'Op zeker opteert Ziyech voor een transfer'

BVeenstra, 19-03-2018 om 07:40, 36376 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Een opvallend stukje uit het wedstrijdverslag van De Telegraaf verdient meer dan alleen de benoeming ervan in ons krantenoverzicht. De ochtendkrant schrijft namelijk dat Ziyech na de afgelopen maanden - waarin hij niet de volledige steun krijgt van het Ajax-publiek - dreigt te vertrekken.

Ziyech was zondagmiddag in het duel met Sparta Rotterdam belangrijk met een rake vrije trap en een schitterend doelpunt van afstand, hetgeen hem veel lof opleverde van trainers Erik ten Hag en Dick Advocaat. 'De lofzang van de voormalig bondscoach en het applaus van Ten Hag stonden in schril contrast met de reactie van het uitvak met Ajax-fans na Ziyechs doelpunten en de uiteindelijke zege. Waar de op het tweede plan geraakte Joël Veltman werd toegezongen toen hij zijn warming-up maakte, gingen de handen maar moeizaam op elkaar voor Ziyechs hoogstandjes en werd zijn naam maar weifelend gescandeerd', schrijft de krant.

'Als het te laat is, zal in de ArenA uiteindelijk het besef neerdalen en de bewondering loskomen voor Ziyech. Op zeker opteert de Marokkaans international komende zomer - na al zijn negatieve ervaringen in de afgelopen maanden - voor een transfer', dreigt een vertrek van Ziyech in de zomer met alle gevolgen van dien. 'Zijn afwezigheid volgend seizoen zal dan ongetwijfeld als een groot gemis worden ervaren. Want iemand terughalen met zulke specifieke Ajax-kwaliteiten zal voor directeur spelersbeleid Marc Overmars geen sinecure worden.'

Nieuw in onze webshop: het WZAWZDB Boxlogo-shirt! Kijk snel hier!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FissaDeGekste
Ziyech heeft de potentie om heel groot te worden maar niet de zelfreflectie. De kritische blik. Kroos of Özil zeggen nooit van zichzelf dat ze goed gespeeld hebben.
Wel valt mij heel erg op dat hij zijn beste momenten de laatste maanden heeft als hij even op rechts beland. Heb niets tegen het mannetje en de kritiek op zijn houding vind ik overtrokken. Maar weggaan? Als er 20 mil word neergelegd, be my guest. Gaan we met een zelf opgeleid middenveld spelen volgend jaar, prachtig toch.
0 0
ETM
Hoezo behoeft deze telegraaf pasage dan extra aandacht. Staat geen enkel nieuws in. Geen enkele bron die er opwijst dat Ziyech juist nu zeker zal vertrekken. De journalist wil aanpraten dat een eventueel vertrek de schuld zal zijn van het Ajax-publiek. Thats all.

Wat mij bij Ziyech opvalt is dat hij erg goed in de groep lijkt te liggen. Vorig seizoen al met Sanchez, Onana en Traore. Dolletje dit seizoen met Boer. Geintjes met Schone. Lovende woorden over Ziyech van Nouri, Frenkie, Veltman.. Nou weer zo'n geintje met Schone en het van het veld dragen van Kluivert. Toch wel frappant contrast met zijn uitstraling naar buiten toe... (media, tijdens sommige wedstrijden)
3 0
koppendicht
journalist = valentijn driessen die er wel vaker op los speculeert, omdat ie gewoon geen bronnen heeft.
0 0
3sterren
Net als bij de ’zwarte Pieten discussie’ zijn het weer een handjevol galbakken die ervoor zorgen dat de zwakkere wolven gaan meehuilen in het grote boze bos. Maar er kan echt niet worden ontkent dat die galbakken er helaas voor een groot deel verantwoordelijk voor zijn, dat bij o.a. Ziyech een gevoel van onderwaardering is ontstaan en dat dat eventueel zou kunnen bijdragen aan een vertrek aan het einde van het seizoen. Geen ondenkbaar scenario in mijn ogen en een enorme aderlating ...
3 -2
RusselWestbrook
Jij bent vast zo iemand die altijd loopt te janken dat 'zij' altijd over zwarte piet beginnen.
1 -4
3sterren
Oeps, per ongeluk op één of meerdere lange tenen getrapt?
Maar om jou toch beleefd van repliek te dienen: ”in het geheel niet”.

