Telegraaf: Barça meldt zich voor De Jong

NielsE, 11-06-2018 om 07:04, 57812 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

FC Barcelona heeft zich zondag wederom gemeld voor Frenkie de Jong, meldt De Telegraaf. Volgens het doorgaans betrouwbare medium betreffende Ajax-nieuws willen de Catalanen spijkers met koppen slaan met het jonge talent.

Directeur spelerszaken bij Ajax, Marc Overmars, zou echter onder geen enkel beding mee willen werken aan de transfer, dit ondanks het feit dat er nu al bedragen rondzingen rond de 40 miljoen euro. Barcelona zou de jongeling zo snel mogelijk willen overnemen, om zo de concurrentie te snel af te zijn. Onder meer Manchester City en Paris Saint-Germain zouden ook serieuze interesse in het toptalent hebben. 

Zodoende beweert De Telegraaf dat de Catalaanse club er geen problemen mee zou hebben als Ajax de jonge middenvelder nog een jaar huurt. Echter wil Barça de jongeling dus al wel zo snel mogelijk contracteren om De Jong zo niet mis te lopen. Diezelfde De Jong zou aangegeven hebben minimaal nog een seizoen in Amsterdam te willen blijven, dit omdat hij door zijn blessure het Ajax-publiek nog niet heeft laten zien wat hij zou willen laten zien. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
verhuur de Ligt ? verkoop de Jong?
-> opstappen vd Sar overmars en RvC
0 0
suske
Oud nieuws en al achterhaalt. Gedateerd op 11/06/18. om 17.04.
0 0
AgeM
Nou? Wat is er uitgekomen dan ?
Allemaal luchtfietserij
0 0
DeMeervanweleer
Gewoon aan contract houden, heeft nog geen 50 erededivisie wedstrijden gespeeld. Zakelijk moet je nooit gereduceerd verkopen en dan terug huren. Laat ze maar tegen elkaar opbieden na een goed seizoen. 70-80-90- miljoen. Overmars is echt niet gek.
0 0
HilversumNoord
Waarom deze jongen laten gaan? zoveel talent maar zo weinig speeltijd. waarom?
0 -1
ajaxinho
Hij was lang geblesseerd na de winterstop net toen hij zijn vorm weer te pakken had.

Gewoon laten gaan (voor de hoofdprijs) als hij wil gaan.
Alleen echte Ajacieden moeten hier spelen.
0 0
AFCA-16
Wanneer gooien ze dat salarisplafond eens omhoog? Zo kan je de belangrijke spelers nog enigzins verleiden om bij te tekenen en kan je spelers van buitenaf ook sneller en makkelijker binnen halen.
0 0
Bky
Dat kan niet zomaar, Ajax heeft namelijk al een operationeel verlies.
3 0
Finidi en Nwanko
Daarbij komt dat mondiale subtop spelers ( wie dat dan ook mogen zijn) geen garantie zijn voor succes en dus inkomsten.

Ajax zal enerzijds moeten opleiden en deze spelers (niet al te snel) aan de hoogste bieder moeten verkopen en anderzijds zullen ze slim moeten inkopen. Met deze hopelijk constante geldstroom zal Ajax een plek in de Europese subtop moeten zien te bemachtigen én behouden met zo af en toe en uitschieter naar boven.
0 0
Rdk1983
Ajax wordt zo nooit groot. Als je jongens zo snel laat gaan. Gewoon niet laten gaan, geld is niet belangrijk. Jongens zoals Frenkie wil je zien schitteren, daar kom je voor naar t stadion.
5 0
ajaxrulesz
Je kunt je inmiddels wel afvragen waarom iedereen bij ajax zo massaal weg wilt. je zou dit probleem eens dieper moeten onderzoeken bij de hogere lagen in de vereniging.. en dan weet ik wel wie als eerst aan de beurt zijn...
3 -2
Juichtoon
Of anders gezegd is het antwoord hierop van Ajax niet afdoende.. Ajax dient veel meer te doen om de universiteit van het voetbal te worden. Dit samen met een visie voor het gehele voetbal bv 6 5 regel, max salaris, tot 23 jr in eigen land etc. Hier dient Ajax achter de schermen hard aan te werken.
0 0
geendagsvlieg
Waarom moet dat onderzocht worden, jij kent de waarheid toch al?
0 -1
ajaxinho
Als hij zelf wil, houdt het op.

De jongens die denken OVERAL te kunnen schitteren,
mogen van mij keihard falen.
Of dat nou bij Crystal Palace, AS Roma of Barcelona is...
0 0
Remark
Nou, fijn van je, dat ze mogen falen. Maar dat is nu precies waar de schoen knelt: Frenkie heeft bij Ajax niet eens de káns gekregen om te falen en dáárom wil hij weg. Gelijk heeft ie, met 'supporters' als jij die hem het slechtste toewensen.
0 0
Finidi en Nwanko
Gewoon een paar jaar van genieten, prijzen pakken en transfervrij laten vertrekken.
0 0
Ajaxtrouw
Ook hij gaat let maar op. Wij kunnen goede jongens niet meer vasthouden
4 -1
pinballmagic
Voor de aasgieren hebben wij een prijskaartje van 200 miljoen in gedachte
2 -1
trainerdv
Als we met zulke topclubs in zee gaan om onze talenten te verkopen, kunnen we misschien eens wat meer bewerkstelligen dan geld: Samenwerkingsverband van coaches, speler(s) onze kant op, Masterclass van Guardiola etc...... : Wie wil het verst gaan...
4 -1
PetrusKeizer
Frenkie lijkt me n veel betere planner van zn carriere dan mn grote vrind Justin, ben benieuwd wat hij doet,
2 0
TOOL
Volgens mij past Frenkie enorm goed bij Barcelona en het verbaasd mij allerminst dat ze interesse hebben! Voor Frenkie zelf is het alleen nog erg vroeg, nog geen volledig seizoen in Ajax1 gespeeld. Als Barcelona hem overneemt dan terug verhuurd aan Ajax voor 1 of 2 jaar zou dat misschien wel voor iedereen goed zijn. Persoonlijk hoop ik dat wij hem nog een poos kunnen aanschouwen bij Ajax, echt de allermooiste techniek van de selectie.
2 0
Youri08
Heb het voorspeld: deze zomer een leegloop. Dankzij het gestuntel van de directie gaat al het tafelzilver weg.
2 -6
Finidi en Nwanko
Kan jij misschien ook de plaats op de ranglijst al zien van seizoen 18/19?
0 0
Leviathan
Wil je nu een sticker? Elk jaar gaan er ( belangrijke) spelers weg. Je moet wel een erg grote plaat voor je kop hebben als je dat nu nog niet door hebt. Vooralsnog zijn het alleen maar geruchten en is zelfs Kluivert er nog. En Ziyech was vanaf dag 1 al bekend dat hij misschien 2 of 3 seizoenen zou blijven. Frenkie de Jong heeft inprincipe nog niets laten zien en is echt niet klaar voor Barca.. Een Eriksen is veel beter en was op zijn leeftijd ook al verder dus ik verwacht niet echt dat hij weg gaat nu
1 -2
Youri08
Nou een leuke sticker is nooit weg!

