Bosz: 'Het liefst was ik bij Ajax gebleven'

BVeenstra, 17-05-2018 om 13:40, 37754 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Trainer Peter Bosz was het liefst bij Ajax gebleven. Dat heeft de oefenmeester woensdagavond verklaard bij FOX Sports rondom de Europa League-finale tussen Atlético Madrid en Olympique Marseille. Door een verschil van inzicht met de clubleiding vertrok de oefenmeester alsnog uit Amsterdam en streek hij neer bij Borussia Dortmund.

Met Ajax wist Bosz de finale van de Europa League te bereiken en dat betekende natuurlijk ook voor de trainer persoonlijk succes. De interesse van andere clubs nam dan ook toe. 'Maar daar was ik totaal niet mee bezig. Het liefst was ik bij Ajax gebleven en helemaal niet weggegaan', vertelt Bosz, die wel het idee had dat hij bij Borussia Dortmund met respect ontvangen werd door het bereiken van de finale. 'De spelers van Dortmund hadden genoten van de manier van voetballen. Het ging niet alleen om het bereiken van de finale, maar ook dat we het op onze manier gedaan hadden.'

Toch ging het bereiken van die finale soms met hangen en wurgen. Zo ontsnapte Ajax aan een uitschakeling op bezoek bij Schalke 04. 'Na afloop van een wedstrijd probeer ik een praatje in de kleedkamer te houden met de spelers voordat ze naar de pers gaan. Bij die wedstrijd wist ik niet wat ik moest zeggen: Ik vroeg: mag ik met jullie op de foto? Dat wilden ze wel.'

 

Bijzondere teksten van ex-Ajax-trainer Peter Bosz gisteravond bij #Foxsports! Door een verschil van inzicht met de clubleiding vertrok de oefenmeester alsnog uit #Amsterdam ❌❌❌ en streek hij neer bij Borussia #Dortmund. Jammer dat het zo gelopen is... 😪 #ajax #wijzijnajax #europaleague #finale #bvb #bosz

Een bericht gedeeld door Ajax Showtime (@ajaxshowtimeinsta) op

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxrulesz
Hopelijk kunnen ze hem nog terughalen voor die ten hag.
0 0
ETM
Ik snap de lieden die anti Bosz zijn echt voor geen meter. En discussie heeft dan ook geen zin. Dan heb je gewoon niet begrepen dat het succes in de Europa League grotendeels met Bosz te maken had, en dat valt je dan ook gewoon niet uit te leggen. Alleen zij die geloven in het vehaal dat Bosz puur voor geld koos bij zn vertrek en hem daarom een leugenaar vinden snap ik dan wel. Ik zelf zie geen aanleiding om Bosz niet te geloven en vind het in alle gevallen doodzonde.

De lui die zich vooral verzetten tegen de ophemeling van Bosz snap ik een beetje, maar gaan mi aan het grotere plaatje voorbij. Er is geen selectie van een heel rijtje Bosz-achtige trainers waar Ajax uit kiest. Bosz zal zeker niet perfect zijn, maar wat doet dat er dan toe?

De kritiek op Bosz en Ajax in vooral de 1ste seizoenshelft ben ik absoluut niet vergeten. Ik deelde soms die kritiek maar verdedigde Bosz om de simpele reden dat ik altijd genoeg aanknopingspunten zag om in zijn rol bij Ajax te geloven. (zal nu opsomming besparen) Bosz maakte offer na offer ten faveure van het spel dat je er gewoon in zag groeien. Ook door zwakke optredens heen. Wie dat niet zag, heeft imo gewoon heel veel moeite voetbal te analyseren.
Stelde Bosz de ideale 11 samen? Waarschijnlijk niet, maar ik kon hem eigenlijk in alles wel volgen en waar het toe geleid heeft weten we; heel veel vrolijke Ajacieden!
Hield hij te lang aan bepaalde spelers vast? Ja ik denk van wel. Was met de basis tegen PSV spelen na die zware El wedstrijd een fout? Ik denk het wel. Met JA tegen Cambuur? Was de rendementloze Younes zijn eindeloze geduld waard? Was het voor Dolberg niet eigenlijk allemaal te veel en had Traore op het juiste moment niet terug naar de spits gemoeten? Het kan allemaal. Was hij te laat met Franks basis op de schop gooien? Misschien, maar moest wel onmiddellijk presteren.. Ging hij wel goed met talent Riedewald om, die op alle posities in mijn ogen wel terecht de strijd verloor..
Was hij niet soms idd te koppig in het niet wijzigen tijdens wedstrijden? Had hij niet wat geluk tegen PAOK met een verkeerd uitpakkend 'systeem'?

Maar dat is niet het grotere plaatje. Dergelijke meningsverschillen, fouten en twijfels zul je bij iedere trainer tegenkomen.
Het grotere plaatje is dat Ajax met steeds grotere vlagen en regelmaat gedurft, krachtig aanvallend voetbal ging spelen. Met een gepassioneerde spelers groep die tot het gaatje ging en daarmee een finale haalde. Uitzinnige supporters. Het is dan ook niet voor niets dat 80% van de supporters de man terug willen ondanks 0 prijzen. En natuurlijke kun je de absolute hoogtepunten reduceren tot een paar wedstrijden, maar die hoogtepunten waren er en met een reden.

Het grotere plaatje is ook dat het pas zijn eerste seizoen was. Het grotere plaatje is ook dat hij niet geheel gesteund werd binnen de club. Het grotere plaatje is ook dat de internationale voetbal gemeenschap vol lof over Ajax sprak..

En het grotere plaatje is ook dat Nederlanders in het algemeen niet kunnen tegen enige vorm van ophemelerij of heldendom. Geen plaats voor romantiek. Maar ook begrijpt men niet dat in essentie vrijwel alles dat als inspiratie-bron kan dienen op grote schaal ophemeling vergt..

Nee Bosz is geen Van Gaal, sowhat? De El finale is geen CL finale, sowhat? Er was wat geluk nodig om ver te komen, so what? Er was pech nodig om geen kampioen te worden, so what?
Waar is de realiteits zin? We praten over 2016/17. We praten over een selectie vol pubers en eredivisie veteranen. Over 81 punten in een heel lang Europees seizoen, over rivalen die op een goede dag van het kastje naar de muur werden gestuurd, over perfect ingepaste jeugd, en trappelende jeugd daarachter, over herkenbaar pressie voetbal met een snelle opbouw, over een enorm spectrum van nietszeggende trainers om uit te kiezen..

Het grotere plaatje is dat ophemelen veel gepaster is dan bagatelliseren..

Das mijn mening :)
7 0
Nosky
Hear hear!!
0 0
AnsB
Goed verhaal en ik ben het grotendeels met je eens, inclusief de 'waarheid' over Bosz' vertrek. Bosz is altijd iemand geweest die zegt wat hij denkt en ik heb hem in al die jaren in de voetballerij nog nooit op één leugen betrapt - integendeel hij was juist altijd bijzonder straight en rechtlijnig (soms te rechtlijnig). Voor zover ik weet is hij bovendien financieel onafhankelijk.
Ik heb één kritische kanttekening in jouw verhaal over het totaalplaatje (ik vind overigens ook dat je dáár vooral naar moet kijken). Ik ben een absolute fan van het voetbal dat Bosz predikt, maar ik vraag me óók af of hij daar niet te ver in gaat in de zin dat het verdedigend zeer risicovol is (zagen we ook bij Dortmund). Te risicovol omdat alles moet kloppen; als één verdediger faalt in het vooruitverdedigen is het voor de rest heel moeilijk te corrigeren. Door de ongelofelijke Sanchez werd veel verbloemd.
Om precies die reden spreekt mij de visie van Ten Hag nóg meer aan: ook hij wil een aanvallende speelwijze (de bal moet altijd vóóruit, zegt hijzelf), maar de risico's van een counterattack wil hij spreiden door een andere manier van druk zetten, met meer 'controle' (het woord waar hij voortdurend op wordt afgerekend): door o.a. zonedekking en door compacter te blijven. Bovendien spreekt mij aan dat hij uitgaat van spelprincipes waarmee hij veel meer kan variëren in de manier van spelen en qua veldbezetting. Waar Bosz veel principiëler en rechtlijniger uitgaat van de eigen kracht. Dat klinkt leuk, maar daar kom je er niet altijd mee tegen sterke of zeer goed georganiseerde tegenstanders.
Of de visie en de aanpak van Ten Hag ook echt wordt opgepikt door de groep is het belangrijkste probleem. Bij elke andere club is hem dat wel gelukt - ook zij moesten wel eerst wennen en kostte dat tijd, maar Ajax is een andere kwestie, omdat hier veel meer weerstand is (hij trof een, door alles wat er is gebeurd inclusief de Europese uitschakeling, aangeslagen selectie die bepaald niet zat te wachten op wéér een nieuwe trainer) en alles wat hij doet sowieso onder een vergrootglas ligt, waardoor de druk aanzienlijker hoger is; dat kan de spelers ook weer meer beïnvloeden in hun weerstand/mening. Het is dus vooral zaak dat Ajax weer een eenheid wordt.
Hoe dan ook vergt de visie en aanpak van Ten Hag meer geduld.
0 0
ETM
Ik ben het eens mbt geduld tov Ten Hag en vooral benieuwd naar wat mensen die het WEL in hem zien zitten te zeggen hebben en hoe zij het spel inhoudelijk verklaren.

Niet helemaal eens met je zorg over het verdedigen onder Bosz. Het massale drukzetten is niet zonder risicos, maar als het goed gebeurd hoef juist niet zo af te hangen van 1 verdediger. Vooral in het begin moest Sanchez met zn snelheid veel corrigeren. Uiteindelijk had je veel teams die niet goed onder de druk uitkwamen waardoor zij ook niet goed konden aanvallen. Als de betere teams er wel inslaagde dan kreeg je wel golf wedstrijden, maar daar werd Ajax juist steeds beter in. Zoals die pot tegen Heerenveen en natuurlijk Lyon thuis. Overigens wil ik de rol van Sanchez niet wegsteken. Die was een hele belangrijke schakel. Het duo Sanchez Viergever vond ik beter dan met De Ligt. Maar de periode met De Ligt centraal speelde Ajax wel het best.
0 0
Nosky
Goed verhaal.
Ik ben ook zeer benieuwd waar Ten Hag z'n visie en aanpak toe gaat leiden. Ik las van de week dat interview, was best onder de indruk. Ik wil het wel eens zien aankomend seizoen, hij kan nu met een schone lei beginnen, maar is al wel een paar maanden ingeburgerd in Amsterdam.
Hoewel Bosz van mij aboluut terug mag komen, wil ik eerst het Ten Hag weleens zien proberen.
0 0
Rentokill
Geen speld tussen te krijgen. Nu nog erachter komen wat er zich precies allemaal heeft afgespeeld bij het TH en de staf destijds. Bosz ging echt niet zomaar weg voor een beter bod. En Ajax zou hem ook nooit zomaar hebben laten gaan als de verstandhouding goed was...Zeker niet gezien de resultaten...
0 0
Tonymacaroni
Ik denk dat er niet zo veel mensen hier zijn die iets tegen de trainer Bosz hebben, maar juist tegen de mens Bosz die de club op een ontzettend achterbakse manier behandeld heeft. Door nu met dit huil-verhaal te komen zet hij zich zelf juist nog meer voor aap.
2 -2
Nosky
Alleen had hij ditzelfde huilverhaal al nog voordat hij goed en wel bij BVB was begonnen. Vlak na zijn vertrek zei Bosz namelijk al dat hij het liefste bij Ajax was gebleven.

Ik heb destijds de persconferentie van Bosz' aanstelling bij BVB gekeken, ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat hij daar niet als een 100% tevreden en blijde man zat.
0 0
ETM
Maar dit hangt af van de mate waarin elkaar tegensprekende bronnen waar zijn. Ik ben nergens van overtuigd. En zoals ik al zei vind ik het hoe dan ook doodzonde. Ook als Bosz een enorme klootzak is.
0 0
Freddy Al
Ophemelen is altijd een heel slecht idee omdat daarmee ook redelijke kritiek onmogelijk wordt,we hebben het over een trainer niet over een sekteleider , partijleider ,profeet of zo.
Dat helpt juist niet mee om een realistische inschatting te maken van de kwaliteiten van iemand, het plaatst de discussie meteen in de " welles- nietes" vorm.

Het blind volgen van de grote leider is een kwaad wat overal ter wereld in alle tijden een negatief effect heeft gehad en een zware prijs vroeg.
Kritisch blijven is een must zelfs als dat niet welgevallig is bij de grote meute.

Bagatelliseren is ook geen juiste insteek ,eens.Relativeren wel.
0 0
ETM
Tsja wat is redelijke kritiek? Ik ben hartstikke pro kritisch naar dingen kijken. Ik vind juist een gebrek aan relativeren, dan wel in perspectief plaatsen, storend aan veel van de kritiek die ik op Bosz lees. Tegen de kritische geest zal ik nooit pleiten. En als Bosz het was gaan verkloten dan had je ook van me gehoord. In de vorm van Bosz valt er nu ook geen leider blind te volgen want hij is niet meer de leider.
Mij gaat het erom dat het Ajax onder Bosz een statement was imo, en dat statement gaat verloren, mede door wat ik als een element van een cultuur zie.
Die 'redelijke' kritiek, daar zie ik niet zoveel van. Ik zie vooral veel mensen die zich verzetten tegen de grote behoefte van mensen om Bosz terug te krijgen.

Daarnaast hebben we het hier ook over voetbal he, voetbal zonder romantiek en verheerlijking is imo helemaal niets boeiends. Voetbal wordt ook nogeens stuk gemaakt door financiele belangen. Hoe nuchter willen we zijn? Media in Nederland teert op een afkraak-cultuur. Imo is het halen van die EL finale nooit op waarde geschat.
Maar goed dan dwaal ik af.
0 0
Freddy Al
Dat ben ik helemaal met je eens, toch vind ik het ophemelen van mensen een heel erg kwalijke zaak waartegen ik altijd mezelf zal verzetten.
Bosz en Ajax zijn uit elkaar gegaan, hoe dat precies gegaan is doet er niet meer toe, blijft jammer dat het zo gelopen is.

Inderdaad hoort romantiek bij voetbal en is het jammer dat in de media er continu mensen worden afgebroken soms om niet ter zake doende dingen.
Ik vind in tegenstelling tot jou dat ophemelen niet romantisch en niet tot mooie dingen leidt maar tot ongeremde hysterie die meestal omgezet worden in conflicten.

Dan heb ik het niet over fans van een speler of band of club die uiting geven aan hun bewondering maar mensen die daar in doorslaan.
0 0
4xEC1
Zo. Jij bent vroeg helder! Ik zit aan de koffie nu om wakker te worden. Maar echt een goed stuk hoor. Ik weet nog hoe geschokt ik was toen bekend werd dat Bosz weg zou gaan, kon het amper geloven, had niemand ook zien aankomen, de problemen werden goed stilgehouden. Ik begrijp ook helemaal niks van de kritiek die Bosz kreeg in zijn EERSTE JAAR! De man die Ajax zijn lang verloren identiteit weer teruggaf, en juist omdat het pas zijn eerste jaar was smaakte het naar meer. Kijk waar we nu beland zijn....
1 0
ETM
Ik had mn sterke bakkie al gehad.
Zit in Indonesie, 6 uur tijdsverschil:)

Dankje.
0 0
Joseph
Marc zit te slapen. Als je beste trainer van de afgelopen 20 jaar zegt dat hij het liefst bij Ajax was gebleven, dan zorg je dat je dat binnen een dag geregeld hebt!

Ten Hag moet ook conclusies trekken, hij is geen Akax trainer en de beste optie voor Ajax is vrij. Druk wordt veels te hoog voor zijn kwaliteit..
5 0
Cello
Natuurlijk niet!. Laten we wel wezen, Bosz had issues met enkele zaken die er speelden, echter hij is nooit weggestuurd of ontslagen. Hij heeft zelf ontslag genomen toen hij overstapte naar Borussia Dortmund. Hij is opgestapt. Dan ben je toch, of we het nu willen inzien of niet, onbetrouwbaar. Dan ga je niet op de stoep staan bij Bosz of ie alsjeblieft maar wil terugkomen.
Want.....wat gaat ie doen als er weer oneenigheid komt?. Stapt ie dan ook weer gemakshalve op de eerste de beste trein naar een nieuwe club?.