Het zal mij namelijk totaal worst wezen welke kleur(en), Piet, Kees, Russel, Mo, Ramon, Maria, Jolanda, Yamila of wie dan ook hebben.

Behalve betweterig reageren versta jij kennelijk ook de kunst om kinderachtige oneliners de ether in te slingeren.
I’m impressed ...
1 0
RusselWestbrook
Zoek maar even op wat een oneliner is.

Oh shit, nu ben ik weer betweterig.
0 -3
3sterren
Letterlijk uit het Engels vertaald: één regel/één zin. En zo had ik het ook bedoeld, wijsneus ...
0 0
RusselWestbrook
Haha, ja, laten we dingen maar letterlijk gaan vertalen zodat ze een andere betekenis krijgen. Anders zou je eens flauwekul gezegd kunnen hebben en dat kunnen we niet hebben natuurlijk.
0 -3
3sterren
Jij hebt gelijk en je houdt nog over ook, flauwe lul ...
1 0
lekset
Wat een onzin. Ik stond in het uitavk en dit is gewoon niet waar. Ja de naam van Veltman werd gescandeerd, dat mag ook wel na vorige week. Maar de naam van Ziyech ook, net als bijna elke weer. Dit is echt weer een stuk van de Telegraaf: dingen schrijven om het schrijven.
3 0
ElFlaco14
Nooit maar dan nooit toegeven aan een stel supporters onder invloed van alcohol en drugs. Dit zijn gefrustreerde mensen die alles aangrijpen om hun eigen frustraties uit te spugen, met daarbij meelopertjes die ergens bij wilen horen. Nee hoor, de echte supporters in goede en slechte tijden!
5 -3
AlexIbarra
Ziyech dreigt helemaal niks, afgaande op wat hierboven staat is het puur de mening vd schrijver dat hij 'op zeker' weggaat.

Ziyechs vertrek had afgelopen zomer gekund, was voor deze zomer ingecalculeerd en is nog niet zeker. Maar miljoenen mensen hebben nu weer gelezen dat hij 'op zeker' weggaat...

Mocht hij idd vertrekken dan moeten we net als na het vertrek van Klaassen onze speelstijl iets gaan aanpassen. Maar dat hoeft niet nadelig te zijn. Met Donny, Frenkie, Eiting, Mazraoui, Siem, Sinkgraven, Lasse heeft het middenveld volgens mij genoeg voetballende opties.

Daarnaast zal hij niet gratis weggaan dus je kunt ook iemand halen.
Maar dan zie ik liever een bikkel voor de cvm positie komen, die duelkracht biedt zonder het spel te vertragen. Dat zou pas echt een aanvulling zijn op wat we nu hebben, en kan in theorie zorgen dat onze vier verdedigers met veel durf en drang naar voren kunnen spelen.

