Onana: 'Als er iets beters komt, ben ik weg'

BVeenstra, 16-04-2018 om 15:25, 50360 views, Goal |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Het lijkt erop dat André Onana bezig is aan zijn laatste weken als doelman van Ajax. De Kameroener geeft in gesprek met Goal.com aan te willen vertrekken mocht er iets beters voor hem voorbij komen.

'Als ik moet gaan, dan vertrek ik zeker weten. Ik wil weg, want je gaat je echt shit voelen als je zulke wedstrijden zo verliest', spreekt een geëmotioneerde Onana. 'Ik kan blijven en proberen om volgend seizoen toch kampioen te worden, maar als er iets beters komt ben ik weg, denk ik. Voor mij is het nu ook belangrijk om naar mijn eigen carrière te kijken. Ik ben klaar voor mijn volgende stap met een nieuwe uitdaging.'

Onana bereikte vorig jaar nog de finale van de Europa League met Ajax, maar ziet in dat er eigenlijk niets meer is overgebleven van dat succesvolle team. 'Om dat opnieuw op te bouwen is niet makkelijk', is hij realistisch. Bovendien neemt Onana het op voor trainer Erik ten Hag. 'Dat dit gebeurt is niet alleen de schuld van de trainer, want ik weet dat de media negativiteit over hem zullen gaan verspreiden. Marc Overmars en Edwin van der Sar, zij zijn er allemaal net zo goed verantwoordelijk voor dat we zo shit spelen. Het is de fout van iedereen binnen Ajax, niet alleen die van Ten Hag.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Balgobind
Ja was wel te verwachten uiteraard.
Van Leer is mits fit een behoorlijke vervanger, sowieso moet er doorgeselecteerd worden.
Ik denk dat de Ligt gaat wat ik erg jammer vind, Zyech gelukkig.. Ook veltman Onana Viergever zullen vertrekken.
Komt nog bij dat het zo maar ook kan zijn dat Kluivert Neres ook nog is gaan.
Ten Hag is in mijn ogen niet de trainer waar we op zitten te wachten
0 0
Oempaloempa
Ajax moet weer een voetbal vereniging worden. Dan kunnen alle Amsterdamse zeikers samen uitvechten hoe het beter moet, in plaats van op een ver wegge directeur te gallen. De structuur van Ajax is het probleem.
1 0
Ajax4glory
Helemaal mee eens. Van de beurs af en weg met die aandeelhouders. Ajax moet weer een club worden
0 0
WIJSNEUS14
Onana is waarschijnlijk een van de weinige Ajacieden die Van der Sar wel nog hoog heeft zitten.
0 0
Babayaka
Nou PSV dit is de kans op een knappe keeper.
Dan zijn ze helemaal onverslaanbaar. Denk dat de ligt ook die kant op gaat.
0 -2
HarryHarHar
Onana heeft mooie en goede en soms ook beslissende reddingen verricht dit seizoen maar zeker is ook dat hij verschillende keren er behoorlijk goed naast zat, zeker bij afstand schoten,
Tegen Psv afgelopen zondag ging Onana bij twee van de drie tegen doelpunten ook niet 100% vrijuit!.
Ajax zal en moet nu toch met een hele grove bezem door deze té lichte selectie moeten gaan en ga er maar vanuit dat grofweg de helft van de huidige basis spelers zo wie zo al weg willen gaan, die spelers verlaten nu met veel tam tam het zinkende schip wat ze zelf aan het zinken hebben gebracht,
Dus een goede keeper halen die er gelijk staat is ook iets wat op het lijstje van Marc Overmars zal moeten staan net als hopelijk bovenaan als nr.1 op dat zelfde lijstje een trainer waar de jochies wel ontzag en respect voor hebben, waar ze wel voor willen werken!

Als je dan toch overnieuw moet beginnen na deze zoveelste blamage!...dan maar gelijk radicaal, zorg dat je een goede balans hebt qua talentjes en gevestigde spelers, en niet het jongste elftal van nederland willen zijn!... ( daar hebben we Jong Ajax voor!)..
Begin nu eens met de basis as... (haal b.v. Klaassen terug!) die momenteel op de tribune zit in Engeland en ga daar om heen bouwen
Pak een grof filter, wie niet voor de 110% voor Ajax wil gaan,, neem daar afscheid van en gebruik dat transfergeld om spelers te halen om een in balans zijnde selectie te gaan vormen aangevuld met onze talentjes uit Jong, zet daar een gevestigde trainer voor en hopelijk kunnen we dan eindelijk weer eens omhoog gaan kijken in 2018/2019!.. net als met Peter Bosz binnen een half jaar hadden we ons Ajax weer terug!. en dat is wat wij mag ik hopen allemaal willen en voorop zetten!!!!!!!
Het kapitaal van na zeggen van ruim 150 miljoen nu wel flink aanspreken zodat het salaris plafond voor dragende spelers flink omhoog kan zou al een flinke stap in de goede richting zijn.......
0 -2
ETM
Niet eens mbt Onana vs PSV. Het enige tegendoelpunt waarover te twisten valt is de derde, hij krijgt zn hand ertegen dus zou hij moeten kunnen stompen. Maar t was echt een goed en verrassend snel schot. Foutloos was Onana niet, en dit seizoen net wat minder, maar hij is geheel allround, en bovengemiddeld in enkele facetten van het keepersvak. En nog jong.
0 0
Ajaxburg
Ik ben hier toch ook zo klaar mee he. Ik hoor gewoon het hele seizoen spelers over transfers en volgende clubs praten. Bezem door de selectie en door het bestuur halen en de hele manier van denken/handelen veranderen. Dit werk je dus als bestuur in de hand als je ieder jaar je beste spelers zo makkelijk laat vertrekken
2 0
gi0vanni
Het Bestuur en de RVC buiten krijgen? Dat gaat lastig worden. De hebben de macht. En ondersteuning van de stemgerechtigde supports.
0 0
Dennis1964
Keizer weg doen was echt niet ok. Maar toch denk ik dat Ten Hag een kans moet krijgen volgend jaar. Laatste kans.
1 -2
dennis1217
Waarom zou ten hag een kans moeten krijgen?