Kluivert is vandaag gekeurd dus zijn de clubs akkoord.

Maar je kan ook de andere kant opkijken inderdaad. Over plaat voor je kop gesproken haha. De Ligt, Onana, de Jong F, Ziyech gaan op zeker. Dan zou Dolberg ook weleens de wijk kunnen nemen. Dan hou je redelijk middelmaat over. Maar ben blij dat jij het wel doorhebt.
2 -1
de-Ajacied
Ze denken allemaal dat het de voordeel prijsweken zijn bij Ajax. Snel kopen voordat iemand anders ze koopt.
2 0
hallo1
Veilinghuis AFC Ajax.

Tsjongejongejonge. Zelfs de talenten die eigenlijk nog niets tot heel weinig in Ajax 1 bewezen hebben worden nu al weggekocht (Kluivert, De Ligt, Frenkie de Jong), en misschien nog wel zorgwekkender, staan zelf heel erg open voor vertrek (Kluivert en De Ligt hebben dat kenbaar gemaakt aan directie, evenals Onana en Neres naar verluidt. Hoewel laatstgenoemde nu zegt te willen blijven). Overigens begrijp ik goed dat een jong talent erg in verleiding wordt gebracht als het om Barcelona gaat. Dat is toch wel echt de droomclub in het verlengde van Ajax.

Ajax moet qua onderhandelingen een tandje bijschakelen. Terughuur voor 2 jaar eisen en 50 miljoen euro als transfersom. Anders kunnen we ons 1ste elftal net zo goed opdoeken, als dit soort spelers al na een half seizoen in Ajax 1 vertrekken.
3 0
TheRiviera
Zal absoluut wel in de minderheid zijn maar als je merkt hoe de houding is van talenten tegenwoordig dan zou ik De Jong verkopen. Er zit sowieso potentie in hem maar ik krijg niet het gevoel dat De Jong nog een jaar of 2 a 3 hier wilt spelen zodat je het meeste uit hem haalt voordat hij een transfer maakt. Dus als je nu al 40 a 50 miljoen kan vangen voor hem en dan nog huren lijkt het mij een win/win situatie.

Op dit moment heeft De Jong nog niks laten zien waarvan ik denk dat hij absoluut een basisplaats waardig is. En aankomende seizoen zal hij dat ook niet zomaar krijgen maar hij zal ervoor moeten werken. Dus hij moet nog veel beter dan hij is terug komen van zijn blessure en lukt hem dat niet zal hij dalen in waarde. Dus als Ajax hem nog een jaartje kan huren en nu al zulke bedragen voor hem kan krijgen dan lijkt het me duidelijk. Voor dat geld kan je een nieuwe middenvelder halen die 2 x zoveel ervaring en kwaliteit heeft.
4 -4
AFCAlways
Precies. Als zij zo gek zijn om echt dat te betalen voor onze wisselspeler kunnen wij drie top spelers terug halen.
1 -2
geDaante
Dat jij hem niet goed genoeg gevolgd hebt, kan Frenkie niks aan doen. Is verreweg je beste speler, Barcelona aast al op hem (hebben hem al wel jaren in de jeugd gevolgd en bij Oranje onder zoveel, waar hij altijd heerste), en jij zegt dat hij voor zijn plek moet vechten? Houd alsjeblieft op.

En nee, voor dat geld kan je helemaal geen betere middenvelder halen met 2x zoveel kwaliteit. Spelers van 40 miljoen hebben ook salariseisen van 3-5 miljoen, en willen al helemaal niet in de eredivisie spelen. Die kwaliteit van Frenkie kan je niet kopen als Ajax zijnde, daarom moet je ook opleiden en er vroeg bij zijn.
1 -1
AFCAlways
Als Overmars niet zo gierig was met dat salaris potje waren we allang het Bayern van Nederland.
1 -4
Ozymandias
Ja want zo werkt het... Het werkte ook lekker voordat Overmars werd aangesteld nadat Ajax bijna financieel kopje onder was gegaan.
2 0
de-Ajacied
wel duidelijk dat het salarisplafond 2 x hoger moet.
0 -2
rafael32
Kort samengevat. Omdat Barca, City en PSG flink in de buidel willen tasten voor een soort wisselspeler van ons, kunnen we daarvan profiteren door een soort wonderspeler naar ons te halen. Dit noemt men zichzelf voor de gek houden.
0 0
Mokum<3destad
En wat hebben we genoten van al deze talenten! Erg jammer dat ze schijnbaar nu al allemaal de deur uitgaan. Niet raar na 4 jaar geen prijs en 3 coaches in 1 jaar tijd en een beleid dat al faalt sinds het 'proces' ingang is gezet.
4 0
Simon1
Proberen te behouden. Verruit het grootse Nederlandse talent op zijn echte positie. Volgend jaar kan je hem zo verkopen voor 100.000.000,-
3 -2
AFCAlways
Hahaha meen je dit? Ach het zou nog kunnen ook met deze inflatie.
0 -2
CR14FF
Van de andere kant kan het zomaar eens gebeuren dat de ballon ineens klapt en de prijzen enorm gaan dalen, normaal verlopen markten nooit in een constant stijgende lijn.
Als Ajax dan toch alles verkoopt en flink casht, laat dan alsjeblieft volgend jaar de markt instorten zodat we een heel elftal internationale toppers voor een koopje kunnen binnenhalen :P
1 0
blava
Toont aan dat vooral Keizer en Bosz er volledig naast zaten met de Jong. Alleen weet ik niet meer wat waar en wat niet waar is. 40 miljoen is vrij weinig voor het afkopen van een langdurig contract. Huren heeft geen zin meer. Dan maar met Eiting die al beter is dan Schone.
1 -2
DarkChild
hoezo heel weinig? Het is de helft van je begroting, vergelijkbaar met wat voor Sanchez is betaald, voor een speler die geen international is en zich ook internationaal nog niet heeft kunnen meten. Hij heeft CV gespeeld -wat hij overduidelijk niet wil- op een niveau van niet bijster hoog. Ik vind het een heel hoog bedrag, nog los van dat ik hem natuurlijk liever niet zie gaan.
0 -1
AFCAlways
Is het gek als ik dit niet geloof? Hij heeft Schone nog niet eens uit de basis gespeeld. Die gaat volgend seizoen naar een club als AS Roma denk ik.
1 -9
geDaante
Dat heeft meer met de trainers en met Ajax te maken dan Frenkie. Men wil gewoon per se wat ervaring op het middenveld blijkbaar, en aankoop Ziyech ook. En nederlandse coaches zijn niet zo avontuurlijk en gedurfd meer, en zien Ziyech én Frenkie samen op het middenveld als te risicovol, zogenaamd, en daarom speelt Van de Beek.

