[Update II] Veltman 6 tot 9 maanden uitgeschakeld

ArthurV, 23-04-2018 om 17:10, 51164 views, AS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax vreest ervoor dat aanvoerder Joël Veltman donderdagavond in het duel met VVV-Venlo een zware knieblessure heeft opgelopen. De verdediger viel vlak voor rust uit en zal zich vrijdag laten onderzoeken in het ziekenhuis.

In een duel met VVV-spits Ralf Seuntjens klapte de knie van Veltman dubbel, waarna hij per brancard van het veld gedragen werd. Trainer Erik ten Hag kon donderdagavond nog geen uitsluitsel geven over de kwetsuur, maar gevreesd wordt nu dat de IJmuidenaar een kruisbandblessure op heeft gelopen. Dit overkwam hem in zijn tijd bij Jong Ajax ook al.

Daarmee lijkt een einde gekomen te zijn aan een teleurstellend seizoen voor Veltman. Werd hij in de zomer nog verkozen tot aanvoerder van Ajax, onder trainer Erik ten Hag verloor hij (tijdelijk) zijn basisplaats. Bovendien werd hij door bondscoach Ronald Koeman niet geselecteerd voor het Nederlands elftal.

Update - 14.35 uur (20 april 2018)
Slecht nieuws voor Ajax-aanvoerder Joël Veltman. Bij de verdediger werd tijdens onderzoek in het ziekenhuis ernstig knieletsel ontdekt, waardoor hij voor langere tijd uitgeschakeld zal zijn. In de komende week wordt een vervolg gegeven aan het onderzoek om de aard en de omvang van de blessure te kunnen vaststellen, zo meldt Ajax.nl.

De Amsterdamse club laat weten dat Veltman in ieder geval de laatste twee wedstrijden van het huidige seizoen mist, maar ook de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

Update II - 17.10 uur (23 april 2018)
Bijzonder slecht nieuws voor Joël Veltman. Een onderzoek heeft maandag uitgewezen dat de rechtsback van Ajax afgelopen donderdag in het duel met VVV-Venlo de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft gescheurd. Verwachting is dat de verdediger zes tot negen maanden niet in actie zal komen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sjaakvaak
Seuntjens een even-zo-lange schorsing geven. Belachelijk dat een speler voor zo'n domme lompe overtreding gewoon geen schorsing krijgt. Het was notabene een aanvaller op een totaal onbelangrijke plek.
0 0
Jaridebeste
Die jongen maakt oprecht een triest seizoen door. Hij raakt bovendien heel ernstig geblesseerd wat op zich al waardeloos is. En dan nog vinden allerlei figuren het nodig om het nog even uitgebreid over zijn spel te hebben en hem voor de 100e keer af te branden. Los van dat ik het daar ook niet mee eens ben maar dan nog. Is het nou werkelijk waar zo ontzettend moeilijk om gewoon alleen maar te zeggen dat het zwaar klote is voor die jongen en hem sterkte en het beste te wensen PUNT....?
2 -1
Matzet
Sterkte Joel! Bijzonder klote deze blessure!
0 0
Oliveira
Echt waardeloos dat hij op z'n manier het seizoen moet beëindigen. Ik hoop dat Veltman tegen het nieuwe jaar (2019) weer kan spelen. Tot die tijd moeten de 2 nieuwe backs het maar zien op te lossen.
0 0
AlexIbarra
Betekent dit nou eindelijk de finale van dit ongeluksjaar of zou er nog meer komen?

