Telegraaf: Barça meldt zich voor De Jong

NielsE, 11-06-2018 om 07:04, 57473 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

FC Barcelona heeft zich zondag wederom gemeld voor Frenkie de Jong, meldt De Telegraaf. Volgens het doorgaans betrouwbare medium betreffende Ajax-nieuws willen de Catalanen spijkers met koppen slaan met het jonge talent.

Directeur spelerszaken bij Ajax, Marc Overmars, zou echter onder geen enkel beding mee willen werken aan de transfer, dit ondanks het feit dat er nu al bedragen rondzingen rond de 40 miljoen euro. Barcelona zou de jongeling zo snel mogelijk willen overnemen, om zo de concurrentie te snel af te zijn. Onder meer Manchester City en Paris Saint-Germain zouden ook serieuze interesse in het toptalent hebben. 

Zodoende beweert De Telegraaf dat de Catalaanse club er geen problemen mee zou hebben als Ajax de jonge middenvelder nog een jaar huurt. Echter wil Barça de jongeling dus al wel zo snel mogelijk contracteren om De Jong zo niet mis te lopen. Diezelfde De Jong zou aangegeven hebben minimaal nog een seizoen in Amsterdam te willen blijven, dit omdat hij door zijn blessure het Ajax-publiek nog niet heeft laten zien wat hij zou willen laten zien. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
verhuur de Ligt ? verkoop de Jong?
-> opstappen vd Sar overmars en RvC
0 0
suske
Oud nieuws en al achterhaalt. Gedateerd op 11/06/18. om 17.04.
0 0
AgeM
Nou? Wat is er uitgekomen dan ?
Allemaal luchtfietserij
0 0
DeMeervanweleer
Gewoon aan contract houden, heeft nog geen 50 erededivisie wedstrijden gespeeld. Zakelijk moet je nooit gereduceerd verkopen en dan terug huren. Laat ze maar tegen elkaar opbieden na een goed seizoen. 70-80-90- miljoen. Overmars is echt niet gek.
0 0
HilversumNoord
Waarom deze jongen laten gaan? zoveel talent maar zo weinig speeltijd. waarom?
0 -1
ajaxinho
Hij was lang geblesseerd na de winterstop net toen hij zijn vorm weer te pakken had.

Gewoon laten gaan (voor de hoofdprijs) als hij wil gaan.
Alleen echte Ajacieden moeten hier spelen.
0 0
AFCA-16
Wanneer gooien ze dat salarisplafond eens omhoog? Zo kan je de belangrijke spelers nog enigzins verleiden om bij te tekenen en kan je spelers van buitenaf ook sneller en makkelijker binnen halen.
0 0
Bky
Dat kan niet zomaar, Ajax heeft namelijk al een operationeel verlies.
3 0
Finidi en Nwanko
Daarbij komt dat mondiale subtop spelers ( wie dat dan ook mogen zijn) geen garantie zijn voor succes en dus inkomsten.

Ajax zal enerzijds moeten opleiden en deze spelers (niet al te snel) aan de hoogste bieder moeten verkopen en anderzijds zullen ze slim moeten inkopen. Met deze hopelijk constante geldstroom zal Ajax een plek in de Europese subtop moeten zien te bemachtigen én behouden met zo af en toe en uitschieter naar boven.
0 0
Rdk1983
Ajax wordt zo nooit groot. Als je jongens zo snel laat gaan. Gewoon niet laten gaan, geld is niet belangrijk. Jongens zoals Frenkie wil je zien schitteren, daar kom je voor naar t stadion.
5 0
ajaxrulesz
Je kunt je inmiddels wel afvragen waarom iedereen bij ajax zo massaal weg wilt. je zou dit probleem eens dieper moeten onderzoeken bij de hogere lagen in de vereniging.. en dan weet ik wel wie als eerst aan de beurt zijn...
3 -2
Juichtoon
Of anders gezegd is het antwoord hierop van Ajax niet afdoende.. Ajax dient veel meer te doen om de universiteit van het voetbal te worden. Dit samen met een visie voor het gehele voetbal bv 6 5 regel, max salaris, tot 23 jr in eigen land etc. Hier dient Ajax achter de schermen hard aan te werken.
0 0
geendagsvlieg
Waarom moet dat onderzocht worden, jij kent de waarheid toch al?
0 -1
ajaxinho
Als hij zelf wil, houdt het op.

De jongens die denken OVERAL te kunnen schitteren,
mogen van mij keihard falen.
Of dat nou bij Crystal Palace, AS Roma of Barcelona is...
0 0
Remark
Nou, fijn van je, dat ze mogen falen. Maar dat is nu precies waar de schoen knelt: Frenkie heeft bij Ajax niet eens de káns gekregen om te falen en dáárom wil hij weg. Gelijk heeft ie, met 'supporters' als jij die hem het slechtste toewensen.
0 0
Finidi en Nwanko
Gewoon een paar jaar van genieten, prijzen pakken en transfervrij laten vertrekken.
0 0
Ajaxtrouw
Ook hij gaat let maar op. Wij kunnen goede jongens niet meer vasthouden
4 -1
pinballmagic
Voor de aasgieren hebben wij een prijskaartje van 200 miljoen in gedachte
2 -1
trainerdv
Als we met zulke topclubs in zee gaan om onze talenten te verkopen, kunnen we misschien eens wat meer bewerkstelligen dan geld: Samenwerkingsverband van coaches, speler(s) onze kant op, Masterclass van Guardiola etc...... : Wie wil het verst gaan...
4 -1
PetrusKeizer
Frenkie lijkt me n veel betere planner van zn carriere dan mn grote vrind Justin, ben benieuwd wat hij doet,
2 0
TOOL
Volgens mij past Frenkie enorm goed bij Barcelona en het verbaasd mij allerminst dat ze interesse hebben! Voor Frenkie zelf is het alleen nog erg vroeg, nog geen volledig seizoen in Ajax1 gespeeld. Als Barcelona hem overneemt dan terug verhuurd aan Ajax voor 1 of 2 jaar zou dat misschien wel voor iedereen goed zijn. Persoonlijk hoop ik dat wij hem nog een poos kunnen aanschouwen bij Ajax, echt de allermooiste techniek van de selectie.
2 0
Youri08
Heb het voorspeld: deze zomer een leegloop. Dankzij het gestuntel van de directie gaat al het tafelzilver weg.
2 -6
Finidi en Nwanko
Kan jij misschien ook de plaats op de ranglijst al zien van seizoen 18/19?
0 0
Leviathan
Wil je nu een sticker? Elk jaar gaan er ( belangrijke) spelers weg. Je moet wel een erg grote plaat voor je kop hebben als je dat nu nog niet door hebt. Vooralsnog zijn het alleen maar geruchten en is zelfs Kluivert er nog. En Ziyech was vanaf dag 1 al bekend dat hij misschien 2 of 3 seizoenen zou blijven. Frenkie de Jong heeft inprincipe nog niets laten zien en is echt niet klaar voor Barca.. Een Eriksen is veel beter en was op zijn leeftijd ook al verder dus ik verwacht niet echt dat hij weg gaat nu
1 -2
Youri08
Nou een leuke sticker is nooit weg!

Kluivert is vandaag gekeurd dus zijn de clubs akkoord.

Maar je kan ook de andere kant opkijken inderdaad. Over plaat voor je kop gesproken haha. De Ligt, Onana, de Jong F, Ziyech gaan op zeker. Dan zou Dolberg ook weleens de wijk kunnen nemen. Dan hou je redelijk middelmaat over. Maar ben blij dat jij het wel doorhebt.
2 -1
de-Ajacied
Ze denken allemaal dat het de voordeel prijsweken zijn bij Ajax. Snel kopen voordat iemand anders ze koopt.
2 0
hallo1
Veilinghuis AFC Ajax.

Tsjongejongejonge. Zelfs de talenten die eigenlijk nog niets tot heel weinig in Ajax 1 bewezen hebben worden nu al weggekocht (Kluivert, De Ligt, Frenkie de Jong), en misschien nog wel zorgwekkender, staan zelf heel erg open voor vertrek (Kluivert en De Ligt hebben dat kenbaar gemaakt aan directie, evenals Onana en Neres naar verluidt. Hoewel laatstgenoemde nu zegt te willen blijven). Overigens begrijp ik goed dat een jong talent erg in verleiding wordt gebracht als het om Barcelona gaat. Dat is toch wel echt de droomclub in het verlengde van Ajax.

Ajax moet qua onderhandelingen een tandje bijschakelen. Terughuur voor 2 jaar eisen en 50 miljoen euro als transfersom. Anders kunnen we ons 1ste elftal net zo goed opdoeken, als dit soort spelers al na een half seizoen in Ajax 1 vertrekken.
3 0
TheRiviera
Zal absoluut wel in de minderheid zijn maar als je merkt hoe de houding is van talenten tegenwoordig dan zou ik De Jong verkopen. Er zit sowieso potentie in hem maar ik krijg niet het gevoel dat De Jong nog een jaar of 2 a 3 hier wilt spelen zodat je het meeste uit hem haalt voordat hij een transfer maakt. Dus als je nu al 40 a 50 miljoen kan vangen voor hem en dan nog huren lijkt het mij een win/win situatie.

Op dit moment heeft De Jong nog niks laten zien waarvan ik denk dat hij absoluut een basisplaats waardig is. En aankomende seizoen zal hij dat ook niet zomaar krijgen maar hij zal ervoor moeten werken. Dus hij moet nog veel beter dan hij is terug komen van zijn blessure en lukt hem dat niet zal hij dalen in waarde. Dus als Ajax hem nog een jaartje kan huren en nu al zulke bedragen voor hem kan krijgen dan lijkt het me duidelijk. Voor dat geld kan je een nieuwe middenvelder halen die 2 x zoveel ervaring en kwaliteit heeft.
4 -4
AFCAlways
Precies. Als zij zo gek zijn om echt dat te betalen voor onze wisselspeler kunnen wij drie top spelers terug halen.
1 -2
geDaante
Dat jij hem niet goed genoeg gevolgd hebt, kan Frenkie niks aan doen. Is verreweg je beste speler, Barcelona aast al op hem (hebben hem al wel jaren in de jeugd gevolgd en bij Oranje onder zoveel, waar hij altijd heerste), en jij zegt dat hij voor zijn plek moet vechten? Houd alsjeblieft op.