Ook kijkt men naar de hiërarchie en teamgeest. Veel trainers willen bepaalde spelers tevreden houden om de teamgeest goed te houden. Vandaar overdreven zoeken naar mogelijkheden al die spelers te laten spelen, zoals Frenkie dan maar achterin, of Huntelaar dan maar naast Dolberg, of er zelfs achter.
3 0
AFCAlways
Maar Frankie is nu 21 (!). Hij heeft onder De Boer (goed met jeugd), Bosz (aardig met jeugd), Keizer (aardig met jeugd) en onder deze gek (mwah met jeugd) geen basisplaats afgedwongen. Ligt het dan iedere keer aan de trainer?
0 -1
geDaante
De Boer speelde liever met bikkelaars en spelers die geen gekke dingen deden, zoals Klaassen, Gudelj, Siem, Poulsen, Zimling, Bazoer, etc. Dus die tel ik zeker niet mee.

Verder heb je te maken met hiërarchie, en veel trainers durven dit niet teveel te verstoren uit angst voor een slechte teamgeest. Het is makkelijker een talent teleur te stellen, dan een routinier; een talent wacht wel op zijn kans, een routinier gaat eerder morren.
0 0
DonAdam
LMAO. Nee!

FdB had direct een basisplaats ingeruimd voor de jeugdige Eriksen, die onder Jol op de bank zat. Wat hij ook deed, was een voetballer neerzetten op 6, dat was nooit een breker. Alleen Poulsen werd af en toe ingezet bij zware Europese wedstrijden en dat was altijd terecht en bleek goed te werken.

Ajax had destijds gewoon geen cent te makken, want Ajax stevende af op een faillisement door een enorm gat in de begroting, waardoor dergelijk schroot als Zimling werd aangekocht. Wanneer neem je de zorgelijke financiele situatie die de sanering tot gevolg had ooit eens mee in je mening? Want dit is allesbepalend geweest voor de afnemende kwaliteit van de selectie van FdB.

Als je een beetje opgelet hebt, was ik destijds ook furieus nadat elke ster werd verkocht en spelers als Duarte er voor in de plaats kwamen, maar ik begreep het wel en de woede is nu gezakt waardoor ik nu toegeef dat ik teveel als kortzichtige supporter reageerde; zoals jij nog altijd doet.

Ik vind het vrij pijnlijk voor jou dat jij niet in kan zien dat FdB voetbalde van achteruit, maar dat dat op gegeven moment niet meer ging door gebrek aan kwaliteit door de bezuinigingen. Tegenstanders hadden door hoe Ajax vast te zetten, namelijk backs vrijlaten en druk op de rest zetten. Zodra de bal richting een back ging meteen doordekken op die back zodat de bal niet naar voren kon. enzovoort enzovoort. Dit is de gemiddelde supporter tegen gaan staan, maar dieebben nooit begrepen dat dat kwam door de uitholling van de selectie.
0 0
godenzonenssuper
Frenkie* kwam in de winter van 2015.
Hij werd gehaald voor Jong Ajax.
Had je verwacht dat frank betonvoetbal hem nog in zijn laatste 4 maanden zou inpassen bij Ajax 1?

Bosz zag in Schone de ideale 6, wilde aanvoerder klaassen niet passeren en kreeg Ziyech na druk van de media opeens erbij.
Het middenveld was al overvol.
Bosz heeft vaker uitgesproken dat hij fan was van Frenkie, hij liet hem niet voor niets invallen in de EL finale terwijl bv Appie niet eens bij de selectie zat.

En tja Keizer had moeten kiezen voor Frenkie maar ging ten onder aan zijn eigen geschuif en gewissel.
Uiteindelijk speelde Frenkie nog behoorlijk veel als cv.
0 0
Web
Wat een onzin weer, Frenkie werd gewoon niet opgesteld door jou toptrainer. Kwalijk.

Tonnie Bruinslot zag in schone de ideale 6.
Zelfde als met Sinkgraven als back.
Toch eens goed je huiswerk doen, dan alle credits aan jouw toptrainer te doen.

Zelfs heeft Schone bij Frank op 6 gespeeld
1 0
godenzonenssuper
Naast typen kun je ook niet lezen.
Goedzo Web.
0 -2
Web
Fan heb je niets aan, je moet hem opstellen.
Frenkie speelde wel?
Bruinslot niet gekomen met Schone op 6
Sinkgraven als back ook Bruinslot.
0 0
AFCAlways
Sorry, was autocorrectie.

Als hij nog steeds Schone niet uit de basis kan spelen, is hij gewoon niet goed genoeg. Dan moet je voorlopig niet aan meer denken dan ajax.
0 0
geDaante
Tsja, Ajax had deze speler ook veel eerder moeten brengen. Was er al veel eerder klaar voor, als middenvelder. Is nu alweer 21(!). Maar nee, de ervaren Schöne moest natuurlijk spelen, de aankoop Ziyech sowieso, en Ziyech én Frenkie op één middenveld vinden huidige nederlandse coaches al snel té creatief en risicovol, wat nergens op gebaseerd is.

Nu kan het maar zo zijn dat we Frenkie alleen even als CV hebben gezien in het eerste. Dat reken ik Ajax ook aan. Hij had met 19 al basis moeten staan, of in ieder geval al heel veel minuten op het middenveld moeten maken. En eigenlijk al jonger nog, maar ik houd hierbij rekening met het laat overnemen van Willem II.
2 -2
gras
Hij was geblesseerd.

Maar los daarvan. Hoe zou dat in godsnaam een transfer hebben vertraagd? Eerder versneld.
0 0
geDaante
Aan het eind he, voor zijn blessure speelde hij sporadisch, het was vooral Schöne, Klaassen en Ziyech, dat was de basis.