Gauw dat ene puntje binnenhalen voor de tweede plaats en dan streep eronder / erdoor.
0 -1
AFCAlways
Nee de gifbeker is nog lang niet leeg.
1 0
Van Reenen
Ik begrijp nog steeds niet waarom de aanklager geen vooronderzoek is gestart. De scheid(s)rechter heeft dit zonder kaart afgedaan en de dader is ontsnapt aan welke sanctie dan ook! Heel vreemd en voor mij onbegrijpelijk.
Misschien daders van zo'n overtreding dezelfde tijd schorsen als de getroffen speler (de tijd) nodig heeft voor zijn herstel.
1 -1
Genant
Nu moet Ajax wel iets gaan halen voor de rechtsbackpositie. Ja, ik weet dat er met Orejuela en Kristensen al twee gekocht zijn maar waarschijnlijk zijn die niet goed genoeg. Dan kun je beter Orejuela of Kristensen van de hand doen en een echte goeie terughalen.
1 -1
Freddy Al
Die jongen ziet af dit seizoen ,ook vervelend dat een eventuele transfer nu niet gaat lukken.
Ik wens hem alle sterkte en een hopelijk voorspoedig en volledig herstel.
2 -1
Duif63
Was op de beelden al duidelijk te zien. Raar dat ze hier 5 dagen voor nodig hebben gehad om uit te vinden wat hij mankeert. Moet in ieder geval weer een nieuwe rechtsback komen.
1 -5
Sulejmanibesteaankoopooit
ik hoop dat hij er snel bovenop komt. je kan vinden wat je wil, maar hij is wel een echte ajacied.
7 -2
Mart42
Iedereen een kaartje sturen naar Joel Veltman om hem beterschap en sterkte te wensen.

AFCA Ajax T.a.v Joel Veltman Arena boulevard 1, 1101AX, Amsterdam
13 -2
Vos
Inderdaad
1 -1
AbdelhakNouri22
Wie gaat er nou aan zo'n reactie een duimpje omlaag geven...
4 -2
Van Reenen
Dat zijn mensen die alleen hun afgunst op Ajax willen laten weten, anders ben je gestoord.
0 0
Mart42
Maak je er niet druk om.
1 0
sirfugy
Ik doe mee!
4 -2
Mart42
Top!
2 -2
Dolblij
Maakt niet uit hoe je er in staat, pro of contra Veltman: dit gun je niemand. Beterschap Joel!
8 -1
MickS
Zwaar, zwaar, superzwaar klote. Heel veel sterke Joël!
4 -2
@Maar7en
Balen zeg! Sterkte Veltman hoop dat het revalideren sneller gaat.
2 -2
witchmaster11
en dat door een idiote aktie die niet eens geel op leverde , terug kijken was ook geen optie van de knvb , schandalig wel janken als iemand bijt en dan een schrsing van 6 wedstrijden of zo
3 -2
NouridolbergNeres34
Zwaar klote voor hem, sterkte Joel. Dit seizoen zit er echt werkelijk niets mee.
3 -1
TOOL
Triest voor hem! Hoop dat het voorspoedig verloopt en zo snel mogelijk er weer bij is!
2 -1
stefanwillem
Fox sports “botsing met Seuntjens” . Ik mag echt lijen dat die schijtzender failliet gaat.
10 -5
AFCAlways
Wat was het dan?
0 0
Caparzo
Welg#$ve#d$@o%verrr, tering tyfus!

Sterkte Joël..
3 -2
copaclassic
Jammer voor hem niet slecht voor het team
6 -8
Oliveira
Lekker kut reactie. Misschien als jij een doodschop krijgt dat mensen zeggen "niet aanstellen joh"dat ik maar ook droog zo'n botte reactie zal geven.
0 0
stefanwillem
Sukkel
6 -5
AFCAMM
Heel erg zuur. Onze captain verdient wat mij betreft een heel dikke steunbetuiging in deze laatste weken van het seizoen. Heeft het op meerdere fronten lastig gehad, maar ik denk dat we het er wel allemaal over eens kunnen zijn dat hij een echte Ajacied is. Ik hoop dat wij als supporters ons wat dat betreft nu eens van onze beste kant laten zien, of je nu wel of geen fan bent van de voetballer. Ik voel echt plaatsvervangende schaamte als ik bepaalde reacties lees van mensen die zichzelf een supporter noemen. Zelfs op Facebook, waar ze met hun naam en lelijke kop op staan, kunnen ze niet normaal doen. Blegh.

