Vd Sar: 'Ontoelaatbaar gedrag van individu'

BVeenstra, 21-04-2018 om 08:40, 10163 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-directeur Edwin van der Sar kan begrijpen dat supporters gefrustreerd zijn vanwege het teleurstellend verlopen seizoen, maar de leidsman vindt wel dat er grenzen zijn. Afgelopen zondag werd de spelersbus van Ajax opgewacht bij de Johan Cruijff ArenA en toen de spelers uitstapten, kreeg Hakim Ziyech een duw.

'Dat dit een zware week was, lijkt me duidelijk. Niet alleen voor mij maar voor iedereen die Ajax een warm hart toedraagt', begint Van der Sar zijn column in De Telegraaf. 'Dat het lastig zou worden om PSV nog af te stoppen, was bekend. We verloren in Eindhoven en daarna kwamen er veel emoties en frustraties los, ook bij onze supporters. Dat is begrijpelijk, die emoties mogen maar tot een bepaalde grens gaan', aldus de algemeen directeur, die zag dat die grens juist wel werd gepasseerd. 'Ontoelaatbaar gedrag van een individu. Schande. Alle gebeurtenissen van zondag grijpen mij ook aan. In mij zit de sportman die wil winnen en het doet pijn als de doelstelling niet wordt gehaald.'

Afgelopen donderdag werd Ziyech weliswaar door een klein deel van de supporters uitgefloten, maar het overgrote deel stond achter de Marokkaanse spelmaker. 'Uiteindelijk hoop ik dat iedereen bij Ajax aan hetzelfde touw wil trekken. Want zo hoort het. In dat opzicht was het goed om te zien dat de grote massa donderdagavond ook achter Hakim Ziyech stond. Die fans zien welke unieke kwaliteiten deze rasvoetballer heeft. En zij snappen dat we het met zijn allen moeten doen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
'Ontoelaatbaar gedrag van individu'

citaatje van een directeur op t moment dat hij in de spiegel kijkt?
0 0
Red Devil
Dat klopt maar de waardeloze instelling van een groot aantal spelers is ook ontoelaatbaar en daar moet de staf en clubleiding hard tegen op gaan treden.
Dus veeg de boel maar schoon de komende maanden en zorg voor een goede selectie bij de 1ste voorronde van de CL.
2 -1
Bennyben
Voetbal is een spel waarbij je ook kan verliezen blijkbaar snappen een hoop mensen dat niet.
0 0
Freddy Al
Ik ben blij dat v.d. Sar reageert op het hersenloze gedrag van een aantal figuren die zich uitgeven voor Ajax supporter.
Eerder al gaf hij in de Kuip zijn eerlijke mening over wangedrag, hij verdiend daar onze steun in.
Kijk maar eens wat de idiote escapades van harde kern supporters in de laatste jaren aan schade hebben aangericht bij diverse clubs over heel Europa .

Wie van voetbal houdt kan het hopelijk niet goedkeuren dat ronduit a- sociaal gedrag waarbij mensen bedreigd, geïntimideerd en/ of zelfs hardhandig betast worden toelaatbaar blijkt.
Dat heeft niets meer met emotie te maken maar wel met het onvermogen om jezelf in de hand te houden.
1 0
Robeerke
Beetje suggestieve titel AS, dacht dat ie eindelijk eens kritisch op zichzelf was.
0 -1
Ardoe
Het gaat te veel om een simpel duwtje en te weinig over de kern van de zaak: geen succes door verkeerd beleid
0 -1
nosrettep
Pardon? Een simpel duwtje? Je hoort gewoon met je smerige jatten van een ander af te blijven. Zoiets mag je NOOIT bagatelliseren.
1 0
Mung
Het is gewoon slim de aandacht verleggen. Consequent wanbeleid tegenover een impulsieve daad van een individu. De duw krijg veel te veel aandacht.
1 0
Dastaan
Triest van zowel overmars als vd sar om hun eigen straatje schoon te vegen. 4 jaar op rij zonder een prijs, financieel gaat het heel goed met de club. Maar als je het alleen daarvoor moet doen dan moeten ze daar eerlijk voor uitkomen. Van we zijn niet in staat om mee te doen met de kampioenschap, we willen alleen maar spelers opleiden en geld vangen. Ik zie het gebeuren dat de rvc achter vd sar zal blijven staan. Uit eindelijk beschermen ze elkaar daar allemaal. We kunnen ons weer opmaken voor een waardeloze transfer periode, een selectie dat zeker niet op tijd klaar zal zijn. En dat we weer achter de feiten aan lopen in de competitie.
1 -1
ajax4ever01
Nou ik zeg je dit mocht er geen fatsoenlijke versterkingen voor het komend seizoen komen kunnen ze het seizoen al maar beter vast schriftelijk afdoen.
0 -1
DaHool
Dit gaat in den beginne om jou Edwin, jij presteert niet en houd je niet aan je beloftes. Dat interview van Marc, afgelopen week bij FOX, wie denken jullie wie wij zijn?! Het TH van Ajax, lijkt op de hedendaagse politiek van vandaag. Beide zijn ze de werkelijkheid alsmede de aansluiting kwijt en leven in hun eigen wereld. Oh, ja en ze zien het volk (lees: supporters) als dom en voelen zichzelf verheven. Dat laatste 4 jaar niks, daar is nooit geen excuses voor!
0 -1
Bocarra
En vergeet die randdebielen niet die vuurwerk gooien in het vak met PSV supporters.
2 -1
michaellaudrup
Ben je nou nog niet weg?
0 -1
T.reckveugel
Hoe lang wordt dit onderwerp nog uitgemolken? Als het volgend jaar nog minder gaat komen ze er weer op terug, net als bij het Nederlands Elftal. Totdat de Drontenaar stopt met voetballen zullen we dit gezeik aan moeten horen
0 -1
NouridolbergNeres34
Komt hij nu mee, zoals zo vaak veel te laat.
1 -1
vader123
Mosterd na de maaltijd en nog slechte mosterd ook.
2 0
Mart42
Wat sneu om je eigen prestaties te verdoezelen omdat er zondag wat bij de bus is gebeurd. Mooi weer praatje om vervolgens vrolijk Ajax nog verder omlaag te halen. Misschien handig om je collega's in de directe ook eens aan te spreken op hun ontoelaatbaar gedrag.......
3 0
insectenverdelg
Dit had veel eerder gemoeten Edwin en ook nog wel iets stelliger dan dit
2 -2