Waarom krijgt keizer de kans dan niet?
ze hadden hem het seizoen af moeten laten maken.
zijn keuze om hoofd trainer te worden was het niet.
hij wilde eerst assistent trainer worden.
ten hag heeft het slechter gedaan dan keizer!!
4 0
Babayaka
Omdat er niks beters is, Bosz komt echt niet.
1 0
Bil
Van de zomer door selecteren:

Peter Bosz trainer maken,
staf met Krüzen en v 't Schip.

En zo de opstelling:

Kotarski,
Dumfries, Magellan, Tagliafico, Angelino;
F.De Jong, Till, Doan;
Jahanbakhsh, Dolberg, Neres

Wissels:
Schuurs, Wöber, vd Leer, Bande, Eiting , vd Beek, Cassierra , Kühn
2 -10
rodnet
Het is zeker laat geworden vannacht.....drank maakt meer kapot dan je lief is.
3 0
ETM
We zijn momenteel allemaal een beetje door de war....
3 -1
Vak M
Ik vind doorselecteren echt het enige zinvolle. Maar heb geen vertrouwen meer in Ten Hag. Te weinig aanvallend, te weinig Ajax. Te licht en geen toekomst. Veltman, schone, ziyech, siem, onana, kluivert, huntelaar. De enigen die we moeten houden zijn De Ligt, Frenkie, Donny, Dolberg missch Neres en Tagliafico.
0 0
ETM
Ik kijk er anders naar. Ik zie Veltman en Siem graag vertrekken. Al is de rb positie wel echt problemstisch, want Kristensen heeft echt een hele zwakke indruk op me gemaakt. Schone en Huntelaar zie als bruikbaar mits ze goed gebruikt worden. Ik ben tegen het niet verlengen van Viergever, die imo gewoon naast De Ligt hoort te spelen, met Wober als backup. Andere jongens zou ik graag behouden zien blijven. (Younes is wel einde verhaal) Waarbij ik Kluivert ondanks zn evident aanwezige talent het grootste vraagteken vind.
Van Ten Hag wordt ik zeker niet blij, sterker ik stoor me mateloos aan hem, maar ben toch nog niet helemaal tot een eindoordeel gekomen.
0 0
ETM
Bij Onana proef je in interviews altijd zozeer dat hij een sportman met passie is. Dat het sportieve belang voor hem heel zwaar weegt. En dat het ontzettend een teamspeler is. We hebben Ajax als team sportief en mentaal volledig in elkaar zien zakken. Ik denk dat dat bij Onana harder aan komt dan bij anderen. Hij sprak ook al zo open zijn teleurstelling uit toen Bosz en Sanchez vertrokken.

Overigens vind ik Onana echt een bijzonder groot keepers talent. Een van de grootste bij Ajax ooit. Hij is niet beter dan een Cillessen in zn prime, of dan Stekeleburg in dat ene topseizoen, maar ik denk wel dat hij de grootste potentie heeft van allemaal.
6 0
Babayaka
Hij is veel beter dan Cillessen.
0 0
NouridolbergNeres34
Mooie docu van onana the boss, echt een goeie gozer wat hij doet met zijn foundation een echte familie man. De beste man geeft alles, doet er alles aan om beter te worden en dat ontbreekt nou juist in het bestuur bij Ajax. We beginnen ieder seizoen weer van voor af aan, daarom wil hij nu dus ook vertrekken. Het is echt pijnlijk maar ik snap hem wel.
2 0
louis60
Op dit moment speelt PSV , AZ en 010 beter dan Ajax. Over het hele seizoen is Ajax wel een verdiende 2. De behandeling van Younes is voor mij een teken aan de wand. Het wisselbeleid was niet te begrijpen en ging te koste van het team. Zonder Zyech worden we volgend seizoen 3e. Het gedoe van trainers, directie en de vele blessures heeft de motivatie van het team onderuit gehaald. Koop nu spelers die ons de titel geven. En haal een trainer die humor en spelvreugde terugbrengt. Koop een nieuwe verdediging en een goede reserve voor Kluivert.
0 -5
behangdelul
Direct Steek terughalen! Ondanks dat sommige hem hier niet moeten. Van Leer is een prima opvolger maar laat die eerst maar eens een jaar blessurevrij doorkomen.
1 -4
Turbo
de Stekelenburg van nu is niveautje Utrecht.
6 -1
GregNeck
Aan het eind van vorig seizoen werd er gezegd dat de groep (grotendeels) bij elkaar zou blijven en dat de trainer zou blijven. Vervolgens word je achtereenvolgens in je bek gescheten door de clubleiding, die wanbeleid met wanbeleid opstapelen. Eerst met het vertrek van Bosz door gekonkel in de slangenkuil van Ajax, daarna het vertrek van Keizer (en Bergkamp) terwijl hij het team eindelijk aan de praat had gekregen (en moest dealen met de situatie Nouri). Vervolgens krijg je een Twentse boer aan het roer die het allemaal wel even zou regelen, maar nog geen goede wedstrijd heeft gespeeld dit jaar. En als klapper op de vuurpijl ga je er even keihard af bij PSV. Oh ja, en wordt Ziyech, de beste speler van dit Ajax, meerdere wedstrijden uitgefloten en krijgt 'ie na de wedstrijd al dan niet een duw van een hersenloze supporter.

