Overmars geeft toe: 'Totaal mislukt seizoen'

BVeenstra, 19-05-2018 om 09:55, 24799 views, Inside Ajax |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax-directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft in het programma Inside Ajax toegegeven dat het afgelopen seizoen als mislukt beschouwd kan worden. De Amsterdammers pakten voor het vierde jaar op rij geen enkele prijs en bovendien wist het nooit écht mee te doen om de landstitel.

'Het is een teleurstellend seizoen geweest. Dat moet je ook gewoon durven zeggen', kijkt Overmars in de spiegel, waarna hij verklaart dat Ajax er alles aan doet om het volgend seizoen wel voor elkaar te krijgen dat er prijzen worden gepakt. 'Daar ligt de focus op. Of dit seizoen totaal mislukt is? Dat is wel de conclusie. Je bent vroeg uit Europa, uit de beker en we zijn geen kampioen geworden. Dan is die conclusie terecht.'

Overmars geeft verder ook toe dat wanneer Ajax slecht presteert hij afgerekend mag worden op de resultaten. 'Ajax, trainers of ik moeten altijd afgerekend worden op prestaties. Het is hard, maar een bal op de paal of binnenkant paal is ook een wereld van verschil. Daar draait het uiteindelijk om. Het is in het voetbal flinterdun, succes of geen succes', aldus Overmars, die de mislukte kampioenswedstrijd bij De Graafschap in mei 2016 noemt als voorbeeld.  'We stonden met 0-1 voor tegen De Graafschap. Als we die gewoon hadden binnengehaald, werden we ook niet continu achtervolgd met dat we al vier jaar geen kampioen zijn geworden.'

Omdat Ajax destijds de titel misliep, moest het in voorronden van de Champions League spelen. Dat mislukte, waarna Ajax in de Europa League iedereen wist te verbazen door de finale te halen. 'We hebben vorig jaar de Europa League-finale gespeeld. Ik durf wel te zeggen dat dat heel veel punten heeft gekost in de competitie. Daarom geef ik aan dat het flinterdun is. Die bal op de paal of niet.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Ohja, Ajax gaat er alles aan doen? Dan zou ik maar beginnen met Blind terug halen. Die mag weg en als we genoeg betalen is hij gewoon voor ons..

Als we die ambitie laten zien, weet ik zeker dat de Ligt nergens heen gaat. Dan wordt je gewoon kampioen en dat zal hij niet willen missen. Als Matthijs alleen ziet dat Kluivert, Ziyech en Onana vertrekken er er alleen spelers als Schuurs, Bandé en Labyad voor terug komen, zou ik heel goed snappen dat de Ligt ook weg wilt.
1 0
mikap74
Cruijff kocht als opvolger van Van Basten ooit Hennie Meijer en Frank Stapleton. Daarnaast kocht Cruijff nog een serie miskopen als Petri Tiainen, Erik Regtop, Allister Dick, Walter Smak en Mike Petersen. Succesvolle aankopen waren Danny Blind, Arnold Mühren en Jan Wouters. Ik bedoel maar aan te geven dat Ajax altijd meer miskopen dan geslaagde aankopen heeft gehaald. Wat mij betreft doet Overmars het niet slecht
2 0
Leviathan
Mee eens .. Elke club doet miskopen, maar dat kan niet anders ook neem bijvoorbeeld Millik daar zat niet heel Europa achteraan ofzo koopt m voor een prikkie doet ern klein gokje en je maakt zo 25 a 30 mil winst plus zijn sportieve prestaties natuurlijk. De andere keer haal je een Zivkovic een groot talent maar geen voltreffer, maar een hoop onthouden alleen de Zivkovics en niet de Milliks of Sanchez..
0 0
BokkieBokstra
Vond het vooral een heel droevig seizoen door het drama met nouri. Jammer dat de directie en rvc de impact en de gevoelens in de spelersgroep niet onderkend heeft. Anders hadden ze keizer niet ontslagen. Vind het ook het seizoen van het falen van de directie en de rvc.
1 0
Pierre Heno
Overmars werkt voor NV Ajax. Afc Ajax staat al jaren achtereen op het 2e of zelfs 3e plan. Dé manier om '5 op een rij ' te krijgen en die nr 5 is nu reeds in de maak: Overmars krijgt n.l. nooit een CL waardige selectie bij elkaar om 3 ( !) voorronden CL te kunnen doorkomen. Forget it.
0 -1
Bky
CL waardige selectie hoeft ook niet, zet maar een EL waardig elftal (minimaal kwartfinale) neer dat breed genoeg is om op drie fronten mee te kunnen strijden.

