'Ajax wil De Ligt op huurbasis behouden'

TZwagerman, 09-06-2018 om 21:40, 53700 views, AT5 |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax heeft met meerdere Europese topclubs gesproken over een mogelijke huurconstructie waarmee het Matthijs de Ligt kan behouden. Het idee is om het talent al deze zomer te verkopen, maar hem vervolgens nog wel één tot twee seizoenen op huurbasis in Amsterdam te houden.

Dit alles meldt Ajax-Watcher Mike Verweij voor de camera's van AT5. De journalist vertelt dat er al meerdere gesprekken hebben plaatsgevonden: 'Ajax wil De Ligt deze zomer niet laten gaan, maar er is wel al met een aantal clubs gesproken over een huurconstructie waarmee De Ligt voorlopig in Amsterdam blijft.'

Het verkopen van de centrale verdediger zal weinig problemen opleveren. De Ligt weet zich in de interesse van de gehele Europese top, waardoor een transfer deze zomer aannemelijk lijkt. Of de eerder omschreven huurconstructie voor geïnteresseerde partijen tot de mogelijkheden behoort, is vooralsnog onduidelijk. Dat Ajax De Ligt niet van de hand wil doen, staat wel vast.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Ajax kan zo veel willen...
0 0
Catenaccio
Zoals al vaker gezegd. Clausule dat hij voor 80 of 100 miljoen onder zijn contract uit kan. Bij alle 5 jarige contracten!
Nog belangrijker, op 19 juni begint de voorbereiding voor de CL voorronde . Nog 0,0 spelers aangetrokken, met ervaring , kunnen ballen en een echte mannen zijn. Dus Overmars, wordt het nog wat!!
0 0
pinballmagic
Ik zou zeggen in ieder geval nog minimaal 1 jaar aan zijn contract houden
Volgend jaar de situatie opnieuw bekijken
Waarschijnlijk ligt de prijs dan alweer hoger
1 0
Bennyben
Ajax zou gek zijn als ze dit niet doen, voor 50 miljoen verkopen en hem nog 2 jaar houden over 3 jaar loopt zijn contract af dus over 2 jaar gaat die echt niet meer als 50 miljoen waard zijn, plus het is aan Ajax zelf om hem op te stellen of niet
0 -1
Rinban
Contract laten verlengen en 5 jaar vasthouden tot Ajax zelf weer een top club is.
0 0
AFCAlways
We houden De Ligt gewoon aan zijn contract. Let maar op. Bij Barca zijn ze ook niet gek.
0 0
A-west
Domme constructie. Wie weet is de Ligt over twee jaar nog veel meer waard. Dan is de huidige prijs alweer te laag.
2 -2
Bennyben
Over 3 jaar loopt zijn contract af dus hij gaat niet meer waard worden aangezien ik hem niet zie bij tekenen
0 -1
Ajax27
Goede slimme constructie. Als er daadwerkelijk bedragen van 50-60 miljoen worden geboden kun je deze niet weigeren. Als je vervolgens met een verhuurconstructie er wel voor kunt zorgen dat deze talenten nog 1 of 2 jaar in de Arena te bewonderen zijn is dit erg goed, zeker als het om Nederlandse talenten gaat voor het Nederlandse voetbal. Weer een stimulans voor jonge talenten om toch voor Ajax te gaan die zich flexibel opstellen in tijden dat we financieel gewoon niet meer kunnen opboksen tegen de andere landen.
0 -1
X-RaY
Dan is zijn contractduur ook weer met twee jaar afgenomen. Lijkt mij sterk dat hij dan meer waard is.
0 -1
Bky
Ja, maar op deze manier kun je wel vastleggen dat hij nog 2 jaar bij Ajax blijft voetballen.

Veel mensen zeggen dat het sportieve moet bovendrijven, dit is precies een constructie waar Ajax verzekerd is van een speler die normaal eigg al te goed is voor je ploeg.

Geld is onbelangrijk toch?
4 -1
gras
Voor Ajax zie ik het voordeel wel. Maar waarom zou de Ligt dat willen? Hij wil niet zozeer de zekerheid hebben van een andere werkgever of hoger salaris, vermoed ik, maar in een andere competitie voetballen, met een andere weerstand en betere medespelers, betere tegenstanders, etc.
2 0
AFCSANCHEZ
Wat een onzin. Waarom moeten hij hem huren. Gaan we een beetje opleiden voor een andere club, doen we nu ook maar dan nog iets erger. Zoek het lekker uit, als hij weg wilt, ga dan. Lekker verkopen en niks terug huren, zoek het verder lekker uit. Net of de Ligt zo'n topper waar is waar we niet zonder mee kunnen. Scout een nieuwe speler en doe het daar mee. De Ligt heeft ook genoeg fouten gemaakt.
1 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Iedereen richt zich op De ligt, Kluivert, Ziyech,De Jong. Maar over Onana hoor je niks, wat als hij 1 of 2 weken voor de CL voorronde weggaat, moet Van Leer of Lamprou dan op doel.... Toch niet een heel onbelangrijke positie, we zagen in de laatste wedstrijd dat Lamprou lekker kan meevoetballen met terugspeelballen ( of geef de ligt de schuld zelfs als het om spek en bonen gaat. Wordt nog leuk straks. Is Ajax er van doordrongen dat we MOETEN aankomend seizoen, Volgende maand moet er al een team staan dat de europese schande van vorig seizoen weg moet poetsen. Verliezen en straks weer voorronde EL en billenknijpen tegen een jablonec ofzo, ik sluit het niet uit na nice en rosenborg vorig jaar. 5/6 jr - Boekarest,Red bull,Dnjepr,Molde,Rapid wien,Rostov, Nice,Rosenborg. Zonder die finale vorig jaar werd het wel heel triest.
1 -4
WillyBrokamp
Ajax zit natuurlijk in een vreselijke spagaat. Between a rock and a hard place,
Een bod van 60+ miljoen kunnen ze eigenlijk niet weigeren. Maar ze kunnen geen (min of meer) gelijkwaardige vervanger terughalen omdat niemand in die k@teredivisie wil spelen. Zelfs niet als ze er 20+ miljoen tegenaan gooien (wat kan)

Dus moet je het volgende talent (bijv. Schuur) weer klaarstomen voor Ajax 1. Die wordt dan na twee jaar weer weggekocht en dan begint het hele verhaal opnieuw. Tussendoor moet je wel scouten en hopen op een voltreffer (Sanchez, Tagliafico, hopelijk straks Magallan) want de houdbaarheid van in eigen huis opgeleid toptalent is tegenwoordig zeer beperkt.