Ik snap wel dat spelers dit zinkende schip verlaten. Ik ben er helemaal klaar mee. En ik denk met weemoed terug aan de periode onder Frank de Boer.
6 -3
flyingsoccer
Benjamin van Leer een uitstekende vervanger
2 -3
Pierre Heno
Doet het prima in het revalidatiecentrum. Is al vaste kracht daar.
0 0
Restored
is bij elk zuchtje wind geblesseerd man
3 -2
Ajacied33
Vind ik ook. Hoop alleen niet dat ie blessuregevoelig is
2 -1
oudzuid2
Onana, Ziyech, Neres, De Ligt. we kunnen weer opnieuw beginnen in september.
2 0
Ajaxtrouw
Hij heeft de pest aan Ajax gekregen mede omdat hij ziet hoe wij met onze spelers omgaan.
11 0
afca95
Onzin! Hij wilde vorig jaar al weg
0 -6
Michelinho
Want vorig jaar werd er voorbeeldig met de spelers omgegaan? Was ook om niets dat toen Traoré al zijn Ajaxfoto's van Insta verwijderde zeker.
4 0
NR9
Al die spelers die alleen maar bezig zijn met hun eigen carrière en alleen maar roepen dat ze weg willen, Ziyech, Onana , de Ligt en Veltman. Ze praten alleen maar over volgend seizoen. En vergeten dat dit seizoen nog bezig is. Dat hoor je bij PSV niet. Dat is een team dat met elkaar bezig is kampioen te worden . En praat niet over hun eigen carrière planning. Het is totaal geen team. Maar individuen die met zichzelf bij zijn en niet met Ajax . ik zeg afscheid nemen van dit type spelers. Daar komt ook bij dat de trainer de spelers niet kan raken. Ze gaan niet voor 'm door het vuur. Triest.
11 -2
de-Ajacied
Deze uitspraak van Onana zal ook wel met het opwachten van de bus te maken hebben
En Ziyech is zijn beste vriend bij Ajax
11 0
Ellende
Klopt. Maar dat hebben die hersenloze "supporters" niet in de gaten. Ze jagen hier ook de "goede" spelers mee weg.
6 0
blava
Met andere woorden hij heeft al een nieuwe club en zoekt nu een excuus om zijn vertrek te rechtvaardigen. Wat een sukkel. Ajax heeft hem groot gemaakt.
1 -6
eros
Zou het jammer vinden,.... maar we hebben met vLeer de vervanger al in huis.
Stekelenburg of Padt om de concurrentie strijd aan te gaan.
0 -1
atalantanio
Dan gaat hij ook maar. Onana is een sympathieke gast, maar als hij na twee jaar Ajax 1 zonodig al wegmoet, dan is dat ook veelzeggend. Blijf maar liever ver weg van Italië want in dat soort landen krijg je jaarlijks met dit soort taferelen te maken.
Als Ajax verstandig is halen ze Stekelenburg terug, was vorig jaar nog eerste keeper van Everton en kan nog wel wat jaartjes mee op niveau, bovendien kun je zijn ervaring goed gebruiken. Van Leer tweede keeper, El Maach/Kotarski voor Jong en als derde optie.
3 -1
4xEC1
Ja maar vind je het niet gek dat hij weg wil? Organisatorisch en sportief gaat het steeds slechter met Ajax. 3 trainers in een jaar, uitzicht op plaatsing voor Europees voetbal wordt steeds troebeler door eigen prestaties en van de Nederlandse clubs de voorbije jaren. 4 jaar geen prijs. En dan nog eens dreigende supporters voor je neus. Ik begrijp hem wel hoor, je komt naar Ajax voor de vooruitgang en uiteindelijk de prijzen. Het wordt alleen maar armoediger bij ons aller Ajax....
0 0
Stibba020
Vanaf nu van Leer opstellen.
1 -2
afca95
Dit soort mentaliteit heeft grotendeels voor de waardeloze prestaties gezorgd! Oprotten met dit soort gasten. Krijgen de kans van Ajax en als het slecht gaat piepen ze om n transfer! Voor hem 10 anderen! Stel je voor dat je moet knokken voor n kampioenschap..
6 -3
4xEC1
Met de mentaliteit van Onana is echt niks mis hoor.
Knokken voor een kampioenschap? Wanneer heeft Ajax voor het laatst geknokt voor het kampioenschap dan? Dit seizoen niet! En aan de mentaliteit van Onana ligt het niet hoor, dan eerder een handvol andere spelers.. Hij kon zo ie zo vorige zomer al weg, heeft ie niet gedaan. En vind je nou zelf dat Ajax met al deze shit een omgeving creeërt dat een ambitieuze speler wil blijven? Makkelijk en kinderachtig om hem af te vallen, val liever de heren erboven af met hun wanbeleid!
0 0
nightgoat
De waardeloze prestaties hebben voor dit soort mentaliteit gezorgd !
