Vd Sar: 'Houden de selectie tegen het licht'

BVeenstra, 21-04-2018 om 08:10, 23935 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Algemeen directeur Edwin van der Sar houdt een teleurstellend gevoel over aan het huidige - maar toch bijna afgelopen - seizoen. De Amsterdammers werden al snel uitgeschakeld in Europa en in het bekertoernooi en ook in de competitie deed Ajax eigenlijk nooit écht mee om de landstitel. De leidsman kijkt dan ook vooral uit naar het volgende seizoen, zo schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

'Eigenlijk wil je dat het seizoen snel is afgelopen om aan een nieuw voetbaljaar te kunnen beginnen', schrijft Van der Sar, die vertelt dat de mensen achter de schermen bij Ajax zich al druk bezig houden met het volgende seizoen. 'Wij houden de selectie tegen het licht. Daar zijn we al vroeg mee begonnen, met als resultaat dat Perr Schuurs en Hassane Bandé reeds werden vastgelegd.'

Van der Sar vertelt dat de directie van Ajax het hele jaar bezig is met het verbeteren van de selectie. 'Soms verrassen talenten je in je eigen opleiding en kan een positie sneller worden ingevuld met eigen jeugd. Op een andere positie valt soms een speler tegen, dan moeten we dat van buitenaf aanvullen', aldus de voormalig goalie, die schrijft dat Ajax ook buiten Europa veel aan het scouten is. 'Daar vind je af en toe andere types, spelers met net iets meer passie of doorzettingsvermogen. We moeten er voor zorgen dat we verschillende kenmerken in de selectie hebben, anders is het niet in balans.'

En ondanks dat er belangstelling is voor enkele spelers van Ajax lijkt Van der Sar er heilig van overtuigd dat veel spelers ook volgend seizoen nog in Amsterdam spelen. 'Door reeds gedane aankopen in combinatie met de eerdere contractverlengingen van Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, André Onana en Noussair Mazraoui hebben we de contouren voor het Ajax van volgend jaar geschetst. Daar moeten de andere bouwstenen nu bij. In dat opzicht is het ook fijn dat David Neres weer de vorm pakt, die nodig is om het verschil te kunnen maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
de selectie tegen het licht houden
dat licht is in elk geval niet Sar zelf
0 0
aanval86
vervanger schone. rechtsbuiten. linksbuiten. rechtsback. keeper. ze krijgen het nog druk.
1 0
afca95
Maar natuurlijk niet het functioneren van dat waardeloze bestuur.. Dat gaat zo geweldig.. het gaat gewoon weer als volgt.. iedereen blijft maar na het WK zijn Ziyech, Onana, de ligt , Kluivert en dolberg gewoon pleitte.. en dan de lul smoes niemand wilt bij Ajax voetballen! En dan weer aan komen zetten met 18/19 jarige talenten zonder kloten! Zo lang door bestuur er zit gaan we gewoon naar 5 jaar helemaal niks in Amsterdam!
3 0
MyDreamteam59
Daar kom je lekker snel mee
Zullen wij jou is een keer tegen het licht houden?

Je kan toch moeilijk zeggen dat je het “technisch” goed hebt gedaan?
Financieel uitstekend maar een team aanvoeren en een juiste visie hebben vereist meer bagage dat hetgeen jij hebt laten zien. Trouwens, kan je niet is een keer een lekkere vriendin nemen, katten gaan blazen tegen jouw vrouw...die Overmars heeft het beter gedaan, dat is een snoepje hoor
2 -2
Catenaccio
Hou ook het beleid van Ajax tegen het licht.
Psv de heeft de laatste 18 jaar 10 x de schaal gepakt en 2 x overwintert in de CL.
Keer dat nou eens om!
Kijk naar onder 19, de aanstormende talenten . Verliezen van psv, geen kampioen derhalve en dus geen youth league .
Hou de trainers ook tegen het licht .
Het liefst door een externe groep mensen met know-How, anders ga je je eigen vlees keuren niet waar ?
Er is veel meer aan de hand bij ons aller Ajax dan wat wij weten.
4 -1
EVH
Sinds 1970 heeft Psv net zoveel landstitels behaald als Ajax...

Maar Edje heeft ons beloofd dat we weer gaan aanhaken bij de Europese top.