Ik heb het al vaker gezegd: die miljarden in de PL gaan leiden tot een totale implosie van het internationale topvoetbal.
3 -1
Daneman
Maar:
PSV wordt kampioen. Waarbij veel spelers zijn (bijna alle?) die gescout zijn geweest. (Dus geen eigen product. Lozano echte kwaliteit, Guardado erg goed. En dan heeft ajax ook nog een betere naam in het buitenland en meer geld. Rara wat klopt er niet. Het scouting apparaat functioneert niet goed. Milik Sanchez, Tagliafice en enkele andere helemaal OK. Maar die waslijst, incl. blijkbaar Christensen, aan matige aanwinsten is om te janken zo lang. Marc en Edwin zijn eindverantwoordelijk.
Wordt rap tijd dat Op een a twee kanjers in de top na. mensen weggejaagd kunnen worden als ze niet capabel blijken te zijn
1 -3
DirkvanDam
psv heeft ook vaak de arbitrage mee gehad. wij juist tegen. dat is seizoenen lang al zo. nee geen Calimero maar gewoon fijt. dat zorgd ervoor dat wij telkens meer punten verliezen terwijl hun er just extra krijgen.
2 0
DonnyNeres
Trek je niks aan van die mensen hieronder, ik neem uw betoog wel serieus!
0 0
arie h
Zo is t nou eenmaal, doe je niks aan. En het wordt er niet beter op, maar met Schuurs, Wober en Magallan heb je voor de eredivisie een prima verdediging, zeker als je tegen de mindere tegenstanders weer met een middenvelder als CB gaat spelen. Europees ligt het er aan hoe Schuurs zich staande zal houden op een hoger niveau en hoe goed Magallan echt is.
1 0
Minsc
Mmmm, als we dit nou met de hele selectie doen, verkopen met huurconstructie, houden we onze beste spelers + hebben we een half miljard in kas waarmee we Messi kunnen kopen! Geniaal!
2 0
AlexIbarra
Een Ajax-watcher zou zelf een artikel schrijven, elke keer dat er met één van die clubs een gesprek is over koop en terughuur. Als dit inderdaad waar zou zijn.
Waarbij hij de naam vd club noemt, evt. het geboden bedrag en hoe lang huren.

Door de vaagheid van het bericht (Om welke clubs gaat het? Hoeveel clubs is 'een aantal'?) ga ik ervan uit dat Mike dit zelf heeft bedacht
Anders zou hij de primeur niet aan AT5 gunnen maar aan de Telegraaf.
0 -3
DeKenner
Wutt?
3 0
Youri08
Ajax staat met de rug tegen de muur nu de absolute top blijkbaar bereidt is om heel veel geld voor hem neer te tellen. Je kan dwars gaan liggen en hopen dat hij dan blijft maar met Raiola kun je er donder op zeggen dat de gang naar de rechter dan gemaakt wordt en dan ben je kansloos. Behalve het doorlopende contract heeft Ajax niet 1 reden om hem aan zijn contract te houden. Hij gaat vele malen meer verdienen in een veel betere competitie bij een veel betere club. Geen rechter die hem dit gaat ontzeggen met ook nog eens een on-Nederlandse transfersom van 40+ miljoen. Het is kut maar het is eieren voor ons geld kiezen en dan is 1 maar ik zou gaan voor 2 jaar terughuren, met een enorme transfersom nu, de enige optie.

Wel zaak voor de Ligt om de juiste clubkeuze te maken.
0 0
AlexIbarra
Misschien valt het allemaal wel mee..
Het WK begint al bijna, wie weet wie zich daar allemaal in de kijker spelen?

Er zijn niet zo heel veel clubs die bedragen kunnen bieden die wij (en Matthijs) niet kunnen weigeren. Dus 40 miljoen idd.
Objectief heeft Matthijs de afgelopen 2 jaar niets gepresteerd met Ajax en Oranje, hij mist nog ervaring op het hoogste niveau (wel geweldige oefeninterland tegen Engeland trouwens), kent net als Davy alleen het Ajax-spelletje en is relatief duur.

Hopelijk spelen wat CV's uit Kameroen of Paraguay, (met Ligue1, Bundesliga, etc. ervaring) een sterk WK. Dan bellen alleen Valencia en Everton nog, informeren voor 22 mln.
Niet eens opnemen.
0 0
DarkChild
aan welke rechter zou je zoiets voorleggen dan? Is er jurisprudentie dat een Nederlandse club een transfer naar een buitenlandse club tegenhield en daar dan iets (een UEFA/KNVB arbitragecommissie?) of iemand (een (arbeids)rechter ?)) een uitspraak over doet? Is serieuze vraag, want ik kan me zelf even niks voor de geest halen. Ja, De Boertjes, maar dat is ages ago en er is sindsdien nogal wat veranderd qua (Europees) arbeidsrecht.
0 0
Youri08
Goede vraag. In 1e instantie gaat het dan naar de arbitrage commissie van de KNVB en die is vaak op de hand van de clubs (zie transfer Gebr. de Boer naar Barca in 98) maar dan kun je naar een gewone rechter omdat het een arbeidsgeschil is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen voorbeeld zo snel voor de geest kan halen van iemand die dat gedaan heeft. Maar volgens mij zijn er genoeg die dan wegens "verstoorde arbeidsverhouding" weg konden zoals ook in het gewone bedrijfsleven. Ik kan me niet voorstellen dat de Ligt dat zou doen maar met die Raiola weet je het nooit.
0 0
DarkChild
Zou het echt naar die arbitrage gaan? Het is toch een internationale transfer?

