Ten Hag: 'Kluivert nam beslissing tijdens vakantie'

BVeenstra, 21-06-2018 om 10:05, 31498 views, Ajax Life | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-trainer Erik ten Hag vindt het jammer dat Justin Kluivert binnen afzienbare tijd naar AS Roma zal vertrekken. De oefenmeester van de Amsterdammers heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om de buitenspeler voor Ajax te behouden, maar de beslissing van Kluivert stond vast en daar viel niets meer aan te doen.

De transfersoap ontstond eigenlijk na een interview van Kluivert in De Volkskrant, waarin hij vertelde zijn contract niet te gaan verlengen bij Ajax. Ook Ten Hag las het interview, maar hij denkt er het zijne van. 'Ik denk dat ik meer dan goed contact heb en had met Justin en hij bezigt tegen mij in ieder geval niet deze taal', aldus Ten Hag, die daarbij in het midden laat hoe groot de mogelijke invloed van zaakwaarnemer Mino Raiola is, tegen onder meer Ajax Life.

Zelf dacht Ten Hag dat Kluivert wilde blijven, zo vertelt hij. 'Of laat ik het zo zeggen: hij wist het niet, liet het in het midden, overwoog het. Uiteindelijk maakte hij tijdens zijn vakantie de keuze om weg te gaan, want dat wil hij dan graag. Hij heeft het mij persoonlijk verteld', aldus Ten Hag, die zegt 'gevochten' te hebben om Kluivert voor Ajax te behouden. Toch denkt de trainer dat de jongeling ook in Rome kan slagen. 'Dat is helder, maar misschien was het beter om bij Ajax te blijven. Al wil ik ook niet zeggen dat de keuze voor AS Roma een slechte zou zijn.'

Zie hier de nieuwe trainingscollectie van Ajax voor het nieuwe seizoen!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oudegarde 126
Gaat in de serie B spelen, heerlijk 3x verhuurd en hoop dat ze z’n hem een ‘het enkeltje’ van Basten verkopen daar.
Wat een dankbaarheid met je stoere praat. Die achternaam van je ben je niet waard.

Je vader ging ook net zo vroeg weg , had 2 flinke fouten in de stad gemaakt maar Patje kon weinig fout doen bij ons. Smetje..eind van z’n carrière naar een goor clubje in het zuiden maar dat was echt een fijne gozer...

En heeft ff een andere status bij ons (2x nl kampioen en drukt er ff eentje in op zn. 18e in Wenen!! ) .... Slappe zak. Geen echte Amsterdammer. en die dikke nepzigeuner van een pizzabakker. Hoop dat er een punt peperoni in z’n strot mag blijven hangen.

Groet,

JO-de-jong
0 0
ajaxrulesz
Ik heb behoorlij kwat westrijden van parma serie B gezien met talent alessio da cruz, en dat was vechten voor hem om in de basis te blijven ten zijn en ik vind hem nu niet kwalitatief veel minder dan kluivert die direct de overstap maakt naar italiaanse top,. Ik was nog enthousiaster toen ik alessio voor parma zag spelen dan kluivert in menig eredivisie westreijd.
0 0
AFCAlways
De naam Raiola hoef ik ook niet meer te lezen. Het zijn uiteindelijk de spelers en clubs die bepalen. Niet hij.
0 0
CruyffFootball
Klopt.
Maar het is wel toevallig dat zijn clienten malen, kishna, bouy en Kluivert telkens met allerlei huil verhaaltjes kwamen aanzetten.
Vindt je niet?
2 -1
Bocarra
"Roma is technisch blut en moet rekening houden met de regels rond Financial Fair Play. Daardoor is zijn komst naar het volgende boekjaar geschoven. Kluivert wordt dus waarschijnlijk op 1 juli gepresenteerd.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
technisch blut.
net als de belastingdienst, die nog steeds niet mijn geld over heeft gemaakt.
0 0
Bocarra
:-)))
0 0
JanTa
Bewijzen kan ik het niet maar het zou mij niet verbazen als Raiola hier een belangrijke rol heeft gespeeld.
0 0
Rentokill
Ik weet niet hoor. Dat vind ik wel erg baud om zoiets zomaar te beweren zonder enige onderbouwing. Ik denk eerder dat Mino heeft gezegd: “Okay Justin als jij dan per sé weg wil dan help ik je wel, gratis omdat je zo’n lieve jongen bent. Maar je kan ook verlengen he?” Ja, zo is het gegaan.
0 0
godenzonenssuper
Nee echt?
5 0
3*stars*3
100% dat Mino een hele belangrijke rol had gespeeld.
Er zit vaak ook een lijn naar Italië als zijn spelers vertrekken vertrekken uit Amsterdam.
Destijds met: Ibra, Maxwell, Grygera en later met Bouy, Kishna en Justin.

