Vd Sar strijdvaardig: 'Als sporter ook dingen overwonnen'

BVeenstra, 21-04-2018 om 12:45, 12806 views, Ajax Life | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, is een strijdvaardig man. De leidsman van Ajax staat onder druk en dat komt ook door een bepaalde uitspraak die hij deed vlak na de aanstelling van trainer Erik ten Hag.

Van der Sar zei tijdens het trainingskamp in Portugal dat hij bij gebrek aan progressie onder Ten Hag in de spiegel zou gaan kijken. Op die uitspraak komt de Voorhouter nu terug. 'Die uitspraak is een totaal eigen leven gaan leiden. Binnen twaalf minuten verscheen er een artikel, waarin stond dat ik mijn lot aan dat van Erik ten Hag verbond', zegt hij in gesprek met Ajax Life. 'Dat is echt uit z'n verband gerukt.'

Wel geeft Van der Sar toe dat er amper vooruitgang is geboekt sinds de komst van Ten Hag. 'De progressie is nog niet overdreven zichtbaar. Anders waren we dichter in de buurt van PSV gebleven en wellicht zelfs kampioen geworden. Maar goed, daar ga ik geen conclusies aan verbinden', aldus Van der Sar, die om die reden aanblijft als algemeen directeur van Ajax. 'Ik ben strijdvaardig. Als sporter heb ik ook dingen overwonnen en duurde het een tijd voordat ik ergens was. Dat heb ik nu ook. Dit is iets waarin ik mijn tanden heb gezet, wat ook voor mij gecreëerd is door Johan Cruijff.'

Van der Sar heeft in de afgelopen jaren veel geleerd, zo vertelt hij tot slot. 'En dat doe ik nu nog steeds. Ik zit hier nu 5,5 jaar, waarvan anderhalf jaar als eindverantwoordelijke. Het is niet zo dat ik net kom binnenwaaien. Vorig jaar zijn er dingen goed gegaan, nu een aantal zaken niet. Het zou raar zijn dat alleen aan mijn conto toe te schrijven. Ik ben eindverantwoordelijk. Daarvoor loop ik zeker niet weg, maar het is niet zo dat ik alles in mijn eentje beslis.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
inderdaad. helemaal uit zn verband gerukt.

bedoeld werd: geen progressie, dan ga ik in de spiegel kijken. 's ochtends, bij t scheren.

dat jullie dat niet snappen!
2 0
Rudolph J
Die wil zo lang mogelijk directeurtje spelen
2 0
ajaxinho
Je krijgt er alle tijd voor.....

Kan niemand hem afstoppen?????
2 0
CaptainDavy
Professioneel sporter werd hij met een combinatie van gigantisch veel talent en jarenlange training. Directeur werd hij zonder één van beiden.
5 -1
DarkChild
nou nou, hij heeft Cruyff University gedaan. Dan ben je automatisch geschikt. En om degene te bedanken die als kruiwagen diende, deed hij ook nog iets met kranten en muren. Reken maar dat hij daar veel respect mee heeft verdiend bij zijn medewerkers...ach, komt nog wel een momentje dat dat allemaal naar buiten komt, en misschien komt er ook nog wel een moment dat we er, hoewel hoofdschuddend, aan terugdenken. Hoe we de club overgaven aan verdwaalde oud-spelers met een stropdas.

Het stond wel leuk en, eerlijk is eerlijk, we lieten het ook voor een groot gedeelte gebeuren.
1 0
BokkieBokstra
Van der Sar beslist het niet in zijn eentje, dat is zeker. Ook Overmars en de RVC beslissen mee. Dus als van der Sar gaat moet de rest ook gaan. Maar iedereen is op dit moment bezig met overleven bij Ajax. Benieuwd hoe dit afloopt.
4 0
TOOL
Dat hij zich nu moet verantwoorden over een uitspraak eerder dit seizoen geeft deels zijn ongeschiktheid aan als AD van Ajax. De man mist de ervaring en de persoonlijke eigenschappen om een lastige functie als deze goed in te vullen.
2 0
afca95
Ik zet geen voet meer in de Arena zolang dit bestuur erzit. Verspeel dr geen euro meer aan. De reden dat ik na jaren mijn SC heb opgezegd. Alles is op geld belust. Supporters zijn voor hun klanten. Ze hebben liever 50.000 toeristen die volop consumeren dan wij supporters. Je lijkt wel gek als je je SC verlengt. Het enige wat je support is de bankrekening van Ajax NV!
10 -1
Michelangelo
dat scheelt weer een succes supporter. Bedankt.
1 -7
gras
Vind je het niet een beetje makkelijk om een seizoenkaarthouder zo weg te zetten?

