Ajax pakt vijftien miljoen bij plaatsing CL

BVeenstra, 06-06-2018 om 15:25, 24111 views, UEFA |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Wanneer Ajax zicht weet te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League is de Amsterdamse club in één klap vijftien (15,25) miljoen euro rijker. Ajax moet daarvoor wel drie kwalificatieronden zien te overleven.

Mocht Ajax de tweede voorronde niet overleven, krijgt het van de UEFA een bedrag van 380.000 euro mee. Verliest het in de derde voorronde krijgt het een bedrag van 480.000 euro mee. Wanneer Ajax in de vierde voorronde, ook wel play-offs genoemd, verliest, krijgt het het startgeld van de Europa League. Dat komt neer op 2,82 miljoen euro.

Wanneer Ajax zich kwalificeert voor de groepsfase van de Champions League valt er veel geld te verdienen voor Ajax. Een overwinning in de groepsfase levert 2,7 miljoen euro op, terwijl een gelijkspel 900.000 euro oplevert. Wanneer Ajax zich zou plaatsen voor de achtste finales kan Ajax nog eens 9,5 miljoen euro bijschrijven. Vervolgens valt er nog meer te verdienen: kwartfinale (10,5 miljoen euro), halve finale (12 miljoen euro), finale (15 miljoen euro). De winnaar krijgt bovendien nog een bedrag van vier miljoen euro extra. 

De winstpremies in de Europa League zijn beduidend minder. Een overwinning levert 'slechts' 570.000 euro op, terwijl een gelijkspel 190.000 euro waard is. Eindig je de groep bovenaan levert dat een bedrag van één miljoen euro op, terwijl de nummer twee 500.000 bijgeschreven krijgt. Daarna volgen de volgende bedragen: laatste 32 (500.000), achtste finales (1,1 miljoen euro), kwartfinales (1,5 miljoen euro), halve finales (2,4 miljoen euro) en de finale (4,5 miljoen euro). De winnaar krijgt nog eens vier miljoen euro extra.

Extra pot
De 32 clubs die zich weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League kunnen nog meer gaan verdienen op basis van hun prestaties in de afgelopen tien jaar. Daarvoor is een extra pot van 585 miljoen euro beschikbaar. Aan de hand van de UEFA-ranking wordt dat bedrag verdeeld.

De nummer 1 heeft recht op 32 aandelen van het totaalbedrag, terwijl de nummer 32 recht heeft op 1 aandeel. Een aandeel levert 1,1 miljoen euro op. Pas na de voorrondes is de ranglijst definitief. Op de algehele UEFA-ranking staat Ajax nu op plek 31. Daarnaast kan Ajax ook nog rijk worden door de tv-gelden. Wanneer PSV zich ook weet te plaatsen voor het hoofdtoernooi ontvangt Ajax 45 procent van de tv-gelden. Doen de Eindhovenaren niet mee en Ajax wel, gaat al het tv-geld naar de Amsterdammers.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
ik pak ook altijd meteen 15mio als ik naar t casino ga.
0 0
Woodenshoe
Leuke berichtjes, maar dat gaat nevernooit gebeuren...
0 -2
Michelinho
Hebben er meer mensen het probleem dat bij de ticketshop na het inloggen geen beschikbare kaarten in beeld komen? De blinde passe-partouts (CC) zouden vanochtend al in de verkoop gaan en ik zie nog steeds "Log in om de beschikbaarheid te zien."
0 -1
0184AFCA
Vooraf al afzeiken man man man. De kaartjes zijn gekocht en we schreeuwen ze gewoon naar de volgende ronde voor de CL.
1 -1
Hans Kraay Jr.
Hoezo krijgt PSV 55% en Ajax 45% van de eventuele TV gelden? Heeft dat te maken met kampioen en 2de plek?
1 -1
geendagsvlieg
Juist, in landen met bijvoorbeeld 4 teams is de verdeelsleutel 40%, 30%, 20% en 10%.
1 -1
Ajax27
Als als als.... het zou heel mooi zijn en met wat geluk loten we wat prettige tegenstanders. Maar ik denk dat we ons gewoon op de EL moeten richten en hopen op een mooie poule daar.
1 -1
martin1234
Op voorhand teken ik voor groepsfase EL, daar ben ik al dik tevreden mee na de enorme zeperd van vorig jaar. Dat ze 1-2 voorkwamen bij Rosenburg en er dan alsnog af gingen. Ik word er nog zwetend wakker van.
1 -1
Pierre Heno
Ik denk dat het bestuur zich volledig richt op de enige echt haalbare prijs: het 34e kampioenschap met eventueel de KNVB beker als extraatje. M.b.t. EL en CL zullen de verwachtingen zeer laag zijn want de daarvoor benodigde sterkte zal bij lange na niet kunnen worden verwezenlijkt. Waarom niet? omdat de èchte kwaliteit helemaal niet hier hun tijd willen komen verdoen voor potjes op kunstgras tegen Emmen, VVV, PEC, Excelsior of ADO . Ze zullen wel gek zijn wanneer ze een selectie om zich heen krijgen die in de internationale competities geen potten zal kunnen breken. Prachtig al die jonge talenten maar je wint er weinig prijzen mee.
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
gaan ze nooit krijgen. als ziyech vertrekt zakt het als een kaartenhuis in elkaar. daarnaast levert ajax assisten en goals in van kluivert, en stellen ze een belgische degradant op.