En nee, voor dat geld kan je helemaal geen betere middenvelder halen met 2x zoveel kwaliteit. Spelers van 40 miljoen hebben ook salariseisen van 3-5 miljoen, en willen al helemaal niet in de eredivisie spelen. Die kwaliteit van Frenkie kan je niet kopen als Ajax zijnde, daarom moet je ook opleiden en er vroeg bij zijn.
1 -1
AFCAlways
Als Overmars niet zo gierig was met dat salaris potje waren we allang het Bayern van Nederland.
1 -4
Ozymandias
Ja want zo werkt het... Het werkte ook lekker voordat Overmars werd aangesteld nadat Ajax bijna financieel kopje onder was gegaan.
2 0
de-Ajacied
wel duidelijk dat het salarisplafond 2 x hoger moet.
0 -2
rafael32
Kort samengevat. Omdat Barca, City en PSG flink in de buidel willen tasten voor een soort wisselspeler van ons, kunnen we daarvan profiteren door een soort wonderspeler naar ons te halen. Dit noemt men zichzelf voor de gek houden.
0 0
Mokum<3destad
En wat hebben we genoten van al deze talenten! Erg jammer dat ze schijnbaar nu al allemaal de deur uitgaan. Niet raar na 4 jaar geen prijs en 3 coaches in 1 jaar tijd en een beleid dat al faalt sinds het 'proces' ingang is gezet.
4 0
Heiko
Dat heb je in het buitenland misschien nog wel meer
0 0
Simon1
Proberen te behouden. Verruit het grootse Nederlandse talent op zijn echte positie. Volgend jaar kan je hem zo verkopen voor 100.000.000,-
3 -2
AFCAlways
Hahaha meen je dit? Ach het zou nog kunnen ook met deze inflatie.
0 -2
CR14FF
Van de andere kant kan het zomaar eens gebeuren dat de ballon ineens klapt en de prijzen enorm gaan dalen, normaal verlopen markten nooit in een constant stijgende lijn.
Als Ajax dan toch alles verkoopt en flink casht, laat dan alsjeblieft volgend jaar de markt instorten zodat we een heel elftal internationale toppers voor een koopje kunnen binnenhalen :P
1 0
blava
Toont aan dat vooral Keizer en Bosz er volledig naast zaten met de Jong. Alleen weet ik niet meer wat waar en wat niet waar is. 40 miljoen is vrij weinig voor het afkopen van een langdurig contract. Huren heeft geen zin meer. Dan maar met Eiting die al beter is dan Schone.
1 -2
DarkChild
hoezo heel weinig? Het is de helft van je begroting, vergelijkbaar met wat voor Sanchez is betaald, voor een speler die geen international is en zich ook internationaal nog niet heeft kunnen meten. Hij heeft CV gespeeld -wat hij overduidelijk niet wil- op een niveau van niet bijster hoog. Ik vind het een heel hoog bedrag, nog los van dat ik hem natuurlijk liever niet zie gaan.
0 -1
AFCAlways
Is het gek als ik dit niet geloof? Hij heeft Schone nog niet eens uit de basis gespeeld. Die gaat volgend seizoen naar een club als AS Roma denk ik.
1 -9
geDaante
Dat heeft meer met de trainers en met Ajax te maken dan Frenkie. Men wil gewoon per se wat ervaring op het middenveld blijkbaar, en aankoop Ziyech ook. En nederlandse coaches zijn niet zo avontuurlijk en gedurfd meer, en zien Ziyech én Frenkie samen op het middenveld als te risicovol, zogenaamd, en daarom speelt Van de Beek.

Ook kijkt men naar de hiërarchie en teamgeest. Veel trainers willen bepaalde spelers tevreden houden om de teamgeest goed te houden. Vandaar overdreven zoeken naar mogelijkheden al die spelers te laten spelen, zoals Frenkie dan maar achterin, of Huntelaar dan maar naast Dolberg, of er zelfs achter.
3 0
AFCAlways
Maar Frankie is nu 21 (!). Hij heeft onder De Boer (goed met jeugd), Bosz (aardig met jeugd), Keizer (aardig met jeugd) en onder deze gek (mwah met jeugd) geen basisplaats afgedwongen. Ligt het dan iedere keer aan de trainer?
0 -1
geDaante
De Boer speelde liever met bikkelaars en spelers die geen gekke dingen deden, zoals Klaassen, Gudelj, Siem, Poulsen, Zimling, Bazoer, etc. Dus die tel ik zeker niet mee.

Verder heb je te maken met hiërarchie, en veel trainers durven dit niet teveel te verstoren uit angst voor een slechte teamgeest. Het is makkelijker een talent teleur te stellen, dan een routinier; een talent wacht wel op zijn kans, een routinier gaat eerder morren.
0 0
DonAdam
LMAO. Nee!

FdB had direct een basisplaats ingeruimd voor de jeugdige Eriksen, die onder Jol op de bank zat. Wat hij ook deed, was een voetballer neerzetten op 6, dat was nooit een breker. Alleen Poulsen werd af en toe ingezet bij zware Europese wedstrijden en dat was altijd terecht en bleek goed te werken.

Ajax had destijds gewoon geen cent te makken, want Ajax stevende af op een faillisement door een enorm gat in de begroting, waardoor dergelijk schroot als Zimling werd aangekocht. Wanneer neem je de zorgelijke financiele situatie die de sanering tot gevolg had ooit eens mee in je mening? Want dit is allesbepalend geweest voor de afnemende kwaliteit van de selectie van FdB.

Als je een beetje opgelet hebt, was ik destijds ook furieus nadat elke ster werd verkocht en spelers als Duarte er voor in de plaats kwamen, maar ik begreep het wel en de woede is nu gezakt waardoor ik nu toegeef dat ik teveel als kortzichtige supporter reageerde; zoals jij nog altijd doet.

Ik vind het vrij pijnlijk voor jou dat jij niet in kan zien dat FdB voetbalde van achteruit, maar dat dat op gegeven moment niet meer ging door gebrek aan kwaliteit door de bezuinigingen. Tegenstanders hadden door hoe Ajax vast te zetten, namelijk backs vrijlaten en druk op de rest zetten. Zodra de bal richting een back ging meteen doordekken op die back zodat de bal niet naar voren kon. enzovoort enzovoort. Dit is de gemiddelde supporter tegen gaan staan, maar dieebben nooit begrepen dat dat kwam door de uitholling van de selectie.
0 0
godenzonenssuper
Frenkie* kwam in de winter van 2015.
Hij werd gehaald voor Jong Ajax.
Had je verwacht dat frank betonvoetbal hem nog in zijn laatste 4 maanden zou inpassen bij Ajax 1?

Bosz zag in Schone de ideale 6, wilde aanvoerder klaassen niet passeren en kreeg Ziyech na druk van de media opeens erbij.
Het middenveld was al overvol.
Bosz heeft vaker uitgesproken dat hij fan was van Frenkie, hij liet hem niet voor niets invallen in de EL finale terwijl bv Appie niet eens bij de selectie zat.

En tja Keizer had moeten kiezen voor Frenkie maar ging ten onder aan zijn eigen geschuif en gewissel.
Uiteindelijk speelde Frenkie nog behoorlijk veel als cv.
0 0
Web
Wat een onzin weer, Frenkie werd gewoon niet opgesteld door jou toptrainer. Kwalijk.

Tonnie Bruinslot zag in schone de ideale 6.
Zelfde als met Sinkgraven als back.
Toch eens goed je huiswerk doen, dan alle credits aan jouw toptrainer te doen.

Zelfs heeft Schone bij Frank op 6 gespeeld
1 0
godenzonenssuper
Naast typen kun je ook niet lezen.
Goedzo Web.
0 -2
Web
Fan heb je niets aan, je moet hem opstellen.
Frenkie speelde wel?
Bruinslot niet gekomen met Schone op 6
Sinkgraven als back ook Bruinslot.
0 0
AFCAlways
Sorry, was autocorrectie.

Als hij nog steeds Schone niet uit de basis kan spelen, is hij gewoon niet goed genoeg. Dan moet je voorlopig niet aan meer denken dan ajax.
0 0
geDaante
Tsja, Ajax had deze speler ook veel eerder moeten brengen. Was er al veel eerder klaar voor, als middenvelder. Is nu alweer 21(!). Maar nee, de ervaren Schöne moest natuurlijk spelen, de aankoop Ziyech sowieso, en Ziyech én Frenkie op één middenveld vinden huidige nederlandse coaches al snel té creatief en risicovol, wat nergens op gebaseerd is.

Nu kan het maar zo zijn dat we Frenkie alleen even als CV hebben gezien in het eerste. Dat reken ik Ajax ook aan. Hij had met 19 al basis moeten staan, of in ieder geval al heel veel minuten op het middenveld moeten maken. En eigenlijk al jonger nog, maar ik houd hierbij rekening met het laat overnemen van Willem II.
2 -2
gras
Hij was geblesseerd.

Maar los daarvan. Hoe zou dat in godsnaam een transfer hebben vertraagd? Eerder versneld.
0 0
geDaante
Aan het eind he, voor zijn blessure speelde hij sporadisch, het was vooral Schöne, Klaassen en Ziyech, dat was de basis.

Ligt eraan, spelers kijken ook naar hun leeftijd, aangezien hun carriere relatief heel kort is. Een Frenkie van 19 denkt eerder 'ik heb nog wel even te gaan' dan wanneer hij al 21 is.

Maar los daarvan denk ik dat het beleid van Ajax van de laatste tijd spelers ook eerder aan een overstap doen denken. 3 trainers in een jaar, ieder met een andere visie, onbegrijpelijke aankopen, etc. Bij visie en duidelijk beleid, en een goede kans om kampioen te worden en CL te spelen, blijven talenten ongetwijfeld net wat langer.
0 0
gras
Hij speelde onder Keizer, en TH nam dat over. Alleen op zo'n manier dat het totaal onzinnig was voor Frenkie. Je speelt met een inschuivende 4, als niet beide backs ook al diep gaan. Het gebrek aan dat soort backs was juist de reden voor Keizer om dit eens te proberen.

En wat doet El Grande Innovatore? DIe speelt met twee opkomende backs, zodat Frenkie niet in KAN schuiven.

Briljant. Ik heb iedereen die hier een nieuwe Meester Strateeg in TH zag, op geen enkele manier dat gebrek aan inzicht horen uitleggen.

Maar dat Frenkie te weinig zou hebben gespeeld, kan ik niet aan TH wijten. Wat ik wel jammer vond, is dat wanneer Eiting speelt en dat ook goed doet, hij daarna geen kans meer krijgt.

Maar als je zoveel talent hebt en ook nog eens fysiek en ervaring twee jaar lang, had je al lang moeten oogsten. Het is typisch de arrogantie van AJax om maar op te geven van de eigen kwaliteiten en dan keihard te falen.
1 0
geDaante
Ik had het meer over de tijd onder Bosz. Fan van Bosz, maar Frenkie had ik graag veel meer minuten zien maken. Onder Keizer als middenvelder.

Ik zie wel veel liever opkomende backs, is eigenlijk een must, en Ten Hag schijnt Frenkie wel echt als middenvelder te zien en te willen gaan gebruiken, wilde niet teveel veranderen aan Keizers opstelling. Schijnt.
Dus wie weet is Ten Hag het wel met je eens ;). Al ben ik nog niet bepaald een fan, ik mis het drukzetten, en de rem zit er teveel op.

Eiting, mee eens. Maar dat is weer dat hiërarchie gebeuren. Een talent is makkelijker teleur te stellen dan een routinier. Zo denkt men.
0 0
Web
Dat geld dan voor jou favoriet trainer.
Afgelopen seizoen speelde hij, of wis jij niet dat hij een blessure had?
Maar niets vreemd, loopt altijd op Ajax te klagen
1 -2
geDaante
11 potjes, waarvan 3 beker.

Favoriete trainer heb ik nooit gezegd. Wel beste trainer die ook het beste bij Ajax die Ajax gehad heeft in de laatste 20 jaar.

