Ten Hag: 'Het project is niet ten einde'

SJvanveen, 15-04-2018 om 21:25, 31611 views, NOS |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Erik ten Hag kijkt alvast positief vooruit naar naar het komende seizoen. De oefenmeester stelt dat de club hem ook heeft aangesteld voor de lange termijn, waardoor hij volgend seizoen met zijn jonge selectie wil oogsten. 

'Ik ben aangesteld en als je wordt aangesteld, moet je altijd voor het kampioenschap gaan. Dat is niet gelukt, maar het project is niet ten einde. Ik zie wel progressie,  zeker wel. Ik probeer het maximale uit de groep te halen en je moet heel hard falen om te kunnen winnen. Hieruit kunnen mooie dingen ontstaan, al is het duidelijk waar we aan moeten werken', keek Ten Hag in gesprek met FOX Sports vooruit. 

Over de wedstrijd vond Ten Hag dat het aan het ene procentje minder bij Ajax lag. 'We hadden het ons anders voorgesteld', oordeelde de coach hard. 'We hebben jonge spelers, maar moeten het besef hebben dat het om alles gaat. Voetbal is een momentensport en dan kan dit niet. Iedereen is super teleurgesteld en het is een zware klap, maar we moeten onze rug rechten.' 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
kaashaas
Bey bey .. clown
0 0
blava
Ten Hag valt tegen. Het constant vertrouwen geven aan Schone, Siem de Jong, Veltman Kristensen en Huntelaar heeft Ajax het kampioenschap gekost. Ook is hij er niet in geslaagd om Ziyech soberder te laten spelen.
Vraag is of hij het volgend seizoen beter zal doen. In de bijna 4 maanden kan ik nog steeds geen systeem ontdekken in het spel van Ajax. Het is een beetje toevals voetbal zoals Jol dat ook liet spelen.
0 0
grannig mokum1
Ik heb toch verkeken op ten hagje, want een ajax trainer voetbal uit hun eigen kracht je pas je niet aan een tegenstander zo als laats tegen lampjes..... Dit loopt echt niet goed af voor mij mag Laudrup komen
0 -1
Jambalaja
Voetballen is een project geworden bij Ajax. De kernwaarden zijn weg:

1. Het onbreken van voetbalvisie überhaupt visie...
2. Het aanbidden van het C.R.E.A.M. principe (Cash Rules Everything Around Me) € 180 M
3. Ajax-opleiding wordt geëxploiteerd aan buitenlandse clubs (al 4 jaar géén prijs in Nederland)
4. Spelers-salarissen met cap van 1 M ?

De kernwaarden moeten zijn:

1.Voetbal
2.Prijzen
3.Imago
4. Kapitaal

Als je begint met de stelling dat je het mooiste voetbal van Nederland wilt spelen of zelfs van Europa dan moet alles in je organisatie hierop gericht zijn en daar is visie voor nodig.
De poppetjes zijn dan eenvoudig.

Het moet op de 1e plaats weer over voetbal gaan en niet over transferwaarde van spelers.
Ajax wordt in het buitenland door haar imago wat niet meer reëel is als een springplank gezien
om naar een 'grote' club te gaan. (Ajax moet die club weer zijn)
Spelers moeten opgeleid worden om 4 á 5 jaar in het eerste te spelen en prijzen te pakken en ervaring op te doen Europees en niet na 1 jaar doorverkocht te worden (kapitaalvernietiging)
Doordat je investeert in eigen kweek krijgen de spelers al uitbetaald in de opleiding want hun waarde stijgt door de hoge kwaliteit van de opleiding. Hun marktwaarde groeit dan ook mee.

