De Ligt over toekomst: 'Ligt ook aan Ajax'

JesseTH, 20-04-2018 om 22:10, 16526 views, Ziggo Sport | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax-mandekker Matthijs de Ligt voelt zich nog altijd goed bij Ajax en praat met de clubleiding over zijn toekomst. Voorlopig gaat het talent er nog vanuit volgend seizoen 'gewoon' in het rood-wit van Ajax te spelen. Mocht het zover komen, dan is het aan De Ligt en Ajax de taak om een reeks van vijf jaar zonder prijzen te voorkomen.

'Ajax moet altijd voor de titel spelen, dat hebben we dit jaar ook geprobeerd', spreekt De Ligt bij Inside Ajax. 'Het is de laatste vier jaar niet gelukt en dat is spijtig voor Ajax, maar we moeten ervoor zorgen dat we volgend jaar wel met die schaal staan. Ik denk dat er kwaliteit genoeg is. Bij De Graafschap-uit spelen we de laatste wedstrijd gelijk. Als we die wedstrijden hadden gewonnen, dan hadden we het niet over vier jaar zonder kampioenschap gehad.'

Ondanks het mislopen van de titel ziet De Ligt wel een hecht team. 'Wat aan het begin van het seizoen meegemaakt hebben, is natuurlijk verschrikkelijk. De eerste maanden hadden we het er moeilijk mee, maar uiteindelijk hebben we met zijn allen een team geprobeerd te creëren. Ik denk dat dat steeds beter ging en hopelijk kunnen we dat voortzetten.'

Ook de verdediger zijn persoonlijke ontwikkeling komt aan bod. De Ligt ziet dat er tegenwoordig meer bij komt kijken dan alleen het voetballen zelf. 'In het hedendaagse voetbal is de media een grote factor. Ze zitten overal bovenop en de ene week ben je goed en de andere weer minder. Dat is soms wel moeilijk. Maar het hoort erbij als speler en ik denk dat het wel fijn is dat ik dat als jonge speler al regelmatig heb gemaakt, waardoor ik niet van slag raak als het weer gebeurt.'

Toekomst De Ligt
Ajax speelt nog twee wedstrijden tot aan het einde van het seizoen en daardoor blijft De Ligt in ieder geval nog twee wedstrijden Ajacied. 'Normaal gesproken start ik de voorbereiding gewoon hier. Ik voel me goed bij Ajax en voel het volledige vertrouwen. Ik sta nog vier jaar onder contract, dus het ligt denk ik ook aan Ajax. Nu het seizoen bijna voorbij is, merk je wel dat er wat meer gesprekken over de toekomst komen. Dat is goed om een beetje te polsen hoe iedereen erin staat.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MyDreamteam59
D LIGT ook aan Ajax
D LIGT ook aan de trainer
D LIGT ook aan de spelers
D LIGT ook aan de supporters
D LIGT ook aan de resultaten
D LIGT ook aan de nieuw tenue’s
D LIGT ook aan Champions League of Europa League

Je hebt gewoon een contract Matthijs en moet jij je kop niet gek laten maken door een stel “graaiers”....je hebt de verplichting om één keer kampioen te worden met Ajax anders zal je nooit eeuwige roem vergaren bij de club waar je van houd en waar je alles aan te danken hebt!

Kijk naar Davy Klaassen, die wil wel kruipend terug! Geld is niet alles pik
1 0
ProfZonnebloem
Die is zo goed als weg. En waarom niet, hij heeft helemaal geen perspectief op prijzen zolang Overmars en Van der Sar blijven aanmodderen en de RvC, als controlerend orgaan, haar taak niet uitvoert. Sterkhouders als Onana en Ziyech vertrekken 100%, die lopen bij Ajax hun tijd te verdoen. Hopen dat Kluivert niet bijtekent ,dan kun je daar ook een sterkere buitenspeler voor halen, Bandé kan niet niet overtuigen van wat ik heb gezien.
0 0
Babayaka
Wat een onzin, Ajax heeft meer perspectief op prijzen dan bijvoorbeeld Hottentot.
Ajax doet ook zeker weer mee voor de titel volgend jaar, en ze moeten de KNVB beker gewoon veel serieuzer nemen.
Zo stom om daar steeds met de 2de keus aan te komen, terwijl het gewoon een 100 procent prijs is nu laat je daar AZ en Feijenoord voor strijden. Wat gewoon zonde is.