Ik accepteer inderdaad niet de lat laag leggen, en wanbeleid.
1 -1
Freddy Al
Goed dat het helemaal niet aan jou is om wel of niet te accepteren.
Jij maakt er van dat er een lat laag wordt gelegd, ik zie dat niet.
Wanbeleid in welke zin bedoel je nu?
0 0
geDaante
Nee? Orejuela, Kristenen, Siem de Jong, Cassierra tezamen voor vele miljoenen gehaald, en met name de eerste drie totaal onbegrijpelijk. Voor één positie twee miskopen, en een jeugdspeler (Mazraoui), die je dus al had, streeft hen nu alweer voorbij. Zit dus geen idee achter allemaal. Kristensen is puur gehaald vanwege lange de flank kunnen denderen, duidelijk niet gekeken of hij überhaupt kan voetballen. Lijkt ook sterk op een paniekaankoop om Ten Hag te helpen kampioen te worden, daar Overmars zijn positie zo'n beetje afhankelijk van hem gemaakt heeft. Labyad moet dan zo'n beetje de sterspeler der aankopen zijn, en is leuk, maar niet veel meer dan dat. Bandé, daar heb ik ook geen goed gevoel bij, maar dat is nog te vroeg om te over te oordelen.

Verder 3 trainers in één jaar tijd, en drie heel verschillende visie, dus geen consistentie. Als het maar een aanvallend ingestelde coach is, lijkt het goed te zijn.

Verder het de totale macht over technische zaken naar zich toetrekken van Overmars, met een kansloze organisatiestructuur voor met name ook de lange termijn als gevolg.
0 0
Joseph
Waar blijft die interesse in die andere de Jong? Wat een drama als we daar nog een seizoen naar moeten kijken. Was al op zijn retour toen hij bij Ajax weg ging, heeft dat in het buitenland bewezen, is toen bij PSV door de ondergrens gezakt en heeft afgelopen seizoen laten zien dat Marc nog steeds niet bepaald foutloos is in zijn aankoopbeleid.
Wat gaan we volgend jaar van hem zien?
1 0
geDaante
Was bij Ajax niet op zijn retour. Hij speelde altijd als lopende middenvelder/schaduwspits met Eriksen naast zich. Toen Eriksen vertrok, werd er voetballende van De Jong op het middenveld meer gevraagd, kon hij niet meer zo diep staan en steeds loeren op diepte loopacties. En toen viel hij gewoon door de mand, wat geen verrassing had mogen zijn. Precies hetzelfde met Klaassen. Dat zijn types die het van hun diepe loopacties moeten hebben, en als ze deze minder kunnen maken en er meer gevraagd wordt qua techniek, handelingssnelheid, balgevoel, behendigheid en creativiteit doordat ze meer op het middenveld moeten spelen of minder tijd krijgen, vallen ze door de mand.
1 -2
Babayaka
Man man de jong was al vreselijk, het is dat hij die goal tegen Twente maakt over het algemeen is het mister verstoppertje. Drama speler, maar wel het enige wat Ajax nog kan behouden, niveau hoger vertrekt al na 1seizoen.
0 0
shachalnur
Heeft er wel eens iemand aan gedacht dat Frenkie misschien zelf weg wil?

Hij praat alleen niet zo veel met de pers.

Zijn enkelblessure duurde ook al erg lang.

Hij loopt al 3 jaar rond bij Ajax,en speelde op het middenveld vooral in Jong.

Frenkie lijkt me een jongen met hersenen en karakter.

Misschien is er iets wat hem niet aanstaat,en wil hij weg.

Nog een jaar in de defensie ballen vangen op zijn 22e?

Dat zou deze hype kunnen verklaren ,want zijn prijs wordt lekker opgedreven.
1 -1
Babayaka
Geen enkele voetballer heeft hersens en ze lullen allemaal even dom, kijk maar eens naar die anaallijsten Ze hebben ook allemaal een zakenwaarnemer, want zelf kunnen ze blijkbaar niet onderhandelen over salarisduur en salaris.
0 -1
geDaante
Dat kan zeker. Heeft wel echt een eigen kijk en mening, zoals maling hebben aan jeugdtrainers van Willem II die steeds wilden dat spelers de bal breed en ook terug speelden. Daar had hij maling aan, en ze pikten het omdat hij zo goed was.

Met zoveel kwaliteit, en al 21 jaar zijn, zou ik ook niet nog een jaar als CV misbruikt willen worden.
1 0
Joseph
Na een punt of vraagteken kun je ook een spatie gebruiken..
0 0
Zuiderling
Volgens geruchten zijn er ook meerdere clubs geintresseerd in Ten Hag !!
2 0
Dolberg25
Echt?! Ik hoop het!
0 0
geDaante
Is een geintje natuurlijk, en hij zal uiteraard nooit gaan.
1 0
V12
Volgend jaar dit team opstellen en je gaat Europees weer stunten.
Onana
Mazraoui, De Ligt, Eiting, Sinkgraven
Vd Beek, F. De Jong, Schöne
Neres, Dolberg, Johnson

Allemaal voetballers bij elkaar. Dolberg komt wel weer en wie de linksbuiten wordt is een gokje maar verder een snel elftal met veel voetbalgogme en techniek. Dat is Ajax en daar ga je anderen mee aftroeven.
1 -13
AFCAlways
Wat dacht je hiervan:

Kluivert (18), Ziyech (30) en Onana (30) vertrekken, want die zijn ons ontgroeid (en Justin gelooft dat hij daarbij hoort)

Keeper (20 miljoen)
Kristensen - De Ligt - Wober - Nico
Van de Beek - De Jong - Labyad
Neres - Dolberg - Tadic

Niet enorm sterk, maar wel realistisch. Een kampioenschap zal er niet inzitten, maar dan kunnen we weer gaan bouwen.
0 0
Sampaoli
Met dit team ga je een verschrikkelijk pak slaag tegemoet.
5 0
blava
van wie dan in Nederland?
0 0
Sampaoli
Feyenoord en PSV hebben kwalitatief een beter team dan dat hier staat. Eiting CV? Schöne LAM? Johnsen LV? haha.
1 0
Jessey1981
ik zou het voorlopig bij Football Manager houden als ik jou was... jezus wat een slechte opstelling.
4 0
geDaante
Valt wel mee, los van Eiting als CV, Johnson en Schöne (vervangen met Labyad wat mijn betreft) toch wel de sterkste opstelling die te maken valt met de huidige selectie, al moet de punt naar achter, in plaats van Frenkie als echte 10.
0 -2
Babayaka
Echte Ajax spel is niet met een 6, ja wel met een 6 maar als rechtshalf.
1 0
Jessey1981
zowel schone,sinkgraven,eiting, Mazraoui als Johnson zijn of nog niet klaar voor het grote werk of zijn niet de beste alternative op die posities. sinkgraven boven Tagliafico stellen is kolder, en Ajax moet de portomonee trekken om directe versterkingen te halen. een nieuwe linksbuiten een extra CV en RB. tevens kan schone ook echt niet meer en zou daar graag een wat dynamischere speler voor terug zien.
0 0
geDaante
Noem eens een betere dan Sinkgraven en Mazraoui dan? Tagliafico? Nee, voetballend veel minder, verdedigend misschien ietsje feller. Kristensen of Orejuela? Ook niet, kunnen niet voetballen, Mazraoui wel.

Hoe weet je dat Mazraoui nog niet klaar is? Johnson is dat inderdaad niet, die is nog erg wisselvallig en vaak matig bij Jong Ajax. Daarom zeg ik ook, 'los van...'

Schöne kan je vervangen met Van de Beek, Ziyech met Labyad, en op de plek van Van de Beek Frenkie. Al ben ik nog niet overtuigd van labyad.
0 0
machine
Verstand van voetbal heb jij niet ofwel? pannenkoek
1 -1
El-Dorado
Hele linkerkant is waardeloos.
Sinkgraven = geen verdediger
Schone = traag
Johnson = wisselvallig en niet goed genoeg
3 -2
geDaante
Sinkgraven heeft het uitstekend gedaan, beter dan welke back bij Ajax dan ook in 10 jaar tijd, dus wat je zegt is nergens op gebaseerd. Bracht aan de bal heel veel, en deed het verdedigend gewoon prima.
4 -2
DeKenner
Lekker ja, met één verdediger gaan we de CL winnen!
2 0
RusselWestbrook
Hoofdnieuws en dikgedrukt voor iets wat beter in de geruchtenmolen kan.

Komkommertijd.
5 -1
goblinmaster
Dan zijn het nog steeds de actuele highlights en dat helpt je scannen over de site. T lijkt cheesy maar idd komkommers
0 -1
V12
Het grootste talent sinds Bergkamp heeft hier nauwelijks nog gevoetbald. Absoluut niet verkopen welk bedrag er ook geboden wordt. We hebben niets aan het geld we kunnen nooit een speler als hem terug halen. Frenkie de Jong wordt de beste middenvelder ter wereld die wil ik nog minstens een jaar hier zien spelen.
0 0
Ruff Rhythim
Dus die kaart wordt steeds vaker ingezet? Speler kopen en dan een jaartje terugverhuren, alleen maar omdat de ene grote club de andere grote club wil aftroeven?

Wat schieten wij daarmee op?
0 -1
Ozymandias
Tja, bij iemand als De Ligt (die toch nog maximaal één seizoen zou blijven) is het voor Ajax niet eens een slechte deal. Je krijgt het geld nu al en kan nog een seizoen gebruik maken van een speler die het jaar daarop toch verkocht zou worden. Ik geloof ook echt niet dat De Ligt het spelen voor Ajax als huurspeler minder serieus zou nemen dan als hij nog gewoon "eigendom" van Ajax was.

Ajax kan het geld wat ze voor De Ligt krijgen dan ook al gebruiken om een centrale verdediger te kopen die hem op kan volgen. Of om een centrale verdediger te kopen om naast hem in de basis te zetten met Schuurs als (potentiele) opvolger van De Ligt. Ik ben tegen het huren van spelers (zonder optie tot koop) maar niet als het gaat om het terughuren van een speler bij een verkoop.
0 0
Ruff Rhythim
Zodadelijk staat je halve elftal vol met 1-jarig verhuurde spelers.
Dat moet je toch niet willen?
En ik ben er helemaal niet zo van overtuigd dat zulke spelers nog vol met hun hoofd bij Ajax zullen zijn, wetende dat ze volgend seizoen weg zijn.
2 0
Ozymandias
Hoezo staat zodadelijk het "halve elftal vol met 1-jarige verhuurde spelers" als je (iemand als) De Ligt verkoopt en terughuurt? Natuurlijk moet Ajax niet 5/6 spelers verkopen en voor één seizoen terughuren. Dan vertrekt namelijk het halve basiselftal een seizoen later. Maar als Ajax één/twee spelers van het kaliber De Ligt verkoopt en terughuurt zie ik daar geen probleem in.
0 0
WillyBrokamp
Wij kunnen het beste gewoon uitpluggen en 1 september kijken wat voor elftal er staat.
8 0
jarenfan
Komt er nog iemand,of gaan er alleen maar weg,...
1 0
Ozymandias
Het lijkt mij verstandig als Ajax een beleid invoert waarbij spelers die na hun achttiende verjaardag hun contract (minstens één keer) hebben verlengt 20% van (de winst die Ajax op) hun transferprijs krijgen mits ze (minstens) officiele 100 wedstrijden voor Ajax hebben gespeeld. Dat zou bepaalde spelers (en zeker die uit eigen jeugdopleiding) misschien net wat langer bij de club houden.

