Ten Hag: 'Je hoort elkaar te respecteren'

FinnDekker, 18-04-2018 om 17:59, 15109 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag is niet te spreken over de omgang van sommige Ajax-supporters met de selectie. Afgelopen zondag ging het mis toen een klein aantal fans zich agressief opstelden bij de spelersbus na de verloren wedstrijd tegen PSV. In gesprek met Ajax TV sprak de coach over het voorval.

'Ik begrijp het sentiment. Daar heb ik begrip voor. Maar het heeft wel ergens grenzen. Dat ze ons ter verantwoording roepen, dat is oke', opent Ten Hag, die dit seizoen ook een andere kant van de supporters heeft gezien. 'Wij hebben een goede band met supporters. We zullen elkaar altijd steunen, hebben we afgesproken.'

'We kunnen dus ook met elkaar communiceren. Maar het heeft wel ergens grenzen', stelt de trainer vervolgens. 'Op het moment dat je fysiek aan elkaar gaat zitten, dan ga je een grens over. Dat is gebeurd. Dat hoort niet. Je hoort elkaar te respecteren. Dit is geen respect.'

Debutanten
Ten Hag speelt aankomende donderdag met Ajax tegen VVV Venlo en kan geen beroep doen op Nico Tagliafico en Siem de Jong vanwege schorsingen. Zorgen maakt de trainer zich echter niet. 'We hebben nog een aantal opties. We hebben natuurlijk Kristensen, Orejuela, Bakker, Mazraoui, dus we kunnen daar invulling aan geven.'

Daarnaast heeft Ten Hag in de ArenA de beschikking over twee debutanten in de wedstrijdselectie, Azor Matusiwa en Jurgen Ekkelenkamp. 'Ze zijn aan een goede reeks bezig. Ze presteren uitstekend. Ik denk dat ze in een mogelijk scenario van waarde kunnen zijn, of in het begin', besluit de keuzeheer.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
De spelersbus had daar nooit moeten stoppen.
Niemand had uit moeten stappen.
Degenen die op de bus hebben geslagen, dreigend gedrag hebben vertoond en handtastelijk zijn geweest minimaal 5 jaar stadionverbod.
Deze groep gedroeg zich bij EL uitwedstrijden vorig jaar ook zeer dreigend, kwamen aanlopen bij terrassen en sommeerden iedereen op te staan zodat zij zelf konden gaan zitten.
"The man in black", geen rood-wit te bekennen????
5 0
chloorbestendig
Zeker weer een zwikkie van die 15jarigen met capuchonnetjes en sjaaltjes voor hun gezicht, vet stoer,
2 0
Rentokill
Helemaal mee eens. Ze vinden zichzelf belangrijker dan anderen. Soms misschien belangrijker dan de club zelf. Eikels.
2 0
Rentokill
Ik was aanvankelijk best enthousiast over hem. Nu is duidelijk dat alleen Bosz er nog wat van kan maken. De selectie is eigenlijk vrij goed (nog wel). Keizer kon de lijn Bosz nog redelijk vasthouden maar onder Ten Hag komen deze spelers gewoon minder goed voor de dag. Ik bedoel: Zyech, Onana, De Ligt, Dolberg, Neres, Kluivert... stuk voor stuk betere spelers dan welke PSVer dan ook. Dit is allemaal te danken aan Dennis Bergkamp. De man die eerst Jonk, daarna Bosz heeft weggekregen. Sanchez had aangegeven dattie gebleven was als Bosz ook was gebleven. Dan hadden we echt een jaar kunnen knallen. Nu was het weer het hele seizoen achter de feiten aanlopen. Zucht...
0 -3
Ajaxvooraltijd
Ik denk dat het niets met de trainer heeft te maken, al zou je van Gaal er neer zetten. Het is gewoon een kutseizoen geweest waar emoties de boventoon voerden en niet het voetbal. Het komt echt wel weer goed met onze mooie club.
2 0
Rentokill
Ik denk dat het alles met de trainer(s) te maken heeft. In ieder geval niet met de selectie.
1 -1
Michelinho
Tien langdurige blessures (incl. Appie) en de geketste transfer van Younes (plus wat erna gebeurd is) hebben ook hun impact gehad.
0 0
nightgoat
Arme man.
Nog armoediger zijn zij die hem daar neer hebben geplempt.
2 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het zou mooi zijn als alle oud ajacieden bij elkaar zouden komen, en de boel bij leggen.
er is nog maar een handjevol over, ik maak me daar echt zorgen over.

roep gewoon iedereen bij elkaar, ook al kan de een niet met de ander door een deur. het moet afgelopen zijn. elke oud ajacied moet welkom zijn bij ajax. het zou echt het moment van de eeuw zijn en in de geschiedenis boeken van ajax komen te staan.