Ligt eraan, spelers kijken ook naar hun leeftijd, aangezien hun carriere relatief heel kort is. Een Frenkie van 19 denkt eerder 'ik heb nog wel even te gaan' dan wanneer hij al 21 is.

Maar los daarvan denk ik dat het beleid van Ajax van de laatste tijd spelers ook eerder aan een overstap doen denken. 3 trainers in een jaar, ieder met een andere visie, onbegrijpelijke aankopen, etc. Bij visie en duidelijk beleid, en een goede kans om kampioen te worden en CL te spelen, blijven talenten ongetwijfeld net wat langer.
0 0
gras
Hij speelde onder Keizer, en TH nam dat over. Alleen op zo'n manier dat het totaal onzinnig was voor Frenkie. Je speelt met een inschuivende 4, als niet beide backs ook al diep gaan. Het gebrek aan dat soort backs was juist de reden voor Keizer om dit eens te proberen.

En wat doet El Grande Innovatore? DIe speelt met twee opkomende backs, zodat Frenkie niet in KAN schuiven.

Briljant. Ik heb iedereen die hier een nieuwe Meester Strateeg in TH zag, op geen enkele manier dat gebrek aan inzicht horen uitleggen.

Maar dat Frenkie te weinig zou hebben gespeeld, kan ik niet aan TH wijten. Wat ik wel jammer vond, is dat wanneer Eiting speelt en dat ook goed doet, hij daarna geen kans meer krijgt.

Maar als je zoveel talent hebt en ook nog eens fysiek en ervaring twee jaar lang, had je al lang moeten oogsten. Het is typisch de arrogantie van AJax om maar op te geven van de eigen kwaliteiten en dan keihard te falen.
1 0
geDaante
Ik had het meer over de tijd onder Bosz. Fan van Bosz, maar Frenkie had ik graag veel meer minuten zien maken. Onder Keizer als middenvelder.

Ik zie wel veel liever opkomende backs, is eigenlijk een must, en Ten Hag schijnt Frenkie wel echt als middenvelder te zien en te willen gaan gebruiken, wilde niet teveel veranderen aan Keizers opstelling. Schijnt.
Dus wie weet is Ten Hag het wel met je eens ;). Al ben ik nog niet bepaald een fan, ik mis het drukzetten, en de rem zit er teveel op.

Eiting, mee eens. Maar dat is weer dat hiërarchie gebeuren. Een talent is makkelijker teleur te stellen dan een routinier. Zo denkt men.
0 0
Web
Dat geld dan voor jou favoriet trainer.
Afgelopen seizoen speelde hij, of wis jij niet dat hij een blessure had?
Maar niets vreemd, loopt altijd op Ajax te klagen
1 -2
geDaante
11 potjes, waarvan 3 beker.

Favoriete trainer heb ik nooit gezegd. Wel beste trainer die ook het beste bij Ajax die Ajax gehad heeft in de laatste 20 jaar.

Ik accepteer inderdaad niet de lat laag leggen, en wanbeleid.
1 -1
Freddy Al
Goed dat het helemaal niet aan jou is om wel of niet te accepteren.
Jij maakt er van dat er een lat laag wordt gelegd, ik zie dat niet.
Wanbeleid in welke zin bedoel je nu?
0 0
geDaante
Nee? Orejuela, Kristenen, Siem de Jong, Cassierra tezamen voor vele miljoenen gehaald, en met name de eerste drie totaal onbegrijpelijk. Voor één positie twee miskopen, en een jeugdspeler (Mazraoui), die je dus al had, streeft hen nu alweer voorbij. Zit dus geen idee achter allemaal. Kristensen is puur gehaald vanwege lange de flank kunnen denderen, duidelijk niet gekeken of hij überhaupt kan voetballen. Lijkt ook sterk op een paniekaankoop om Ten Hag te helpen kampioen te worden, daar Overmars zijn positie zo'n beetje afhankelijk van hem gemaakt heeft. Labyad moet dan zo'n beetje de sterspeler der aankopen zijn, en is leuk, maar niet veel meer dan dat. Bandé, daar heb ik ook geen goed gevoel bij, maar dat is nog te vroeg om te over te oordelen.

Verder 3 trainers in één jaar tijd, en drie heel verschillende visie, dus geen consistentie. Als het maar een aanvallend ingestelde coach is, lijkt het goed te zijn.

Verder het de totale macht over technische zaken naar zich toetrekken van Overmars, met een kansloze organisatiestructuur voor met name ook de lange termijn als gevolg.
0 0
Joseph
Waar blijft die interesse in die andere de Jong? Wat een drama als we daar nog een seizoen naar moeten kijken. Was al op zijn retour toen hij bij Ajax weg ging, heeft dat in het buitenland bewezen, is toen bij PSV door de ondergrens gezakt en heeft afgelopen seizoen laten zien dat Marc nog steeds niet bepaald foutloos is in zijn aankoopbeleid.
Wat gaan we volgend jaar van hem zien?
1 0
geDaante
Was bij Ajax niet op zijn retour. Hij speelde altijd als lopende middenvelder/schaduwspits met Eriksen naast zich. Toen Eriksen vertrok, werd er voetballende van De Jong op het middenveld meer gevraagd, kon hij niet meer zo diep staan en steeds loeren op diepte loopacties. En toen viel hij gewoon door de mand, wat geen verrassing had mogen zijn. Precies hetzelfde met Klaassen. Dat zijn types die het van hun diepe loopacties moeten hebben, en als ze deze minder kunnen maken en er meer gevraagd wordt qua techniek, handelingssnelheid, balgevoel, behendigheid en creativiteit doordat ze meer op het middenveld moeten spelen of minder tijd krijgen, vallen ze door de mand.
1 -2
Babayaka
Man man de jong was al vreselijk, het is dat hij die goal tegen Twente maakt over het algemeen is het mister verstoppertje. Drama speler, maar wel het enige wat Ajax nog kan behouden, niveau hoger vertrekt al na 1seizoen.
0 0
shachalnur
Heeft er wel eens iemand aan gedacht dat Frenkie misschien zelf weg wil?

Hij praat alleen niet zo veel met de pers.

Zijn enkelblessure duurde ook al erg lang.

Hij loopt al 3 jaar rond bij Ajax,en speelde op het middenveld vooral in Jong.

Frenkie lijkt me een jongen met hersenen en karakter.

Misschien is er iets wat hem niet aanstaat,en wil hij weg.

Nog een jaar in de defensie ballen vangen op zijn 22e?