Het is hoe dan ook koren op de molen van spelersorganisaties als FifPro, want genoeg jurisprudentie betekent het einde van de transfersommen zo hoog als nu. No way dat in normaal arbeidsrecht dit soort bedragen als vergoeding eruit komt.

Is ook niet perse in het voordeel van de kleinere club overigens, het einde van het transfersysteem as we know it. Maar het komt er heus wel.
0 0
Youri08
Clubs zullen dit vermijden en op het allerlaatste moment toch meewerken, want dit zou de impact hebben van het Bosman-arrest. Als er 1 rechter dit goedkeurt is het inderdaad gedaan met de transfersommen as we know it. Je krijgt nu al standaard minimaal transferbedrag in contracten bij iedere topspeler. Clubs zijn er ter degen van bewust van dit gevaar. Vooral opleidingsclubs als Ajax zijn de klos bij een uitspraak in deze want je kan moeilijk een talent van 16 laten tekenen voor een vaste transfersom van bijvoorbeeld 30 miljoen.

Ajax kent dit dwangmiddel (gang naar de rechter) als geen ander trouwens en heeft dit regelmatig ingefluisterd bij potentiële aanwinsten, zie transfer Suarez naar Ajax van Groningen.
0 0
DarkChild
jep. maar das allemaal intern geweest (arbitrage KNVB), omdat het interne transfers waren. Overigens is grappig/treffend genoeg dezelfde advocaat áls die van Bosman op Europees niveau bezig het transferssysteem te killen. Duurt alleen al paar jaar, want Europa en besluitvorming. Maar je houdt dit niet tegen, want het is een belemmering voor het vrije verkeer van werknemers, zoals het nu gaat. Denk wel dat je kortere contracten krijgt, met meer salaris. En misschien iets als een loyaliteitsbonus of iets dergelijks.

Overigens ís het systeem natuurlijk ook raar, want het is nou niet dat er geen geld weglekt of wordt wit gewassen zoals het nu gaat.
0 0
Nicoonzeredder
kan iemand mij nou eens uitleggen waarom Ajax niet gewoon een topper van 20+ miljoen terug koopt? RvC die het tegenhoudt?
1 -1
DarkChild
omdat de topper van 20miljoen plus ook eerst daadwerkelijk moet willen spelen in een competitie als de Eredivisie tegen een salaris van max een miljoen of anderhalf tegen niet de beste belastingschaal? Er moet wel eerst iets zijn, voor een RvC überhaupt iets zou kúnnen tegenhouden.
4 0
Nicoonzeredder
Dus moet het salarisplafond omhoog. Waarom doen ze dat niet?
0 -1
DarkChild
Das heel makkelijk, inkomsten. Wij groeien niet hard genoeg ten opzichte van de rest (begroting dus)

Maar ik vind het (nogal) cherry picking om je alleen te richten op het plafond, want van alles dat ik zeg is een salaris een belangrijk onderdeel, maar er is veel meer. Want is de Eredivisie dan ineens niet de veertiende competitie van Europa (inclusief kunstgras)? Hebben we dan geen 3 voorrondes nodig om CL te halen?
En, als we dan toch in de salarishoek blijven, verandert de inkomstenbelasting in Nederland daardoor ineens dan? Want je moet nogal fors meer gaan betalen om ook maar in de buurt te komen van de toplanden. Die verschillen zijn bizar. En kijk ook eens naar jezelf, bij hoeveel verschil zou jij gaan twijfelen? Het blijft toch werk...

De reflex: salarisplafond is de boeman, wordt mij altijd veel te gemakkelijk geuit. Dan weet je niet zo goed wat het is en waarom het er is. Ajax of welke andere club dacht echt niet: we gaan nu eens onnodig een rem zetten op de hoogte van onze uitgaven, dat lijkt me lachen.

Dat plafond is er dus om een reden, namelijk omdat het ding met salarissen is dat ze stiekem ook betaald moeten worden en een olievlekwerking hebben op alle andere spelers.
Ga met dat in je achterhoofd dan is op zoek naar de verschillen en je ziet al vrij snel waarom Ajax in de positie zit, dat het zit.
3 0
Nicoonzeredder
Ik begon over salaris omdat jij zei dat een speler wel in de Eredivisie moet willen spelen. Landen als China bijvoorbeeld, wilt in principe ook niemand spelen, maar ze gaan er puur heen voor het geld (weet ook dat het heel extreem is en dat Ajax dat nooit kan betalen). Maar als je dus iets meer salaris zou bieden zouden spelers zoals Richarlison misschien wel komen, dat bedoelde ik. Maar verder heb je wel gelijk en is het natuurlijk te kort door de bocht om alleen het salarisplafond daar de schuld van te geven.
0 0
DarkChild
Richarlison verdient, zonder premies, nu ongeveer 1,8 miljoen euro bij Watford. Dat zou hij never nooit niet krijgen bij Ajax. Tekengeld weet ik niet Belastingdruk in Engeland is ietsjes lichter, maar scheelt niet zo veel.

