Kluivert 'moet' blijven: 'Heeft duidelijk potentie'

BVeenstra, 20-04-2018 om 16:24, 11333 views, Omnisport | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Algemeen directeur Edwin van der Sar verwacht niet dat aanvaller Justin Kluivert deze zomer zal vertrekken bij Ajax. De leidsman vindt het voor Kluivert nog veel te vroeg voor een Europese topclub, zo vertelt hij tegenover Omnisport.

'Iedereen weet dat wij fantastische spelers ontwikkelen', vertelt Van der Sar, die vindt dat spelers eerst een periode bij Ajax moeten spelen. 'Maar we willen dat ze shinen in de Arena, dat ze eerst prijzen winnen en pas dán naar een grotere competitie vertrekken. Het is de bedoeling dat ze hier een paar jaar blijven.'

Van der Sar kan wel begrijpen dat Kluivert in de belangstelling van enkele topclubs. Zo werden FC Barcelona en Manchester United al genoemd. 'De zoon die in de voetsporen treedt van zijn vader... Maar daar houdt de vergelijking ook wel op. Justin is sneller en rechtsbenig, terwijl Patrick echt een diepe spits was. Het is duidelijk dat hij veel potentie heeft.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
koppendicht
Onbegrijpelijk dat kluivert in de belangstelling staat van topclubs. Dat moet haast op basis van naam zijn, niet op basis van prestaties. Ik vind hem op alle vlakken 10% tekortkomen: fysiek, techniek, mentaal, pass, et cetera.
1 0
vijfennegentig
Ja het grappige is dat ik hem wel goed vind en potentie zie, dus ergens gaat er wat verkeerd.
0 -1
Pierre Heno
Kluivert jr. heeft 1 op 1 begeleiding nodig. Zou eerst z'n man eens regelmatig voorbij moeten zien te komen in de kleredivisie. Is nog helemaal niet van structurele meerwaarde. Zeker niet wanneer we het hebben over het maximaal haalbare voor dit Ajax: voorronden CL/EL. De poulefasen zijn héél ver weg. Maar Overnars heeft z'n praatjes voor de vaak alweer ingezet. Zo verschrikkelijk gênant allemaal.
1 -1
Simon1
Van der Sar begint wel leuk over topclubs, maar hoe lang geleden is het dat wij spelers aan de topclubs verkochten. Bijna alle spelers doen een tussenstap via de subtop. Dat Kluivert daar ook nog niet klaar voor is ziet iedereen. Ik verwacht echter van een Algemeen Directeur dat die zijn woorden beter kiest. Kluivert is nog niet klaar voor een stap hogerop. Verder klopt alles wat Van der Sar wel zegt.

Kluivert doet er eens goed aan om wat minder te pingelen, want hij is echt een blind paard als die dat doet, en wat meer te letten op zijn positiespel. Is namelijk ronduit belabberd.
1 -2
Kibbahimovic
Cillessen, Sanchez om maar ff snel 2 namen te noemen
0 -1
trooop
Gênante reacties hieronder. Een groot talent uit de eigen opleiding, een TALENT dus nog altijd, snel, technisch, lef, wtf wil je nou nog meer. Schandalig dom volk hier op showtime.
1 -1
altijdwelwat
Wat ik wil meer wil is realiteitzin , en gedrag wat past bij een jongen van 18 die nog enorm veel te bewijzen heeft. Dat hij talent heeft ziet een blinde, maar dat hij bij lange na nog niet zo goed is als dat zijn omgeving denkt lijkt mij ook wel duidelijk.
1 0
trooop
Gedrag komt door de tijd en z'n omgeving, daar kunnen die gastjes niet eens zoveel aan doen. Al die interviews en media-aandacht van tegenwoordig zijn de pest. Ze hebben geen van allen iets vertellen en als je niet braaf zegt wat de meerderheid wil horen word je geroast. Het maakt het voor veel mensen lastiger om ze puur op hun talent te beoordelen, terwijl dat het enige zou moeten zijn waar het om gaat. Kluivert is gewoon een groot talent. Heerlijk toch.
0 -1
michaellaudrup
Laat eerst nou maar je voeten spreken ipv je mondje. Zo rendabel en constant ben je nog lang niet.
1 0
altijdwelwat
Kluivert was, is en blijft een momenten voetballer. Als hij zijn dag heeft dan is het meteen top, al hij zijn dag niet heeft ( dat is veel vaker het geval) dat is het meteen heel matig. Als hij niet wil verlengen is dat geen ramp, want hij is vervangbaar.
1 -1
The
Als je de reacties bekijkt is Kluivert de volgende die de Arena uit gepest wordt.
1 0
MickS
laat Kluivert eerst maar eens spelers van clubs zoals VVV, Heracles en Groningen helemaal zoek spelen. Voorlopig gebeurt hem dat maar zelden. Zolang dat te weinig gebeurt heeft hij niets te zoeken bij de (sub)top van andere landen.
1 0
Bennyben
Slechte mentaliteit sinds hij geen enkele concurrentie meer voelt van younes lijkt hij het allemaal wel best te vinden iets wat je bij iemand als luis Suarez nooit zal vinden die blijft elke wedstrijd maar gaan, kluivert is absoluut ongeschikt voor Barcelona.
1 0
carel romijn
weg doen dat jochie.
1 -3
MyDreamteam59
Nou, ik heb dit “megawonder” als 2 maanden niet gezien
Krijg een bloedhekel aan dat mannetje met z’n maniertjes