stuk voor stuk hebben alle mannen allemaal een stukje bij gedragen bij de club, maar helaas door omstandigheden en conflicten weggelopen.
ik vind dat ze hun egos opzij moeten zetten, fouten moeten toegeven, rechtzaken laten vallen.
bergkamp, blind van basten etc horen gewoon welkom te zijn in de arena. de club gaat gewoon naar de kloten zoals het nu gaat.
5 0
Michelinho
Alleen Kieft niet en die hebben ze niet zo heel lang geleden nog lid gemaakt.
1 0
Tomajax1990
Respecteer dan ook AJAX, je werkgever! Aanvallend voetbal, altijd van eigen kracht uitgaan, bluf, plezier, inplaats van dat realistisch en kijken waar de zwakke punten van de tegenstander zitten. Realistisch gezien is het spel sinds je komst slechter geworden.
1 -2
NouridolbergNeres34
De man leeft echt in een totaal andere wereld “soms ontstaan op ruïnes hele mooie dingen” zegt hij.

Hij probeert heel zelfverzekerd over te komen, maar is gewoon ontzettend onzeker loopt maar met zijn hoofd te pingpongen.

Dit word niks volgend seizoen met deze clown.
2 -3
ajaxfan4life82
AJAX, mijn AJAX, ik zal je altijd blijven steunen, en ik zal altijd van je blijven houden, no matter what.. Maar waarom moet er de laatste jaren zoveel hommeles wezen binnen de club, zit er voor de club, ons AJAX, en niet voor jezelf.. Johan Cruyff, waren er, er maar meer zoals jouw, R.I.P. AJAX LEGENDE..
2 0
anrejane
Het gaat (weer eens) alleen over randverschijnselen. Zouden Ten Hag en de spelers wel doorhebben hoeveel er nog op het spel staat en dat zelfs deelname aan de CL-voorronde nog verspeeld kan worden? Zouden ze (na de les van twee jaar geleden bij de Graafschap) begrijpen dat ze het niet op de laatste wedstrijd, nota bene in Rotterdam, bij Excelsior, aan moeten laten komen? Ik ben bang dat trainer en spelers er na de afgang in Eindhoven en alle rumoer daarover niet goed doordrongen zijn van het grote belang van de komende wedstrijden. De instelling en inzet morgenavond tegen VVV zullen dat duidelijk moeten maken.
1 -1
Jelephi
Iemand die het woord supporters (seppottes?) niet eens fatsoenlijk kan uitspreken, neem ik niet serieus.
2 -5
Lazell
Iemand die iemands kwaliteiten beoordeelt op een accent neem ik niet serieus.
0 0
kaashaas
Ik heb respect voor je keuze op te stappen
0 -5
IkJijHijWijJullieZijnAjax
vanacht heb ik tot 4 uur wakker gelegen en lopen malen, hoe wij nou in godsnaam in 1 jaar als club zo kunnen kelderen?

Is het de trainer? het bestuur? de spelers?
is het gekomen door een aantal zeldzame tegenslagen, of komt het gewoon doordat ons verwachtingspatroon na een el finale veel te hoog was?

ik ben terug gaan denken aan het seizoen 96\97 waarbij frank de boer knakte voor de camera toen we bijna werden uitgeschakeld door grasshoppers in de poelfase. het is de tol die je betaald voor het succes die je hebt gekend. het gevoel dat je niet meer de beste bent. suporters klagen, spelers die ooit helden waren worden afgebrand.
ajax haalde dat jaar nog de halve finale, maar internationaal kwam ajax in een vrije val, weinige konden daar mee leven. dat jaar erop werden we kampioen, maar het seizoen erop kon je (los van het drama nouri) met dit seizoen vergelijken.

zijn we niet met zijn allen, te kritisch na dat ene succes in europa? ik was er voor mijzelf uit vanacht, het probleem begint bij onszelf. voor onze mening moeten alles wijken. Aan het begin van dit seizoen konden we leven met het feit dat ajax een slecht seizoen zou krijgen, gezien het drama nouri. nu kotsen we iedereen uit.
mensen die ajax van -18 mil naar 100 mil hebben getild. spelers die vorig jaar lyon en schalke compleet van de mat speelde, mensen die emotioneel hebben geleden.
en een oud godenzoon de deur gewezen, weggewimpeld als oud vuil.