De Ligt staat momenteel op 62 officiele wedstrijden en zou dus met nog één seizoen aan Eredivisie, Europese en beker wedstrijden waarschijnlijk wel aan die (minstens) 100 wedstrijden komen. De Jong heeft pas 37 officiele wedstrijden voor Ajax gespeeld en zou dus nog twee seizoenen bij Ajax moeten spelen om in aanmerking te komen van 20% van de winst die Ajax op zijn transferbedrag maakt.

Ziyech staat momenteel op 81 wedstrijden en zou dus net als De Ligt nog één seizoen moeten blijven. Voor hem zou dat een zeer luceratief seizoen kunnen worden als hij daarna voor 40 miljoen euro wordt verkocht. Dan maakt Ajax namelijk (ongeveer) 29 miljoen euro winst op zijn transfer en 20% daarvan zou dan naar Ziyech gaan. Dat is (ongeveer) 5.8 miljoen euro bovenop zijn salaris van 1.2 miljoen.
1 -3
AlexIbarra
Ik zat laatst ook te denken wat we nou nog aan variabele financiele opties te bieden hebben (iedereen weet inmiddels wel waarom we niet veel meer aan vaste salarissen kunnen betalen). Een constructie zoals die van jou zou kunnen helpen, al denk ik wel dat spelers als Tete en Bazoer dan alsnog weg willen zo gauw de 100 wedstrijden niet snel genoeg worden gehaald.

Daarnaast hebben we al vrij hoge prestatiebonussen, die wat mij betreft nog verder opgekrikt kunnen worden. Helaas betekent een kampioenschap niet meer automatisch CL -deelname, anders kun je daar standaard een bonussenpakket van 20 mln aan hangen. Evengoed wordt voor kampioenen meer betaald, en mag je ook financieel uitstralen dat 4 jaar zonder prijs nooit meer mag voorkomen.

Het is gewoon treurig dat we elk jaar 20-60 miljoen binnenharken waar we eigenlijk niet veel mee kunnen doen. Eigenlijk is het bedrijfsmatig net zo onverstandig om te weinig van je winst te investeren als om teveel geld uit te geven.
Ik pleit er niet voor om als een gek met geld te gaan smijten maar creatiever met de regels omgaan moet mogelijk zijn.
0 0
V12
Stel ik al een aantal jaar voor maar gebeurt nog steeds niet.
0 0
AltijdGelijk
De leegloop komt op gang!

We gaan honderden miljoenen verdienen de komende tijd.

Kluivert 18 miljoen
Ziyech 50 miljoen
De Ligt 70 - 80 miljoen
Frenkie de Jong 60 miljoen
David Neres 55 miljoen
Andre Onana 30 miljoen
Donny van de Beek 40 - 50 miljoen
Kasper Dolberg 50 - 60 miljoen
Tagliafico 25 - 30 miljoen

Je kan erop wachten, kwestie van tijd!

Haal alvast een paar spelers!

Samuel Kalu - 20 jaar AA Gent,
Diego Lainez - 18 jaar Club America
Ahmed hassan Koka - 25 jaar SC Braga
Martyn Waghorn - 28 jaar Ipswich Town
Gonzalo Martinez - 24 jaar River Plate
0 -14
chrisjuhhh
Up Date :
F de Jong ; M de Ligt ; Neres ; Ziyech ; Onana ; Kluivert ; Dolberg ; Tagliafico , ze staan allemaal nog onder contract Ajax .
6 0
Ruff Rhythim
Dat stond Sanchez ook vorig jaar...

Contracten zeggen weinig meer in een competitie als die van NL.
Als de juiste prijs op tafel komt en betaald wordt zijn ze weg.
0 0
Rentokill
Ik geloof het gewoon niet zo. Alsof Barca zo overtuigd is van een talent die geen basisplaats bij Ajax heeft weten af te dwingen. Ik twijfel niet aan de capaciteiten van de Jong hoor. Maar 40M? Op dit moment in zn carrière? Wil Barca hem laten rijpen met alle risico's van dien voor zo'n bedrag?
1 0
Daniii
ZOLANG WE SIEM DE JONG MAAR BEHOUDEN
2 -3
NR9
Ieder jaar hetzelfde. Overmars en consorten beloven een ijzersterk elftal.voor de verkoop van de seizoenskaarten begint. Nu zijn er veel seizoenskaarten verkocht en we verkopen de helft vh elftal. Resultaat wederom geen kampioenschap. Gaat weer lekker......
5 -9
AlexIbarra
Wie zijn er allemaal verkocht dan?
1 0
Ozymandias
Het leek me vanaf het begin van de transferperiode al duidelijk dat Ziyech en Kluivert verkocht zullen worden maar verder is er nog helemaal niets zeker. Je bent dus een beetje prematuur aan het azijnzeiken.
2 -1
Jack Reynolds
50 miljoen pakken en Siem leveren. de Jong is een de Jong. Lijkt me een leuke stunt.
10 0
Intec
Meer geruchten van spelers die weg kunnen gaan dan spelers die erbij kunnen komen. Nog 7 dagen voor de eerste training en het is nog een complete rotzooi.
4 -1
invincible
Precies dat, op zijn minst had AJAX nu al, wat voor hun plan A was (Magallan en Tadic) binnen moeten hebben, of anders plan B (Balbuena en Benedetti), dan hadden ze nu nog een week om rustig te kijken naar een 6 (Jensen) en een extra vleugelspits (Spielmann, of iets anders)

Het lijkt gewoon weer nergens Op!!!! 26 maart verlengd, 18 mei uitkaart verlengd, 4 juni passe partout aangeschaft. Al 5 jaar klaag ik over een selectie die niet op tijd op orde is, met vorig jaar als toppunt! Halverwege vorig seizoen hebben ze dit ook beaamt en verwacht dus ook dat er 18 juni een selectie staat die op orde is!! Maar vrees wederom het ergste en om eerlijk te zijn ben ik er helemaal klaar mee, dat gekut iedere keer weer.
0 0
Morrissey
Kom door het Fucking Modern Football.

Wat mis ik de jaren 90, toen was Ajax dominant.
0 0
godenzonenssuper
En ik maar hopen dat Dolberg, frenkie, de Ligt, kluivert, donny, eiting etc nu eens een jaar of 2 a 3 bij elkaar zouden blijven en het geraamte van Ajax zouden gaan vormen.
1 0
Clarence
De Telegraaf een betrouwbaar medium? Heb ik iets gemist?

Doorgaans staat er suggestieve, niet geverifieerde, tendentieuze bagger in die krant. Maar dan wel met chocoladeletters.
2 -1
Genant
De Telegraaf heeft het als enige altijd goed als het om transfers gaat. De bagger moet je zoeken in lachwekkende jatsites als voetbalprimeur, voetbalzone en nog meer van dat soort puberale parasietjes
3 -1
godenzonenssuper
Nee je hebt gelijk.
Al die keren de afgelopen jaren dat Verweij en Driessen nieuws naar buiten brachten dat later bleek te kloppen was gewoon toeval ofzoiets.

Hou jij je maar vast aan Freek Janssen en Sjoerd Mossou.
3 -1
Jelephi
Sinds het vertrek van Jaap de Visser is de bron van Verweij opgedroogd. Niemand in die wereld moet hem. Freek Janssen heeft tegenwoordig veel beter en waardevoller nieuws.
1 -2
godenzonenssuper
Jaap de Visser. Oke.
0 0
Heiko
die 72 uur voor Magallan zijn allang voorbij toch? je hoort er niks meer over.
2 -2
Ozymandias
Waarschijnlijk was die 72 uur dus gewoon iets wat was verzonnen door de media (zoals 99% van de geruchten tijdens transferperiodes).
0 0
Michelinho
Die 72 uur kwam van de Zuid-Amerikaanse pers. De voorzitter van Boca had wel de hoop uitgesproken dat Ajax geduld kon opbrengen tot ze een vervanger zouden aantrekken, dus wellicht is het geen volkomen onzin, maar wellicht zijn er ondertussen duidelijke afspraken gemaakt. Of heeft Ajax allang doorgeschakeld. Vanuit Ajax zelf wordt er wb transfers iig nauwelijks naar buiten toe gecommuniceerd, dus neem alles maar met een grote korrel zout. Scheelt een hoop ergernissen.
2 0
Jelephi
Die zit nog in het vliegtuig samen met Tadic. tussenstop in Watford
3 0
Ajacied33
Ik weet nou niet of de TG die 72 uur verzonnen heeft of dat het echt van Overmars kwam. Want die 72 uur zijn alllaaaannnng voorbij
0 0
Michelinho
Zullen we de dikgedrukte teksten bewaren voor 100% zeker afgeronde transfers?
4 0
X-RaY
En 'dikgedrukt' gebruiken we ook voor die rioolrat..
0 0
Heiko
Dat lijkt mij een goed plan.
1 0
Joseph
Frenkie laten gaan zou net als de Ligt een enorme schande zijn van Overmars. Ajax heeft het geld niet nodig en deze 2 moeten het team gaan dragen komend seizoen.
Als ze 1 van die 2 verkopen, mogen ze van dat geld wel de seizoenskaarten van de supporters betalen, want dan gaat er toch niks gebeuren op het veld..
2 -1
PBosch
Vraag me toch zo langzamerhand af wat Ajax met al die miljoenen wil gaan doen die ze hebben en nog gaan krijgen de komende jaren. Als ik me niet vergis staat er al z’n 160 miljoen op de bank en als je ziet wat daar de komende 5 jaar bij kan komen.. sta ik er niet gek van te kijken dat dit bedrag richting de 350 mil gaat. Is er een plan met al dat geld op de langere termijn. Ik begrijp dat Ajax niet 40 mil gaat uittrekken om een speler te kopen. Maar waar willen ze het dan voor gebruiken?