Heel veel sterkte gewenst. Ik hoop dat hij deze periode ondanks alles dan maar aangrijpt om te genieten van z’n kindje.
28 -2
@Maar7en
Helemaal eens. Aan zijn inzet ligt het ook nooit. Een foutje kan iedereen weleens maken maar vind dat hij een stuk beter kan voetballen dan hier weleens wordt neergezet.
6 -3
Dennis1964
Helemaal mee eens en nep supporters oprotten. FLUITEN DOE JE THUIS
6 -4
Tufono
Veel sterkte Joël! Wie wordt de vervanger naast Kristensen?
2 0
Pierre Heno
Nog zo'n Kristensen waarschijnlijk. Overnars weet het allemaal ook niet meer. 4 op een rij helemaal niks nakkos niënte. Zet Sinkgraven maar op rechts. Wat maakt het uit allemaal. We halen de poulefase EL niet eens komend seizoen want de selectie die er zou moeten staan ( kwaliteit) komt er niet want er wordt een WK gespeeld. En wanneer die van vakantie terugkomen zijn wij al weer uitgeschakeld en voor de Kleredivisie trekt Marcus Aurelius de geldbuidel niet open. Dat worden dus weer een paar tienertalentjes waar we het mee gaan doen.....
2 -3
Afca85meer
Je bent zeker niet mijn favoriete speler maar dit gunt niemand je. Beterschap! Hopelijk genees je snel.
5 0
NuchtereHarrie
Wat verschrikkelijk voor Veltman zeg. Zoals velen is dit niet mijn favoriete voetballer, maar nooit hoor je een slecht woord over Ajax. Wat had ik hem deze zomer een mooie transfer gegund.
5 0
marty21
Welke straf krijgt Seuntjes?
2 -6
MosesD
Sterkte Joël.
0 0
AFCA-B93
Sneu voor Veltman dit, maar ik denk dat het beter is dat het nu gebeurt dan wanneer hij net bij een nieuwe club zat. Dan zou z’n carriere er echt op zitten denk ik
1 -2
RaAjax
Vind het wel sneu. Ik kan geen hekel aan Veltman hebben. Qua voetbal niet altijd even goed maar vind het meestal wel een sympathieke knul
8 0
Erik1966
sneu
1 0
jarenfan
Grote dag voor alle Veltman haters op deze site.
Een grote ajax'ied hopen dat hij eerder hersteld.
9 -7
PetrusKeizer
ajacied. is t nou ECHT zo moeilijk?
4 -6
Diesel77
Ajacied
5 0
Leviathan
Dat is balen voor hem, want hij zat al niet in zijn beste fase, maar wellicht dat hij zich niet meer in de basis speelt en wie wilt hem dan volgend jaar? Zal geen stap omhoog worden alleen financieel misschien ergens. Hoop voor hem dat hij snel en volledig hersteld. Niet dat ik hem in Ajax 1 wil zien hij had 2 jaar geleden verder moeten kijken maargoed dit gun ik hem zeker niet
3 0
Robinjo1988
6 of 9 maanden is nogal een verschil he...
Hopelijk herstelt hij voorspoedig en kan hij dit jaar nog een rentree maken.
4 -1
ajax4ever01
Eerlijk is eerlijk, het is echt een dranatisch rampseizoen met alles wat er allemaal is gebeurd.
6 0
MichelAngelo66
Sneu voor die jongen. Door zo'n wezenloze actie van een houthakker. Geen aanklager over gehoord trouwens. Of heb ik wat gemist?
5 0
ovopiet
Kan niet. De scheidsrechter heeft het geconstateerd en het was een gewone overtreding.
Maar ja. het lijkt wel of iedere scheidsrechter er in toestemt dat er tegen Ajax hard gespeeld mag worden.
7 0
gi0vanni
Erg zuur dit, dit wens je niemand toe. Had gehoopt dat Veltman dit jaar een mooie transfer ging maken. Nu ziet zijn toekomst er een stuk minder uit. Hoop dat hij goed hersteld en dat hij er zeer sterk uit komt. Ben op voetbalgebied geen fan van Veltman maar het is een echte Ajacied en een prima kerel. Jammer dat hij niet altijd zoals de eerste wedstrijd dit jaar tegen PSV speelt dan zou hij meer fans hebben.
6 0
Dexy
Ai, wat een slecht nieuws. Verschrikkelijk voor hem.