En daarbij in een aantal wedstrijden was het spel fantastisch, maar in een minstens even groot aantal wedstrijden was het dat niet!. Let wel....óók onder Bosz werden we geen kampioen en wonnen we geen beker.
En dat we de EL finale haalden was ook meer geluk dan wijsheid. Thuiswedstrijden speelden we de tegenstanders zoek, maar in de uitwedstrijden was het beeld compleet andersom en kwam je verder met hakken over de sloot en zweet in de bilnaad uiteindelijk. Dus ja....lang niet alles was geweldig net als de inschattingsfout kwa opstelling tegen PSV-uit slechts 3 dagen na Schalke-uit. Terugkijkend was dat de laatste kans op het kampioenschap in 2017. Die 1-0, dat verlies....had je daar gewonnen waren we niet 1 punt tekort gekomen, maar waren we kampioen geweest. En dat door een inschattingsfout om 11 vermoeide spelers op te stellen en niet gebruik te maken van frisse boys.

Nee. Peter Bosz is heus niet zaligmakend. Zeker geen garantie dat we nu verder zouden zijn geweest.

Dat ze Peter niet terugvragen....daar kan ik begrip voor hebben (zie hierboven de uitleg).
0 -5
Nosky
Garanties heb je nooit, maar de kans dat we verder waren geweest nu met Bosz is aanzienlijk groter dan zonder Bosz. Dat hebben we overigens reeds kunnen zien afgelopen seizoen. Gewoon weer terug bij af. Bosz had een lijn door kunnen trekken. Dan gaat het niet eens zozeer op de persoon zelf, maar meer om de functionaris. Hetzelfde met Oranje na WK 2014, als van Gaal was aangebleven, was het naar alle waarschijnlijkheid niet zo'n rampscenario geworden.

Peter Bosz is voor mij van harte welkom. En Ajax zou zich juist groot tonen wanneer ze hem terug vragen. Maar niet nu, we hebben geen belang bij weer een trainerswissel en ik vind dat Ten Hag de kans verdient. Ik denk dat hij nog weleens kan verassen.

We moeten ook niet denken dat wanneer Bosz terug is alles weer koek en ei is en we weer vol voor het kampioenschap en Europees succes gaan. Wan hij zal opnieuw een aanloop nodig hebben, want zijn speelstijl is na een seizoen en vertrekkende spelers zo goed als verdwenen. Hij zal met vrijwel niet haalbare verwachtingen worden ontvangen. Dat het uiteindelijk ergens toe zal leiden ja, maar het kan óók gewoon een tegenvallend seizoen worden.

Maar ik denk dat de visie van Ten Hag ook ergens toe kan leiden. Ben een beete klaar met het gemekker over zijn voorkomen, alsof De Boer en lekker opstond, kwam geen enkele volzin uit.
Als je leest over de visie van Ten Hag, gaat het wel degelijk ergens over en de analyse van AnsB hierboven is dan ook zeer treffend. Daarbij heeft Ten Hag samen met Guardiola in de keuken gestaan en is hij in het verleden met GEA en Utrecht vrij succesvol geweest.

Maar zodra, om wat voor reden dan ook, Ten Hag Ajax verlaat, dient Bosz boven aan de lijst te staan.
0 0
geronimo
Bosz is voor geld weggegaan en dat is de waarheid.
0 -9
koppendicht
Bosz, lul toch niet
2 -12
Pierre Heno
practise what you preach!
0 0
jfAjax1
Wat een gezeik over Boszlovers hier zeg. In mijn ogen zou er geen trainer zijn geweest die zijn vorige seizoen ook maar een beetje had kunnen evenaren. Ajax had (bijna) alles moeten doen om te zorgen dat hij zijn traject af kon maken en hem niet voor vijf miln weg mogen doen omdat hij een andere assistent wilde. Maar er werd voor een andere weg gekozen, dat is raar als je in principe een topseizoen draait. Kom op zeg, het voetbal wat die tweede seizoenshelft op de mat werd gelegd was toch oogstrelend? Zeker in vergelijking met wat we de afgelopen jaren (van De Boer en ook Keizer(al draaide die ook redelijk op een gegeven moment) en Ten Hag) voorgeschoteld hebben gekregen?! Bij voetbal komt ook geluk kijken, anders was 010 nooit kampioen geworden vorig jaar en ooit zei een wijs man dat voetbal een simpel spel is waarbij je minimaal 1 goal meer moet maken dan de tegenpartij. Lees ik hier reacties over onnodig veel ruimte weggeven.. #IkSnapHetNiet
7 -2
PeterVKV
tuurlijk joh
1 -3
oudzuid2
hoe zijn we in een jaar zo vreselijk afgezakt??
2 -3
ajax4ever01
Kom aub terug Bosz! Wij willen genieten van fris aanvallend voetbal.
6 -4
Menzo
Marc: Heb je z'n nummer nog? Zou ff bellen voordat alle sterkhouders zijn vertrokken door die mafkees van een th.
3 -2
GregNeck
Ik lees letterlijk alleen maar positieve berichten over Bosz. Waarom is deze man nog niet gepolst? Waarom zet Ajax niet alles op alles om hem te halen?

Ik vraag me oprecht af wat de reden is van het bestuur om in december voor Ten Hag te kiezen en niet voor Bosz. Tevens vraag ik me af wat de reden is van het bestuur om al dan niet De Boer te polsen voor een eventuele terugkeer in plaats van Bosz. Ik heb ook nog geen enkele vraag aan het adres van het bestuur hierover gehoord vanuit de media.

Ik, en als ik het zo lees mij met mij heel veel andere Ajacieden, hoopte bij het nieuws over het ontslag van Keizer en de non-actief stelling van Bergkamp en Spijkerman dat Bosz terug zou keren. Vervolgens krijgen we in plaats daarvan een Tukker met een spraakgebrek. Waarom is ervoor gekozen om de personen die voor de splijtzwam zorgden tussen Ajax en Bosz (lees: Bergkamp en Spijkerman) niet voor gekozen om Bosz terug te vragen?

Doordat hier nooit naar wordt gevraagd in de media lijkt het bijna alsof het antwoord voor de hand liggend is, maar weet iemand het antwoord hierop?
5 0
4xEC1
Als ik hier over nadenk: Wat een klojo's zijn het toch ook in het bestuur.. Bosz wilde Spijkeman niet, Ajax stribbelde tegen en Bosz is weg. Nog geen jaar later wordt dezelfde Spijkeman de laan uitgestuurd. En de spelers raken in de war van zo'n wanbeleid=weer 2 andere trainers en weten ook niet meer waar ze aan toe zijn. Wat een rotzooi allemaal. Laten we hopen dat Ten Hag het op de rit krijgt anders blijft de gifbeker nog wel even vol...
En het antwoord op je vraag waarom, nu Spijkerman en Bergkamp weg zijn, Bosz niet gepolst is: Gezichtverlies voor Sar! Dan zou hij toegeven dat het een foute beslissing is geweest om voor Spijkerman en Bergkamp te kiezen ipv Bosz....
2 0
Heiko
Antwoord is simpel. We hebben TH. Dus er is op dit moment geen plaats voor een andere trainer. En we kunnen blijven speculeren tot we een ons wegen, maar Bosz komt niet terug. Maar er zijn hier nog steeds mensen die in sprookjes geloven.
0 -3
RedFeather
Probeer niet te bedenken wat er was gebeurd als Ajax onder Bosz was verdergegaan.
Spelers waren gebleven en de stabiliteit had sowieso iets opgeleverd.
Helaas.
Dit is toch brevet van onvermogen voor Marc en Edwin.
Kritiek hebben op Peter na het behalen van een EL finale.
4 -2
Caparzo
Ieder heeft hier zijn eigen mening, de mijne is dat ik hem op zijn minst niet volledig geloof. De volgorde was Dortmund die kwam met "an offer you can't refuse" (voor hem dan, poen), en daarna liet hij de excuses (die er weliswaar wel waren) zwaarder wegen.

Met de aanbieding van Borussia op zak heeft hij ineens "accenten verschoven" om de Zwarte Piet (sorry Silvana) volledig bij Ajax te leggen (terwijl die weldegelijk een compromis hadden gezocht _spijkerdoos weg_). Iedereen vindt maar wat zij/hij vindt, ik ben ervan overtuigd dat het zo gelopen is, en ik neem dat Bosz met z'n holmaatje uitermate zeer kwalijk na zo'n prachtig veelbelovend jaar.

Dacht je nou werkelijk dat hij zonder de aanbieding van BVB heel principieel weg was gegaan? Wie dat denkt is naïef.. Geld kwam, en de stok om te slaan werd licht gevonden.
5 -4
Barra
Idd goed verwoord, ik neem het Bosz ook kwalijk dat hij Ajax in lichterlaaie achterliet. Want hij verliet Ajax niet in stilzwijgen, maar plantte nog even een bommetje.
0 -2
Rentokill
Ik denk niet dat hij zn zaakwaarnemer had ingeschakeld als Bergkamp en Spijkerman niet voortdurend hem tegen hadden gewerkt. Zelfs toen hij met attractief voetbal en resultaten zn gelijk bewees ging het door. Dan heb ik het bijvoorbeeld over het in de pers afvallen van zijn methodes.

Er was iets heel moois aan het ontstaan en toen gingen alle ego's over elkaar heen struikelen om dat succes te claimen en er hun eigen stempel op te willen drukken.

Het siert Bosz dat hij dit niet meteen naar buiten bracht.
3 -2
pinquin
hehe eindelijk iemand die naar de feiten kijkt ipv het onderbuik gevoel van de Europese campagne laat spreken. Er was een impasse ontstaan in de keuze van de assistent.
Ajax wilde Keizer ipv Spijkerman en Bosz wilde Maas, maar dat was tegen het beleid van max 1 "eigen assistent" in. Bosz kreeg intussen een aanbieding van Dortmund en zette Ajax voor blok die zich niet liet chanteren.
Ajax koos dus niet voor Spijkerman/Bergkamp ipv Bosz, ze kozen voor beleid...
1 0
GregNeck
Ergo, Ajax koos voor wanbeleid.
1 0
MáximaZorreguieta
Kom maar terug
4 0
blava
Kreeg zijn zin niet en loopt weg van de problemen. Een goede trainer had dan de uitdaging aangenomen. Bosz niet en koos voor het geld. Was allemaal zeer teleurstellend. Nu nog lekker even natrappen. Wat een zielig figuur
5 -12
ajax4ever01
Flikker een eind op joh jij met je anti-bosz reactie
3 -1
geDaante
Apart dat je zo hard oordeelt op basis van een zelf gecreëerde leugen.

En dit noem je natrappen... houd toch op man.
3 -3
Freddy Al
Ik weet wat jij een leugen noemt maar hij heeft gewoon ,ook feitelijk. gelijk.
Dat mag je kritiek noemen maar is geen natrappen.

Heb je al een staatsie portret van Bosz in de kamer hangen of krijgt hij een altaar?
1 -1
Pierre Heno
Hij werd in het pak genaaid door Vder Sar c.s. die duidelijk niet op kwaliteit wensten door te pakken, zelfs niet na het behalen van de EL-finale. De handelswijze van dit incompetente bestuur vormde dus de directe aanleiding voor het vertrek van Bosz. Daarna vervolgde datzelfde incompetente bestuur haar voor Afc Ajax destruerende weg door Keizer als opvolger aan te stellen gevolgd door het onderhandse handjeklap tussen Overmars en zijn GAE maatje Ten Hag eind augustus en het definitieve ontslag van Keizer in de winterstop. Blava blijkt dus in deze kwestie vooral veel Blabla.
3 -2
blava
Ik heb het niet over Keizer en ten Hag maar over Bosz. Bosz verklaarde in mei 2017 nog doodleuk dat hij bij Ajax wilde blijven.

Dan krijgt hij een aanbieding van Dortmund en besluit te gaan pokeren. Of volledig eigen staf of vertrek naar het buitenland. Hij wist dat Ajax met het Jol fiasco in het achterhoofd nooit akkoord zou gaan met zo'n eis. Gevolg Bosz vertrekt naar Dortmund (wat hij wilde), blijft vaag over zijn beweegredenen en probeert zo Ajax in het verdachtenbankje te plaatsen.

Ook nu probeert hij weer onrust te zaaien en bijna iedereen trapt er weer in. Zelfs de bezoekers op deze website die in het algemeen toch een realistische visie hebben op de ontwikkelingen bij Ajax. Maar noem het bosz woord en iedereen slaat op hol. Grappig!
3 -2
Pierre Heno
Ajax had anders niet lang daarvoor wel de hele familie Gudelj naar Amsterdam gehaald. Ik had Bosz zeker het voordeel van de twijfel gegund maar hem vooral ook gesteund om met doorpakken op kwaliteit de naam Afc Ajax weer vol in top te krijgen i.p.v. de bankrekeningen van NV Ajax te willen blijven spekken met de verkoop van sterkhouders die de selectie weer eens kans bood op nieuw voetbal succes. Maar nee : Sarretje en Narretje mochten van de RvC door blijven kloten. En kijk's waar we nu staan met Afc Ajax? Uitverkoop van de beste spelers en geen uitzicht op een voldoende weerbare selectie die er op tijd en ingespeeld zal staan bij de eerste door Ajax te spelen voorrondewedstrijd CL. Zo'n situatie valt te benoemen als ' één grote bestuurlijke puinhoop! '
1 -2
blava
Bestuurlijke puinhoop of niet, Ajax heeft nog steeds de beste jeugdopleiding, beste selectie, meeste toeschouwers en het meeste geld op de bank.
Resultaten blijven achter door vele missers van zowel Bosz, Keizer en ten Hag. Het moet een keer beter gaan.
2 -2
Pierre Heno
Ajax 1 heeft de laatste 4 seizoenen geen enkele prijs weten te bemachtigen. Dan kun je de beste jeugdopleiding op kunstgras hebben maar kun je ook de JC Arena wel sluiten. Resultaten blijven achter omdat dit bestuur het financiële succes van NV Ajax boven het sportieve succes van Afc Ajax heeft gesteld. En dat al vele jaren.
1 0
DonAdam
Amen!
0 0
Barra
Slap lullen zo achteraf, geloof er weinig van. Het ging allemaal wel erg makkelijk
3 -8
ajax4ever01
Anti-bosz zeker he
1 0
Barra
Nee helemaal niet anti Bosz, maar ik slik niet elk lulverhaal van hem. Het kwam allemaal wel heel mooi uit voor Bosz, al heeft het technisch hart natuurlijk ook geblunderd.
0 -2
Verthongen
Had je niet moeten zeiken/wegrennen Bosz.
Blij toe met je rare tactieken & wissels.
Zijn enige krediet komt voort uit de europese overwinningen welke echt niet terecht waren.
Speel je lyon/schalke nog 10x verlies je minimaal 8 keer.

De wedstrijd (finale) waarin geluk geen rol speelde en het puur om tactiek ging was Ajax nergens te bekennen, 200% kansloos.
Je hoort mij niet zeggen dat dit een volledige prutser is, maar om hem nu de beste sinds van Gaal te noemen? Come on man doe normaal!

Niet dat Ten Hag me nu enorm blij maakt en nee een alternatief heb ik ook niet...
Valt niet mee om Ajacied te zijn!
5 -13
ETM
Die rare tactiek was de reden dat ze in die finale stonden.
Als je wilt weten waar zn krediet vandaan komt is het misschien een idee om wat van de berichten hier te lezen. Te denken dat 9 van de 10 supporters hem alleen zo graag terug willen vanwege die 2 volgens jou op basis van geluk gewonnen wedstrijden is pure minachting van je mede supporters plus een pijnlijk gebrek aan realiteitszin.

Ajax was over 2 wedstrijden beter dan Schalke en Lyon, die alletwee favoriet waren. Hoe het over 10 potjes was verlopen is niet relevant. Beiden teams hadden het 'geluk' dat ze nog leefde in de returns.
Geluk speelt of altijd of nooit een rol. De 1-0 van United was geen geluk? Je realiseert je dat United de torenhoge favoriet was voor die wedstrijd? Dat die wedstrijd alleen daarom al niet puur om tactiek ging.

Het enige goede punt dat je maakt is dat het niet meevalt om Ajacied te zijn.
1 0
godenzonenssuper
Elke keer blijven mensen liegen over “geluk” tegen Schalke en Lyon. Hou toch op man.
De Schalke en Lyon spelers zijn lachend uit Amsterdam vertrokken omdat ze in leven werden gelaten door Ajax.

En welke rare wissels en tactieken had Bosz?
Lulletje.
6 -4
Verthongen
Heer spreekt de zoon van Bosz?
Misschien moet je de uit en thuis pot nog eens kijken en dan opnieuw beoordelen.
Wanneer je dan opnieuw dezelfde conclusie trekt ben je of blind en anders heb je een rare kijk op voetbal.
0 -1
godenzonenssuper
Dus Schalke en Lyon waren beter in de Arena?
Beargumenteer maar waarom.
Ben benieuwd.