ik ben er zelf helemaal klaar mee en ga gewoon die spiegel voor mij houden en mijn club steunen.
ajax en ik komen van ver weg, we hebbben veel meegemaakt. en ik kan het niet langer aanzien als er straks weer oud ajacieden de deur uitlopen.
het is al erg genoeg dat johan er niet meer is, we kunnen niet altijd de beste zijn, maar wel de beste suporters.
10 -1
Ajacied33
Mooi stuk,alleen was het Ronald de Boer die destijds voor de tv knakte. Ze lijken natuurlijk ook op elkaar,haha. Voor de rest vind ik ons verwachtingspatroon niet extreem hoog hoor. Na een EU finale vorig seizoen wilden we voor dit seizoen alleen kampioen worden en de beker winnen,althans, dat is wat ik hier veel las als wens. Wij zijn Ajax,wij verwachten altijd een titel,zo hoort het ook
0 0
Ajaxvooraltijd
Helemaal mee eens jongen. Je blijft toch altijd Ajacied in mindere en succesvolle tijden.
1 0
chloorbestendig
Wij wel, nu de spelers nog.
0 0
Youri08
Het snijdt zeker hout wat je schrijft en kan me er grotendeels in vinden maar hoe je het ook bekijkt, er is bestuurlijk gewoon een potje van gemaakt en als we heel nuchter kijken is het iedere zomer drama om de selectie op tijd klaar te krijgen ondanks een riant banksaldo. De verwachtingen waren hoog na het ietwat lucky EL verhaal onder Bosz maar we mogen de ogen niet sluiten voor de opeenvolging van missers daarna. Het drama met Nouri heeft natuurlijk voor een valse start gezorgd maar daarvoor en daarna zijn er Ajax (of beursgenoteerd bedrijf) onwaardige en onkundige beslissingen gemaakt.

Blijven steunen inderdaad maar kritische geluiden mogen ook. Niet dat agressieve gedoe bij die bus uiteraard.
1 -2
Michelinho
Grotendeels met je eens, maar niet over banksaldo. Dat was in december 47M, mede doordat er 32M voor de Nieuwe Toekomst is weggezet en een appeltje voor de dorst na het mislopen van Europees voetbal is ook wel zo wenselijk. Hoeveel dat gekost/gescheeld heeft komt nl. aan het einde van het seizoen.
Over de selectie: ze hebben Wöber (na het afketsen van Barac) , Orejuela (helaas miskoop), Huntelaar en (helaas) Siem gehaald, Younes (na het afketsen van Richarlison), Viergever en Dolberg niet laten gaan. De grootste verwijtbare misser was het gokken op een goed herstel van Sinkgraven en Dijks weer bij de selectie halen. Blunder zelfs.
En verder hadden we vorig jaar onder Bosz bijna geen blessures, laat staan langdurige en dit jaar viel de een na de ander langdurig uit met ook veel terugval.
Afgezien van Appie: Cerny, Frenkie, Wöber, KJH, Viergever, Dolberg, Sinkgraven, Younes, van Leer; dat maakte het er niet makkelijker op.
Ik durf te stellen dat als Frenkie zondag had meegedaan we wss nu nog zicht op de titel hadden gehad. Durf het bijna niet te zeggen hier, maar naar omstandigheden heeft ten Hag het qua resultaten prima gedaan, mede doordat Tagliafico er meteen stond.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
er is idd een potje van gemaakt, maar wij hebben ons ook misdragen geef nou gewoon toe dat geschreeuw en geblaat.

je kan ook niet verwachten dat volgens visie van cruijff dat oudvoetballers een beursgenoteerd bedrijf kunnen runnen. hij wou daar ex voetballers hebben, dat zijn geen hoogopgeleide zakenmensen zo simpel ligt het.

er is gehandeld uit emotie, en hoe je het wend of keert is er gehandeld door druk van suporters, die vervolgens het bestuur weer de schuld geven.
suporters wouden ziyech, ziyech kwam, keijzer moest weg, keijzer werd ontslagen, spijkerman en bergkamp moesten ook weg na aandringen van suporters. zelfs youness belande op een zijspoor. suporters wouden niet dat sanchez wegging, het bestuur zei, we doen hem niet weg, toen sanchez weg wou moest hij maar oprotten, dus verkocht het bestuur hem voor 50 mil.

dat is waar ik op doel, wij denken maar dat alles aan hun ligt, maar de suporters hebben meer macht dan je denkt bij ajax, wij zijn er ook debet aan.
2 0
Michelinho
De supporters gaan zeker niet vrijuit, maar als het allemaal klopt wat je zegt (denk lang niet alles) zou het op zijn minst verwijtbaar zijn dat de club de oren teveel naar de supporters heeft laten hangen. Hoe dan ook zijn er foute beslissingen gemaakt. Daar mag je best kritiek op hebben, maar c'est le ton qui fait la musique en dat kan wel wat minder m.i.
0 0
afcas
sowieso. de supporters zijn de schuldigen voor het gedwongen vertrek van keizer.
1 -1
Loek14
Goed geschreven. Ik kan me hier helemaal bij aan sluiten
2 0
Boer Gijs
Mooi stuk. Niemand wil oud ajacieden de deur uit. Maar soms is wel de vraag of ze in de goede functie zitten. Alleen we zouden wel meer respect mogen hebben/tonen.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
@boer gijs
vind ik ook dat je dat mag aangeven, maar op een normale manier. ik geloof nooit dat beide heren het niet raakt wat er allemaal gebeurd is dit jaar. en eigenlijk hebben ze gewoon gedaan wat de suporters vroegen.
keijzer functioneerd niet, keijzer weg. younes speelt als een drol, kluivert in de basis. men schreeuwt om verdedigers, er word een heel blik open getrokken(wellis waar laat, maar toch) het is onze pure frustratie van tegenvallende resultaten wat ons tot waanzin drijft, zonder zelfreflectie.
ik deed er ook aan mee.


