De Jong: 'Omzetten in Appie Nouri-plein'

BVeenstra, 22-03-2018 om 11:50, 18368 views, ELF Voetbal Magazine | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Voormalig Ajax-middenvelder Nigel de Jong wil graag zien dat het Nigel de Jong-plein in Geuzenveld wordt omgezet in het Appie Nouri-plein. De middenvelder van FSV Mainz 05 groeide op in dezelfde wijk als Nouri en treurt om het leed van de zo geliefde Ajacied.

In gesprek met ELF Voetbal Magazine laat De Jong eerst weten nog geregeld in Amsterdam te komen. 'Ja, mijn moeder woont nog in Geuzenveld. Ze kijkt uit over het Nigel de Jong-plein. Aan de overkant woont de familie Nouri. Ze stuurde van de zomer nog een filmpje van de bijeenkomst bij het huis van de familie Nouri. Heel triest wat er met die jongen is gebeurd', aldus De Jong, die graag ziet dat de naam van het plein veranderd wordt. 'Ik ben met de gemeente in gesprek om het plein officieel om te zetten naar het Appie Nouri-plein. Al hoorde ik dat de gemeente overweegt in de toekomst het plein te laten verdwijnen voor nieuwbouw.'

Of De Jong ooit weer in Amsterdam gaat wonen, is nog maar de vraag. 'Ik kom er graag en blijf ook een Amsterdammer in hart en nieren, maar het buitenland vind ik een verademing. In Nederland is het leven zo hectisch. Andere culturen spreken mij meer aan. Ik ben nu een man van de wereld. Reizen verrijkt je.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Michels
Is niet echt nodig lijkt me... Tuurlijk, Appie was een top gozer en heeft vele harten gestolen in de korte periode die hij op de pleintjes en velden te bewonderen was, maar straatnamen (of pleinnamen in dit geval) moeten gereserveerd blijven voor mensen die echt wat bereikt hebben. Hoe triest ook, dat is Ap nooit gelukt. Als je de naam van dat pleintje gaat vervangen, doe je dat uit sentiment naar Appie en zijn familie toe. Dat lijkt mij echter niet de juiste reden om zijn naam op een straatnaambordje te zetten. K zal wel weer veel minnetjes krijgen met deze mening, maar ja, een mening is een mening...
3 -2
AlexIbarra
Ik denk dat je onderschat wat de situatie Nouri voor veel mensen betekent.
Voor mij was het het absolute dieptepunt van 2017.

Ben zelf ook in West opgegroeid en het was daar vrij lastig om voorbeelden van positieve, toegankelijke en (min of meer) succesvolle mensen in de buurt te vinden. Als dan zo'n verbindende jongen in een klap wegvalt, heeft dat sociaal veel meer impact dan wanneer bij wijze van spreken de knie van Cerny nooit meer zou herstellen.

Hoewel Cerny op zich dus meer heeft bereikt (meer wedstrijden in Ajax 1), heeft Nouri meer betekend voor mensen. Dat lijkt me het belangrijkste criterium bij straatnamen etc.
Daarnaast was hij natuurlijk geen anonieme mandekker of zo, heb meer van hem genoten in de 20 potjes die ik heb gezien dan van Duarte, vdHoorn of Kolbeinn.
Hopelijk zien we de komende jaren wat Amsterdamse talenten doorbreken die net zo snel, slim en als teamspeler (willen) voetballen als hij.