En met je 1e zin zet diskwalificeer je jezelf redelijk.
0 0
Verthongen
Schalke en lyon maakte over 2(!) wedstrijden de meeste aanspraak om door te gaan naar de volgende ronde.
Als we geen emmer met geluk hadden gehad in de uitwedstrijden had dit mooie toernooi nog niet helft van de glans gehad die het nu heeft voor Ajax.

Blijkbaar zijn er 2 kampen onder de supporters... realisten en roze bril kijkers.
Stond net zo hard te juichen toen we de finale haalden hoor maar sommige gaan wel heel ver.
1 -2
godenzonenssuper
Goedzo, je ontwijkt de vraag.
En vervolgens kom je terug op de uit wedstrijden.
(Waar je in het geval van Lyon trouwens ook alweer de plank mis slaat maargoed)
0 0
pinquin
Lyon was in de Arena de eerste 20 minuten gewoon beter, de 1-0 viel aardig uit de lucht. Verder had Lyon terug moeten komen tot 3-2 omdat we maar naar voren bleven rennen ipv de wedstrijd controleren. In de uitwedstrijd was Ajax helemaal de weg kwijt in de 2de helft omdat het druk zetten niet meer lukte en meteen niet meer wisten wat ze moesten doen. Lyon had de 4-1 moeten scoren. Schalke thuis was misschien wel de beste wedstrijd, maar minder spectaculair omdat Scahlke (door Ajax) er niets tegenover kon zetten. Bij schalke waren we gewoon kansloos (wederom omdat de tactiek niet werkte en ze niets anders konden) tot de bizarre goal van Viergever ons redde. En die goal had niets met tactiek/visie of wat dan ook te maken....
0 -1
godenzonenssuper
Ik zou ook voor het gemak even de enorme gemiste kansen van Ajax niet benoemen.
0 0
pinquin
dat was ook niet nodig aangezien het een (tegen)reactie was op jouw stelling dat Schalke en Lyon ons dankbaar mochten zijn en dat we geen geluk hebben gehad. Schalke thuis en Lyon uit 1ste helft waren we zonder discussie beter. Maar uiteindelijk hadden we alle geluk dat we nog doorgingen, Schalke uit was eigenlijk al gespeeld na de 3-0. Lyon had 4-1 moeten scoren.
En dat kwam mede doordat de spelers maar 1 dingen konden. Als de wedstrijd/tegenstander wat anders vroeg dan gaven ze meteen niet huis. (was ook in de competitie zo) Vooral daardoor kwamen we gezien de uitgangspositie alsnog onnodig (!) in de problemen en gingen we uiteindelijk met het nodige geluk door...
0 0
Web
Sterker nog de eerste 20 minuten weggespeeld.
Je komt voor door een toevalstreffer van Traore
1 0
Bennyben
Uitwedstrijden leken nergens op onder bosz
4 -6
AjaxCitizen
Het leek in ieder geval meer op iets dan onder FdB, Keizer en TH. Daarnaast waren wij uit bij Lyon tot de penalty gewoon de betere ploeg.
5 0
Bennyben
Eindelijk iemand die het snapt

Zware tijden idd met al die bosz lovers hier
3 -4
pinquin
Een Bosz lover is niet erg, maar die blinde adoratie is echt bizar. De meesten kennen de feiten (over de breuk) niet eens, weigeren in te zien dat Bosz ons ook(!) gewoon de titel heeft gekost, dat we 3x bijna onnodig uitgeschakeld werden en dat de finale kansloos was.
Ze komen niet verder dan ongefundeerde populistisch geschreeuw....
2 0
Tonymacaroni
Wat een onvoorstelbare huichelaar die Bosz, achteraf wat zitten janken over zijn hulptrainers.
Als Ajax hem het 3-dubbele salaris geboden had van Dortmund dan was hij gewoon gebleven.
Die man zet zichzelf hiermee zo onvoorstelbaar voor joker, en dan zijn er ook nog fans die hem geloven.
6 -11
ajax4ever01
Nepsupporter
1 -1
Tonymacaroni
Ach ik bezoek pas 50 jaar wedstrijden van Ajax, eerst met mijn vader, nu met mijn zoons.
0 0
Willem Alexander
Het is tijd voor plan B: Peter B.
8 -3
EVH
DE IDEALE AJAX TRAINER.

Alleen wanneer Peter Bosz terugkeert als onze trainer, neem ik weer een seizoenkaart.
9 -4
Bennyben
Had je een seizoenskaart van Dortmund moeten nemen was je jankend thuis gekomen
3 -8
EVH
Ik heb 15 jaren een seizoenkaart gehad van AJAX.

En jij. 's Avonds met je bordje op schoot voor de buis zeker?
1 0
CruyffFootball
Jankend thuiskomen na 8 overwinningen op rij.
Beetje vreemd.
2 -2
Bennyben
Dan heb je zeker niet alle wedstrijden gezien
1 -1
pinquin
inderdaad, ook toen was er al veel (beginnende) kritiek op Bosz. Ten eerste waren het (op dat moment) allemaal clubs uit het rechter rijtje en ten tweede zaten er wedstrijden tussen waarin er momenten waren dat de andere ploeg had moeten scoren door de (onnodig) weggegeven ruimte en de wedstrijd had moeten kantelen...
1 -1
SfeervakZuid2
Hahahahaha
0 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik denk dat je hier een heel lulverhaal kan ophangen, maar als de meeste ajaxsuporters hem terug willen hebben, moet ajax zich er gewoon hard voor maken. ik ben geen fan van bosz, maar geef toe dat het voetbal onder hem heel aangenaam was om te kijken.

maar vinden jullie niet dat ten hag iig een kans moet krijgen totaan de winterstop?
5 -1
ram
Zie mijn andere post over m'n mening over Bosz.

Wat betreft je vraag: normaal zou ik zeggen 'ja' maar in Ten Hag heb ik totaal geen vertrouwen. Hij past niet bij Ajax en valt totaal niet goed bij media, veel supporters en volgens mij ook niet bij de spelers. Volgens mij is Ten Hag bezig aan een "proces" dat gedoemd is te mislukken.
2 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
je krijgt wel nieuwe spelers die wellicht open staan voor de tactiek van ten hag, ook nog eens gemotiveert.
wantrouwen van spelers is niet zo heel verassend als er een nieuwe trainer komt na sucsessen van de trainer daarvoor. eigenlijk is het heel normaal in het voetbal. spelers leggen nooit de schuld bij zichzelf.
ik ben ook nooit een voorstander geweest van ten hag, maar ja je kan alleen sucsessen boeken als je iedereen meekrijgt in een vizie.
0 -1
Bennyben
Hadden de bosz lovers hem niet kunnen volgen naar Dortmund, heb hier het idee dat sommige mensen hier meer van bosz houden dan van Ajax.
2 -11
trodat4030
Juist omdat ik van Ajax (goed, aantrekkelijk, spectaculair en aanvallend voetbal met veel creativiteit) houd, ben ik een 'Bosz-lover'! Of ben jij zo'n prijzenteller (successupporter)?
0 -1
DonAdam
Je kan taktiek bepalen, accenten leggen, keuzes maken tussen spelers, maar een trainer is zo goed als zijn materiaal. Bosz had Ajax vorig seizoen nooit die 4 fantastische wedstrijden laten spelen met materiaal als Sana, Duarte, Zimling en v/d Hoorn. Het scheelt nogal of je nieuwe spelers krijgt met de namen Sanchez, Ziyech, Traore, Dolberg en De Ligt. Ik zou bijna zeggen dat ik het dan ook kan;)

Bosz had veruit het beste materiaal sinds de Fluwelen Revolutie.
0 0
ram
Vervelend hé, een toptrainer hebben? Bosz is/was, voor Ajax, de beste trainer ter wereld. Perfect gewoon. En verreweg de beste trainer die we gehad hebben sinds Van Gaal.

Hoe geweldig zou het zijn als de top van Ajax z'n fout zou toegeven en Bosz (met minimaal een verdubbeling van zijn vorig salaris én de ruimte om zijn eigen staf in te richten) zou aantrekken! Dat zou pas klasse zijn van Van der Sar en co.
Bosz terughalen is verreweg de belangrijkste transfer die Ajax kan doen. Dat weet de Ajax-top ook wel maar in voetbal is ego belangrijker dan de club... Het zal dus niet gebeuren. Men gaat liever roemloos en kansloos ten onder met "It ain't over till it's over" dan dat men de club het belangrijkst maakt.

Pas dan zou ik weer vertrouwen krijgen in Ajax. Met Ten Hag heb ik dat totaal niet.

Dus ja, ik hou best van Bosz. Maar ik hou van Bosz als trainer van Ajax omdat hij zorgt dat we trots kunnen zijn op Ajax.
5 -4
Bennyben
Word is wakker 2e plek is geen prijs mensen beginnen zich hier steeds meer voor te doen als kakkies straks wil je ook nog een dvd uitbrengen van bosz zijn prijsloze seizoen
1 -4
ram
Mooie zin hoor, top.

En ik vond dat seizoen mooier dan 2 kampioenschappen en 3 bekerwinsten bij elkaar. Smaken verschillen! Ik heb er ontzettend van genoten.

Daarbij ben ik ervan overtuigd dat Ajax, als Bosz was gebleven, was doorgedenderd. Hij had kunnen doorbouwen aan dat team en was het seizoen erop ook kampioen geworden.
2 -2
DonAdam
Ajax onder FdB draaide na de winterstop een aantal jaar als een tierelier; goed en mooi spel en niet of nauwelijks puntverlies met als gevolg de titel. Echter was het aan de start weer kommer en kwel, want er verdwenen elk jaar een aantal sleutelspelers, soms zelfs in de winterstop.

Bij Bosz zou dat echt niet anders zijn geweest, vooral door het vertrek van Klaassen en Sanchez. Vergeet het maar dat Sanchez was gebleven als Bosz was gebleven; dat is een broodspeler voor wie de top uit de PL kwam.
0 -2
ram
Huh, wat zeg jij nu?! Op je hoofd gevallen?
"Goed en mooi spel" onder De Boer...? Ik ben in shock. Naar welke club heb jij zitten kijken? De Boer speelde lelijk voetbal met een houthakkersmiddenveld. Individueel waren die spelers niet verkeerd maar het waren allemaal dezelfde types.

Bosz heeft een grote schoonmaak gehouden waardoor de titel onhaalbaar was. Dat er spelers verdwenen was juist de bedoeling! Eigenlijk was dat jaar een soort tussenjaar. En toch haalde hij, ondanks de verbouwing, in zijn eerste jaar de finale van de Europa League én verbeterde hij het voetbal enorm. Dat is fe-no-me-naal!
0 0
Pierre Heno
Je vergeet Traoré. Die zorgde er bijna in zijn eentje voor dat Ajax in de poulefase EL raakte en dat ze de finale haalden. Toch wel een heel belangrijke speler dus. Had Ajax van Chelsea kunnen kopen voor 10 miljoen en met een goed salaris dan na een seizoen schitteren doorverkopen. Sanchez zou bij doorpakken van Ajax op kwaliteit nog één seizoen zijn gebleven en dan zou ook Klaassen zijn gebleven (en dat weet ik uit eerste hand). Maar Sarretje en Narretje trokken zo hun eigen plan t.b.v. NV Ajax i.p.v. Afc Ajax. De rest is geschiedenis.
1 0
Bennyben
Eerste half jaar van bosz was niet om aan te zien en uitwedstrijden in Europa leauge ook niet blijkbaar zijn mensen snel tevreden als er maar een finale plaats inzit
2 -2
pinquin
En mensen vergeten dat het pas enigszins ging lopen toen schone bij toeval op 6 terecht kwam en dat het in principe geen tactische vondst/probeersel van Bosz was. Hij wilde tegen Willem II perse de jonkies opstellen en de 6-positie bleef over voor een ervaren kracht. Het was niet zo dat hij Schone als eerste (op 6) op het wedstrijdformulier zette...
0 -2
ram
Tuurlijk... Bosz zet Lasse op '6' en het is geen tactisch vondst. Waarom niet? Omdat jij toevallig anti-Bosz bent?

Bosz was/is zonder twijfel de beste trainer ter wereld voor Ajax. Bosz kwam na Frank de Boer en moest het betonvoetbal en vooral het houthakkersmiddenveld ombouwen. Hij moest een grote schoonmaak houden. Eigenlijk was het eerste jaar van Bosz dus een overgangsjaar. Daardoor is het niet gek dat hij geen kampioen werd maar hij haalde wél de finale Europa League en verbeterde het voetbal enorm. Dat is echt een extreem goede prestatie.

Als Bosz was gebleven zag de wereld er nu echt héél anders uit hoor. Bosz eruit werken is één van de grootste lompste blunders die ik ooit in de voetballerij gezien heb.
0 0
ChelseaMan
Schone rendeerde okay met sanchez erachter tegen schalke en lyon.

Had je een echte vm gehad dan had je een kans gehad tegen manu maar ik geef toe die had Bosz niet maar die hebben we nog steeds niet.
0 0
DonAdam
Is geen spelt tussen te krijgen, maar het is net de nieuwe kleren van de keizer hier op AS.

Je bent zelfs nog aardig, want tot aan half Maart toen we Kopenhagen thuis ontvingen was het spel niet om aan te gluren zo slecht. Maar drie EL thuiswedstrijden op rij zijn blijkbaar genoeg voor het sprookje de nieuwe kleren van keizer Bosz hier op AS.

Ik snap het wel, ik was ook stomverbaasd en uitzinnig van de prestaties die Ajax tegen Schalke en Lyon neerzette, alleen ik heb net als Benny hier het vermogen om te bezinnen en naar de feiten te kijken. Ik bedoel, als je 3 dagen na Kopenhagen thuis punten laat liggen bij Excelsior waardoor je de titel verspeelt, terwijl je met de bankzitters en de besten uit Jong Ajax aangevuld met wat basisspelers Excelsior moet oprollen, dan ben je verre van een toptrainer.

Waarschijnlijk zijn Bennie en ik een paar van de weinigen die niet in de trip zijn blijven hangen.

Ik snap Bosz overigens hierin wel, want na Dortmund is de magie in de rest van Europa over. Hij heeft uiteraard weinig aanbiedingen en wil snel terug naar Nederland, dus moet hij even likken.
1 -2
pinquin
toevallig vanmiddag "the road to stockholm" gekeken en toen refereerde de verslaggever er meerdere keren aan dat spelers eerder nog waren uitgefloten tijdens competitiewedstrijden. Dus zo goed was het allemaal dus niet.... de visie van Bosz heeft ons zeker naar de finale gebracht en 81 punten opgeleverd, maar diezelfde visie heeft ons ook de titel gekost (twente/excelsior/groningen/psv), heeft ons europees (onnodig) in de problemen gebracht tegen Kopenhagen/schalke/lyon en heeft er voor gezorgd dat we kansloos waren in de finale...
1 0
ChelseaMan
Eens met het laatste maar dat betekent niet dat de boer er veel van gebakt heeft in de laatste drie seizoenen.
0 0
Joseph
Niemand heeft iets met die kale kakkerlak, maar zijn spel is Ajax en dat hebben we vele jaren moeten missen bij Ajax..
Ik koop 10x liever een seizoenskaart voor het spel van Bosz, dan het spel van welke andere trainer dan ook de afgelopen 20 jaar.
2 -7
ChelseaMan
Zijn spel was mogelijk omdat Sanchez drie maanden lang de beste verdediger van de wereld was. Je denkt toch niet dat je met Schone en Wober ook maar iets had gepresteerd onder Bosz?
0 -3
Bennyben
Daar denken ze in Dortmund anders over
0 -4
geDaante
Doe niet zo kinderachtig man met je kale kakkerlak. Hij is meer Ajacied dan Frank de Boer en menig oud-Ajaxspeler, daar de visie en mentaliteit vooral bepaalt of iemand bij Ajax past of niet, en niet omdat een speler toevallig bij Ajax gespeeld heeft.
2 -2
Freddy Al
En dat dan na jouw toestemming toch zeker ?
Wat een bullshit zeg, Bosz is geen Ajacied gebleken, een prima trainer maar geen hart voor de club.
ik hoop dat dit soort mensen ver weg blijven bij Ajax ,over mentaliteit gesproken zeg,pleur toch op !
0 0
DonAdam
328 wedstrijden voor Ajax gespeeld, vertrok pas na de totale leegloop en won en passant een "paar" "kleine" prijsjes als speler en trainer :P

En een trainer die niets in zijn leven won, zowel als trainer als speler niet zou Ajax DNA hebben :D Winnen hoort bij Ajax!

