De Ligt: 'Ze schrijven wat ze willen'

SJvanveen, 05-06-2018 om 07:18, 20447 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt heeft gereageerd op zijn mogelijke bezoek aan Juventus. Maandagavond kwam naar buiten dat de verdediger, die een interland speelde met Nederland in Italië (1-1), de Italiaanse club bezocht zou hebben. De media smulden ervan, maar De Ligt blijft kalm.

'Ze schrijven maar wat ze willen', citeert het Algemeen Dagblad het begeerde supertalent. 'Dat doen ze waarschijnlijk toch wel. Ik ken de verhalen, maar ik weet niet wat ik moet geloven.' Zo goed als alle topclubs willen De Ligt inlijven en dat doet wat met de verdediger, die zich laat adviseren door Mino Raiola, de agent die Justin Kluivert naar verluidt ook richting de uitgang van Ajax duwt. 

'Ik vind het mooi om mij iedere week met topvoetballers te meten', vervolgt De Ligt. Al denkt hij ook dat hij bij Ajax goed op zijn plek is. 'Ik denk dat ik mij daar kan ontwikkelen en in theorie kan dat zelfs bij Jong Ajax. Als ik bij Ajax niet goed speel, speel ik daar ook niet. Als ik volgend seizoen of het seizoen erna naar een buitenlandse club ga, heb ik ook niet de garantie. Ik ga nu op  vakantie, alles op een rijtje zetten en een beslissing nemen', besluit de aanvoerder. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bky
Op voetbalzone staat dat Ajax 70 miljoen wil voor Ziyech en Kluivert.

:').
5 0
Morrissey
69 voor Ziyech.
0 0
Godenzoon24
Die een na laatste zin zegt genoeg. Ik hoopte dat die eindigde met is snel genoeg. Helaas heeft Mino ook hem al wijsgemaakt dat hij wegmoet en niks meer te leren heeft.
2 0
Peterv13
Ik wist niet dat de Ligt ook die enge pizzabakker als zaakwaarnemer had, eerlijk gezegd verbaasd mij dat wel. De Ligt lijkt mij een geode, normale en nuchtere jongen die zich minder makkelijk laat beinvloeden door die vent, niet zo eenvoudig iig dan Kluivertje. Hoop echt dat de Ligt alle aanbiedingen kan weerstaan, maar ik vrees ervoor
4 0
Woodenshoe
De Ligt is in alles veel verder dan Kluivert. In tegenstelling tot Kluivert zou ik een vertrek van de Ligt best kunnen begrijpen, al hoop ik natuurlijk van niet. Hij steekt er nu al wekelijks met kop en schouders boven uit, draait moeiteloos mee met het Nederlands elftal. Dan is de weerstand in de Eredivisie wel heel pover in vergelijk.
3 -2
Afcascheme015
Valt best mee
0 -1
Woodenshoe
Iedereen hier vindt hem het hele seizoen geweldig en als ie misschien gaat vertrekken kan ie er volgens de meesten hier nog amper iets van..
1 0
trainerdv
Verkopen en nog jaar huren? Niet ideaal natuurlijk, maar hij is wel uitzonderlijk talentvol en speelt graag voor Ajax.
1 0
AjaxAmsterdam
Hij speelt zo graag voor Ajax dat hij op zijn 18e(!) al zit na te denken over een vertrek. Blijf het apart vinden. Alsof het zijn laatste kans is om in het buitenland te voetballen... De gemiddelde voetballer debuteert pas rond zijn 20ste jaar.
0 0
Kibbahimovic
Tjaa jongens het is ook wel een uitzonderlijke talent. Hij heeft overigens nooit gezegd dat hij is uitgeleerd bij Ajax en dat hij deze zomer persé weg wilt o.i.d. Wees niet te voorbarig en mocht hij alsnog vertrekken, dan zullen we ook flink cashen en een goede vervanger kunnen halen. Dat joch is 18 en is nu al bijna de eredivisie ontgroeid. Hij laat zich gelukkig niet gek maken door een Riola, iets wat we niet kunnen zeggen over onze kleine vriend snuiterd.
5 0
AFCAlways
Hopelijk ziet hij zelf ook dat hij in de eredivisie amper overtuigt. Hij lijkt me slimmer dan Justin.
3 -2
Woodenshoe
Amper overtuigt? Kijk jij wel eens?
2 -2
Godenzoon24
Vond Sanchez verdedigend verder.
2 0
Woodenshoe
Totaal ander type...
1 0
AFCAlways
Klopt, maar wel veel beter
0 -1
SjaakWolfs
Vergeet De Ligt. Als hij de ambitie had om nog een jaar te vlammen bij Ajax, dan had hij dat wel uitgesproken. Nu is alles 'een optie' en draait het om 'ontwikkeling', lees: "Ik wacht op het best mogelijke aanbod.". In feite doet hij hetzelfde als Kluivert, alleen zoekt hij minder de media op en weet hij op vragen iets slimmer en genuanceerder te antwoorden.
1 -2
Mokum<3destad
Hij is al bij Juventus, Manchester City en Tottenham langs geweest. Dit is normaal in de voetbalwereld. Maar waarschijnlijk gaat hij wel weg.
1 0
chrisjuhhh
En Barcelona !