Lachen was dat..
4 0
fc Barcelona_ke
Ziyech onana denk ik niet onhoudbaar.. de ligt probeer je max jaar behouden... veltman vanwege zware blessure blijft nog wel jaar. Kluivert verlengen!!!
2 0
AltijdGelijk
Soms verrassen talenten uit je opleiding je???

Dat is echt een teken dat je er dan geen kijk op hebt Edwin.
2 0
geDaante
Van der Sar is verantwoordelijk voor het vertrek van succescoach en echte Ajaxcoach Peter Bosz. Dat zou al een reden moeten zijn voor opstappen. Van der Sar is medeverantwoordelijk voor die vier jaar doodsaai voetbal, door Frank de Boer zijn kansloze gang te laten gaan, wat totaal haaks stond op visie en Plan Cruijff. Overmars die De Boer zijn aankopen gunde, dus geen sprake van TH overleg. Van der Sar is dus hoofdverantwoordelijk voor het falen van visie en Plan Cruijff, al heeft Frank de Boer daar dus de aanzet voor gegeven. Van der Sar stemde in met Keizer, ontslaat hem halverwege, en stelt een slechtere coach aan die niet past. Allemaal redenen om meteen op te stappen.

Overmars, gaf De Boer al zijn kansloze aankopen zonder overleg binnen TH, hield zich dus ook totaal niet aan Plan en visie Cruijff. Dus ook schuldig aan laten klappen Plan Cruijff. Moest vanuit rancune Bergkamp terugpakken en Keizer ontslaan, ten faveure van de mindere en totaal niet passende Ten Hag, wat je waarschijnlijk het kampioenschap heeft gekost. Bergkamp eruit geknikkerd, alle macht naar zich toe getrokken, het TH ontmanteld en even de organisatiestructuur teruggebracht naar die van een standaard voetbalorganisatie. Minder focus op jeugd, koopt maar wat raak met onderhand meerder miskopen op rij.
Ook allemaal meerdere redenen voor ontslag.

Cruijff had het over een lerende organisatie, waarin de talenten fouten mochten maken om daar wijzer van te worden, in plaats van hen te vervangen door anderen, die diezelfde fouten weer gaan maken. Zoals altijd logisch en goed bedacht, maar dan is er wel leiding nodig van bovenaf, wat Cruijff wilde in de sterke persoonlijkheid Ling.
Nu, zonder die leiding, is het een ander verhaal, en is het weer gewoon ego en eigenbelang dat de ruimte krijgt, en juist dat maakt dat Van der Sar en Overmars de meest slechte keuzes maken, vanuit paniekreacties op de korte termijn om hun eigen positie te redden voor de lange termijn. Zo was het ook pre-revolutie, en dat is funest voor de lange termijn.

Het ziet er dus niet goed uit wat dat betreft. De macht ligt weer teveel bij één persoon, en die doet alles om korte termijn resultaat te boeken, wat resulteert in paniekaankopen, meer negeren van de jeugd, paniekreacties (coach ontslaan, snel nieuwe aanstellen) etc.

Het TH was een perfecte constructie, al spreken velen dat tegen. Het euvel was niet het TH zelf, maar het gebrek aan leiding van bovenaf, en de wil van bovenaf om het te laten slagen, want dat kon heel erg makkelijk, als men dat wilde.
4 -2
MichelAngelo66
Het TH was een heel goed idee. Mensen snappen de vooruitstrevendheid daarvan alleen niet. Eigenlijk niet verrassend. Het was het instrument om financieel slim en verstandig met je eigen talenten om te gaan en goede aankopen te doen die direct ter aanvulling zouden zijn. Veel te ingewikkeld voor de meeste, die denken niet verder na. Het kon een mooi instrument zijn om meerdere mensen naar aankopen en doorstroming te laten kijken. Als je dat niet doet, komen er opeens altijd andere belangen. Meestal zakelijk, persoonlijk. Of je krijgt ondoordachte paniek aankopen.
Cruijff had gerekend op goede sturing van het TH en verstand binnen het TH. Die sturing kwam er niet en toen grepen anderen meteen de macht. Zoals je zegt, nu kopen we er weer lustig op los. Om het publiek zoet te houden. Ze hebben de markt mee, want er komt ook veel binnen. De kosten van die onnodige aankopen vallen dus niet eens op.
1 0
Minsc
Het TH was een waardeloze constructie; de scouting komt met bijvoorbeeld Richarlison, Overmars is het er mee eens en Bergkamp en Ouaali houden de transfer tegen omdat ze denken dat een jeugdspeler beter dan Richarlison is. Op het moment dat ze het er toch mee eens zijn zit Richarlison al in Engeland.
3 -1
Noroja
Ben al 45 jaar Ajacied en deel jouw zorgen. De Cruijff filosofie heeft na de FR eigenlijk geen kans gehad door alle tweespalt. Van Gaal adept Frank de Boer heeft ironisch genoeg door die 4 kampioenschappen een en ander alleen nog maar erger gemaakt. Die 4 schalen hebben ons achteraf veel gekost want de winnaar heeft altijd gelijk.....