Ik zou juist zeggen dat mensen die Ten Hag nog dulden, dat enkel vanwege de hoop op resultaat doen en niet vanwege de hoop op mooi voetbal. Deze man is dus allesbehalve een succes supporter.
0 0
oudzuid2
ok Sar, je faalt dus dus op alle fronten maar blijft lekker zitten? chapeau kerel, zo help je m'n goeie herinneringen aan je in snel tempo om zeep
7 -1
gras
Even los van deze teksten: waarom gold dit niet voor Keizer?
7 -2
DarkChild
omdat. nou gewoon. dingen

https://www.vi.nl/nieuws/van-der-sar-legt-keuze-voor-keizer-uit
1 -1
gras
Moedeloos wordt je ervan...
0 0
EVH
Zo glad en glibberig als een paling in een emmer snot
10 -2
mistermiyagi
Het trainers Duo vind ik geen verkeerde, alleen hoor ik ontevreden signalen van de spelers..

Ik ben van mening dat er volgend seizoen, vroeg begonnen moet worden met stevig te trainen.
Dit zal ten koste gaan van competitie..
Ajax heeft een doel om de Champions League te halen, dan moet er stevig worden getraind!
Volgende wedstrijd AZ en bij winst de jongens VAKANTIE geven.

AJax zal de laatste wedstrijd tegen excelsior met beloftes kunnen spelen. (u19-jong Ajax)
0 -5
Woodenshoe
Dus jij vind dit wel lekker zo de laatste jaren, in de eerste 5 wedstrijden het kampioenschap verkloten?
5 0
gi0vanni
Dus als de spelers naar het WK moeten dan kunnen ze fluiten naar de vakantie en als bonus bij terugkomst lekker hard trainen. En de competitie begint al vroeg dus dat worden lekker veel blessures en spelers die onder de maat spelen. En dan wou je met zo'n team CL gaan spelen? En waarom is de competitie niet belangrijk? Dat is de enige manier om in die CL te komen. Of je moet denken dat Ajax volgend jaar gelijk een Europese prijs pakt.
1 0
DarkChild
Grappig, cover van VI van 2 jaar terug. "Onrust groeit in Amsterdam" . Ajax heeft miljoenen op de bank, maar wat doet Overmars ermee? Dat was vlak voor de paniektransfer van Ziyech rond Rostov.

We zijn 2 jaar verder, en als club helemaal niks opgeschoten. Of nou ja, er zijn weer wat reputaties gesneuveld natuurlijk en PSV lacht zich een breuk dat ze alleen maar dichterbij komen, waar Ajax een k.o had kunnen uitdelen.

Dus ja, hoe lang wil je wachten? Tot de Arena nóg verder leeg is? tot je met recht niet meer kan zeggen dat we de grootste zijn? Het is echt niet dat Sar en Overmars ineens over x jaar wel goede directeuren zijn. Uitkomst is al lang bekend, alleen het kostenplaatje en datum nog niet. En natuurlijk reputatie nummer 3 en 4 naar de klote. Goed man, dat plannetje met de voetbaljongens.
15 -2
ETM
We zijn alleen iets opgeschoten als de club in afgelopen seizoen een voorbeeld en een bevestiging wilt zien; we speelden met een jonge ploeg, met een paar meer ervaren spelers zeer aanvallend voetbal vanuit een zeer aanvallend spelprincipe, in Europa en dat leverde een finale plaats op, een beetje status, en vooral een helehoop hele vrolijke fans...
0 0
Web
Ja voetballers kunnen sneller denken. Groot bewonderaar van Johan. Maar wat zat hij hier mis.
4 0
DarkChild
sneller denken, ze kwamen er onderling altijd uit bij onenigheid, spreken de taal van de kleedkamer, dat soort dingen.

Het blijken loze algemeenheden als de 'uitverkoren' poppetjes simpelweg de professionele én intermenselijke (!) kwaliteit voor hun nieuwe functies ontberen. Dan krijg je een even kostbaar als voor ons Ajacieden gênant bloedbad. Waarvan akte dus.

Maar voorlopig zitten we nog in de zelfverkozen bubbel. Het gaat verdikkeme toch goed?
2 0
Denees
Even resumerend, ik zit op de zondagochtend naar de tafel van Kees te kijken met enkel psv en feyenoord fans, Theo Maassen in een psv shirt doet leuk en wordt geinterviewd voor de vacature van burgemeester van Amsterdam. Half Ajax kan naar de Europese topclubs schijnt het. Maar we zijn allang uitgespeeld voor alle prijzen. Je hebt ons fans wel een heel slecht seizoen bezorgd van der Sar (ik ben trouwens benieuwd naar zijn bonus).
7 -1
DarkChild
https://www.vi.nl/nieuws/van-der-sar-en-overmars-krijgen-kwart-miljoen-bonus