Ajax moet geherstructureerd worden top-down. Management moet ieder seizoen geëvalueerd worden of men de koers nog vaart die uitgezet is. (Cruijff-filosofie)
Je moet als voetballer bij Ajax willen spelen om het voetbal niet om de centen !
1 0
Denees
Ten Hag praat zoveel onzin, ik vind het woord project slecht want een project heeft een einde en stopt. Zijn uitspraak over dat ze wel bang zullen zijn voor Ajax is een graadje erger. Wat heb je meer nodig als tegenstander om gemotiveerd te raken. Dit komt niet meer goed want hij snapt niet dat er geen lichtpuntjes zijn bij Ajax in de huidige situatie en je zou hem al een spreekverbod op moeten leggen vanwege die kul uitspraken.
0 0
Limburgse Ajacied
Volgens mij is hij de enige die verbetering ziet? Waarin dan? In hoe de spelers de veters strikken? Ik zie het niet....
0 0
3sterren
Bijna elk seizoen hoor ik, in ieder geval de afgelopen tien jaar, als een vervelende mantra, dat Ajax een te jonge en onervaren selectie heeft.
Maar volgens mij los je dat niet op door ’goedkope’ 17-jarige talenten naar de Johan Cruijff Arena te lokken. Het is een vicieuze cirkel die eens een keer moet worden doorbroken. En niet af en toe de selectie aanvullen met een Westermann, c.q. Siem de Jong (met alle respect), en dan denken dat dit de spelers zijn die worden bedoeld met ’ervaren’.
Leeftijd zou niet de graadmeter moeten zijn voor ervaren. En dat geldt ook voor de trainer/coach.
Het allemaal leuk en aardig hoor, dat Ten Hag volgend seizoen vrolijk met zijn ”project” wil doorgaan, maar ik zie hem liever een ander project opstarten. Het project FC Twente bijvoorbeeld. Lekker proberen om hen volgend jaar weer vanuit de Jupiler League terug te loodsen naar de eredivisie. Is denk ik ook het niveau wat wellicht beter te behappen is voor de toch wel sympathieke mijnheer Ten Hag.
FC Twente: prima project voor hem ...
2 0
Simon1
Waar blijft het nieuws dat Bosz en Jonk terugkomen en dat Ling de directeur wordt? Kom op Ajax, straks zijn ze weg. Maak schoon schip en ga eens die Plan Cruijff uitvoeren!
3 0
Simon1
Spreek alleen over Project als je er voor naar Hornbach gaat!
3 0
kleinedraaicirkel
Ten Hag kan gewoon blijven. Heeft een prima spelopvatting, maar als de spelers zich niet achter hem scharen (doordat ze hun betrouwbare trainer Keizer kwijt zijn geraakt) gaat het soms gewoon niet.

Ten Hag is een vakman en weet dondersgoed hoe hij het spelletje moet spelen. Hij heeft de pech dat die is beland in een politieke slangenkuil van Ajax. De spelers wilde Keizer behouden, maar VD Sar niet.

Ik heb er geloof in dat Ten Hag volgend seizoen, met een selectie die wel gemotiveerd is (lees; rigoreus doorselecteren) wel de dingen kan laten zien waarin hij toe in staat is.

Spelers als Schone, Siem en Veltman zijn passe. Ziyech wil niet meer voetballen, die wil weg uit de stad waar hij zijn grootste tragedie heeft meegemaakt (Nouri) en Kluivert/De Ligt moeten een flinke schop onder hun hol hebben.

De selectie is prima en kwalitatief goed genoeg. Het zit mentaal mis, en dat is begonnen bij het ontslag van Keizer.

Nogmaals; Pep Ten Hag mag dan wel een rare snuiter zijn, maar het is een vakman. We kunnen wel naar hem wijzen, maar de tumor zit dieper. In de hoge kantoortjes.