Met grote zorgen kijk ik naar de komende jaren want ben bang dat we ons gezicht nog meer gaan verliezen met dit hap snap beleid.
2 -1
geDaante
Twee rechtsbacks gehaald die niet voldoen, Siem de Jong teruggehaald die bij Ajax toentertijd al flink terkortschoot (buiten het de 16 inrennen op ballen van Eriksen, maar dat is een tactisch foefje),
juist dié talenten belangrijk maken en door laten stromen die niet bij Ajax passen en zeker niet voldoen (Dani de Wit, Ekkelenkamp). Bijleveld is dan nog vele malen meer een Ajax-middenvelder, maar die zal dan wel weer fysiek ondermaats gevonden worden, en meer van dat soort Ajax-onwaardige onzin.

Kijk die reservebank van de afgelopen wedstrijd, is gewoon niveau middenmoot eredivisie.
En dan komt Bandé er nog aan, waar niet bepaald beste geluiden over rondgaan. Is hij zoveel beter dan Johnson? Denk het niet. Kortom, er wordt maar wat op los gekocht, en er wordt alweer minder snel naar de jeugd gekeken, en als men dat wél doet, pikken ze de slechtste talenten eruit. Uiteraard ook uit eigenbelang. Ten Hag moést slagen en het beter doen dan Keizer voor de posities van Overmars en vooral Van der Sar, en dus kreeg hij wel meteen een 'dynamische' rechtsback erbij. Blijkbaar totaal niet gescout, want na 5 minuten zag je al dat hij veel te lomp is. Verdedigend is hij ook niet best, dus had je net zo goed Ligeon kunnen houden, Lartey-Sanniez door kunnen schuiven, etc.

Vertrouwen op het versterken van de selectie door deze nieuwe generatie falende plucheplakkers heb ik dan ook niet, het wordt er in een wel heel rap tempo steeds minder op.

En daar komt die nieuwe visie van Ajax nog eens bij, die kansloze KNVB visie met voetballend zeer matige lopers op de halven, die in de jeugd ineens weer heel belangrijk worden gemaakt, en dus een tactiekje boven zo goed mogelijk opbouwen, spelmaken, en goed positie- en combinatiespel plaatsen. Winnen als team is ineens ook weer het belangrijkst, sowieso onder Heitinga en Reiziger. En maar lullen dat het in eerste instantie om de individuele ontwikkeling gaat. Het gaat hen om hun eigen ego's en carriere/contractverlenging.

