Cerny gemotiveerd: 'Wil als 'een bom' terugkomen'

JesseTH, 22-06-2018 om 16:35, 20621 views, Ajax Life | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Vaclav Cerny kijkt er naar uit om te imponeren wanneer hij eindelijk terug kan keren in het rood-wit van Ajax. De vleugelspeler bevindt zich in de afrondende fase van zijn blessureherstel na een revalidatieperiode van een klein jaar. Waar er bij iemand in een dergelijke situatie vooral negativiteit verwacht wordt, kijkt Cerny met het volste vertrouwen uit naar wat nog komen gaat.

'Het gaat prima voor wat betreft het durven schieten, durven springen en landen op mijn geblesseerde been', spreekt de snelle buitenspeler tegenover Ajax Life. 'Ook durf ik vol te kappen en draaien met een bal, net als voor mijn blessure. Met duels ben ik nog niet bezig. Dat komt pas als ik weer met de groep meetrain en zo ver ben ik nog niet.' Ook het trainingskamp in Duitsland komt voor Cerny nog te vroeg. 'Met mijn blessure ben je wel echt acht of negen maanden zoet. Ik ga nu naar de zevende maand. Ik ben al zo ver gekomen. Ik wil nu niet te vroeg beginnen. We willen die fout niet maken.'

Tijdens zijn revalidatie kwam de Tsjech vier kilo pure spiermassa aan. 'Dat is best veel voor mij, want ik kom niet zo makkelijk aan. Ik wil natuurlijk wel lichtvoetig blijven als buitenspeler en dat blijf ik ook, maar ik kon fysiek wel wat extra’s gebruiken en dat is me nu gelukt.' Er wordt Cerny gevraagd op welke vleugel zijn voorkeur ligt en daarin is hij duidelijk: rechts. 'Maar toen ik in de C’tjes speelde, was ik puur linksbuiten. Ik werd een beetje rechtsbuiten in de A1 en bij Jong Ajax, maar in principe kan ik aan allebei de kanten goed uit de voeten.'

Waar er bij een blessure vanzelfsprekend vooral negatief gepraat wordt, heeft Cerny de knop gevonden om het om te zetten in iets positiefs. 'Dat klinkt misschien heel raar, maar je leert er gewoon heel veel van. Ik denk echt dat ik hier sterker uitkom. Ik heb mijn rust gevonden en ben nu echt een prof. Niet dat ik mij daar niet al bewust van was of gek deed, zo is het niet, maar zo’n zware blessure maakt je wel bewust van bepaalde zaken.'

Comeback
Tot slot spreekt de jongeling over zijn naderende comeback in Ajax 1. Met trainer Erik ten Hag kwam het nog niet ter sprake, maar na het vertrek van Justin Kluivert is het wel een feit dat er een gat is om op te vullen. 'Ik wil als ‘een bom’ terugkomen. De huidige trainers kennen mij nog niet goed. Toen zij kwamen, kampte ik al met een blessure. Dus ik wil de staf straks op de training laten zien dat ik er weer ben. Ik zie dat echt als een heel mooie kans.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AJAXTHELEGEND
Gun het Cerny wel , goed om te horen dat hij op de goede weg terug is .Dat beetje geluk aan zijn zijde, en een kans , hoop ik dat Cerny de nare bijsmaak van het vertrek van Kluivert kan wegspoelen bij mij ,en ook bij het publiek .Het komend seizoen wordt Cerny's seizoen. Hopelijk keert hij sterker dan ooit in het eerste terug .
3 0
Rentokill
Van 'terugkomen' is eigenlijk geen sprake. Hij was er nog lang niet. Zie het eerder als alsnog de belofte inlossen. Succes! Kansen zullen zeker komen.
2 0
AJAXTHELEGEND
Cerny speelde wel al eerder in het Eerste van Ajax ,dus dan is er volgens mij sprake van een terug komst in het EErste elftal.
0 0
martin1234
Gezien al de tegenslagen die hij gehad heeft, ben ik sowieso al blij dat hij profvoetbal kan spelen. Of hij het bij Ajax redt, dat zullen we zien. Ik hoop het wel natuurlijk.
1 0
FissaDeGekste
Ik gun het deze jongen wel enorm hoor. Soms komt ie op het veld over maar echt een enorm bescheiden jongen en hij is A. een klassieke rechtsbuiten en B. in mijn ogen zeer talentvol.
Maar dat waren er meerderen voor blessureleed. Hoop dat hij kan verassen, als hij zijn plek af weet te dwingen weten we in ieder geval zeker dat hij op niveau is teruggekomen :-)
4 0
Pierre Heno
Ik zou zeggen 'geen woorden maar daden' Cerny.
0 -3
DonAdam
Het verrast mij helemaal niets dat jij met die slogan komt.
0 0
Pierre Heno
Ah ..MaDonA is weer back on-line. Goeie post meteen. Krikt het niveau meteen weer wat op . Maar zo te lezen zie jij het dus wel zitten met Cerny in Ajax1. Nou benieuwd of Ten Hag het gaat proberen. Speelde vaak aardig in JA maar in Ajax 1 maximaal 10 min acceptabel per gespeelde wedstrijd. Lijkt me toch net iets te weinig Donny.
0 0
Oliveira
Blessure van een jaar is een lange periode. Ik weet niet in hoe verre Cerny zich nog kan ontwikkelen maar ik zou hem toch nog zeker een jaar zich laten bewijzen om te kijken of hij goed genoeg is om mee te kunnen. Je kunt hem daarna altijd nog mededelen dat hij mag uitkijken naar een andere club.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik ben nooit een fan geweest van cerny, maar ben toch wel heel benieuwd naar de nieuwe cerny, die gewoon een goed voorbeeld geeft door aan zijn spierkracht te hebben gewerkt. de meeste jong ajacieden zijn daar gewoon te lui voor en komen daardoor te kort. je hebt niks aan die panharinkjes.
wie weet kan hij nu wel zijn kwaliteiten laten zien, omdat hij door die spiermassa gewoon sneller duels wint.
1 -3
Dennis1964
Kan er zomaar ineens staan en de verrassing van het seizoen worden
1 -4
trooop
Staat al jaren stil in z’n ontwikkeling, vooral door blessures, maar ook van een fitte cerny was het maar de vraag geweest of hij de verwachtingen had ingelost. In het seniorenvoetbal is hij me altijd erg tegengevallen. Niet (meer) genoeg snelheid, ontoereikende techniek, te weinig variatie in z’n acties, mentaal instabiel. Veel te makkelijk te verdedigen, kortom. Hij heeft dat jeugdige nooit echt achter zich weten te laten.