Knetterderdanknettergek! Alleen op AS
0 0
Bennyben
Haha kijk eens voor de grap op Wikipedia wat voor prijzen Frank de boer met Ajax gepakt heeft en dan bosz meer Ajax durven noemen schaam je knul

Blijkbaar telt een 2e plek in de UEFA cup hoger aan als het winnen van de champions leauge
1 -3
geDaante
Schaam jij je maar dat je totaal niet verder kijkt dan je neus lang is, dat je puur op cijfertjes afgaat. En ook het voetbal jou totaal niet boeit. Jij houdt duidelijk meer van prijsjes, dan van Ajax en Ajaxvoetbal.
0 0
DonAdam
Schaam je diep dat je niet snapt dat Bosz er met Sana, Zimling, Duarte en v/d Hoorn, de troep die FdB in zijn maag gesplitst kreeg, er helemaal niets van had gebakken. Bosz kreeg het beste materiaal in eeuwen, liet Ajax zon 60 wedstrijden slecht tot matig spelen en won niets. Je hebt geheugenverlies, meer niet.

En schaam je nog dieper dat je een Ajaxicoon als FdB zo wegzet!
0 0
geDaante
Het is maar wat je jezelf aan wil praten, De Boer kon in zijn laatste jaar een gelijkwaardig elftal aan die van Bosz opstellen, helemaal als hij in plaats van Gudelj (!) iemand als Pröpper had gehaald. Bosz zette Schöne op 6, en Sinkgraven als linksback. De Boer Schöne als rechtsbuiten (!), Sinkgraven op de bank. Daar zie het verschil in insteek en filosofie bij beide trainers al, de een wil voetballen en aanvallen met risico, de ander wil controleren en zo min mogelijk risico. De Boer had in zijn eerste jaren overigens een betere selectie.
0 0
Freddy Al
Het is maar dat jij jezelf wil aanpraten dat we die Bosz heilig moeten verklaren en jij graag apostel wil spelen , ik vind hem een goede maar geen geweldige trainer.
Ik heb ook wedstrijden gezien die het aanzien niet waard waren en waar ik me schaamde voor het gammele spel van Ajax.Onder Bosz dus.

Als het over Jonk en Bosz gaat ben jij gewoon niet objectief,jij dweept met die maloten en dat stuit me tegen de borst en ga ik daar lekker tegen in.
0 -1
CruyffFootball
Heeft dat flut trainertje van een frank de CL met Ajax gewonnen?
2 -1
ChelseaMan
Bosz is zeer zeker de beste trainer tot nu toe van de afgelopen 10 jaar, opzich niet heel lastig met de Boer en Jol, van 't schip, Adri koster en van Basten als voorgangers.

Bosz had bij zijn aanstelling zelf aangegeven niet heel te gaan veranderen binnen de selectie, terwijl we de fans al jaren snakten naar nieuwe backs en een nieuwe VM. Als Bosz echt een geweldenaar was dan had hij voor dat hij aan de bak ging bij Ajax een duidelijk plan gehad en direct doorgeselecteerd, tot mijn grote teleurstelling deed hij dit niet,met als gevolg een dramatische eerste seizoenshelft.

Zonder Sanchez in supervorm waren we in de groupsfase van de EL gestrand en waren we geeneens in de topdrie geeindigd.
Met Sanchez,Traore en Dolberg in supervorm waren we dit jaar gewoon kampioen geworden.

Bovendien hebben we onder Bosz met al het geluk van de wereld van Schalke en L'OL gewonnen. Klasbak Sanchez was de enige reden voor het hoogdruk zetten onder Bosz.

Er lijkt wel een tweespalt te zijn ontstaan tussen de fans, de generatie die Ajax voor het jaar 2000 bewust heeft heeft gevolgd en de generatie die dat niet heeft meegemaakt.

Voor de generatie die de successen van Ajax niet heeft meegemaakt is Bosz een half god

Bosz is in mijn ogen een trainer die het ok heeft gedaan, een slimme camera bewuste welbespraakte trainer die de filosofie van jc probeerde uit te voeren en al het geluk van de wereld heeft gehad.

Zijn tactisch plan voor de finale...Schone op Pogba was lachwekkend.

Persoonlijk schat ik tactisch gezien Ten Hag veel hoger in, zijn interviews boeien me totaal niet.

Kwa doorselecteren is Ten Hag in ieder geval sterk
Hij heeft direct bij zijn aanstelling gevraagd om nieuwe backs, dat Overmars gefaald heeft voor de RB positie is niet zijn schuld.

Als ten Hag, Schone en Veltman bij de start van de competitie naar de bank verbant dan heb ik in ieder geval erg veel vertrouwen in het aankomend seizoen.

Nu hopen dat de Ligt blijft en er een ervaren klasbak bijkomt voor de VM positie,Mazraoui een kans geven als RB en de titel is een logisch gevolg.

Generatie plus 2000 zal wel met minnetjes gaan strooien...
2 -6
geDaante
Wie zegt dat Bosz niet wilde doorselecteren? Keizer wilde dat ook, maar kreeg de spelers niet. Bosz sprak mogelijk gewoon voor Overmars en co. Ziyech was een relatief dure speler, misschien mocht hij daarom verder geen aankopen doen. We weten het niet.

Zo kan je iedere trainers prestaties wel teniet doen door te stellen dat 'als een speler niet in goede vorm was dan...'. De enige reden voor hoog drukzetten? Dat was een collectief handelen. Verder heb je te maken met een historisch jong team, en die kunnen weleens onder de indruk zijn van een entourage en tegenstander. Hij heeft inderdaad wat geluk gehad (welke club niet die ver komt met veel minder spelersmateriaal?), maar ook veel afgedwongen, en op eigen kracht dusdanige uitslagen neergezet, dat er wat speling was.

Schöne op Pogba was prima. Waarom na een heel seizoen en een hele europese campagne, waarin je verder bent gekomen dan je in meer dan 20 jaar tijd gedaan hebt, Schöne ineens slachtofferen of verplaatsen, en zo je automatismen en houvast in de prullenbak flikkeren? Niemand, maar dan ook niemand in de selectie kon het fysiek winnen van Pogba of Fellaini, probeer het dan ook niet. Dat had opgevangen moeten worden door die spelers te storen, maar niet het duel aan te gaan, eerder slim anticiperen op de kopbal, van hem af bewegen en de ontvanger fel onder druk zetten.
Het was vooral angst in de benen van de spelers, en toch te weinig individuele kwaliteit om in die hele kleine ruimte je eigen spel te spelen. Met name de halven waren onbereikbaar. Van Klaassen was dat bekend, en die kwam in die kleine ruimte zoals verwacht totaal niet uit de verf, maar ook Ziyech verstopte zich meer, was nauwelijks aanspeelbaar. Dan wordt het al heel erg lastig.

Voor Ten Hag zijn backs ook zijn belangrijkste spelers, die kijkt het van Guardiola af, die ook enorm veel uitgaf aan backs, dus niet zo raar dat ie daar op hamerde.
Als je doorselecteert met Ekkelenkamp en Dani de Wit, dan vind ik dat al vrij alarmerend, Frank de Boer flashbacks krijg ik dan. Al zal het moeten blijken wanneer alle spelers fit en ter beschikking zijn, dan mag ik toch hopen dat ze weer afvloeien.

Misschien is Ten Hag tactisch wel sterker, maar dat kan me weinig schelen, kan ook een nadeel zijn. Dat soort types zijn vaak toch van het aanpassen, spelers volproppen met opdrachten, met als gevolg voorgeprogrammeerd saai voetbal.
Ik wil aanvallend, aantrekkelijk vlot voetbal zijn met vooral naar voren denken en handelen, zoveel mogelijk voetballend vermogen in iedere linie, veel creativiteit, veel risico, veel tempo en beweging, fel drukzetten, en waarin van eigen kracht uit wordt gegaan, en van meer scoren dan de tegenstander.
0 0
ChelseaMan
Bosz heeft ajax vier jaar lang onder de Boer dramatisch zien voetballen, een toptrainer met een bepaalde stijl eist spelers die daarbij horen. Misschien was ie wel timide of gewoon al blij dat ie bij Ajax terecht kon.
Ik was hoe dan ook teleurgesteld in de eerste zomer transfer periode van Bosz en had op meer veranderingen gehoopt. Het gevolg was een dramatische start.

Schone prima ? De finale met meer geluk dan wijsheid bereiken betekent niet dat je jezelf naar de slachtbank moet laten leiden. Bosz was voornamelijk bezig met Bosz ipv Ajax. Corrigeerde zelf zijn fout in de 70ste minuut door Schone te wisselen. Volledig afgetroefd door Mourinho. Zo geweldig was manu niet dat seizoen, Bosz had al zijn doel behaald, zichzelf profileren voor een transfer.

Bosz zijn kamikaze tactiek was alleen maar mogelijk omdat je Sanchez achterin had lopen tegen subtop teams als Schalke en Lyon kom je daar net mee weg. Tegen manu was je al kansloos.

Dan heb ik veel meer vertrouwen in een trainer die aangetoond heeft jonge spelers beter te kunnen maken en tactisch sterk is. Het duidelijk instrueren van jonge talentvolle spelers is helemaal niet zo erg als jij nu doet voorkomen. Met van gaal wonnen we daar de cl mee. Guardiola blaast iedereen omver ermee in engeland.

Het enige probleem met deze spelwijze is dat je 11 voetballers nodig hebt die het snappen en die heeft ten hag nog lang niet. Ik heb wel het gevoel dat hij daarnaar toe werkt. In de uitwedstrijd tegen zwolle heb ik in ieder geval gezien waar ten hag aan werkt en geef em dan ook de tijd hiervoor.

Ik krijg nu sterk het gevoel dat jij iets teveel vi hebt gekeken de afgelopen jaren.
0 -1
geDaante
Nogmaals, je gaat er maar vanuit dat Bosz (meerdere) aankopen mocht doen. Ziyech kwam pas laat, moest duidelijk eerst overeenstemming over komen. Met Van Duivenbode er nog bij, werd de hand aardig op de knip gehouden.

Buiten dat gooide hij het team wel om, met Schöne van rechtsbuiten naar de 6, en Sinkgraven basis, en naar de back. Totaal andere insteek dan De Boer, die juist middenvelders naar voren haalde, dus aanvallend en voetballend vermogen versus behoudend en degelijkheid.

Tegen Man U was je kansloos, omdat je te weinig individuele kwaliteit had voor in de kleine ruimte. Zelfs Ziyech is toch meer van het lange spel, en Klaassen al helemaal. Daarbij zat er duidelijk angst in de benen bij de spelers, er werd veel te weinig gedurfd diep de drukte in te spelen.

Ik kijk nooit VI.
0 0
ChelseaMan
Ik vraag me af of Bosz voor en bij zijn aanstelling de selectie heeft doorgelicht en nieuwe backs, een vm als voorwaarde stelde. Gezien zijn uitspraken na zijn aanstelling waarin hij duidelijk aangaf niet veel te gaan veranderen in de eerste maanden kriig ik het vermoeden van niet. Concreet bewijs daarvoor zullen we nooit krijgen. Dat hij daarna het team overhoop gooide bewijst dat hij toch echt een inschattingsfout heeft gemaakt.

Te weinig kwaliteit voor de kleine ruimte of werd het veld te lang door Schone?

Diepte zoeken met een Klaassen die de spits induikt en Schone die nooit in de dekking aanspeelbaar, Zyech zwemmend er tussen in werd idd lastig. Van goed positiespel was idd geen sprake. Vol druk op de tegenstander zetten wel, iets wat manu vrij eenvoudige voorkwam door niet op te bouwen maar de lange bal te spelen en voor de tweede bal te gaan, was vooraf ook al heel duidelijk dat Mourinho dit van plan was. Pogba en Felliani in hun kracht laten voetballen.

Bosz stond erbij en keek ernaar en liet Schone het uitzoeken.
0 -1
ETM
ChelseaMan je leeft in ChelseaLand. Wel leuk een discussie tussen CM en geDaante, lijkt AN wel.

Je Schone obsessie heb ik ook wel een beetje gemist. :)
0 0
ChelseaMan
Post hier bijna nooit maar kon me niet inhouden na al het opgehemel van Bosz.
Die finale zit me nog te dwars :(

Ben het overigens vaak genoeg eens met gedaante. Ten hag krijgt alleen van mij wel een echte kans. Btje triest om een trainer af te branden op basis van een half seizoen en wat interviews. Bosz en Overmars hebben niet doorgeselecteerd. Verwacht dat ten Hag en Overmars dat wel doen.

Ook zo genoten van Schone en Veltman dit jaar? ;)
0 -1
ETM
AN had allemaal technische problemen en ik kreeg geen werkend account meer.
Nu dus AS. AN paste wel beter bij me. Daar zijn veel meer verschillende topics levend. En heb je doorgaans meer diepgang in discussies, en meer variatie in karakters.

Ik ben het vaker met geDaante eens dan met jou. Maar discussies met jou vond ik tof.

Die finale zit me ook nog dwars maar om een andere reden. Ik vind dat het statement dat Bosz weldegelijk maakte een prijs verdiende.

Van Schone en Veltman dit jaar niet genoten nee. Afgelopen seizoen van heel weinig spelers genoten. Neres, Ziyech.. en in het begin de rushes van Frenkie.

Schone vond ik onder Bosz veel beter dan jij, maar dat weet je nog wel. Niet de ideale 6, maar een prima vondst met wat voor handen was. Alleen heeft hij allicht te lang aan Schone vastgehouden. Jij kwam heel anders uit in je analyse van Schon. De crux was bij Bosz dat hij toen het eenmaal echt op stoom was de 6 niet nodig had voor een cruciale rol in de opbouw. DAT was ook het meest bijzondere aan de opbouw onder Bosz. Schone speelde achter de wind. En dat deed hij heel lang echt prima. Maar bij wedsrijden waarbij de tegenstander wel onder de pressie uitspeelde dan ging Schone zwemmen. Geen ideale 6 nogmaals..

Ik ben sceptisch, heel sceptisch over Ten Hag. Tijd geven ja, maar een half seizoen is ook niet niets. Bij Bosz zag ik steeds het frame, dus wist ik dat we ergens heen gingen. Dat wist ik ook toen Roda ons thuis punten afsnoepte.
Bij Ten Hag zoek ik zijn visie in zoals Utrecht speelde, daar zijn de meeste aanknopingspunten te vinden. Ik hoop wel dat hij het spel naar zn hand kan zetten anders weet je nog niets, en ontslagen wordt hij voorlopig niet.
0 0
Turbo
Roepen dat Ajax "met alle geluk van de wereld" door de kwart- en halve finale is gekomen is echt een aanslag op iemands intelligentie.
5 -1
ChelseaMan
Check de wedstrijden nog een x en kom dan verder praten.
1 -3
geDaante
Ja er zaten slechte wedstrijden tussen, waarin ineens nauwelijks meer druk werd gezet, daar stoorde ik mij ook aan. Maar volgens mij lag dat meer bij de (jonge) spelers. En het doet niets af aan die andere, heerlijke wedstrijden, waarin je weer eens trots op Ajax kon zijn, na twee decennia.

Het was ook pas zijn eerste seizoen, misschien was het ook om conditioneel niet een te grote aanslag op de spelers te plegen.

Hoe dan ook, het gaat mij om de visie, mentaliteit en intenties van een coach. Wat mij betreft was het iets teveel gericht op de omschakeling, en net iets te weinig op aanvallend combinatiespel, maar nogmaals, het was pas zijn eerste seizoen. Had daarna door kunnen selecteren, een voorbereiding kunnen draaien zonder erfenis De Boer, en zijn spel er nog meer in kunnen slijpen. Was je met twee vingers in de neus kampioen geworden, en komend seizoen weer.
0 0
Turbo
Heb ze meerdere keren gezien.

Ajax-Schalke: schalke 1 halve doelpoging in 90 minuten. 2-0 een schamele afspiegeling. Had zonder te overdrijven 4 of 5-0 moeten worden.

Schalke-Ajax: Schalke krijgt 1 kans in de 1e helft, een kans die afgefloten had moeten worden vanwege buitenspel. Ajax had het onder controle. 2 omschakelmomenten kort na rust zetten de wedstrijd op zn kop. De rest van de 2e helft en de verlenging was Schalke inderdaad beter. Anderhalve wedstrijd lang had het echter niks te vertellen.