Ziyech is een van mijn favoriete Ajacieden en ik snap de supporters niet zo goed die hem weg willen pesten. Maar onmisbaar is hij zeker niet, we zien de aanbiedingen wel verschijnen.
7 -1
Ajaxvooraltijd
Ja dat roep ik ook al de hele tijd. Sinds wanneer is iets wat de Telegraaf schrijft gestoeld op enige feiten.
2 -3
JCr14
Ach daar moet Ziyech toch gewoon doorheen kijken.
Het zijn 100 man die fluiten terwijl er 50000 op de tribune zitten. Waar het gros zeer veel waardering heeft voor de voetballer Ziyech.
Ik ben Ajacied geworden door technische, creatieve spelers. Aanvallend spel en risico’s nemen.
Ik hoop ook van harte dat hij zich niet gek laat maken en gewoon blijft.
Ik zou hem graag in de toekomst samen met Frenkie en Vd Beek op het middenveld zien.
12 -3
Ajaxsupzuidned
Klaassen terug halen en dan samen een middenveld laten vormen met Vd Beek en Frenkie de Jong
6 -8
PeterVKV
Bij Ajax lopen vaak veel spelers voor de bal als hij zijn actie maakt of een risicovolle steekpass verstuurt. Daarom valt het zo op want bij balverlies wordt het meteen gevaarlijk. Ik denk dat hij beter tot zijn recht komt bij een meer verdedigend ingestelde ploeg in een vrije rol achter 2 spitsen en met voldoende rugdekking. Bij Ajax kan het alleen echt goed gaan met een snelle atletische 6 achter hem en Donny. Maar Ajax wil graag spelen met een voetballende 6 en dan wordt het wel allemaal heel risicovol. Schone is in ieder geval ongeschikt om dit probleem op te lossen.
1 -1
gebruikersnaam
De vervanger hebben we al in huis met Frenkie de Jong. Voor de rest zonde dat een sprler als Ziyech zo behandeld wordt en naar de uitgang gedreven.
1 -5
Murph
Ik krijg bijna medelijden met hem.
1 0
Shardo
Dat Ziyech een begaafde voetballer is staat buiten kijf, helaas heb ik de indruk dat zijn ego hem nogal in de weg staat, en dan zal een ander zeggen dat is marok.. trots, dit is nederland en een kritische en een uitgesproken mening is typisch Nederlands, door zijn houding heeft hij een beperkte houdbaarheidsdatum en dat zal hem uit eindelijk opbreken.
Geen twijfel dat hij genoeg muntjes bij elkaar zal graaien maar het zouden er zovéél meer kunnen zijn met een fijne persoonlijkheid.
8 -1
koppendicht
hij heeft zeker een groot ego, maar de massa is ook doorgeslagen. Van Bronckhorst wordt bedreigd, er wordt op de tribunes 'zyiech rot op' gezongen, er worden spelers op social media uitgescholden, et cetera. Het kan een tandje minder.
0 0
Boere
Laatste 2 wedstrijden aardig gespeeld zowaar een vrije trap erin.hele seizoen matig.maakt Ajax ook geen kampioen.geen binding met Ajax Heerenveen en Twente publiek. Hoe zal dat toch komen.goeie voetballer maar dat is niet genoeg.afscheid nemen voor beide het beste
4 -2
koppendicht
Het ging wel verder dan fluiten vorige keer, met 'zyiech rot op'
0 -1
Siemmie
Als hij de populairste Ajacied zou zijn die er rondloopt, was hij deze zomer ook vertrokken. Dus onzin dat mensen nu zeggen dat we hem zelf hebben 'weggewerkt'. Als een speler van zijn kwaliteiten zo vaak en zo simpel de bal verspeelt, mag hij dat best horen.
5 -3
Ben
Of hij nou de volledige steun kreeg of niet, dat hij zou vertrekken na dit seizoen was vorig seizoen al duidelijk. Overigens is het helemaal niet zo gek dat je een keer uitgefloten wordt als je 99 van de 100 schoten de tribune in jaagt. Als je daar niet tegen kan moet je beter je best doen of iemand anders een keer de kans geven bij een vrije trap. Denk dat als je F. De Jong op zijn plek neerzet dat het ook wel goed komt met de creativiteit, denk zelfs dat je er op vooruit gaat. Ziyech is verder gewoon toe aan een stap, die moet lekker de beste worden bij Lyon of Napoli ofzo. Van het geld misschien backup kopen voor de verdediging (alle posities) en linksbuiten positie aangezien Younes vertrekt en ik me zelfs afvraag of we nog lang van Kluivert gaan genieten.
In de basis hebben we een mooi elftal voor de komende seizoenen, zelfs een luxe probleem in de spits, ik zou Sierhuis toch ook wel graag in het 1e zien. Belangrijkst is dat we F. de Jong heel erg belangrijk gaan maken. De Ligt, Tagliafico, vd Beek, F De Jong, Kluivert, Neres en Dolberg zijn absolute top waar we omheen moeten bouwen.