Als Ajax voorin leuk en kort gaat combineren zie ik eventueel nog mogelijkheden, daar is hij goed en snel in. Als hij het vooral zelf moet gaan doen, 1 tegen 1 of tegen dubbele dekking, is het imo einde verhaal bij Ajax.

Mensen die hem meer potentieel dan kluivert toedichten zou ik trouwens een andere hobby adviseren.
3 -3
Jelephi
Niet goed genoeg, wel sympathieke jongen. Lekker verhuren of verkopen aan pak 'm beet PEC.
0 -1
Afca85meer
Kunnen we deze kerel alstublieft niet een eindelijk een keer lozen? Kansen genoeg gehad bij ons maar nooit laten zien.
1 -7
PetrusKeizer
ben er niet stuk van. voetbalt als n blind paard.
3 -4
Middenweg401
Het tegenovergestelde hier. Altijd fan geweest van Cerny. Een mooie dynamische speler met veel diepgang en drang naar de goal, die op z'n best is als hij een beetje mag zwerven.
Overzicht mag soms wat beter, maar... het lijkt vooral een speler te zijn tegen zichzelf gaat spelen als het tegen zit. Hij wil iets te graag heb ik het idee. Een beetje vergelijkbaar met Fischer wat dat betreft.
Hoe dan ook, Cerny heeft meer potentieel dan Kluivert, al lijkt Kluivert stabieler te zijn qua zelfvertrouwen.
5 -3
FissaDeGekste
Top, iemand die er hetzelfde over denkt als ik :-D
1 -1
Michelinho
Hij raakte geblesseerd op 25 oktober, dus het is nu al acht maanden. Lekker man, dat kunstgras.
0 -2
noppenkoning
Cerny zeer bruikbaar als je voor staat en er komt ruimte achter de verdediging omdat tegenpartij meer risico neemt
1 -2
Ajaxbrl
Hij is nog jong genoeg voor JongAjax
1 -3
glob
Verras ons maar Vaclav.
1 -2
EricAjax1
laatste kans komen seizoen.. hoop dat hij hem pakt.. en anders verhuren in de winter aan een subtop eredivisie team
1 -1
sjaakahz94
Heeft veel meer dan talent dan een Kluivert. Maar ook veel meer pech dan een Kluivert. Snelle jongen, goede dribbel en een uitstekend rendement (lees scorend vermogen). Ook nog een linkspoot en kan op beide flanken uit de voeten. Hoop dat hij zich terug kan knokken.
7 -2
Cruijff72
Hij heeft echt niet meer talent dan kluivert. Is een beetje blind op het veld en staat vooral niet echt vast op zijn voeten (snel uit balans). Maar mischien is dat verbeterd nu hij er zo lang heeft uitgelegen. Toch wel een kans om wat spiermassa erbij te trainen.
3 0
Djabber
Ik gun het hem van harte. Hele vriendelijke beleefde jongen. Keer kort gesproken na een wedstrijd van jong Ajax.
2 -1
ZlatanI
Komt goed met Cerny, maar Neres speel je niet zomaar uit de basis. Hoop dat Ten Hag hem lekker vaak laat invallen.
0 -1
talent020
Cerny zou zich eigenlijk moeten richten voorlopig op de plek van Linksbuiten, de concurrentie met Bande en Johnsen moet hij wel aankunnen, dan heb je met Cerny en Neres 2 buitenspelers met veel diepgang
0 0
Ozymandias
Hopelijk is zijn wendbaarheid en explosiviteit niet afgenomen door deze zware blessure. Cerny is een talent uit de 'hors catégorie' maar heeft zich de afgelopen twee seizoenen niet verder kunnen ontwikkelen. Dat betekent dat hij een behoorlijke achterstand heeft opgelopen. Hopelijk blijft hij fit en kan hij alsnog doorbreken bij Ajax. Het zou mooi zijn als hij Neres over één/twee seizoenen kan vervangen wanneer de Braziliaan vertrekt.
7 -3
X-RaY
Eens. Je gunt het die jongen ook na zoveel ellende want dat doet mentaal veel met je kan ik me voorstellen.
6 -1
Ozymandias
Inderdaad, hopelijk kan hij tot de winterstop veel wedstrijden voor Jong Ajax in de Jupiler League spelen. Dan kan hij daarna misschien een half seizoen worden verhuurt om ook op Eredivisie niveau veel wedstrijden te spelen.
2 -2
GvanderK
Zou wat zijn als hij het alsnog gaat maken
4 0
Djabber
Dat zou hem wel erg sieren. Die jongen heeft al flink wat mentale tikken te verwerken gehad.
3 0
noppenkoning
Bommen is het nieuwe kanonnen
0 -1
KleinMiljoen
Hoop dat deze jongen nog een kans krijgt.
4 0