Ajax-Lyon: Lyon eerste 20 minuten beter. Kreeg daarin 2 kansen. Vervolgens 70 minuten lang onder de voet gelopen. 7-2 of 8-3 was logischer geweest dan 4-1. Lyon komt goed weg met die uitslag. Ajax ook nog een 100% pingel onthouden.

Lyon-Ajax: Ajax de eerste helft heer en meester. Één van de beste helften van het seizoen. Met dank aan geklooi van Viergever en een goedkope pingel maakt Lyon er 2 in 2 minuten. Tweede helft was licht in het voordeel van Lyon met weinig uitgespeelde kansen voor beide ploegen. Ajax raakt ook nog de lat. Dankzij een eigen goal én rode kaart van wederom Viergever waren de laatste 12 minuten ontzettend spannend en dwong Lyon bijna een verlenging af.

Waar zat het geluk?
4 0
godenzonenssuper
Check die enorme gemiste kansen tegen Schalke en Lyon in de arena maar.
En check de 1e helft in Lyon.

Met je “geluk”.
1 -1
EVH
Slecht geheugen?? Hmm??
1 0
Bennyben
Weet niet maar de boer had 4 titels en bosz geen een en ik kom uit 1984
0 -5
ChelseaMan
Die vier titels zonder tegenstand en slaapverwerkend voetbal kunmen mij gestolen worden. Hebben Ajax alleen maar in slaap gesust, hadden toen moeten doorpakken. Had je toen een trainer ala Bosz of ten Hag gehad dan was je nu onaantastbaar in NL.
Die vier titels hebben Ajax meer gekost dan je denkt, o.a het vertrek van JC. Frankie die weigerde naar Jc te luisteren bijvoorbeeld.
2 -1
Bennyben
Had PSV dit jaar ook en Feyenoord vorig jaar geen tegenstand en toch werden we geen kampioen
1 -1
ChelseaMan
Ah oke ik snap em..de Boer for president..ik pas even. Echt geen zin in die discussie meer. Misschien heeft gedaante wel zin..
0 0
geDaante
;) , nee zeker niet, al laat ik me nog geregeld verleiden, wat uiterst dom van mezelf is.
1 0
geDaante
En daar heb je ze weer hoor, die vier lucky titeltjes. Ga eens heel goed nadenken hoe deze tot stand kwamen, neem alle omstandigheden mee, zoals speelwijze, behaald aantal punten, concurrentie, en doe dat ook bij Bosz, en neem daarin mee de erfenis waar hij mee opgezadeld werd, behaalde punten (heeft De Boer nooit gehaald) en europese campagne.

Kom dan nog eens terug, en hopelijk kom je dan met een wat minder extreem simplistisch oordeel.
4 0
Freddy Al
Wil jij het woord simplistisch niet meer voor anderen dan jezelf gebruiken graag.
Dat misselijkmakende gedweep van jou met Bosz is ziekelijk, je lult alles aan ekaar vast over het al dan niet meewerken van de RVC bij transfers maar draait het weer om als het in je fabeltjes niet uitkomt.
Je begint over feiten en argumenten maar verwisseld dat met jouw meninkjes en vooringenomen standpunten.
Kom jij maar niet terug ,ik ga je niet missen.
0 0
SpartAjax
Achteraf gezien, JA... leugenaar
0 -3
Jeugdtrainer
Is Bosz een spin? Laat veel Web achter.
1 -3
Web
Ik had je wat hoger ingeschat
Maar het ware persoon komt boven.
Wat zullen je spelers naar de meester luisteren.
0 0
OKP-AFCA
Verrassend! Een topic met Bosz en van wie zijn de meeste berichten?

Van ene Web, die met hand en tand al het positieve wat over Bosz gezegd wordt moet tegenspreken en weerleggen.
10 0
Ajaxvooraltijd
Je hoeft hem niet af te zeiken maar je moet je wel bij de feiten houden en enige nuance aanbrengen. Nu doet men alsof hij god is en bovendien hadden we ook zomaar kunnen stranden halverwege de EL. Het zat ook bepaald niet tegen.
1 -5
SfeervakZuid2
Alsof we in ‘95 of ‘96 nooit geluk hebben gehad...
1 0
Web
Wil je dit vergelijken met 95/96
Doe even normaal man
0 -1
ChelseaMan
95 en 96 hoogste niveau..heel wat anders als zwijnen tegen schalke en lyon. Bosz zijn prestatie vergelijken met 95 en 96 kan echt niet.
1 -1
Turbo
Tussen "niet afzeiken" en "doen alsof het een god is" zit nog wel wat ruimte hoor. Dat Bosz hier zogenaamd als een god gezien wordt is vooral iets wat de mensen die hem niet uit kunnen staan de wereld in hebben geholpen. Lekker opblazen zodat ze zich beter voelen over het feit dat ze vrijwel geen onderbouwing hebben. Niemand noemt Bosz een god. Gewoon een goede trainer, die goed werk heeft geleverd.
3 0
Freddy Al
Ik vind hem een prima trainer maar ik word helemaal eng van dat ophemelen hier op AS.
Hij heeft het heel aardig gedaan maar er zijn zeker betere geweest en ook die zijn geen God.
Zijn prestaties in het begin van het seizoen vond ik ronduit onder de maat en hebben ons het kampioenschap,deelname CL en uitschakeling in de beker gekost. Dat lijkt me een aantal feiten.

Ik heb wel bewondering voor de prestaties in de EL ,dat staat buiten kijf.
0 -1
Web
Net wat je zegt dat ophemelen, ziekelijk.
0 -2
ChelseaMan
Eens een goede trainer, was heel benieuwd naar zijn tweede seizoen. Nuance is alleen ver te zoeken, zo top was dat jaartje Bosz niet afgezien van Lyon en Schalke. Had de erfenis van het beton de Boer voetbal en niet kunnen doorselecteren. Ben nu wel blij met ten Hag en verwacht een titel, mits de directie doet wat ze moeten doen. Rust behouden en de juiste spelers binnen halen.
0 -1
masterrr
Voor trainers die exceptioneel presteren (EL finale met dit soort voetbal valt daar wel onder) maak je toch een uitzondering als ze een extra eis op tafel leggen?

Die kun je net als een trainer toch ook zo weer ontslaan?

En dan nog kun je een trainer aan zijn contract houden.
1 -1
Daniii
In mijn 27 jarige leven, is dit de enigste trainer die ik echt miss bij Ajax, wat zonde man.
21 -5
Ozymandias
Ik mis het voetbal van Ajax onder Van Gaal en Olsen (veel) meer dan dat onder Bosz. Maar ik zou Bosz graag ooit (na Ten Hag) terug zien keren. Samen met (onder andere) Ten Hag en Lijnders een van de enige Nederlandse hoofdtrainers die durft te vernieuwen.
2 -1
ChelseaMan
Eens. Bosz mag van mij best terugkomen maar dan niet met zijn vriendjes maar met een vernieuwende binnenlandse of buitenlandse trainer. Bosz zou zonder Sanchez flink op zijn bek zijn gegaan en tegen een niveautje hoger werkt zijn kamikaze tactiek gewoon niet..zie manu.
1 0
Heiko
Haha, doe niet zo dramatisch!
2 -11
Daniii
Het drama kwam vanzelf het seizoen na Bosz.
11 -1
Stibba020
Nou ik zeg terug halen!
28 -3
meerzicht
Nee, ik zeg als hij dat zo graag had gewild had huj moeten blijven. Een lul verhaal als het in duitsland goed was gegaan had hij dit helemaal niet gezegd. Ik drink nog een dikkel lul drie biertje
1 -10
Turbo
Je drinkt nog een dikke lul?
12 -1
Joseph
Wakker worden Marcie, er moet plaats gemaakt worden voor deze man!

Niemand zit te wachten op het gepruts van Ten Hag, spelers behouden wordt ook een stuk makkelijker met deze trainer..
24 -2
Heiko
Zullen de fans van BvB hem ook graag terugzien?
3 -26
godenzonenssuper
Zullen de fans van BVB blij zijn met de visie van de directie die de opvolger van Bosz ook al eruit geflikkerd hebben?
11 0
Morrissey
Bosz ik ben je dankbaar voor het mooie Europese jaar ! Nu praat je onzin, je bent op je bek gegaan, pak je verlies en ga verder.

Niet nu zeggen dat je liever bij ons Ajax was gebleven wat als je Pinokkio was geweest was er wat gegroeid en niet je penis
6 -32
Joseph
Dit is niet iets nieuws hoor, dit was al ruim voor zijn vertrek bekend.
4 0
gras
Mjah, ik vind inderdaad dat hij makkelijk vertrok hoor. De welbekende langskomende trein...

Maar goed, iedereen maakt fouten en het bewijs wordt dagelijks geleverd door onze directie.

Terughalen deze man. Mag zijn sportieve revanche nemen met prijzen en goed voetbal.
4 -2
Web
Een inkoppertje gisteren
Ik was het leifst bij Ajax gebleven.
Wat zou jij daar op zeggen

Ik denk dat dit voor de tijd afgesproken is?
Spreekt niet in zijn voordeel toch?
1 -4
afca4eva
écht een genot om deze man te horen praten over voetbal en vooral zijn visie daarop. Tegelijkertijd net zo pijnlijk dat deze man door de achterdeur is vertrokken om wat voor reden dan ook.
17 -3
Web
Wat heeft hij gezegd dan?
Waar iedere Ajax supporter naar gist?
1 -13
GvanderK
De fans moeten gewoon luid en duidelijk laten weten dat Ajax hem terug moet halen. Beste coach in jaren. Beste Europese succes in jaren. Bosz moet terug aan het roer.
14 -2
ajax4ever01
Die fluitende harde kern zal zich daar toch niet sterk voor willen maken
0 0
geDaante
Tsja, Bergkamp die jarenlang stilzwijgend het verschrikkelijke balletjes breed en terug en lange halenvoetbal van De Boer gedoogde, om na De Boers vertrek te zeggen dat het voetbal niet om aan te zien was en het meer positiespel om het positiespel leek (als je van positiespel kan spreken).
Krijgt ie met Bosz zijn zin; een aanvallend ingesteld coach die direct wil aanvallen, naar voren willen, spektakel wil, en zeer fel druk zet, moet hij zo nodig hem wél tegenwerken en dwasliggen omdat de manier van trainen hem niet aanstaat, en non-Ajax figuren als de nietszeggende en zeer behoudende Spijkerman belangrijker acht.

Om dat soort onbenulligheden heeft hij ook Jonk weggewerkt. Dat hij daarna beïnvloedbare opvolgers aanstelt die niet de status hebben om iets te eisen (Ouaali/Keizer), zegt veel. Puur macht en invloed uitbreiden van Bergkamp.

Sommigen hebben het over de culuur bewaken, en trainers niet teveel macht geven. Mee eens, maar dan moeten die assistenten wel de juiste Ajaxcultuur uitdragen, en dus geen behoudende figuren zijn. Bosz straalde in alles Ajax uit, die assistenten geenszins. Dan pas je dus de assistenten aan op Bosz, en niet andersom. Dan zoek je assistenten die langdurig bij Ajax in die rol willen blijven, die de juiste (Cruijffiaanse) visie hebben, die kwalitatief goed zijn, en makkelijk in de omgang zijn. Dan had Bosz ook geen problemen gehad met die assistenten.
9 -4
Indojood
Helemaal eens.
0 0
pinquin
En daarom zou Spijkerman ook naar Jong Ajax gaan, kreeg Bergkamp een andere rol en wilde Ajax Keizer doorschuiven. Maar Bosz wilde perse Maas hebben en daarmee wilde hij dus 2 "eigen" assistenten.
Dit was na de Jol-ervaring tegen het beleid van Ajax in en daar hield Ajax zich terecht aan vast. En Bosz hield vast aan Maas, aangezien hij (inmiddels) Dortmund achter de hand had en dus niets te verliezen had.

Prima dat je Bosz blind wilt blijven steunen, maar hou je dan wel eens aan de feiten
2 -2
AFCA.
Ik snap eerlijk gezegd niet waarom je minnetjes krijgt voor de waarheid.
Helemaal eens natuurlijk. Vd Sar en Bergkamp hebben aardig wat op hun geweten. Eerst natuurlijk het verhaal Jonk. Ook doodzonde. Nu met Bosz weer. Vd Sar en Bergkamp vinden zichzelf heel wat en strijken maar wat graag de eer op waar anderen verantwoordelijk voor zijn.
Als iedereen gewoon een zijn verstand had gebruikt dan hadden we een geweldige toekomst tegemoet.
Hoofd jeugdopleiding: Jonk
Technisch directeur: Overmars
Algemeen directeur: Kinsbergen
Trainer: Bosz
Trainer Jong: Keizer

Als ze gewoon het verstand hadden gebruikt dan zagen ze dat Jonk fantastisch werk leverden.
Als vd Sar zijn ego aan de kant had gezet wist hij dat hij jet directeurschap niet aankon. Had Kinsbergen er gezeten. Ook prima.
Als vd Sar en Bergkamp logisch nadachten wisten ze dat Bosz uitstekend bezig was met iets wat alleen maar mooier zou worden. Maar nee, de ego's kwamen weer naar boven.
Als ze gewoon het verstand hadden gebruikt wisten ze dat Keizer niet klaar was voor het 1e. Had hem lekker bij Jong gelaten. Ging ook goed daar.

Dan had je dus door je hele club heen Ajax voetbal. Dan bewaak je de clubcultuur. Niet door er een oud speler neer te zetten en hem veel macht geven.
3 -2
gras
Omdat er weinig van klopt, maar Gedaante blijft hangen in een vete tegen onder meer Bergkamp.

Balletjes breed gedogen, terwijl bekend was dat Bergkamp en Frank in een verstandshuwelijk zaten en Bergkamp zich hard heeft gemaakt voor Bosz en Keizer, twee coaches die aanvallend spelen. Tja, dan geloof je vooral wat je graag wilt en niet wat je ziet.

Het was niet Bergkamp die Bosz heeft weggestuurd, het was Bergkamp die zich niet liet wegsturen door Bosz. Vrij normaal als je het mij vraagt.

Het was Sar die de voorwaarden van Bosz niet accepteerde en Bergkamp die toen vond dat Keizer een kans moest krijgen.
2 -3
Web
Morgen gaat je zoon naar Ajax
Je mag kiezen wie de trainer word.
Jonk of Bergkamp
Winter of Heitinga

Van de 1000 kiezen er 999 voor Bergkamp en Jonk
En die ene stuur je naar de Dokter, of alles goed is verder.
0 -2
Web
Dat geloof ik ook.
Bergkamp straalt voetbal uit.
Ik las laatst nog een interview met Wenger over Bergkamp! Hij zij bv
Bij iedere pass die Bergkamp geeft zit een idee achter.
Hij is iedere training tot de laatste minuuut geconsenteerd bezig.
Een genot om met deze speler te mogen werken.
Ook van Persie is vol lof over Bergkamp, ging iedere training nog een halfuur met hem bezig. Eriksen ik heb het meest van Bergkamp geleerd.

Wat ongelooflijk jammer dat Ajax, Bergkamp, maar ook Jonk kwijt zijn. Door ego spelletjes Waar ze zelf aan mee deden overegens.
Ze hadden in lengte van dagen individueel trainer kunnen blijven.
En het ergste ze waren nog vrienden ook, jammer, jammer jammer
0 0
Freddy Al
Daarin zou het bestuur nu eens actie moeten nemen, zowel Bergkamp als Jonk benaderen en kijken wat ze wel voor Ajax kunnen en willen .
Geef ze geen managementfunctie want dat ging niet al te goed, op het veld kunnen ze alles.

Het zal nu nog niet aan de orde zijn maar in de toekomst zou ik dat een verstandig en gedurfd signaal vinden.
0 0
JanTa
Niemand is groter dan Ajax, ook Bosz niet.
4 -24
Bennyben
Meer als 20 mensen vinden bosz groter als Ajax kunnen ze er hier niet boszshowtime van maken walgelijk wat lopen er hier een hoop nep supporters rond
0 -1
Joseph
Er zijn er blijkbaar toch een heel aantal groter dan Ajax, anders was Bosz al lang terug.
3 0
geDaante
???
2 -3
nightgoat
'Men kan weg moeten, zonder dat men ergens heen moet. Dat zijn de gevallen, dat men ergens vandaan moet.'
Zo schreef de grote volksschrijver Gerard Reve uit Betondorp al heel goed en wijs.
Lang leve de weggepeste geniale "gekken", lang leve Peter Bosz.
1 -1
Web
Waarom niet de vraag gisteren aan Bosz.