Opstelling komend seizoen:

Onana/Van Leer;
Kristensen, De Ligt, Wöber, Tagliafico;
Vd Beek, F. De Jong, Eiting/Schöne;
Neres, Dolberg/Sierhuis/Huntelaar, Kluivert

Bank: Mazraoui, Sinkgraven, S. De Jong, Orejuela, Casseira, Cerny, Lamprou

Verkopen: Ziyech (20+ mlj), Veltman (10+ mlj), Onana (10+ mlj)
1 -4
0romis
frenkie loopt ook veels te veel met de bal net als ziyech mag ook wel ff bij gijp op de bank gaan zitten
0 0
vincent_DV
Ik vind de opstelling niet zo heel verkeerd. Maar eerlijk gezegd word ik er niet warm of koud van. Vooral van de bank moet ik eerder huilen dan lachen. Als je na dit seizoen 40 miljoen binnen krijgt moet er inderdaad opnieuw een rechtsback bij(Als Orejuela is afgeschreven), twee centrale verdedigers(Want dan hebben er er nog maar 2 en in Jong zit niet echt iets), een nummer 10 en een extra rechtsbuiten(Of een ervaren of een jong talent) omdat Neres de enige rechtsbuiten is en je van Cerny na zo'n blessure niet echt op aan kan. Op links komt Bandé al dan. Zegt eigenlijk genoeg over deze lichting van de jeugd dat 5-6 aankopen eigenlijk noodzakelijk zijn.