En de capuchon boys kunnen beter Hennie Henrichs opwachten ipv onze spelers.
2 -6
SjaakWolfs
Waar is Ten Hag toe in staat dan? En waar baseer je dat op? Zijn roemruchte periode bij Go Ahead, of zijn triomfen bij Utrecht? Het is niet meer dan een ontzettend middelmatige provincietrainer, die veel te verdedigend denkt voor Ajax.
1 0
Ar
Ziyech rechtsbuiten, Neres kort achter de spits, en jij noemt dat een prima spelopvatting. Ik wil dat nooit meer zien!
Ten Hag moet weg!
2 0
Boer Gijs
Jij prikt er tenminste doorheen.
0 -2
Ajaxbrl
Oprotten rare tukker! HAG OUT!!!
5 -1
Jessey1981
werkt hij bij Hornbach?
2 0
Boer Gijs
https://www.telegraaf.nl/sport/1921552/ajax-spelers-irriteren-zich-aan-ten-hag

ik erger me wild aan misplaats diva-gedrag spelers, die alle 4 jaar geen platte prijs weten te pakken met al hun talent bij elkaar. Zoals ze de Boer lieten vallen, zo hebben ze Keizer ook laten zitten en laten ze nu Ten Hag bungelen. Gewoon laten zitten Ten Hag en de tijd geven. Wat een onzin dat hij zijn eigen positie ondermijnt, hij doet waarvoor hij is aangesteld, dat kun je van Ajax spelers niet zeggen.
1 -4
waayop
Project? Wat is dat voor managers gezwets sinds wanneer is coach van Ajax zijn een project?
4 0
Hagmag
Project is nog niet teneinde maar ten HAGMAG wel vertrekken.
1 -2
SjaakWolfs
Stop a.u.b. met de irritante 'HAGMAG'
2 -1
voorkennis
ik zie totaal geen progressie, onder Keizer was t regelmatig slecht maar onder ten Hag is het een verschrikking.....termen als het project, we zijn met een proces bezig of we zaten hoog in de concentratie......ik kan het werkelijk niet meer aanhoren......heb t gevoel dat mn cluppie compleet naar de klote is door wanbeleid
4 0
3sterren
Nog eentje dan: ”de veldbezetting was uitstekend, ondanks dat wij hebben verloren” ...
0 0
pizzapunt
Helemaal offtopic: maar vanavond pak ik een wedstrijdje jong mee op de toekomst. Is voor mij al (veels te) lang geleden. kom vanuit werk en wil even snel wat eten. Kan je gewoon een snelle hap halen op de toekomst (of in de buurt) en is parkeren bij Borchland goed te doen?
0 0
voorkennis
het project, man man waar lult die vent toch over
2 0
Boer Gijs
Oogsten met wanbeleid. Dat zal geen succes oogsten zijn dan, maar wanprestaties.
1 0
Ar
Help!
Het project is nog niet ten einde.
Help!
Dit wordt volgend seizoen weer niets.
2 0
Gerrr
Ten Hag werkt simpelweg niet.
Dat wil niets zeggen over de kwaliteiten van TH ,maar bij Ajax past hij gewoon niet.
Neem je verlies,stel een trainer aan die wel past bij Ajax.
3 -1
Boer Gijs
En welke trainer past dan wel? Keizer, onder wie ze freewheelend verloren van Vitesse en Utrecht thuis en uit Europa vlogen. Ik denk dat ze een type die mentale hardheid bijbrengt keihard nodig hebben, wat een stelletje jochies zeg. Het blijft kinderlijk en naïef, hoe oud ze ook zijn. Laat Ten Hag dat maar eens aanpakken. En laat de spelers maar eens luisteren in plaats hem uitlachen en zich storen aan wedstrijdbesprekingen. Cocu had trouwens bij Psv ook minstens een seizoen nodig voordat er een kwartje viel bij zijn selectie en zie eens welke mentaliteit daar nu heerst. Dus wat mij betreft krijgt Ten Hag de tijd om van onze jongens een volwassen team te smeden.
1 -2
Duif63
Al vaker gezegd en toen werd ik voor gek verklaart door de kenners hIer: Alfons Groenendijk, doet het zonder middelen bij de club van die Chinees veel beter als TH bij ons. Daarbij heeft Groenendijk voor op TH dat hij Ajax kent en zowel hele goed als hij slechte tijden bij onze club heeft meegemaakt. Bovendien komt hij veel beter uit zijn woorden, de club naar buiten uit verkopen is tegenwoordig ook onderdeel van het vak.