Dat zou deze hype kunnen verklaren ,want zijn prijs wordt lekker opgedreven.
1 -1
Babayaka
Geen enkele voetballer heeft hersens en ze lullen allemaal even dom, kijk maar eens naar die anaallijsten Ze hebben ook allemaal een zakenwaarnemer, want zelf kunnen ze blijkbaar niet onderhandelen over salarisduur en salaris.
0 -1
geDaante
Dat kan zeker. Heeft wel echt een eigen kijk en mening, zoals maling hebben aan jeugdtrainers van Willem II die steeds wilden dat spelers de bal breed en ook terug speelden. Daar had hij maling aan, en ze pikten het omdat hij zo goed was.

Met zoveel kwaliteit, en al 21 jaar zijn, zou ik ook niet nog een jaar als CV misbruikt willen worden.
1 0
Joseph
Na een punt of vraagteken kun je ook een spatie gebruiken..
0 0
Zuiderling
Volgens geruchten zijn er ook meerdere clubs geintresseerd in Ten Hag !!
2 0
Dolberg25
Echt?! Ik hoop het!
0 0
geDaante
Is een geintje natuurlijk, en hij zal uiteraard nooit gaan.
1 0
V12
Volgend jaar dit team opstellen en je gaat Europees weer stunten.
Onana
Mazraoui, De Ligt, Eiting, Sinkgraven
Vd Beek, F. De Jong, Schöne
Neres, Dolberg, Johnson

Allemaal voetballers bij elkaar. Dolberg komt wel weer en wie de linksbuiten wordt is een gokje maar verder een snel elftal met veel voetbalgogme en techniek. Dat is Ajax en daar ga je anderen mee aftroeven.
1 -13
AFCAlways
Wat dacht je hiervan:

Kluivert (18), Ziyech (30) en Onana (30) vertrekken, want die zijn ons ontgroeid (en Justin gelooft dat hij daarbij hoort)

Keeper (20 miljoen)
Kristensen - De Ligt - Wober - Nico
Van de Beek - De Jong - Labyad
Neres - Dolberg - Tadic

Niet enorm sterk, maar wel realistisch. Een kampioenschap zal er niet inzitten, maar dan kunnen we weer gaan bouwen.
0 0
Sampaoli
Met dit team ga je een verschrikkelijk pak slaag tegemoet.
5 0
blava
van wie dan in Nederland?
0 0
Sampaoli
Feyenoord en PSV hebben kwalitatief een beter team dan dat hier staat. Eiting CV? Schöne LAM? Johnsen LV? haha.
1 0
Jessey1981
ik zou het voorlopig bij Football Manager houden als ik jou was... jezus wat een slechte opstelling.
4 0
geDaante
Valt wel mee, los van Eiting als CV, Johnson en Schöne (vervangen met Labyad wat mijn betreft) toch wel de sterkste opstelling die te maken valt met de huidige selectie, al moet de punt naar achter, in plaats van Frenkie als echte 10.
0 -2
Babayaka
Echte Ajax spel is niet met een 6, ja wel met een 6 maar als rechtshalf.
1 0
Jessey1981
zowel schone,sinkgraven,eiting, Mazraoui als Johnson zijn of nog niet klaar voor het grote werk of zijn niet de beste alternative op die posities. sinkgraven boven Tagliafico stellen is kolder, en Ajax moet de portomonee trekken om directe versterkingen te halen. een nieuwe linksbuiten een extra CV en RB. tevens kan schone ook echt niet meer en zou daar graag een wat dynamischere speler voor terug zien.
0 0
geDaante
Noem eens een betere dan Sinkgraven en Mazraoui dan? Tagliafico? Nee, voetballend veel minder, verdedigend misschien ietsje feller. Kristensen of Orejuela? Ook niet, kunnen niet voetballen, Mazraoui wel.

Hoe weet je dat Mazraoui nog niet klaar is? Johnson is dat inderdaad niet, die is nog erg wisselvallig en vaak matig bij Jong Ajax. Daarom zeg ik ook, 'los van...'

Schöne kan je vervangen met Van de Beek, Ziyech met Labyad, en op de plek van Van de Beek Frenkie. Al ben ik nog niet overtuigd van labyad.
0 0
machine
Verstand van voetbal heb jij niet ofwel? pannenkoek
1 -1
El-Dorado
Hele linkerkant is waardeloos.
Sinkgraven = geen verdediger
Schone = traag
Johnson = wisselvallig en niet goed genoeg
3 -2
geDaante
Sinkgraven heeft het uitstekend gedaan, beter dan welke back bij Ajax dan ook in 10 jaar tijd, dus wat je zegt is nergens op gebaseerd. Bracht aan de bal heel veel, en deed het verdedigend gewoon prima.
4 -2
DeKenner
Lekker ja, met één verdediger gaan we de CL winnen!
2 0
RusselWestbrook
Hoofdnieuws en dikgedrukt voor iets wat beter in de geruchtenmolen kan.

Komkommertijd.
5 -1
goblinmaster
Dan zijn het nog steeds de actuele highlights en dat helpt je scannen over de site. T lijkt cheesy maar idd komkommers
0 -1
V12
Het grootste talent sinds Bergkamp heeft hier nauwelijks nog gevoetbald. Absoluut niet verkopen welk bedrag er ook geboden wordt. We hebben niets aan het geld we kunnen nooit een speler als hem terug halen. Frenkie de Jong wordt de beste middenvelder ter wereld die wil ik nog minstens een jaar hier zien spelen.
0 0
Ruff Rhythim
Dus die kaart wordt steeds vaker ingezet? Speler kopen en dan een jaartje terugverhuren, alleen maar omdat de ene grote club de andere grote club wil aftroeven?

Wat schieten wij daarmee op?
0 -1
Ozymandias
Tja, bij iemand als De Ligt (die toch nog maximaal één seizoen zou blijven) is het voor Ajax niet eens een slechte deal. Je krijgt het geld nu al en kan nog een seizoen gebruik maken van een speler die het jaar daarop toch verkocht zou worden. Ik geloof ook echt niet dat De Ligt het spelen voor Ajax als huurspeler minder serieus zou nemen dan als hij nog gewoon "eigendom" van Ajax was.

