Ajax O19 herpakt zich tegen slap AZ

FinnDekker, 26-04-2018 om 18:00, 14829 views, AS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax O19 heeft zich herpakt na de nederlaag van afgelopen weekend tegen koploper PSV O19. In eigen huis werden de leeftijfdsgenoten van AZ O19 verlagen. De ploeg van John Heitinga moest winnen om nog een heel klein kansje te houden op de landstitel. Door goals van Ryan Gravenberch, Nicolas Kuhn en Liam van Gelderen werd het 3-0.

De Amsterdammers begonnen goed en hadden daarmee gelijk het overwicht. Het duurde dan ook niet lang voordat de 1-0 op het scorebord werd gezet. Een prachtige aanval via Saku Ylatupa, Kuhn en Bakker eindigde voor de voeten van Gravenberch, die makkelijk maar beheerst kon binnenschieten. 

Nog voor rust kreeg het vlaggenschip van De Toekomst de mogelijkheid om de score te verdubbelen via een strafschop. Bakker werd gevloerd, waarna de arbiter naar de stip wees. Kuhn nam de verantwoordelijkheid op zich en liet zien waarom, gezien het feilloos scoren van de pingel. 2-0 was vervolgens de ruststand in Amsterdam.

Na de thee was het spelbeeld vrijwel hetzelfde. Ajax scoorde een voldoende en was vooral effectief. Dit bleek ver in de tweede helft eens te meer. Van Gelderen maakte namelijk Ajax' derde na oplettend werk, hetgeen bij Bakker vlak voor tijd juist ontbrak waardoor AZ kans had op een tegentreffer. Gelukkig voor de Amsterdammers liep het met een sisser af.

Opstelling Ajax O19: El Maach; Dest (Van Gelderen), Bakboord (Solomons), Botman, Bakker; Jensen, Ter Heide, Gravenberch (Horvath); Schön (Kaars), Kühn, Ylätupa (Margaret).
Wissels:
Plomper, Van Gelderen, Solomons, Horvath, Kaars en Margaret.

Doelpunten:
1-0 Gravenberch (11')
2-0 Kuhn (36')
3-0 Van Gelderen (77')

Bijzonderheden:
- Afgelopen weekend verloor Ajax O19 met 0-2 van koploper PSV O19, waardoor de kans op de titel zo goed als verkeken is. De achterstand op de Eindhovenaren bedraagt twee punten, maar PSV heeft nog een wedstrijd tegoed.
- Als Ajax O19 geen kampioen wordt, dan is het voor het spelen van Youth League volgend seizoen afhankelijk van het eerste. Ajax 1 zal de groepsfase van de Champions League moeten halen.
- Navajo Bakboord maakt zijn rentree bij Ajax O19. De rechtsback stond sinds half januari aan de kant met een ingescheurde achterste kruisband.

Volg de wedstrijd via Twitter:

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mikes
Prima resultaat. Onder 19 met heel veel creativiteit op het veld. Mooi om te zien dat het bijna allemaal 1ste jaars spelers zijn.
1 0
Dexy
Schön en Ylätupa brengen tot nu toe nog niet wat je van ze verwacht had.

Ik vind Ylätupa wel een speler met veel potentie, maar hij komt niet goed tot zijn recht aan de zijkant. Ik denk dat hij op het middenveld (LAM of RAM) beter tot zijn recht komt. Voor de vleugels heeft hij niet de individuele actie.

Schön daarentegen nog geen moment echt flitsend en beslissend in het Ajax-shirt. Een speler met weinig overzicht.
2 -1
Ozymandias
Ylatupa had na de winterstop even een vormdipje maar de afgelopen twee maanden speelt hij weer erg goed. Ik vind hem als linksbuiten juist wel goed tot zijn recht komen doordat hij acties kan maken in de halfspaces. De wisselwerking tussen Ylatupa als linksbuiten en bakker als linksback is ook erg goed. Doordat Ylayupa bij balbezit van Ajax niet zo breed staat krijgt Bakker de vrijheid om over hem heen te komen.

Schon valt tot nu toe een beetje tegen maar hij is dan ook een jonge eerstejaars A-junior (hij is 27 september 2000 helft van het jaar geboren). Het zou me niet verbazen als hij volgend seizoen juist zal uitgroeien tot één van de smaakmakers van de A1/o19. Hij heeft daar in ieder geval genoeg voetballend vermogen voor.
2 -1
Dexy
Weet jij trouwens hoe het ervoor staat met Thethani?
0 0
Ozymandias
Geen idee, vervelend voor die jongen dat hij het hele seizoen geblesseerd is geweest.
1 0
Ozymandias
Leuk dat Kühn bij Ajax tot nu toe voornamelijk in de spits speelt. Zo'n bewegelijke spits met een geweldige dribbel is altijd leuk om naar te kijken. Ik zou hem graag een wedstrijd als spits met Nunnely en Ylatupa op de flanken zien spelen.
2 -2
insectenverdelg
Onze eigen Salah.:)
0 -3
Dexy
Eerlijk is eerlijk, zo'n type spits is wel ideaal voor ons positiespel (en dan met name het aanvallende gedeelte van ons positiespel).

Je kunt veel makkelijker combineren in kleine ruimtes, iets waar Ajax tegen de vele inzakkende ploegen nogal vaak toe gedwongen wordt. Je hebt dan veel meer aan een valse 9 (een pure dribbelaar die ook het middenveld komt ondersteunen) dan aan een diepe centrumspits. Niet voor niets speelt Barcelona ook altijd met zo'n zelfde type spits: Messi.

Nu wil ik geen vergelijkingen maken met Barcelona en Messi, maar het is wel zo dat Ajax net als Barcelona ook heel vaak tegen stugge en compacte tegenstanders speelt.
8 -1
Lazell
Vond het zo zonde dat hij na de komst van Suarez op rechts ging spelen. Moet imo altijd zo dicht mogelijk bij de goal staan en dat is spits.
0 0
wolterx
Is tot anderhalf jaar geleden altijd spits geweest, scoorde er ook in C-jeugd 30+ voor hij naar Leipzig ging. Begon toen in u17 van Leipzig en daar begon hij op flank en vanaf middenveld soms te spelen.
2 0
Ozymandias
Dat weet ik. Ik had alleen verwacht dat hij bij Ajax als rechtsbuiten zou worden gebruikt. Zeker aangezien Ajax niet veel talentvolle rechtsbuitens heeft van rond zijn leeftijd.
3 0
Michelinho
Geen YouTubestream?
0 0
Dexy
Wanneer wordt die inhaalwedstrijd van PSV eigenlijk gespeeld?
0 0