Ajax legt goaltjesdief Brobbey vast

NielsE, 07-06-2018 om 16:56, 17890 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft een groot talent uit de jeugdopleiding, Brian Brobbey, definitief vastgelegd. De 16-jarige centrumspits tekent voor 3 jaar in Amsterdam. De jongeling tekende met het contract zijn eerste in zijn nog prille voetbalcarriére. 

De jonge targetman speelt al sinds 2010 in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club en kwam dit seizoen voor Ajax O17 en O19 uit. Met 34 doelpunten mag Brobbey zich officieel 'topscorer van De Toekomst' noemen. Naast zijn succes bij Ajax, boekte Brobbey ook succes met Oranje O17. Het EK werd binnengesleept met het vertegenwoordigende elftal van Nederland, Brobbey droeg bij met een drietal doelpunten.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MaxBorggreve
Prachtig nieuws! De toekomstige spits van Ajax 1 en Oranje. BB9 (L)
0 0
Joseph
Die jongen krijgt nu dus een heel duur betaalde opleiding, ben benieuwd of hij wel dankbaar zal zijn..
0 0
NouridolbergNeres34
Goed nieuws show vandaag!
0 0
DrFootball
Volgens mij zit Brobbey net zoals Salah-Eddine bij de Stellar Group. Je op de instagram van Sinouh hem ook poseren met beide jongens: https://www.instagram.com/sinouh22/?hl=nl
1 0
Juichtoon
Als Raiola inderdaad zijn manager is hoeven we niet te juichen. Brobbey maakt over anderhalf seizoen zijn debuut en is over 2 jaar na 10 w in het eerste vertrokken. Jammer. Geen spelers in de selectie die bij Raiola onder contract staan. Deze man breekt alles af wat Ajax wil opbouwen.
0 0
Stibba020
Netjes hoor!
0 0
WantAmsterdam
Goeie speler, zie er wel potentie in, is voetballend dikin orde een is fysiek/atletisch echt geweldig, kan zijn lichaam goed gebruiken, een heeft heel veel scorend vermogen, maar is ook niet zelfzuchtig een heeft vaak het oog voor de medespeler. Ik zou hem, zoals Gedaante hieronder al heeft aangegeven, zo snel als mogelijk naar Jong doorschuiven om hem meer fysieke weerstand te bieden, want dan is ie gedwongen om zich op technisch vlak nog verder te ontwikkelen
0 0
amthree
“Ik speel al sinds de F1 bij Ajax, dus de club betekent erg veel voor mij” Totdat rioolrat je zaakwaarnemer word en dan word het “Geld betekent alles voor me”
2 0
insectenverdelg
Dit lijkt me net als de aangetrokken jeugdpelers ook hoofdnieuws waardig.
2 0
eros
Graag voor z’n debuut verlengen. Anders krijg je t Kluivert verhaal.
4 0
MisterAFCA
Als je dat gezeik niet wil zullen er andere regels moeten komen. Die gasten mogen bij wet pas een langer contract tekenen als ze 18 zijn. Net als JustAllin... Wat dat betreft zit je als club in een spagaat. Laat je hem pas veel wedstrijden spelen als hij een lang contract heeft getekend met als risico dat een pizzapunt hem influistert dat hij beter kan vertrekken omdat hij geen basisplaats heeft. Of je laat hem net als Kluivert op basis van zijn talent gewoon spelen als hij er goed genoeg voor is met als risico dat dezelfde pizzapunt lekker achterlijke eisen kan gaan stellen als hij zijn contract uitloopt... Ajax kan het met zulke zaakwaarnemers en de huidige wetgeving dus nooit echt goeddoen... Of Ajax moet deze rat gewoon weren bij de club en tegen de jeugd zeggen met Mino doen we geen zaken. Ik weet echter niet hoe dit werkt en of zoiets kan. Bij Barca doen ze geloof ik geen zaken met hem maar dat is Spanje... Daar mogen ze ook van ons belastinggeld spelers kopen...
0 0
NoPants
Het probleem is dat je dan ook toptalenten kwijt raakt. Stel een jongen wilt weg, dan is het enige dat hij hoeft te doen mino aannemen, en hup ajax hoeft m niet meer.
0 0
TimAFCA
Man o man wat amateuristisch dat er een foto van Sanniez staat.
2 0
IboAFCA
Verkeerde foto AS, dat is volgens mij Terry Lartey Sanniez
2 0
Minsc
Lijken allemaal op elkaar ... die Ajax spelers (ligt aan het shirt).
1 -1
DUDE92
Ja, best pijnlijk deze haha
0 0
AFCA1510
Verstandige jongen! ;) maar ook best treurig dat we hier massaal zitten te juichen omdat een gast van 16 beslist te blijven.
1 0
mickey2602
Wat ik best treurig vind is dat er direct een aankomt met dat hij in 2020,1 jaar na zijn debuut niet zal willen verlengen omdat Raiola zijn zaakwaarnemer is...
1 0
RuffRhythim
Nou, laten we in ieder geval vaststellen dat niemand er hier blij van zal zijn dat die rat zn zaakwaarnemer is.
0 0
Ajacied33
Mooi nieuws.
1 0
koenos1
Verwacht een zeer sterke o17 en o19 dit jaar
1 -1
AFCA.
Iedereen zegt dat zijn fysieke voorsprong verdwijnt. Maar ik zie hem wel zijn voordeel behouden. Net als Lukaku ook had en heeft.
1 0
Champy
Lukaku was op die leeftijd al 1m90 en had z'n debuut al gemaakt vs Brobbey 1m80, die dat al een ruime tijd is...dus gewoon uitgegroeid.
0 0
Koekepeer
Scoorde hij toen niet 2 keer tegen ons? Met Anderlecht?
0 0
Lane 8
Ja echt insane. Volgens mij nog met een omhaal oid? Geen zin om het op te zoeken nu..
0 0
geDaante
Dat gaat straks blijken, in de onder 19 nog niet, maar bij Jong Ajax al meer. Wat mij betreft komt hij dan ook bij Jong te spelen, maar dat zal wel niet.