het word kommer en kwel volgendjaar, als iig die twee niet goed worden vervangen. hoe gaan we kansen creeren? er is geen snelheid en creativiteit.
5 -3
Babayaka
Waarom geven ze het niet gelijk aan man u, bayrn, Barca en real Madrid. Skip de wedstrijden en wellicht zijn de spelers weer een beetje fit om wel knappe potjes voetbal op de mat te leggen. Alleen ik ben allang afgehaakt. Het voetbal is zo slecht, en totaal niet boeiend om te kijken. Italië Nederland was vreselijk.
3 -2
Babayaka
Offtopic, toch grappig dat de kleinste groep clubs bepaald wat er gebeurd, het verbod op kunstgras is dus van de baan.

Ajax moet rete snel uit de Hollandse competitie stappen, en naar een andere competitie gaan, samen met PSV en Feijenoord..

Of met clubs op gras een competitie starten of iets dergelijks
4 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
vind ik ook, wat heeft een club als ajax en psv nou te zoeken hier.
komen straks ook weer ploegen bij, met lachwekkende amateur stadions, die bijna van ellende in elkaar storten

de knvb is een lachertje
3 -1
Rentokill
Het omgekeerde Robin Hood systeem. Echt schandalig vind ik het. Het is duidelijk welke 8 clubs de halve finales halen. Dus is ook duidelijk welke clubs er het volgende jaar weer sterker zijn dan de andere clubs. Bij het ontstaan van de CL was dat al zo maar toen waren de verschillen soms nog overbrugbaar. Nu allang niet meer. Gevolg is een steeds saaier en voorspelbaarder wordende Europese competitie. Concurrentievervalsing gefaciliteerd door de UEFA. Onder andere met dit soort ‘verdeelsleutels’.

Enige remedie is dat landen als NL en andere kanslozen zeggen sodemieter op met je miljoenen. Als jullie het zo blijven regelen doen we niet mee. Moet he eens opletten hoe snel de regels aangepast worden als ze niet meer 40 wedstrijden maar 10 potjes hebben om te verdelen.

Waar komt al dat geld eigenlijk vandaan dat de UEFA te verdelen heeft?
1 -1
RusselWestbrook
8 clubs in de halve finale.

Dat worden retespannende halve finales dan. 2 tegen 2, 44 man op het veld in 4 verschillende kleurtjes en 2 extra goals op de aan de zijlijn. Spektakel.