Het salarisplafond is er, om het te kúnnen betalen, wij hebben simpelweg niet genoeg inkomsten. Ja, voor 1 richarlison, maar dan? Als Van Beek komt voor contractverlenging? Of Richarlison zelf? Want bij Watford is er nog groei voor hem, bij Ajax eigenlijk niet. Dan zou je hem eigenlijk vrij snel weer moeten verkopen (wat ook een keuze is, ik denk dat PSV dat met Lozano gaat/moet Direct topverdiener, maar dan wel snel weg)

En daarnaast: de Eredivisie is geen aantrekkelijke competitie. Laag niveau (14e Europees) en natuurlijk...het kunstgras.

Het is een juniorencompetitie, een van de jongste (zo niet dé) van alle Europese landen qua gemiddelden. Een etalage dus voor het echte werk begint.
3 0
afcasven1995
Alleen spelers verkopen die echt een transfer verdienen, zoals Klaassen vorig jaar en Ziyech dit jaar. Talenten die net komen kijken absoluut niet laten vertrekken. Sanchez had je ook eigenlijk nog een jaar moeten houden. Voor het geld hoeven we het niet te doen. Als Frenkie vertrekt zou echt heel triest zijn, we hebben net een half seizoen van hem kunnen genieten.

Spelers moeten een transfer verdienen, het liefst met een prijs.
2 0
MichelAngelo66
Prima. Verkopen voor 60 miljoen. Terug huren voor twee jaar tegen huidige loonkosten.
Kwijt raak je hem toch binnen 2 jaar. Hoef je geen loonsverhoging te geven. Ajax is verzekerd van goed bedrag, Koper is zeker van zijn komst en de Ligt verzkerd van een nieuwe club. Geeft een hoop rust. Het enige is wel dat over twee jaar de prijzen nog absurder kunnen zijn. Daarom wel nu direct aftikken die 60 miljoen.
2 -2
Rdk1983
Net bijgetekend. Net 18. Geen sprake van vertrek. Kappen nou. En waar blijven die versterkingen?
1 0
NouriVandeBeek
Die zijn al gekomen.
0 -3
Freddy Al
In algemene zin heeft een dergelijke constructie veel voordelen.
Ajax kan wat langer door met een talent en de speler maakt de transfer.
Dit is, lijkt me,de enige manier om jonge exceptionele talenten langer in Amsterdam te kunnen houden en daarnaast de aasgieren weg te houden die een speler elders wil stallen.

Helaas zit Ajax niet in een positie waardoor ze de concurrentie met de grote Europese clubs aankunnen , dat hoeft dan op deze manier ook niet meer .
Daarnaast koopt Ajax ook tijd om zich te richten op vervanging van een speler en hoeft het niet de hoofdprijs te betalen door tijdsdruk.

Voorts kunnen goede banden met grote clubs betekenen dat het netwerk uitgebreid wordt en er mogelijk ook talenten(zoals Mount) aan ons worden verhuurd.

Het is een utopie om te denken dat we in de komende jaren wel tot een financiële grootmacht uitgroeien en lijkt me dit veruit de meest verstandige oplossing.
1 -1
Web
Ik zie het ook zo.
En je kunt spelers proberen te halen die net de top niet aan kunnen.
Tadic, Dembele enz. Je hebt de ruimte omdat je de talenten voor veel geld verkoopt om iets met tekengeld te doen, salaris plafond aan te passen

Daar word je ook kampioen mee. En kunnen ze met Ajax in de CL spelen.
1 -2
DarkChild
Er zit nogal wat tussen spelers die net de top niet aankunnen en Ajax. Qua niveau, qua financien. Anno 2018 zijn we een club die 3 voorrondes moet doorkomen om daarna afgeslacht te worden in de CL, spelend in een eigen kunstgras competitie die nr 14 is in Europa, tegen een maximaal salaris (omdat er nu eenmaal niet meer inkomsten zijn) waar ze in het buitenland om lachen.

Waarom zou je dat in hemelsnaam doen als je de leeftijd van Tadic hebt? Of een nog veel hoger niveau, Dembele? Je trekt het al niet recht met het verbrassen van je spaar (transfer)geld in gekke tekengeldconstructies (want dat pakken ze elders nog steeds veel meer) maar het is het totaalplaatje.
Ajax anno 2018 is, deels vanwege de goede opleiding maar ook zeker vanwege de goede naam alleen, een etalageruit voor het individu. De eredivisie in alles een juniorcompetitie voor het grut om zo snel mogelijk weg te komen, daar ga je niet naar terug voor je zwaar 30 plus bent. Waarom zou je?

Dat stoere filmpje "welcome back" had beter "wake up" kunnen heten, want ook nu nog zijn er genoeg die de nieuwe realiteit (of nou ja, nieuw) niet helemaal onder ogen (willen) komen.

Ajax had een van die pijlers van het Plan Cruijff moeten uitvoeren. Zeer innige samenwerking met wél een Europese grootmacht.
1 0
Web
Ja hoor, ook dat zal niet makkelijk zijn.
Begrijp ik heel goed.
0 0
DarkChild
ook daar, er is een verschil tussen iets dat niet makkelijk is en iets dat domweg nooit gaat gebeuren.