De pure middelmaat zonder visie heeft Ajax weer in een houdgreep.
4 0
Genant
Goeie analyse Daan. Waar moet dat heen met ons cluppie....ik kan wel janken. Gek genoeg heb ik nog steeds wel vertrouwen in Overmars.....hopelijk maakt hij dat waar.
0 0
Bky
Begin eerst maar eens met contractverlenging voor Matusiwa.
2 0
Pieter433
Vorig jaar zomer is de selectie ook tegen het licht gehouden en gedurende het seizoen heeft dat geleid tot het inzetten van 10 nieuwe/teruggekeerde spelers in Ajax 1:
- Huntelaar
- Dijks (terug van verhuur)
- Siem de Jong
- Wober
- Orejuela
- Van Leer
- Lamprou
- Johnsen
- Tagliafico
- Kristensen
Hoeveel sterker zijn we hier van geworden? Selectie tegen het licht houden leuk, maar leg met name deze "aanwinsten" even tegen het licht en maak deze zomer niet dezelfde fout.
3 0
Genant
Ontluisterend lijstje.....
0 0
Johnnie
Geef beide rechtsbacks nog een kans. Neres was ook niet geweldig in zijn eerste half jaar. Het aantrekken van Siem vind ik helaas wel een blunder. Vind Siem een sympathieke kerel, maar helaas niet goed genoeg voor Ajax 1.
0 0
Genant
Siem is vooral versleten wat ook niet gek is na al die spierblessures. Heeft drie jaar gemist....
0 0
WantAmsterdam
Tagliafico, Wöber en Van leer vind ik prima aankopen, KJH prima pinchhitter, maar niet basiswaardig, Johnsen gok en voor JA gehaald, Orejuela, Kristensen en de jong verschrikkelijke aankopen en Lamprou tja ok als derde keeper maar staat eigenlijk maar talent in de weg (niet Alblas natuurlijk)
0 -1
AltijdGelijk
Kristensen vind je volgend seizoen wel goed Let maar op.
0 -2
Joseph
Als het lukt om Onana, De Ligt, Tagliafico, Frenkie, Donny, Neres, Dolberg en Kluivert (met een nieuw contract) te behouden is het een geslaagde zomer geweest wat betreft uitgaande transfers. Als er dan nog een goede 6 en rechtsback aangetrokken worden, mag je spreken over een goede prestatie van Overmars en daarmee ook van der Sar.

Dan zou je van die 8 kunnen zeggen dat Onana en Kluivert heel moeilijk worden, omdat die met een vertrek en geld bezig zijn, dat kan ik Overmars nog wel vergeven, mits daar goede vervangers voor aangetrokken worden, Bandé is daarbij niet de vervanger van Justin..

Maar als het niet lukt om die andere 6 te behouden, omdat Overmars weer geld boven sportieve prestatie heeft gezet, mogen ze beide weg en moet er een grondige renovatie komen in alle lagen. Dan is Ajax als sportclub failliet, zeker als je bedenkt wat een goede filosofie doet met Ajax, een finale in de Europa League!
2 0
blava
Van de Sar geeft aan geleerd te hebben van dit jaar. Als je een nieuwe directeur moet halen kost het weer minstens een jaar voordat hij ingewerkt is. Alleen daarom al is het beter om met v.d. Sar en Overmars verder te gaan. Na dit moeilijke seizoen hebben zij genoeg ervaring om succesvol te worden. Er zijn te veel baantjesjagers die belang hebben bij het vertrek van Overmars en van der Sar.

Stabiliteit is belangrijk. Vraag is wel of Ten Hag een geschikte trainer is voor Ajax. Het vasthouden aan Huntelaar, Schone, Veltman en Siem de Jong heeft Ajax het kampioenschap gekost. Daar ben ik nu wel van overtuigd. Ook Ten Hag moet zijn fouten inzien en beseffen dat Ajax veel groter is dan Utrecht. Spelers moeten wel beseffen dat in het buitenland veel harder getraind wordt en dat Ten Hag die omslag wil maken bij Ajax. Elke training een rondootje is leuk maar er moet ook gewoon hard gewerkt worden Dat kost moeite en strijd.

Volgend seizoen moeten dit soort zaken duidelijk zijn voor spelers en technische staf. Het lijkt mij zinvol dat afscheid wordt genomen van Huntelaar, Schone en Siem de Jong. De toekomst van Veltman is onzeker. Ziyech zal ook wel weggaan. Jammer maar Frenkie is al van gelijk niveau, misschien zelfs beter.
7 -2
Joseph
Ik denk dat Huntelaar helemaal niet slecht is om te houden, dat is in tegenstelling tot veel jongens wel een vechter en ik denk dat het goede concurrentie en leermateriaal blijft voor Dolberg. Dolberg met het werkvermogen van Huntelaar, zou een absolute wereldspits kunnen worden..

Schone kun je ook best behouden, maar alleen als een trainer hem ziet als wisselspeler op het moment dat Ajax iets moet forceren en veel voor de goal komt. Zijn vrijetrappen zijn een gigantisch wapen. Hij moet dan alleen wel opgesteld worden als 4e middenvelder in een 3-4-3, Schone mag het spel nooit bepalen, wat nu te vaak negatief gebeurt door zijn trage handelen onder druk. Een goede 6 is ook essentieel voor het komende seizoen!