Ajax kan het geld wat ze voor De Ligt krijgen dan ook al gebruiken om een centrale verdediger te kopen die hem op kan volgen. Of om een centrale verdediger te kopen om naast hem in de basis te zetten met Schuurs als (potentiele) opvolger van De Ligt. Ik ben tegen het huren van spelers (zonder optie tot koop) maar niet als het gaat om het terughuren van een speler bij een verkoop.
0 0
Ruff Rhythim
Zodadelijk staat je halve elftal vol met 1-jarig verhuurde spelers.
Dat moet je toch niet willen?
En ik ben er helemaal niet zo van overtuigd dat zulke spelers nog vol met hun hoofd bij Ajax zullen zijn, wetende dat ze volgend seizoen weg zijn.
2 0
Ozymandias
Hoezo staat zodadelijk het "halve elftal vol met 1-jarige verhuurde spelers" als je (iemand als) De Ligt verkoopt en terughuurt? Natuurlijk moet Ajax niet 5/6 spelers verkopen en voor één seizoen terughuren. Dan vertrekt namelijk het halve basiselftal een seizoen later. Maar als Ajax één/twee spelers van het kaliber De Ligt verkoopt en terughuurt zie ik daar geen probleem in.
0 0
WillyBrokamp
Wij kunnen het beste gewoon uitpluggen en 1 september kijken wat voor elftal er staat.
8 0
jarenfan
Komt er nog iemand,of gaan er alleen maar weg,...
1 0
Ozymandias
Het lijkt mij verstandig als Ajax een beleid invoert waarbij spelers die na hun achttiende verjaardag hun contract (minstens één keer) hebben verlengt 20% van (de winst die Ajax op) hun transferprijs krijgen mits ze (minstens) officiele 100 wedstrijden voor Ajax hebben gespeeld. Dat zou bepaalde spelers (en zeker die uit eigen jeugdopleiding) misschien net wat langer bij de club houden.

De Ligt staat momenteel op 62 officiele wedstrijden en zou dus met nog één seizoen aan Eredivisie, Europese en beker wedstrijden waarschijnlijk wel aan die (minstens) 100 wedstrijden komen. De Jong heeft pas 37 officiele wedstrijden voor Ajax gespeeld en zou dus nog twee seizoenen bij Ajax moeten spelen om in aanmerking te komen van 20% van de winst die Ajax op zijn transferbedrag maakt.

Ziyech staat momenteel op 81 wedstrijden en zou dus net als De Ligt nog één seizoen moeten blijven. Voor hem zou dat een zeer luceratief seizoen kunnen worden als hij daarna voor 40 miljoen euro wordt verkocht. Dan maakt Ajax namelijk (ongeveer) 29 miljoen euro winst op zijn transfer en 20% daarvan zou dan naar Ziyech gaan. Dat is (ongeveer) 5.8 miljoen euro bovenop zijn salaris van 1.2 miljoen.
1 -3
AlexIbarra
Ik zat laatst ook te denken wat we nou nog aan variabele financiele opties te bieden hebben (iedereen weet inmiddels wel waarom we niet veel meer aan vaste salarissen kunnen betalen). Een constructie zoals die van jou zou kunnen helpen, al denk ik wel dat spelers als Tete en Bazoer dan alsnog weg willen zo gauw de 100 wedstrijden niet snel genoeg worden gehaald.

Daarnaast hebben we al vrij hoge prestatiebonussen, die wat mij betreft nog verder opgekrikt kunnen worden. Helaas betekent een kampioenschap niet meer automatisch CL -deelname, anders kun je daar standaard een bonussenpakket van 20 mln aan hangen. Evengoed wordt voor kampioenen meer betaald, en mag je ook financieel uitstralen dat 4 jaar zonder prijs nooit meer mag voorkomen.

Het is gewoon treurig dat we elk jaar 20-60 miljoen binnenharken waar we eigenlijk niet veel mee kunnen doen. Eigenlijk is het bedrijfsmatig net zo onverstandig om te weinig van je winst te investeren als om teveel geld uit te geven.
Ik pleit er niet voor om als een gek met geld te gaan smijten maar creatiever met de regels omgaan moet mogelijk zijn.
0 0
V12
Stel ik al een aantal jaar voor maar gebeurt nog steeds niet.
0 0
AltijdGelijk
De leegloop komt op gang!

We gaan honderden miljoenen verdienen de komende tijd.

Kluivert 18 miljoen
Ziyech 50 miljoen
De Ligt 70 - 80 miljoen
Frenkie de Jong 60 miljoen
David Neres 55 miljoen
Andre Onana 30 miljoen
Donny van de Beek 40 - 50 miljoen
Kasper Dolberg 50 - 60 miljoen
Tagliafico 25 - 30 miljoen

Je kan erop wachten, kwestie van tijd!

Haal alvast een paar spelers!

Samuel Kalu - 20 jaar AA Gent,
Diego Lainez - 18 jaar Club America
Ahmed hassan Koka - 25 jaar SC Braga
Martyn Waghorn - 28 jaar Ipswich Town
Gonzalo Martinez - 24 jaar River Plate
0 -14
chrisjuhhh
Up Date :
F de Jong ; M de Ligt ; Neres ; Ziyech ; Onana ; Kluivert ; Dolberg ; Tagliafico , ze staan allemaal nog onder contract Ajax .
6 0
Ruff Rhythim
Dat stond Sanchez ook vorig jaar...

Contracten zeggen weinig meer in een competitie als die van NL.
Als de juiste prijs op tafel komt en betaald wordt zijn ze weg.
0 0
Rentokill
Ik geloof het gewoon niet zo. Alsof Barca zo overtuigd is van een talent die geen basisplaats bij Ajax heeft weten af te dwingen. Ik twijfel niet aan de capaciteiten van de Jong hoor. Maar 40M? Op dit moment in zn carrière? Wil Barca hem laten rijpen met alle risico's van dien voor zo'n bedrag?
1 0
Daniii
ZOLANG WE SIEM DE JONG MAAR BEHOUDEN
2 -3
NR9
Ieder jaar hetzelfde. Overmars en consorten beloven een ijzersterk elftal.voor de verkoop van de seizoenskaarten begint. Nu zijn er veel seizoenskaarten verkocht en we verkopen de helft vh elftal. Resultaat wederom geen kampioenschap. Gaat weer lekker......
5 -9
AlexIbarra
Wie zijn er allemaal verkocht dan?
1 0
Ozymandias
Het leek me vanaf het begin van de transferperiode al duidelijk dat Ziyech en Kluivert verkocht zullen worden maar verder is er nog helemaal niets zeker. Je bent dus een beetje prematuur aan het azijnzeiken.
2 -1
Jack Reynolds
50 miljoen pakken en Siem leveren. de Jong is een de Jong. Lijkt me een leuke stunt.
10 0
Intec
Meer geruchten van spelers die weg kunnen gaan dan spelers die erbij kunnen komen. Nog 7 dagen voor de eerste training en het is nog een complete rotzooi.
4 -1
invincible
Precies dat, op zijn minst had AJAX nu al, wat voor hun plan A was (Magallan en Tadic) binnen moeten hebben, of anders plan B (Balbuena en Benedetti), dan hadden ze nu nog een week om rustig te kijken naar een 6 (Jensen) en een extra vleugelspits (Spielmann, of iets anders)

Het lijkt gewoon weer nergens Op!!!! 26 maart verlengd, 18 mei uitkaart verlengd, 4 juni passe partout aangeschaft. Al 5 jaar klaag ik over een selectie die niet op tijd op orde is, met vorig jaar als toppunt! Halverwege vorig seizoen hebben ze dit ook beaamt en verwacht dus ook dat er 18 juni een selectie staat die op orde is!! Maar vrees wederom het ergste en om eerlijk te zijn ben ik er helemaal klaar mee, dat gekut iedere keer weer.
0 0
Morrissey
Kom door het Fucking Modern Football.