helaas hebben vele weinig affectie met sar en overmars waarschijnlijk vanwege leeftijd.
voor mij is dat anders ik heb ze de cl beker in tranen omhoog zien hijzen. ik kan er gewoon niet mee leven dat ze straks ajax de rug toekeren.

davids
blind
marco van basten
bergkamp
jonk
jan wouters
louis van gaal
allemaal beschadigd

frenk rijkaard wil niet meer vanwege die toestanden bij ajax. cruiff eigenlijk ook niet meer maar vond toch telkens die drive om de club te redden, dat maakte van hem de allergrootste beschermer van ajax.
en aron winter zit er ook niet lekker bij op de bank.

kritiek op oud spelers, oud spelers die daardoor oud spelers moeten ontslaan, terwijl het vroeger brothers in arms waren en samen succes hebben gedeeld.
en in de tussentijd zit mr ajax sjaak swart het allemaal aan te kijken hoe alles in elkaar stort als een kaartenhuis.

het moet een keer stoppen,ook vanaf onze kant. de club heeft een historie,en de naam ajax is ouder dan ons, dus wij zijn passanten, en hebben de plicht om ervoor te zorgen en die tijdlijn positief op te vullen.

om van ajax weer een succes te maken, moeten we gewoon geduld hebben, en iconen respecteren. je kan mensen die de prijzenkast hebben gevuld niet zo behandelen.
2 0
kaashaas
Mooi stuk, tis gewoon een kut jaar.
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
verschrikkelijk, echt waar voor iedereen.
laten we elkaar gewoon steunen en de rug rechten.
niemand is gebaat dat we straks een zielloze club zijn zonder iconen.
3 0
KlasseLasse
al die wissels em debutanten zijn echt lachertjes! zelfs vvv zal er om lachen
1 -2
Ajaxvooraltijd
Ik snap echt niet wat er de laatste tijd aan de hand is met de wereld dat we zo weinig positivisme uitstralen, zo ongeduldig zijn geworden en alles klakkeloos en opportunistisch na praten wat de media roept. Dit seizoen begon gewoon heel erg vervelend en was eigenlijk voor mij al een voorbode dat het dit seizoen op alle fronten tegen zou gaan zitten, maar laten we dan op z'n minst de club en de mensen die er werken steunen en ons niet mee laten slepen door goedkope sentimenten. het enige wat Ajax nu juist nodig heeft is eenheid en rust, door alles weer om te gooien en weg te sturen vergroten we alleen maar de onrust en helpen we juist alles om zeep. Het is al erg genoeg wat er dit jaar allemaal gebeurd is met de club en hoe de media hier goedkoop gebruik van heeft gemaakt om te kunnen scoren. Laten we vooral niet hetzelfde doen maar de rijen sluiten en Ajax de rust en tijd geven met onze oud helden die er nu nog werken. Ik blijf Ajacied voor altijd, ook in mindere tijden met mindere prestaties en zal mijn club ook niet al een bezetene gaan lopen aanvallen omdat het me even niet zint.
6 -2
GerardAjax26
Ik ben het volledig met je eens. Als het even tegenzit moet iedereen altijd maar oprotten. Ik kan me nog herinneren toen Hennie Spijkerman bij Ajax werkte, dat heel veel mensen hem overal de schuld van gaven. Nu heb ik geen idee wat zijn rol precies was, maar ik heb zo vaak gelezen ''Hennie rot op''.. schijnbaar is het er niet beter op geworden, dus moeten er nu weer andere mensen oprotten.

Het is inderdaad allemaal erg negatief. Het staat iedereen natuurlijk vrij om een voor- of tegenstander van de trainer te zijn, maar ik vind bepaalde reacties echt triest. In dit artikel zegt hij volgens mij niets vreemds.. hij geeft juist aan dat iedereen met respect moet worden behandeld en toch wordt hierop ook gereageerd met ''kut boer'', ''clown'', en dat soort onzin.
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
heel mooi gesproken man.

denk dat het de vrije wil van mening is.
social media is net pandoras doos.
dat heb ik altijd al gevonden.