CL waardig zou betekenen dat je De Ligt, Onana, Neres houdt en dat je Blind en een speler alla Tadic aan moet trekken, zelfs dan ga je er waarschijnlijk nog aan onderdoor.
1 0
witchmaster11
Ik wil even terug komen op Labyad , heeft gisteren nog eens heel goed gekeken en dan kom ik tot conclusie dat de helft van utreg deze speler niet eens begrijpt en veel verkeerd aanspeelt een goed loop vermogen duikt vaak het gat in maar ze zien het dood gewoon niet ,daarom denk ik dat hij bij ajax wel een tot top kan groeien (kan) dus geef hem de kans
1 -1
AFCAlways
Ik zie iemand met de houding van Ziyech en het talent Younes
2 -3
GeraldSibon
Het was ook flinterdun de afgelopen 4 jaar. We hadden ook 3 titels kunnen winnen en dan was de sfeer rondom de club prima geweest en Ajax allang het Bayern München van Nederland.

Het punt is: Ajax had het verschil met PSV en Feyenoord veel groter uit moeten drukken. Als je elke keer op 1 of 2 punten van ze afstaat, dan is dat link. Dan wordt je inderdaad afhankelijk van kleine details in wedstrijden. Maar dit Ajax had in staat moeten zijn om minimaal 6 punten boven beide ploegen te eindigen. Dan sluit je de toevalsfactor grotendeels uit.
5 -2
afca95
Het is Henrichs waar Ajax vanaf moet en de RVC! Tevens mag vd Sar van mij ook wieberen!
3 -2
Daneman
mooi goed. zij bepalen beleid. En het beleid is bagger. Dus in ieder geval op zouten (op enkele van de beste na dan om basis te houden) na meerdere jaren met teleurstellend resultaat. Aanmodderen is het moto
0 0
Genant
Overmars krijgt pas nu de vrijheid die een Brands vanaf begin bij psv had. We kunnen hem nu pas echt beoordelen , voortekenen zijn best aardig
4 -4
DarkChild
Klopt, welke club in de Eredivisie heeft immers niet voor een kleine 10 miljoen aan mislukte rechtsbacks? Of een counterspits voor iets minder. (kan mooi aansluiten bij de andere mislukte uit Columbia) Of, of, of.?
We zijn in de Eredivisie met recht een 'league of our own', misschien nu nog iets met prestaties? als het kan?