0 0
Dirkteur
Wat mij betreft niet. Hij heeft nu al zoveel schade opgelopen, op tactisch gebied en imago, dat zie ik niet meer omdraaien.
Van Keizer was ik ook zeker geen fan maar toegegeven, onze spelers zonder juiste mentaliteit waar jij en th aan refereren, hebben dit p$v thuis weliswaar, volledig van de mat gespeeld. Dus de 'jochies' kunnen het wel. Is het niet ook de taak van een goede coach aan te voelen hoe je die jongens het best laat renderen? Of moet er meteen maar de zweep overheen als enige optie.
Ik heb het gevoel dat er geen enkele klik is tussen de groep en th. Ook dat interviewtje met de Ligt weer... Zit gewoon niet goed.
1 -1
V12
Nog geen jaar geleden speelde deze ploeg de UEFA finale. Kijk nog eens naar die beelden Ten Hag. Dan neem je het woord progressie nooit meer in de mond. Wat een volslagen belachelijke opmerking. Deze man gaat het tij niet meer keren. Hij kreeg een baan bij Bayern en daardoor dacht men dat het een geweldige trainer was. De praktijk leert dat Ajax het onder hem slechter doet als voorheen en Utrecht het beter doet als voorheen. Allebei met dezelfde spelers. Hij is dus geen toptrainer. Contract beëindigen en Wim Jonk of Peter Bosz benaderen. Jordi Cruijff als Directeur.
6 0
MichelAngelo66
Het is inderdaad te idioot voor woorden. Project Afbraak.
De namen die je noemt kan je alleen maar van dromen ben ik bang.
1 0
AJAXTHELEGEND
Project ? Dit doet me gelijk aan die reclame van Hornbach denken..
0 0
Rudolph J
Project? Direct resultaat! De man is rijp voor een provincieclub, niet voor een topclub..
0 0
HarryHarHar
De cijfers spreken voor zicht, in werkelijk alles is Ajax minder geworden onder Ten Hag, nou dat kan gewoon niet bij een (top) club trouwens laat het top er voorlopig maar gerust vanaf werkelijk alle hoeken van het Psv stadion hebben ze gezien de jochies!.. ook daar moet Ajax vanaf van zo'n jonge onervaren selectie dat werkt gewoon niet als je de naam top club wil voeren, dan zal er radicaal de bezem doorheen moeten in alle lagen van directie tot reserve spelers toe!. maar ook in de structuur en scouting
Ajax is ziek, dood ziek!. en om te beginnen is ten hag zeker het medicijn niet, we gaan ook een giga leegloop van basis spelers krijgen deze zomer Pffffffffff hoe diep kan je zakken als club zijnde.... en de bodem van de put is nog niet in zicht met dit beleid!...
0 0
jtsmit
Ik zie geen progressie TH, sterker nog het wordt elke week slechter onder jou. Hopelijk eindigt jouw "project" net zo als in de reclame van Hornbach en wordt je ook weggejaagd. Als zelfs de spelersgroep al begint te klagen over jouw stupide trainingen, dan is het einde verhaal.
1 0
pinballmagic
kan deze trekpop zijn mond niet houden of ophoepelen
2 0
driesterren***
Vooral zijn mond houden! Jemig erger ik me dood als ik deze vent hoor praten zeg!
En laat hem hand in eigen boezem steken en oprotten, Tis en zal nooit een Ajax trainer worden!
0 0
kaashaas
Voor jou is het project voorbij maat.
Je hebt gefaald..
1 0
gras
Die regisseur hadden we thuis ook niet nodig. Het is zoeken naar een reden achteraf. TH is een belachelijke mismatch en dat was vooraf al te zien. Deze man heeft enorm gefaald. Los van het tactische verhaal, zag je dat al aan het feit dat de groep ongeinspireerd oogt onder zijn leiding.

