Reiziger: 'Hij heeft écht veel stappen gemaakt'

SJvanveen, 25-03-2018 om 14:30, 18001 views, FOX Sports |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Michael Reiziger heeft de loftrompet opgestoken voor Danilo Pereira en met name Azor Matusiwa. De Braziliaanse aanvaller maakt zijn debuut in Jong Ajax zondagmiddag tegen Jong AZ, Matusiwa is een belangrijke schakel voor de beloften dit seizoen.

Matusiwa is multifunctioneel en doet het erg goed, vindt Reiziger. 'Als Carel er niet is, speelt hij op zes. Hij vult het goed in, speelt altijd vooruit en zit overal tussen. Hij heeft bijna elke bal. Dat heeft hij van nature, maar dit seizoen heeft hij echt veel stappen gemaakt op voetbalgebied. Of hij dicht tegen het eerste aan zit? Al deze jongens die hier spelen zitten dicht tegen het eerste aan. Het zou kunnen, maar hij moet zich nog meer ontwikkelen.' 

Over Pereira is de coach van Jong Ajax bij FOX Sports ook te spreken. 'Hij is typische Braziliaanse speler. Hij is nog A-junior, dus we gaan het zien. Hij is snel, doelgericht en heeft de hele week met ons meegetraind. Hij mag het gaan invullen', aldus Reiziger, die veel spelers mist zondagmiddag. De opstelling was echter geen puzzel. 'We wisten het ver van tevoren, dus de puzzel was snel gelegd.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rob1706
"Al die jongens die hier spelen zitten dicht tegen het eerste aan". Mag ik toch niet hopen want dan zou de kwaliteit nog verder zakken. Gisteren hele wedstrijd zitten kijken. In de eerste helft viel Matusiwa erg op, door andere tactiek van AZ in de tweede helft veel minder. Vond er werkelijk niet 1 speler zodanig uitblinken dat die een toegevoegde waarde voor het eerste zou zijn.
0 0
Lagasj
Matusiwa kan volgend seizoen zo mee in 1.
1 0
Ozymandias
Zoals ik een weekje of twee geleden al schreef denk ik dat Matusiwa uiteindelijk qua voetballend vermogen te kort zal komen maar het zou prachtig zijn als hij zich wel tot een goede speler voor het eerste ontwikkelen. Met naast Matusiwa ook Eiting zou de hoofdtrainer dan de keuze hebben uit twee totaal verschillende types voor op '6'.
1 -1
AFCA-B93
Bedoel je met voetballend vermogen de visie als spelverdeler of de techniek om zichzelf vrij te spelen? Want ik heb hem vandaag vaak behoorlijk simpel uit een lastige situatie zien komen met behulp van simpele maar effectieve basistechniek haha. Daarbij staat 'ie ook ontzettend stevig op z'n poten. 1 van de lichtpuntjes de laatste tijd in Jong
3 0
MosesD
Geheel eens. Zeer goed vandaag. Balveroveraar die er meestal ook iets goeds mee doet. Ik had Jong Ajax een tijdje niet zien spelen, maar deze jongen stak er echt ver bovenuit. Een verbeterde versie van Yakubu/Enoh zeg maar. Ook Doekhi deed het aardig. Spelers waar weleens hoog van wordt opgegeven (Lang en Bijleveld) heb ik totaal niet gezien. Zelfs Orejela speelde een hele behoorlijke eerste helft. Twijfel wel nog altijd of hij van het juiste niveau is. En Dekker viel lekker in. Wat een waanzinnig goede voorzet heeft deze jongen toch. Het is natuurlijk deels aangeboren, maar ik vind het altijd vreemd dat niet meer jongens zo een bal kunnen trappen.
3 0
AJAXTHELEGEND
De ontwikkeling van Reiziger tot een trainer van formaat , begint ook gestalte te krijgen ,complimenten.
4 0
Mitta023
Trainer van formaat? Een waardeloze trainer net als Heitinga dezelfde stijl als F. De Boer. Je word er gek van voetballen door het middenveld hebben ze nog nooit van gehoord met spelers als De Wit Flemming Ter Heide en Ekkelenkamp. Spelers die nooit het niveau Europa League gaan halen. Net zoals Klaassen die in elke topwedstrijd vorig jaar onzichtbaar was. Dit is het probleem van het Nederlands voetbal en niet die onzin over de Hollandse School. Het opleiden van zowel spelers als trainers is waardeloos en dat hebben we te danken aan dat masterplan van Louis van Gaal.
1 -5
AJAXTHELEGEND
Mitta ,je hebt nu eenmaal trainers van formaat ,en slappe ouwehoeren van formaat ,en dat laatste ben jij.
0 0
MosesD
Hoewel ik niet per definitie fan ben van het type Klaassen moet ik je hier toch even corrigeren. Klaassen was juist zeer belangrijk in de topwedstrijden afgelopen seizoen. Besliste o.a. de wedstrijden tegen Psv en Schalke.
1 0
Turbo
Schalke wel ja. Tegen PSV liet ie zn man lopen waardoor we punten verloren. Zakte verder bijna structureel door het ijs in topwedstrijden.
0 -1
MosesD
Niet mee eens. Van zijn type voetballer nogmaals, ben ik geen fan, maar het is wel een hele slimme speler. Altijd scorend ook in de topwedstrijden. Niet voor niets was JC een groot fan van hem. Zag in hem zelfs de ideale 6, dat vond ik dan weer niet zijn ideale plek.
1 0
Turbo
Maar Klaassen scoorde zelden in topwedstrijden. Heeft 1 x tegen Feyenoord (meer een eigen goal) en 1 x tegen PSV gescoord in al zn jaren Ajax. Europees vorig seizoen ook zelden gescoord. 2 pingels en 2 velddoelpunten in 18 europese wedstrijden meen ik. De 2 halve finales tegen Lyon en de finale tegen Man U bv was ie echt nergens. Sneeuwde volledig onder. Als je dan ook nog eens met regelmaat je man laat lopen dan wordt de rol van Klaassen nogal overdreven imo.
0 0
Barric
Eens. Nooit verwacht van Michael toen ie nog speler was, maar een hele verstandige jongen die goed overkomt en het uitstekend doet!!
2 0
vijfennegentig
Ja het is bij Ajax niet de bedoeling dat je alleen spelers opleid. Trainers horen daar ook gewoon bij in de filosofie van Cruijff.
2 0
Babangida83
Als spelers als Matusiwa (net als Gudelj) als nieuwe hero´s worden omschreven, dan is dat vaak een teken aan de wand.
1 -9
MosesD
Matusiwa speelde uitstekend. Zo'n speler heeft een team altijd nodig.
6 0
FlyingDutchMan
Hij doet me aan Anita denken, draaide regelmatig zijn fysieke komt erin :p
1 0
FlyingDutchMan
Kont
2 0
Babangida83
Had ook geen andere reactie van jou verwacht. :-) Maar heb je die aanname van hem gezien? Bal rolt altijd een meter van z'n voet af. Op het middenveld moet je in de kleine ruimte kunnen spelen. Aanname Matusiwa is Ajax-onwaardig. Zelfs voor in de verdediging. Leuke speler voor net onder niveau PSV.
1 -4
MosesD
Uitstekende aannames en balveroveringen. De jongen is nog jong, maar heeft zeker potentieel. Je zegt ergens anders dat je Kanté nog maar eens moet bestuderen. Ik sluit me daar volledig bij aan. ;-) Uitstekende speler, die meerdere facetten beheerst. Cement tussen de stenen bij Frankrijk. En je speelt liever met een Busquets? Prima, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de andere type middenvelders waar je mee speelt. Alles draait om de juiste balans.
1 -1
Babangida83
Busquets, Iniesta, Xavi. Breker hoeft dus echt niet. Zolang er maar genoeg voetbal tussen zit en je druk maar hoog genoeg is. Maar natuurlijk is de balans belangrijk. Maar zijn meer facetten die belangrijk zijn in het voetbal.