Even zonder gekheid: zoals geendagsvlieg hieronder al aangeeft komt 80% van de Europese tv gelden uit 5 landen. Het zal de UEFA echt hun reet roesten dat de landen die de overige 20% leveren dreigen niet meer mee te doen (om nog maar te zwijgen van de bijna verwaarloosbaar kleine kans dat al die landen samen gaan werken). Sterker nog, dan kunnen ze nog meer ploegen uit die 5 landen kwijt in de CL en daar hebben ze vast wel oren naar.

Wel moeten de andere landen gewoon hun eigen ding maken, daar ben ik het mee eens. Maar dat je daarmee de UEFA meteen onder druk zet is een illusie. De nieuwe op te richten competities zullen eerst dusdanig goed moeten kunnen concurreren met de competities van de UEFA dat ze een serieuze bedreiging zijn. En dat punt zal misschien wel nooit bereikt worden, hoe graag we dat allemaal ook zouden willen.
0 0
geendagsvlieg
Welke clubs halen volgend seizoen de halve finales?

Van al het geld dat de UEFA te verdelen heeft komt het meeste uit de tv-gelden. Van de Europese tv-gelden komt 80% bij de grote vijf landen vandaan. Oftewel de Engelse, Italiaanse, Spaanse, Duitse en Franse tv-kijker dragen het meest bij, vandaar die 'verdeelsleutels'.
0 -1
Rentokill
Ik lees: ‘daarnaast kan Ajax ook nog rijk worden door tv gelden.’ Dat impliceert toch dat alle eerder genoemde bedragen daar niets mee te maken hebben.

Daarnaast is het werken met tv gelden geografische marktwerking. In de UK wonen meer mensen, dus meer voetbalkijkers. Als je dat niet eerlijk verdeeld krijg je dus dat degradatieclubs uit uk/it/es/de het driedubbele aan salaris kunnen uitgeven en het 5 dubbele aan transferkosten.

Combineer dat weer met het feit dat de eerste zoveel clubs uit die landen zich plaatsen voor de ‘kampioenencompetitie’ en je kan toch niet ontkennen dat er sprake is van grove competitievervalsing...
0 -1
geendagsvlieg
Alle eerdere genoemde bedragen gaan over startpremies en prestatiebonussen. De mediapot wordt verdeeld over het aantal deelnemers per land in de groepsfase, waarbij Ajax dus het complete Nederlandse deel krijgt als het zich wel plaatst maar PSV niet.

Het Nederlands deel is niet zo groot, omdat de Nederlandse tv-zenders niet zoveel betalen voor de CL rechten. In de voorgaande seizoenen zat in de mediapot 40%, nu nog maar 15%.

Er wordt dus nu meer gekeken naar prestaties dan naar waar je van daan komt.

Alleen dankzij de aanwezigheid van veel clubs uit die landen zit er zoveel geld in de CL. De naam van het toernooi vind ik niet revelant.
0 -1
Hans Kraay Jr.
Maar waar komt dat geld vandaan? Als het geen TV gelden zijn?

Sponsoren?
0 -1
Red Devil
Zover gaan ze niet komen dat is gewoon de realiteit.
0 -1
Amsteraaij
Die extra pot is toch te gek voor woorden? Op die manier krijgen de clubs die de laatste jaren het meest hebben gewonnen nog meer geld. Hoe verzin je het? Kijk naar nba ofzo waar de laatste clubs eerste keus hebben bij de top talenten van college basketbal. Dat is toch top? Niet alles maar naar de rijksten en grootsten
0 -1
geendagsvlieg
De woordkeuze van AS is vreemd. De totale pot wordt anders verdeeld dan voorgaande seizoenen, waarbij prestaties zwaarder gaan wegen ten opzicht van de tv-markt gelden.
0 -1
AFCAjaxMidNineties
Met andere woorden. PSV gaat helaas erg rijk worden dit Champions League seizoen. Ajax gaat die voorronden echt niet overleven aangezien de selectie wederom niet op orde is (13 dagen voor de eerste training).. En het ziet er niet naar uit dat het nodige fikse door selecteren gaat plaatsvinden. Types als Schone en Siem de Jong ga je niet meer verder mee komen. Ze blokkeren de jeugd. En nog erger, vertragen het spel enorm met hun 'Frank de Boer' tikjes breed en terug..