Wat mis ik de jaren 90, toen was Ajax dominant.
0 0
godenzonenssuper
En ik maar hopen dat Dolberg, frenkie, de Ligt, kluivert, donny, eiting etc nu eens een jaar of 2 a 3 bij elkaar zouden blijven en het geraamte van Ajax zouden gaan vormen.
1 0
Clarence
De Telegraaf een betrouwbaar medium? Heb ik iets gemist?

Doorgaans staat er suggestieve, niet geverifieerde, tendentieuze bagger in die krant. Maar dan wel met chocoladeletters.
2 -1
Genant
De Telegraaf heeft het als enige altijd goed als het om transfers gaat. De bagger moet je zoeken in lachwekkende jatsites als voetbalprimeur, voetbalzone en nog meer van dat soort puberale parasietjes
3 -1
godenzonenssuper
Nee je hebt gelijk.
Al die keren de afgelopen jaren dat Verweij en Driessen nieuws naar buiten brachten dat later bleek te kloppen was gewoon toeval ofzoiets.

Hou jij je maar vast aan Freek Janssen en Sjoerd Mossou.
3 -1
Jelephi
Sinds het vertrek van Jaap de Visser is de bron van Verweij opgedroogd. Niemand in die wereld moet hem. Freek Janssen heeft tegenwoordig veel beter en waardevoller nieuws.
1 -2
godenzonenssuper
Jaap de Visser. Oke.
0 0
Michelinho
Zullen we de dikgedrukte teksten bewaren voor 100% zeker afgeronde transfers?
4 0
X-RaY
En 'dikgedrukt' gebruiken we ook voor die rioolrat..
0 0
Joseph
Frenkie laten gaan zou net als de Ligt een enorme schande zijn van Overmars. Ajax heeft het geld niet nodig en deze 2 moeten het team gaan dragen komend seizoen.
Als ze 1 van die 2 verkopen, mogen ze van dat geld wel de seizoenskaarten van de supporters betalen, want dan gaat er toch niks gebeuren op het veld..
2 -1
PBosch
Vraag me toch zo langzamerhand af wat Ajax met al die miljoenen wil gaan doen die ze hebben en nog gaan krijgen de komende jaren. Als ik me niet vergis staat er al z’n 160 miljoen op de bank en als je ziet wat daar de komende 5 jaar bij kan komen.. sta ik er niet gek van te kijken dat dit bedrag richting de 350 mil gaat. Is er een plan met al dat geld op de langere termijn. Ik begrijp dat Ajax niet 40 mil gaat uittrekken om een speler te kopen. Maar waar willen ze het dan voor gebruiken?

Ben persoonlijk van mening dat je de arena moet kopen om het spelers budget omhoog te gooien (vraag is of dat zal uitmaken). Er zijn natuurlijk al plannen om De Toekomst te verbouwen. Maar dan blijft er nog steeds een bak geld over. Wat denken jullie?
1 -2
Michelinho
Nog maar eens: zoek even het verschil op tussen eigen vermogen (175 mio) en liquide middelen (47,25 mio).
0 0
vincent_DV
Volgens mij zag ik bij liquide middelen in de jaarrekening 62,6 miljoen staan. Ook heeft Ajax nog bijna 25 miljoen in aandelen geïnvesteerd. Dus mochten die aandelen nog zo veel waard zijn, heeft Ajax zo'n 80 miljoen "vrij".
0 0
Michelinho
In de halfjaarcijfers van afgelopen winter staat 47,25. Die 62,7 mio waren de liquide middelen in de jaarcijfers van 16/17.
Effecten (o.a. aandelen) stond op 24,11 mio, maar denk niet dat je lopende investeringen als besteedbaar vermogen kan beschouwen, maar zo wel dan komt het op ca. 71 mio.
Hoe dan ook weten blijkbaar nog steeds heel veel mensen niet dat eigen vermogen los staat van saldo en, nog erger, wordt er boos geroepen dat Ajax wel 200 à 300 mio te besteden heeft, maar nooit iets uitgeeft.
1 0
vincent_DV
Oke, ik had inderdaad het jaarverslag van 2017 bekeken. Wel apart dat er nu ineens meer dan 15 miljoen meer is uitgegeven dan er binnengekomen is, terwijl ik dat op transfergebied niet zo snel zie. of ze moeten het ergens in geinvesteerd hebben.
0 0
Michelinho
Er is wel 32 mio gereserveerd voor de Nieuwe Toekomst, misschien heeft dat er iets mee te maken.
0 0
BrandjeXL
Daar vergis je je dus wel in want het eigen vermogen is zo'n 170 miljoen maar dat is geen geld wat op de bank staat.
1 -1
Sampaoli
Investeren in scoutingnetwerk, talenten van 16-22 willen naar Ajax komen en daar moeten we ons op focussen. Dit gecombineerd met de eigen jeugd is voor Ajax verschrikkelijk belangrijk, dat zijn onze inkomsten. Verder moet je durven investeren in de leeftijdscategorie 24-27, want die spelers zorgen voor korte termijn succes (mits goed gescout). Ook moeten we terug naar onze eigen visie, maar dat heeft niks met geld te maken.
2 0
Bocarra
Ik kan mij niet voorstellen dat Barcelona voor een speler met zo weinig vlieguren in de eredivisie en na genoeg niets in Europese wedstrijden €40.000.000 gaat neertellen.