Bij Bayern en Real wachten ze nog op hem
3 -1
Jariiii
In elk geval is wel duidelijk dat over elk bedrag van onder tachtig miljoen niet meer te praten valt.
Nou vooruit, zestig met nog een jaar verhuur aan Ajax.
1 0
Odin
Zegt hij nu dat hij niet weet of hij moet geloven dat hij bij Juventus op bezoek is geweest? :p
6 0
Freddy Al
De Ligt doet er goed aan om nog een seizoen of twee bij Ajax te blijven,hij heeft veel talent maar nog te weinig bagage en maakt daardoor nog wel eens een foutje.
Bij Ajax kan hij in een vertrouwde omgeving werken aan zijn minpunten.
Ook het verhaal over een eventueel minder goede klik met Ten Hag is niet belangrijk; als dat al zo is dan nog moet hij zich realiseren dat hij bij een buitenlandse grootmacht ook niet zelf de trainer mag kiezen en dat Italiaanse clubs nogal wat sneller van trainer wisselen als het even tegen zit
8 -2
Ruff Rhythim
De Ligt heeft gisteren ook bewezen dat hij onder druk het lastig kan hebben tegen voetballers die een heel stuk beter zijn dan wat hij in de Eredivisie op zich af krijgt. En dat waren nog niet eens de absolute toppers die niet spelen bij clubs waar De Ligt maar steeds mee wordt geassocieerd.
Gaf mij behoorlijk het gevoel dat hij er ook nog steeds niet klaar voor is.
Als hij deze zomer gaat, dan verzuipt ie.
10 -1
Siemmie
Een oefenwedstrijd aan het eind van het seizoen is een totaal verkeerde graadmeter. Heel Oranje was gister zwaar ondermaats, dus dan is het lastig als De Ligt zijnde om zelf de pannen van het dak te spelen. Tegen Portugal had hij toevallig Ronaldo in zijn zak zitten, heeft hij dan bewezen dat hij er wél klaar voor is? Nee, want aan één (oefen)wedstrijd kan je geen conclusies binden.
1 0
Woodenshoe
Ja en van Dijk is ook niet klaar voor het buitenland of wel na zijn geschutter gisteren? Een nutteloze oefenwedstrijd aan het eind van een seizoen is inderdaad wel de juiste graadmeter......
1 -1
AjaxBaggio
Ja, en na Portugal riep iedereen wat voor topper het wil niet is. Begrijp me niet verkeerd. Of De Ligt NU al klaar is voor een topclub weet ik niet.

Dat is ook moeilijk in te schatten. Dat zullen we pas zien als hij daadwerkelijk in een topcompetitie speelt.

