'Topsport houdt in dat je prijzen wil winnen'

SJvanveen, 29-04-2018 om 11:06, 4999 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Michael Reiziger snapt dat de vreugde na de historische titel van Jong Ajax groots was. Kees Jansma reageerde zondagochtend bij De Tafel van Kees verbaasd op het uitbundige juichen na de landstitel, maar Reiziger zei het meer dan logisch te vinden. Ook kwam de oefenmeester ter sprake over Mateo Cassierra en Erik ten Hag. 

'De jongens zijn al een tijdje bezig om echt iets neer te zetten. Ze hebben er een heel jaar naar toegeleefd. Het is adrenaline en dat heet de wil om iets te bereiken en geschiedenis te maken. Topsport houdt in dat je prijzen wil winnen en het is gewoon een heel moeilijk jaar geweest. Het begint bij de voorbereiding, die heel tragisch is. Het is heel zwaar en dat zag je ook in het begin bij de spelersgroep die helemaal down zat. Er vertrokken drie trainers, gelukkig had ik daar geen stem in...' 

Uiteindelijk is de titel niet het doel aan het begin van de competitie, maar spelers afleveren bij het eerste elftal. Dit is gelukt, want Noussair Mazraoui stapte al definitief over naar de A-selectie en zondag tegen AZ zitten vier jongelingen op de bank. 'Al is dat we zo goed hebben gepresteerd ook wat', aldus Reiziger, die blij is met Mateo Cassierra. 'Mateo speelt al heel veel wedstrijden met ons, dus die voelt zich met de jongens verbonden. Het is een heel leuke jongen, een positieve. Hij geniet van voetballen en dat is het allerbelangrijkste. Ik merk geen irritatie bij hem (vanwege geringe speelminuten in het eerste, red.).'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Michael drukte zich prima uit, ij heeft het grootste gelijk van de wereld wat mij betreft.
Het is een onderdeel van je ontwikkeling als je ervaart hoe je met kampioenswedstrijden op het scherp van de snede leert omgaan.
Leren winnen is een goed ding dat hoeft (en moet) niet ten koste gaan van de voetballende capaciteiten die je spelers wil meegeven .
Idealiter zou er een soort competitie moeten zijn voor alle goede jong elftallen, dat is niet zo en wat mij betreft is dan de JL een uitstekende competitie om jonge spelers te ontwikkelen, met weerstand en alle druk die bij een competitie hoort.

Hulde voor Jong Ajax! Ik ben hartstikkene ( vrij naar de trainer die de oranje jeugd kampioen maakte) blij met die titel .
2 0
geronimo
Van Kees Jansma mogen JA niet uitbundig juichen? Waarom Kees?
3 0
Gerbrand
Als je bij de jeugd al zegt dat je niet hoeft te winnen krijg je nooit een over mijn lijk mentaliteit. Is dusde dood in de pot. Daar hoef je geen psygoloog voor te zijn. Reiziger heeft dat heel goed begrepen!!
4 -1
insectenverdelg
Elke wedstrijd moet de opdracht voor een team zijn om te winnen. Dat is ook nooit anders geweest bij t plan Cruijff waar uit gegaan wordt van t individu. Maar het einddoel is niet zoveel mogelijk titels winnen, maar zoveel mogelijk spelers op een zo'n hoog mogelijk niveau afleveren bij het 1e. Als een trainer of de leiding van de club dus de keuze heeft tussen een elftal kampioen maken met de sterkste opstelling of een speler beter maken door deze door te schuiven naar een niveau hoger. Of op een andere positie te zetten om zijn balhandelingssnelheid te verbeteren, moet hij altijd voor het laatste kiezen. Maar juist bij dit team, Jong Ajax, gaat het ook om weerstand te krijgen. En daar werkt zo'n titelstrijd prima voor. Alleen moet je nooit het einddoel uit ogen verliezen. 1 van de twijfelgevallen daarbij vond ook de keuze voor cassiera boven die van Sierhuis. Cassierra heeft natuurlijk 5 miljoen gekost. Maar de vraag die je moet stellen welke van de 2 spelers maakt t meeste kans om echt een meerwaarde te worden in het 1e. Ik zelf nijg naar Sierhuis dus ik zou die in de basis zetten.
1 0
Gerbrand
Willen winnen zit echt in ieder mens en deze natuurlijke eigenschap ga je natuurlijk niet ondermijnen met de gedachte dat het niet of minder belangrijk is.! Bovendien ga je gewoon veel beter voetballen als je wil winnen! Dat moet je vooral in de jeugd niet afbreken!
2 0
insectenverdelg
Maar dat moet ook niet. Niet op t beld iig. Alleen de leiding zal wel deze keuzes in de jeugd moeten maken.
0 0
Gerbrand
Je hoeft geen keuzes te maken want we hebben hier een en- en situatie “Makkelijk zat “ zou Cruijff zeggen.
0 0
insectenverdelg
Geef me dan is antwoord op de vraag of Cassiera wel altijd de voorkeur doende te krijgen op Sierhuis? Woe acht jij meer kans om echt in t eerste door te breken?
0 0
Gerbrand
Cassiera is nu nog steeds beter en de beste moet altijd spelen. Op het moment dat Sierhuis beter is , komt hij er in . Waarom eerder? Genoeg stimulans voor Sierhuis zou ik zeggen om nog beter te gaan spelen! Het valt nog te bezien wie de meeste toekomst heeft !
0 0
Horrontelli
Kees Jansma was verbaasd over de ontlading?! Dan weet je dus echt niet wat er leeft.
6 0
Juichtoon
Precies. We mogen van hem ook niet blij zijn. Waardeloze vent.
1 0
RaynoFischer
Caaierra lijkt idd wel een engelengeduld te hebben, respect zou gek worden als ik Huntelaar 20 kansen zie missen voordat hij een keer raak schiet en veel aanvallen verpest en zelfs Siem nog de voorkeur krijgt...
4 -2
Ozymandias
Tja, als je zelf minstens net zo veel kansen per wedstrijd mist als Huntelaar maar dan op een niveau lager zie je waarschijnlijk wel in dat je nog niet klaar bent voor een basisplaats in het eerste.
2 -4
ajax4ever01
breng dat maar over aan het eerste want die stralen dat totaal niet uit.
4 -3
robsch
blabla
1 -2
ajax4ever01
Wou je beweren dat het eerste wel de juuste instelling heeft dan? Zet je roze bril af man
4 -1
marco1972mb
zo is dat.
3 0