'Niet de snelste, compenseer veel met inzicht'

BVeenstra, 05-05-2018 om 12:10, 11790 views, Ajax.nl |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Ajax-middenvelder Lasse Schöne maakt zich nog niet druk om het verlengen van zijn contract. De Deen heeft in Amsterdam nog een contract tot 2019, al wordt hem vaak gevraagd wanneer hij zijn contract eens gaat verlengen tot de zomer van 2020.

'Ik heb nu nog een contract tot de zomer van 2019. Dat is nog best ver weg', zegt Schöne op Ajax.nl in de nieuwe rugnummerrubriek. 'Er zit voor mij hopelijk een WK tussen, daarna nog een vol seizoen Ajax. Natuurlijk moet een nieuw contract niet op de laatste moment aankomen, maar ik heb inmiddels de leeftijd bereikt dat ik daarover niet meer loop te stressen.'

Schöne speelde in zijn eerste jaren bij Ajax vaak als 'tien' of als rechtsbuiten, maar de laatste twee seizoenen speelt hij als controlerende middenvelder op 'zes'. 'Het bevalt uitstekend en ik denk dat ik het goed invul. Een jonge jongen kan zeker ook op zes uit de voeten, maar het scheelt dat ik ervaring heb natuurlijk. Ik ben niet de snelste, maar compenseer veel met mijn inzicht. Ik zie veel voordat het gebeurt. Ook bij Denemarken sta ik nu op zes, maar als het moet kunnen ze me nog altijd een plek naar voren duwen.'

Het hele interview met Schöne is te lezen op de officiële website van Ajax.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is vanaf nu officieel verkrijgbaar in de fanshop van Ajax! Ook is de nieuwe trainingslijn gelanceerd.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Het functioneren van Schone op 6 is imo geen hogere wiskunde. Heeft Ajax veel druk naar voren en speelt het overwegend op de helft van de tegenstander dan kan Schone het prima invullen. In een ander scenario krijgt hij het altijd zwaar.
Was een sleutelfiguur in de spelontwikkeling vorig seizoen, maar liep wel op zn tandvlees tegen het einde. Kort achter de eerste inspeelbal, dan is hij op zn best.
Een technische slimme voetballer met een uitstekende trap, maar door zwakke startsnelheid, reactionair vermogen, en algemene snelheid kan Schone op welke positie dan ook ook verzuipen.
Verdiend imo verder veel respect deze sympathieke Deen. Mij iets te vaak weggezet als iemand die alleen vrije trappen kan nemen..
Ik denk dat Ajax zeker een alternatief moet proberen voor de basis, maar van mij mag Schone zeker zn contract uitdienen.
4 0
kaashaas
Ik lasse een topper tussen die jonkies
0 0
NouridolbergNeres34
Schone kan niet meer als basisspeler, kan het allemaal niet meer belopen. volgend seizoen als 12e man gebruiken.
4 0
martin1234
En schopt hij er alsnog een paar hele belangrijke vrije trappen in, lijkt me een goed plan.
0 0
michaellaudrup
Echte topper vaak onderschat,denk wel dat zijn houdbaarheidsdatum verstreken is. hij word ook steeds trager aan de bal,maar wat mij betreft kan je hem voor de bank nog prima gebruiken.
1 0
TvdH
sympathieke vent maar hij kan echt niet meer, al jaren niet meer zelfs. Als Ajax goed speelt is hij vaak de zwakste
2 0
10Sneijder10
Zeker van waarde geweest de afgelopen jaren. Maar is nu gewoon niet meer goed genoeg. Na 20 minuten loopt hij erbij alsof hij de marathon van New York heeft gelopen. Dat is niet erg maar je moet wel het punt herkennen waarop je moet doorselecteren.
3 0
Jeugdtrainer
Veel betere nummer 6 dan Frenkie.
0 -1
Vlieske
Inzicht om zijn been terug te trekken heeft die wel .
2 -4
koppendicht
Schone had nooit basisspeler moeten worden. Vind dat ie schromelijk tekortkomt. Leuke techniek, maar brengt geen power, en ik vind hem ook qua leiderschap in het veld niet opvallen. Tel daarbij op het gebrek aan snelheid, en schone had allang op de bank moeten zitten.
6 -3
michaellaudrup
Ligt ook aan de trainer niet alleen aan de speler, Bosz gebruikte hem waar hij het meest tot zijn recht kwam.
0 0
ajaxinho
Elke basisspeler moet vervangen worden als dat nodig is.
Dat is te weinig gebeurd in geval van Schöne.