Zou je terug willen naar Ajax?
Zijn de problemen op te lossen?
Waarom zij je in mei dat je het zo naar de zin had?
Waarom heb je tegen de selectie gezegd, blijf wij zijn met wat moois bezig?
Waarom moest Onana het bericht op zijn vakantie adres lezen.? Zie boven
Waarom koop je dan in mei een huis in Vinkeveen?
Spijkerman zou naar Jong gaan. Maas in zijn plaats?

Zou Bosz dat geeist hebben??????
Anders een waardeloze journalist, want heel Nederland wil het verhaal weten
5 -1
Nosky
Met je eens hoor, ik zou die vragen ook graag gesteld zien/horen worden.
Maar denk dat ik 90% op voorhand voor je kan invullen.
4 0
JordyAjacied
Wie had dat ooit gedacht iedereen was tegen deze kakkerlak, zo begon het, nu wordt die zelfde kakkerlak op handen gedragen. Hier wordt iedereen vooraf al afgekraakt wie het ook is.
2 -13
nightgoat
'Iedereen'...praat voor jezelf.
9 -2
AFCAPurpleHaze043
in principe is het helemaal geen kakkerlak,heeft er alleen gespeeld en iets van technisch directeur geweest maar is zeker geen feyenoorder want deze man komt van Vitesse eigenlijk.
1 0
Web
Komt uit Apeldoorn
1 -1
M.Olsen
OFF VRAAG:

Waarom heeft AS eigelijk geen algemeen forum/topic? Nu moet je altijd per bericht apart reacties lezen. Zou leuk zijn als er een algemeen topic kwam.

(Wel met restricties ivm trolls)
5 0
3*stars*3
Off, iemand die hele wedstrijd heeft gevolgd van België-Italië u-17?
Kom net binnen en nog 10min te gaan maar die Italianen maken een heerlijke 1-2 zeg.
11 0
Indojood
Blijft allemaal erg jammer hoe het gelopen is. Bosz is zeker niet vrij van fouten, niemand is dat, maar had wel de juiste visie en het lef. Nu is het FdB 2.0 waar we tegen aan slapen.
17 -2
SjaakWolfs
Wat een verademing om deze man te horen spreken. Coherent, volzinnen, geen vervelend accent. En dat in combinatie met een uitstekende voetbalvisie die perfect bij Ajax past... Heel zonde, hoe het allemaal gelopen is.
17 -2
Heiko
Bosz stelde teveel eisen in een keer ben ik bang. Hij had zijn wensen wat meer gefaseerd aan de directie moeten kenbaar maken. vd Sar ( en in minder mate Overmars) zijn veel te trots om door een trainer de les te laten lezen. En dan loopt het fout af.
2 -2
Redrum
Door die eisen te stellen chanteerde hij Ajax eigenlijk. Of hij kreeg veel meer macht of hij ging weg. Dan moet je maar gaan zei Ajax..
3 -3
Nosky
Dan moet je als directie het spel goed spelen. Dat vraagt om bepaalde kwaliteiten die bij leiderschap horen, welke Van der Sar absoluut niet lijkt te bezitten.
1 0
Web
Vd Sar is niet geschikt.
Prima kerel, maar mist het Charisma en leiders kwaliteiten.
0 0
Heiko
Die mening heb ik ook. Hij heeft het misschien niet tactisch gespeeld. Hij heeft zich min of meer onmogelijk gemaakt. En vanwege dat feit zal Bosz voorlopig niet meer terugkomen.
0 0
pinquin
het ging niet om de hoeveelheid eisen, het ging om het feit dat de eisen tegen het gestelde beleid in ging.
Na Jol heeft Ajax als beleid dat een trainer maximaal 1 eigen assistent mag meenemen en dat de rest van de assistenten door Ajax aangesteld worden om zo de continuiteit te waarborgen indien een trainer weggaat.
Het was duidelijk dat Bosz niet klikte met Spijkerman (specialist in organisatie, maar dat wilde Bosz allemaal zelf doen) en Bergkamp. Spijkerman zou naar Jong Ajax gaan en Bergkamp kreeg een andere rol. De discussie ging vervolgens dat Bosz, Maas wilde als vervanger en dat Ajax Keizer wilde doorschuiven.
En dat Ajax hier (terecht) niet aan toegegeven heeft, heet beleid voeren. En dat Bosz hier niet aan toe heeft gegeven, komt doordat hij Dortmund (al) achter de hand had
1 0
Heiko
zoals 1 1 = 2
0 0
Mokum_32
Lijkt al weer een eeuwigheid geleden mis de aanvallende speelstijl echt. Hopen dat die ooit nog terug keert
25 -1
W Z A W Z D B
Auw.
21 -1
FelixjeGassenlicht
Bosz is weggegaan omdat hij Spijkerman, L’Ami en Bergkamp wilde vervangen. En wie zijn er inmiddels weg? Qua filosofie past hij bij Ajax. Geweldige wedstrijden onder zijn bewind gezien. En daarbij heeft hij naar buiten toe altijd een duidelijk verhaal. Echt zonde dat hij weg is, missen hem nog steeds.
17 -3
Daveajax1976
Ik had ook liever dat bosz was gebleven! Maar helaas die komt niet meer..

De enigste die ons nog kan redden is Van Gaal!!!!
Kom maar met de minnetjes met Cruijff dit en dat !

We hebben een stelletjes losers in het bestuur ik zie zelfs liever Leo Beenhakker als directeur dan wat er nu zit
4 -22
Joseph
Van Gaal? Die past perfect bij PSV, heeft aanvallend voetbal los gelaten.
1 0
Web
Van Gaal kan alleen als trainer.
Bemoeid zich overal mee.
Kun je niet mee samen werken verder.
0 0
godenzonenssuper
Welke functie moet van Gaal dan gaan bekleden?
1 0
Heiko
Van gaal achter de tap!
2 0
Daveajax1976
Als ie maar boven vd sar ect staat
0 -1
ST
Bosz Card blanche geven
20 -3
Heiko
Bosz had gewoon moeten accepteren dat Spijkerman, L’Ami en Bergkamp zouden blijven. Ik denk dat Bosz teveel zijn zin heeft proberen door te drijven
0 -33
Ozymandias
Spijkerman zou al naar Jong Ajax gaan. Hij hoefde dus alleen maar te accepteren dat L'Ami (onder wiens leiding elke keeper zich goed ontwikkeld) en Bergkamp zouden blijven.
0 -1
Joseph
Van Euopa League finale, naar uitgeschakeld in de voorronde..

Ik denk dat het wel duidelijk is wie er gelijk had.
1 -1
afcas
misschien moet je beide voorronde wedstrijden eens terug kijken...
0 0
Ajax27
die finale heeft ie anders ook gehaald met Bergkamp, Spijjkerman en L'ami maar goed, hij zal wel gelijk hebben.
1 -1
michaellaudrup
Die drie zijn juist het resultaat van 6 seizoenen falen.
22 -1
Web
Kom eens met voorbeelden van L’Ami ?
Waar op baseer jij dit?
De keepers zijn erg te spreken over deze trainer, en die functioneren,ook nog eens top. En daar gaat het om. Bosz zit hier HELEMAAL verkeerd daar in.
Spijkerman zou naar Jong Ajax gaan
2 -9
Gerbrand
Noem mij een goede keeper uit de jeugdopleiding van Ajax! Sowieso allemaal lijnkepers!
0 -1
Ozymandias
L'Ami is niet verantwoordelijk voor het opleiden van keepers. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de keepers van het eerste. Hebben Stekelenburg, Vermeer, Cillessen en Onana zich niet goed onder L'Ami ontwikkeld?
0 0
Web
Wat is de functie van L’Ami ?
Jeugkeepers trainer? Echt niet.
1 -2
AmsterdamFM
Volgens mij ontwikkelen de keepers van Ajax 1 zich al jaren, hetgeen waar L’Ami verantwoordelijk voor is.
1 0
Turbo
https://www.ajaxshowtime.com/article/opinie/105438/mossou-in-maart-werd-al-zonder-succes-gelekt

Assistenten waren niet bepaald zuiver.
7 -1
Ozymandias
Als dit waar is, waarom heeft Mossou er dan toen in maart niet al over geschreven?
0 0
Web
Ik heb nog niet gekeken.
Mossou smult van onrust binnen Ajax.
0 -3
Turbo
Typisch. Niet leuk om te lezen dus is de schrijver een klootzak en steek je je kop weer terug het zand in.

Verhaal is overigens bevestigd door meerdere journalisten.
2 0
Ozymandias
Welke journalisten? Heb je daar een bron voor?
0 0
Web
Ga ik nog doen Maar Mossou heb ik nog nooit serieus genomen erg?
Noem jij eens een journalist die voor Ajax is.
En weet waar dit doorkomt?
Wat hier allemaal gebeurt, de arrogantie.
Ze haten ons.
0 -3
Ajaxbrl
Bosz terug zou geweldig zijn maar dit gaat never gebeuren helaas onder dit bewind..
21 -1
Yaeron1
Terughalen! Geen Frank als plan B maar Peter!
26 -1
jarenfan
Mee eens
18 0
M.Olsen
Bosz ook gewoon niet goed genoeg. Op basis waarvan is iedereen zo bro bosz?? De EL finale? Het kampioenschap was het iig niet. En in de ED ook geen fatsoenlijke wedstrijd gezien. Geef TH dan ook de kans in europa
2 -28
Joseph
Grapjas, misschien hebben ze in Eindhoven nog een leuke site voor je?
1 0
Godenzoon24
Hahaha
2 0
Bijgoochem
Ik heb me fokking goed vermaakt vorig seizoen. Sinds jaren. Laat dat nou het belangrijkste zijn voor een voetbalsupporter
1 0
M.Olsen
Welke wedstrijden dan? Lyon, Schalke, Feyenoord? Noemer nog maar 1?

Willem 2?
Roda?
Psv?
Heerenveen?
Groningen?

Ook allemaal niet om aan te zien hoor
0 -1
Mokum<3destad
Alsof die kakkerlakken zo goed waren. Al het geluk van de wereld, net als die boeren dit seizoen. We kwamen een puntje tekort en hebben de finale gehaald. Ik geef je een voorbeeld: doellijn technologie en Jeroen Zoet in de kuip.
6 0
M.Olsen
Tuurlijk. Maar je zegt zelf al. Net als dit sezioen. Dus het ligt niet aan TH noch Bosz dat we 2 jaar geen kampioen werden.

Waarom heeft Bosz dan zoveel meer krediet? Door de EL!

Heeft TH al een EL toernooi meegemaakt bij Ajax? Nope
1 -2
Heiko
Nog niet. Dat gaat komend seizoen gebeuren.
0 0
3*stars*3
Feyenoord kon alleen die titel pakken door het zware EL seizoen van Ajax, 100%.
En er zaten zeker wel fatsoenlijke duels bij in de ED.

Ik moet wel lachen om de vele mensen die hem nu opeens terugwillen want je zag destijds veel # langskomen.
Tot de winterstop van 16/17 was echt een klein gedeelte van AS pro Bosz want uitschakeling tegen Rostov en Cambuur bleef hem maar achtervolgen, terwijl iedereen weet dat Bosz tijd nodig had om zijn systeem er volledig in te slijpen en juist na de winterstop was het echt genieten...
20 0
M.Olsen
Nou kijk ik ben niet anti Bosz ofzo hoor. Maar deze man wordt hier afgetrokken op basis van 2 wedstrijden (Lyon, Schalke) terwijl we tot 2x toe in de return dood en begraven waren. In de competitie alleen tegen Feyemoord echt goed gespeeld.

Het probleem van ajax zit hem in de energie per wedstrijd. Dat we de EL finale haalde kwam puur door de inzet en wilskracht. Dat kunnen we in de Ed niet opbrengen.

Juist daarom moet TH een kans krijgen in europa. San wel met een fatsoenlijke selectie. Want Bosz had ook Sanchez-Ziyech
2 -7
Raikkonen94
Jammer dat Dennis en Edje anders besloten hadden, dan waren we dit jaar fluitend kampioen geworden denk ik. Fantastische trainer en ik hoop dat we hem ook nog eens bij Ajax zien, want zijn speelstijl past ook gewoon het best bij die van ons in Nederland.
18 -1
rodnet
Bosz heeft, of je hem nou ziet zitten of niet, in ieder geval een filosofie die bij Ajax past. Ik heb respect voor de resultaten van Frank de Boer, maar ik vind Bosz de meest uitgesproken Ajaxwaardige trainer sinds van Gaal, of misschien Morten Olsen. Koeman was ook prima natuurlijk maar toch geen echte Ajax-trainer.
27 -1
Bennyben
Snap de mensen hier echt niet alsof bosz bepaalt wie er bij Ajax in de staf blijft dat is iets waar Cruijff altijd tegen geweest is, mensen van de club moeten blijven en zijn passanten zoals bosz blijven passanten
2 -23
3*stars*3
Het leuke is, dat hij bij Dortmund ook niet ff kon bepalen want hij nam ook alleen Krüzen mee.
Hij mocht daar ook niet ff bepalen wie fysio en looptrainer zou worden.
Zorc kon hij ook niet ff weg of naar tribune sturen want die zat naast hem.

Verheijen is een engnek maar zijn methode werkte wel bij Ajax want de spelers waren belachelijk fit en dat was natuurlijk ook 1 van de sleutels tot ''succes'' in de EL.
16 -1
Mokum<3destad
Als bokser ga je toch ook niet lopen sparren met een amateur? De uitspraak van Cruijff betekend dat hij mensen vanuit de club als basis wil laten fungeren zodat er niet kan worden afgeweken van een bepaalde visie. Een visie heeft een missie en die veranderen ten allen tijden bij een bedrijf of club. Je moet meegaan met de tijd en blijven innoveren!
1 0
niquedegraaff
Ondertussen dramt Ten Hag zijn wil wél door.
1 -1
PetrosQ
Bosz is weggegaan omdat hij graag Spijkerman, L’Ami en Bergkamp wou vervangen. Van de Sar heeft dat toen tegengehouden, me dunkt. Omstreeks hetzelfde moment kwam Dortmund voorbij en koos Bosz voor die trein.

Een half jaar later zijn Spijkerman, L’Ami en Bergkamp weg, is ook, de in de tijd van Bosz veelbelovende, Keizer geslachtofferd en zitten we nu met Ten Hag in hetzelfde schuitje als we vorig jaar met Bosz hadden kunnen zitten. We zijn dus helemaal niks opgeschoten.

Voor hetzelfde geld was Bosz nog steeds hoofdtrainer, had hij eventueel Keizer onder zijn vleugels genomen, was Sanchez nog gebleven, hadden we een gemotiveerde Ziyech gehad, en waren we nu aan het juichen omdat we eindelijk weer eens kampioen waren geworden.

Natuurlijk is dat allemaal makkelijk zeggen, maar de spelers waren dan inmiddels wel gewend geraakt aan Bosz. In plaats daarvan moesten ze twee keer wennen aan twee nieuwe trainers die niet per sé beter zijn.
37 -1
Mokum<3destad
''De harde kern'' had hun oordeel al klaar, want het was een kakkerlak dus alles wat hij deed was eigenlijk al fout, behalve de finale halen met mooi voetbal, toen waren ze wel fan! Ajax is morsdood, wie denkt er nou echt dat het nog goed komt met het huidige bestuur en beleid incl. Ten Hag?
28 -3
Redrum
Als je de geschiedenis van Ajax een beetje bestudeert dan weet je dat het met Ajax altijd weer goed komt.
2 -2
Juichtoon
Dan vergeet je een constante factor daarin. Ene Johan uit Betondorp.
0 0
Web
Die kennen ze echt niet.
0 -2
M.Olsen
Die 4-1 tegen AGOVV hahaha #lifechanging
0 0
Mokum<3destad
Klopt, het is maar hoe hoog je de lat legt. Ik doelde meer op het huidige bestuur en beleid incl. Ten Hag. Heb het bericht aangepast.
1 -1
Mokum<3destad
Bestuur moet oprotten! Onvolwassen mannen die constant in de clinch liggen! Het is niet te filmen dit, f*cking bizar dat het altijd weer fout gaat. Nog in de media geprobeerd om ons te doen laten geloven alsof er niks aan de hand was en Bosz een mooie stap kon maken. Bosz heeft zich keurig gedragen naar de club toe, aangezien hij nu pas naar buiten toetreed met zijn verhaal!
26 -3
Rujar
Achteraf gezien had Ajax had hem makkelijk aan zijn contract kunnen houden. Jammer dat 'team Keizer' de boel heeft verpest
2 0
Bjarkos
Beste coach die ik bewust heb meegemaakt. Eeuwig zonde.. Ajax - Lyon was magisch.
30 0
Nosky
Ik was in het stadion, het was zo onwerkelijk.
Die eens zozeer het spel of de tegenstander, maar gewoon het feit dat je in je achterhoofd hebt dat je een Europese halve finale speelt en een mega stap naar die finale aan het zetten bent.