Gelukkig heeft Overmars nu vrijheid (viel allemaal wel mee hoor, wat ie niet mocht van de RvC), dan gaat het er alleen maar nog meer met bakken uit. Zou Van der Vaart nog iets weten? Of Olsen? Want na Zimling, Heitinga (dáár deed de RvC iets) en Westermann (hadden ze het dáár ook maar gedaan) wordt het weer eens tijd. Siem kon hij immers zelf nog opkomen, maar die ligt nog 2 jaar vast.
3 -3
Leviathan
Sanchez 5 mil - 40 mil Millik 3 mil - 35 mil. Zo al je miskopen weg gepoetst en nog genoeg geld om Neres Bande nico en wober te halen.
0 0
AFCAlways
Overmars doet het eigenlijk niet eens zo dramatisch met aankopen. De trainersaamstellingen zijn gewoon kut. Als een trainer dan eindelijk zijn vorm begint te pakken wordt die ontslagen. Er is geen touw aan vast te knopen.
2 -2
DarkChild
Kijk eens echt naar de gehaalde spelers vanaf zijn komst. Das eigenlijk hetzelfde beeld als bij de trainers. Het zwalkt en het schiet met hagel.
4 0
AFCAlways
Ik vind het wel meevallen, maar het doel is totaal verkeerd. Hij haalt spelers om er winst op te halen. PSV en Feyenoord halen spelers om prijzen te pakken
0 -1
AFCAlways
En met aankopen als Labyad gaan we voor tussenjaar nummer 5.
0 -1
Dennis1964
Ajax is zeker in de afgelopen 4 jaar 3x de beste geweest maar niet kampioen geworden. Dus ik begrijp deze uitspraken van Overmars. De tijd van lucky Ajax moet maar weer eens terug komen.
1 -1
AFCAlways
Ben ik het niet mee eens. Als je objectief kijkt zijn in ieder geval de laatste 3 jaar de beste teams kampioen geworden. Van het seizoen daarvoor weet ik niet meer of het terecht was
0 0
Pierre Heno
Het wordt weer een 'leerjaar' want we krijgen never nooit een voldoende weerbare selectie om 3 voorrondes CL door te komen, zeker niet met alle hectiek rond de op handen zijnde transfers van zo'n beetje alle huidige sterkhouders: De Ligt, Onana, Ziyech, Neres en wie weet nog meer. je kunt zoveel roepen als Marcus Aurelius nu doet maar feit blijft dat hij ons fans dat nu al 4 seizoenen flikt. De laatste door Ajax 1 behaalde prijs was de 7e editie van de Eusebio Cup in juli 2014. Daar kan hij in elk geval toch nú al op worden afgerekend? Waarom dat nu ineens wéér een seizoen opschuiven tot '5 op een rij'? Dit alles valt toch niet meer serieus te nemen! En dan met Ten Hag aanhaken bij de Europese subtop? Ten Hag is een FC Utrecht coach , een FC Twente coach voor mijn part...maar in elk geval géén Ajax coach. Vriend en vijand zijn het daar nu wel zo'n beetje over eens. Maar Sarrie & Narrie zien het niet of willen het niet zien en zo hobbelen we 'easy on the lousy' in het '5 op een rij' scenario.
3 0
Dennis1964
FLUITEN DOE JE THUIS
1 -4
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik vind het toch een democratische directeur.
marc heeft meer goed gedaan dan fout.
ajax getild van -17 naar plus 150 mil.
4 landstitels.
1 el finale waar niemand ooit meer op had gerekend, simpel door zijn aankopen.

fouten zijn er natuurlijk ook gemaakt, maar marc is geen alwetend orakel. je gaat ervan uit dat als de selectie veel goals tegenkrijgt en het middenveld zwak positiespel speelt, je een type ten hag kan verwachten.

keijzer kon ook niet spelen als bosz, je mist aanvoerder klaassen, en op vrijwel elke positie achterin is kwaliteit en chemie ingeleverd, die tekenen zag je al in maart 2017.
sanchez, viegever en sinkgrave zorgde ervoor dat ajax zo mooi kon spelen, tete was een solide vervanger voor veltman. sinkgrave zorgde dat youness snel de bal ontving, sanchez was practisvh onpaseerbaar, en viergever riste zelfs de beslissemde erin tegen schalke, een speler die fabtastisch samenwerkte met sinkgrave(keuze van bosz)

dan raakt vervolgens sinkgrave gebleseerd, viergever daarna, men zet een 18 jarige (veel te traag jochie) centraal. je aanvoerder vertrekt, en je geeft de aanvierders band aan de meest zwakke ajacied.
dan kan je alleen maar naast alle prijzen grijpen.
zelfs bosz zou een waardeloos seizoen hebben gekend
misschien iets minder, omdat spelers meer opkeken tegen bosz, en ik betwijfel ook ten zeerste of bosz uberhaubt een verdediger de aanvoerdersband zou geven. die zou gewoon naar donny of ziyech zijn gegaan.
2 0
Daneman
Marc heeft zeker ook heel veel fout gedaan. Zo is het beleid veel te autodidactisch. Jongens die verantwoordelijkheden krijgen en kwaliteiten toebedeeld krijgen die ze met hun leeftijd nog niet kunnen hebben. Ajax heeft met de landskampioenschappen ook wat geluk gehad. Keer op keer zakte psv in na de winterstop. Ik vond dat ajax met vuur speelde door weinig mannen te halen die er meteen stonden. Al jaar en dag zo. Paar jaar gelden dacht ik het lek is boven: Sanchez, Milik youness toch ook. Maar nu kristensen en Orejuela geeft aan. Scouting apparaat gaat nog veel mis. En dat is zo'n belangrijke levensader, Vooral met opleidingskarakter/handelshuis principe
0 0
Duif63
Niet juist. Overmars kwam pas na de 2e titel van de Boer in 2012.
1 0
Minsc
Hij mag afgerekend worden op de resultaten? Twintig stokslagen of salaris terugbetalen? Hoe dan wel?
0 0
HarryHarHar
De trainerswissel was de nekslag, toe stond Ajax op nog maar 5 puntjes van psv en had keizer het goed aan het voetballen gekregen na het Nouri verhaal (behalve die penalty van de Ligt tegen Twente) en wie of wat kan nu vertellen waarom het volgend seizoen met Ten Hag wel beter zal gaat?
Toen Psv kampioen werd stonden we op 10 punten achterstand!..
Nu gaat Ziyech weg en god mag weten wie allemaal nog meer.... we hebben een echte trainer nodig waar de spelers tegenop kijken!.. daar schort het aan bij dit Ajax!.....
3 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
dat was idd een fout, ook onze fout.

