De Jong voorlopig nog niet inzetbaar bij Ajax

BVeenstra, 20-06-2018 om 15:00, 20777 views, Voetbal International | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax kan voorlopig nog geen gebruik maken van Frenkie de Jong. De middenvelder staat al sinds eind februari aan de kant met een enkelblessure en de kwetsuur is nu dermate ernstig dat hij volgende week nog niet mee zal gaan op trainingskamp naar Duitsland, zo meldt Voetbal International.

Aankomende maandag vertrekt Ajax voor een trainingskamp naar Duitsland, waar twee oefenduels gespeeld zullen worden. Daley Sinkgraven, die woensdag volledig meetrainde met de groep, gaat in tegenstelling tot De Jong wél mee naar Duitsland. De linkspoot komt terug van een zware knieblessure en wordt dan ook rustig gebracht. Sinkgraven zal niet met alle trainingsonderdelen meedoen.

Verder is er ook nieuws over Donny van de Beek. De middenvelder had tijdens de oefentrip van Oranje last van zijn lies. Volgende week zal er meer duidelijkheid komen over de ernst van zijn blessure. Doelman André Onana trainde woensdag binnen, maar zal de komende dagen weer buiten gaan trainen.

Tot slot: Siem de Jong viel tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen uit met een kuitblessure, waarover nog niet gezegd kan worden of het ernstig is. Vaclav Cerny, die kampt met een knieblessure, werkte woensdag een hersteltraining af. Zijn rentree wordt in het najaar verwacht.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De Stift
Er is een groot voordeel aan de blessure van De Jong: namelijk dat hij een stuk onaantrekkelijker is voor clubs om hem nog dit jaar over te nemen. Wat dat betreft hoop ik dat hij pas weer 2 september helemaal fit is. Overigens hoop ik dat Ajax -na Tadic- ook nog gaat proberen om Mason Mount aan te trekken. De Jong zal naar alle waarschijnlijkheid na dit seizoen vertrekken en met Mount hebben we dan zijn vervanger al in huis. Bovendien is een middenveld -in een 3-5-2 systeem- met Labyad, De Jong, Tadic, Mount, Van de Beek er eentje om je vingers bij af te likken. Tikkie-Takka in de lage landen!
0 0
Pierre Heno
Het ziekenboegje raakt nog voordat er ook maar één serieuze wedstrijd is gespeeld al weer aardig vol. Of zal 't allemaal wel meevallen?
1 0
Stone020island
De ergenis komt weer naar boven. Die pleuris ten hag is weer in amsterdam. Frenkie geblesseerd, donny last. Wat klote zeg.

Zie wel dat siem last heeft. Dat is in ieder geval mooi. Ben hem dankbaar voor 15 mei maar hoef hem nooit meer in een auax shirt te zien
1 -5
vdvaart23
jezus. Jij moet gezellig zijn op feestjes.
0 0
louis60
Handbal verdediging en 1 snelle uitbraak. Wie geen goede spelers heeft moet slim zijn. Grapje. Natuurlijk komen er nog zeker drie toppers bij. Linksbuiten, middenveld en rechtsback. Zeker weten. Geduld.
0 -1
Dennis1964
Dat wordt nog knap lastig tegen Sturm Graz. Zonder Donny en Frenky mis je toch creativiteit op het middenveld.
1 -1
Ajaxvooraltijd
De meeste blessures ontstaan door dat kutgras en die ontzettend lompe eredivisiespelers bij degradatiekandidaten.
1 -2
de-Ajacied
En door te lang, te Duits, te trainen
1 -1
debarbaar
Misschien toch maar eens een echte medisch staf met verstand van zaken aantrekken dan.
3 -1
Restored
Ze doen toch iets verkeerd met trainen als we zoveel langdurige blessures hebben, Sinkgraven, Cerny, Dolberg en nu Frenkie...
2 0
trooop
Continue die terugslagen bij onze meest technische spelers, dolberg, sinkie, frenkie. Fucking prutsers zijn het in onze medische staf. Geen enkelblessure ter wereld die niet uit zichzelf binnen een halfjaar genezen is. Tenzij onze revalidatiespecialisten zich ertegenaan gaan bemoeien.
1 -1
Lazell
Aaah kut man van Frenkie. Die hebben we hard nodig.
0 0
Duif63
Het is niet te hopen dat hij een 2e Sinkgraven wordt. Anders toch maar goed nadenken bij een bod van 50 van Barça.
1 -6
AdK
Dat is niet eens geboden, dus stop met dromen over die miljoenen
2 0
Joseph
Dan zal Labyad wel naar het middenveld gaan, dat is redelijk mager, maar in ieder geval iets. Maar op linksbuiten heb je dus alleen Bandé, dat is onacceptabel met zulke belangrijke wedstrijden voor de boeg.
4 0
Dexy
Ik mag hopen dat het bij Vd Beek niet iets langdurigs is. We hebben al zo weinig middenvelders, zeker met al die WK-gangers die pas later aansluiten bij de groep.

Nu nog meer blessures erbij zou echt heel slecht uitkomen. Zelfs mét Donny erbij moeten we waarschijnlijk al met een geknutseld middenveld gaan spelen in de voorbereiding, je wilt niet weten wat het gaat worden als hij ook nog wegvalt...
0 0
gi0vanni
Gaat lekker, en het enigste jaar waarin het meeviel was onder Bosz. Maar zijn trainingen waren niet goed volgens Ajax. Er moest veel meer en veel harder worden getraind en dan het hele jaar door en het liefst tijdens de voorbereiding en winterstop super veel.
4 0