Beetje overtrokken maar zo kan je het ook bekijken, die gasten doen dat grotendeels wel.
1 0
meerzicht
Supporters: als er niks beters komt, zijn we allemaal weg.
1 -6
Ajacied33
Weggaan van deze club als supporter kan/bestaat niet
Dit is mijn club!
14 0
jollie18
Allemaal slechte verliezers om na het mislopen van de titel weg te gaan
4 0
talent020
Op Telegraaf ook een artikel over spelers die zich dood ergeren aan Ten Hag, het zagen aan de stoelpoten is begonnen...
8 0
PJK54
Dat moet een teken voor Ten Hag zijn om te gaan
1 -1
Stibba020
Is er al iets bekend over het onslag van Edwin?
2 -3
koppendicht
Doet het uitstekend. Niet ontslaan.
0 -3
SjaakWolfs
Hahaha. Vertel eens wat hij uitstekend doet? Die hakkelende praatjes van hem? Zijn onzekere uitstraling? Het behouden van Bergkamp/Spijkerman ten koste van Bosz?
0 0
bergkampinho23
Deze meneer vergeet dat hij zelf behoorlijk wat blunders heeft gemaakt, maar daar hoor je niemand over. Overschat zichzelf schromelijk.
5 -4
ETM
Ach wat een onzin, Ajax heeft een potentiele wereldkeeper onder de lat, die idd dit seizoen iets minder stabiel was dan vorig seizoen.
Onana overschat zichzelf helemaal niet. Die is gewoon door en door teleurgesteld, misschien ook boos, en voelt weinig toekomstperspectief, net als iedere kritische supporter. Heeft de peroonlijkheid om zich daarover ook gewoon uit te spreken en dan ga jij hem een beeje af zittenvallen. Valt me van je tegen,Bergkamp
1 0
vinniepazienza
Overstapje tegen Groningen koste ons vorig jaar dat ene puntje..
0 0
WZAWZDB14
Te makkelijk, ten eerste heeft Andre vaak genoeg punten voor ons gepakt, elke keeper maakt fouten en hij heeft ons bovendien nog naar de el finale gekeept, ten tweede koos hij deze zomer ervoor om te blijven ondanks buitenlandse interesse (ok hij speelde toen nog maar een seizoen in ajax 1 maar toch)
ten derde is hij nog maar 21 komt uit een andere cultuur. Voor ajax is het een goede keeper met veel potentieel. Ik hoop dat ie blijft en de supporters hem niet al afschrijven.
3 0
ajax4ever01
Ik denk dat veel zal afhangen van het wel of niet aanblijven van Ten Hag wat spelers gaan doen..
0 0
Ajacied33
Als ik de woorden van Onana zo hoor,dan denk ik aan 1 ding. In de docu van gisteren vertelde hij dat Ziyech een hele goede vriend van m is. Misschien door die duw op Ziyech is hij afgeknapt en wilt ie zo snel mogelijk weg. Puur speculeren hoor van mij..
5 -1
talent020
en de leegloop is begonnen.... in 1 jaar is er veel naar de klote gegaan, diep triest, verwacht dat de gifbeker nog niet leeg is, en dat de beerput nog verder opengaat
5 0
Ajacied33
Ik denk dat Onana,Ziyech,Veltman,De Ligt, en Nico weggaan in de zomer. En dan tel ik Younes en Viergever er niet bij. Wordt een ware leegloop denk ik. Misschien is dat wel goed ook
1 0
ajax4ever01
Frenkie kun je ook daarbij zetten daar zitten veel clubs achteraan
0 0
Ajacied33
Frenkie moet nog pas beginnen man,heeft nog niets laten zien
1 0
ajax4ever01
klopt maarja je weet hoe dat gaat in de voetbalwereld he
1 0
Ajacied33
Helaas wel ja
0 0
Marcdaan1971
Allemaal prima. Jullie hebben wel allemaal een langlopend contract getekend met hoge salarissen als gevolg. Eerder weg is prima. Ajax bepaald de afkoopsom. Dus niet gaan zeiken dat je die dadelijk weer te hoog vindt en dat Ajax sportieve vooruitgang in de weg staat (met rechtszaken als gevolg). Jullie willen eerder weg dus bepaald Ajax de afkoopsom van het door jullie zelf getekende contract. Begrepen?
2 -1
charis
Ajax bepaalt helaas niets.
0 -1
Marcdaan1971
Waarom niet. Is werkgever die contract heeft getekend. Dat dien je uit of je laat het afkopen.
0 0
ajax4ever01
Zondag een groot spandoek met daarin de wens Bosz terug te halen de man die Ajax liet voetballen zoals we graag zien!!
4 -3
Joseph
Ajax moet bij Bosz op de knieën, hij begreep wat Ajax nodig had en was duidelijk een motivator voor de succesvolle jongens. Ik zie Onana inderdaad vertrekken onder Ten Hag, net als de Ligt en als we pech hebben ook Frenkie.