denk niet dat marc in deze ook meer luistert naar suporters door trainers onder druk weg te sturen.
trainers zijn ook lastiger bij voor te stellen of ze bij ajax passen.
als ajax onstabiel speelt(positiespel van het middenveld en de aanval) vind ik het begrijpelijk dat marc(eigenlijk van der sar) kiest voor een trainer die speelt vanuit een organisatie, ipv met zijn allen op die bal klappen en ruimte weggeven.
zijn pech was gewoon, dat marc door de vingers zag dat ajax het jaar ervoor betere verdedigers had staan.
tete, sanchez viergever en sinkgrave waren gewoon beter dan die rotzooi die er daarna kwam. internationaal gezien zeker.
al wil wil de ligt nog geen rotzooi noemen, maar gewoon veel te jong.

het gezeik is eigenlijk begonnen op het moment dat we met de rest verdediging moesten spelen.

mannen als tete, sanchez en viergever waren zelfs beslissend voor het behalen van de el finale. toen deze wegvielen, konden we ons niet eens kwalificeren voor de europa league.
geen knvb beker winnen, de goal schoonhouden tegen kneusjes.

32 goals tegen, vind ik echt een verdediging
van ajax onwaardig. dan kan je wel spelers gaan prijzen, maar wat ik zie zijn zwakke verdedigers, waarbij je telkens door de fans, extra erop gewezen word hoe goed ze wel niet zijn, als ze een goaltje maken, maar veel meer fouten maken in de taak waarvoor ze zijn aangenomen. goals compenseren niet verdedigend falen, je bent verdediger van ajax, dus hou je je goal schoon.
1 0
ranger
Frank is begonnen met anti voetbal ondanks 4 keer kampioen (met dank aan de concurrentie want die waren nog slechter) is Ajax niet meer Ajax.
Wat was het mooi dat Peter Bosz naar Ajax kwam hij bracht het voetbal bij Ajax terug.
En nu we zijn weer terug bij af.
Spelers die niet meer voor Ajax willen spelen (liever op vroege leeftijd vertrekken) en niet voor zo,n lul van een trainer willen voetballen.
Dus Marc het is al jaren totaal mislukt.
5 -4
OKP-AFCA
Waar komt het wilde gerucht vandaan dat spelers niet voor Ten Hag willen voetballen?