De enige regisseur die Ajax mist is op directieniveau.
1 0
Remark
Ietsjes verderop stelt Cello dat Ajax een regisseur binnen de lijnen nodig heeft, en dat heeft ie goed gezien. Des te triester is dat we die regisseur al een tijdje in huis hebben: Frenkie de Jong, een godsgeschenk dat Ajax in z'n oneindige stommiteit is vergeten uit te pakken. Gelukkig mocht Frenkie bij des Keizers gratie een paar wedstrijden opdraven als centrale verdediger, een positie die hij verafschuwt, maar een taak die hij desondanks met veel verve uitvoerde. Kennelijk is iedereen vergeten wie er tot Man of the Match werd uitgeroepen toen PSV in de Arena werd opgerold, want dat heb ik vooralsnog in weinig analyses, nabeschouwingen en klaagzangen mogen horen of lezen. Daarmee is ook meteen het grote, overkoepelende probleem benoemd: een totaal gebrek aan gezond verstand. Bij iedere andere club was Frenkie allang als regisseur op het middenveld geposteerd. Niet bij Ajax. Neen, wij bleven maar wachten tot het grote wonder Ziyech zich zou voltrekken. Nou mensen, geloof me, dat wonder gaat zich niet voltrekken, want hoe geweldig en geniaal hij in potentie ook is en hoe prachtig zijn passes ook aankomen, Hakim is vooral een kip zonder kop en bovenal GEEN LEIDER. Een leider lijdt niet, die LEIDT. Die stuurt, wijst, dirigeert, temporiseert en heeft van nature de rust die ervoor zorgt dat zijn medespelers als vanzelf alle ballen bij hem inleveren. Wie ogen in z'n kop heeft, heeft gezien dat Frenkie, hoe jong ook, al die eigenschappen in zich verenigt. Dat de gemiddelde supporter en twee incompetente muppets bij VI dat nou niet in de gaten hebben is tot daaraan toe, maar dat de mensen die erover gaan het niet zien, mag ze ernstig kwalijk worden genomen. Ten Hag is als crisismanager volledig door de mand gevallen en heeft het in no time voor elkaar dat 99 procent van alle Ajax-supporters hem ridiculiseert danwel haat. Zo'n belabberde entree maak je nooit meer goed, dus weg ermee.
Wie dan? Persoonlijk ben ik behoorlijk allergisch voor die blaaskaak van een Louis van Gaal, maar ik vrees dat hij de enige (nog in leven zijnde) persoon is met genoeg autoriteit en voetbalverstand om een grootscheepse reorganisatie voor z'n rekening te nemen.
Maar laten wij als supporters vooral niet doorschieten in onze negativiteit en hysterie, en ophouden ons te gedragen als een ordinaire lynchmob. Zó dramatisch is 't nou ook weer niet: Ajax is p.s.v.r niet in het rechterrijtje, maar als tweede geëindigd met een straatlengte voorsprong op de vorige landskampioen. We spelen gewoon voorronden CL en zijn voorlopig nog de enige Nederlandse club met drie sterren op z'n shirt. Laten we er samen voor zorgen dat dat er vier worden (liefst voordat die boeren er een derde bij krijgen).
4 -2
waayop
Nou die tweede plek is nog niet zeker en Ten Hag is eerder een demotivator dan een inspirator met zijn ellenlange wedstrijdbesprekingen.
1 0
TOOL
Ten Hag past prima bij deze ploeg waarin genoeg jongens zitten die geen stap te veel doen! Het snot voor de ogen lopen in een wedstrijd is soms ook nodig! Sommige degradatiekandidaten zie je compleet verrot het veld afstappen. Bij Ajax gebeurd dat nooit. Als je de ploeg hard kan laten werken en goed voetballen, dan wordt het wat. Deze jongens hebben by default een slechte instelling!
0 -3
kaashaas
Ben jij ook Cello of zo....
0 0
@Maar7en
Momentjes? Progressie? Komt ie van een andere planeet ofzo? Ajax heeft geen daadkracht geen teamspel. Sommige proberen het nog maar andere verkloten het door maar te gaan lopen met de bal. Stuur die aub naar PostNL! We moeten niet alleen gericht zijn op een jonge selectie. Een mix met ervaren spelers (van niveau) wil ik zien. Mannen ipv jochies. Beter voor de talenten om voorbeelden te hebben dan alleen met leeftijdgenoten te voetballen zonder ervaring. Dit keer een selectie die er is VOOR dat het seizoen begint met voorronden CL etc. Niet halverwege. Zo moeilijk kan het allemaal niet zijn.
0 0
oudzuid2
wat een loze woorden. "ik zie wel progressie, zeker wel" oh ja? waar dan precies? want dat heb ik een half jaar al niet meer gezien.