zal daarmee vergelijkbaar zijn dit jaar. Das wel een voordeel van die beursgang, het is transparanter dan dat we er vanaf zouden zijn. Nu zie je hoe je genaaid wordt zeg maar ;)
0 0
koppendicht
Prima dat van der sar en overmars blijven. Ik vind dat ze het beide goed doen. Het is duidelijk dat nouri de sfeermaker en het bindmiddel van de club was. De sfeer na zijn dood is verziekt, ook onder supporters. Je kunt na zo'n jaar geen geweldige zaken verwachten, maar er moet nu wel leiderschap getoond worden.
1 -15
PetrusKeizer
waarom koppendicht? 1 kop is voldoende, zeker in jouw geval.
0 0
echtgras
Ik vind het verschrikkelijk wat er is gebeurd met Nouri maar dit heeft daar allemaal echt niks mee te maken. Ja de spelers waren en sommige zijn nog van slag door dit mee te maken en als ze daardoor slechter spelen vergeven we ze dat.
Maar dit gaat erover dat ons bestuur faalt op bijna alle vlakken. Elk jaar lopen we achter de feiten aan. In augustus kunnen we alweer zeggen dat het toch niet is gelukt om CL of EL te spelen.
En in december zeggen we dat we waarschijnlijk geen kampioen worden omdat we 2 belangrijke spelers missen. En dan gaat alsnog vd Sar en Ten Hag eruit en beginnen we 2019/20 weer op nul
6 0
ETM
Ik wil een wijze, eigenzinnige, intelligente, buiten gewoon vooruitstrevende, warmhartige algemeen directeur. Een algemeen directeur die het naar buiten toe keihard opneemt voor Ajax, maar ook heel kritisch naar Ajax durft te kijken. En na dit uiterst pijnlijke en ook droevige seizoen graag een donderspeech waarin de ellende goed benoemd wordt, externe factoren en ook keuzes die verkeerd uitgepakt hebben, emotioneel, maar ook relativerend, en dan wordt afgesloten met een krachtige blik op de toekomst waaruit een zeer ambitieus Ajax blijkt....
5 -1
Dennis1964
Haha alles wat Sarretje niet heeft of doet.
7 0
echtgras
Nou vooruit hij is een beetje eigenzinnig ;0(
0 0
ETM
Ik wilde al zeggen, Edwin is m niet helemaal :)
3 0
geronimo
Nu ze toch allemaal blijven hoop ik dat ze eindelijk de boel op de rails krijgen, voor mij blijft het Ajax
0 -1
bremovic
Ajax moet van die verdomde beurs af en weer een voetbalclub worden en geen beursclub
1 0
EVH
Spuit elf ...
0 0
Joop50
wenger voor ten hag graag
2 -4
IkJijHijWijJullieZijnAjax
dan ben je de eerste 22 jaar eeuwige 2e
6 0
Afca_126
Na 6 jaar weg doen dan 3x landskampioen 3x de beker en 4x jc schaal.
0 -3
GvanderK
Naast dat ik vind dat Vd Sar niet geschikt is als Directeur is het tegelijkertijd ook sneu dat zo'n fenomenale keeper er nu zo voor staat.
6 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
laten we maar gewoon kappen met dat gezeik, zand erover broeders. negatief doen heeft nog nooit een mens goed gedaan.

op naar het nieuwe seizoen. hoofd omhoog, borst vooruit.

wij ajacieden zijn onsterfelijk.
in 118 jaar bestaan maak je nou eenmaal welleens tegenslagen mee.
0 -5
hallo1
Had dit ontkend toen het in de media verscheen, niet nu.

Ik hoef Van der Sar niet per se weg te hebben, maar vind hem niet geschikt als algemeen directeur. Veel belangrijker is echter dat Ajax de selectie voor volgend seizoen gaat neerzetten, die:
1. Ruim voldoende kwaliteit heeft.
2. Op tijd rond is.
Daar is Overmars en het scoutingsapparaat verantwoordelijk voor, want er staat nogal wat te gebeuren met spelers die weg willen/gaan (Ziyech, Onana, Veltman, Viergever), niet goed genoeg zijn bevonden (Siem de Jong, Orejuela en Kristensen nu eigenlijk al), vervangen dienen te worden als basisspeler (Schöne), of waar interesse in is (De Ligt, Kluivert).
4 0
Erik1966
ach we zijn zo opportunistisch als de pest. Eerst maar eens aan het nieuwe seizoen beginnen. Met spelers die niet voor zichzelf staan te ballen maar voor Ajax.
0 -3
Joseph
Deze zomer zal bepalend zijn voor Overmars en dus ook van der Sar (samen met de rest van de club). Er zijn een aantal spelers die bij een vertrek een onoverbrugbaar sportief gat achter laten. Vorig jaar hebben we daar veel geld mee verdiend met Sanchez en Klaassen, maar ook met Peter Bosz. Het gevolg was een dramatisch seizoen.