En je kan het ze niet eens kwalijk nemen, die jongens kozen voor Ajax, maar hebben een trainer voor hun neus staan die totaal geen idee heeft waar Ajax voor staat. Aanpassen aan de tegenstander, wat een onzin, misschien tegen Real Madrid, maar als jij de betere spelers hebt, bepaal jij het spel!
3 -1
EVH
Onana
Dijks
Viergever
De Ligt
Veltman
Ziyech
Kluivert
Cassierra

Mark my words!!
2 0
bojansuarez
Het gaat meer over de wanprestatie van Ajax dan het kampioenschap van psv. Heerlijk om gehaat en geliefd te worden, de mooiste club van het land. Wie kan je de schuld geven? Denk dat onze jokers wel op zijn en dat het aan de spelersgroep ligt. Zoals altijd begon ajax pas te draaien na 2/3 maanden in het seizoen. Met het vertrek van Sanchez, gebeurtenis met Nouri, de europese teleurstelling en het ontslag van Keizer als genadeklap, moet je gwn realistisch zijn en het als tussenjaar beschouwen. Rust is gwn belangrijk en daarom moet je vdsar nu juist steunen. Qua spelersmateriaal doet overmars het nu juist super goed, dat mensen hem weg willen hebben snap ik echt niet. Wel moet er wat gedaam worden aan de het sfeertje dat er hant als opleidingsclub en dan met name dat een 19 jarige al wordt gepushd voor een transfer, al hangt dit ook van de media af.
0 -5
mickey2602
Tot het woordje Rust vond ik het begrijpelijk,daarna niet meer.
Sar nu juist steunen? Een directeur van een voetbalclub die zelf 3 maanden geleden aangaf dat als er met ten Hag geen verbetering komt zijn positie ter discussie gesteld zal worden? Daarbij heeft Sar al alle steun gehad die hij nodig had,lees een mentor om hem het vak te leren(zijn we behalve opleidingsclub voor spelers nu ook al een opleidingsclub voor directeuren?).
Overmars niet weg,daar ben ik het wel mee eens.
En een 19 jarige pushen naar het buitenland,sorry hoor maar bij een talent zal dat altijd gedaan worden. De media begint ermee en de supporters volgen(hoevaak heb ik hier de afgelopen maanden al gelezen dat de Ligt deze zomer weg is want niet te behouden.).
En de media zal er ook nooit mee stoppen want zodra dat talent weg is kunnen ze weer fijn klagen dat het voetbalniveau in Nederland zo laag is.
1 0
bojansuarez
Ik vind het gewoon populistisch om vdsar de schuld te geven voor het mislopen van de titel. Dat er kritiek is op zijn functioneren is prima, hij is zelf ook kritisch. Legt note bene zijn eigen lot van dit seizoen in de media uit. Welke directeur heeft dit ooit gedaan? We hebben al genoeg iconen beschadigd zien worden, ff rust in de tent man. Als ajax de rust van psv had, waren we elk jaar in maart al kampioen. Deze zomer wordt wel cruciaal voor de komende 2 jaar, het zal veel zeggen over het gevoel dat heerst bij de spelers en het management. Van de toppers, mag marc eigenlijk alleen Ziyech verkopen, kijkend naar zijn leeftijd. Maja hoeveel meer? De rest moet ie zien over te halen, desnoods met vette contracten. Over die 19jarige talenten bedoel ik eigenlijk hetzelfde wat jij ook zegt.
1 0
Superjan
Het eruit werken van Keizer is héél slecht gevallen bij de spelers. Dat heeft van der Sar enorm onderschat. Na hoe dit seizoen begon en wat de groep heeft meegemaakt, was dit teveel. Hij had de sfeer beter moeten aanvoelen maar Bergkamp moest er per se uit en Keizer moest dan geslachtofferd worden. Die fout is wat mij betreft te groot geweest om aan te blijven.
0 0
Juichtoon
We krijgen wat we verdienen. Niemand heeft z'n mond open gedaan toen Johan werd weggestuurd. Het volk krijgt de leiders die het verdient.
8 0
ajax4ever01
Ok de beerput is geopend, er gaan neem ik aan nog koppen rollen binnen Ajax??
0 0
Jeugdtrainer
Een speler die de directie zo openlijk bekritiseert en zelfs namen noemt. Lijkt erop dat het te maken heeft met het zo makkelijk laten gaan van Bosz. Ook omdat hij het specifiek heeft over het team van vorig jaar.
1 0
liefhebber1
Dit is wel weer precies waar het fout gaat.
Bij PSV heb je het afgelopen jaar niets gehoord over eventuele transfers. Ze zijn als team kampioen geworden.
Wij hebben geen enkele prijs en iedereen heeft het over een vertrek,
12 0
mickey2602
Vorig jaar Feyenoord idem dito. Alleen Kuijt is daar gestopt volgens mij maar ook daar als team kampioen geworden(met een klein beetje hulp vanuit Zeist;-))
0 0
kritisch..
Kongolo, Elia en Karsdorp vertrokken ook. Ook Feyenoord had een behoorlijke leegloop.
1 0
Frankey78
Keiharde woorden van Onana maar wel de waarheid. Het geheel heeft gefaald en niet alleen de trainer. Hoewel ik Erik ten Hag niet geschikt vind voor Ajax, maar dat is mijn mening. Het word tijd dat het bestuur en vooral Edwin van de Sar nu maar eens in de spiegel gaat kijken en de eer aan zichzelf gaat houden. Het is tijd om schoon schip te maken. Ik zie 2 opties maar daar hoeft uiteraard niet iedereen met me over eens te zijn.