ben het gelemaal met je eens, we worden er allemaal negatief van.
2 0
3sterrenAjax1
helemaal met je eens gap.
3 -2
MyDreamteam59
Kan je nou niet voor één keer je snoet houden, vreselijke stuk nageboorte
1 -7
Lazell
Ik heb echt zo'n gevoel dat jij een van die achterlijke idioten bent die zo'n bus heeft staan opwachten. Ook altijd van die opgefokte, inhoudsloze, ongenuanceerde kut reacties. Ik heb vreselijk te doen met je vrouw.
0 0
Ajaxvooraltijd
Heb je het over jezelf? Je bent hier nooit en nu kom je ff je gal spuwen?
4 -2
Morrissey
Respect voor de supporters die morgen gaan. Ik hoop dat ze 90 min lang gaan zingen:

90 min lang,
Voor onze club uit Amsterdam,
Gekkenhuis op de tribune,
Het bestuur gaat eraan.
0 -1
MarcOndertwix
Welk gekkenhuis?
0 0
Jornnn
Rijmt ook lekker.
0 0
Michelinho
"Niemand die ons stoppen kan" wel?
0 0
Ajaxvooraltijd
Ja want dan krijgen we lekker nog een tussenseizoen...
1 -2
Ajaxvooraltijd
Ik ga zo genieten en lachen als al die over emotionele types hier en die opportunisten in de media hun woorden over Ten Hag moeten gaan inslikken, zoals ze bij Bosz hebben gedaan en bij Keijzer. Ik kan gewoon niet wachten tot volgend seizoen. We zijn tweede geworden door een rampseizoen wat al kut begon. Deal with it!
1 -2
talent020
Bosz en Keizer hun spelopvatting paste tenminste bij Ajax, spelers gingen bij hun wel tot het uiterste, sorry hoor maar snap niet waarop je vertrouwen in Ten Hag is gebasseerd, tot op heden is het een bar en broos huwelijk en ziet het er niet naar uit dat het gaat veranderen,
0 -1
BrandjeXL
Bosz teert op een paar hele goede wedstrijden maar die had meer rampzalige wedstrijden en dat hij met die selectie geen kampioen is geworden is ronduit schandalig. Verder speelde de heer Jezus Bosz in het begin ook zeer slecht en had uit bij Paok alle geluk van de wereld. Nee ben geen Bosz hater maar ook geen TH hater. Aankomend seizoen mag je hem beoordelen.
2 0
ETM
Wat een onzin. Bosz teert op een totaal veranderde speelstijl die door velen beoordeeld wordt als terugkeer van het ware gezicht van Ajax. De aanloop naar het bevredigend uitvoeren van die speelwijze was van meet af aan zichtbaar, voor wie kritisch keek, al was t een moeizaam proces waarbij bepaalde hoog aangeschreven spelers zelfs op de bank verdwenen. De selectie was schots en scheef, niet in balans, vol grillig talent en bijna afgeschreven routiniers. Of wil je het belang van Viergever en Schone ontkennen?

Er zaten genoeg slechte wedstrijden bij onder Bosz maar hoe relevant is dat als je het grotere plaatje bekijkt? En het geen kampioen worden was helemaal geen schande. Er is een regelrechte relatie met het zover komen in Europa, en daarnaast haalde Ajax gewoon een erg hoog punten totaal, maar schoot t tekort omdat Feyenoord werkelijk waar een bizar hoog punten aantal haalde.

Al het geluk van de wereld is overdreven, maar je hebt gelijk dat Ajax ook zomaar van Paok had kunnen verziezen, Ajax speelde toen nog heel moeizaam. Maar dat doet niets af aan de latere prestaties.
Het gaat erom dat Ajax een bijzondere trainer nodig heeft!

Het onderwaarderen van Bosz is een kwalijke zaak, en t lijkt erop alsof de clubleiding bij Ajax daar ook aan gedaan hebben.
Ophemelen is veel beter; het als voorbeeld stellen, het laten inspireren, we zaten op de juiste koers!