Helaas wordt het optie 2 ;)
0 0
GvanderK
Ben hier geen voorstander van, of hij vertrekt of hij blijft. Ajax moet zekerheid hebben in het team. Hopelijk beslist De Ligt niet te laat, zodat Ajax verder kan. Als je zo graag naar een grotere competitie wilt, ga dan en laat de Club die je heeft opgeleid niet aan het lijntje.
2 0
El-Dorado
behouden, aan contract houden en mediaverbod.

bepaal zelf wanneer spelers mogen vertrekken, anders voor 150 miljoen.
1 0
Babayaka
Ajax is veel te slap met doorlopende contracten en spelers die na 1seozoen weg willen. Ajax moet daarmee kappen.
1 0
jaripettersson
De tijd die Ajax heeft om een keer een buitengewoon seizoen te draaien (zoals jaar Bosz) wordt steeds korter. Het idee van Cruijff, van inzetten op eigen jeugd is fantastisch, maar uiteindelijk kan Ajax niet meer op tegen het geld. Sommigen hier denken nog steeds dat ajax rijker aan het worden is, maar dat zijn ze alleen t.o.v. fc Groningen etc. De verhouding met het buitenland wordt alleen maar slechter en er is niks wat Ajax hier tegen kan doen. Ajax moet in een andere competitie. Die plannen waar vd Sar en consorten mee bezig zijn is allemaal klein bier. Kan niemand in het Nederlands voetbal een beetje groter denken? Er was er een die dat kon. Kennelijk de enige.
4 0
Simon1
Vroeger was Ajax één van de grootste club van de wereld. Toen ging Ajax naar de beurs en verdween het van het wereldtoneel. Nu belanden we in de zoveelste crisis en wordt Ajax niks meer dan een handelshuis. Van opleiden kan geen eens meer sprake zijn als je spelers al op 18 jarige leeftijd verkoopt. Waar zullen we met dit beleid over vijf jaar staan? Helaas is er nu geen verlosser meer die ons kan redden. Ajax kan begraven worden. Weer een club met rijke historie die is vergaan.
1 -2
Ajax#1900
Hahaha, dat heeft er dus niks mee te maken
0 0
Ruudje74
Bosman arrest...dat is de reden. Voetbal is hiermee naar de kloten gebracht. Dat geldt niet alleen voor Ajax, maar voor alle clubs uit België, Nederland, Griekenland, etc.
Landen die met het clubvoetbal nog iets voorstelden Europees gezien en nu niks meer zijn.
1 0
RusselWestbrook
De situatie van voor het Bosman arrest was gewoon op het criminele af. Ook zonder contract was de speler nog eigendom van de club.
0 -1
geendagsvlieg
Zonder die beursgang had Ajax aan het infuus gezeten bij de Vrienden van Ajax..
1 0
Hyble
Als dit doorgaat positioneer je jezelf als een soort satelietclub van een (andere) Europese topclub. Alhoewel een dergelijke deal voor de korte termijn lijkt op een soort middenweg tussen de belangen die nu spelen, voorzie ik een probleem voor de lange termijn. Welk signaal ga je hiermee naar spelers afgeven? Gewoon De Ligt nog een jaar aan zijn contract houden. Dan worden die miljoenen ook wel weer op tafel gelegd.
1 0
RSM
Ajax is historie.
1 0
mvdk
Zolang geld regeert zal dat zo blijven. Hoewel we in dit tempo ook steeds rijker worden.
0 0
Michels
Maar wat is geld wanneer het steeds minder waard wordt en er steeds minder echt goede spelers voor willen komen? Misschien zou er eens een miljoentje of 50 a 75 in de opleiding gestoken moeten worden. Gericht onderzoek doen naar hoe je het meeste uit talent kan halen, hoe je ze het snelst op niveau hebt en wellicht zelfs het spotten en kwantificeren van talent door wellicht A.I. Samen gaan werken met universiteiten bijvoorbeeld. Dat er iets moet gebeuren is wel duidelijk, maar ja, het is moeilijk om paden te maken op plekken waar nog niemand is geweest...
2 -1
mvdk
Wat heeft het voor nut om zo veel geld in de opleiding te steken als je nu al voor bijna 100 miljoen aan jeugdspelers verkoopt? Je kunt er niets tegen beginnen! Het enige dat kan helpen is de salarissen drastisch opschroeven, maar structureel kan Ajax dat niet vanwege de regels.
0 -1
Michels
Het nut om zoveel geld te investeren in de opleiding is dat je (hopelijk) nieuwe manieren van trainen, talent spotten of talent ontwikkeling ontdekt. Innovatie kost nou eenmaal veel geld. Dat spelers vertrekken doe je niets aan. Je zou wel kunnen zorgen dat je altijd een waardige opvolger in je opleiding hebt zitten. Je moet ervoor zorgen dat je de absoluut beste opleider ter wereld bent. Vooruitstrevend en innoverend zijn zijn een deel van de oplossing. Maar dat er spelers vertrekken ga je niet oplossen. Dat is van alle tijden en gebeurt bij elke club. Als spelers dan toch weggaan, zorg er dan voor dat het allemaal wereldtoppers zijn.
0 0
Ajax412
Gewoon niet doen man stelletje pannenkoeken en iedereen die zegt dat ze dit niet kunnen laten schieten heeft zand in zijn vagina en mist ballen. Behouden die knaap of hij het nou wil of niet.
3 0
atalantanio
Als Ajax dit doet horen degenen die verantwoordelijk zouden zijn voor de deal direct opgesloten te worden in een gesticht. Die gast is net een seizoen basisspeler, heeft een doorlopend contract, geld heeft Ajax niet nodig.. Waarom zou je hem dan in hemelsnaam verkopen en weer terug huren?
3 0
Ron75
Dit is een mooie constructie voor Ajax, maar ik betwijfel of de geïnteresseerde clubs dit willen. Wat als De Ligt zwaar geblesseerd raakt tijdens deze huurperiode?
0 -6
Michelinho
Die zullen dat niet voor de hoofdprijs willen. Nou is de Ligt niet blessuregevoelig en zou het voor Ajax veel beter zijn om het risico van een lange blessure te nemen, hem langer te behouden en dan te verkopen. Moet hij dat wel willen, maar dat geldt ook voor een huurconstructie.
0 0
Boer Gijs
Precies
0 -1
kadavertje
Karma
3 0
FanaticAjax
van wat..
0 0
Stefanaladin
oprotten met camera
0 0
kadavertje
Waar ik ook helemaal maf van wordt; we hebben een godsvermogen....en het wordt gewoon niet geinversteerd.

