Ten Hag: 'We kijken al richting de zomer'

FinnDekker, 22-03-2018 om 16:10, 19989 views, Ajax.nl | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-trainer Erik Ten Hag heeft tijdens de interlandperiode tijd om terug te kijken op zijn eerste periode bij Ajax. De coach spreekt tegenover Ajax TV over een bewogen eerste periode, die goed is afgeloten in de laatste twee wedstrijden. Ten Hag doelt op de overwinningen op Heerenveen en Sparta, waar Ajax met respectievelijk 4-1 en 2-5 van won.

'In de afgelopen twee wedstrijden hebben we negen goals gemaakt. Dat komt niet vanzelf', aldus Ten Hag, die veel vraagt van zijn groep. 'Vanaf het eerste moment de duimschroeven aandraaien, de tegenstander bij de strot grijpen en een hoog baltempo doorvoeren. Gelijk de druk erop houden, dan zie je dat de tegenstander het niet meer kan belopen, waardoor ruimtes en gaten vallen. Op dat moment moeten wij toeslaan.'

'Het is prima verlopen', blikt de trainer vervolgens terug op de eerste maanden. 'Je weet dat er altijd hobbeltjes komen. Een proces gaat nooit alleen naar boven, tuurlijk komen er altijd tegenslagen. Het gaat erom hoe je daarmee omgaat. Soms kan daar iets goeds uit ontstaan. De laatste twee wedstrijden zijn daar duidelijk een indicatie van. Na de interlandweek moeten we daar op voortborduren. Sterker nog, het moet beter, elke keer weer.' 

Veel spelers zijn naar hun nationale elftal of krijgen vrij. Dit geldt in mindere mate voor Ten Hag en zijn staf. 'Dan is de trainer nog steeds niet vrij. Het gaat altijd door. Ik zal wel wat afstand nemen en energie proberen te vinden. Maar ondertussen ben je bezig met je elftal, de volgende wedstrijd, het programma. We kijken al richting de zomer. Er is genoeg te plannen, dus er is genoeg werk aan de winkel.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeGodenzonen020
Wat een gezeur hier, zeg. Er begint meer lijn te komen en gaat nog zeker niet optimaal, maar men kan ook te kritisch zijn!
0 -2
AlexIbarra
Ik heb de hoop op de titel al een beetje losgelaten en probeer Ten Hag echt een kans te geven maar kom op, tegen Sparta mag je 1e helft gewoon blij zijn dat ze na de 1-0 heel ff niet scherp waren. Anders ga je met een achterstand rusten.
Behalve de eerste 10 minuten werd er weinig bij de strot gegrepen.

Dat we begin 2e helft achter elkaar scoren is natuurlijk top, maar heeft weinig te maken met dat Sparta het niet meer kan belopen. Sparta kwam net weer uit de kleedkamer.
Je moet ook niet willen scoren op het moment dat ze het niet meer kunnen belopen, je moet meteen willen scoren en voor rust je voorsprong willen uitbouwen. Zodat ze al na 22 minuten hun tactiek om moeten gooien, het niet meer weten, gedemotiveerd raken én het niet meer kunnen belopen.

Wij spelen het balletje nog veel te veel rond in de comfortzone van de tegenstander. Je moet veel dieper voetballen. Er is een punt waarop de gemiddelde verdediger liever de bal uitramt dan nog een ploeggenoot te zoeken, liever een overtreding net buiten de 16 dan erbinnen maakt, een corner weggeeft ook al is je voorzet fucking slecht, niet meer goed de buitenspellijn houdt, enz.