Was er ook bij toen Ajax thuis tegen Barca speelde. Was ook fantastisch. Verder heb ik al jaren een seizoenkaart. Maar de wedstrijd tegen Lyon, dat is echt het meeste geniale wat ik in die ArenA heb meegemaakt.
Als ik nu kan tekenen voor 10 jaar geen kampioen, maar in die tien jaar wel 10 halve finales op die manier, teken ik daarvoor.
24 0
Bjarkos
Dat er op basis van die wedstrijd geen 75 miljoen op Ziyech is geboden door Spurs is mij een raadsel! :)
20 0
michaellaudrup
Wel of geen prijs, het was een heerlijk seizoen sinds al die jaren ergernis en armoede.
20 0
Ajax27
Absoluut vermaakt dat jaar met Bosz, geweldige roadtrip naar Stockholm gehad, zal ik nooit vergeten. Maaaaarrr.... wat een LULKOEK dat ie het liefst bij Ajax was gebleven. Dortmund is Dortmund, zo'n kans krijg je misschien 1 keer als trainer zijnde, en die heeft ie gewoon gegrepen. Daarbij optellend dat het salaris waarschijnlijk stukken beter was, was het gewoon een mooie ervaring voor 'm. Jammer dat z'n ene speelwijze snel werd doorzien en, hij flink door de mand zakte en net als bij Ajax te koppig is om z'n speelwijze tijdens een wedstrijd aan te passen. Dat is zijn grote verbeterpunt. Verder, heerlijk vermaakt met een hoop mooie wedstrijden.
3 -2
Watkennytetediegast
wat had ie moeten aanpassen aan zijn speelwijze dan volgens jou?
1 0
Restored
Natuurlijk niet helemaal waar dit, Bosz kreeg een aanbieding om een van de mooiste clubs van Duitsland te trainen voor 4m per jaar en toen was hij opeens weg. Blijf er echter bij dat onder Bosz het beste voetbal werd gespeeld, zou hem graag zien als vervanger van ten hag...
0 0
AJAIXIXIXI
Mag altijd nog terugkomen hoor.
36 -1
mcatarinob
Het is voor mij nog steeds onbegrijpelijk waarom Bosz is/moest vertrekken. Uitgezonderd de periode onder Michels, heb ik ze nog nooit zo goed/mooi zien spelen.
6 -4
niquedegraaff
Het is voor mij ook onbegrijpelijk dat die lamlullen bij Ajax niet kunnen toegeven aan hun fouten en Bosz gewoon opnieuw gevraagd hebben in December. Dat zegt ook wel een hoop.
0 0
michaellaudrup
Moet je aan Bergkamp en Flappie vragen. Bosz legt namelijk precies de vinger op de zere plek.
1 -1
Ozymandias
Hahaha, je zou voor grap eens de berichten onder alle AS wedstrijdverslagen doorlezen. De meeste wedstrijden werd er vooral veel gezeurd. Zeker over de slechte eerste helften die Ajax vaak speelde, over een Klaassen die zich verstopte, over een Younes die zich steeds maar dood liep, over Traoré die van alles fout deed, etc., etc.. Ajax heeft in meerdere periodes veel leuker voetbal gespeeld dan het seizoen onder Bosz. Af en toe speelde ze echt geweldig maar er zaten ook veel saaie wedstrijden tussen. Laten we nou niet doen alsof het allemaal zo geweldig was.
4 -4
Web
Ja klopt, ik begrijp er ook helemaal niets van
Weet je wat je dan krijgt, iedereen heeft gezien dat Ajax onder Bosz ook soms heel goed was, maar hij word zo enorm vereert hier, dat je dan het tegen overgestelde krijgt.

Ga jij maar lekker naar Frank beton kijken.
Net alsof Frank niet leuk speelde met Verthongen, Aldewereld, Eriksen, Anita, Blind ( mede door de Boer weer op een hoog niveau bij Ajax)

Ik ben geïnspireerd door Bosz, die heeft mij gebracht waar ik nu sta ( best eng en zweverig ook nog) als of er geen beter trainers zijn en waren.
0 -3
godenzonenssuper
Klaassen verstopte zich inderdaad ja
Heeft hij ook volgehouden t/m de EL finale.
Had Bosz zich maar niks aangetrokken
van die sentimenten rond Klaassen, en Nouri of frenkie naast Ziyech gezet.
2 -2
Ozymandias
Inderdaad, Klaassen verstopte zich maar Bosz was gek op hem. Dat toont dus aan dat ik gelijk heb dat niet alles onder Bosz zo geweldig was al veel mensen hier op AS nu door voorkomen. Vd Beek verstopt zich een stuk minder maar Ten Hag krijgt meer kritiek op diens rol dan Bosz kreeg voor de rol van Klaassen.
1 -2
Web
Dan heb jij het niet gevolgd, Bosz heeft meerdere malen aangegeven dat Klaassen de eerste speler is die hij op het wedstrijd formulier zet. Geld trouwens ook voor Cruijff. In het verleden met types, als Wouters, Scholten, Schoenaker, Neeskens. Johan wou altijd dat type in zijn ploeg
1 -2
M.Olsen
Balans is cruciaal. Dat zie je nu ook. Teveel voetballers op het middenveld waardoor Ziyech gewoon de beste verdedigende middenvelder is. Eigelijk moeten we zoon(goed voetballende) klootzak op de plek van Schonen hebben. Het liefst een zuid amerikaan of oostblokker. Die kunnen dat echt goed.
1 -2
Redrum
Dat is nou juist zo vermoeiend aan dit hele gezeik. Het lijkt er sterk op dat alleen de thuiswedstrijden in de EL zijn blijven hangen bij de supporters. En laten we eerlijk wezen, met zo'n fabelachtige sfeer in het stadion wordt het voetbal vanzelf beter. Er zijn zoveel slechte wedstrijden gespeeld onder Bosz en ook hij zat regelmatig te goochelen met opstellingen. Daarnaast ben ik de finale ook echt nog niet vergeten. Gister stond meneer weer in de studio even te vertellen hoe Marseille het moest doen, want er lag genoeg ruimte en blablabla. Dan denk ik ja lul, wist je dat vorig jaar ook maar zo goed, want toen veranderde er werkelijk tijdens de wedstrijd helemaal niets aan het spel van Ajax.
2 -5
Web
Dat hoor je niet van zijn vriendjes. Ja echt de eerste beste wedstrijd kansloos. Maar dat zagen wij dit jaar ook in de CL met Dortmund, vierde in de poule. Beetje nivaue en hij weet het niet meer. De slechte prestatie in de CL van Dortmund in de geschiedenis. Hoor je ze niet over.

Er zij zelfs iemand, net Porno als je hem hoort spreken.

En wat genieten zoals hij over Sanchez met Dolberg praat.
Als of dat iets nieuws is, spelers onder weerstand laten trainen.
1 -3
EVH
"zij"??

Wauww

Sufferd
1 0
godenzonenssuper
Nee hij had naar jouw held Frank moeten kijken die tegen de Graafschap El ghazi ballen liet doorkoppen waar vd hoorn achteraan moest nadat hij Milik wisselde.

“Plan B” was dat toch?
4 0
Web
Zie wel dat bedoel ik nou.
Net alsof Frank de eerste jaren niet goed speelde.
Laatste jaren was niet om aan te zien.
Waarom de min puntjes van Frank en niet de plus puntjes?
2 -1
Nosky
Dat Plan B gelul komt me ook de strot uit.

Als Plan A goed is, heb je geen Plan B nodig.

Plan A bracht ons op 81 punten in de ED en een EL finale.
Me dunkt, dat je dan een prima plan A hebt.

Plan A, B, C, en "v/dHoorn in de spits" hebben de afgelopen jaren aanzienlijk minder gebracht.
3 -1
godenzonenssuper
Komt door Ronald Koeman die dat ooit een keer riep bij studio voetbal waarna alle “realisme” predikers dat gebral over plan b ook snel hijgerig zijn gaan overnemen.
1 0
Web
Kwam in Dortmund wel anders uit niet?
Handig als je meerdere systemen kan spelen
0 -2
EVH
Bij Inter en Palace is ook het 1 en ander niet goed gegaan met jouw maatje.

Sufferd.
1 -1
Nosky
En vervolgens zeiken als Ten Hag zich instelt op de tegenstander. Want dan predikt iedereen hier "Ajax moet uitgaan van eigen kracht".

Meerdere systemen staat vrijwel synoniem voor aanpassen.

Eerst plan A tot in perfectie kunnen uitvoeren. Dan kun je altijd kijken voor een back-up plan. Maar dat doe je niet in een enkel seizoen.
3 0
Web
Zeik ik op Ten Hag.
Die is tactisch veel sterker dan Bosz
1 -4
EVH
Hihihihihi... sufferd
0 0
Turbo
Haha gebasseerd op?
2 -1
Nosky
Op kortzichtigheid waarschijnlijk, want de reacties zitten er vol mee.
0 -1
Web
Had hij zijn strijdplan wel aangepast aan zijn spelers bij Dortmund. Had hij er nu jog gezeten.
Bosz speelt altijd hetzelfde, of je nou bij Herecles of Dortmund traint. Zo werkt het niet
1 -1
M.Olsen
Dat Man U ons voor lul zetten terwijl iedereen al jaren aan zag komen hoe ze zouden spelen
1 -1
Turbo
En dat toont aan dat ten Hag tactisch beter is dan Bosz?
0 0
nicholas87
Onder van gaal misschien?
2 -1
Bjorn
Zodra de huidige directie weg is zie ik geen reden meer waarom Bosz niet z.s.m. terugkeert.

Helaas zie ik het onder deze directie niet gebeuren. Ego's en gezichtsverlies.
7 -2
Ozymandias
Met deze directie heeft Ajax een veel grotere kans hem terug te halen dan als zij vertrekken en Henrichs hun opvolgers heeft gekozen.
4 0
Bjorn
Jawel, maar Sar gaat dat niet doen nadat ze hem eerst hebben weggestuurd. Marc uiteraard wel.
1 0
Ozymandias
Ik denk dat Vd Sar het eerder zal doen dan zijn door Henrichs uitgekozen opvolger (die waarschijnlijk uit de Van Gaal hoek zal komen).
0 -1
Joodhannus73
Trots opzij zetten en Bosz een meerjarig contract aanbieden. Met Ten Hag gaat het toch niet veel worden. Haal je Bosz binnen, dan is Dolberg ook blij en wie weet blijft Onana nog wel een jaartje? En na een wedstrijd kan ik dan ook weer eens een normaal en oprecht wedstrijdverslag horen. In normaal Nederlands. Kom op, Bosz hoort gewoon bij Ajax. Is vrijwel geen betere voor ons te krijgen op dit moment. Geef hem volmachten. Dan geloof ik in de tandem Overmars-Bosz. Hij gaat niet nog een keer vroegtijdig naar een topclub. Voor Ajax goed als iemand minimaal 4-5 jaar blijft. Dan kan je in de Nederlandse competitie een serie neerzetten. Kunnen we langzaam omhoog krabbelen. Anders wordt het wederom een verloren seizoen...
7 -3
Bky
Volgende bericht moet zijn:

Bosz: 'Het liefst keer ik terug bij Ajax'.
20 -3
Nosky
Jup.

Het valt me tegen dat die vraag nergens gesteld wordt, of ie ooit nog bij Ajax zou willen werken. Althans, ik heb de vraag niet voorbij zien komen.
6 0
jariafca020
Ik heb me nooit zo vermaakt met Ajax als het seizoen met Bosz (ben slechts 19 jaartjes jong). Ik hoop van harte dat hij op de een of andere manier terug kan keren bij onze mooie club. Geen prijs, maar wel het beste Ajax dat ik bewust heb meegemaakt. Samen met mijn vader staan schreeuwen van genot tijdens de wedstrijden in de Europa League. Blijft pijnlijk om te zien hoe ver de club weer is teruggevallen in een jaar tijd.
4 -1
Redrum
Ja dit soort dingen kan je makkelijk roepen, maar dit zegt helemaal niks. Er zijn slechts een aantal feiten bekend met betrekking tot zijn vertrek en dat is dat hij vlak voor zijn vertrek nog aangaf de selectie graag intact te willen houden, dat hij binnen een paar dagen nadat Dortmund aanklopte daar getekend had en dat toen hij tekende bij Ajax al bekend was dat Ajax zelf de staf samen zou stellen. De rest is pure speculatie gebaseerd op dingen die er wel of niet gezegd zijn. Als ik objectief naar de situatie kijk dan lijkt mij het meest logische scenario dat Peter Bosz de kans om een grote club in een grotere competitie te gaan trainen simpelweg niet kon laten liggen. Als je er logisch over nadenkt is het nogal vreemd om te concluderen dat Bosz is weggejaagd door Ajax. Weggejaagd naar een club in een grotere competitie voor een VEEL beter salaris. Klinkt redelijk onwaarschijnlijk, zeker als je daar bij bedenkt dat er voor zijn vertrek geen enkele signalen waren dat er onenigheid was tussen Bosz en Ajax. Alles leek koek en ei en iedereen leek trots op een mooi seizoen. Totdat Dortmund met een grote zak geld op de stoep stond.. Als ik het als Ajax-fan bekijk dan zegt mijn gevoel zelfs dat Peter Bosz ons keihard genaaid heeft door een vies spelletje te spelen waardoor de schuld bij Ajax kwam te liggen in de ogen van het publiek en hij zelf niet als ordinaire geldwolf en onbetrouwbaar mannetje te boek zou komen te staan. Als je het als Peter Bosz-fan bekijkt dan vind je waarschijnlijk dat Ajax hem naar de uitgang heeft geduwd. Maar dan snap ik alleen niet, waarom zou je als Ajax-fan een fan van Bosz zijn? Ik heb het idee dat het beeld van zijn tijd bij Ajax iets te veel geromantiseerd wordt in de herinnering van veel supporters. Zo goed was het allemaal niet hoor. Ik kan echt geen enkele goeie uitwedstrijd onder zijn leiding bedenken en ook lang niet alle thuiswedstrijden waren genieten. Daarnaast, je bent toch fan van Ajax? Dan lijkt het mij logischer dat je de kant van Ajax kiest in deze kwestie en niet die van een passant die ons toevallig met een paar leuke wedstrijdjes weer wat plezier heeft gegeven.
9 -5
michaellaudrup
Niet de Ajax kant van Bergramp Spijkerman en Flappie.
0 0
3*stars*3
Was wel een groot verschil met de thuis en uitwedstrijden idd.
Ook complimenten aan de Ajax fans want vorig seizoen gaven aantal spelers in verschillende interviews aan, dat het publiek hun kracht gaf.
Dieptepunt en grootste fout van Bosz, vond ik eigenlijk niet die verloren EL finale maar dat hij na zware pot tegen Schalke uit, gewoon weer koos voor dezelfde jongens in Eindhoven...

Over vertrek van Bosz verschillen de meningen maar ik blijf erbij dat hij het heel sneaky heeft gespeeld.
Reactie van Onana, na vertrek van Bosz zegt veel maar ook dat hij in 2 jaar, maar bleef clubhoppen en telkens financieel/sportief hogerop ging.
Maar zoals je zegt, om niet afgeschilderd te worden als geldwolf, is het handiger om Ajax de schuld te geven.

Prima trainer voor Ajax en nog steeds maar Bosz denkt vooral aan Bosz en Krüzen.
Jammer want hij kon met Ajax mooie stappen zetten maar in plaatst daarvan was het voor Ajax en Bosz een drama 17/18.

Ik heb wel genoten van 2e seizoenshelft en was ervan overtuigd dat we minimaal met 1 prijs zouden eindigen.
Daar leek het ook lange tijd op en Ajax verdiende het gewoon.
1 -1
Nosky
Toen Bosz halverwegen wegging bij Vitesse, en daarna Maccabi achter zich liet, heeft hij dat met een open agenda gedaan. Niks geen conflict gecreeerd ofzo.

Bij Ajax was er wel sprake van een conflict.
Denk je niet dat Bosz gewoon eerlijk was geweest als de zaken anders hadden gelegen? Ik zie niet waarom hij in dit geval dan wel een spelletje zou moeten spelen, als hij dat eerder ook niet heeft gedaan.
1 0
3*stars*3
Omdat je niet kan blijven maken om te blijven hoppen.
In 1 seizoen 2 clubs (Vitesse en Mavvabi), 1 jaar Ajax en dan gelijk naar Dortmund.