1. Haal Bosz weer terug als trainer en maak van Gaal de grote baas.
2. Haal Bosz weer terug als trainer en maak Jordi Cruijff de grote baas.

Mischien iemand anders andere opties? Hoe dan ook moet er iets gaan veranderen nu. En dat Onana waarschijnlijk weggaat zou ik jammer vinden, maar kan het ook wel begrijpen. ik gun het hem wel als het zover komt. Er zullen mischien nog wel meer zijn voetsporen gaan volgen.
Nu die bittere pil van gister nog doorslikken en kijken wat het volgend seizoen weer gaat brengen.
4 -2
Biss
Ik snap totaal niet hoe je kan denken dat Bosz onder vGaal zou kunnen werken. 2 uiterste qua visie. Kan je het toelichten of zijn het gewoon de eerste 2 namen die opkomen als je ‘Ajax’ en ‘succes’ intypt op google?
5 0
Frankey78
Nou nee hoor. Ik heb van Gaal als trainer zoiezo hoog zitten en Bosz heeft ons toch nog enigzins succes bezorgt door weer eens een finale te halen en Ajax weer het voetbal liet spelen wat we willen zien. Daarom kwamen die 2 namen als eerste in me op, daar had ik google niet voor nodig. En ok ik zeg wel eerlijk dat ik inderdaad niet weet hoe de verhoudingen tussen Bosz en van Gaal zijn, het zijn inderdaad 2 verschillende visie's en koppige eigenwijze mannen. Maar ik denk toch dat de 2e optie beter zou zijn gezien Jordi Cruijff al eerder met Bosz heeft samengewerkt.
Dus bij deze me toelichting.
0 0
Leviathan
Doe maar 2 maar eerst Cruijf en dan Bosz
2 0
Gerbrand
Heel erg geestig, grappig , humoristisch stukje! Heb helaas alleen maar gegruwd.
0 0
Pierre Heno
Hij heeft 100% gelijk en wat hij aankaart is precies de makke van dit incompetente Ajax clubbestuur. Even met wat ( flop)talenten de titel pakken, het mag vooral niks kosten. En dat terwijl het vermogen van de club op de bank staat i.p.v. op het veld!! Al vele véle jaren achtereen is Ajax de rijkste club van NL en nu al 4 op een rij helemaal niks aan prijzen. Dat ligt niet zozeer aan de matige spelers maar vooral aan het bestuur van de club die met deze matige spelers aan komt zetten en zodra er eens eentje bovenuit steekt deze direct onder de marktwaarde verpatst aan een buitenlandse club die er natuurlijk blij mee is ( Everton dan even uitgezonderd maar dat was vooral omdat Koeman daar moest opstappen en er nu een mafklapper zit die ook nergens voor speelt in de PL).
0 0
Jan60
Net als wij als supporters zijn ook spelers teleurgesteld en dan worden allerlei reacties gegeven waar nog niet echt is over nagedacht. Dit seizoen is door allerlei oorzaken één grote teleurstelling en de misdragingen van zich Ajax supporter noemende lieden van gisteren dragen niet bij aan een verbetering van die situatie.
Voetbal is emotie, maar het zou wel handig zijn als degene die verantwoordelijk zijn voor het beleid hun hoofd koel houden. Dat is het afgelopen jaar niet gebeurd. Veel gedoe, een onsamenhangend beleid en dat zie je dan terug in het veld bij ons 1e elftal.
We teren veel op ons mooie verleden. Europese en wereldtop. Nu eigenlijk sinds de komst van de Champions Leage het geld is gaan regeren kunnen voornamelijk vanwege de televisierechten alleen de clubs uit landen met veel inwoners uitsluitend nog mee in de top. De naam kampioenencompetitie is een aanfluiting, want het heeft weinig met kampioenen te maken. Het is een competitie tussen de nummer 1 t/m 4 van Spanje, Engeland, Italië, Duitsland en Frankrijk. De rest figureert op dit niveau en doet uitsluitend mee om de kas te spekken van de clubs uit de grote landen. De rest kan niet meer meekomen. Ajax, heeft het hier t.o.v. andere clubs uit de kleinere voetballanden het moeilijkst mee, omdat wij vanuit de kleine landen in het verleden de beste prestaties hebben neergezet en altijd met gedurfd en aanvallend voetbal. Dit laat onverlet dat we als rijkste club van Nederland dit jaar een wanprestatie hebben geleverd. Ik heb al eerder aangegeven een competitie te willen met België, Schotland en Denemarken. Dat gewoon zien als één land. Dat genereert meer geld en meer tegenstand. Ook dan zullen we nog niet geheel met de grote voetballanden meekunnen, maar dan lopen we er niet meer helemaal voor spek en bonen bij. Ook kunnen we dan mogelijk jonge talenten wat langer behouden en ook wat oudere subtoppers aankopen en behouden. Met een goede jeugdopleiding en een mix van jong en oud en met het gedurfde aanvallend voetbal wat Ajax vanuit zijn verleden voorstaat moet het mogelijk zijn toch nog verrassende goede resultaten te behalen. Ik ga dan ook niet roepen dat er allerlei mensen weg moeten, maar er moeten er wel velen eens in de spiegel kijken. Wat mij betreft hoeft er op voorhand niemand weg. Wel Frenkie de Jong in de basis en die moet volgend seizoen samen met De Ligt de kar trekken. Zij moeten het verlengde van de trainer worden en iedereen in het veld een grote bek kunnen geven die niet datgene uitvoert wat vooraf is afgesproken. Hoe jong ze ook zijn, in hen zie ik de leiders van het nieuwe Ajax. Een lang verhaal, maar dit wilde ik toch even kwijt. Gewoon een mening en misschien iets om over na te denken en verder uit te dragen.
1 0
AJAXied4ff
Nog 9 jaar en Nederlands grootste trots Ajax is ingehaald door onze boerse reetneukers uit Eindhoven qua landstitels. We hadden na 4 titels op rij door “tikkie terug Frank de Boer” lichtjaren voor moeten staan op de concurrentie. Feit is dat de anus likkende Marc netto Overdwars en zijn bilmaat van der tsaar er zo’n grote teringzooi van hebben gemaakt dat Johan Cruijff zich van verdriet omgedraaid heeft in zijn graf. De hoge heren zagen dat het goed was onder Peter Bosz, maar voelden zich groter dan de club en trapten hem na een klein meningsverschil de laan uit, ondanks cruijff voetbal, hoog druk zetten en de EL finale. De grootste blunder uit hun toch al zeer beperkte carrière na hun spelersloopbaan.