Keizer durfde het nog een tijdje aan met Frenkie.
Maar dat ging niet helemaal lekker.

Ik vind het ook tijd om hem te verlossen van die positie.
Koop Nige/Anita/Blind voor 6 en schuif Schöne door.
0 0
Adam24
Ik vind dat hij ontzettend veel voetbal brengt en dat dit vooral opvalt wanneer hij niet meespeelt. Onderschatte speler. Top techniek en dito inzicht, wendbaarheid en snelheid inderdaad wat minder maar hij brengt echt veel meer dan een paar goede brije trappen.
4 -5
Gregoboy
Helemaal mee eens! Schone is ondergewaardeerd. Dat merk je meteen als hij niet speelt. valt misschien minder op omdat Donny zo goed zijn weg kan vinden op het middenveld maar zonder deze 2 zijn we een stuk minder.
0 -1
Daneman
kunt ook anders bekijken. Stel dat jongere jongens niet op CVM positie dienen te staan omdat juist op de plek ervaring en power en sluwheid en taktiek en mannelijkheid een must is, en uitsraling ook een beetje. Dan zou daar qua leeftijd alleen Schone kunnen staan. Laat die een grote hoeveelheid verdedigende kwaliteiten missen. Ajax mist o.a. verdedigende kwaliteiten op het middenveld. Dat kwam akelig duidelijk tegen PSV. de ligt en ik geloof Wober konden de aanvallende kwaliteiten op die dag niet aan omdat er geen slot op het middenveld was.
0 0
ajacied93
Deze man heeft zoveel belangrijke (en mooie) goals voor Ajax gemaakt! Zou mooi zijn als ie gewoon tot het einde van zn carrière blijft, al moet hij zich dan wel schikken in een mentor/inval rol. Voor de basis is hij te traag geworden, zeker op 6. Maar zn ervaring is wel goud waard in deze ploeg.
9 -2
martin1234
Van de huidige selectie is hij volgens mij ruim degene die het langste al bij de club is. Een echte Ajacied Schöne!
0 0
Adam24
Ik lees dit zo vaak, dus niks persoonlijks maar sinds wanneer moet je op de 6 positie snelheid hebben? In principe is dit de positie waar je, wanneer je op balbezit speelt, het minst hoeft te lopen, laat staan sprinten, rennen of passeren.
1 -1
gi0vanni
Dat klopt maar het probleem is dat Ajax geen 100% balbezit heeft.
0 0
Turbo
Je hoeft niet per definitie snel te zijn, maar voetbal wordt met de minuut dynamischer. Dus écht traag zijn is een zwakte. En Schone heeft echt een ontzettend lage sprintsnelheid. Als Ajax middenvelder zul je regelmatig behoorlijke afstanden moeten overbruggen of die afstanden moeten voorkomen door op tijd iets te doorzien. Hoe hoger het niveau, hoe vaker de tegenstander de ruimtes die Ajax laat zal benutten. Als je dan traag bent kun je niks herstellen. Omschakelen zul je altiid moeten doen, en als je als elftal niet kunt compenseren met tactiek zal een gebrek aan snelheid je opbreken.
1 0
FlyingDutchMan
Dat verschil valt op als Frenkie een keer op 6 speelde, die gooit tempo omhoog. Vind wel dat Lasse op andere punten weer hoger scoort
0 0
Ozymandias
Gerrie Mühren zei ooit dat de '6' de enige positie was waarop een langzame (qua loopsnelheid niet handelingssnelheid) mag staan.
0 -1
Geefeenseeneerlijkemening
Superheld! Had de helft van al onze zogenaamde “talentjes” maar zijn instelling dan waren we ook echt Europese top in plaats van alleen op papier
4 -3
afcas
en geef nu eens een eerlijke mening...
0 -1
chrisjuhhh
uuuhm oke ???
0 0
ajax1forever
Ben van de zomer benieuwd of hij meegaat,Deense Ajax as; schone, Eriksen, dolberg...
0 0
masterrr
Heeft een prima seizoen gespeeld, maar te soft en traag op de 6.
Eiting komend jaar?
2 -2
Knalpot
Nee dat is ook geen verbetering, als wij 8 man in de voorwaartse beweging hebben dan moet er iemand staan die razendsnel kan schakelen en de tegenaanval kan neutraliseren bij een tegenaanval. Eiting mist spelinzicht, snelheid, felheid voor die positie, dan zie ik nog liever een Matusiwa en nog liever een aankoop die al wat verder is in zn ontwikkeling.
0 0