Het lukt een fucking FC Basel toch ook om competitief te zijn in Europa? Erger nog...stel je dit eens voor; We schenken die 200 of 300 miljoen die we hebben ineens aan Pisvee of Feyenoord. Wedden dat die binnen een jaar een topteam op poten hebben? Die durven wel te investeren. Schrijven elke euro binnen 3 jaar af.
5 -7
Koekepeer
Feyenoord niet hoor.
0 0
Michelinho
Misschien is het verstandig dat je jezelf beter informeert over de liquide middelen (geld op de bank!) die Ajax tot zijn beschikking heeft en dat je dan wellicht wat minder maf wordt.
Maar ach, je zit er slechts 150 à 250 miljoen naast, misschien moet ik niet zo mierenneuken.
0 0
Babayaka
Ze hebben helemaal geen gidsvermogen
200 tot 300miljoen?
0 0
Simon1
Heb jij kennis van geldzaken? Je zou namelijk een hele goede (of foute) bankier zijn als jij van eigen vermogen zomaar het dubbele aan liquide middelen kan maken.
0 0
geendagsvlieg
Omdat fucking Basel altijd de competitie op het 2e plan zet rond de Europese wedstrijden. Dat heeft ze dit seizoen voor het eerst in 9 jaar de titel gekost.

Daarnaast werd Basel in 2016/17 het seizoen dat Ajax de EL finale speelde laatste in een CL poule met 2 punten onder Ludogrets.
0 0
jariafca020
Waar haal je het vandaan dat wij 200/300 mln hebben?
1 0
kadavertje
Persbericht afgelopen februari had Ajax rond de 175 miljoen eigen vermogen. Nou, tel de ligt, ziyech en Kluivert er nog even bij op en je zit tussen de 200 en 300
0 -4
Web
Jij denkt dat Ajax 300 miljoen heeft om spelers aan te trekken.
0 0
RusselWestbrook
Hahaha
1 -1
wdka
Moeten we echt tot in de treurnis blijven herhalen dat eigen vermogen niet gelijkstaat aan liquide middelen?
8 0
Ferd
En dat transferbedragen bruto zijn, niet netto
1 0
Gooseman
Wat zeg jij me nou? Betekend dit dat we Marc al jaren verkeerd benoemen? Het is dus eigenlijk Marc Bruto... dit valt voor mij onder dezelfde categorie als toen ik hoorde dat Sinterklaas niet bestond.
1 -1
Hans Kraay Jr.
Zwarte Piet moet blijven!
1 -1
AjaxAmsterdam
De Ligt moet blijven!
0 0
Ferd
En dat transferbedragen bruto zijn, niet netto
0 0
Willem410
Niet te koop deze zomer! En misschien moeten ze bij Ajax dat Matthijs onderhand ook even duidelijk maken.
Bij Kluivert sta je gezien zen contract met je rug tegen de muur, Ziyech verdient het ook gezien zen leeftijd bij de rest F. de Jong, Neres, Onana, Dolberg en de Ligt niet eens in onderhandeling gaan en je keihard opstellen.
In Eindhoven lachen ze zich kapot, Ajax weliswaar tientallen miljoenen op de bank maar alles wat kwaliteit heeft is straks weer weg.
Bij hun staan Lozano, Bergwijn en misschien ook nog wel van Ginkel gewoon weer aan de aftrap van het nieuwe seizoen.
8 0
MrBabelinho
Precies dat! Vraag is dan wel weer waarom maakt Ratiola geen amok aangaande Lozano. Zal toch wel enige interesse zijn in die misdadiger?
0 0
Simon1
Omdat Ajax het in zich heeft om een topclub te kunnen zijn. Dan zijn de transfers naar die kansloze kut Italiaanse clubs van hem geen meerwaarde meer en kan hij ze dus niet transfereren en heen winst maken.
0 0
OuweDibbes
Eens, alleen te koop voor idioten bedragen. En dan ook echt idioot, de zeventig of tachtig miljoen. Verder maak ik mij er niet zo druk. Clubliefde zit bij ons, voetballers zijn maar passanten. De ligt maakt zich ook belachelijk. Hoe moeilijk moet het zijn om te zeggen dat je nog 1 jaar blijft. Maar stiekem aast hij ook op een transfer.
1 0
kadavertje
Dit dus. Amen
3 0
Bensco
Het feit dat ze in zo’n vroeg stadium al zulke constructies proberen te verzinnen zegt weinig goeds. Het is vooral een indicatie dat Ajax wel degelijk bereid is om De Ligt te verkopen deze zomer mits de prijs juist is. En aangezien het vertrek van Kluivert en Ziyech ook al aanstaande is kunnen we weer spreken van een rampzalige zomer qua transfers. Ajax lijkt er steeds minder goed in te slagen om de kern van het elftal overeind te houden.
5 0
Bocarra
Ik lees veel emotionele reacties hier op basis van fake news. Veel supporters willen maar niet begrijpen dat zij dagelijks worden gemanipuleerd door halve waarheden, proefballonetjes of fake news. Dagelijks worden Ajax supporters in de media bestookt door Vissers, Driessen, Endt, de Groot, van Gangelen, Mossou, Derksen, vd Gijp, VI, Genee, Telegraaf, FOX sports, Kraay jr en vervolgens ook nog diverse internetmedia die Quotes zonder context posten. Het gaat allang niet meer om waarheidsbevinding. Er wordt geen wederhoor toegepast. Velen willen scoren over de rug van Ajax en een graantje meepikken. Laat je niet gek maken.....!
3 -3
kadavertje
Mee eens. Voetbalmedia NEderland is 70% ajaxnieuws. Dus die sensatie maken ze inderdaad zelf wel, mocht er niets aan de hand zijn binnen de club. Das nou juist het erge; ajax staat ook nog in de fik. En ik merk aan zo veel van die gefrustreerde kut'journalisten' dat men loopt te smullen als er iets niet goed gaat bij ajax.
0 0
kadavertje
Ik reageer bijna nooit op de site, maar nu moet me écht iets van het hart. Ik begin he-le-maal klaar te raken met het chagrijn omtrent Ajax, de onvrede van spelers en de onrust binnen de club. Een jaar geleden stonden 'we' nog in de finale EL verdorie! En nu? Een jaar later?