"je moet heel hard falen om te kunnen winnen" wat een mafketel deze kerel. pleur alsjeblieft heel snel op
3 0
Truth
Het project...... Man, ga toch in het bedrijfsleven werken met je rare managerspraatjes
3 -1
AIR-S
"Het Project" is al een raar management praatje?

Dan loopt Hornbach vol met managers....
1 -1
waayop
tsja als je de Hornbach reclames al niet snapt.
1 0
Truth
Als je niet snapt waarop ik doel dan reken ik jou tot het zelfde niveau als ten Hag. Ik ga toch niet dat hele interview zitten quoten!? Het staat bol met van die standaard bullshit management praatjes. "Je moet heel hard falen om te kunnen winnen. Dan kan er iets moois ontstaan". Hou toch op man. Als dat zo was, dan hadden we de afgelopen weken niets anders gedaan dan winnen, want er werd al tijden keihard gefaald
0 0
Vlieske
Ten hag koopt wober niet.
0 0
AIR-S
2 weken was t nog hossana Wober en deed hij Sanchez prima vergeten.
0 0
Leviathan
Na het ik zie progressie ben ik gestopt met lezen. Er is geen e nkele progressie.
3 0
ETM
Wijst jeugdigheid als probleem aan.
Kom met geen 1 voetbaltechnische of tactische probleemstelling. Zegt niets wijs over het gelopen seizoen.

Alleen al vanwege de kwaliteit van zijn interviews zie ik op tegen een vervolg met hem. De schuld van het verschrikkelijke kut-seizoen leg ik zeker niet bij hem ansich, maar ik heb geen vertrouwen in hem als trainer van Ajax.
4 0
Cello
Ik geloof nooit dat Ten Hag ontslagen wordt. Al was het maar omdat dan Sar en ook Overmars volledig in hun hemd komen te staan en eigenlijk niet meer houdbaar zijn. Dus Ten Hag zullen ze niet ontslaan.
Wat ik wel denk is dat men de selectie op de schop gaat nemen. Deels omdat men spelers laat afvloeien (die niet meer goed genoeg bevonden worden), maar ook deels omdat spelers uit eigen wil vertrekken.
Kwa tactiek denk ik zit Ten Hag niet eens zoveel bij zijn voorgangers vandaan. Uiteindelijk heeft hij bij zijn aanstelling ook de opdracht gekregen de zogenaamde huisstijl van Ajax trouw te blijven. Zijn input is dus om op details een en ander aan te passen. Zo las ik dat hij o.a. de 5-sec regel nooit heeft afgeschaft en dat hij hoog drukzetten, afjagen, dominant spelen ook helemaal niet afgeschaft heeft. Hij is wel realistisch dat de manier hoe wij het allemaal graag zien, niet 90 min langvol te houden is en dus dat er getemporiseerd dient te worden, iets wat hier al snel 'behoudend' genoemd wordt met referentie aan Frank de Boer. Het probleem van Ten Hag, bij deze manier van spelen is dat er dus minimaal 1 persoon moet zijn, die dan telkens het sein geeft dat er bijv. hoog druk gezet wordt, afgejaagd gaat worden òf dat het tempo van de balcirculatie omhoog gaat....en die is er niet of heeft ie (nog) niet. En als je dus op het veld geen regisseur hebt dan gat het nooit werken en wordt het een zooitje.