Lukaku is wel een stuk groter en kopsterk volgens mij, en dat maakt wel een flink verschil.
1 0
AFCA.
Ja maar Brobbey doet het nu dus puur op kracht. Hij is gewoon berensterk. Een Castillion bijvoorbeeld had zijn lengte mee waardoor hij fysieke duels won.
1 0
geDaante
Ja precies, maar straks zal dus blijken in hoeverre hij op dat fysiek geteerd heeft, en wat er voetballend overblijft.

Hij doet sowieso veel op fysiek, dus ik ben er bang voor, maar wie weet.
0 0
koenos1
Castillion en Schoop
1 0
Champy
Niet elke krachtpatser heeft hetzelfde niveau, en dat geldt ook voor technische spelers. Beide types heb je op elk niveau.

Brobbey is een krachtpatser die wel een hogere niveau heeft dan deze twee jongens.
En Lukaku is wereldtop wat betreft krachtpatsers...
0 0
Keizer020
Jaja, lekker dit !
1 0
afcaman
Zal dus in 2020 1 jaar na zijn debuut niet willen verlengen waarschijnlijk. Mino is ook zijn zaakwaarnemer.
1 -1
JordyAjacied
Haha wilde ik net typen...
0 0
Bjorn
Topper.
1 0
Bky
Lekker! Heerlijk nieuws.
2 0
EuforischeRealist
Topnieuws dit!


Of mag je er niet blij mee zijn omdat het WEER een jeugdspeler is? ;-)
4 0
geDaante
Hoe meer goede jeugdspelers vastgelegd hoe beter natuurlijk, dus vooruit, het mag ;)

Het zal nu gaan blijken in hoeverre Brobbey geteerd heeft op zijn fysiek. Eigenlijk moet je hem al naar Jong Ajax halen, dan wordt zijn fysiek wat meer gelijk getrokken, en komt het op voetballen aan.
2 -1
WantAmsterdam
Precies mijn gedachte, sowieso naar jong doorschuiven, maar denk dat Brobbey wel meer potentie heeft dan bijvoorbeeld een Castillion of Schop, want hij kan ook redelijk voetballen, is balvast, en omdat hij niet zo lang is ook nog redelijk bewegelijk, heeft mij op the ABN AMRO FC wel kunnen overtuigen, samen met the one and only Ünüvar de beste aanvallende speler geweest imo
2 0
geDaante
Ja, heeft ook wat snelheid, kan zijn kont erin zetten, etc. Het kan best wat worden, ben benieuwd.

Castillion is een mooi voorbeeld van zeer matige of het ontbreken van individuele training pre-revolutie; kon niet eens koppen. Met zo'n lengte, moet dát je grootste kracht zijn, en kon gewoon niet koppen. Dan vraag je je af waar ze toen in de opleiding mee bezig zijn geweest.
1 0
WantAmsterdam
Precies, daar zie je hoe belangrijk zo’n training kan zijn, maar goed je moet ook talent hebben, een dat had Castillon blijkbaar ook te weinig...
0 0
daancruijff14
Goed bericht, mag wel bij hoofdnieuws
3 0
Web
Wat ben ik hier blij mee.
2 0