Wederom een kansloos seizoen. Gestart met het drama van Nouri uiteraard. Maar de ellende is vervolmaakt door een selectie die ik onderhand uitkots. Grote woorden als "we doen het voor Nouri" terwijl ze als laffe, ongemotiveerde schoothondjes zich wéér voor lul laten zetten door Utrecht, Twente, Pisvee en Vitesse. Weer de clubs waar ik elk seizoen de Toto al standaard voor kon invullen op puntenverlies.

En dan de club zelf. Vd Sar, OVermars en enkele anderen doen genoeg dingen goed. Ajax zit op een lading geld...ongekend. Maar wat doen ze er mee? NIks. Sterker nog. Onze 'leiding' krijgt het voor elkaar om na 4 opeenvolgende titels in de daaropvolgende 4 jaar tijd de club halfdood te krijgen.

De club vervalt week na week in meer chagrijn. Geen selecties op orde hebben bij start seizoen (Al sinds eerste volledige seizoen Frank). Het schandalige (gebrek aan) handelen na overlijden Cruyff
Ontslag van Bosz, gezeur naderhand. Drama Nouri, gezeur naderhand. Keer op keer vernederingen in de competitie en Europa. Ontslag Keizer en gezeur naderhand. KLuivert, gezeur oneindig. En nu MATTHIJS DE FUCKING LIGT .

Ik heb gaandeweg het seizoen meer en meer het gevoel gekregen dat we met z'n allen in een vicieuze cirkel zitten. Ik ook. Ik loop hierboven ook te zeiken als een oud wijf. MAar dat is het nou juist. Ik heb het gevoel dat Ajax niet meer Ajax is. Dat de club langzaamaan de nek omgedraaid wordt. En heel Anti-Ajax voetballand geniet er van.

Het enige wat we kunnen doen is een hele dikke streep onder de laatste 4 jaar zetten. De vernederingen, frustraties en agressie wegslikken. Door te eisen dat snotneuzen niet beslissen hoeveel ze verdienen. En onze club terugeisen. Met elkaar. I
5 -1
OuweDibbes
Toch blijft het wel raar, Italie wordt overeind gehouden door ons pensioengeld en Kluivert verdiend 2 keer zoveel ook omdat er een gunstigere belastingklimaat in Italie is. Misschien kan Weijers als d66 prominent daar eerst iets aan doen.
1 0
Mundus
Weijers heeft al twee jaar geen functie meer binnen onze club en het D66 van Alexander Penthouse heb ik al helemaal geen vertrouwen in.
3 0
OuweDibbes
Dat weet ik, maar laat die oplichter een keer zijn invloed uitoefenen als zelf benoemd ajacied. En die Pechtold is een echte kakkerlak, welke idioot laat zich nu omkopen voor zo n krot.
3 0
DulceDesde
Huh het filmpje hoort dat niet bij een Artikel wat net op AS stond over/ met Peter R omtrent Justin K.
0 0
OuweDibbes
Hier ben ik absoluut op tegen. Niet te koop en mocht er echt een bod zijn wat niet te weigeren is (65 70 miljoen) verkopen en dan weer een nieuwe speler in passen. Ajax heeft altijd spelers opgeleid en verkocht, als we speler gaan huren en opleiden voor andere is het hek van de dam.
1 0
ZeeuwsAjax34
Als je hem nu verkoopt is hij ook opgeleid voor anderen, veel meer nog dan als je hem op huurbasis houdt. Op deze manier heb je een jaar langer profeit van de opleiding die hij heeft gekregen en draagt hij nog een steentje bij aan het team.
1 -1
OuweDibbes
Nee nu ga je cashen en neemt hij de plaats in van je eigen kapitaal. En mag de ligt fouten maken die andere spelers niet kunnen maken. Laat de ligt maar lekkere fouten maken bij bijvoorbeeld Barcelona. Kijk nu naar PSV, leuk ze zijn kampioen maar financieel kalft het alleen maar af. De selectie vertegenwoordigd geen kapitaal en dat is mede mogelijk door al die huurlingen.
0 0
AjaxAmsterdam
Ik vind zo'n constructie nog geen slecht idee. Stel hij maakt fouten en gaat slechter spelen, denk je dan niet dat hij op den duur gewoon gepasseerd wordt? Of zal hij dan oneindig credits hebben en altijd opgesteld blijven? Ik denk het eerste.
0 0
kadavertje
Nee, maar Pisvee schrijft lachend 30 miljoen CL inkomsten bij. Tel van dit seizoen winstbonus eredivisie erbij op en 1 of 2 verkochte spelers, en ze staan dik in t groen
0 0
ram
In het zwart. Het is geen stoplicht ;)
Maar je hebt gelijk.
0 0
OuweDibbes
Bij die 2e ronde draaide ze amper winst. Maar oke het is wachten op een paar keer mislopen van de CHL. En de gemeente kan weer bijspringen.
0 0
kadavertje
Zolang wij elk jaar weer pannenkoeken lopen te bakken lacht pisvee zich helemaal verrot
0 0
OuweDibbes
Ja dat is eigenlijk het meeste trieste, wij maken er vaak elke keer een tering zooi van. Ajax had ze al mijlenver kunnen zetten.
0 0
Erik1966
lijkt me onwaarschijnlijk. blessures, vormverlies..... veel te veel risico's
0 0
MrIvez
Wanneer is dit filmpje opgenomen, je ziet traore nog haha?
0 0
TheRiviera
Verkopen voor 50 a 60 miljoen en dan nog 2 seizoenen behouden. Dat lijkt me acceptabel. Het is duidelijk dat De Ligt niet gemotiveerd genoeg is om uit zichzelf nog bij Ajax te blijven. Dan moet je de situatie realistisch bekijken en hem verkopen in zo'n constructie terwijl het nog kan.
1 -1
AFCA1510
Blijven of wegwezen, ondankbaar gastje.
1 0
dumperPattiruhu
Ben geen fan van dit soort constructies, kan beter praten over een eventuele transfer na volgend seizoen.
0 0
Bjorn
Absolute hoofdprijs met nog een jaar in Amsterdam.
0 0
Web
Ik begrijp alle frustraties, maar het is de realiteit in het voetbal.
Werkt Ajax niet mee, krijg je hetzelfde als met Kluivert.
16 jaar, een 3 jarig contract tekenen en daarna gaan ze nooit meer verlengen.
Ajax moet blijven doen waar ze goed in zijn, opleiden goede scouts in dienst, en overal de velden aflopen en talenten halen. En dat is gewoon hetzelfde wat zij doen.
0 -1
Jelephi
Mike Verweij. De man die nooit meer een nieuwtje heeft meldt iets zodat de kranten vol staan.
3 -1
DulceDesde
Precies deze man roept maar wat de ene keer twittert mike dat die Magalan gewoon komt hij weet het zeker (terwijl er van Ajax zijde nog steeds niets naar buiten is gebracht omtrent het wel of niet contracteren van Magalan.) en dan twittert Mikkie weer dat Frenkie de Jong met een goede vriend in Barcelona is en dat er van een transfer op dit moment absoluut geen sprake is. om dan af te sluiten met zeg nooit nooit. Heel ongeloofwaardig deze man.
0 0
KleinMiljoen
Waarom zou je hem nu verkopen en 2 jaar huren, als hij over 2 jaar het dubbele waard is
1 0
Web
Wat zou jij doen als je een Bayern München of Barcelona bent.
Wachten tot de concurrentie hem binnen haald?
Ik denk dat dit een goede oplossing is. Maar wel de hoofdprijs en geen rare regels, van een blessure wij willen hem nu. Vastleggen in je huur overeenkomst.
0 0
fc Barcelona_ke
Voor ajax is onmogelijk 60 miljoen krijgen.. hij speelt mickey mouse competitie
0 -2
ST
Omdat je hem anders niet meer 2 jaar binnen boort houdt. Hij heeft echter laatst aangegeven dat hij bij zo een constructie een raar gevoel zou hebben.
0 0
Bky
50 miljoen, twee jaar in Amsterdam, zonder vervroegd terughalen.