Volgens mij enkel en puur gebaseerd op de afkeer tegen Ten Hag.
4 -3
mickey2602
Of uit een duim van een journalist van de Telegraaf,zoals meerdere "nieuwtjes"van de afgelopen weken.
2 -2
nightgoat
Er is te veel mislukt en veel te lang.
Tel uit je win$t.
1 0
fanforeffer
Zo flinter dun is het niet hoor, Als ajax fris en passie vol speelt is er niemand die klaagt maar we hebben dit jaar niet 1 mooie wedstrijd gezien.!
4 -2
Genant
Ja, Ajax geeft ook veel uit maar nog altijd hebben ze een enorme plus op dat gebied en daar moet je baar kijken. Als Ajax 100 miljoen binnenhaalt en er 120 uitgeeft pas dan geven ze meer uit dan psv en Feyenoord .
0 -3
DarkChild
huh? Als ik een tientje uitgeef en jij vijf euro, dan geef ik toch gewoon meer uit? Heeft toch niks te maken met hoeveel ik ontvang, hooguit dat ik die 10 euro ook echt kan betalen.
3 0
Genant
Als je 100 miljoen verkoopt lever je blijkbaar veel kwaliteit in. Als je dan voor 40 miljoen terugkoopt valt dat relatief mee. Feyenoord verkoopt voor 20 dus relatief weinig kwaliteit. Het is logisch dat ze dan minder als Ajax hoeven op te vangen als ze voor 18 miljoen terugkopen.
0 -1
DarkChild
Flinterdun is dan ook zijn lievelingswoord:

https://vicesports.nl/wat-falende-studenten-kunnen-leren-van-de-smoesjes-van-de-falende-marc-overmars/
2 -2
Marcao
Té gemakkelijk om het falen van Ajax aan balletjes op de paal op te hangen. Flauw.
4 -3
EVH
Peter Bosz weg.
Abdelhak Nouri drama.
Marcel Keizer weg.
Erik ten Hag aanstelling.

Wat een kutseizoen.
Pardon my French.

Enige positieve was dat Spijkerman vertrok. Wel een maand of vijf te laat, helaas anders hadden we Peter Bosz nog gehad en zag de wereld nu heel anders uit.
4 -3
chloorbestendig
Bal op de paal? Elke week als makke schapen op dat veld staan, die bal komt niet eens in de buurt van die palen.
6 -3
BobaAjax
Onzin, hij heeft wel degelijk met net wel of net niet te maken. Ajax scoort het meeste , krijgt de minste goals tegen. In sommige wedstrijden loop je tegen verdedigende ploegen aan en als dan de bal net erin gaat of net op de paal beland is een wereld van verschil.
Onder bosz was het een verschrikkelijk seizoen geweest als viergever de bal er niet net voor tijd nog inschoot.
Je hebt gewoon geluk nodig , iets wat psv dit seizoen meerdere keren wel aan zn zijde had.