En Kante ken ik wel, hoor. Maar er is een verschil tussen iets oppervlakkig kennen en makkelijk meelullen of eerst nog eens goed analyseren, echt eens op een speler letten tijdens een wedstrijd en inzoomen op een aantal facetten. Zoals ik bij Matusiwa gedaan heb. Zijn techniek en aannames zijn echt een aanfluiting voor het niveau dat Ajax dient na te streven.
0 -2
MosesD
Xavi is al een hele tijd weg. Toen hij en Iniesta op het middenveld speelden was Macherano het cement. Stel Ajax had komend seizoen kunnen voetballen met de Jong en Nouri als aanvallende middenvelders (ik vind het zo erg dat we dat nooit gaan meemaken) dan zou je eerder een Matusiwa of lig een dergelijk type op 6 nodig hebben dan een Eiting. Puur voor de balans. Barca speelt ook niet met 3 prima donna's in het midden. Ook daar is balans. En je zou het daar nog bij sommige wedstrijden kunnen overwegen omdat de voetballers daar van een ongekend niveau zijn. Maar verder is vergelijken met Barca eigenlijk zinloos. We verschillen van mening over Matusiwa. Dat kan. Ik weet echter zeker dat die jongen enorm veel potentie heeft. Of het er allemaal uit gaat komen is afwachten. Heel goed in de jeugd of Jong Ajax is natuurlijk beslist geen garantie.
1 -1
Babangida83
Echt onzin. Nu heb ik van 2006 t/m 2012 bijna iedere wedstrijd van Barca gezien. Middenveld Xavier, Busquets en Iniesta. Toch wel wat jaartjes achter elkaar een van de beste middenvelden allertijden, met 2009 en 2011 de CL-winst.
Ken je klassiekers.
Niet met 4 op het midden, dat is echt grote onzin.
0 0
MosesD
Vaak met 4 op het midden en eentje wat meer controlerend. Mascherano deed het voordat hij meer centraal achterin kwam te spelen. Nu is er bijvoorbeeld Rakatic, de werkende/lopende speler. Barcelona speelt in topwedstrijden altijd met een controleur. En in sommige wedstrijden wat aanvallender, maar dat komt natuurlijk ook omdat het spelers van de buitencategorie zijn. En zoals ik eerder al zei, vergelijken met Barca is wat dat betreft weinig zinvol.
0 0
Babangida83
En Matusiwa vergelijken met Kante kan natuurlijk wel. Twee maten.

