michelinho
Hij raakte geblesseerd op 25 oktober, dus het is nu al acht maanden. Lekker man, dat kunstgras.
0 -2
noppenkoning
Cerny zeer bruikbaar als je voor staat en er komt ruimte achter de verdediging omdat tegenpartij meer risico neemt
1 -2
Ajaxbrl
Hij is nog jong genoeg voor JongAjax
1 -3
glob
Verras ons maar Vaclav.
1 -2
EricAjax1
laatste kans komen seizoen.. hoop dat hij hem pakt.. en anders verhuren in de winter aan een subtop eredivisie team
1 -1
sjaakahz94
Heeft veel meer dan talent dan een Kluivert. Maar ook veel meer pech dan een Kluivert. Snelle jongen, goede dribbel en een uitstekend rendement (lees scorend vermogen). Ook nog een linkspoot en kan op beide flanken uit de voeten. Hoop dat hij zich terug kan knokken.
7 -2
Cruijff72
Hij heeft echt niet meer talent dan kluivert. Is een beetje blind op het veld en staat vooral niet echt vast op zijn voeten (snel uit balans). Maar mischien is dat verbeterd nu hij er zo lang heeft uitgelegen. Toch wel een kans om wat spiermassa erbij te trainen.
3 0
Djabber
Ik gun het hem van harte. Hele vriendelijke beleefde jongen. Keer kort gesproken na een wedstrijd van jong Ajax.
2 -1
ZlatanI
Komt goed met Cerny, maar Neres speel je niet zomaar uit de basis. Hoop dat Ten Hag hem lekker vaak laat invallen.
0 -1
talent020
Cerny zou zich eigenlijk moeten richten voorlopig op de plek van Linksbuiten, de concurrentie met Bande en Johnsen moet hij wel aankunnen, dan heb je met Cerny en Neres 2 buitenspelers met veel diepgang
0 0
Ozymandias
Hopelijk is zijn wendbaarheid en explosiviteit niet afgenomen door deze zware blessure. Cerny is een talent uit de 'hors catégorie' maar heeft zich de afgelopen twee seizoenen niet verder kunnen ontwikkelen. Dat betekent dat hij een behoorlijke achterstand heeft opgelopen. Hopelijk blijft hij fit en kan hij alsnog doorbreken bij Ajax. Het zou mooi zijn als hij Neres over één/twee seizoenen kan vervangen wanneer de Braziliaan vertrekt.
7 -3
X-RaY
Eens. Je gunt het die jongen ook na zoveel ellende want dat doet mentaal veel met je kan ik me voorstellen.
6 -1
Ozymandias
Inderdaad, hopelijk kan hij tot de winterstop veel wedstrijden voor Jong Ajax in de Jupiler League spelen. Dan kan hij daarna misschien een half seizoen worden verhuurt om ook op Eredivisie niveau veel wedstrijden te spelen.
2 -2
Logokusser
Buitencategorie mijn ouwe opa. Duurt even voordat jij dat gaat zien.
1 -7
Ozymandias
Cerny was op 16 jarige leeftijd in de A1/o19 samen met Nouri duidelijk het toptalent van zijn lichting. Ook in Jong Ajax deed hij het goed tot hij als 18 jarige geblesseerd raakte aan zijn rug. Daarna is hij door zijn rug- en knieblessure nooit meer (helemaal) fit geweest.

Dat jij zo'n talent op 20 jarige leeftijd afschrijft terwijl hij voor zijn blessures zich geweldig ontwikkelde is absurd.
7 -2
Bensco
Hier heb je wel een sterk punt maar kun je in alle eerlijkheid zeggen dat jij denkt dat hij de strijd aan kan gaan met Neres? Ik denk persoonlijk van niet namelijk. En op links is het helemaal dringen geblazen, zeker als Tadic erbij komt. Dan zal Labyad of Bandé steevast op links spelen met Tadic als linkshalf daarachter.
3 0
Ozymandias
Het lijkt me sterk dat hij direct met Neres de concurrentie aan kan gaan. Het komende seizoen zal in het teken staan van weer fit worden en zijn vorm terug vinden. Dan kan hij daarna hopelijk Neres opvolgen wanneer die vertrekt. Voor het komende seizoen denk ik dat Bandé als concurrent van zowel Labyad als Neres zal fungeren. Uiteindelijk denk ik alleen dat Bandé in de spits terecht zal komen en dan kan Cerny op rechts spelen als hij de weg omhoog weer terug vindt.
2 0
Logokusser
Ach zit dat zo? Dan hadden ze Vince Gino Dekker ook wel.een contract kunnem aanbieden. Absurd dat hem geen contract is aangeboden.....Dat had Ajax Bandé niet hoeven aan te kopen en had dat ons een smak geld bespaard. Bamdé dir volgens zijn trainer Van Wijk (ex-Ajax) basiskwaliteiten mist en noemt hem.een niet-opgeleide speler. Strop van 9.5 miljoen. OT: Cérny is het voorbeeld van: leuk in de jeugd maar tekort voor Ajax 1. Fysiek ondermaats in 1 tegen 1, dat wordt dus: naar binnentrekken en schieten op doel. 13 in een dozijn op het hoogste niveau. Je zult het zien en ik zalmje er aan helpen herinneren.
2 -2
Ozymandias
Dekker hoort al sinds de B-jeugd niet meer bijde grootste talenten van zijn lichting en stond voor zijn blessure al een tijdje (bijna) stil in zijn ontwikkeling. Cerny is een VEEL groter talent dan Dekker. Maar leuk geprobeerd Logokusser...