Dat moet je afdwingen.
1 0
Ajacied33
Deze man (TH) kun je toch niet serieus nemen? Denkt hij dat we blind of dom zijn? We zien met zn allen dat het spel saai,voorspelbaarder en slechter geworden is sinds zijn komst en hij rept over druk zetten en tegenstander overrompelen. Man man....
5 -2
koppendicht
Ten hag is gewoon een clown. Ik moet altijd lachen als ik hem hoor spreken, met z'n gedrongen schouders en schichtige blik. Hij heeft zijn hele uitstraling en manier van spreken al tegen, en ik kan me niet voorstellen dat spelers hem serieus nemen.
2 -1
Ajacied33
Dat zou me niks verbazen dat de spelers hem niet al te serieus nemen. Zag laatst Frenkie bij Tafel van ook al lachen om een opmerking van TH. Weet nou niet of hij hem uit of toelachtte. In mijn ideale wereld is hij trainer tot 6 mei 2018. Fout gemaakt,erkennen en weer doorgaan
3 -1
AjacNouri
En straks begint het hele riedeltje weer opnieuw met een blamage tegen een Tsjechische laagvlieger in de CL
4 -3
Ajacied33
We kunnen onze openigswedstrijden in EU bijna uittekenen ja. Erg man
1 -2
geendagsvlieg
De eerste wedstrijd van de 2e voorronde CL wordt 18 dagen na de kwartfinale WK gespeeld.

Teken maar uit welke spelers uit de basis dan in het veld staan zonder vakantie.
1 0
afcas
"we kijken al naar de zomer, dus laten we jeugdspelers die de toekomst hebben niet invallen zodat spelers die al bewezen hebben tekort gekomen zoals siem de jong genoeg speeltijd krijgen om volgend seizoen fit te beginnen"...
9 0
T.reckveugel
Lekker dan, kijk naar de zomer, na het af te hebben laten weten na de trainerswissel
1 0
NouridolbergNeres34
Duimschroeven aandraaien, bij de strot grijpen, hoog baltempo..? Waar heeft deze man het over dat heb ik voor het laatst gezien tegen Lyon met Bosz en onder Keizer tegen Nice en Psv.

Onder ten hag is het afwachten, balletje eindeloos rondspelen of de lange bal hanteren er word pas gevoetbald en druk gezet bij een achterstand.
9 -5
ElPistolero9
PEC uit gemist?
3 -6
NouridolbergNeres34
1 wedstrijd van de 10 ,dat is niet best. En dat was tegen een voetballende ploeg. Tegen ado, utrecht, twente, enz was het echt slaapverwekkend.
5 -2
ST
Van Drongelen hoeven ze niet te halen.
5 0
Budapest
Het gaat nu niet best, maar ik heb hoop voor volgend jaar. TH die een hele voorbereiding heeft, en we hebben een mooie kern met uitstekende talenten: De Ligt, Wober, Van de Beek, De Jong, Dolberg en Kluivert. Wel hopen dat ze blijven natuurlijk.
0 -2
Robinjo1988
Ben wel benieuwd op welke positie ze gaan versterken. Ik zie graag een goede nummer 6 komen. Een speler als Daley Blind zou top zijn maar geen idee of dat realistisch is. En wellicht een doelgerichte vleugelspeler. Uit de jeugd zie ik komend seizoen niet veel spelers die de stap kunnen maken. Misschien Eiting, Kuhn en/of Sierhuis?
5 -1
Bjorn
Volgens mij kijkt hij naar het Ajax van maart, april en mei 2017 als ik die eerste alinea lees.

Leeft in zijn eigen wereld. Wat dit Ajax doet, heeft niets te maken met gelijk drukzetten en de duimschroeven aandraaien te maken. Heel gefaseerd en behoudend drukzetten.
5 -3
BrandjeXL
Je bedoeld het zaligmakende Ajax dat zich wederom liet kennen toen het echt moest dus tegen Grunn en Excelsior. Welke trainer je ook voor dit Ajax zolang met elf ideale schoonzonen blijft spelen, zeker op de zes positie, zal je geen kampioen worden.
1 0
Bjorn
Dat klopt, in die wedstrijden lieten we het afweten. Maar die diezelfde maanden Kopenhagen, Feyenoord, Schalke en Lyon wegvaagde. Plus de kleintjes die opgerold werden natuurlijk.
1 0
Ozymandias
In de eerste seizoenshelft onder Bosz werd er ook gefaseerd en behoudend druk gezet. Spelers moesten namelijk leren hoe ze volgens Bosz druk moesten zetten. Toen ze dat beter onder de knie hadden konden ze steeds vaker drukzetten. Ten Hag laat Ajax op een andere manier drukzetten dan Bosz en Keizer en de spelers zullen dus weer een tijdje nodig hebben om zich daarop aan te passen.
5 -4
Bjorn
Dat is prima hoor, heb ik zeker begrip en geduld voor. Maar dan mag hij dat ook benoemen. Hij moet dan niet zeggen dat er volle bak druk gezet wordt. Wij hebben ook ogen.
5 0
Web
Hij doet het inderdaad iets anders, en dat heeft tijd nodig, vooral als je als trainer komt en geen normale voorbereiding kent
2 -4
gras
Is het nu gefaseerd drukzetten of gelijk erop klappen? Met andere woorden, is het nu TH of Keizer?
2 -3
Bjorn
Ook onder Keizer gebeurde dat allang niet meer, wel dan? Alleen tegen Nice en thuis tegen PSV in mijn ogen.
3 -1
gras
Dat had Keizer dus net onder de knie en dus ga je een nieuwe trainer halen die dat anders aanpakt?