Ben persoonlijk van mening dat je de arena moet kopen om het spelers budget omhoog te gooien (vraag is of dat zal uitmaken). Er zijn natuurlijk al plannen om De Toekomst te verbouwen. Maar dan blijft er nog steeds een bak geld over. Wat denken jullie?
1 -2
Michelinho
Nog maar eens: zoek even het verschil op tussen eigen vermogen (175 mio) en liquide middelen (47,25 mio).
0 0
vincent_DV
Volgens mij zag ik bij liquide middelen in de jaarrekening 62,6 miljoen staan. Ook heeft Ajax nog bijna 25 miljoen in aandelen geïnvesteerd. Dus mochten die aandelen nog zo veel waard zijn, heeft Ajax zo'n 80 miljoen "vrij".
0 0
Michelinho
In de halfjaarcijfers van afgelopen winter staat 47,25. Die 62,7 mio waren de liquide middelen in de jaarcijfers van 16/17.
Effecten (o.a. aandelen) stond op 24,11 mio, maar denk niet dat je lopende investeringen als besteedbaar vermogen kan beschouwen, maar zo wel dan komt het op ca. 71 mio.
Hoe dan ook weten blijkbaar nog steeds heel veel mensen niet dat eigen vermogen los staat van saldo en, nog erger, wordt er boos geroepen dat Ajax wel 200 à 300 mio te besteden heeft, maar nooit iets uitgeeft.
1 0
vincent_DV
Oke, ik had inderdaad het jaarverslag van 2017 bekeken. Wel apart dat er nu ineens meer dan 15 miljoen meer is uitgegeven dan er binnengekomen is, terwijl ik dat op transfergebied niet zo snel zie. of ze moeten het ergens in geinvesteerd hebben.
0 0
Michelinho
Er is wel 32 mio gereserveerd voor de Nieuwe Toekomst, misschien heeft dat er iets mee te maken.
0 0
BrandjeXL
Daar vergis je je dus wel in want het eigen vermogen is zo'n 170 miljoen maar dat is geen geld wat op de bank staat.
1 -1
Sampaoli
Investeren in scoutingnetwerk, talenten van 16-22 willen naar Ajax komen en daar moeten we ons op focussen. Dit gecombineerd met de eigen jeugd is voor Ajax verschrikkelijk belangrijk, dat zijn onze inkomsten. Verder moet je durven investeren in de leeftijdscategorie 24-27, want die spelers zorgen voor korte termijn succes (mits goed gescout). Ook moeten we terug naar onze eigen visie, maar dat heeft niks met geld te maken.
2 0
Bocarra
Ik kan mij niet voorstellen dat Barcelona voor een speler met zo weinig vlieguren in de eredivisie en na genoeg niets in Europese wedstrijden €40.000.000 gaat neertellen.

Fakenews.
2 -4
V12
Er loopt in heel Europa geen speler rond van die leeftijd die kan wat Frenkie de Jong kan. Hij past perfect bij Barcelona. Hij kan nu al op elk niveau mee zolang hij maar in een voetballend team komt. Ajax met Frenkie swingt en zonder hem is alles afhankelijk van Zyech en een bevlieging van Neres. De Ligt doet er ook goed aan om nog een jaar naast hem te spelen want zijn opbouwende kwaliteiten vlogen omhoog toen hij een tijdje naast Frenkie mocht spelen.
1 0
Web
Dan gaat het niet door.
Lijkt mij niet zo moeilijk.
De hoofdprijs moet voor het komen, met doorverkoop percentage.
1 0
AltijdGelijk
Hahaha jij hebt er duidelijk geen verstand van! Frenkie is wereldtop!
2 -2
X-RaY
Wereldtop? Kom op zeg, dat is veel te vroeg om dat te zeggen. Die jongen heeft een hoop potentie maar nog geen echte weerstand gehad hier in onze jojo competitie. Spelers worden hier systematisch opgehemeld omdat het er technisch en frivool allemaal leuk uit ziet en omdat ze bij Ajax spelen. Die gasten moeten het nog allemaal maar laten zien als ze ECHTE weerstand krijgen waarbij ze niet zoveel tijd krijgen om met de bal leuke dingen te doen.
0 0
megaonion
Frenkie heeft er idd potentie voor, maar is er bij lange na nog niet.
3 -2
X-RaY
Hoop talent inderdaad maar je kan en mag daar nog niet op bouwen want hij begint net.. Ik zou in ieder geval niet mijn geld opzetten dat hij een dragende speler is en ons even richting Europees voetbal loodst en ons kampioen maakt.
1 -1
Heiko
Maar weinig vlieguren zoals Bocarra al zei
1 -2
Jessey1981
50 miljoen en een jaar terug verhuur en de deal is beklonken. hetzelfde zou Ajax moeten doen met de Ligt , 65 miljoen en 2 jaar terugverhuur.
1 -1
Sampaoli
Wat moeten we met dat geld? Het ziet er leuk uit, maar we investeren het toch niet goed.
5 -1
Jessey1981
wat een bedragen weer. geweldig om al die afgunst te lezen of fora's als voetbalzone lol.
0 0
MichelAngelo66
We gaan weer een heel andere weg bewandelen in de transferwereld. De grote (niet Engelse) clubs worden nu doodsbenauwd van de bergen geld die in Engeland voor het oprapen liggen. Willen de boot niet missen. Ajax heeft een fantastische naam in de wereld van de talenten. Maak er dan maar gebruik van.

Als ze zo graag willen kan de prijs ook omhoog. En twee jaar bij Ajax stallen. Kan bij gasten als de Jong en de Ligt nu bijvoorbeeld. Ik ben het dit keer met Web eens.... zo hou je de talenten wel tevreden met een perfecte opleiding bij Ajax en medewerking naar een dure club te gaan. Anders krijg je die klote Kluivertjes die echt alleen aan zichzelf denken. En je houdt toch wat talenten binnen. In deze tijd denken ze na twee wedstrijden al alles gezien te hebben en op de top van de wereld te staan.
2 -1
Web
Je moet anticiperen op de huidige markt.
Doorgaan met waar je goed in bent, opleiden.
Waarom kiest Frenkie voor Ajax en niet voor PSV
Waarom kiest Schuurs voor Ajax en niet voor PSV
Bij Ajax krijg je een kans, en de club staat heel hoog aangeschreven in Europa

En als Ajax de poot stijf houd, gaan BV Brobby en Gravenberch niet tussen tijds verlengen, lopen dezelfde weg als Kluivert.

Ook ik baal hier gigantisch van net als alle anderen die Ajax graag zien excelleren met Frenkie, zwaar kloten. Maar het voetbal verandert met het jaar, wat maand.
0 0
chrisjuhhh
Spelers moeten eens beseffen , dat hun club en supporters trots op hun moeten zijn voordat ze weggaan ipv het zogenaamde verbeteren en uitgeleerd denken te zijn .

Zeg gewoon voor het grote geld en aanzien ( ahum ) al zie ik Frenkie , Donny , Mathijs er niet voor aan daar zijn deze jongens te slim voor .

Niks niet huren gewoon behouden en we zien dan volgend jaar wel .
Ajax hoef enkel te zeggen "er mag niet onderhandeld worden met de spelers " en klaar ben je want internationaal staat dat gewoon op schrift bij de FIFA , alleen met toestemming anders ben je strafbaar .
2 0
Web
Ik zou je heel graag gelijk geven.
Spelers moeten trots zijn op de club enz.
Geld en wat zou jij doen als Barcelona je wou?

Ajax heeft op dit monemt gewoon ongelooflijke goede talenten
Niet van het nivaeu EL - Ghazi en Riedewald.
En dat hebben de grote clubs door.

Echt voor een mega bod verkopen, met huurcontract.
Spelen ze nog een jaartje bij ons.
0 0
GvanAchteren
Ik wil nogmaals een pleidooi houden om contractverlenging voor onze talenten aantrekkelijker te maken. Geef ze een leuk percentage van de latere verkoopprijs, bij voorbeeld 20-25%, bij verkoop over twee jaar. Bij bedragen van 20 tot 40 miljoen levert dit een aardige zakcent op en blijft er voor Ajax voldoende over om opnieuw te investeren. Valt het uiteindelijk allemaal tegen dan kost het weinig. Je creëert zo een echte win-win situatie en maakt het een stuk aantrekkelijker om nog een paar jaar bij ons te blijven en verder uit te groeien.
1 0
Jariiii
Beste Frenkie, *áls* het waar is: doe het niet, jongen. Heb vertrouwen in jezelf, als je je potentie waarmaakt komen de grote clubs vanzelf - dan hoef je niet bang te zijn dat dit een unieke kans is die je wel móét grijpen.
Kies voor speeltijd bij Ajax, help de club aan een titel en een Europees avontuur, vorm en verbeter jezelf door elke week te spelen en ga je dan pas, na twee seizoenen of desnoods één, bezighouden met een volgende stap.
0 0
Sampaoli
In plaats van dat wij ons versterken worden we hoogstwaarschijnlijk weer leeggeplukt. Het is elk jaar hetzelfde en het is iets waar we bijna niks tegen kunnen beginnen. Kluivert en Ziyech gaan zeker weten weg en De Ligt, Onana en de Jong zullen gaan als er een bepaald bedrag op tafel komt. Zo werkt dat bij Ajax; geloof me, als Berghuis bij Ajax had gespeeld was hij allang verkocht voor meer dan 30 miljoen. Het merk Ajax is in Europa ongekend populair en wij zijn daar eigenlijk de dupe van. Overmars en van der Sar hebben alle moeite om het geld goed te investeren.
2 0
31xAjax
Hoe kun je de woorden Telegrraaf en betrouwbaar medium nu in 1 artikel noemen???

Barcelona meldt zich wederom volgens Mike Verweij zondag....

Frenkie de Jong is slechts op vakantie in Barcelona, van een transfer is absoluut geen sprake aldus diezelfde Verweij zaterdag....

Wanneer meldde Barcelona zich dan voor het eerst, Mike???
1 0
Web
Valse hoop, maar dit word niet uit de duim gezuig , ben ik bang.
0 0
Jelephi
Helaas zie je de afgelopen jaren een trend waarbij ook de erg jonge talenten bij Ajax zonder enige staat van dienst weg gaan en willen. Je kunt ze niet tegenhouden, omdat je als Ajax ook gewoon winst moet blijven draaien. De huurconstructie zou ik niet aan beginnen. Opleiden voor andere clubs hebben we nooit gedaan en is pertinent tegen ons grondbeginsel. Ajax leidt spelers op, en verkoopt deze. Wij leiden niet op voor anderen. Ajax is GEEN satellietclub.

Frenkie de Jong is een speler van uitzonderlijke klasse. Ondanks dat hij nog geen volledig seizoen op zijn favoriete positie op het middenveld heeft gespeeld, is Barcelona niet gek natuurlijk. Dit is de toekomstig leider op het middenveld van het Nederlands elftal.

Ik sidder alleen bij de namen die ik hier maar ook elders voorbij zie komen. Blind, Anita, Nigel de Jong, Siem de Jong. Mijn god, waar is de ambitie van deze club gebleven? Ajax zit nu op een punt waarbij ze moeten kiezen. Gaan we investeren in spelers uit de categorie 23-27 jaar (Tagliafico) of blijven we opleiden met de kans dat we elk jaar leeggeroofd worden. Kies je voor optie 1 dan hoort daarbij ook het Duitse model van het uitkopen van je concurrenten. Kies je voor optie 2 dan moet iedereen hier accepteren dat je nooit kunt bouwen, en trainers dus ook niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor slechte prestaties.

Dat spelers weggaan bij Ajax is niets nieuws. Het nieuwe van de afgelopen jaren is alleen dat ze dit niet meer op 22- maar op 17 of 18-jarige leeftijd doen. Aan Ajax en vooral Overmars de schone taak om te zorgen dat er voor elk van bovenstaande scenario waardige vervangers komen. Als ik nu naar Jong/A1 kijk zijn die er niet, en moeten de aankopen Bande, Labyad en Schuurs het nog maar laten zien. Geen van allen zijn spelers die er direct staan of zich hebben bewezen. Daarvoor vind ik Jupiler League, een Belgische degradant en een semi grote club uit Portugal niet voldoende.
1 0
wladimir
Wanneer FC Barcelona Mathijs de Ligt en Frenkie de Jong koopt voor 100 miljoen en beide spelers nog een jaar in Amsterdam blijven voetballen dan doet Ajax volgens mij uitstekende zaken.
0 -2
Ajaxhart
Is er al geboden op Per Schuurs?
4 0
chrisjuhhh
Ajax kan gewoon de boot afhouden en niets doen ten opzichte van al die clubs en gewoon een jaar wachten .