Als je dan toch uitspraken van Van Wijk (de trainer van Bandé bij Mechelen) over Bandé wilt bespreken moet je er misschien ook bijzetten dat hij zei dat Bandé 1) goed is in het tussen de linies spelen, 2) sterk in de combinatie is, 3) als spits kan hij naar links en rechts kan uitwijken, in de bal kan komen of juist de diepte kan zoeken, 4) een echte winnaarsmentaliteit heeft en 5) trainingsbeest die het maximale uit zijn ontwikkling probeert te halen is. Trouwens zie ik Bandé meer als toekomstige centrumspits dan als buitenspeler.
1 0
Logokusser
Cérny én Bandé gaan het beiden niet redden in Ajax 1. Cerny zie hier onder en Bandé....voor iemand die basiskwaliteiten mist en een niet-opgeleide speler is; 9.5 miljoen speler is teveel.geld voor een GOK. We hebben Dolberg en Cassiera op 9, als Mateo in de punt gaat spelen is 9.5 euro teveel geld voor een bankzitter (op.welke positie dan ook, want Labyad én evt Tadic zullen zwz starten). Bandé waste of money en Cérny is leuk voor Jong Ajax, leuk voor in de jeugd (net als.Ebicilio, Ozbiliz etc) maar komt overall tekort. Wat je in de jeugd laat zien komt er meestal niet uit in Ajax 1.
1 -3
Ozymandias
Wat ongelofelijk knap dat jij in de toekomst kan kijken. Misschien moet je die superkracht voor iets beters gebruiken dan nonsense berichtjes op AS schrijven.

Dat Bandé een niet-opgeleide speler is en toch dit niveau heeft gehaald is juist iets goeds. Dat betekent dat er nog enorm veel rek in zijn ontwikkeling zit.

Ik vind hem als centrumspits nu al beter dan Cassierra. Hij heeft van nature een veel beter gevoel waar hij moet staan en lopen als spits.

Of Cerny zal slagen is niet te voorspellen. Het kan zijn dat hij slecht terugkomt uit zijn blessure maar aan zijn talent zal het in ieder geval niet liggen.
1 -1
Logokusser
Weet je wat jouw gebrek is? Jij hebt een inschattingsprobleem....De toekomst zal inderdaad aan mijn zijde staan, ik zal.je er fijntjes op wijzen wanneer hij getransfereerd wordt. Bandé beter dan Cassiera op 9.....wie is hier dan de toekomstdromer?
0 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
bande is niks.
mijn inschattings nivo is 95%.

het voordeel als je ajax 35 jaar hebt gevolgd, en echte talenten hent zien debuteren en goede aankopen hebt zien spelen.
de meeste jonge suporters zittem nu al 8 jaar naar shit voetbal te kijken, en denken dat elke nieuwe ajaxspeler een wereldtopper in de maak is.

we zijn totaal niet realistisch.
echte talenten hebben zowiezo 1 grote eigenschap, dat is balvastheid en kracht, in combinatie met techniek, en zijn positioneel gewoon slim en vaak leiders.

de talenten van nu hebben alleen een leuke techniek, of zijn snel.
met die eigenschappen alleen, red je het niet in het buitenland, zelfs niet bij ajax op langer termijn.

ik kan je nu al vertellen dat kluivert af gaat als een gieter bij roma. geen nederlandse jonge speler onder de 22 heeft het ooit gehaald in het buitenland, zelfs niet in gouden tijden.
1 -1
Logokusser
Tsja...dat probeer ik de mensen op AS ook al duidelijk te maken, velen zijn wereldster in de Ajax-jeugd maar in Ajax-1 wordt iets meer gevraagd.
0 0
Ozymandias
Oh is dat mijn gebrek? Wat goed dat jij mij daar aware op hebt gemaakt! Ik heb het trouwens niet over de toekomst. Ik vind Bandé NU AL beter dan Cassierra. Sterker nog, ik vind Bandé op bijna elk vlak (behalve bijvoorbeeld zijn kopkwaliteiten) beter dan Cassierra.