Siem de Jong is een absolute schande, had al nooit terug mogen komen na zijn mislukte PSV avontuur, hoe dom ben je als club om zo'n speler dan terug te halen?!! Veltman moet je ook laten gaan, dat is een aanvoerder die zijn band verloren is en een speler met Frank de Boer genen, als hij het voor het zeggen zou hebben, speelt Ajax verdedigend voetbal. Niet voor niets was de 2e helft tegen VVV aanvallend een stuk beter.

Voor de rest is er 1 ding dat Ten Hag moet leren, anders moet je gewoon afscheid nemen.. Ajax gaat altijd uit van eigen kracht, aanpassen aan je tegenstander gebeurt alleen tegen de absolute top van Europa! Die speelt niet in de eredivisie..
0 -1
Catenaccio
Goede 6 heb je al. Frenkie !!!!!
Schone stand-in
0 0
Bennyben
Supporters moeten niet zo zeiken, Ajax mag blij zijn dat clubiconen als van der sar en overmars nog voor Ajax willen werken.

Eerst loopt het publiek te zeiken dat we iemand kopen als suljemani die veel te veel geld kost, dan loopt men weer te zeiken dat we 4 jaar achter elkaar kampioen worden met saai voetbal, dan loopt men weer te zeiken dat we meer geld uit moeten geven voor spelers, dan loopt men weer te zeiken dat onder bosz mooi voetbal spelen maar geen prijzen pakken, dan loopt men weer te zeiken dat mensen vanuit het voetbal de club moeten runnen maar als dat gebeurt heeft iedereen ze liever weer weg.

Supporters moeten is een grootte spiegel voor zich houden inplaats van altijd maar met het vingertje wijzen naar van der sar en overmars.
9 -2
geDaante
Van der Sar is verantwoordelijk voor het vertrek van succescoach en echte Ajaxcoach Peter Bosz. Dat zou al een reden moeten zijn voor opstappen. Van der Sar is medeverantwoordelijk voor die vier jaar doodsaai voetbal, door Frank de Boer zijn kansloze gang te laten gaan, wat totaal haaks stond op visie en Plan Cruijff. Overmars die De Boer zijn aankopen gunde, dus geen sprake van TH overleg. Van der Sar is dus hoofdverantwoordelijk voor het falen van visie en Plan Cruijff, al heeft Frank de Boer daar dus de aanzet voor gegeven. Van der Sar stemde in met Keizer, ontslaat hem halverwege, en stelt een slechtere coach aan die niet past. Allemaal redenen om meteen op te stappen.