Neemt niet weg dat er beter gevoetbald moet worden.
0 -1
Ballemabbe
nee dan was het 3 jaar...
2 0
Michelinho
Valt weinig zinnigs over te zeggen. Dan hadden we groepsfase CL gespeeld en misschien wel een sterkere selectie gehad of bijvoorbeeld niet overwinterd en het daardoor beter in de ED gedaan.
0 0
ajax4ever01
Had ervoor gezorgd dat Bosz behouden werd dan was ons het leed van dit seizoen ons bespaard gebleven.
8 0
EVH
Exact.
1 0
zierikzee
Nu aan verbeteringen gaan werken, met mooi voetbal met mooi samenspel en veel voetbal plezier op het veld en voor de fans
0 -1
Ajax27
Aan het begin van het seizoen zeiden we na het tragische geburen van Nouri dat we dit jaar nergens op hoefde te hopen. Dat ieder individu er apart mee omgaat en dat de spelers meer ups en downs zouden hebben doordat ze er constant mee geconfronteerd werden. Toch besluit Ajax na mindere resultaten de trainer te ontslaan en zitten veel Ajacieden te zeiken dat het allemaal kak is aan het einde van het seizoen. Ben gewoon realistisch... hopen op een volgend seizoen met vrijere koppies.
4 -3
Genant
Wat ik mooi vind aan Ajax is dat de complete pleurud uitbreekt als we 2e worden met 79 punten. En dat terwijl ze in R-zuid tevreden zijn met 4e plek en twee thuisoverwinningen op Swift en Az. En psv die er niets aan deden. Waardoor zij in Comp niets deden...
Ajax is in Nederland de absolute top en Feyenoord dus een veredelde subtopper
9 -3
Puurvoetbal
Wat een frustraties heb jij.
1 -8
BrandjeXL
Kijk iets meer naar je eigen club zou ik zeggen. Dat we nu al vier geen jaar kampioen zijn geworden tov ploegen die veel minder kwaliteit hadden dan wij dan moet je je doodschamen.
4 -1
DarkChild
Het zou juist raar zijn als het niet zo was. Je bent veruit de grootste in je competitie, haalt het meeste geld binnen máár geeft ook veruit het meeste uit. Dan verwachten mensen dingen, zodra ze het schouderophalend accepteren heeft Ajax pas echt een probleem.
2 -1
Redrum
Tuurlijk is het logisch dat wij kritisch zijn, het is alleen apart dat veel kakkerlakken lopen te gillen dat zij de grootste club zijn terwijl ze staan te springen in een fontein bij bekerwinst. Hoe erg ben je dan de realiteit aan het verdraaien?
2 -1
Michelinho
Niet te vergeten dat er gehuldigd werd toen ze een keer tweede werden.
1 0
DarkChild
tja, los van dat je naar jezelf moet kijken, ze kunnen gillen wat ze willen, ze zijn niet de grootste club. Wel hebben ze een potentiele fanbase en achterland om er veel dichter tegen aan te zitten dan nu, wat over een aantal jaren wel zal gebeuren.
1 0
Puurvoetbal
Dat komt omdat er in Rotterdam een hele tijd niets te vieren viel. Helemaal niet erg. Dat overdreven feestgedrag gaat er wel vanaf als ze ook de komende jaren prijzen blijven pakken. Ik vind het allemaal heel begrijpelijk.
0 -2
ranger
absolute top........ zonder prijzen
0 0
Mart42
Wat er in 010 gebeurd kan me werkelijk niets schelen. Door wanbeleid bij Ajax wordt je geen kampioen.
3 0
jollie18
Je mag het niet als excuus gebruiken maar na het incident van Nouri kon het seizoen nooit iets worden. Komende jaren hopelijk beter.
1 -1
Bijgoochem
Inderdaad was het een zwarte periode, maar de manier waarop het verder is gegaan is echt dramatisch.
2 0
ambtenaar
Het was een totale ramp, leek ook geen einde aan te komen.
Nog nooit zo blij geweest dat voetbal afgelopen is.
1 -1
Duif63
Eén mislukt seizoen ? Ik tel er al 4 !
6 -3
Ajaxbrl
En dat is de realiteit!!..
4 -1
godenzonenssuper
Klopt.
De laatste 3 seizoenen van Koning Frank en dit seizoen.
3 -3
Mart42
Seizoen van Bosz ook. Snap niet dat er mensen zijn die kunnen teren op een plaats in de EL finale. Dat is het zelfde als dat je bij de Graafschap mee deed om de kampioenswedstrijd. Ik droom van een stabiele club met ieder jaar een prijs en weer de macht zoals vroeger in Nederland.
2 -7
godenzonenssuper
Het vorige seizoen heeft mij meer vreugde bezorgd dan 3 van de 4 titels onder Frank.
2 -1
hallo1
Het is eruit. Applaus hoor!

Overmars vergeet wel even dat de Europa League finale met net zo veel ''bal op de paal of niet'' gehaald is als dat de competitie mislukt is volgens dit principe. Ik heb genoten van de thuiswedstrijden tegen Schalke en Lyon, maar in de uitwedstrijden had je er zomaar alsnog uit kunnen vliegen. Nu vooruit kijken graag, werk aan de winkel want de transferperiode is in aantocht. De meest cruciale fase voor Overmars.
5 -2
Robeerke
Altijd die drogreden van de bal op de paal of lat, daar word je toch kotsmisselijk van? Als het echt goed was geweest had een succes daar nooit van afgehangen, alsjeblieft zeg.
4 -3
DarkChild
Gaat ie weer met die cirkelredenaties. Het is niet flinterdun Marc, het is het gevolg van beleid. Dus die excuses van veel punten verspelen door Europa...hoe zat dat dit seizoen dan?

Het is allemaal zo flinterdun natuurlijk...
6 -4
EKS
PSV uit en daarmee ws kampioenschap ging toch echt verloren door Europa. Met Ajax reserves win je doorgaans niet van PSV 1.
3 -1
DarkChild
oh? Dat is wetenschappelijk vastgesteld of zo? Dus dan ging dit seizoen verloren door niet-Europa? Volgens mij speel je 34 wedstrijden in de Eredivisie en bepaalt dat de uiteindelijke ranglijst. Ajax verspeelde destijds tegen dacht ik Roda en Willem 2 thuis net zo goed punten, alleen was dat in het begin van het seizoen. Maar die tellen niet minder mee of zo, het is alleen langer geleden in het collectieve geheugen.