Dat Mino ff zijn vriend Willem Vissers had gebeld en Justin een aantal opmerkingen van Mino ging herhalen, zoals 'Ajax wilt aan mij verdienen'.
Of 'ik hoorde van mijn zaakwaarnemer dat Ajax mij wou verkopen aan Spurs', zegt genoeg.

Justin is gewoon te dom om te poepen en Mino lacht.
1 0
Redrum
Die Erik is ook wel een beetje naief of niet dan? Mijn hemel zeg. DoMino en Justin hebben de beslissing om te vetrekken al heel lang geleden genomen. Dat hij tegen zijn eigen trainer nog een toneelstukje heeft lopen spelen al die tijd zegt genoeg over Justin en dat is ook de reden dat we hem wat mij betreft het beste gewoon kunnen negeren en vergeten. Hij heeft hier gewoon niet gevoetbald wat mij betreft en mocht hij ooit langskomen als tegenstander in de Arena vind ik dat we hem gewoon volledig moeten negeren. Geen fluitconcerten, niks. Hoe hij het gaat doen bij Roma kan me ook geen reet interesseren eerlijk gezegd.
3 0
Rudolph J
Ten Hag weet alles.
0 0
Cruijff72
Ik denk dat kluivert ons nog gaat verbazen in Rome. Hij heeft in feite alles: snelheid, goed schot, wendbaarheid, prima techniek/ aaname, felheid en een goede dosis zelfoverschatting. Dit is echt een groot verlies voor ajax. Hoe lang is het geleden dat ajax een buitenspeler met deze potentie heeft opgeleid? In de jeugd zie ik nu ook niet meteen een buitenspeler met kluiverts potentie..
1 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Kluivert voor tadic en nog 2 miljoen kado? Deal van de eeuw.
0 0
NouridolbergNeres34
Je vergeet het salaris van Tadic even, die gaat zeker een miljoentje of 3 pakken per seizoen.
0 0
chuckie88
Je bedoellt het andersom denk ik
0 0
AJAXTHELEGEND
Kluivert had aan zijn contract gehouden moeten worden ,,of verlengen ,of jaartje op de bank bij Jong Ajax .
1 -1
Ozymandias
Tja, als je 18-22 miljoen voor iemand kan krijgen ga je hem natuurlijk niet een jaatje op de bank zetten om hem vervolgens transfervrij te laten gaan.
2 0
Ajax4life94
18 mil eruit kunnen trekken van een 19 jarig jochie die nog niks heeft laten zien en nog maar 7 maanden een contract had! Ik zeg goed gedaan Marc!!
2 0
Nickl
succes op de bank snotneus
0 0
Rsv
Kluivert is echt een loser
0 -1
Rentokill
Er zijn 2 slachtoffers: Kluivert en het Nederlandse voetbal.

Kluivert omdat zn ontwikkeling stopt (hij mag niet meer leren maar moet er staan). Voor het geld had hij het niet hoeven doen. Pa en Ma zijn loaded. Dus dan doe je t voor prestige... Riola heeft hem daarin denk ik verkeerd geïnformeerd.

Het NL voetbal omdat eens te meer een speler te vroeg weggaat en niet zal uitgroeien tot een toegevoegde waarde. Ik schat zo dat heel wat talentjes op deze manier weliswaar hun bankrekening maar niet hun potentiële waarde voor het NL-11tal gespekt hebben.

Ajax is niet slachtoffer. Dat strijkt een prima bedrag op voor hem. Voetbaltechnisch leveren we niet zoveel in.
Maar de grote winnaar in dit spel is de zaakwaarnemer, die 20% van de afkoopsom heeft bedongen. Het grote doel van deze zaakwaarnemer is met deze 20% duidelijk. Zo goed en zo snel mogelijk 'wegzetten'.