Wel zou ik als ik Overmars was ,om alvast even met deze 2 jongens apart te gaan praten voor komend seizoen en wat ze zelf willen en graag zonder zaak waarnemers , dan kom je er zo uit .

Willen Frenkie en Mathijs naar Barca volgend jaar dan kan je altijd nog gaan kletsen en mee werken en ik denk dat Overmars dit wel zo zou doen .

Tevens het salaris verhogen , zodat het rendement hoger is .
1 0
ddkoning
gaat dit niet over siem de jong??
1 0
AltijdGelijk
Frenkie de Jong is nu al zo goed, het zou me niets verbazen als hij al gewoon meespeelt bij Barca.

Hij is de toekomstige spelverdeler van het Nederlands elftal.

Doet me denken aan Kaka.

Frenkie de Jong, Thiago Alcantara en Coutinho. Pfff dan speelt Barca iedereen weg
1 -3
chrisjuhhh
Kaka ???

Zie in hem iets van Cruijff ,let op "iets "' voordat je weer ga gillen .
Zijn manier van lopen en ja minder snel , maar zijn overzicht en trap techniek zijn waanzinnig .
1 -1
AltijdGelijk
Ja echt van Kaka, kijk maar eens naar de dribbel van Kaka en vergelijk die met Frenkie, zelfde houding, versnelling,
0 -1
afcasven1995
Bij Feyenoord en PSV hoor je weer niks tot nauwelijks iets over uitgaande transfers. Een nadeel van onze status en dat we de grootste zijn.
0 0
Sampaoli
Heeft overduidelijk te maken met onze naam inderdaad. Onze spelers zijn goed, zeker, maar er ontstaat ook sneller een hype. Als Labyad er 20 in schiet dit seizoen is hij in plaats van 6 ineens 26 miljoen waard, bijvoorbeeld.
0 0
AltijdGelijk
Het heeft niets met onze status te maken, maar met de kwaliteit van de spelers.

Wij hebben op dit moment gewoon een aantal potentiële wereldtoppers in huis, dit zag je al een lange tijd geleden aankomen.

Feyenoord heeft er misschien 1 met Malacia, en bij PSV zullen er zeker wel clubs komen voor Bergwijn ( ook een topper)
0 -1
Jariiii
Het heeft heel véél met onze status te maken.
0 0
AltijdGelijk
Denk eens goed na! Het heeft alleen met kwaliteit te maken.

Denk je echt dat grote clubs spelers van ons zouden kopen omdat ze bij Ajax spelen?

Ik neem aan dat ze scouten met de gedachte dit wordt een topper!

Denk aub niet dat we nog een hele hoge status hebben in het buitenland! (Misschien bij de oudere generatie, maar degene die zijn geboren na 95, kennen Ajax niet.
1 0
Restored
Jij denkt niet dat ze in het buitenland zien dat toppers als Suarez, Zlatan, Vertonghen, Alderweireld, Sanchez, Eriksen bij ons vandaan komen? Wij krijgen altijd meer geld dan PSV / 010 ook voor spelers die via 'de achterdeur' vetrekken zoals Bazoer/Riedewald. Bedenk je ook maar even dat we gewoon 5 a 10m extra hebben gekregen voor Kluivert omdat zijn achternaam kluivert is 18m voor een 19 jarige speler met 1 jarig contract is ongekend...
0 0
AltijdGelijk
Precies al die Namen die jij opnoemt dat bedoel ik met kwaliteit, van Suarez tot aan Eriksen.

Het gaat om de kwaliteit!
1 0
Jessey1981
het heeft alles met onze naam te maken. sinds jaar en dag brengt Ajax de grootste voetballers groot. Een Ajax talent is een waarborg voor technisch sterke voetballers.
0 0
Juichtoon
Nou onze spelers zijn gewoon beter (en jonger).
1 0
gras
Ongelooflijk dat de meesten zonder enig voorbehoud gewoon bereid zijn weer een talent te verkopen.

Het antwoord is nee. Anders is het echt einde verhaal en vertrekt iedereen. Ook VdBeek, De Ligt, Dolberg, Neres. Hoe kun je bij die laatste nou een transfer weigeren en De Jong verkopen? Dan krijg je een Younes verhaal. Namelijk dat een speler gefrustreerd raakt doordat anderen worden verkocht en hij zijn kansen op een grote transfer ziet vervliegen.

Kluivert moet weg omdat hij niet bijtekent. De rest blijft, tenzij De Ligt per se weg wil.

Volgend seizoen MOET je prijzen pakken, want daarna is iedereen pleite.
9 0
Web
Dan durf ik jou met 100 procent de garanderen, dat de grote talenten NOOIT meer dan een keer als ze 16 jaar zijn 3 jaar tekenen.
0 -1
gras
Zet er maar geld op dan, want dat is klinkklare onzin.
1 0
Web
Dan begrijp jij er niets van.
Ze zouden wel heel dom zijn, als je nog verlengt dan.
Voorbeeld Kluivert, wakker worden.
0 0
chrisjuhhh
Je heb gewoon gelijk en ja ook Ziyech mocht weg en was bekend in de spelers groep .
1 0
Bocarra
Als ik de overleveringen van Cruijff mag geloven heeft Barcelona toch een jeugdopleiding geheel volgens de visie van Johan ingericht? Daar lopen toch de allergrootste talenten van de wereld rond?
0 -2
ajaxcied4life
Naja, Cruiiff was voor zijn overlijden al totaal niet te spreken over de wijze waarop Bartomeu de club lijdt. Ik geloof dat hij en passant ook al eens had aangegeven dat de wijze waarop de jeugdopleiding momenteel wordt gerund niet de manier is die hij voor ogen had.
2 0
Bocarra
Hebben ze niet recent dat stadion van het jeugdcomplex naar Cruijff vernoemd??? Zo ontevreden was hij kennelijk niet. :-)
0 -3
Juichtoon
Je ziet dan ook al langzaam de dalende tendens daar.
0 0
GvanderK
Ik zie hem liever niet gaan maar anders 50 miljoen en Samper
0 0
niquedegraaff
Niks onder de 100 miljoen accepteren.
0 0
PJK54
Ajax begint ook met de A maar heet echt geen Action hoor waar iedere club de spelers voor het uitzoeken hebben.
Ik blijf het belachelijk vinden dat clubs die miljarden schuld hebben maar te kust en te keur spelers kunnen kopen daar moeten die bonden eens wat aan doen maar daar zal wel een percentage heen verdwijnen.
1 0
vincent_DV
Dat is eigenlijk heel simpel en het zijn trouwens geen miljarden maar vaak tussen de 500-750 miljoen. Deze clubs kunnen deze bedragen lenen van de bank omdat hun inventaris(Lees voetballer) meer geld waard zijn bij elkaar dan die 500 miljoen. Om als voorbeeld Real te nemen, Bale en Ronaldo alleen al zijn samen rond de 300 miljoen waard. Kijkend naar de balans van Real zie je dat de inventaris in de boeken staat voor 728 miljoen. De kans dat banken dus die 500 miljoen weer terug zullen krijgen is vrijwel 100%. Dat is dus de reden dat deze clubs zo veel kunnen lenen. Daar is helemaal niets raars aan, want als je waarschijnlijk naar Shell zou kijken, zie je ook bizar hoge leningen, maar dat is gewoon normaal.
1 -3
chrisjuhhh
Maar banken die steeds gered worden door EUropa , dus jouw en mijn geld etc. is Bizar en dat daar niets tegen wordt gedaan , dat beangstigd mij ten zeerste .

Aanvulling : 100% garantie heeft helemaal niemand en ook die grote voetballers niet , want alles is fictief .

Hoe verzin je dat Ronaldo op ruim 30 jaar nog in de 300 miljoen zit samen met Bale ??
1 0
geendagsvlieg
RM heeft voor 366 miljoen aan vergoedingssommen op de balans staan.

Het aankoopbedrag van een speler wordt over de duur van het contract afgeschreven.
0 0
vincent_DV
Dat is inderdaad wel slecht maar neemt niet weg dat bijvoorbeeld de Rabobank ook zonder problemen een paar honderd miljoen zou lenen aan Real Madrid.

Leningen uitgeven zijn altijd op basis van iets fictiefs toch? Als je een bedrijf wilt starten met een lening, dan geeft de bank dat ook aan iets fictiefs. Als een bedrijf geld wilt lenen voor een investering en zegt dat ze bij wijze van 1.000.000 meer omzet gaan halen, is dat ook fictief want niemand weet of dat wel of niet gaat gebeuren. En dat geld ook voor transfersommen.

Dat van Ronaldo en Bale was een beetje gechargeerd bedoeld maar denk zelf dat er wel een kern van waarheid in zit. Als Real Madrid morgen het geld nodig heeft zijn er vandaag nog een paar Chinese clubs die zo 150-200 miljoen aftikken voor Ronaldo. Maar laat ik het beter stellen dan. Isco, Ronaldo, Bale, Modric, Kroos, Varrane, Asensio, Carvajal en Benzema leveren samen met gemak 500 miljoen op. Is wel fictief natuurlijk;)
1 0
voorkennis
Zit je dan met je peperdure nieuwe seizoenskaart
1 0
Restored
ja ik ben ook benieuwd wat we volgend jaar te zien krijgen
0 0
geendagsvlieg
Hoeveel heb je betaald?
0 0
Genant
Dat ze maar gaan shoppen in dé voetbalhoofdstad van Nederland.....
1 0
Genant
Twee jaar nog verhuren dan.
0 0
DeMeervanweleer
Wil de laatste het licht uit doen?
3 0
grannig mokum1
Ajax moet gauw een creatieve middenvelder halen want Zyiech die gaat weg en frenkie is een ? En weet zeker als Barca een heel goed bod geeft dan is ons vriend Frenkie ook weg, dus snel handelen graag
0 0
erikje
De voetbalwereld is helemaal gek geworden. Kluivert die na een paar wedstrijden en een paar goals al weg wilt. en Barcelona die op de stoep staat voor Frenkie de Jong. Heeft nog geen 10 wedstrijden op zijn vaste positie gespeeld (middenveld). Bizar
4 0
Bensco
Ik heb hier eens over na zitten denken maar ik ben geen voorstander van het kopen en vervolgens verhuren van talenten. Dit gaat scheve verhoudingen in de groep opleveren qua salaris. Bovendien zet je jezelf neer als zusteronderneming van grote clubs als je dit doet. 40 miljoen of niet, Ajax moet haar poot stijf houden en Frenkie aan zijn contract houden.
3 0
chrisjuhhh
Ik zei het ook al een hele tijd gelden .
Ajax gooi zelf veelte vroeg en te jong spelers in het 1e , laat ze rijpen in Jong Ajax en daar hun vervolg contract verdienen en gaan ze weg jammer next zou ik zeggen .
0 0
Web
Dus als een speler uit Jong Ajax veel beter is dan een speler in het eerste , laat je hem in Jong spelen. Dat werkt toch niet.
Bovendien heeft Frenkie nog maar heel weinig in het eerste gespeeld.
1 0
AFCA.
Allemaal leuk en aardig maar komen er ook nog versterkingen?
Rechtsback, 2 creatieve middevelders, linksbuiten, rechtsbuiten.