Het is weer eens een gelegenheidsargument, want zoals een ander al stelt, toen de directie stond te shinen bij de Europa Cup finale hoorde ik niks over hoe flinterdun het was.

We're back. Zo was het toch? Back bij af ja
3 -2
Oliveira
Ik denk dat het vervangen van Overmars en Van der Sar meer schade zal doen dan dat het Ajax zal helpen. Het gaat namelijk lang duren ( ruim langer dan 1 seizoen) voordat de nieuwe mensen die hun posities in moeten nemen ook in staat zijn om mee te denken en besluiten te nemen voordat ze dingen doen zonder voldoende informatie te hebben. En als ze daadwerkelijk worden vervangen moet je daar geen mensen neerzetten die nog nooit zulke posities hebben gehad.
7 -6
IkJijHijWijJullieZijnAjax
denk zelf dat al die miljoen zullen zijn verdampt binnen 10 jaar.
je moet blij zijn met een directeur, die spelers voor een habbekratsj haalt en voor 300% verkoopt.

met het geld wat we nu hebben kan ajax tenminste elftallen versterken naast onze talenten.
stel dat we weer een goede generatie krijgen, heb je altijd geld om goede aanvullende krachten te kopen.

hiervoor moesten we het doen met gudelj, duarte etc, schei toch uit dat wil je toch niet tussen je talenten hebben lopen.
0 0
Oliveira
Lees nog eens de tekst is goed door jongen. Of is mijn Nederlands zoveel beter dan dat van jou?
0 0
Ajacied33
Moest er nog bijkomen om dit seizoen niet als mislukt te betitelen
0 -3
Ajaxbrl
Die Europa League Finale blijven ze ook nog jarem mee schermen! Wat dat betreft jammer dat we die gehaald hebben...
18 -8
AjaxPassion
Zeer terecht ook. Dat is in de 21 jaar daarvoor niet meer gebeurd bij Ajax en al 15 jaar niet meer in NL.
3 -5
Ajaxbrl
Zilverwerk is toch het enige wat telt... Of worden we een soort 010 met de 2e plek vieren enzo...
4 -3
AjaxPassion
Simpel volk dat zoiets durft te beweren. Weet je hoeveel geld Ajax heeft verdiend aan dat jaar? Daarnaast de exposure en goodwill dat Ajax WERELDWIJD heeft gecreëerd? Niet alleen met het bereiken van de finale, maar ook met de manier waarop! Niet alleen bij voetballiefhebbers, maar ook bij spelers die evt. hierheen willen komen. Daar kan een miezerig kampioenschapje in onze Mickey Mouse competitie niet tegenop.
2 -5
Ajax#1900
Klopt, buiten Nederland geeft niemand wat om een kampioenschap van Ajax. Sanchez ging voor 42 door de EL finale, echt niet door wel of geen kampioenschap.
0 0
ditkeerwel
ik lees hier toch regelmatig dat een el-finale telt voor 2 kampioenschappen
1 -2
Mart42
Dan hebben we 36 landstitels!
3 -1
AjaxPassion
Puik stukje rekenwerk Mart.
1 -4
AjaxPassion
Absoluut!
0 -4
Duif63
Geitenwollensokken supporters die dat roepen. Als je een finale niet wint heb je er geen reet aan.
1 -6
AjaxPassion
Hahaha aldus duiffie.
3 -4
Mart42
Wel dan?
4 -2
AjaxPassion
Zie mijn reactie op ajaxbrl van 12:03
0 -4
Ajaxbrl
Ja als je 'm wint ja
6 -3
AjaxPassion
Nee hoor, dit telt zelfs voor 21 kampioenschappen, want dit is de tijdsperiode dat eroverheen is gegaan voordat Ajax dit weer wist te bereiken. Mijn mooiste Ajaxjaar ooit.
1 -4
Ajaxbrl
Hij geeft het toe! poehpoeh!
16 -4
Mart42
Overmars mag afgerekend worden op de resultaten van Ajax in een slecht seizoen. Zei van de Sar ook niet zo iets van als Ten Hag faalt dan mag je mij er op afrekenen? Als het zo ver is dan hebben beide heren iets heel anders gezegd en is het verhaal uit zijn verband gerukt....... Heren neem je verantwoording als het komende seizoen weer een drama wordt dan gewoon plaats maken voor anderen die wel geschikt zijn om in de directie te stappen. Ze hoeven van mij niet weg maar denk nou gewoon eens in het belang van Ajax en niet voor je zelf!!!!
19 -5
DavidFerr
Heb je de aflevering ook gezien?