Moge Jezus uit het kruis opstijgen en terug keren! misschien in een nieuw lichaam :)
0 -1
talent020
klopt aankomend seizoen kan je Ten Hag pas echt beoordelen, maar ik blijf pessimistisch rond zijn persoon, dit seizoen heb ik ook als kut ervaren, eerst Nouri natuurlijk, en daarna Keizer die eruit werd geflikkerd, heb sinds de aanstelling van Ten Hag daarom mezelf ook voorgenomen om zijn wedstrijden daarom puur te zien als trainingen voor volgend seizoen, wat zijn zijn ideeën spelopvatting etc, en tot op heden ervaar ik het niet als hoopgevend, terwijl ik bij Bosz en Keizer qua spelopvatting dat goede gevoel wel had, Maargoed morgen ga ik in het stadion toch met goede moed weer kijken of er progressie inzit om maar ff in Erik zijn termen te spreken en achter de boys staan, soms reageer ik idd kort door de bocht maar als amsterdammer ben en blijf ik recht voor zijn raap, goed is bij mij goed en slecht is slecht,
1 -1
Ajaxvooraltijd
Ik denk eerlijk gezegd dat Ten Hag dit seizoen vooral aan damage control heeft gedaan omdat het allemaal niet lekker meer lag in de groep na het vertrek van Keijzer.
1 0
Ajaxvooraltijd
Wacht nou maar eerst eens af tot iedereen weer hysterisch om iedereens kop gaat roepen. Je schiet er namelijk niets mee op en zo krijg je nog meer onrust en nog meer wanprestaties met wederom weer een tussenseizoen.
2 -2
kaashaas
Erik je respecteerd onze wensen niet want je bent er nog steeds!!!! IT ain't over til its bla bla bla
3 -1
lauw
Onverstaanbare schijt trainer ben je ga lekker een andere club naar de klote helpen.
2 -2
kaashaas
Was hij niet degene die zij dat ze in Eindhoven bang zijn achtelijke debiel.. wanneer ga je?
2 -1
X-RaY
respect is, je biezen pakken omdat alles alleen maar slechter is geworden.
6 0
NouridolbergNeres34
Is hij nou nog niet weg..
5 0
met de punt naar voren
Waarom is het per definitie onacceptabel als het beleid niet meer attractief en dominant voetbal voorop stelt? Het gaat ten slotte om resultaat. Dat betekent winst is het allerbelangrijkst. En hoe dat tot stand komt, zal mij een zorg zijn.
1 -9
talent020
vraag jezelf af waarom je ooit voor Ajax bent geworden of waarom het in je bloed zit... dit is echt een PSV tekst die je zojuist schreef
0 0
kaashaas
Jahoor kneus
1 0
afcas
waarom? omdat wij ajax zijn. ga maar lekker fan van psv of man united worden ofzo als het voetbal je niet uitmaakt kneusje...
1 -1
louis60
Respect. AZ geen moeite met Vitesse. Twee punten achter Ajax. Respect met een veel lager budget.
1 -1
Redrum
Nee 4-3 is echt moeiteloos
2 0
Vak M
Ten Hag eruit. Wordt niks. Nieuw elftal neerzetten. Dit was niet goed genoeg. Alleen De Ligt, donny, frenkie en dolberg houden. Misschien Wober, Nico en Neres ook. Rest hoe goed bedoeld ook moet echt weg. Sorry hakim, siem, hunter, justin, joël, lasse maar jullie hebben het niet gebracht
1 0
Bobbaasje
Heeft Ten Hag al zijn Utrecht koffer gepakt?
1 -2
iammike
Als AZ Ajax nou even inhaalt zal Sar, Overmars en Ten Hag toch wel ontslagen worden?
2 -2
iammike
Champions League halen we toch niet
1 -2
Dastaan
Fysiek tegen spelers worden is niet de oplossing. Maar de supporters blijven niet alles accepteren en tolereren. Dit is gewoon een frustratie naar de leiding toen vanwege een te zwakke selectie dat op het veld staat. Vind het voor alsnog vreemd dat zogenaamd de rust bewaard wordt en dat er gedaan wordt alsof er niks gebeurd is. Ik hoop in iedergeval dat plek 2 behouden kan blijven. En ja vervolgens mag de bezem er doorheen binnen heel de club.
0 0
Freddy Al
Gewoon zorgen dat je 3 keer wint Erik!
0 0
Robinjo1988
Ik kan wel janken als we volgend seizoen doorgaan met deze trainer
8 -1
Ajacied33
Ben bang dat dat gaat gebeuren..
0 0
Robinjo1988
Ik vrees het ook ja..
0 0
Mars77
Het zou de supporters sieren om morgen gewoon achter de spelers te blijven staan en ze te steunen. De 2e plaatst is nl nog niet behaald.
4 0
Murph
Dat staan ze ook zeker wel
3 0
flyingsoccer
Wat gaat er gebeuren als we tegen vvv puntjes laten liggen en dan tegen AZ en excelsior. Ik zie de 2e plek in rook op gaan ik heb een slecht gevoel. Vvv is niet zo slecht en AZ speelt leuk voetbal en excelsior gaat voor de goal hangen.
0 -1
Michelinho
VVV heeft het eerder dit seizoen leuk gedaan, maar nu al tien wedstrijden op rij niet gewonnen: 5pt. En we spelen thuis, alhoewel het afwachten is of het publiek erachter gaat staan. Ik hoop dat de selectie gebrand is op iets van eerherstel en vandaag en ook de resterende wedstrijden wint.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het kan bijna niet slechter aflopen, maar ja idd
de tweede plek verliezen en dat jong ajax daardoor ook nog eens de titel misloopt doordat het spelers moet missen, zou echt te bizar zijn.
dan heb je het meest echt alles maar dan ook alles tegengehad.

ok je kan ook nog degraderen.
maar man heb je dit ooit welleens meegemaakt bij ajax. als je gelovig zou zijn, zou je bijna denken dat we vervloekt zijn. dieper kan je niet vallen na een el finale.
0 0
Ajax34
Als je geen 2 de plaats met dit team haalt, dan kunnen beter met zijn allen gaan vissen.
0 0
Toekomst1900
We zitten met ze allen, ik ook hoor, wel lekker te zeuren op de trainer.. maar de verwende profvoetballers mogen er zelf toch ook wel eens meer voor doen? Dan lees ik dat ze er van balen dat ze op woensdag al 11 tegen 11 moeten spelen. Wat is daar nou erg aan? Ze verdienen tonnen, maar hard werken ho maar!