Ajax moet voor komend seizoen minimaal verder met de Ligt, Tagliafico, van de Beek, Frenkie, Neres en Dolberg. 2 belangrijke spelers per linie.

Lukt het niet om deze 6 te behouden, ga je er sportief op achteruit, omdat je simpelweg geen betere spelers kan vinden/kopen. Onana is een geweldige keeper, maar is te vervangen, Ziyech is te vervangen voor Frenkie en Kluivert zit nog in de leerfase, die moet nog groeien voor hij überhaupt iets voor Ajax kan betekenen, ik verwacht dat Bandé net zo ver is.

Dan zou het mooi zijn als er naast de Ligt een goede extra CV komt, liefst een met flink veel snelheid, maar Wober volstaat als basisspeler. Op rechtsback moet absoluut iemand bij, Tagliafico is goed gescout, die moeten ze ook voor de rechter kant zoeken. De belangrijkste positie om te versterken is de 6, Eiting had veel eerder minuten moeten maken, is er nu nog niet klaar voor en heeft sowieso concurrentie nodig, voor die 6 moet de portemonnee flink getrokken worden, Ziyech kan wel 35 opleveren, dan moet je daar minimaal 20 tegenaan gooien!

Dit is hoe de komende zomer er minimaal uit moet zien, er is absoluut geen ruimte om meer spelers weg te doen of minder spelers te halen!
0 -1
Minsc
Eiting? Hoe laag gaan we de lat leggen?
1 0
geDaante
Houd je mond over Cruijff joh, die heb je keihard laten vallen en zijn plan met Ajax totaal helpen vernielen.

'De progressie is nog niet overdreven zichtbaar'? Het is juist minder, alles is minder, het plezier, de beleving, het tempo, de aantrekkelijkheid, de punten, de doelpunten, etc. Behalve het aantal doelpunten, maar waar kennen we dat ook alweer van? Van het doodsaaie De Boer voetbal inderdaad.
13 -4
Ajaxvooraltijd
Oh jee nu word gedaante weer boos.
1 -10
Labrador
Wij van Edwin adviseren Edwin
9 -1
GvanderK
Het ergste is nog dat Edje en Marc het zelf niet door (willen) hebben. De koek is op, tijd dat de club word verlost van die twee.
6 -2
Ajaxvooraltijd
Tijd dat de club verlost word van successupporters die alleen maar hun club steunen als het goed gaat.
0 -7
Pierre Heno
Tijd dat AS verlost wordt van Ava.
4 0
talent020
het was gewoon een domme uitspraak van Edje waarbij hij niet nadacht, geloof niet dat hij letterlijk heeft gezegd dat hij opstapt bij geen kampioenschap, maar als je aangeeft dat je over je eigen positie gaat nadenken als er geen progressie is onder Ten Hag( wat eerlijk is eerlijk ook het geval is) dan komt het wel op hetzelfde neer als opstappen, Van Der Sar en Overmars moet je sowieso van camera,s weghouden, zeggen nooit zinnige dingen en doen uitspraken die wenkbrauwen doen fronsen.
4 -3
Freddy Al
Uit de eerste uitspraken van vd Sar haal ik niet dat hij ermee stopt als we geen kampioen zouden worden.
Dat is een invalshoek die er door de media aan gegeven wordt :hij zou in de spiegel kijken als er geen progressie is.
Terugkijkend op dit seizoen doet hij dat, daar verbind hij niet de conclusie aan dat hij moet opstappen, terecht.
Rust in de gelederen helpt ons vooruit en niet de hap snap hysterie die we via de voetbal" braak maar raak"- programma's voorgeschoteld krijgen.
1 -4
Sterretje73
Als sporter was je een topper en had je zelfreflectie. Helaas als bestuurder beiden niet.
5 -2
Bocarra
Volgens mij is de vereniging de grootse aandeelhouder. Die zien allen maar geld, geld en nog eens geld. Het zou zeer gezond zijn om de vereniging los te koppelen van de NV. T/M 15 jaar valt onder de verantwoordelijkheid van de vereniging. Alles daarna onder de NV. Dan ben je van een heleboel gezeik af.
0 0
Pierre Heno
Algemeen directeur Van der Sar in proeftuin Ajax: " al pakken we 9 jaar achterelkaar geen prijzen............léren zal ik het! "
8 -3
ArnoAjax
Progressie is niet overdreven zichtbaar? Man lazer op progressie, we donderen achteruit met onze club ipv niet overdreven progressie. Trek gewoon je conclusie dat jullie totaal op het verkeerde spoor zitten en doe de club en de supporters een heel groot plezier en hoepel op samen met ten hag en marc!
5 -2