Beterschap Joël!
0 0
ajaxinho
Kon er ook nog wel even bij.
Gingen we eindelijk terug naar 3 verdedigers met Veltman op zijn favoriete plekkie...
0 -1
Dani3178
Wat verschrikkelijk voor die jongen, en hoe hier soms gereageerd wordt is echt schandalig! Ben al 30 jaar fan en blijf altijd!! achter mijn club staan! Sterkte Joël!
8 0
AFCSANCHEZ
En dat door die lompe grijze bok die eruit ziet als een bierelftal spits. Zogenaamd ons graag als kampioen zien en dan dit doen doen. Hork.
2 0
Mart42
Sterkte Joel. Iedereen die op as zit een kaartje sturen naar Joel?
3 0
jaribombari
regel jij het adres?
2 0
Mart42
AFCA Ajax T.a.v Joel Veltman Arena boulevard 1, 1101AX, Amsterdam
1 0
Jariiii
Tjonge. Heel veel sterkte. En laten we hopen dat hij volledig zal herstellen.
2 0
smokum
Beterschap Joël!!

Komende negen maanden gaan uitwijzen dat de gehaalde concurrenten stuk voor stuk minder zijn dan onze capitano!
4 0
De_Realist
Verschrikkelijk voor die jongen, ik hoop dat hij snel hersteld van die blessure.

Daarbij moet ik echter zeggen dat ik hem als speler totaal niet ga missen.
2 -4
RaynoFischer
Nou als Kristensen aan blijft kutten en hij en Orejuela zich niet verbeteren zal je zelfs Veltman gaan missen...
4 -1
RaynoFischer
Sterkte Joel!
Hopelijk kom je sterker terug
1 0
ambtenaar
Het houd ook niet op dit seizoen.
Sterkte captain.
2 0
PJK54
Sterkte Joël dit gun ik niemand.
1 -1
foensai
Veltman, dit verdien je niet. Je bent en blijft een Ajacied! ik hoop dan ook dat je een goed herstel krijgt en wat mij betreft een dikke steun betuiging op de tribune voor jou! heel veel sterkte
5 0
afca87
Dit gun j niemand
Helemaal niet deze ras Ajacied
2 0
Dwergje48
Jezus, wat erg voor hem.
1 0
Rujar
Veltman mag hopen fat hij überhaupt nog een leuke transfer zal maken. Zo zie je maar dat te lang blijven hangen ook niet voordelig hoeft te zijn
3 0
RaynoFischer
ja, maar Joel had nou ook niet echt de clubs voor het uitkiezen of in ieder geval geem clubs waarvoor je Ajax zou verlaten
2 0
Heiko
Die zal dan volgend seizoen nauwelijks in actie komen. Voordat hij weer fit is........
2 0
Mikey Stormram
Niet mijn favoriete speler bij Ajax maar toch wel ontzettend sneu voor Veltman. Had het idee dat hij stiekem wel zin had in een buitenlands avontuur (werd ook wel tijd gezien z’n leeftijd) Die droom ziet ie nu wel uit elkaar spatten.
2 0
X-RaY
Pff sterkte Veltman!
1 0
kaashaas
Kut, ook ik ben geen fan van hem ... Maar hij is een echte Ajacied!! Sterkte..
2 0
Raikkonen94
Balen voor hem want ik had hem een stap naar het buitenland gegund.
3 0
chloorbestendig
Deze jongen mag door de supporters wel eens een hart onder de riem gestoken worden, die heeft een aardig kutseizoen achter de rug.
8 0
Michelinho
Bij Fux Sports Vandaag hadden ze het over een botsing met Seuntjes, zo gaat dat dus.
6 0
Web
Joël heeft wel een heel erg ramp seizoen. Heel veel sterkte Jongen, hopelijk valt het nog mee.
1 -1
Remark
Niet dat het voor Joël iets uitmaakt, maar zowel Seuntjens als die blinde vink van een flutscheidsrechter dienen met terugwerkende kracht geschorst te worden. En ongeacht zijn blessure of kwaliteiten als voetballer: mag het voortaan misschien een onsje minder met die over-the-top kritiek op de persoon Veltman? Wordt altijd afgeschilderd als een doetje die geen aanvoerdersband waard is, maar dat 'doetje' stapte wel als eerste naar buiten toen die holenmensen op de spelersbus stonden te rammen.
3 -1
Red Devil
Nu maar hopen dat de aanklager van de KNVB een onderzoek in gaat stellen want hij is gewoon de wedstrijd uitgeschopt.
3 0
P.Russo
Volgens mij is eerder op de dag bekend gemaakt dat de KNVB geen onderzoek in gaat stellen
2 0
Ajaxhart
Laten we hopen dat de videoscheids volgend seizoen ervoor zorgt dat dit soort aanslagen tegen een speler van Ajax met een terechte rode kaart worden bestraft.
4 0
Dwergje48
Tegen een speler van elke club graag.
0 0
Hagmag
Het is ook onbegrijpelijk dat de "scheidsrechter" die Ralf Seuntjes slechts vermanend toesprak.
Volgend seizoen worden de kwakzalvers geholpen door de videoscheids.
Was een rode kaart.