Ik heb zelf ook weinig vertrouwen in deze trainer, maar denk dat de spelers ook naar zichzelf mogen kijken!
3 -1
Robinjo1988
Krijgen we dat weer... met veel van deze spelers haalden we vorig jaar een EL finale. Zelfs onder Keizer werd beter gevoetbald.

Het klikt gewoon niet tussen de trainer en spelers.
Al dat gelul dat ze niet hard werken slaat helemaal nergens op.
2 -2
Toekomst1900
Haha ik zeg nergens dat ik blij met Ten Hag ben toch? In de winter riepen we in koor dat Keizer niks was.

Zelfde spelers trouwens? We missen tov EL finale gewoon 6 basisspelers hoor! Sanchez, Riedewald, Klaassen, Traore, Dolberg en Younes. En de meeste wedstrijden werden ook met Viergever en Tete nog gespeeld!
2 -1
RedFeather
Precies. Onder Keizer hebben we verloren van Twente. Hoeveel wedstrijden hebben die daarna nog gewonnen tot afgelopen weekend? Daarbij kon ten Hag prima cijfers overleggen tot PSV. Met een halfgemotiveerde selectie daar spelen voor een tweede plek. Tsja.
1 -2
Vertonghen
Las dat ten hag ook had gezegd dat ze super gemotiveerd waren voor de wedstrijd om met een goed gevoel de vakantie te kunnen gaan...
Tuurlijk we gaan heerlijk de zomer in als we winnen en 2e worden.

Wat een kut trainer hebben wij toch!
Verleng je je seizoenskaart zal je zien dat hij blijft...
1 -2
3sterren
Spuit elf.
Ben benieuwd wie morgen iets zal zeggen over het inmiddels flink uitgekauwde voorval.
Wat mij betreft zand erover en zo snel mogelijk actie ondernemen op het eventuele vertrek van enkele ‘dragende’ spelers. En niet pas na het eerste Europese verlies een paniekaankoop doen ...
0 -1
ajaxinho
Ik lees alleen: Bakker
1 0
talent020
respect voor je spelers horen we altijd te hebben, fysiek contact is een not done, echter heeft Ten Hag mijn respect tot dusver niet bepaald als trainer daarvoor irriteer ik me net wat teveel aan zijn gezwam en gekke keuzes,
1 0
Labrador
Dat moeten sommige supporters zeker maar al te goed beseffen Erik maar dat is onderdeel van het proces
3 -1
ambtenaar
Hij heeft gelijk.
Maar waar ik echt benieuwd naar ben is waarom hij het niet voor elkaar krijgt om Ajax te laten voetballen. Waarom hij de spelers niet gemotiveerd krijgt wanneer het moet.
6 0
BokkieBokstra
Ik denk niet dat je dat helemaal op het conto van Ten Hag kan schrijven. Hij is er niet in geslaagd de spelersgroep mee te krijgen. Maar is dat gek als je een nieuwe trainer krijgt waar je niet op zit te wachten. Geen eerlijk kans voor Ten Hag, de situatie was er niet naar.
1 -5
talent020
Ten Hag is vast een prima trainer, maar matcht gewoon in veel opzichten niet met Ajax, de grootste fout ligt daarom bij het samenstellen van de profiel schets en bij degene die hem hebben aangesteld.
4 0
3*stars*3
Tijd geleden riep een speler van FCU (Leeuwin?), dat ze nu wat meer vrijheid hebben op het veld.
Onder Ten Hag was het meer geprogrammeerd en dat zie je ook.