Zeker niet als je zegt tegen spelers om te blijven en bouwen aan iets moois maar dan als 1e vertrekt.

Nogmaals, ik vond hem de juiste man voor Ajax en vond vanaf begin dat zijn verleden bij Fey, niets te maken had met zijn kwaliteiten als trainer en dat hij tijd verdiende, na die matige voorbereiding en Rostov.
Niets tegen de trainer Bosz maar als mens is hij imo gewoon niet te vertrouwen.
0 -1
Nosky
Van wie mag je niet bijven hoppen dan?
Advocaat doet niet anders. En is er nog eerlijk over ook.
1 0
3*stars*3
Ja, tuurlijk kan je blijven hoppen van club naar club maar dat was gewoon een opvallende patroon.
Dan kies je gewoon voor jezelf en ik denk gewoon dat het hem heel goed uitkwam, om over te stappen en het af te schuiven op Ajax.

Ja Dick, dat is gewoon een geldwolf 1e klasse, die ff een klein boterham ophaalt in Spangen en later weer doorgaat maar Dick doet dal al meer dan 20 jaar.

Hé maar zoals ik zei, meningen verschillen over Bosz en daar is een forum voor.
Jij hebt er jouw mening over en ik de mijne, no problem.
Er lopen al teveel ja-knikkers die zelf geen mening hebben of mensen maar na blijven praten of dapper minnen en niet discussiëren...
0 0
Nosky
Helemaal eens.
0 0
HeavenlyDivine
Ik weet niet waarom het zo zwart-wit moet zijn
Bosz is naar de uitgang geduwd óf Bosz heeft ons keihard genaaid?
1 0
Nosky
Het feit dat Bergkamp en Spijkerman zijn weggestuurd, pleit behoorlijk voor Bosz, in die zin of het waar is wat hij beweerd.

Jarenlang geen enkele progressie binnen Ajax. Bosz komt en ineens is er een enorme progressie, gekoppeld aan dat wat ook al jaren geroepen wordt; Europees succes.

Bosz vertrekt vervolgens na een conflict. En al de progressie van dat seizoen is in minder dan enkele maanden vervlogen.

Als het conflict dan met name te maken heeft met de verhoudingen onderling (Bosz/Bergkamp/Spijkerman), en in de winterstop worden deze lui weggestuurd, met motivatie als "progressie / ontwikkeling", toont dat het gelijk van Bosz aan. Dié heren hebben dus de progressie aantoonbaar in de weg gezeten. (dat schijnt overigens ook een ander licht op de prestaties van De Boer).

Ik geloof er nog steeds - en alleen maar sterker - in dat Bosz bij Ajax had gebleven als de directie zijn kant had gekozen.

En dat gelul over passanten moet ook eens ophouden. A) dat wordt totaal verkeerd toegepast als argument, en B) end of the day is iedereen, echt iedereen een passant binnen welke voetbalclub dan ook.
Nou vooruit, één iemand niet: Cruijff. En laat nou net Bosz van alle trainers in Nederland het meest dicht bij Cruijff staan, qua filosofie.
4 -1
Web
Helemaal mee eens.
0 -1
Puurvoetbal
Ben het dit keer helemaal eens met Redrum. Muv een enkel thuiswedstrijdje, vorig seizoen, heel veel slechte en matige wedstrijden gezien. Bosz en Ajax hadden gewoon een beetje geluk in de EL. Het voetbal vorig seizoen was niet zoveel beter dan dit seizoen.
1 -5
Nosky
Dit seizoen en de seizoenen voor Bosz waren er echter nog veel meer matige wedstijden. Dat is het punt.

En de hoogtepunten onder Bosz, die waren dan weer van een subliem niveau. Mocht je de wedstrijden tegen Feyenoord, Lyon, Schalke nog kunnen herinneren. Maar er waren er nog veel meer, ook in de ArenA tegen bijvoorbeeld PEC en NEC was het genieten geblazen.
1 0
Puurvoetbal
Dat seizoen zijn er, geloof ik, 53 officiele wedstrijden gespeeld. De vijf die jij goed noemt waren dat zeker. Je kunt toch eenvoudigweg niet staande houden dat Ajax een goed voetballend seizoen achter de rug heeft gehad onder Bosz.
0 -4
Turbo
Jawel, eenvoudig zelfs. Eerste Europese finale in 21 jaar gecombineerd met een puntenaantal dat - ik meen - 3 of 4 keer is nagedaan in de laatste 20 jaar. Dat Ajax wereldwijd lof kreeg voor de manier van voetballen in Europese wedstrijden en Ajax records brak mbt het creëren van kansen in een Europese halve finale doet de rest.

Dat Ajax qua resultaat én voetbal een goed seizoen had is juist ontzettend eenvoudig aan te tonen. Dat is ook de reden waarom de helft hier uit hun panty schiet als het voorbij komt.

Ajax-Lyon, Lyon-Ajax, Ajax-Schalke, Ajax-Kopenhagen, Ajax-Celta, Ajax-Panathinaikos, Luik-Ajax, Ajax-Feyenoord, Ajax-PSV, Ajax-Heerenveen, Ajax-NEC, Ajax-AZ, NEC-Ajax, Ajax-GAE, Ajax-Willem II. Allemaal wedstrijden van hoog niveau die leuk waren om naar te kijken met goed voetbal. Zijn er stuk meer dan 5 he?
5 0
Nosky
NIET?

Wat slikt jij allemaal. Of beter gezegd, wat ben je vergeten te slikken?

Noem één seizoen van de laatste 10 jaar waar Ajax een voetballend beter* seizoen had dan onder Bosz.

(* kampioenschap als argument uitgesloten. Die werden behaald met minder punten dan het seizoen onder Bosz en met name door gebrek aan concurrentie).
2 0
Puurvoetbal
Probeer eens, zonder modder te gooien, te discusieren.

Van de laatste 10 jaar was het Bosz-jaar voetballend het beste jaar. Maar die jaren ervoor waren voetballend (we kijken niet naar resultaat) erbarmelijk. Het Bosz-jaar vond ik alles bij elkaar voetballend redelijk, maar zeker niet goed !
0 0
Nosky
Als je al mijn reacties op dit forum nagaat, zul je zien dat ik nooit met modder smijt en altijd inhoudelijk en met argumenten/motivaite probeer te reageren.

Maar een stelling deponeren als zijnde dat Ajax onder Bosz geen goed voetballend seizoen achter de rug had - met in ogenschouw nemende de seizoenen er voor en erna én het algehele Nederlandse niveau/prestaties - vind ik simpelweg ridicuul.

Als je zo'n stelling deponeert, mag je hem zelf ondernouwen in plaats van mij hem te laten ontrachten. Dus ik kaats de bal dan gewoon terug. Maar ik zie dat Turbo jouw stelling aardig ontkracht heeft (zeg maar, volledig). Zelf draai je ook al een stukje bij.

Wat is redelijk, wat is goed? Alles wat je beoordeeld, doe je altijd op basis van referentiekaders. Dus wat is jouw referentiekader als je vindt dat het seizoen onder Bosz 'redelijk' was, maar niet 'goed'? Terwijl je zelf al aangeeft dat het het beste jaar van de afgelopen tien jaar was...
0 0
Restored
Geluk dwing je af he, thuis hadden we 6 - 0 van Schalke kunnen winnen en er is een reden dat de spelers er in Gelsenkirchen er nog vol voor gingen in de 115e minuut terwijl de spelers van Schalke op hun tandvlees liepen...
3 -1
Nosky
Zowel bij Schalke uit als bij Lyon uit, was het helemaal niet zo slecht. Maar twee snelle tegendoelpunten op ongelukkige momenten veranderen de balans en verhoudingen in een wedstrijd.
Dus die 'moeilijke' en/of 'slechte' uitwedstrijden moeten met iets meer nuance benaderd worden.
2 0
Puurvoetbal
Helemaal met jou eens ; dat waren idd topwedstijden.
0 -1
Turbo
Jij hebt hier eerder al aangegeven niet voor Ajax te zijn. Waarom je hier nog steeds bent en vrolijk doorgaat met doen alsof je wél voor Ajax bent is mij een raadsel.
4 0
Puurvoetbal
Geheel juist. Ben niet specifiek voor, maar ook niet specifiek tegen elke willekeurige club.

Sympathie voor veel clubs met ieder hun eigen specifieke aanhang en cultuuruitingen.

Als SC Amersfoort nog had bestaan, had ik waarschijnlijk een lichte voorkeur voor die club gehad.
0 -3
Turbo
Leuk voor je, maar daardoor zijn je woorden niks waard. De afgunst druipt er namelijk vanaf.

Dat je zogenaamd onafhankelijk bent is overigens flauwekul. Daarvoor ben je net iets te vaak negatief richting Ajax en te vaak positief richting onze concurrentie.
2 0
Puurvoetbal
Assumption is the mother of all fuck ups !
0 -2
Turbo
Ik hoef de naam van je moeder niet te weten, heb simpelweg liever dat je ergens anders gaat trollen.
1 0
Puurvoetbal
Helemaal goed man, mag jij allemaal vinden, maar ik blijf hier lekker kritisch. Ik kan helaas geen rekening met jou houden.

Ben allergisch voor roze wolken nl.
0 -1
Turbo
Behalve als die roze wolken boven een stad die niet Amsterdam is zweven. Als je nou inhoudelijk nog iets te vertellen had, maar nee.
0 0
trainerdv
Tsja, Bosz staat tegenwoordig op een voetstuk bij diegenen die hem eerst hier niet wouden zien. Voor mij is het geen heilige, maar gewoon één van de velen in een lange rij trainers die zonder prijs onze club verlaat.
3 -9
RedFeather
Ergens daar tussen lijkt me het meest realistisch.
Hij heeft charisma, visie en veel punten gepakt: nationaal en internationaal.
Zijn probleem is dat hij geen prijs pakte. Deels pech (supercup Duitsland), deels omstandigheden (ED verloren vanwege Europese avontuur), deels instelling (verandert niets in de tactiek bij finales).
Meest belangrijk is dat ik bijna iedere wedstrijd heb genoten.
Hij speelt hoe Ajax moet spelen. Daaraan is resultaat ondergeschikt.
Je kunt hem toch niet gelijkstellen aan Marcel Keizer..
2 -1
Stroeve
Ik begrijp die teleurstelling ergens wel, maar had je het vorige Europese seizoen willen ruilen voor een landskampioenschap dan, of een KNVB-beker? Het zat Feyenoord ook gewoon heel erg mee.
1 0
Stroeve
Dit kan de belangrijkste transfer van de zomer worden, Marc. Kom op.
3 0
Nosky
Exact dit schreef ik in de zomer van 2016, nadat Frank de Boer vertrok.
Dat de nieuwe trainer de belangrijkste transfer zou worden. Nou, dat hebben we gezien.

Jongejonge, dat Van der Sar niet gewoon een half jaar eerder de beslissing had kunnen nemen om Bergkamp en Spijkerman te lozen. Want ik ben ervan overtuigd dat Bosz was gebleven. Dan had afgelopen seizoen er toch zo anders uit gezien.

Voor mij hoeft Bosz nu niet te komen. Laat Ten Hag maar de kans krijgen, ik heb er ergens toch wel vertrouwen in en zie liever even een periode van (bestuurlijke) stabiliteit bij Ajax. Maar mocht er weer eens sprake staan van een nieuwe trainer, zou Bosz ten alle tijden bovenaan de lijst moeten staan.
Hij volgt de filosofie die Ajax zegt te willen volgen en heeft laten zien dat aan resultaat te kunnen koppelen. En voor de genen die een Europese finale niet als resultaat zien na 20 jaar droogte, ik zie dat wel zo.
2 -1
Ozymandias
Ik hoop natuurlijk dat Ten Hag nog een paar jaar bij Ajax hoofdtrainer is (aangezien dat zou betekenen dat Ajax goed zou presteren aangezien hij anders wordt ontslagen) maar zie Bosz graag als zijn toekomstige opvolger.
1 -4
Suarez16_
Maar 3 miljoen per jaar bij een Duitse topclub zag er toch mooier uit een jaar geleden.
7 -5
Quattroporte
Wat een ontzettend hypocriet gelul. Laat deze farizeeër ver weg blijven van onze club.
8 -18
godenzonenssuper
He kijk, een “Zeg nee tegen Peter B” hooligan!
3 0
M.Olsen
Want jij klaagde niet toen we 5 punten achter stonden op 010. Droeftoeter. PB was ook gewoon drama in de competitie, en lucky in de EL
0 -1
godenzonenssuper
Nee ik niet nee.
Bosz speelde namelijk toen grotendeels met frankie’s non voetballers.

En inderdaad heel lucky tegen Schalke en Lyon met in totaal 15 gemiste kansen.
Ga daar maar eens over nadenken “droeftoeter”.
0 0
geendagsvlieg
De vijf punten die Ajax liet liggen eind december tegen Twente en PSV was toch grotendeels met de basis van de 2e seizoenshelft.

En dit waren twee uitgeruste elftallen, de 2e keus speelde doordeweeks tegen Standaard en Cambuur.
0 0
mvdk
Wat staat een overgang dan nog in de weg? Wij als supporters schreeuwen altijd al, dus dan moet er eens een statement in het stadion gemaakt worden! Bergkamp is weg, dus die kan niet meer dwars liggen. Waar een wil is is een weg.
10 -2
geendagsvlieg
Wat dacht je van die 4 miljoen die Peter nog steeds toucheert in Duitsland?
6 -5
Ferd
Waar haal je die onzin vandaan? Ontslagen, contract afgekocht, klaar
2 0
mvdk
Inderdaad, hij kan direct beginnen. En als je met Ten Hag zit kun je Ten Hag altijd assistent maken. Dat deed hij in het verleden goed.
0 0
AFCA.
Iedere keer als ik een push bericht van Voetbalzone krijg hoop ik te lezen dat Ten Hag weg is en Bosz terug komt.
7 -8
AFCA.
Als je hem zo hoort praten heb ik het idee dat hij helemaal geen wrok richting Ajax heeft. Ik denk zeker dat hij binnen te halen is als je gewoon excuses maakt en hem meer vrijheid geeft.
8 -2
Quattroporte
Ajax excuses maken?? Waarvoor dan?
4 -6
AFCA.
Van der Sar misschien? Dat hij voor zijn vriendjes koos ipv een geweldige trainer die het fantastisch had gedaan met echt Ajax voetbal? En dat achteraf bleek dat vd Sar er flink naast zat?
2 -2
Bocarra
Het liefst was hij bij Ajax gebleven. Maar omdat Ajax op dat moment geen afscheid wou nemen van Spijkerman en Bergkamp was er binnen het TH geen meerderheid te vinden. Weliswaar vond hij Overmars aan zijn zijde maar de rest wou niet van wijken weten. Los hiervan was de hele grote zak met geld natuurlijk ook wel lekker. De rest is geschiedenis. Bergkamp drukte zijn vriend Kiezer door de strot van het TH en het volgende conflict was geboren. Door het Nouri drama en de manier waarop keizer de trainer werd maakte hem kansloos toen bleek dat Ajax al in de eerste seizoenshelft voor 3 prijzen was uitgeschakeld.
2 -4
geendagsvlieg
Spijkerman zou naar Jong Ajax gaan.
1 0
Web
Klopt, en Maas zou hij daar voor meenemen.
0 -1
AFCAMM
Het is een naïeve gedachte, maar het liefst zou ik willen dat ze hem op de één of andere manier weer terug weten te halen, desnoods met een carte blanche, omdat hij ons niet alleen het voetbal teruggaf dat we willen, maar ook omdat het zou betekenen dat de ‘grote mannen’ van Ajax hun fouten inzien, en vooral ook willen corrigeren.
6 -6
RedFeather
Ik lees dit echt met pijn in mijn hart.
11 -1
jariafca020
Aankomende winter maar weer binnen halen dan. Professor Ten Hag houdt het niet langer vol denk ik.
7 -10
Mauroafca
Met dit bestuur gaat dat natuurlijk niet gebeuren. We zullen hier maar mee moeten leren leven.
2 -3
Joel_en_Ajax
Baas
7 -4
mallerd
Onzin, makkelijk praten achteraf.
12 -16
Heiko
Precies. Nu het buitenlandse avontuur is mislukt is het makkelijk praten. Had hij moeten zeggen toen Dortmund met een flinke zak geld kwam
8 -11