Overmars, gaf De Boer al zijn kansloze aankopen zonder overleg binnen TH, hield zich dus ook totaal niet aan Plan en visie Cruijff. Dus ook schuldig aan laten klappen Plan Cruijff. Moest vanuit rancune Bergkamp terugpakken en Keizer ontslaan, ten faveure van de mindere en totaal niet passende Ten Hag, wat je waarschijnlijk het kampioenschap heeft gekost. Bergkamp eruit geknikkerd, alle macht naar zich toe getrokken, het TH ontmanteld en even de organisatiestructuur teruggebracht naar die van een standaard voetbalorganisatie. Minder focus op jeugd, koopt maar wat raak met onderhand meerder miskopen op rij.
Ook allemaal meerdere redenen voor ontslag.
1 0
Dastaan
Die doet alsof hij met bande en schuurs 2 wereld voetballers binnen heeft gehaald. Dus vd sar en co verwachten dat de supporters en fans dit seizoen maar snel moeten Vergeten? De afgelopen 4 jaren hoor ik dit dat ze uit kijken naar het nieuwe seizoen. In iedergeval gaan er veel spelers binnen de selectie weg. En aangezien ten hag nu vrij spel krijg om z’n eigen team te mogen bouwen, zullen er alleen maar C garnituur spelers komen. En verbaasd me nu al enigZins dat ze druk achter de schermen bezig zijn, ze zijn idd druk achter de schermen bezig om te kijken hoe ze hun positie kunnen behouden binnen Ajax. Zijn net een stel slappe zakken daar die totaal geen verstand hebben van zaken.
4 0
Suarez16_
Onzin. In 2016 vergooi je het zelf op de laatste dag en in 2017 haal je de EL finale. Niemand die dan begin April al uit keek naar volgend seizoen.
0 0
Pieter433
Ajax moet een keer ballen tonen in die contractsoap rond Kluivert. Geef hem (en zijn zaakwaarnemer) 3 opties met een deadline:
- bijtekenen tot minimaal 2021 voor 1 juli
- verkocht worden voor 1 juli voor een bedrag dat Ajax redelijk acht
- contract uitdienen op de tribune en veel succes bij een andere club na een jaar stilzitten
Dat vage gedoe daar moeten we vanaf. Gemotiveerd voor Ajax die voorronde CL/EL in of wegwezen wat mij betreft.
2 0
Genant
Met Kluivert gaat het weer precies hetzelfde als met Tete. Dat mag en kan Ajax niet accepteren. Dan moet hij idd nu maar alvast gaan. Dag succesvolle loopbaan.
0 0
gi0vanni
Die 2e optie kan natuurlijk niet omdat spelers met een aflopend contract niet veel meer waard zijn. Maar de rest zijn prima punten. Waar we gezien zijn zaakwaarnemer de uitkomst al kunnen voorspellen.
0 0
Pieter433
Zijn contract loopt tot 1 juli 2019, daarom verkopen voor 1 juli 2018 en niet pas in de winterstop o.i.d. voor minder en met kans op een Younes scenario. Als hij verkocht wil worden regel het dan voor 1 juli 2018, zodat hij niet met zijn hoofd bij club X zit als hij in de voorronde CL/EL speelt. De 2e optie luidt nu "een bedrag dat Ajax redelijk acht" i.p.v. "het bedrag dat Ajax wenst".
0 0
Ruff Rhythim
Kijk nou al uit naar de gevleugelde woorden: "we gaan het met deze selectie doen, tis tenslotte de beste selectie sinds jaren...."
1 0
Amp
dit jaar wordt het dezelfde zin, maar dan tot de komma...
0 0
Bocarra
Ik hoop dat Ajax 2 a 3 fysiek sterke volwassen (Tagliafico)spelers aantrekt. Het kapitaal moet op het veld staan. Alleen exceptionele jeugdtalenten zoals de Ligt opleiden tot volwassen basisspeler. Gebeurd dit niet dan zul je nog steeds wisselvallige resultaten zien.
2 -2
Johnnie
Naast de directie die beter mag functioneren, mag er ook wel wat meer gericht gezocht worden naar posities die beter kan. In topwedstrijden kun je helaas niet meer met Schöne spelen, dus Donny op 6 waardoor je een aanvallende middenvelder moet halen. Siem is het gewoon niet meer.
1 0
MarkGroothuis
Nieuwe cvm halen ipv Schöne en Frenkie op 10!
1 0
Johnnie
Type Fernandinho van City. Aannemelijk dat Hakim vertrekt.
0 0
BrandjeXL
Nee NIET op Donny op zes. Ook geen Frenkie op zes en al helemaal geen Schöne op zes. Onbegrijpelijk dat mensen niet in zien dat daar juist een specialist moet worden gehaald.
0 0
GerardAjax26
Hij kan er wel heilig van overtuigd zijn dat ze blijven, maar de uitspraken van Onana waren duidelijk.

Verder heel leuk dat ze het hele jaar bezig zijn met de selectie te versterken.. dat gebeurt bij elke club.. Ik ben veel meer benieuwd hoe Vd Sar achteraf kijkt naar het ontslaan van Keizer, het wegsturen van Bergkamp en welke progressie hij het afgelopen half jaar heeft gezien.. schrijf dat maar in een column.
3 -1
jarenfan
Begin met jezelf tegen het licht te houden,...........
Dan zijn er al een hoop problemen opgelost.
1 0
NouridolbergNeres34
Word tijd dat je je eigen positie eens tegen het licht gaat houden en die van overmars en ten hag.

Leuk hoor bande en schuurs maar dat zijn geen directe versterkingen, maar jongens die eerst nog een jaar moeten wennen bij Jong of backup zijn.