Andre Onana gaat weg. Dat zie je van mijlenver aankomen. Heeft hij min- of meer ook al aangegeven. Goede doelmannen zijn schaars. Ik vrees dat dit de traditionele 'laatste dag voor het sluiten van de transfer window' verkoop gaat worden. En is van Leer al fit?

In de verdediging mag er best nog een ervaren CV bij en dan nog een vervanger van de Ligt (want die gaat natuurlijk weg dat ruiken we allemaal).

Verder mag er eindelijk eens een fatsoenlijke rechtsback gehaald worden. Veltman is helaas geblesseerd en Kristensen en Orejuela hebben nog geen minuut laten zien iets toe te kunnen voegen. Mazraoui kan zeker maar staat die in Europa al zijn mannetje?

Wie is verder de concurrent van Tagliafico? Sinkgraven? Wil je daar een heel seizoen mee vooruit?

Dan het middenveld. Hakim gaat weg dus er moet een (als het even kan ervaren) creatieve middenvelder bij nog. Verder mag er best nog een '6' bij. Type Blind/Anita. Toen zij op die positie gingen spelen begon het elftal te draaien. Liefst een ervaren speler. Een speler als Andres Guardado destijds bij PSV zou Ajax al enorm helpen.

Dan de aanval. Kluivert gaat natuurlijk weg. Bande is afwachten. Nu heeft hij geen concurrent dus daar moet iemand bij die er meteen staat. Meneer Johnsen moet eerst maar eens laten zien dat hij langer dan 45 minuten iets kan toevoegen aan Jong Ajax. Dat bleek al lastig afgelopen seizoen namelijk. De spits is redelijk tot goed bezet. Dolberg/Huntelaar/Sierhuis. Dan rechts. Daar speelt nu alleen Neres. Mag dus gerust een idem speler bij als op links.

Ohja.. ik vergeet Labyad. En daar is een reden voor. Breedteaankoop. En is geen specialist. Want.. op welke positie is hij nu echt goed genoeg voor Ajax 1 dan?

Ja Overmars.. er is werk aan de winkel. En nog niet zo'n beetje ook. Want we weten allemaal dat het weer billen knijpen gaat worden op deze manier om de Europa League poule fase te halen. En uiteraard volgt er weer een puntje of 7 verlies in de competitie in de eerste 6-8 duels. Dat is teveel.
Never ending story?
0 -4
geendagsvlieg
Waarom de overtuiging dat PSV wel de play-offs doorkomt?

PSV heeft zijn laatste 10 wedstrijden in Europa niet gewonnen, de laatste overwinning dateerd van 8 december 2015, een 2-1 op CSKA.

De vier clubs met de hoogste ranking waar PSV tegen kan loten zijn APOEL, Legia Warsaw, Astana en Young Boys.

Overigens als Ajax de 2e voorronde CL wint van Sturm Graz of PAOK dan is het al zeker van EL poule fase.
2 0
AFCAjaxMidNineties
Ze spelen tegen een van deze ploegen:

FC Steaua Bucuresti (Roemenië)
APOEL Nicosia (Cyprus)
Legia Warschau (Polen)
BSC Young Boys (Zwitserland)

Dat gaan ze gewoon halen hoor. Wat mij betreft niet maar dat is ijdele hoop. Mogen ook nog eens eerst uit.
0 0
Cello
Ze gaan het gewoon halen???. Tsjah, net zoals men dacht vorig jaar in de derde voorronde EL. Osijek. Het altijd zware en moeilijke Osijek was zowel uit als thuis PSV te slim af en won beide wedstrijden met 1-0. PSV uitgeschakeld.
Geen garantie dat het dan dit jaar ook zo fout gaat, maar onmogelijk is het dus niet dat ze het niet halen....dus 'gewoon halen' dat is helemaal geen zekerheidje.
0 0
geendagsvlieg
FC Steaua București speelt komende zomer 2e voorronde Europa League.