En het contract van Siem de Jong moet je gewoon ontbinden, dat wordt hem gewoon niet meer.
1 0
Dennis1964
12E MAN ZIT IN HET STADION
5 0
chuckie88
Was dat maar waar bij Ajax... stelletje losers zijn het... en dan heb ik het uiteraard alleen over die doorgesnoven gasten die denken dat ze het recht hebben hun eigen spelers uit te fluiten.. idioten zijn het... oprotten graag
4 -3
Dennis1964
De echte fans staan achter Ziyech maar dat zijn er niet zo veel. Ajax publiek pffffff ik ben ze liever kwijt. Dan maar een stadion met 20.000 echte fans dan in die Arena met al die fluiters.
FLUITEN DOE JE THUIS
4 -5
0romis
laten we de meer weer terug bouwen!
0 0
Juichtoon
En jij bent natuurlijk een echte echte. Met je fluiten doe je thuis geef je er in elk geval blijk van er helemaal niets van te snappen.
Spelers die met het publiek in discussie gaan over het feit of ze terecht worden uitgefloten begrijpen er niets van.
Dat is wat het publiek doet. Punt. Get over it en speel de volgende keer de ballen uit je broek.
4 -1
Warrior
Gelul, supporters staan ook in mindere tijden achter hun spelers. De arrogantie waar iedereen het altijd over heeft, zit bij die zogenaamde supporters, die zich zich belangrijk vinden. Sorry, maar jullie zijn ook maar gewoon mensen die komen kijken, en voor elk van jullie 100 anderen, die wel achter hun club staan, en die een keer slikken als het mis gaat, en dan verder gaan.
0 -1
020bornraised
Ziyech moet niet zo zeiken, in Rotterdam staan ze de volgende ochtend in je tuin als je met die houding op het veld staat, hier word je alleen maar uitgefloten
6 -5
louis60
Hakim wordt gezien als de beste voetballer in Nederland. Punt uit. Lachen leert hij nog wel. Kampioenschap hangt af van een goed TEAM. Feijenoord had het vorig jaar en PSV dit jaar. Onder de Boer werden we kampioen maar was het spel niet om aan te zien. Nu zijn we weer op de goede weg. Volgend seizoen nog een grote en snelle verdediger erbij. Voor de rechtsback plek. Probeer Zyech nog een seizoen te houden. Koop Idrissi erbij. Kluivert kan nog flink groeien. Koop Weghorst en verkoop Siem en Cassierra. En wanneer Neres ook nog sterker wordt, Dolberg, Frenkie Cherney aansluiten, worden we eindelijk met leuk spel kampioen. Zeker wanneer Zalano in de zomer bij PSV wordt weggekocht.
0 -6
Nabil
Weghorst ? En Cassiera verkopen?
Het gaat niet goed daarboven in bij je.
Weghorst past meer in Zuid-Holland met zijn vechtvoetbal en zeurende kop.
En Cassiera verkopen heeft helemaal geen zin.
Hij is net op dreef, weliswaar in de JL, maar hij heeft kansen nodig.
En CERNY kun je vergeten, die is al voorbij gestreven door Neres.
1 0
HZMKK
Ben jij 11 jaar?
2 -1
Joseph
Uhm, Frenkie de Jong. Ik denk dat hij de plek van Ziyech zo over kan nemen. Wat we dan wel nodig hebben is een 6 die positioneel sterk is en het vuile werk kan doen, want Frenkie gaat zeker minder lopen dan Ziyech.
0 -3
BennJii020