Doe Kristensen en Orejuela in de verkoop. Dat is niks en zal niks worden.
Je hebt nog 2 creatieve en veelzijdige middenvelders nodig. Je niet er niet aan denken dat als je een Frenkie moet vervangen door een blessure, dat Siem de Jong de eerste vervanger wordt.
Een linksbuiten die er meteen staat.
Een rechtsbuiten voor achter Neres.
En dan moet iedereen nog blijven.
0 -1
Marcao
Einde van Ajax lijkt in zicht. Als ook al de (te) jonge talenten uit de kraamkamer worden geroofd, is elke kans op toekomstig voetbalsucces doodgemaakt. Lang leve het Bosman-arrest...
1 0
Lazell
Nee joh. Elke keer als je een speler voor heel veel geld verkoopt, kan je een speler terugkopen die verder is in zijn ontwikkeling. Met die 20 miljoen kunnen we echt wel iemand kopen die constanter is dan Kluivert. Met zo veel geld is het einde nóóit in zicht.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
laten we anders de hele club verkopen en dan voor een paar jaar terughuren.
4 0
voorkennis
Ieder jaar t zelfde, het halve elftal is met transfers bezig, er komt niks qua versterking binnen en de klok tikt door en voor je t weet staat de voorronde CL weer voor de deur .
Wat een drama ieder jaar
0 0
altijdwelwat
Ik ben bijna op het punt beland dat ik de hele voetbalwereld niet meer begrijp. De hele Europese top zit als ik het moet geloven achter de Jong aan, en dat op basis van een wedstrijdje of 25 in de Eredivisie waarvan 5 echt goede. Het ziet er stijlvol uit , en ook ik kan genieten van zijn versnelling met bal. Maar vaak vertraagd hij het spel met een (onnodige) dribbel of lijdt hij daardoor op de verkeerde plek balverlies. Dat hoef je op een CL niveau niet te proberen, dan zijn ze snel klaar met je.
0 0
Bjorn
Erg opvallend. Moet natuurlijk nog minimaal een jaar voor Ajax spelen. Komt ook net kijken.

Verkopen voor de absolute hoofdprijs en terug huren enige wat bespreekbaar is.
0 -1
Okocha078
Als Frenkie echt graag wil, dan moet Ajax het maar doen 40M + 1 jaar verhuur.
De Ligt naar MAN C (40/50M? ) laten gaan ( + 1 jaar huur ) + 3 spelers deze kant op ( koop ) Manu Garcia / Angelino / Aleix Garcia. Ziyech voor 35M laten gaan.

Manu Garcia Dolberg Neres
F.de Jong Aleix Garcia Van de Beek
Angelino Tagliafico De Ligt Mazraoui
Onana
Bank: V.Leer / Sinkgraven / Wober/ Kristensen Schone / Labyad / Eiting / Bande / Huntelaar
Orejuela zou ik verhuren.
Helaas Frenkie en De ligt slecht een jaar huren nog, maar dit soort talenten hou je helaas niet lang meer vast tegenwoordig en op deze manier maakt Ajax dit jaar erg veel winst.
Je heb dan een jaar de tijd om opvolgers voor Frenkie en De ligt te zoeken---> kijken of Schuurs en Sinkrgaven er na dit jaar al klaar voor zijn om hen op te volgen.
Onana en Neres zullen volgend jaar dan ook wel gaan---> kijken of je dit jaar van Leer en Kuhn klaar kunt stomen en anders heb je ook een jaar om opvolgers te scouten.
Sierhuis dit jaar Alles in Jong laten spelen om Huntelaar op te volgen.
0 -10
Barra
Ik zie Barca niet nu al 40 mil neerleggen voor Frenkie, want ze willen hem waarschijnlijk nu al vastleggen zodat de prijs niet te ver omhoog schiet. Alles beneden de 40 mil sowieso resoluut afwijzen, ik wil Frenkie gewoon een volledig seizoen zien schitteren in het Ajax shirt.
1 0
vincent_DV
Als ik Ajax zou zijn, zou ik het persoonlijk wel doen, 40 miljoen nog een jaar bij Ajax. Moet Ajax er niet voor gaan kiezen om de eigen talenten maar gewoon te gaan zien als melkkoe. Met de eigen talenten wordt het geld verdient en voor dat geld worden weer spelers gehaald met niet de potentie van de Europese top, maar er net onder. Die zullen minder snel weggaan waardoor je gewoon een keer kan bouwen aan een elftal. Je gaat toch niet veranderen dat talenten op hun 20e willen vertrekken, dat lukt vrijwel geen enkele club. Kijk maar naar Porto en Benfica waar wij wel eens met jaloezie naar kijken, die raken ook een Dalot van 18/19 kwijt, Renato Sanches, Andre Silva, Neves etc etc. Dat zijn clubs die wel 2-3 miljoen salaris kunnen geven en zij lukt het niet eens. Zo lang de FIFA of UEFA niets veranderd, gaat dat ook niet veranderen. Dan denk ik, dan kan je maar beter zeggen: we accepteren dat de grootste talenten snel weg zullen zijn, dus bouwen we een geraamte met spelers van buitenaf met spelers van 23-30 die langer blijven omdat Ajax bijna hun plafond is en dit aangevuld met talenten die misschien 1-2 jaar in het eerste spelen. Is misschien minder leuk, maar in mijn ogen kan het bijna niet meer anders. En Ajax moet blijven speuren naar jonge talenten van 18-20, die zullen ook naar 2 jaar weg zijn, maar daar kan je ook weer geld aan verdienen en er zelf nog even van profiteren.

Ik ben ook benieuwd naar jullie mening. Stel dat Ajax Frenkie de Jong voor 40 miljoen verkoopt, zou Ajax dan nergens een speler kunnen vinden van 15-25 miljoen waarbij je er niet echt slechter op wordt? Frenkie is natuurlijk een geweldig talent, maar je hebt wel meer geweldige talenten. Ajax kan natuurlijk een hoop met 40 miljoen.
2 -3
Maik
Ben het helemaal met je eens man. Vooropgesteld, ik ben supertrots dat wij zoveel talenten hebben voortgebracht. Maar als het nu écht de trend gaat worden dat je met één leuk seizoentje je talent kwijt bent, zie ik niet zo goed hoe we op deze manier ooit kampioen worden. Jongens als Sánchez, Kluivert, Frenkie en De Ligt blijven niet meer zo lang als een Vertonghen, die toch wel meer dan één seizoen goed speelde. Lastig bouwen op deze manier...
0 0
vincent_DV
Daar ben ik ook heel trots op en ik zou het ook liever anders zien. Maar er is wat mij betreft geen mogelijkheid om er iets aan te doen. Elke relatief kleine club heeft er gewoon last van, niemand kan zijn grootste talenten nog behouden. Clubs zijn zelfs bereid om gewoon even 50 miljoen af te tikken voor iemand van 17. Daar doe je echt niets aan.

Dus moet Ajax wel voor een koerswijziging kiezen, dan maar wat meer een koopclub, maar wel een koopclub waar talenten nog steeds een grote kans hebben op een doorbraak, want daar moet je altijd plaats voor houden als Ajax zijnde. Je kan alleen geen team meer bouwen om je talenten heen, dat gaat gewoonweg niet meer.
0 0
ajaxcied4life
Ik dek dat Ajax ook die kant uit moet.
0 0
Duif63
Ajax kan heel veel met al die miljoenen, alleen.... ze doen het nooit. Ja handenvol spelers voor 5/6/7 miljoen waarvan alleen Sanchez een voltreffer was en de rest allemaal mislukkelingen zijn. De spelers die wel voor meer geld gehaald worden ( Neres, Ziyech) voldoen wel. Simpel gezegd: hoe meer iemand kost, hoe groter de kans op succes.
1 0
Web
Vind ik ook, maar ook dat word heel moeilijk voor Ajax
Wij blijven in een competitie waar je moet spelen tegen Emmen en Sittard, en dan hebben wij het nog niet over dat verschrikkelijk kunstgras.
Belasting stelcil in Nederland.
Maar misschien willen die spelers in de CL spelen? Met goede techinishe spelers die net niet goed genoeg voor de top zijn.

Babel, Blind,Tadic, Dembele enz
Hopen dat Blind dan wel een beter niveau heeft dat in Oranje, maar op 6 top voor Ajax.
Anita zal het wel niet meer aan kunnen
0 0
vincent_DV
Wat ik me dan vaak afvraag is, waarom gaan die spelers dan wel in Portugal voetballen? Daar speel je ook tegen clubs van het kaliber Emmen met stadions van 5.000 man en ook daar zijn er een aantal clubs met kunstgras. Daar gaan wel allemaal spelers heen van het kaliber wat Ajax nodig heeft. Dus ik geloof daar allemaal niet zo in. Ik ga uit van de kracht van Ajax met Amsterdam als stad waar voetballers graag wonen denk ik, met altijd spelen voor het kampioenschap, een grote historie, vrijwel altijd Europees voetbal. Het enige wat Ajax niet geeft is genoeg salaris. En ook daarbij, als Celtic met dezelfde begroting als Ajax hogere salarissen kan betalen, dan kan Ajax dat ook met gemak.
0 0
geendagsvlieg
Celtic Park wekelijks goed voor 60.000 is van Celtic zelf, dat maakt een groot verschil. Daarnaast draait Celtic zonder spelersverkopen dik verlies in de seizoenen dat zij geen CL groepsfase spelen.
0 0
vincent_DV
Ajax krijgt de recettes ook gewoon zelf en raad eens, deze ontvangsten staan zowel bij Celtic als bij Ajax gewoon in de begroting en alsnog is de begroting vrijwel gelijk dus dat is een drogreden. Celtic maakt dus dik verlies, maar zijn ze bijna failliet, zijn ze bijna naar de klote? Nee. Dus is het zo erg als je verlies maakt als je je doel niet haalt? Lijkt mij niet, helemaal niet als voetbalclub zijnde. Dat noem je ambitieus zijn. Want zeg nou eerlijk, hoe kan je als club denken dat als je Europa League poulefase begroot, je uiteindelijke een club gaat worden die structureel in de CL groepsfase zit? Dat slaat toch helemaal nergens op. En ik zeg helemaal niet dat Ajax onverantwoorde dingen moet gaan doen, maar ze spelen nu wel heeeeeeeeel erg op safe met als gevolg miljoenen winst maken zonder resultaat. Dan maak ik liever af en toe verlies omdat ik af en toe mijn doel niet haal.
0 0
geendagsvlieg
Het moge duidelijk zijn dat de exploitatie van het stadion met alle randzaken daar omheen mee oplevert dan wat Ajax nu kwijt is.