Of hij gaat goed zitten met selectie en het beter afstemmen voor zijn toekomst bij Ajax en vooruitgang van het 1e of hij gaat koppig door en graaft zijn eigen graf.
1 0
kampioen0809
Het klinkt wat vreemd, maar ik denk echt dat het ook heel erg te maken heeft met zijn stem. Al vrij snel begonnen Frenkie en nog een paar grapjes te maken over zijn accent en stem. Uiteraard mag je er best om lachen, maar het zegt ook wel iets over hoe serieus je iemand neemt, want veel trainers zouden dat zeker niet pikken.
0 0
Vlieske
Cruijff zei altijd over vanenburg dat die geen toptrainer kon worden door zijn stem. Daar heeft hij zoals gewoonlijk gelijk in gekregen. Ben bang dat hetzelfde voor ten hag geld.
2 0
Ajacied33
Frenkie nam m bij Tafel van idd niet zo serieus leek het wel. Plus Younes die niet wilde invallen,bij Bosz of Keizer was dat nooit gebeurd,ben ik van overtuigd. Misschien wordt TH wel niet serieus genomen.
1 0
Michelinho
Het is toch geen schoolpleinvoetbal? Gewoon serieus met je werk bezig zijn als je tonnen per jaar binnenharkt, lijkt me. Je hoeft je chef niet te mogen of het eens te zijn met zijn beleid, maar wel gewoon doen wat je gevraagd wordt, want daar krijg je voor betaald.
4 -1
afcas
valt me op hoe weinig mensen hier iets van management af weten. voor elk bedrijf geldt dat de sfeer goed moet zijn om het maximale uit de medewerkers te halen. zodra de medewerkers zich om wat voor reden dan ook niet goed voelen kunnen zij niet alles geven. en zeker als de leiding hen niet aanstaat lijden de prestaties eronder. dat is overigens een van de grootste problemen bij vrijwel ieder bedrijf. en dan geldt dat dus voor bedrijven waar men of fysiek of mentaal werk doet. moet je deze 2 aspecten combineren is het nog onmogelijker om topprestaties te leveren wanneer je je niet goed voelt. dat vergeten veel mensen blijkbaar, de belangrijkste taak van leidinggevenden is ervoor zorgen dat de medewerkers hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. net als vrijwel ieder bedrijf faalt ajax en in dit geval ten hag daar dus in. en daarom doen ze waarschijnlijk wel wat hun gevraagd wordt, maar dus niets extra's. en daarom heb je dus ook al spelers die nu al rondkijken naar een andere club. ik zie exact hetzelfde gebeuren bij het bedrijf waar ik werk.
1 0
Michelinho
Goed verhaal, behalve dat het nogal aanmatigend is om te suggereren dat ik niets van management weet adhv die paar zinnen. Als je even naar beneden scrolt zie je ook dat ik aangeef dat de manier waarop Keizer ontslagen is weerstand heeft veroorzaakt. Als je de Telegraaf moet geloven tenminste, want daar komen de verhalen vandaan dat ze hem niet serieus nemen. Maar TH sprak al eens uit dat er op het veld bepaalde afspraken niet nagekomen werden. Dat was na Sparta, toen die uit een standaardsituatie scoorden en Ajax niet goed stond. Dat is m.i. niet doen wat er van je gevraagd wordt: zeker in een standaard(!)situatie lijkt me dat niet zo moeilijk, want daar wordt (schijnbaar tot in den treure) op getraind.
Ik ga verder ten Hag niet (meer) verdedigen, maar wil wel aangeven dat als de groep collectief zich van meet af aan niet ontvankelijk opstelt kan je het bijna niet winnen.
0 0
talent020
ondanks dat ik je punt snap, zou het wel helpen als deze selectie een trainer heeft, die of een visie heeft waar ze zich in kunnen vinden, of een trainer heeft voor wie ze door het vuur gaan, beide aspecten krijgt Ten Hag niet voor elkaar bij deze groep lijkt het wel,
1 0
Michelinho
Nou het was volgens mij de manier waarop ze Keizer de laan uitstuurden waardoor de spelers niet bepaald ontvankelijk voor ten Hag waren. Dan ben je van meet af aan kansloos, hoe goed je systeem is of goed je bent op sociaal vlak, om het maar even zo te noemen. Oud-spelers geven toch best hoog over hem op, die vinden dat ze door hem beter zijn geworden. Die luisterden blijkbaar wel naar hem.
1 0
lauw
Jij hoort Ajax goed te laten voetballen kut boer
6 -9
3*stars*3
Zeker weten maar wat heeft zijn afkomst nou hier mee te maken?
Mensen blijven ook losgaan over zijn accent.
En ik heb trouwens niets met Enschede ofzo, sterker nog ik ben er nooit geweest...
5 0
SjaakWolfs
"Het heeft uhhh te maken met uhhh respect. Maar ook met uuhhh waardering. En je hebt euhhh ook nog te maken met prestaties. En die zijn niet goed. Dat is uuuhhhh een uhhh wisselwerking." Dit is waarschijnlijk hoe TH het daadwerkelijk heeft gezegd.
5 -9
Michelinho
Leuk bedacht man, helemaal zelf gedaan? Zo origineel dit.
6 -1
BokkieBokstra
Als er inderdaad aan spelers gezeten is dan heeft Ten Hag volkomen gelijk.
10 0
MankeNelis
En eigenlijk hoor je als Ajax zijnde met lef en spectakel te foebelle.
0 0
Simon1
Je hoort slechte prestaties te beoordelen...
1 -1