Erger me echt kapot aan dat gefluit tegen spelers... Bij ons in het vak zeg ik er ook wat van, alw ze dichtbij zitten... Man wat triest
6 -1
Ajaxvooraltijd
Je kunt zeggen over de harde kern vakken wat je wil maar je hoort ze zelden tot nooit fluiten, hoe slecht het ook is. Dat valt te prijzen, maar volgens mij zijn het ook vooral die 'supporters' op de andere vakken die spelers uitfluiten, zelfs Veltman.
0 -4
AmsterdamWest
Als je ook kijkt wat voor koppen er in die uitvak zitten weet je ook genoeg, man man man. Van die kleine jongetjes die alles na moeten roepen wat die kale knakker ook schreeuwt. En dat represent ons dan daar, het is echt een hard gelach. Spelers als Ziyech zouden elders op handen gedragen worden, of hij nou goed of slecht speelt. Zolang hij dat shirt draagt is hij een van ons en dient hij voor de volle 100% gesteund te worden. Maar zo zie je maar hoe achtergesteld sommige van onze “supporterschare” zijn, die denken heel anders.
3 -5
Ajaxio
Respect voor die gasten dat ze gaan hoor... maar volledig eens altijd 100% steun... in voor en tegenspoed!
0 -1
Ajaxvooraltijd
Die gasten fluiten juist nooit iemand uit en steunen Ziyech juist. Dus het is een dom argument.
1 0
Lazell
Het is De Telegraaf maar. Geen referentie naar een uitspraak van Ziyech of zaakwaarnemer, dus we mogen er vanuit gaan dat dit (weer) uit de lucht gegrepen is.

Omdat ze niet super hard klapten, juichten en zijn naam riepen na de goals van Ziyech en bij Veltman wel, voelt Ziyech zich ondergewaardeert en wil hij weg. En dat 'op zeker' noemen. Een reactie op AS van iemand die weer wat loopt te brullen heeft net zo veel inhoud als dit artikel. Lijkt wel kleuterjournalistiek.
1 0
chuckie88
Mede dank aan onze fantastische "supporters" ... wanneer maken die nou eens een transfer?
4 -2
Ajaxvooraltijd
Je neemt een ander wel kwalijk niet de slimste te zijn maar jij raakt in paniek terwijl de telegraaf niet eens kom met minimaal annonieme bronnen. Daarnaast was al lang duidelijk dat Ziyech Ajax als springplank gebruikte omdat hij dat al aangaf bij de eerste dag. Doet jou ook niet echt over komen als de slimste thuis. Tenzij je natuurlijk alleen thuis woont.
0 -2
chuckie88
Lul niet o dom sukkeltje.... IEDERE speler ziet Ajax als een springplank, maar jullie zielige stumperts hebben nu eenmaal altijd een paar spelers nodig die je kan afzeiken.. ik vloek regelmatig over de prestaties van spelers en verwens ze soms van alles maar geen ziektes en fluit ze niet uit ... ergenissen prima maar dit soort stupide acties geeft je nivo aardig weer... nu Ziyech.. destijds Blind, Boilesen, Veltman, zelfs Eriksen en Ibra werden uitgefloten.. die lachen jullie nu gewoon uit... ik ook... hahaha
0 0
Ajaxvooraltijd
Neem een chillpil man. Ik fluit niemand uit en wens niemand een ziekte toe dus is het ook niet op mij van toepassing wat je nu allemaal weer loopt te roepen.
0 0
Liniaal
Nou nou, niet zo op de man.