Hij heeft een betere dribbel, komt makkelijker (op een vreemde rommelige manier) een directe tegenstander voorbij, is positioneel (als centrumspits) van nature beter en blijft rustiger wanneer hij in kansrijke positie komt. Hij is ook meer bij het spel betrokken dan Cassierra.
1 0
Logokusser
Je versterkt mijn beeld dat ik van je heb....
0 -2
Ozymandias
Likewise, misschien kan je een keetje een inhoudelijke reactie proberen. Maar ik begrijp dat dit waarschijnlijk teveel gevraagd is...
2 0
Logokusser
Wat een gotspe. Ik ben een waarzegger terwijl jij wél kan vertellen dat Cerný goed genoeg is voor Ajax 1? Je wordt steeds beter. Afgezien van een invalbeurt tegen Celtic in Glasgow mét n doelpunt heb ik niks kunnen zien van de pracht en praal die jij hem toedicht. Genoeg voorbeelden van spelers die het leuk doen in de jeugd maar op het hoogste niveau falen, daar wordt iets anders gevraagd dan enkel het frivole onbezorgde dribbelen, het keer op keer winnen in een 1 tegen 1. Ajax1 is andere koek. Ik zal niks zien van Cerný van de grootsheids waarvan jij ondersteld die hij is en jij evenmin. Cerny wordt verkocht....wanneer is nog maar de vraag. Verhuur is al een goede optie van hem, misschien dat hij een middenmoter kan groeien en vanuit daar een stap kan maken. T is zoals je zegt, het "opleiden is belangrijk", hopenlijk is die aantal jaren dat hij bij ons geweest is genoeg om hem een modale profcarriere op te bouwen. Je bent naief en dat is ook wel schattig, maar romantiseer de boel maar niet te veel, je zal van de ene teleurstelling in de andere vallen. Groetjes in London!
0 0
geDaante
Zeker, zeer veel potentie, snel, vlot op de eerste meters, fijne dribbel, behendig, lichtvoetig, goed schot als ik me dat goed herinner.
5 -1
Ozymandias
Inderdaad, de vraag is nu vooral of hij die lichtvoetigheid niet is kwijtgeraakt door zijn blessure. Fischer stond na zijn blessure duidelijk veel zwaarder op zijn benen.

Trouwens heb ik Fischer het afgelopen seizoen een paar keer zien spelen en ik zou het helemaal niet erg vinden als hij terug naar Ajax zou komen.

Hij is duidelijk frisser in zijn hoofd en dan is hij gewoon een goede speler. Voor mij zouden Kostic en Fischer bovenaan het lijstje staan als er per se een linksbuiten bij moet komen.
2 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
fisher blijft een speler die faalt voor de goal, dat hij daar leuk speelt is puur omdat het nivo daar nog lager ligt als hier. die jongen kan daar beter blijven, dat is gewoon zijn nivo.

hij word gewaardeerd en voel zich lekker in zijn vel.
0 -1
Ozymandias
Fischer was in de jeugdopleiding juist iemand die erg rustig was wanneer hij een kans kreeg. Na zijn blessure was hij dat kwijt maar in Denemarken heeft hij dat weer teruggevonden.
0 0
Logokusser
Hup de.verkoop in. Te licht voor Ajax1.
1 -12
Duif63
Eens. Ik heb er ook nooit wat in gezien en dat heeft niets met zijn blessure te maken. Als Overmars zijn werk echt zo goed doet als de meesten hier denken dat hij doet kan hij hem vast wel verpatsen voor 20/25 miljoen. Hij is immers veel beter als Kluivert lees ik hier boven.
1 -2
Logokusser
Velen denken dat spelen in de jeugd/Ajax2 hetzelfde is als spelen in Ajax 1. Thy think again. Gevalletje Ozbiliz/Ebicilio.
1 -2
GvanderK
Zou wat zijn als hij het alsnog gaat maken
4 0
Djabber
Dat zou hem wel erg sieren. Die jongen heeft al flink wat mentale tikken te verwerken gehad.
3 0
noppenkoning
Bommen is het nieuwe kanonnen
0 -1
KleinMiljoen
Hoop dat deze jongen nog een kans krijgt.
4 0