PSV heeft ook al bijna 5 hele wedstrijden, 436 minuten, niet gescoord in Europa.

Is dat een zekerheidje dat ze eerst uit mogen? Is dat een nieuwe regel?
1 0
AFCAjaxMidNineties
Van mij mogen ze beide duels verliezen. Alleen vind ik het realistisch om te zeggen dat ze dat normaal gesproken moeten halen. Ja, omdat PSV het hoogste coëfficiënt heeft spelen ze eerst uit. Is altijd geweest in die laatste voorronde. Dus dat is wel degelijk een groot voordeel.
0 0
geendagsvlieg
Altijd?

Vorig seizoen play-offs CL kampioenenroute:

APOEL (26.210 ) eerst thuis tegen Slavia Praag (8.135).
Celtic (42.785) eerst thuis tegen Astana (16.800)
0 0
AFCAjaxMidNineties
Dan weet ik het ook niet meer. Heb het via een PSV'er. Dacht dat dat andere jaren ook zo ging.
0 0
ram
Leuk maar dat kunnen we echt vergeten met al die voorronden, deze trainer en het feit dat er nooit tijdig een waardige selectie staat.
2 -1
Babayaka
Met de instelling van spelers vandaag de dag wordt er niks gepakt, zijn alleen bezig met FC ikke ikke ikke
1 0
jarenfan
Met dit beleid,wordt er helemaal niets gepakt.
1 -1
AntiCatenaccio
Over anderhalve maand moeten we weer. Waar zijn de kanonnen?
2 0
Hans Kraay Jr.
Staan in het bierschap in de supermarkt. Als je er daar 2 a 3 van op heb vind jezelfs een wedstrijd van PSV leuk om te kijken.
0 0
Mart42
Zuid 2 is nu ook in de verkoop voor de CL wedstrijden.
0 0
Bjorn2321
Off-topic:
https://sportnieuws.nl/voetbal/transfernieuws/ajax-hoopt-fellaini-neus-arsenal-weg-kapen/

DIt is te bizar om waar te zijn, maar we zullen zien.
3 -1
dumperPattiruhu
die kerel is wel sterk in de lucht, misschien als vervanger van magallan. haha
0 0
FlyingDutchMan
Dat is ook gelijk zijn enige kwaliteit, daar schijnen ze ook basketbal voor hebben uitgevonden..
0 0
FlyingDutchMan
Die gozer kan geen poot voetballen, belediging voor alle voetballers die door hem niet spelen..
1 0
Joseph
Ik zou hem wel willen zien hoor, naast de Ligt.. Snel, fel in de duels en kopsterk, ik denk dat je als Ajax verdediger dan al een eind bent. Voetballend ook niet minder dan Sanchez. Daarnaast een gigantisch wapen in standaardsituaties.

Als we Europees een sterker ploeg treffen is hij ook wel erg lekker op 6, Schone kan dat totaal niet aan.
2 0
Stone020island
Hahhaah gebeurd echt niet. Daarnaadt kan fellaini er helemaal niks van
1 -1
ram
Hou toch op. Bij Everton was hij geweldig. Het is geen typisch Ajacied maar zou bij ons echt wel héél nuttig zijn hoor. Maar die komt natuurlijk nooit naar Ajax.
1 0
Bjorn2321
Ach denk dat hij in de eredivisie wel mee kan hoor
Zolang in VI klassement Beugelsdijk bij de beste verdedigers staat kun je de ED toch niet serieus nemen.
1 0
AlexIbarra
Nou vooruit, laten we maar weer een keertje meedoen dan... ;)
0 0
Bensco
Sloeg nergens op vorig jaar. Ben je finalist van de EL maar maak je minder geld dan een kut PSV wat maar 2 gelijkspelletjes heeft weten te fiksen.
2 0
Lazell
Ik dacht als we de 2e voorronde doorkomen dat we dan automatisch in de EL zitten. Hier staat dat alleen als je de 4e ronde eruit vliegt, dat je het startgeld van de EL krijgt. Wat snap ik nou niet?
0 0
Bjorn
Dat klopt, als je de 2e voorronde CL wint ben je zeker van groepsfase EL. Dan krijg je nog steeds het volledige startgeld.