Omgetoverde transgender en tactisch onbenul met het wisselvermogen van een syndroom van down patiënt Erica ten Shag (vanwege zijn stem) dacht met zijn knappe prestatie bij kutrecht met twee vingers in de neus Ajax terug te brengen naar de top. Feit is dat ten Shag “pas gaan voetballen bij een tegenslag, achterstand of rode kaart” betonvoetbal 2.0 er inmiddels zo heeft ingeslepen dat deze angsthazen met spuitpoep tussen de benen spelende selectie niet anders meer wil en kan. Het initiatief om vanaf minuut 1 je tegenstander bij de strot te grijpen en niet weer op adem laten komen, zoals Peter the Boss liet zien tegen o.a. Lyon thuis, daar heeft deze hele kutstaf nog nooit van gehoord. Waterhoofd Alfred “ja knikker zonder mening” Schreuder met zijn 010 verleden lacht in zijn vuistje.

Teelballengrabelaar André banana mag net zo makkelijk blunders maken als katachtige reddingen verrichten. Bij hoge ballen bij een corner staan de 24 kleuren schijt bij zowel hem als de rest in de onderbroek, maar meneertje heeft wel praatjes over zijn vertrekwens naar een topclub. Joella “matennaaier en rode kaartenpakker” Veltmuis met zijn babyface ogende pleeborstel gezicht voelt zich gepikeerd dat meneertje gepasseerd wordt door 2 spelers die meer dan 9 miljoen hebben gekost, namelijk opperneger orejuela en draaicirkel van een vrachtcontainerschip hebbende Kristensen. Dat de overschatte Veltmuis beide speelsters vervolgens weer uit de basis speelt zegt meer dan genoeg over het niveau van beide spelers en het aankoopbeleid van Marc netto Overdwars en de in het verleden zo geprezen scouting. Matthijs (nog) te ligt, de 'verbeterde Piqué', de man die moeiteloos nu al bij Barcelona mee zou kunnen volgens velen mag fout na fout blijven maken. Maxima statische Wöber en “postbode balbrengende pingelaar maar komt er wel” Frenkie te jong mogen zich de oren uit de kop schamen dat zij zich week in week uit laten verschalken door Pieter baan centrum spitsen als michool Kramer. Nicolas “harde werker maar voetballend vrij beperkte” Tagliafico staat de ene week met Messi op het veld en een week later met spelvertrager en balverlieslijdende mooiboy met knotje in het haar plasse Schöne, die er alleen maar in staat omdat hij 1x in de 5 wedstrijden een vrije bal erin legd. Donny albino “Klaasen 2.0” van de beek speelt ook onzichtbare wedstrijden wanneer het niet loopt. Marrokaanse waterhoofd Hakim “van pedofiel verdachte arrogante trekjes hebbende, niet tegen kritiek kunnende hoerenloper” Ziykech mag honderd grafballen per wedstrijd geven, waarvan mijn halfoverleden in een psychiatrische inrichting liggende oma de helft nog beter zou passen. Over het paard getild meneertje die kijkt alsof Patricia Paay in z’n bek heeft gepist kan niet tegen die kritiek, gaat huilie huilie doen, geeft vervolgens een wereldbal en eist vervolgens dat hij weer 38 keer balverlies mag leiden en 17 vrije trappen in de toch al sfeerloze betonbak arena mag trappen. Knetterstonede massaverkrachter in de Braziliaanse favela’s lichtgewicht met nietszeggende schijnbewegingen David beugelbek Neres met zijn koptelefoon op, traininspakkie aan en kouwgomkauwende ongeïnteresseerde houding mag met zijn prijskaartje om zijn nek en zijn salaris wel wat meer laten zien dan af en toe een balletje erin te tikken. Patser Justin “zoon van ..” halfbloedje Kipkluivert voelt zich nu al te goed voor zootje ongeregeld en droomt nu al van camp nou terwijl blind renpaard één goeie wedstrijd tegen Roda jc heeft gespeeld en God op zijn blote knieën mag danken dat hij elke week basis staat. Jan klaas “rollator” stuntelaar met zijn hazetanden en verlepte harses mag met pensioen na zijn zoveelste misser vlak voor de goal en zijn zoveelste niet in het spel voorgekomen wedstrijd. Kasper Trollberg schijnt nooit geblesseerd te zijn geweest maar had dit al zien aankomen en had hier geen zin in.