We hebben een echte nummer 6 nodig voor de basis want Schone is op, een rechtsback voor de basis Orejuela en Kristensen is prutswerk van Marc, een extra aanvallende middenvelder want Siem kan je wel afschrijven ,en een CV.

En geen talentjes die moeten wennen maar echte versterkingen.

Dus marcie mag flink aan de bak en als 1 juli de selectie weer niet in balans is dan mogen jullie beide je conclusies gaan trekken, dat had verdomme nu al moeten gebeuren , slapjanus!
2 -1
MichelAngelo66
Het middenveld moet goed staan. Dat is veruit het belangrijkste. Dat was dit jaar prut. Zat totaal geen samenhang in. Twee vaste waardes heb je in huis.... Vd Beek en de Jong. Van Ziyech neem je afscheid. Ondanks zijn kwaliteit wat mij betreft een steentje in de radar.

Verder heb je al heel veel in huis. Het is niet zo dramatisch als het lijkt. Ze maken er alleen een potje van. Afvallers? Kluivert en de Ligt doen er sowieso verstandig aan om nog minimaal een jaar te blijven. Zijn beide nog niet klaar voor een volgende stap. Ook Mathijs niet. Als hij even geduld heeft komt hij echt als een grote meneer binnen als hij volgend jaar volwaardig aanvoerder wordt bij Ajax en vaste waarde in het team en in Oranje.
3 -1
atalantanio
Ondanks deze uitspraken heb ik toch sterk het gevoel dat Ajax al aan het anticiperen is op het vertrek van sommige sleutelspelers. Wat hij hier zegt lijkt meer voor de vorm.
0 0
ajaxfan83
ze hebben volgend seizoen zoveel geld op de bank (als spelers als de ligt e.d. verkocht worden) dat ze een elftal neer kennen zetten die met twee vingers kampioen kunnen worde van nederland
0 -2
Multi
Dan hoop ik dat er een echte nummer 6 gehaald gaat worden rond de 25 jaar. Iemand die qua inzet voorop in de strijd gaat, maar ook genoeg voetballend vermogen heeft.

Persoonlijk hoop ik zelf op Willian Arão. Geweldige speler die de duels niet schuwt, maar die ook een subtiele steekpass heeft en daarnaast ook nog eens van box naar box loopt.
1 0
10Sneijder10
Hou je eigen functioneren maar tegen het licht en dan kan je tot de conclusie komen dat je moet vertrekken. Schijtbak.
1 0
HarryHarHar
van der Sar en Overmars hebben zich ver boven Ajax begeven met hun uitspraken van der Sar zei bij het aanstellen van Ten Hag dat hij progressie en vooruitgang wilde zien Ten Hag moest Ajax kampioen maken anders zou hij ........ Pfffffffffff nu roept hij ik blijf gewoon directeur!.......
Overmars riep van de week dat ten Hag het prima heeft gedaan en gewoon het nieuwe seizoen voor de groep zal staan..... man man man , je hoeft echt geen JC te A te zijn om te kunnen zien dat er totaal geen chemie is tussen de spelersgroep en de trainer daarbij toen hij begon stond Ajax op 5 punten achterstand en zou hij Ajax wel ff kampioen maken, nu na het kampioenschap van Psv ..10 punten achterstand een totaal ongemotiveerde selectie (13 keer op 1-0 achterstand gekomen!) die allemaal maar wat doen los zand totaal geen team wat voor elkaar wil werken en ook geen gezamenlijk doel hebben, ja wel een doel..zo snel mogelijk weg wezen bij Ajax!!!... en alles en iedereen is ontevreden BEHALVE de twee zichzelf tot God verheven heren van der Sar en Overmars....