Spijtig voor Veltman, niet mijn favoriet maarrr zo'n blessure gun ik hem zeker niet.
Ik hoop op een voorspoedig herstel voor Veltman.
2 -1
Verthongen
Ik sta er verder hetzelfde in hoor, gun niemand zoiets ook al zag ik liever Tete...
Maar iedereen schreeuwt om rood... ja het was onbesuist/lomp maar ik zag totaal geen intentie om hem bewust even te blesseren ofzo.
Als Veltman net even anders had gestaan dan was het heel anders gelopen en weet ik zeker dat je niemand had gehoord over een rode kaart.

Er gebeuren wekelijks ergere dingen die ook niet goed worden beoordeeld.
Ondanks de trieste afloop zou ik wel kunnen leven met geel.
0 0
gras
Het zal geen geheim zijn dat ik Tete de betere vond, maar dit gunt Veltman niemand. Het blijft buiten het veld een super aardige gozer en een echte ajacied, maar die gifbeker moet kennelijk tot op de bodem leeg.

Sterkte Joel!
2 0
rodnet
Klote voor die jongen. Hopen dat hij snel genoeg herstelt om nog de gewenste stap te maken.
0 -1
AjaciedRK
Ik heb dit seizoen veel op je lopen zeiken, maar je bent en blijft een echte Ajacied die niet mort en zeikt, ook als het wat tegen zit (bank). Dit gun je niemand. Sterkte Joel.

En wat Seuntjens betreft, wat Vlieske al zegt. Bij PSV was dit driedubbel rood en twee penaltys en bij ons niks.
1 0
Bocarra
Sterkte!
0 0
Vlieske
Seuntjes legt tegen psv een hand op iemand zijn schouders en krijgt rood en tegen ons beukt die iemand zijn knieband eruit en krijgt niks. Ook al het verhaal van het seizoen.
3 0
Hans Kraay Jr.
Sterkte Joel!

Gun je niemand dit......nou misschien alleen Michiel Kramer.
2 -1
DiAngelo
Persoonlijk en Financieel drama...als het voor iemand al tegen zat dit seizoen...hoop dat ie sterk terug mag komen !!
1 0
AJAXAFC1
Sterkte Joel
1 0
MichelAngelo66
Sneu voor die jongen. Of je hem nou ziet zitten of niet, een echte prof.