Nouri is voor mij bovenal het meest confronterende bewijs dat je moet genieten van het leven wanneer het goed gaat, omdat het sneller dan je denkt heel anders kan lopen.
0 0
Michels
Oke, mooi onderbouwde mening. Ik snap je sentiment. Feit blijft wel dat de naamsverandering een direct verband heeft met de tragische gebeurtenis van nu bijna een jaar geleden. Ik blijf van mening dat dat niet de juiste reden is om een straatnaambordje te krijgen. Wil je Nouri daadwerkelijk eren om wat hij was en niet om wat hem overkomen is, maak er dan het "Vriendschapsplein" van of het "Verbindingsplein". Dan doe je er een bordje onder met de tekst "voor altijd in ons hart. Appie Nouri." of "een voorbeeld voor velen. Appie Nouri." Dan eer je hem om wie hij was, niet om wat hem overkomen is.
0 0
Dennis1964
Gelukkig heb ik een andere mening en Nigel ook.
1 0
Michels
Gelukkig wel ja! Als iedereen het altijd maar met elkaar eens was, zou het ook maar saai zijn. Bovendien vind ik dat je een beetje doorslaat in het "Appiegevoel". Als je met deze logica straatnamen gaat vergeven, zijn er nog veel meer trieste gevallen te bedenken die ook in aanmerking komen voor een straatnaambordje. Bovendien, waar stopt het? Hoe zielig moet het verhaal zijn voor een straatnaambordje? Je opent hiermee een enorme zak aan vragen waar ethisch gezien geen goed antwoord op te geven is. Beter om er dus niet aan te beginnen...
2 0
JanTa
Niet alleen als speler maar ook als mens was Nouri een bruggenbouwer en daarom alleen al meer dan verdiend.
2 -2
Dennis1964
Jij snapt het
0 -1
Dwergje48
Geweldige actie om dat zelf voor te stellen. Hoe vaak wordt er nou iets naar je vernoemt? En dat wil hij zelf veranderen omdat hij in ziet hoe belangrijk Appie is en hoeveel zijn situatie iedereen heeft geraakt.
6 -1
Panama
Dat had vd Laan nooit laten gebeuren, nieuwbouw op appie zn plein
0 0
Leviathan
Zo'n plan ligt er niet sinds vorige week denk ik zomaar..
3 0
Michelinho
Is ook zo, maar er staat ook dat het een overweging voor de toekomst is.
0 0
AFCA0492
nee amsterdam is hectisch hier in het zuiden valt het wel mee hoor.
1 0
Ajacied33
En toch gaat er niks boven Amsterdam!
2 0
afcas
precies. in amsterdam moet je je rust gewoon zelf creeren. dan is het perfect
0 0
Ozymandias
Ik hoop dat Overmars contact met Nigel de Jong opneemt om te polsen of hij als wisselspeler (met als taak het begeleiden van de jongere spelers) zijn loopbaan als voetballer zou willen afsluiten. Volgens mij zou Nigel zeer geschikt zijn voor zo'n Ooijer/Poulsen rol.
0 -8
DavidFerr
Ik ben het vaak met je eens maar in dit geval totaal niet.

Nigel zit niet voor niets regelmatig bij laagvlieger Mainz op de bank. Ik denk dat het voor een terugkeer nu ook veels te laat is. Afgelopen zomer wilde Nigel al terugkomen maar zag Ajax dat toen niet zitten.
1 0
Ozymandias
Toen Poulsen naar Ajax kwam speelde hij bij Evian en zat daat ook regelmatig op de bank. Nigel is niet fit genoeg meer voor een vaste basisplaats maar als wisselspeler in de Ooijer/Poulsen rol zou hij zeker nog zijn waarde hebben.
1 -1
Leviathan
Maar Poulsen was een gok die goed uitpakte..
0 0
Joseph
Ik ben bang dat hij dat 3 jaar geleden had moeten doen, het zal nu meer een Heitinga/Westerman rol worden.
3 -1
Ozymandias
Nigel is momenteel echt niet minder fit dat Ooijer en Poulsen waren toen die naar Ajax kwamen.
0 -1
Ferd
Ooijer speelde een WK finale, Nigel wordt in een zwaar gedevalueerd Oranje niet eens opgeroepen. Je zwamt dus weer eens uit je nek.
2 0
T to the M
Nigel z’n karatetrap op Xabi Alonso vergeten? Dat was diezelfde finale ;-)
1 0
Michels
Hij bedoelt natuurlijk dat Ooijer de WK finale speelde zonder dat hij een club had en daarna bij Ajax aan de bak ging. Waarom jij die finale er bij haalt ten opzichte van Nigel is mij echt een raadsel...
1 0
willieovertoom
Ongelofelijk lief van hem, topper.
3 -1
Ajaxfan16
Mooi gebaar van Nigel en de gemeente wilt er natuurlijk weer nieuwbouw neerzetten. Dit soort pleintjes moet je houden hier kunnen kinderen gewoon nog lekker voetballen, ze zitten tegenwoordig bijna alleen nog maar achter de playstation, dan moet je dit soort pleintjes houden, anders voetballen de kinderen straks helemaal niet meer.
8 0
Ajacied33
Ik weet precies wat de Jong bedoelt,reizen verrijkt je idd enorm. Ik ben gek op reizen en toch ben ik altijd blij om weer terug in NL te zijn hoor. Mijn geboorteland is Marokko, en Nederland is echt wel mijn thuis hoor. Hier heb ik alles en klaag ook niet,maar het is wel hectisch idd. Wat betreft de actualiteit,volgens mij noemt iedereen het al de Nouri plein al is het niet officieel. Maar leuk gebaar van de Jong
10 -1
koppendicht
Hectisch omdat iedereen een grote mond heeft en druk loopt te doen. In de trein bijvoorbeeld continu babbelen en hard praten. Ga naar België toe en het is idyllisch rustig.
1 0
martin1234
Vandaar je naam "koppendicht"? :)

