'Zegt genoeg dat Ajax mij niet wilde verkopen'

BVeenstra, 22-06-2018 om 07:10, 23203 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Mateo Cassierra heeft er nog altijd alle vertrouwen in dat hij kan slagen bij Ajax. De Colombiaanse spits wordt in het komende seizoen verhuurd aan FC Groningen en bij die club heeft hij bovendien grote doelen. 'Ik wil in de topdrie van Eredivisie-topscorers komen en de fans van FC Groningen laten genieten', zegt hij in een interview met De Telegraaf.

Het tekent de ambities van de aanvaller, die weet dat Ajax nog altijd geloof in hem heeft. 'Het zegt genoeg dat de club me niet wilde verkopen en een verhuur met een optie tot koop onbespreekbaar was. Dat betekent dat de club in me gelooft. Maar het allerbelangrijkste is nu om veel voor FC Groningen te spelen en belangrijk te zijn. Wat er dan na dit seizoen gebeurt, zie ik dan wel weer.'

Een goed gevoel heeft Cassierra ook bij FC Groningen, waar hij warm werd ontvangen. 'Ik ben door Ron Jans thuis ontvangen en hij overtuigde me van de meerwaarde die ik in de speelwijze van FC Groningen kan zijn. De club heeft veel geloof in mij', aldus Cassierra, die nog niet zo snel carrière maakt als zijn landgenoot Davinson Sánchez. 'Dat Davinson wel gelijk in Ajax 1 kwam, had met zijn positie te maken, maar vooral met dat hij een ontzettend goede, sterke speler is die bij Atletico Nacional in Colombia al een vaste basisplaats had. Hoewel we compleet verschillende spelers zijn, is Davinson een voorbeeld voor me', vertelt de spits, die nog altijd bevriend is met Sánchez.

Voor nu gaat het vizier op FC Groningen. Al op 15 september speelt hij met zijn tijdelijke club tegen Ajax. 'Natuurlijk kijk ik uit naar de wedstrijd tegen Ajax. We willen hoog eindigen. Dus ik zal toch echt mijn best doen', lacht hij tot slot.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FissaDeGekste
Eerlijk gezegd vond ik hem in zijn eerste maanden te licht, maar nu kwam hij eigenlijk al op mij over alsof hij best een kans verdiende in Ajax 1. Nu ff een jaartje lekker ballen in Groningen en daarna terug naar de Arena!
0 0
PampamAjax
Dit soort teksten doen mij zeer veel deugd. Een hele verstandige jongen met veel ambitie, 1 van de redenen waarom ik het Cassierra zo gigantisch gun. Had iedereen deze mentaliteit maar bij onze club, altijd positief, hoofd omhoog en doorgaan. Siert hem ook enorm dat hij in de top 3 topscorers wilt komen. Laten we zien wat hij brengt!
3 0
chrisjuhhh
Die komt ijzersterk terug , mark my words .
0 0
Red Devil
Hopen dat hij zich goed gaat ontwikkelen bij Groningen en dan klaar is voor Ajax 1.
0 0
Kilum
Ik heb nog wel vertrouwen in deze jongen. Ik weet niet of Groningen de juiste club is voor hem. Ik had hem liever in een wat meer voetballende ploeg gezien zoals PEC bijv. maar goed, ik ben benieuwd.
3 0
NouridolbergNeres34
Is gewoon een uitstekende meevoetballende spits. Hopelijk doet hij het goed in groningen. Heeft de pech gehad dat dolberg als een komeet uit de lucht kwam onder bosz en we hadden bertje toen ook nog. Dit jaar had hij een kans verdiend toen dolberg geblesseerd raakte, huntelaar speelde ontzettend matig en zelfs toen die geblesseerd was kreeg siem de kans.
2 0
Vak430
Off: Ajax thuisshirt is officieel bekendgemaakt
0 0
NouridolbergNeres34
Die rare vlakjes in de rode baan, ik ben er niet kapot van. En dat kraagje.
0 0
mistermiyagi
Volgend seizoen scoort hij 18 goals voor FC Groningen en keert terug bij Ajax als 2de spits.
Hopen dat Dolberg nog 2 jaartjes blijft en dan een overstap zal gaan maken.

Cassierra heeft alles om eerst spits te worden van Ajax.
3 0
WesleySonck
Zivkovic speelde geweldig bij Groningen maar kwam er bij ons totaal niet aan te pas. Vraag me af of verhuur aan dit soort clubs voor een spits nou echt een goed plan is. Al denk ik dat hij met zijn kwaliteiten een prima eerste spits voor Groningen gaat worden
0 0
Ruff Rhythim
Dit wordt nu zn 3e jaar hier.
Hij moet het nu wel laten zien op Eredivisie niveau, anders is het wel klaar lijkt me.
3 0
godenzonenssuper
Dat zou je denken ja.
Maarja, iemand uit Zuid Amerika mag volgens sommige mensen hier rustig 5 jaar “wennen” heb ik het idee af en toe.
0 -1
vincent_DV
5 jaar is natuurlijk te lang. Maar wat is er mis mee dat als er een jongen van 19 wordt gehaald, pas echt doorbreekt op zijn 22e(Na zijn periode bij FC Groningen dus). Hij is toch gewoon gehaald als groot talent en niet per se als nieuwe eerste spits? Vooral de spitspositie is nou eenmaal een positie waar je minder snel doorbreekt omdat het een cruciale positie is in het veld. Voor sommige spelers heb je gewoon wat meer geduld hebben.
1 0
Danos
klopt en bijv Klaas-Jan kwam ook pas op zijn 22ste naar Ajax en die heeft toch geen onaardige carrière gehad
0 0
Koekepeer
Hij had vorig jaar gewoon een kans verdiend. Huntelaar raakte geen pepernoot op een gegeven moment.
4 0
Michels
Hoop dat hij de pannen van het dak gaat spelen in Groningen!
6 0
KleinMiljoen
Lijkt me meer dat Ajax gewoon geen verlies wil maken en zo hoopt de waarde nog wat op te krikken met een goed seizoen voor deze koekenbakker
1 -18
Oliveira
Cassierra is gewoon een goede speler en hij doet altijd z'n best. We hoeven ook niet iedereen die niet eerste keuze is gelijk al te bestempelen als afval.
0 0
JanTa
+1
0 0
Okocha078
Beetje respect voor deze man mag wel. Zeker geen koekebakker. Werk hard, zeurt nooit en maakt stappen, laten we hopen dat hij een goed seizoen draait bij Groningen., dan zie ik zeker nog toekomst in hem.
13 -1
KleinMiljoen
Ik werk ook hard en zeur nooit. Als dat al het criteria is om spits van Ajax 1 te worden.
1 -11
X-RaY
Tuintjes schoffelen is heel wat anders hoor...
9 0
Okocha078
Ik zeg ook dat hij stappen maakt, dus hij word beter. Hoop dat hij dit jaar je mond snoert.
2 0
KleinMiljoen
Hoop het ook
0 -1
jaripettersson
Je zeurt.
2 0
Gooseman
Groot aandeel, zoniet grootste aandeel, gehad in de titel van JA. Niet minder dan de Dolberg van afgelopen seizoen. Jammer dat Ten Hag Siem in de spits zette i.p.v. Matteo. Dan had ik nog wel eens willen zien wie er de laatste wedstrijden eerste spits was.
4 -1