Imo komt het niet overeen met wat Overmars zei en hoe AS dit hier zo opschrijft.
2 -6
Mart42
Niet gezien maar dat gezeur van de directie ben ik zat. Ik wil kampioen worden en in Europa overwinteren. Al 4 jaar geen kampioen in een Mickey mousse competitie en een finale plaats in de EL waar de directie niet weet hoe snel ze een goede trainer weg moeten jagen omdat hun ego in gevaar komt. We kunnen net zo goed stoppen met voetbal zolang de directie niet van standpunt veranderd!!!!
5 -3
AjaxPassion
Slecht ingelicht Mart. Overmars heeft er alles aan gedaan om Bosz te behouden.
2 -6
Bky
Uitspraken van vd Sar waren uit zn verband gerukt ja.
6 -16
Mart42
Die van mijn schoonmoeder ook. Als puntje bij paaltje komt dan is vd Sar een grote autist. Wat zal ik bij zijn als deze clown weg zou zijn als directeur bij Ajax!
6 -2
Hugoboss92
Ik zag net het interview met Overmars en Fresia. Liggen die 2 elkaar niet echt? Kwam niet echt vriendelijk over.
0 0
EVH
Terwijl Fresia toch echt een schatje is.
0 0
DavidFerr
Overmars houd er gewoon niet van om interviews te geven. Desondanks vond ik wel dat hij het goed deed en zinnige dingen zei. Maar nee, hij is zeker niet de vrolijkste thuis.
4 0
AjaxPassion
Ajax was idd zeker kampioen geworden onder Bosz als het netzoals FdB al na de groepsfase eruit lag en niet met Bosz in de finale van de EL was gekomen
3 -1
strafschop
In alle kampioensjaren met FdB is er Europees overwinterd.
1 -1
AjaxPassion
Door 3e te worden in de CL idd... Daarna was het snel afgelopen.
3 0
MelleAfca
Van de andere kant ontstond er nu wel een ontzettende flow en goede sfeer in de groep en bij de club/supporters.
Feyenoord draaide gewoon een bizar jaar, om in de termen paal op binnenkant paal te blijven; bij Feyenoord was elk schot binnenkant paal. Daar doe je dan niks aan.
3 0
AjaxPassion
Dat is moeilijk te zeggen. Maar ga maar eens na hoeveel punten Ajax na een Europese wedstrijd heeft laten liggen.
1 0
strafschop
In de 2e seizoenshelft vijf, bij Excelsior en PSV.
0 0
AjaxPassion
Dan was Ajax met 4 punten verschil kampioen geweest ; )
0 0
geendagsvlieg
Natuurlijk, want Ajax wint normaal gesproken altijd in Eindhoven..
0 -1
AjaxPassion
; )

Het hing ook niet alleen op PSV uit. Maar het is duidelijk dat Ajax meer kans had gehad als Ajax niet 2,5 dagen van tevoren 120 minuten in de benen had gehad nietwaar? Zeker als je keek in welke vorm Ajax was.
0 0
BrandjeXL
Zou nu eens tijd worden dat die wedstrijd een keer omgedraaid wordt en wij die pot thuis krijgen. Dat hele competitieprogramma is gewoon knippen en plakken van het seizoen ervoor. Voor de winterstop krijgen we de boeren thuis en moeten we naar Rotterdam toe. Direct na de winterstop Utrecht uit en 010 thuis en in de beslissende fase weer naar uit naar Lampegat. Wordt tijd dat Ajax hier keihard tegen in gaat.
1 0
Stefanxxx
Oh... Toch wel?
0 0