Overigens ben ik het zeer met je eens. Te veel gepraat over niks, en drukte.
0 0
Sterretje73
Zou mooi zijn. En passend. En idd...ben nu een vastgeroeste huisvader die ooit backpackend de hele wereld overging. Reizen, en dan met name, alleen reizen, verrijkt je enorm. Sinds ik echte armoede heb gezien en beleefd en ik heel veel mooie plekjes heb kunnen bezoeken en letterlijk wel eens een paar nachten op een zandige grond heb doorgebracht is Nederland eigenlijk ook veel te hectisch en geregeld voor me. Maar goed...2 jonge kids op te voeden dus dat probleem tackelen we later wel weer eens een x.
4 0
AjaxfanRuben
Ik zit er ook aan te denken om alleen op reis te gaan, ben nog jong. Aanraders?
0 0
Ajacied33
Zuid Amerika is geweldig maar wat prijzig in vergelijking met Azië. Zoals anderen hier al vermeld hebben, Vietnam,Cambodja,Thailand en Indonesië zijn echt aanraders. Was afgelopen zomer nog in Vietnam met vrouwtje en 2 kleine kids. Als ik het kan moet het bij jou helemaal lukken. Succes!
0 0
Ferd
Waar zit je aan te denken? Midden Amerika is geweldig, maar zonder een beetje Spaans kom je niet ver. In Azië kom je met Engels veel verder
0 0
Sterretje73
Studeer je nog ? Dan zou ik zeker een jaartje studievisum Australie aanraden. Het cirkeltje: Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja is zeker voor een eerste stap aan te raden. Niet teveel gekkigheid zoals in Zuid Amerika en Afrika (meer voor de gevorderde backpackers) Andere tips: kopieer je paspoort en verzekeringspapieren en zet die in gmail/hotmail account. Neem weinig mee want daar kost het geen drol en vul je zo je rugzak met leuke spullen. Wil je duiken dan is bv Ko Tao in Thailand een aanrader. Voor de absolute top op dat gebied: Sipadan (Indonesie) Oh...en plan niets anders dan je eerste nacht na aankomst daar. Praat met andere backpackers (iedereen staat daar open voor) en kijk gewoon per dag waar je heen wilt. Leer zelf te leven en maak je vooral geen zorgen. Dat is nl wat we hoer aangeleerd krijgen he als brave burgertjes...en als laatste ! Neem je tablet mee want elke zondag is er........ ;-)
0 0
AFCAMM
Heel veel Nederlanders beseffen ook niet hoe goed we het hier hebben. Er zijn weinig landen waar de burgers een dergelijk welhaast luxueus leven kunnen leiden. We zijn eigenlijk gewoon verwend en staan bijna totaal los van de echte wereld, de natuur etc.

Mijn familie woont met 6 man in een huisje dat bijna uit elkaar valt en hier door zou kunnen gaan voor een kleine, verwaarloosde schuur. Mijn oudoom is daar vorige maand overleden door de kou.

De gehate verveling is een luxe die de meeste mensen op de wereld niet kennen.
5 0
DeWijsneus
Mooi stukje. En gecondoleerd!
1 0