Maar als je nu ook nog gaat beweren dat je Ajax en Barca niet kunt vergelijken, alleen maar omdat ze allebei op een ander niveau acteren, dan gaat het niveau van de argumenten wel erg omlaag.
Het niveau van de spelers is anders, spelprincipes blijven gewoon hetzelfde. Als je met je amateurclub zoals Barca gaat spelen, wil dat niet zeggen dat je gelijk de CL in kan. Maar je kunt er op jouw niveau prima kampioen mee worden.
1 -1
MosesD
Nu ga je plotseling je posts aanpassen en aanvullen. Lastige discussie op die manier. Ik vergelijk Matusiwa nergens met Kanté. Ik kwam niet eens met de naam Kanté. Wel even opletten.Ik wil alleen aangeven dat een team een dergelijk type heel erg nodig kan hebben. En Barcelona speelde in de periode die hij hierboven noemt met Macherano als meest verdedigende middenvelder. Maar nogmaals, vergelijken met Barca is zinloos. Ook op een ander niveau. Bij Barca spelen spelers die behalve verschrikkelijk goed kunnen voetballen ook over een bovenmatige voetbalintelligentie beschikken. Je kan niet zeggen bij BalOpHetDak is alles precies zoals Barca, alleen 20 niveautjes lager. Die vergelijking gaat echt niet op. Was het maar zo makkelijk. Maar laten we maar ophouden. Ik vind het niet interessant om het over Barca te hebben, terwijl het eigenlijk over Matusiwa gaat. Jij ziet het duidelijk niet zitten in die jongen. Prima, ieder zijn mening. Ik zie wel degelijk potentieel. We gaan het zien!
1 0
Babangida83
Neen, dat is de website die zowat m'n hele post gedelete had en ik had geen zin om het hele verhaal over te typen, want ik ben nogal lang van stof.
Over Mascherano praat je poep. Is gewoon pertinente onzin. Niet aan opinie onderhevig, gewoon foutief. Dani Alves kwam mee op, Mascherano bleef achterin. Is juist een voorbeeld dat je ook in de verdediging voetbal dient te hebben. Kwam pas naar Barca in 2010 en heeft ook gewoon een hele tijd niet met dat middenveld mogen meedoen.
0 0
MosesD
'Praat je poep'? Ik denk dat jij poep in de ogen hebt. Ik heb het over Macherano toen die nog verdedigende middenvelder speelde. Later toen Puyol stopte is Macherano naar achter gegaan. Dus of Dani Alves nu opkwam, daar gaat het hier helemaal niet over, het ging over de middenveld bezetting. Voor Macherano speelde bijvoorbeeld Keita (of Toure) in de rol van controleur.
Maar nogmaals, dit is een topic over Matusiwa en niet over Barca. Wij verschillen van mening over het potentieel van die jongen. Nogmaals, laten we het afwachten.
0 0
JPM
Wat een onzin weet je toch keer op keer neer te kwakken, Moses. Chapeau.
2 -2
MosesD
Mooie en zinnige bijdrage, JPM. Bvo!
0 0
falonso
Want? Als Matusiwa zich goed ontwikkelt, en hij wordt een Kanté voor Ajax-niveau, wat is daar dan mis mee?
5 0
Babangida83
Hij wordt geen Kante, heeft echt zijn beperkingen. Maar Kante moet ik nog even beter bestuderen om daar over te kunnen oordelen qua technisch en voetballend niveau. Maar dat zal ongetwijfeld stukken hoger liggen en dat is nu net iets wat je niet zomaar bij leert.
Maar dat terzijde vraag ik mij af we nu zo blij moeten zijn met een Kante type. Op die positie heb ik persoonlijk liever iemand als Busquets die in de omschakeling gelijk die bal legt waar hij moet wezen met z'n inzicht en waar je in balbezit ook meer aan hebt. Maar kan natuurlijk alle twee. Wouters deed het ook prima, maar voegde voetballend dan ook best veel toe nog. Matusiwa sowieso niet (misschien tegen De Graafschap). Vergeet niet dat Ajax op de helft van de tegenstander wil spelen. De verdediging begint voorin. Een echte balafpakker is niet per se een luxe. Eerder een beperking. Davids had ook nog eens een fabelachtige techniek en voetballend vermogen.
0 -3
gwn_rj
speelt verrassend goed die matusiwa... wie weet waar zijn top ligt als hij zich blijft ontwikkelen... Danilo is wel een leuk voetballertje. denk dat hij voldoende potentie heeft om door te groeien naar het eerste.
5 0