De club die de naam Ajax geen eens meer waard is, is dood en dood ziek. Zo ziek dat de arena geen eens vernoemd mocht worden naar de allergrootste clubicoon, die hoogstpersoonlijk Ajax op de kaart heeft gezet, Johan Cruijff. De toch al sfeerloze betonbak doet zijn naam de laatste jaren wel eer aan met het hopeloze betonvoetbal.
5 -15
coachyscheidsie
Onbegrijpelijk dat het Pieter Baan Centrum jou achter de pc laat.... Gelijk bannen deze gestoorde idioot.
0 -2
marco1972mb
bij het lezen heb ik toch een aantal keer dubbel gelegen van het lachen..
is al die tekst toch ergens goed voor
2 0
JanTa
Ben je weer aan het experimenteren geweest?
1 0
PaulC
Je doet je naam eer aan. AJAXied.... En dan ook nog heel kort 'ff'
0 -1
CruyffFootball
Haha, “jamang” jij bent het he?
Wat een tekst alweer.
Jij bent echt voer voor psychologen.

Al heb je op sommige punten geen ongelijk gek genoeg.
2 -1
RayJordaan
Die kneus praat ook maar al te graag over donkere mannen billen en poep, het zou maar je zoon zijn he :,)
0 -1
Restored
misschien ff contact opnemen met de ggz
0 -1
Rujar
Had je psycholoog geen gaatje vrij vanmiddag?
6 -3
MarcOndertwix
Goed verhaal, doet helemaal niemand wat mee.
6 -2
Liniaal
Deze onzin lijkt me wel een ban waard. Gozer ga even lekker ergens anders mee bezig, er is meer in het leven
6 -4
Ruff Rhythim
Waarschijnlijk alter ego van die prem...
3 -1
X-RaY
Dat is em 100%
3 -1
PJK54
het zal niet alleen bij hem blijven ik gok tussen de 6 a 7 spelers die weggaan en gelijk hebben ze waarom bij zo'n slecht gemanaged club blijven en hopen dat het beter wordt. Het eens zo grote Ajax is tot de wortel gesloopt en om dat weer recht te zetten zijn er rigoureuze stappen nodig.
2 0
DS
We gaan een hele rare tijd tegemoet.
Stel vd Sar en overmars stappen op, wie zijn dan over om beslissingen te nemen? Wat krijg je ervoor terug?
Een leegloop onder spelers, wat ga je daar voor terug krijgen... het word een hele rumoerige tijd.
2 0
Robeerke
Is vd Sar al weg?
9 -1
Pierre Heno
Van der Sar is een trekpop. Kun je net zo goed de schoonmaker 'laten opstappen'. Overnars en RvC leden Van Wijk en Henrichs moeten samen met Vder Sar opstappen. En Ten Hag als de wiedeweerga naar Twente want die is aangesteld door Go Ahead Eagles maatje Marcus Aurelius Overmars en past totaal niet bij Ajax.
2 0
Robeerke
Ja, Henrichs die gisteren stond te juichen voor PSV. Die maakt het simpel, die maakt zichzelf gewoon onmogelijk.
2 0
Cheezhead
We kunnen wel kampioen worden in de edivisie, kom op Dani!
2 -2
AFCAHOOLIGAN
vergeet jong Ajax niet
1 0
NouridolbergNeres34
Harde woorden, maar het is de realiteit de club word door incompetente mensen geleid.
Je word er moedeloos van fout na fout na fout, ik snap dat hij weg wil.
1 0
Toon meer reacties