Maar ik vind het wel lachwekkend dat mensen na 1 slippertje meteen gaan lopen roepen dat hij beter 1 of 2 jaar in de Eredivisie moet blijven. Die v Dijk blundert toch ook gewoon ? Of zie ik het nou verkeerd ?
3 -2
Ruff Rhythim
Nee hoor, ik vond altijd al dat De Ligt nog niet klaar was voor zo'n enorme stap naar de absolute top waar hij steeds mee in verband gebracht wordt.
Ook voor Portugal.
Het is gewoon veel te vroeg.
3 -1
Jariiii
Zeker niet 'veel' te vroeg, en eigenlijk schat ik in dat hij wel degelijk (geestelijk vooral) klaar is voor een stap hogerop.
Wat niet wil zeggen dat ik niet hoop dat hij nog een seizoen blijft, of dat dat niet beter zijn kunnen zijn voor zijn ontwikkeling.
2 0
Boer Gijs
Raiola persona non grata.
8 0
NouridolbergNeres34
De ligt wil gewoon weg maar draait overal subtiel omheen, wees gewoon eerlijk.
In mijn ogen is hij er nog ook niet klaar voor al denkt hij zelf van wel.
3 -2
Ajacied33
Hij begint me ook een beetje te irriteren met zijn woorden telkens. Weet bijna wel zeker dat ie gaat
4 -1
NouridolbergNeres34
Ik word vooral moe van de woorden over ik moet mezelf ontwikkelen, dat schijnt in de mode te zijn bij al die jonge gasten. Ze denken alleen maar aan hun persoonlijke ontwikkeling niet aan de club ,prijzen winnen met Ajax.
0 -1
Joseph
De strekking van het verhaal van Raiola is duidelijk; als je goed speelt, speel je overal. Zou hij dat Kluivertje ook verteld hebben?
0 0
GvanderK
De Ligt is nog niet klaar voor de absolute top.
6 -1
Puurvoetbal
Iedereen heeft gisteren kunnen zien dat Matthijs in het geheel nog niet klaar is voor een topclub. En het was niet de eerste keer. Die blijft nog minimaal 3 jaar.
6 -1
Boer Gijs
Precies, wat die rat ook adviseert ik ben bang dat de Ligt juist bij een Italiaanse club (die nooit het gewenste transferbedrag kan voldoen trouwens) er zo naast staat ten faveure van zo'n Italiaanse verdediger van het type slager.
3 -1
Bonno1978
Zoals bekend komt De Ligt uit de jeugd van FC Abcoude, een dorpsclub waar iedereen elkaar kent. Zijn shirt hangt pontificaal in de kantine en hij komt nog weleens kijken bij zijn oude teamgenoten. Zijn vader drinkt eens in de paar maanden een biertje met bekenden daar. En twee weken terug gaf hij aan hoe het een beetje is gelopen tussen Matthijs en Ajax maar ook tussen de andere jonge spelers en de club. En welke rol Raiola speelt in de begeleiding van Matthijs. Het was aanvankelijk helemaal niet de bedoeling van Matthijs, Justin en in mindere mate andere jonge spelers om te willen vertrekken. Ze hadden intern echt het doel om samen Ajax naar een hoger niveau te brengen. Alleen was dat wel onder Peter Bosz, waar ze mee wegliepen. Niet alleen omdat er Europees succes was, maar met name de persoonlijke aandacht en voetbalvisie. Toen Bosz wegging, werd iedereen onrustig. In mindere mate Keizer, maar met name Ten Hag ziet het grootste deel van de selectie liever gaan. Hij schijnt een autist te zijn waar ook Matthijs zich verschrikkelijk aan irriteert. Binnen de groep ziet men het niet zitten hier nog één of twee seizoenen onder te moeten trainen/spelen en daarom zijn hij en anderen gaan twijfelen. Peter Bosz was naast een goede trainer ook een 'teringlijer', waar spelers toch een beetje ontzag voor hebben. Ten Hag is binnen de groep nu al ten dode opgeschreven. Dat is de reden waarom Matthijs mogelijk gaat, want aanvankelijk was hij, net als Justin, erg loyaal naar de club. En dan Raiola. Die heeft die onrust natuurlijk door en heeft de vader van Matthijs telefonisch benaderd om zaakwaarnemer van Matthijs de worden. Die hield aanvankelijk de boot af omdat Barry Hulshoff sinds jaar en dag de familie begeleid en dat prima doet. Alleen Raiola was behoorlijk aan pushen en vroeg toen of hij Matthijs als een soort adviseur in contact kan brengen met interessante mensen. Ik weet niet of hij daar toen op is ingegaan, maar Raiola zag zijn kans en is gaan lobbyen. Raiola is ook degene die het reisje naar Turijn en de rondleiding op het complex van Juventus heeft geregeld. Uiteraard 'geheel vrijblijvend' als adviseur....( tuurlijk)....Matthijs had aanvankelijk een feestje met zijn vrienden, maar zegde die afspraak plots af om naar Turijn te gaan. Dat Raiola bloed ruikt en erop af gaat is tot daar aan toe, maar dat Ten Hag nu al 'Persona non grata' is binnen de groep is heel gevaarlijk....
3 -3
Ajacied33
Klinkt best logisch je verhaal, ik geloof hier wel in. Want lichaamstaal zegt ook best veel, en in de 2e seizoenshelft waren de lichaamstalen van de spelers net iets anders dan voor de winterstop. Ze hebben onder TH volgens mij 0 plezier
1 -1
Redrum
Dan moeten de jongens ballen tonen en uitspreken dat ze niet onder Ten Hag willen spelen.
5 0
Lazell
Dikke duim. Mocht het wel waar zijn, wat het niet is, zou je een lul zijn als je met z'n vader biertjes drinkt en het dan zo op internet zet.
2 -3
Bonno1978
Waar lees jij dat ik zelf met z'n vader biertjes drink?
0 0
Youri08
Uiteraard geen idee of dit allemaal waar is maar het zou wel een hoop verklaren. En als exponenten van de jeugd waar altijd aanvallend gevoetbald wordt en de tegenstander zich aan jou aanpast, is Ten Hag natuurlijk fnuikend voor het moraal, zeker als je Bosz ook meegemaakt hebt. Die prestigestrijd van de directie gaat nog lang nagalmen.
4 -1
UltimateKaos
Bij utrecht zijn ze niet voor niet blij dat ze van hem af zijn. Deze man is een drama voor iedere voetbalclub.
4 -1
wladimir
Deze geluiden heb ik al vaker gehoord. Waar rook is is vuur. Dat bleek vorig jaar ook met de Bosz situatie. Van der Sar en Overmars voelen het niet. Ten Hag aanstellen als opvolger van Bosz wordt niet geaccepteerd. Niet door de spelers en niet door het publiek.
6 -2
Danos
Mwhaa het is niet dat ik je niet serieus neem maar ik neem het met een korreltje zout. Vaders zal onder het genot van een biertje lekker mee hebben lallen en het verhaal wat zwaarder weg zetten dat het is. Hij is waarschijnlijk ook wel gewoon supporter en meepraten met de rest is een stuk makkelijker dan overal tegenin gaan en ontkrachten.