Het geld wat in de tekst staat zijn puur bedragen die krijgt als je eruit zou vliegen in de voorronden CL. Een soort vangnetje.
1 0
Siemmie
Dat je geen startgeld van de EL krijgt als je er via de tweede ronde inkomt. Dan krijgen we dus maar 380.000 euro ipv 2,82 miljoen startgeld
0 -1
Bjorn
Nee, dat is puur een premie voor het niet overleven van de voorronde. Je krijgt nog steeds het startgeld voor de groepsfase EL wanneer je deze uiteindelijk bereikt.

Als je de twee voorronde CL niet doorkomt zal je de EL moeten bereiken die de 3e en 4e voorronde EL.
2 0
Lazell
Thanks!!
0 0
Dastaan
Ik zie het niet gebeuren. Er rommelt nu zoveel binnen Ajax betreft spelers die willen weggaan of in de belangstelling staan van andere clubs. Gaan ze weg wat haal je er voor terug? 3 rondes overleven is een zware opgave. En tegenwoordig met het huidige Nederlandse voetbal is elke Europese tegenstander te zwaar. Laten ze zich eerst maar concentreren om weer eens kampioen van Nederland te worden voor we verder kunnen kijken in Europa.
1 -1
AFCAsphere
Het huidige Nederlandse voetbal? We stonden een jaar geleden in de finale. Wat PSV, Feyenoord en AZ (niet) presteren in Europa, doet er voor ons niet toe. Als EtH een eenheid weet de smeden en hen degelijk voetbal laat spelen, dan maken we echt wel een kans.
0 0
AlexIbarra
We kunnen toch Europees spelen en ook voor de titel gaan? Zoals we 49 van de laatste 50 jaar hebben gedaan?

Goed voorbereiden op de 2e voorronde betekent automatisch dat je ook op tijd klaar bent voor het begin vd eredivisie. Daarnaast is dinsdag of woensdagavond spelen beter te combineren met de competitie dan donderdagavond.

Als je goede spelers wilt behouden / aantrekken maar niet veel salaris betaalt, is het erg belangrijk om nog enig aanzien in Europa te behouden. Voor alleen de eredivisie lopen niet veel volwassen spelers warm.
0 0
Bocarra
Zoals de selectie nu in elkaar zit gaat Ajax het niet redden. Helemaal niet als er ook nog een paar sterkhouders vertrekken. Helaas is het aantrekken van spelers nu helemaal stil gevallen en doet dit het ergste voor de toekomst vrezen.
3 -2
wladimir
Vorig seizoen tegen Nice was een dubbeltje op z'n kant. Sanchez, Viergever, Ziyech, Kluivert en Younes zullen er niet meer bij zijn. Met Schuurs, Tagliafico, Frenkie de Jong, Neres en Labyad hebben we prima spelers in huis. Ik ga ervan uit dat de tegenstander in de eerste ronde een stuk gemakkelijker zal zijn dan Nice.
1 -2
chrisjuhhh
wie zijn er dan al weg of gaan weg ?
1 -5
Bjorn
Als je tv gelden en kaartverkoop ook meetelt tik je de 30 miljoen aan leert het verleden.

Voor mij telt alleen die tweede voorronde. PAOK of Sturm Graz moeten we overleven zodat groepsfase EL zeker is.
3 0