Wellicht hebben supporters en media en Ajax directie toch de impact onderschat die het ongeluk van nouri op de rest van de selectie heeft gehad. Hey zijn nog jochies en wel gewoon mensen. Volgend seizoen nieuwe start en nieuwe kansen en als speler wil je toch geen afscheid nemen van zo'n mooie club met zo'n shit seizoen. Heb zin in het volgende seizoen.
0 0
Genant
Ajax speelde tegen Twente gewoon met de basis. Die wedstrijd was weer typerend. Je moet met de rust met 0-4 voorstaan en uiteindelijk scoort Twente de gelijkmaker via een schot dat eigenlijk drie meter naast gaat en via het hoofd van Veltman Onana op het verkeerde been zet. Ook de enige wedstrijd waarin Drommel beter keepte dan zijn normale 5e Klasse niveau. En ook waarin de scheidsrechter vergeet al voor rust drie keer rood te trekken.
Eigenlijk een beetje een standaardwedstrijd van het afgelopen seizoen in de provincie.
Maar we speelden wel met de basis.
0 0
ProfZonnebloem
Gigantische plaat voor je kop, zo ongefundeerd. Het verlies van Nouri heeft niks te maken met het verliezen tegen Vitesse drie weken terug of het beschamend optreden tegen PSV. Je zegt het goed: 'het zijn nog jochies'. Mentaal en fysiek te labiel. Het voetbal is ook niet om aan te zien. Matthijs moet lekker een betere club zoeken waar goed beleid wordt gevoerd en waar hij hoop heeft op prijzen. M
0 0
Mung
Beker is een onzinnige troostprijs. Leuk afsluiting van het seizoen maar het enige wat telt is de titel.
0 0
Babayaka
Dat zeg je omdat Ajax hem al jaren links laat liggen en deze dus niet wint. Een beker is een beker.
En het maakt nu eenmaal deel uit van de competitie.
0 0
Ajaciedvooraltijd
Onana
Aankoop-Aankoop-De Ligt- Tagliafico
Donny
Frenkie-Aankoop
Neres- Aankoop- Aankoop

Bande en Schuurs zouden kunnen worden opgesteld als ze voldoende kwaliteit hebben. De rest moet worden vervangen. Ook Dolberg, ik vrees dast het een one season wonder is.
0 -2
ProfZonnebloem
Juist. Grondige renovatie dient zich aan, de enige manier waarop Sar en Overmars nog hun gezicht kunnen redden. Donny en Frenkie op het middenveld lijkt me te licht.
1 -1
Jornnn
Als je tijdig 4 spelers haalt van het niveau Sánchez en Tagliafico, dan weet ik zeker dat Matthijs blijft. Ajax moet zorgen voor een echt goed team en dan keihard die CL in. Lukt dat niet, zie ik ze 1 voor 1 vertrekken.
0 0
fanforeffer
we werden door een degradant geen kampioen, en dit jaar door een degradant uit de beker gegooid.
Er is talent genoeg maar een winners mentaliteit er in krijgen is blijkbaar heel moeilijk.
1 0
iammike
Gewoon nog een jaar blijven El capitano
1 0
Ajax412
Aan zijn contract houden, is veel te vitaal voor dit team en het zou zonde zijn voor zijn uiteindelijke carrière als hij geen titel met Ajax op zijn naam heeft. Pique gaat volgend seizoen toch nog alles spelen ;).
0 0
fanforeffer
Pique begint een houten klaas te worden,dus barca haalt dit jaar zijn opvolger.
0 0
Pierre Heno
Die is zo goed als weg. En geef 'm eens ongelijk?!
2 -5
NouridolbergNeres34
Dat denk ik ook als barca ,city of bayern aankloppen bij Netto met een Dikke zak geld is hij pleite.
1 -1
atalantanio
Goh wat hoop ik dat hij blijft.
3 -2
Freddy Al
Mooi, die blljft.
0 -3
vdvaart23
ignorance is bliss
0 0
Bocarra
Verstandige woorden
0 0
vijfennegentig
“Als we die wedstrijden hadden gewonnen, dan hadden we het niet over vier jaar zonder kampioenschap gehad.”

Ja inderdaad als...maar dan heb ik er nog 1: Als we de finale EL gewonnen hadden dan...
3 0
NouridolbergNeres34
Dan hadden we Champions League gespeeld.
2 0
vijfennegentig
En kun je dan nagaan hoe beter dit jaar zou zijn..ik durf zo ver te gaan dat Bosz en héél misschien Sanchez er nog waren..

Ach ja...
2 -1
AFCAsphere
Denk het niet, want Bosz wilde zelf de rest van de stafleden invullen en dat mocht niet van het technisch hart. Daarna kwam Dortmund en was er snel een deal, omdat Bosz geen perspectief zag met o.a. Spijkerman naast hem.
0 0
ajax4ever01
de Ligt gaat dus eerst wachten wat er aan versterkingen bij komt
2 0
JanTa
En terecht. Elk jaar weer worden we weer gepiepelt omdat bepalende spelers vertrokken omdat geld belangrijker was.
2 0
MyDreamteam59
Blijven Thijske...nog één jaartje
3 0
Koekepeer
Thijske.............
Wel een plusje hoor
1 0