Die Seuntjes mag zich trouwens ook diep schamen. Was echt een krankzinnige onbesuisde actie. En zoals we gewend zijn tegenwoordig.... De scheids heeft weer eens niets gezien.
6 0
behangdelul
Mark my words: die komt sterker terug! Sterkte Joël!
4 0
JanTa
Ik gun het hem ook.
3 0
Truth
Ontzettend kut dit. Zijn gifbeker moest blijkbaar écht helemaal leeg. Die loopt waarschijnlijk een mooie transfer mis. Sterkte Joël
4 0
Pierre Heno
Tja dit wens je geen enkele sporter toe, zeker geen profsporter. Ik geen fan van al de 'slimmigheidjes' van Veltman maar voor nu wens ik hem een bijzonder voorspoedig herstel. Conclusie: Ajax heeft helemaal geen serieuze rechtsback meer. Ook dàt is een feit,
0 -2
Oliveira
Echt balen voor Veltman. Dit gun je niemand en al helemaal 1 van je eigen spelers. Ik wens hem veel beterschap en sterkte.
2 0
MickS
wat ontzettend klote! Heel veel sterkte Joël!
1 0
MosesD
Ik had je een mooie transfer gegund. Veel sterkte Joël.
2 0
GvanderK
Hopen dat het mee gaat vallen. Kan een zomerse transfer nu wel vergeten.
0 0
Barra
Gebeurt ook op een vervelend moment, met het oog op een eventuele transfer.
1 0
Jaridebeste
Wat een rotseizoen voor Veltman. Erg triest dit.
Dat geldt overigens ook voor een aantal reacties hieronder van sommige 'supporters'. Als Ajacied word je al bepaald niet vrolijk van dit seizoen maar van enkele figuren die zich Ajax supporter noemen ook niet.
Heel veel sterkte Joël!
5 0
Maxwell5
Inderdaad!
2 0
Juichtoon
Sterkte Joël!!
1 0
DS
Wat klote voor hem zeg, seizoen om snel te vergeten voor Veltman.
2 0
flyingsoccer
Dit verdient niemand veel sterkte.
5 -1
Roberdinho
Het was niet erg, dat hij er even naast kwam te staan dit seizoen. Maar er naast staan door een ernstige blessure is wel k*t. Hoop dat hij sterk terug kan komen. Beterschap Veltman!
4 -1
Labrador
Beterschap Joël. Dit verdien je niet. Niemand niet.
4 -1
Eastwood
Zeer triest dit. Sterkte en beterschap Joël.
4 -1
El-Dorado
sterkte Joel! laat je niet gek maken!
3 -1
Gonzo
Sterkte Joel
4 -1
BennJii020
Ah wel klote dit, sterkte
3 -1
Dexy
Gadver, wat ontzettend klote dit. Zwaar knieletsel ben je vaak wel meer dan een half jaar mee bezig om van te herstellen.

Heel veel sterkte Joël!
4 -1
b.hulshof
Sterkte Joël! Echte Ajacied!
3 0
IDJosh
Veel sterkte gewenst Joel!
2 0
MrPink
Sterkte Veltman.
4 -3
Ajaxtrouw
Lullig voor Joël en voor Ajax een financieel debakel, gaat nu niet weg in de zomer
4 -5
3*
Ben niet de grootste fan van Veltman. Maar de enige die je dit gunt is Kramer. Sterkte Joel
6 -1
esteban
eat dacht je van guidettie. die mag ze van mij verbrijzelen
0 0
Lazell
Hahaha. Maxim gun ik t ook nog wel
1 0
Lazell
Kazim*
2 0
grannig mokum1
De knvb kan seunjes nog bestraffen en dat moet ook hoe hij erin komt, is niet normaal kut amateur
1 -2
Stuyvesant
Kan helaas niet. Situatie is al beoordeeld door de scheidsrechter. Die gaf alleen een vrije trap..... De enige die nog bestraft kan worden door de knvb is de scheidsrechter.
0 -2
klopper
Die twee laatste wedstrijden missen boeit weinigen wat. Erg sneu voor Joël. Hoop dat hij voorspoedig herstelt.
4 -1
VanDerHoornLegend
Sterkte Joël! Echte Ajacied!
5 -2
grannig mokum1
Grote domper voor deze jonge, dus een transfer deze zomer zit dan niet in?
2 -1
RJB1979
En het is dus officieel ernstig.
3 -1
Toon meer reacties