En ja.... als ie die wel krijgt dan denk ik dat met de kwaliteit van onze spelers dit wel eens serieus goed kan gaan werken. Dan krijg je als het ware het Ajax spel maar dan in golfbewegingen gedurende de wedstrijd. Maar dan nog.....dat zou alleen werken als dus het gehele team meedoet. Anders werkt het niet. De buitenspelval werkt ook alleen als iedereen meedoet....anders ben je de spreekwoordelijke lul.
1 -2
ETM
Nee. Het drukzetten zoals Ajax vorig seizoen deed is totaal verdwenen. Ook niet daar in fases. Dat TH ook druk wil zetten is totaal wat anders. Zoals Ajax dat onder Bosz deed kan alleen zonder compromis. TH had het heel duidelijk over zijn manier van druk zetten (op de pass, niet op de man)
De opbouw met de diepe halven, de voetballende centralen, het uitzakken van de mids en het benutten van de dubbele flankbezetting is radicaal anders dan dat het onder Bosz was. Al bij Keizer en zeker ook bij TH. Het spel in balbezit van Ajax is ook helemaal niet meer afgestemd op hoog drukzetten, en vooral niet op doordekken omdat er dan geen rest verdediging meer is. Het is geen variant op het voetbal van vorig seizoen maar gewoon heel anders.
En tuurlijk wil TH dominant aanvallend voetbal spelen, dat willen alle trainers bij Ajax. Daar zijn verschillende wegen naar. Die van Bosz werkte.
1 0
Pierre Heno
Het zal juist precies andersom gaan: Van der Sar gooit terecht de handdoek en dan kan OverNars niet blijven zitten. En daarmee komt meteen de geloofwaardigheid van Ten Hag aan de orde want die is aangesteld door die twee. Wanneer OverNars dan opstapt zullen Van Wijk en Henrichs niets anders kunnen doen dan met het aan hun kont vastgeplakte pluche een taxi richting stichting De Zonnebloem te nemen. Een busje zou meteen ook de twee rollators in één keer mee kunnen nemen. Scheelt weer in de kosten.
2 0
ETM
Dat denk ik niet. TH krijgt nog een seizoen. Dus we zitten er nog wel even aan vast. Ik geloof niet dat t huidige spel ook t spel is dat Ten Hag voor ogen heeft dus kan ik alleen maar hopen dat t hem tenminste lukt om zn ideeen te laten zien. Het zou voor mij zo schelen als hij een stuk minder tevreden zou zijn. Of uitlegt wat die progressie dan is.
Veel mensen willen nu dat het halve elftal vertrekt, maar ik vrees er juist voor.
0 -1
MankeNelis
Het project misschien niet, maar het is wel een hele beroerde start. Hoe slecht kan je de boel voorbereiden. Als een stelletje naïeve junioren het veld in. Zo zwak heb ik het nog nooit gezien, maar het kan kennelijk steeds slechter. Het is gewoon zielig allemaal. Als dit Ajax is kan je net zo goed stoppen met die hele handel.
0 0
Pierre Heno
Ik denk dat het project bij deze is beëindigd Erik. De taxi is reeds besteld.
2 0
AlexIbarra
In mijn beleving hebben we in jaren niet zo'n oude basis gehad.
Met Veltman, Fico, Schöne, Ziyech en Klaas heb je 5 spelers van 25+ met voldoende ervaring.

Boys als Onana, De Ligt en Donny zijn al aardig ingewerkt door voorgangers van Ten Hag, alleen van Wöber, Neres en Kluivert zou je eigenlijk kunnen zeggen dat ze nog ervaring missen voor NL.

Dus ja, Juventus heeft meer ervaren spelers maar bij Ajax moet je nou eenmaal werken met jong talent. En zorgen dat het talent eruit komt zodat het jong-zijn er niet toe doet.
1 -1
eros
Elk jaar t zelfde liedje.
Spelers verkopen voor grote bedragen en ons opzadelen met tweede rangs Dijks, Kristensen, Westermann.
Veel geld op de bank, maar geen prijs in de kast.