Daarnaast zegt Mathijs dat hij niet is geweest bij juve en op meerdere momenten hebben diverse spelers aangegeven dat THG zelf prima is alleen 3 trainers met 3 verschillende werkwijze niet. Vergeet ook niet dat na de situatie Nouri de sfeer binnen de club natuurlijk tot het 0 punt was gedaald en dan alle veranderingen en irritaties veel zwaarder binnen komen dan als de sfeer goed was
1 0
Boer Gijs
Wat een generatie. Lekker makkelijk. Je haalt een trainer die dingen anders doet en meer vraagt van de spelers en dan haakt men af. Tenminste zo klinkt het. Als het gaat om voetbalvisie moet je als spelersgroep allang naar Sar gaan en zeggen waar het op staat, dan moeten ze gewoon eisen dat Bosz terug komt.
5 0
D4nny
Inderdaad. Aan de ene kant (als dit verhaal waar is natuurlijk) goed dat spelers beslissen “ik wil dit niet onder deze trainer en ik ga verder kijken” maar aan de andere kant ben je een grotere jongen (of team als ze echt bij Ajax hadden willen blijven) als je richting de directie stapt en zegt “zo kan dit niet langer, wij eisen Bosz terug”

Als je opstaat om je eisen kenbaar te maken bij Ajax dan ben je een veel grotere man als laf afdruipen omdat de trainer je niet aanstaat.
6 0
Michelinho
Ik denk (en hoop) dat hij af gaat wachten of er Europees voetbal gehaald wordt.
0 0
Vlieske
Ik denk dat ajax beslist. Het moet niet gekker worden.
4 0
Marcw1972
Alles op een rijtje zetten? Zolang hij nog een langdurig contract bij Ajax heeft en Ajax geen akkoord heeft met een andere club, heeft hij maar één ding op dat lijstje staan lijkt mij.
3 0
Ajacied33
Ik denk dat ie van de zomer weg is. Hij gaat op vakantie toch alles op een rijtje zetten. Dat doe je niet lijkt me als je zeker nog een seizoen bij Ajax wilt blijven
1 0
Ricbun
Inderdaad. Kijk naar Donny, die zegt gewoon keihard wil eerst hier prijzen winnen. Niet die “zal op vakantie alles op een rijtje zetten” bullshit”.
2 0