Aha, visie hoor Bjorn.
0 0
Gerard36
je ziet dat het steeds beter gaat lopen, er is vanaf het begin gezegd dat het spelletje dat hij wil spelen tijd nodig heeft(bosz had ook een half jaar nodig voordat het na de winterstop ging lopen)het lijkt wel of diverse supporters gewoon iets te zeiken moeten hebben, na ten hag komt een ander aan de beurt.
13 -4
Ozymandias
Inderdaad, ik denk dat mensen onderschatten dat de manier waarop Ten Hag wil opbouwen en drukzetten anders is dan die van Keizer (en Bosz) en dat spelers dus een tijdje nodig zullen hebben om zich daan aan aan te passen. Daarom ben ik het ook niet met Jonk eens dat alle jeugdelftallen dezelfde speelstijl moeten hebben. Elke hoofdtrainer zal namelijk zijn eigen invulling geven aan de spelprincipes van de Ajax School. Als de talenten in de jeugdopleiding maar één invulling daarvan aanleren zullen ze het later moeilijker hebben om zich aan de speelstijlen van verschillende hoofdtrainers aan te passen. Bij Ajax moeten de spelprincipes (opbouwen via de grond, driekhoekjes, één op één situaties op de vleugels afdwingen, drukzetten, etc.) heilig zijn maar trainers (van zowel het eerste als in de jeugdopleiding) moeten daar hun eigen invulling aan mogen geven.
2 -2
FSideMaluku
Hij is niet de enige.. Het is dat zeven punten, zij het met een godswonder, te overbruggen zijn anders had ik gezegd laat de rest van de wedstrijden maar zitten.
2 0
Redrum
Als de groep redelijk intact blijft en nog wordt aangevuld met kwaliteit zie ik het volgend jaar wel goed komen, ook met Ten Hag als trainer.
6 -4
FSideMaluku
Ik denk dat je dat kan vergeten, het is niet voor niks dat Overmars al maanden bezig is om spelers (te proberen) aan te trekken. Ik denk zelfs dat we dit seizoen weleens een hele grote leegloop kunnen krijgen als de voorrondes CL niet gehaald worden.
4 -3
Duif63
"Het is prima verlopen" als hij terug kijkt op de eerste maanden. Hij zegt het echt. Totaal niet serieus te nemen deze man.
6 -4
Stefanaladin
al vanaf je aangesteld bent zeker
3 -4
f*ck010
Ik vraag me af hoelang Ten Hag onze trainer blijft. Als hij volgend jaar de eerste paar wedstrijden al punten verliest is zijn positie eigenlijk al niet meer houdbaar.
7 -6
Juichtoon
We kopen er niks voor om Ten Hag te bashen. Het echte probleem zit bij de Bestuursraad, de RvC en dan de directie in die volgorde.
5 -4
gras
En wat kochten we ervoor om Keizer te bashen? Ah, Ten Hag.

Nee, je hebt gelijk. We zijn er op achteruit gegaan.
4 -3
Web
Ik zal jou helpen herringeren volgend seizoen.
Van mij hoefde Keizer niet weg, maar doe nou niet als of Keizer het zo goed deed. Ongelooflijke domme wissels. Zo erg dat hij Veltman op het middenveld zette.
1 0
MisterAFCA
Dat was wel het toppunt ja. Dag Europese aspiraties.... man man kan er nog pissig om worden!
2 0
Kupke
Vertrek je in de zomer dan Eric?
6 -5