Anders niet.

En waarom wordt Peter R de Vries in dat filmpje aangehaald.
3 0
didierajax020
Verschrikkelijke vent, al helemaal in combinatie met onze club. Om te kotsen.
0 0
Web
Hij is regelmatig op de toekomst.
Had graag in het bestuur gezeten, van Gaal aanhanger.
0 0
ram
Dit is natuurlijk perfect, ook voor Frenkie.

Je moet alleen zorgen dat je óók een hoog bedrag afdwingt. Stel: je huurt Mathijs nog twee jaar, dan speelt hij hier en bij Oranje, nog twee jaar de sterren van de hemel dan stijgt hij flink in waarde. Ook zullen de transfersommen nog verder de pan uit rijzen.
1 -1
Mokum31
Man man wat een tyfuszooi is het :-)
Nog ff dan hebben we alleen nog met alle respect van Leer.
Let op ! Weer geen volwaardige selectie op kwalificatiedag
1 -3
Intec
Selectie moet al 18 juni compleet zijn voor de eerste training op de jongens na die op het WK staan. Aankopen hadden er al lang moeten zijn elke positie heeft gewoon kwaliteit nodig.
1 -2
fc Barcelona_ke
Volgens mij gaan we met magallan klaar op de transfermarkt..
1 -2
Web
Hoe moet het volgens jou?
Wij zijn Ajax, en hoe zeer het mij het ook zeer doet.
Dit is de voetbalwereld, geld bepaald alles.
0 -2
kadavertje
Hoe het wel moet? Door eens een keer een statement te maken naar je selectie en opleiding; Dit is verdomme ajax, en niet één of ander plaatselijk kutclubje. We zijn een roemruchte club en je voetbalt hier met eergevoel, je werkt je de ballen uit de broek, en je gaat maar presteren. We leiden je op, we geven je een kans en een podium waar iedereen naar kijkt. En je zorgt maar dat je de club terug betaald. Met prijzen, en anders een dikke transferprijs aan het eind van je contract, na minimaal 3 jaar in ajax1. Wil je dat niet? DAn flikker je maar op
1 0
Web
En jij denkt dat De Ligt en Frenkie dan nog bij tekenen, echt niet.
Hadden ze nooit een halfjaar geleden getekend.
En dat krijg je hetzelfde als Kluivert, loopt ook de deur uit voor veel minder geld.
0 0
Mokum31
Eens.
Ik erken het ook wat je zegt maar daarom is het wel een teeringzooi.
0 0
Intec
Daarom is de CL ook geen reet meer aan. Vin de EL mooier veel meer open wedstrijden.
1 0
RusselWestbrook
Als je hem zo nog twee jaar kan houden en 50 miljoen of meer voor hem krijgt, dan is het bijna niet te weigeren. Enige manier om deze jongen nog twee jaar te houden.

Gewoon contractueel vastleggen dat ie niet eerder terug gehaald kan worden.
3 -2
Toon meer reacties