Edit: Of..... Kluivert verbaast ons allemaal en groeit uit tot eigenwijs fenomeen. Dat zou een verassing zijn, want tegen de statistieken in.
1 0
mickey2602
Je zegt voor het geld hoeft hij het niet te doen want Pa en Ma zijn loaded. Hoe zit het dan met die verhalen over Ma en dr schulden wat ik hier weleens las?
0 0
Rentokill
Heb je haar huis wel eens gezien. Weet je wieg aar vriend is? Los daarvan weten jij ook dat Justin nooit een dag gewerkt heeft en sat ook nooit zal hoeven doen.
0 0
southmokum
Die keuze van Kluivert was al gemaakt toen hij begin vorig seizoen vertelde dat zolang hij bij Ajax speelde er niet verloren zou worden van Feyenoord of PSV. Dat was toen opzich een veilige belofte nu er nog maar twee potjes gespeeld hoefden te worden. Hij heeft nooit de intentie gehad bij te tekenen.
0 0
insectenverdelg
Exact. Alles is strategie van Mino geweest. Van t roepen dat hij t liefst blijft en t logo kussen aan toe. En t niet normale salaris eisen etc. Allemaal in t plan.
0 0
Adios
Kluivert nog 1 jaar houden of Tadic voor 4 jaar, ik zou het ook wel weten!
1 0
korem
Precies !! We worden er heel veel beter op met tadic in plaats van kluivertje, op twee leuke acties na heeft hij heel weinig laten zien in Ajax 1
1 0
afcasven1995
Eriksen, Vertonghen, Alderweireld, Klaassen, Suarez, Sneijder, vd Vaart, Blind. Gingen allemaal weg toen ze de beste speler van de Eredivisie waren. Helaas zijn de tijden veranderd. Clubliefde bestaat niet meer. Zelf niet bij een Amsterdammer die al bij Ajax speelt sinds die kan lopen en altijd vertrouwen heeft gekregen.

Hoop dat ie snel tekent en dit het laatste topic over meneer Kluivertje is.
3 0
Sterretje73
Denk eerlijk gezegd dat hij allang getekend heeft...
0 0
Bky
Blij dat dit rotjong weg is, anders hadden we nooit Tadic gehaald.
1 0
Ajacied33
Waarom heeft Kluivert eigenlijk nog niet getekend daar in Rome?
0 0
Tecmessa
Eerder al bericht: Roma wil de transfer pas bekend maken in Juli ivm het boekjaar. Dus er zal ergens volgende week wel officieel nieuws komen.
0 0
Ajacied33
Oké thanks
0 0
AjaxBaggio
Zo lang Frenkie en De Ligt maar blijven. Kluivert is vervangbaar!

Ben niet haatdragend, dus ik hoop voor Kluivert en het Nederlands voetbal dat hij gaat slagen.
Maar wat zal ik ik blij zijn als hij daadwerkelijk heeft getekend. Ben het Kluivert nieuws wel een beetje zat nu. Wil me lekker focussen op Sturm Graz en de nieuwe selectie.
1 0
grannig mokum1
Ik hoop toch dat hij gaat maken in Roma, want dat komt ten goede voor zich zelf en voor Nederlandse elftal, als er geen spelers die door breekt in de top dan bijven we tobberen in het zelfde.... waar Nederlandse elftal nu zit.....
2 -1
godenzonenssuper
Heerlijke speler, vreselijk ventje.
2 0
AjaxCitizen
Blij als hij eindelijk weg is.
1 -1
De Stift
Doodzonde dat hij gaat. Heerlijke speler, echte Ajax-speler. Kluivert toont aan dat clubliefde niet meer bestaat. Krijgt bij Ajax vanaf zijn 7de de kans zich te ontwikkelen, vertrekt bij de eerste de beste mogelijkheid. Ondankbaar kreng.
13 -1
Kilum
Je carriere weg gooien voor een paar stuivers, het blijft een dingetje bij die jonge gasten. Neem een voorbeeld aan C. Eriksen. Niet weg gaan tot je absoluut de beste bent en dan niet meteen naar de top van het voetbal maar een tussen stap maken. Als Christian deze zomer inderdaad naar Barca gaat komt hij daar binnen als de grote ster en zal dus ook spelen.
16 0
chuckie88
100 % gelijk.. alleen ff klein dingetje... paar stuivers is in dit geval wel 7 miljoen euro...
0 0