Ik ben benieuwd wat overmars deze zomer allemaal weet te halen nu hij de ‘vrije’ hand heeft.
2 -1
Robeerke
Ik word hier depressief van.
3 0
ETM
Ik was t al direct na de EL finale. Niet omdat we verloren, dat was alleen heel jammer, maar al dat gelul over geen planB, daar begon t al mee. Bosz weg door vemeende politieke besluitvorming, toen zag t aankomende seizoen al nauwelijks nog zitten. Keizer gaf weinig hoop, maar de Nouri-klotezooi was(is) gewoon een nachtmerrie en toen Ajax met ook een beetje pech zich voor geen enkel Europees toernooi plaatste was het enige dat nog kon helpen een trainer die met een heldere visie over voetbal (!) zou praten en met die heldere visie en een flinke portie liefde en ballen die groep onder handen zou nemen, hen voorhoudend het succes van het vorige seizoen. Die trainer kwam niet en zo was er een ongekend kutseizoen met een passend slot.
0 0
mgtow
Ik ben 't al en dan helpt dit niet.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
er is maar 1 project.

80% van het elftal verkopen, opnieuw bouwen.
laat we even voor verdedigers gaan shoppen bij copa finalisten. en bouwen rond f de jong, kluivert, neres.
die zooi die we dit seizoen hebben gekocht (incl nico) is niet goed genoeg.
we hebben ook echt een spits nodig, dus ik hoop dat dolberg zijn weg terug vind.
2 -5
mgtow
Tagliafico is wel goed genoeg man. Maar 't maakt allemaal ff niet uit.
0 0
Lagasj
100 % mee eens
0 0
jspang911
Wat ben jij een pannekoek.
1 0
JanTa
Laat maar, het heeft toch geen zin.
0 0
Pierre Heno
bij NV Ajax heeft weinig meer zin.
0 0
dumperPattiruhu
Het voetbal wordt steeds slechter. Druk zetten op de tegenstander is geen sprake meer van. Daardoor verlies je een belangrijke factor om een wedstrijd te domineren.Ten Hag en ajax is gewoon een mismatch.
4 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
weetje wat mij ook opvalt kerel.

dat iedereen bij ajax die bal in de voet wil worden aangespeeld, niemand loopt dynamisch door elkaar heen en zoekt de bal op, en daarnaast wat is er gebeurd met het hard op elkaar inspelen?
1 0
dumperPattiruhu
Ja inderdaad, je gaat je afvragen wat ze elke dag doen op de training.

Het positiespel is ook drastisch verminderd, het is veelal gebaseerd op dribbels/individuele acties van spelers.

Al met al moet er iets gebeuren(ook in de bestuurskamer)>> Door selecteren
2 0
Bjorn
Ten Hag begint met een enorme achterstand straks. Als hij niet direct Europees presteert valt het doek al.
2 0
AJAIXIXIXI
Hoe kan je na de wedstrijd van vanmiddag nog zeggen dat je progressie ziet?
5 0
talent020
van Ten Hag kan je intussen al een boekje uitbrengen met daarin zijn meest merkwaardige uitspraken en quotes
4 0
JanTa
Ajax is een handelshuis geworden omdat spelers meer opbrengen dan titels. Aan het eind van dit seizoen vetrekken er weer spelers, Ajax pakt weer enkele 10tallen miljoenen, directie blijven en aandeelhouders blij. Zo gaat het al jaren.
3 0
Starkoo
Ja daag je een Feyenoorder als assistent dan weet dit gaat niet goed!

ten Hag hup terug naar Bon Boys!

Volgend seizoen, Peter Bosz terug, of Laudrup!

Of realistische voetbal met Frank de Boer!

Had gewoon die klote Bergkamp de laan uit geschopt dan had Peter zijn werk voort kunnen zetten!
2 0
jspang911
Misschien kunnen we voor 200 miljoen de competitie overkopen. Alle clubs naar ajax noemen en kampioen garantie.
1 0
Toon meer reacties