Fakenews.
2 -4
V12
Er loopt in heel Europa geen speler rond van die leeftijd die kan wat Frenkie de Jong kan. Hij past perfect bij Barcelona. Hij kan nu al op elk niveau mee zolang hij maar in een voetballend team komt. Ajax met Frenkie swingt en zonder hem is alles afhankelijk van Zyech en een bevlieging van Neres. De Ligt doet er ook goed aan om nog een jaar naast hem te spelen want zijn opbouwende kwaliteiten vlogen omhoog toen hij een tijdje naast Frenkie mocht spelen.
1 0
Web
Dan gaat het niet door.
Lijkt mij niet zo moeilijk.
De hoofdprijs moet voor het komen, met doorverkoop percentage.
1 0
AltijdGelijk
Hahaha jij hebt er duidelijk geen verstand van! Frenkie is wereldtop!
2 -2
X-RaY
Wereldtop? Kom op zeg, dat is veel te vroeg om dat te zeggen. Die jongen heeft een hoop potentie maar nog geen echte weerstand gehad hier in onze jojo competitie. Spelers worden hier systematisch opgehemeld omdat het er technisch en frivool allemaal leuk uit ziet en omdat ze bij Ajax spelen. Die gasten moeten het nog allemaal maar laten zien als ze ECHTE weerstand krijgen waarbij ze niet zoveel tijd krijgen om met de bal leuke dingen te doen.
0 0
megaonion
Frenkie heeft er idd potentie voor, maar is er bij lange na nog niet.
3 -2
X-RaY
Hoop talent inderdaad maar je kan en mag daar nog niet op bouwen want hij begint net.. Ik zou in ieder geval niet mijn geld opzetten dat hij een dragende speler is en ons even richting Europees voetbal loodst en ons kampioen maakt.
1 -1
Jessey1981
50 miljoen en een jaar terug verhuur en de deal is beklonken. hetzelfde zou Ajax moeten doen met de Ligt , 65 miljoen en 2 jaar terugverhuur.
1 -1
Sampaoli
Wat moeten we met dat geld? Het ziet er leuk uit, maar we investeren het toch niet goed.
5 -1
Jessey1981
wat een bedragen weer. geweldig om al die afgunst te lezen of fora's als voetbalzone lol.
0 0
MichelAngelo66
We gaan weer een heel andere weg bewandelen in de transferwereld. De grote (niet Engelse) clubs worden nu doodsbenauwd van de bergen geld die in Engeland voor het oprapen liggen. Willen de boot niet missen. Ajax heeft een fantastische naam in de wereld van de talenten. Maak er dan maar gebruik van.

Als ze zo graag willen kan de prijs ook omhoog. En twee jaar bij Ajax stallen. Kan bij gasten als de Jong en de Ligt nu bijvoorbeeld. Ik ben het dit keer met Web eens.... zo hou je de talenten wel tevreden met een perfecte opleiding bij Ajax en medewerking naar een dure club te gaan. Anders krijg je die klote Kluivertjes die echt alleen aan zichzelf denken. En je houdt toch wat talenten binnen. In deze tijd denken ze na twee wedstrijden al alles gezien te hebben en op de top van de wereld te staan.
2 -1
Web
Je moet anticiperen op de huidige markt.
Doorgaan met waar je goed in bent, opleiden.
Waarom kiest Frenkie voor Ajax en niet voor PSV
Waarom kiest Schuurs voor Ajax en niet voor PSV
Bij Ajax krijg je een kans, en de club staat heel hoog aangeschreven in Europa

En als Ajax de poot stijf houd, gaan BV Brobby en Gravenberch niet tussen tijds verlengen, lopen dezelfde weg als Kluivert.

Ook ik baal hier gigantisch van net als alle anderen die Ajax graag zien excelleren met Frenkie, zwaar kloten. Maar het voetbal verandert met het jaar, wat maand.
0 0
chrisjuhhh
Spelers moeten eens beseffen , dat hun club en supporters trots op hun moeten zijn voordat ze weggaan ipv het zogenaamde verbeteren en uitgeleerd denken te zijn .

Zeg gewoon voor het grote geld en aanzien ( ahum ) al zie ik Frenkie , Donny , Mathijs er niet voor aan daar zijn deze jongens te slim voor .

Niks niet huren gewoon behouden en we zien dan volgend jaar wel .
Ajax hoef enkel te zeggen "er mag niet onderhandeld worden met de spelers " en klaar ben je want internationaal staat dat gewoon op schrift bij de FIFA , alleen met toestemming anders ben je strafbaar .
2 0
Web
Ik zou je heel graag gelijk geven.
Spelers moeten trots zijn op de club enz.
Geld en wat zou jij doen als Barcelona je wou?

Ajax heeft op dit monemt gewoon ongelooflijke goede talenten
Niet van het nivaeu EL - Ghazi en Riedewald.
En dat hebben de grote clubs door.

Echt voor een mega bod verkopen, met huurcontract.
Spelen ze nog een jaartje bij ons.
0 0
GvanAchteren
Ik wil nogmaals een pleidooi houden om contractverlenging voor onze talenten aantrekkelijker te maken. Geef ze een leuk percentage van de latere verkoopprijs, bij voorbeeld 20-25%, bij verkoop over twee jaar. Bij bedragen van 20 tot 40 miljoen levert dit een aardige zakcent op en blijft er voor Ajax voldoende over om opnieuw te investeren. Valt het uiteindelijk allemaal tegen dan kost het weinig. Je creëert zo een echte win-win situatie en maakt het een stuk aantrekkelijker om nog een paar jaar bij ons te blijven en verder uit te groeien.
1 0
Jariiii
Beste Frenkie, *áls* het waar is: doe het niet, jongen. Heb vertrouwen in jezelf, als je je potentie waarmaakt komen de grote clubs vanzelf - dan hoef je niet bang te zijn dat dit een unieke kans is die je wel móét grijpen.
Kies voor speeltijd bij Ajax, help de club aan een titel en een Europees avontuur, vorm en verbeter jezelf door elke week te spelen en ga je dan pas, na twee seizoenen of desnoods één, bezighouden met een volgende stap.
0 0
Sampaoli
In plaats van dat wij ons versterken worden we hoogstwaarschijnlijk weer leeggeplukt. Het is elk jaar hetzelfde en het is iets waar we bijna niks tegen kunnen beginnen. Kluivert en Ziyech gaan zeker weten weg en De Ligt, Onana en de Jong zullen gaan als er een bepaald bedrag op tafel komt. Zo werkt dat bij Ajax; geloof me, als Berghuis bij Ajax had gespeeld was hij allang verkocht voor meer dan 30 miljoen. Het merk Ajax is in Europa ongekend populair en wij zijn daar eigenlijk de dupe van. Overmars en van der Sar hebben alle moeite om het geld goed te investeren.
2 0
Toon meer reacties