Dat bijtekenen begint zo langzamerhand te irriteren, wat denkt hij nou eigenlijk wel?
1 -3
koppendicht
niet onder de indruk van kluivert. Overhypete speler.
1 -1
stefanwillem
Heb je gisteren naar het dak zitten kijken Edje?
1 0
kaashaas
Iedereen weet dat wij fantastische talenten ontwikkelen... Bah ,. Wat wil je ons nou eigenlijk echt vertellen edwin
1 0
michaellaudrup
Hij begint er weer op los te zwammen die amateur.[van de Spar]
1 -1
ajax4ever01
Rot maar op jullie leiding hebben gefaald! Gvd al vier jaar geen prijs!
1 -1
Hagmag
Ik zal fff heel kort zijn over Kluivertje deze x.
Hij heeft gisterenavond GEEN knikker geraakt, geen initiatief op de vleugel getoond.
1 -1
michaellaudrup
En dat hij rechtsbenig is dat ziet een blinde, gaat net als Younes alleen maar naar binnen.Ik snap eigelijk niet waarom je met Huntelaar speelt,alle acties beginnen op de rand van de 16 of te wel de trechter.
1 -1
amthree
Altijd dit gelul en dan komt er een club met een vol zak geld en dan is het “een bedrag wat we niet konden weigeren” Neem dit dus niet serieus...
2 0
kaashaas
Er word geprobeerd ons te payen
1 0
Hagmag
paaien
1 0
Biss
‘payen’ is dat een term voor ‘in de bek pissen’?
2 0
kaashaas
Haha
1 0
Hagmag
"paaien" .
1 0
fc Barcelona_ke
Moet blijven? Ben je gek edwin. Jaar later ben je gratis weg...
0 0
RaynoFischer
Het zou echt een grote grap en te dom voor woorden zijn als hij nu al vertrekt.....
Hij komt de rechtsback van VVV nog amper voorbij, talent heeft ie natuurlijk maar presteer eerst maar eens constanter ipv. een grote mond in de media te geven.

Clubs zijn nu vooral in hem geïnteresseerd, omdat hij de zoon van is..
1 -2
aka
Idd hijzelf heeft interesse in Barcelona, hooguit een weekendje weg
0 0
AjaxBaggio
Waarom is dit zo een hot item ? Hij is niet eens goed genoeg voor Ajax 1. Welke buitenlandse club gaat deze jongen kopen dan ? Ik zie hem alleen maar praten over Barca en Real. Maar daar komt hij gewoon in het B-elftal te spelen.

Speelde Richarlison bij Ajax, dan was Kluivert in Jong Ajax komen te spelen. Justin heeft ERG veel geluk gehad. En sinds hij geen concurrent meer heeft, komt hij geen pepernoot meer voorbij.

Wil denk ik nu grootverdiener worden. En daarom tekent hij niet bij (kan het mis hebben, maar dat gevoel krijg ik).

Ben een fan van het talent Kluivert. Maar tegelijkertijd snap ik de hype niet zo. Deze jongen is echt niet zoveel beter dan een El Ghazi, Kishna, Lukoki. Maar in de buitenlandse media wordt er net gedaan, alsof we de nieuwe Neymar in huis hebben.

Best lachwekkend!
5 -3
FlyingDutchMan
Die Richarlyson heeft na de eerste twee maanden PL ook geen knikker meer geraakt, is zijn plek al effe kwijt!
2 0
talent020
Mag toch hopen dat Edwin weet door de vele wedstrijden die hij met Kluivert sr gespeeld heeft dat die ook rexhtsbenig was, of leven Keepers daadwerkelijk in hun eigen wereld?
0 0
Hans Kraay Jr.
Toen was Edje aan het "Shinen."
0 0
Vlieske
Sinds wanneer is zijn vader linksbenig?
4 0
PeterVKV
tja, keeper hé
0 0
Redrum
Iedereen moet blijven is de boodschap van Ajax. Nou, ik ben benieuwd.
6 0