Ajax kan best CL voetbal begroten, dat is geen probleem.
0 0
vincent_DV
Ja en dat is eigenlijk wat ik zeg. En CL begroten betekent een stuk meer budget voor bijvoorbeeld salarissen. En dan maak je af en toe verlies, dat valt heus wel op te vangen. Ik weet zeker dat als Ajax CL zou begroten en daar ook op zou inkopen, dat Ajax 3 van de 5 jaar CL groepsfase speelt. Dan maak je dus 3 keer winst, twee keer verlies(Even te simpel gezegd maar) en maak je over 5 jaar gezien gewoon nog winst. Dat is toch helemaal prima?
0 0
geendagsvlieg
Je hecht teveel waarde aan de begroting.

De salarispost voor alle spelers bij Ajax is in 2 jaar tijd gestegen van 21,8 miljoen in 2014/15 naar 29,2 miljoen in 2016/17.
0 0
atalantanio
Kom maar terug met 100 miljoen Barca. Als er IETS is wat Ajax niet nodig heeft is het 40 miljoen voor een speler die je niet zomaar kunt vervangen.
4 0
Web
Ajax moet nu echt werk maken van Mount en Jensen.
En wat oudere spelers als Tadic, Dembele enz
Salaris plafond moet naar boven met tekengeld.
Ajax staat voor een heel groot dilemma
8 -2
geendagsvlieg
Is een Dembélé haalbaar? Of een natte droom ?

Dembélé wordt gelinkt aan Italiaanse clubs die voorlopig niet willen voldoen aan de 25 miljoen plus die Spurs vraagt.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
alleen als hij zelf wil. Ajax kan evt een ruildeal aangaan met Spurs, aangezien zij interesse hebben in onze hele selectie.
0 0
geendagsvlieg
Met andere woorden, hoeveel wil Dembélé inleveren?

Een contract bij een Italiaanse topclub levert Dembélé minimaal 10 miljoen op in 3 seizoenen.
0 0
Bky
Salarisplafond kan niet zomaar omhoog want we draaien al een operationeel verlies.
1 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Met onze inkomsten kunnen we nog wel minstens 5 jaar operationeel verlies draaien. nu doorpakken betekend garantie op de cl. koop desnoods de beste spelers van de concurrentie a la Bayern.
0 0
Bensco
Je speelt voorrondes CL, hoe dan ook. Dus je hebt geen garantie op CL. En je kan niet door je liquide middelen heen gaan branden omdat je denkt dat je over een tijdje die inkomsten wel weer terugkrijgt.
0 0
AFCZlatan
Welke Dembele?
0 0
Web
De Belg die bij AZ gespeeld heeft, maar noem het als voorbeeld.
In iedergeval spelers die bij Ajax passen.
0 0
Web
Wat ik gisteren al aan gaf, Barcelona wil niet mis grijpen, ook PSG en Man City willen hem.
Ze zouden best een jaar willen wachten. Maar dan sta je met lege handen. Hoe jammer ook voor Ajax dit houd je niet tegen.
Verkopen met een goede huur constructie. Dan kun je er in iedergeval nog een jaar van genieten en ons helpen aan het kampioenschap. Geld ook voor De Ligt. Langer dan een jaar blijven ze ook niet als ze niet verkocht worden.

Gaat Ajax hier erg voor liggen, voorspel ik dat een groot talent nog een contract tekent, als ze 16 jaar zijn een 3 jarig contract, en dat laten ze niet meer open breken. ( wat Frenkie, De Ligt en Donny wel deden ) Krijg je het zelfde als bij Kluivert.

Waarom koos hij voor Ajax en niet voor PSV? De volgende stap, want Ajax staat er heel goed op.

Heel triest voor Ajax en ons als supporters maar dit is het voetbal anno 2018.
2 -2
Sterretje73
Ben heel erg bang dat je gelijk gaat krijgen...
0 0
Vlieske
Dit hou je wel tegen. Heel makkelijk zelfs. Gewoon 150 miljoen vragen
1 0
Web
En wat is het vervolg?
De echte grote talenten tekenen een keer een contract bij Ajax en dan nooit meer. 16 jaar eerste contract daarna lopen ze voor een schijntje de deur uit.
Korte termijn politiek.

Frenkie en De Ligt hebben met Ajax mee gedacht, anders hadden ze NOOIT het contract open laten breken, en waren ze verhoudingsgewijs voor veel minder de deur uitgelopen ( Kluivert )
1 0
Josajacied87
Een ieder heeft zijn prijs. Het is zaak voor Ajax om de inkomende transfergelden slimmer te investeren.
0 -1
Restored
Heeft afgelopen winter nog een contract getekent tot 2022 dus waarom zouden we verkopen? Je kunt net zo goed wachten tot volgend jaar misschien is hij meer waard als hij een heel seizoen op het middenveld heeft gespeeld..
2 0
Web
Had je dan liever dat hij niet getekend had?
Alleen maar mooi en een goed gebaar tegen over Ajax, nu krijgen jullie de hoofdprijs.
0 -1
zuidzuid
Misschien wil hij zelf ook wel weg. Er zijn 3 partijen en als t 2-1 is trek je toch aan t kortste eind als club.

Als je m voor 60 mln verkoopt en dan nog een jaar mag lenen prima deal toch?
1 0
Danos
Of hij breekt een been en is volgend jaar bijna niks meer waard...
0 -1
Ajacied33
Gewoon niet meewerken hieraan. Toch bizar eigenlijk, Frenkie heeft nog niks laten zien bij Ajax. Ik begrijp dat Barça zijn potentie ziet, maar mogen wij ook nog ff genieten van hem
7 -1
Web
En denk jij dat talenten als Brobby en Gravenberch dan over twee jaar het contract open breken en opnieuw zich vast laten leggen. Nooit.
Zelfde als Kluivert krijg je dan.
1 -3
Ajacied33
Gewoon niet meewerken hieraan. Toch bizar eigenlijk, Frenkie heeft nog niks laten zien bij Ajax. Ik begrijp dat Barça zijn potentie ziet, maar mogen wij ook nog ff genieten van hem
1 0
Babayaka
De jong verkopen, dan anita en nigel de jong halen,
dan met het volgende middenveld spelen, Nigel de jong , Anita en natuurlijk siem de jong.
Dan komt er een beetje vastigheid, want deze mannen zullen niet zo snel meer vertrekken.
voor doel stekeleburg terug halen ook hij zal niet zo snel meer vertrekken. Alleen dan kan je nog bouwen aan een vast elftal, De jeugd moet je dumpen, die blijft maar 5 wedstrijden en daarna willen ze al weg.

En zeker nietterug huren, hij gaat maar lekker in barca B verder leren.
1 -11
davidgravemaker
Jij bent echt niet goed wijs haha. Laten we idd met 3 spelers spelen die in hun jongere jaren (behalve Nigel) al kwaliteiten mistte, en nu al helemaal er niets meer van kunnen.
1 0
Web
Als ze dat maar niet doen
0 0
BobaAjax
Nigel , anita en Siem . Wil je standaard 4e worden.
1 0
zuidzuid
Anita en de jong zouden best meekunnen op 6. Had je meer aan gehad vorig jaar dan zeefuik in Noorwegen..
0 0
BobaAjax
Nigel , anita en Siem . Wil je standaard 4e worden.
0 0
Michels
Ik zit me dus werkelijk af te vragen of dit nou cynisme is of dat je werkelijk zo denkt. Ik hoop op het eerste. Siem, Vurnon en Nigel...
3 0
Jelephi
Ben jij niet goed bij je voorhoofd?
0 0
Restored
Een middenveld met Nigel de jong Anita Siem de jong? Ben je uberhaupt wel een Ajax supporter? Dat is een betonmiddenveld 2.0 daar zit 0,0 voetbal in... Verder Stekelenburg? Die heeft nauwelijks gespeeld afgelopen jaren, zit al lang over zijn top heen...
1 0
DeWijsneus
Plus Siem, Vurnon en Nigel hoeven niet eerst het Ajax spelletje te leren en zijn gelijk inzetbaar.
1 -1
vasofiets
dat wordt jupiler
0 0
DeWijsneus
Plus Siem, Vurnon en Nigel hoeven niet eerst het Ajax spelletje te leren en zijn gelijk inzetbaar.
0 0
Danos
40m en een jaar huren lijkt mij een prima deal. Je krijgt een mooi bedrag wat je gelijk in je selectie kan steken, je heb nog een jaar frenkie en je geeft potentiële jeugdspelers potentie ook via Ajax kom je bij barca of andere topclubs terwijl ik minuten kan maken.

We zijn gewoon opleiders geworden voor de grote landen, dat is helaas gewoon een feit geworden hoe sneller wij mee veranderen hoe beter we er uit komen
1 -2
Civilengineer
Kluivert 20 miljoen
Ziyech 35 miljoen
De ligt 60 miljoen
De Jong 40 miljoen
Neres 35 miljoen

We houden geen team meer over
0 -1
DavidFerr
Ajax heeft tot nu toe nog biedingen voor Neres, de Jong en de Ligt afgeslagen.
0 0
MankeNelis
Ben benieuwd hoe Overmars dit gaat flikken. Frenkie zal er wel oren naar hebben anders komen die nakketikkers niet. Zo wordt het hele elftal gestript.

Waarom staat dit in dikke letters bij geruchten?
0 0
Danos
40m en een jaar huren lijkt mij een prima deal. Je krijgt een mooi bedrag wat je gelijk in je selectie kan steken, je heb nog een jaar frenkie en je geeft potentiële jeugdspelers potentie ook via Ajax kom je bij barca of andere topclubs terwijl ik minuten kan maken.

We zijn gewoon opleiders geworden voor de grote landen, dat is helaas gewoon een feit geworden hoe sneller wij mee veranderen hoe beter we er uit komen
1 -2
gi0vanni
Je bedoelt we waren opleiders, tegenwoordig vertrekken ze als ze er net aan zijn begonnen.
2 0
Web
Ajax moet doorgaan met waar ze goed in zijn opleiden.
Maar ook bezig zijn met spelers tussen de 25 en 28 jaar die net niet goed genoeg voor de top zijn.
Met teken geld gaan werken
Met Ajax kunnen ze kampioen worden en in de CL
Kunnen ze niet met een middenmoter uit de PL
0 0
gi0vanni
Je bedoelt we waren opleiders, tegenwoordig vertrekken ze als ze er net aan zijn begonnen.
0 0
Ajaxbrl
Uiteindelijk is 1Sept elke speler die iets in zijn mars heeft vertrokken want ja wie wil er onder die clown spelen... En daarnaast hebben we dan 400M op de bank en moeten we het gaan doen met Schuurs , Bande en Labyad... 2018/2019 gaat het weer he-le-maal worden!!
2 -8
Web
Jij weet donders goed dat er spelers binnen worden gehaald als Frenkie en De Ligt weggaan. Ik vind dit weer zo ongelooflijk negatief.

Straks heeft Overmars het weer gedaan toch?
Wie ook op de stoel van Overmars zit, dit blijft hetzelfde
2 -1
Synzo
Vijftig miljoen en 2 jaar terughuren. Dat lijkt mij dan nog wel een aardige constructie!

6 0
Onpartijdig
Huh? Was het niet iets van eergisteren dat de Telegraaf juist zei dat het hele verhaal hierover niet klopte?
3 0