Kan je rekenen Edje?... nou reken er maar vast op dat de leegloop qua basisspelers gigantisch gaat worden en word het straks met de start van het nieuwe seizoen weer net als de laatste 5 á 6 jaar dan beginnen we weer met een totaal afgeroomde selectie en moeten we na de winterstop weer in de achtervolging op onze concurrentie die hun zaakjes wel goed en op tijd op orde hebben!!!! dat met een trainer die niks maar dan ook helemaal niks geen Ajax uitstraalt, waar niemand iets mee heeft waar niemand zicht mee wil identificeren en geen één speler zich 100% voor wil geven... ja dan komt het goed hoor Edje!! hou jij de selectie maar ff lekker tegen het ligt Edje.... en als je dan sávonds in je bed ligt zal je we denken

We dronken een glas, deden een plas en alles bleef lekker zoals het was!!!!
3 -2
kaashaas
Inclusief trainingsstaf Ed?
4 -1
EVH
Onana
Tagliafico
Dijks
Viergever
De Ligt
Veltman
Ziyech
Kluivert
Younes
Cassierra

Die gaan allemaal vertrekken denk ik. Ongeacht of ik dat voor alle genoemde spelers leuk vind of niet.

Ajax loopt gigantisch binnen maar ja, wat dan ..
2 -7
Sunstridr
Younes en Dijks zijn al bevestigd, Cassierra wordt waarshijnlijk verhuurd, Ziyech (en Overmars) hebben aangeven dat Ziyech weg gaat alles de juiste prijs komt en Viergever lijkt te gaan.

Voor de rest, Kluivert is nergens aan toe, De Ligt heeft al een tijdje aangeven dat hij niks gaat proberen te forceren, Tagliafico is net pas in Nederland gekomen, Onana heeft alleen aangeven net na de wedstrijd tegen Psv dat hij weg wil en niemand gaat een geblesserde speler kopen.
1 0
EVH
Onana - die wil gewoon in een grotere competitie aan de slag, is hij aan toe ook.
Tagliafico - na het WK, wil hij gewoon in een grotere competitie aan de slag, is hij aan toe ook.
Dijks - vertrekt zeker.
Viergever - vertrekt zeker.
De Ligt - die wil gewoon in een grotere competitie aan de slag, is hij aan toe ook. Gaat dik op geboden worden, onhoudbaar.
Veltman - ja helaas geblesseerd.
Ziyech - die wil gewoon in een grotere competitie aan de slag en heeft een moeizame relatie met het publiek. Die vertrekt.
Kluivert - zijn contract is nog steeds niet verlengd en loopt af medio 2019. Wanneer Ajax geld voor Kluivert wil vangen is het bijtekenen of deze zomer vertrekken. Bovendien, Raiola ...
Younes - vertrekt zeker.
Cassierra - verhuren of verkopen zijn opties want een vaste plaats in de selectie en/of 1e elftal wordt lastig.

Je bent een tikje naief. Geeft niks.
0 0
Ferd
Door z’n blessure zal Veltman in ieder geval tot de winterstop blijven vermoed ik.
2 0
fanforeffer
Houden jullie ook de trainers ,de directeur,de technisch manager,de RVC eens tegen het licht ? want daar zit het grootste probleem. Wat er dit jaar gebeurd is met Keizer ,de lakse contrakt bespekingen ,enz ,zijn allemaal beneden peil. en die mentaliteit straalt ook op de elftallen af . ER IS EEN GROOT MENTALITEITS PROBLEEM BIJ AJAX ! en die komt van boven af.
4 -1
Marcao
Na de zomer zien we de traditie voortgezet: een leeg gekocht Ajax met miljoenenwinst. En dan weer de CL missen. Als je dezelfde poppetjes in het management houdt, verandert er niets.
5 -1
Labrador
Hypocriete flapdrol. Jij en je vriendjes zijn het probleem. Je hebt 0 ervaring met het aansturen van een grote organisatie. Je kan het gewoon niet. Ga weg
4 0
AFCACBS1900
Nou je eigen positie nog Edje...
1 0
Ajacied33
Ik hoorde het Overmars gisteren ook al zeggen,maar waarom zijn deze heren er zo zeker van dat niemand zal vertrekken deze zomer? Ik denk dat Onana,de Ligt,Ziyech,Nico wel zullen vertrekken. Het wordt een lange zomer..
1 -1
BrandjeXL
Omdat Ajax nog bepaalt en niet de spelers. Gaan ze instelling een keer krijgen dan komt het wel goed. Ziyech kan zoveel willen maar Overmars laat hem echt niet onder de 30 miljoen vertrekken. En ja, soms zullen er bedragen worden geboden waar je geen nee tegen kan zeggen. So be it. Dat gaat al 30 jaar zo bij Ajax.
0 0