Ik ben ook helemaal klaar met de losers die Ziyech uitfluiten. Die man is by far de beste speler die we hebben. En ook al was hij dat niet, je eigen spelers uitfluiten slaat sowieso nergens op, daar is nog nooit iemand beter van gaan spelen.
0 0
Ajaxvooraltijd
Meneer speelde zelf op de man bij iemand van 14 (of fan van Cruijff) en nu gebruik ik zijn eigen argument tegen hem. Maar je mag best mijn reactie nog eens begrijpend proberen te lezen hoor. Buiten dat ben ik ook tegen uitfluiten tenzij iemand daar nadrukkelijk om vraagt. Veltman uit fluiten vond ik werkelijk schan-dal-lig.
0 0
je
Antwoord op Vertrek Ziyech :
Carel Eijting
1 -9
Joseph
Dan neem ik aan dat je bedoelt dat Frenkie zijn creatieve rol overneemt en Carel de plek op 6 neemt? Anders snap ik daar niks van..
0 0
nuff-said
For real? Ok if u say so....
0 -1
Oliveira
Ik ben nog niet overtuigd van eijting. Ik zal niet ontkennen dat hij goed kan voetballen maar is (nog) niet een speler waarop je kan bouwen.
3 -1
ElFlaco14
Hello, dit is een klein groep supporters, daarin bevinden zich junkies en tuig, 90% van de normale supporters staan achter ziyech.
2 -1
PetrosQ
Misschien het idee dat deze normale supporters een groot spandoek voor Ziyech maken.
2 0
Leviathan
Want junkies en tuig hebben een hekel aan Ziyech? Onzin zeg
1 -3
Ajaxvooraltijd
Juist die vinden alles best omdat die massa niet werkt zoals het zou horen haha. Vooral die junkies worden overal blij van als ze maar een snuif nemen.
1 -2
Oliveira
Volgens mij heeft er iemand last van narcisme. Begint met de Z en eindigt op de H en rijmt op een voetballer.
2 -8
mvdk
Bedankt jongens.
1 -1
Ajaxvooraltijd
Waarvoor?
1 -4
Ajaxvooraltijd
Trouwens lees net dat PSV hun hoofdsponsor alweer ten dele kwijt zijn en dat ze op zoek moeten naar een nieuwe hoofdsponsor. Dan moeten ze dat geld van de cl dus op gaan sparen en moet Toon de gaskraan weer dicht gaan draaien als het gaat om kosten en energie steken in de aankoop van nieuwe spelers. Gelukkig dat ze dan teminste een slimme meter hebben als ad. Wie weet kunnen ze dan in de daluurtjes nog een Viergever of Siem op pikken bij ons.
2 -1
Redrum
Ja maar gelukkig willen ze nog wel door als rugsponsor. Godzijdank heeft Ajax dit soort bullshit niet nodig en wordt ons shirt aan de achterkant niet besmeurd.
0 0
Ajaxvooraltijd
Nee gelukkig. Maar met zulk voetbal kun je erop wachten dat je sponsor je de rug toe keert.
0 0
Juichtoon
De aanhoudende negatieve houding van Hakim naar het voltallige Ajax publiek, gisteren ook weer, komt mij inmiddels wel de strot uit. Hakim is niet van Ajax gaan houden, en ik raak hem ook een beetje kwijt.
1 -6
Ajaxvooraltijd
Toch ook wel knap dat je als Telegraafjournalist gewoon krijgt betaald om te hakken en te zagen en iedere dag weer nieuwe open deuren in te trappen. Denk dat ik daar ook maar eens ga solliciteren....
1 -1
NielsKster
Volgend seizoen, als Ziyech weg is ga je zo veel verschil zien. Deze man is zo belangrijk!
8 -4
Joseph
Ik vraag het mij af, hij is zeker belangrijk, maar of dat positief is. Hij drukt een ontzettende stempel op het spel, iedereen kijkt naar hem voor de oplossing, terwijl ik denk dat als meer spelers met die oplossingen bezig zijn, het team beter wordt.
Frenkie zal in mijn ogen een enorm verschil maken op de positie van Ziyech, die is minstens zo creatief, maar met een veel hoger rendement en een teamspeler. We zullen alleen het felle van Ziyech missen, dat moet de nieuwe 6 brengen..
0 -1
Juichtoon
Ms degraderen we dan wel net als Twente...
0 -3
Hagmag
Helemaal mee eens.
Ziyech speelde gisteren weer fantastisch.
Hoeveel contact zoekt Ziyech met het Ajax publiek ?
Waarom steeds die standjes na een goal, die non verbaal veel zeggend zijn van zijn kant ?
Ziyech maakte gisteren een perfecte veldgoal en gelukkig voor hem, voor ons allemaal en voor Ajax scoorde hij ook uit een vrije trap.
Laten we Ziyech steunen en omarmen en hopen dat hij in een flow kan komen.
7 -3
Bocarra
Waarom gaan de meeste Ajax supporters altijd zo disrespectvol met hun “helden” om. Waarom zien “supporters” niet dat Ziyech vaak in zijn eentje met tomeloze energie de bal afjaagd. Ja, hij verliest wel eens een bal op het verkeerde moment. Daarvoor speelt hij bij Ajax en niet in de Europese top. Waarom zien “supporters” niet dat hij elke wedstrijd een assist geeft. Waarom maakt de media steeds weer nieuws dat er niet echt is. Natuurlijk willen zij lezers trekken. Het maakt niet meer uit of dat het waar is. Als het maar lezers trekt.
8 -3
Hobbemastraat
Ziyech een held? Ga eens weg joh
1 -6
godenzonenssuper
Hilarisch die eerste zin.
Dat moet jij echt zeggen met je praatjes over Cruijff.
4 -3
BrandjeXL
Zeer suggestief stukje want Hakim is juist populair bij de echte fans en als hij wordt uitgefloten gebeurd dat het meest vanaf de lange zijde. Kortom niet het publiek wat mee gaat naar uitwedstrijden
5 -5
SR83
Nou volgens mij vooral van ergens op zuid. En gisteren werden zijn goals nauwelijks gevierd, was het moment om Ziyech toe te zingen maar gebeurde niet.
0 -1
skinny hein
korte zijde. Zuid.
1 -1
Mikenick
Volgens mij werd er toch echt door een groot gedeelte van Zuid: "Ziyech rot op" geroepen. Het uitpubliek gaat inderdaad een stuk respectvoller om met de spelers en steunen ze gewoon.
1 0
niquedegraaff
Van mij mag hij gaan hoor. 1 op de 100 vrije trappen gaan erin. Vooral als het eigenlijk niet echt meer noodzakelijk is. Dit is geen speler waar je op kan bouwen. Veel te wisselvallig.
1 -7
skinny hein
en alle assists en goals die niet uit n vrije trap komen?
1 0
chrisjuhhh
Iedereen is vervangbaar , dus ook Ziyech .
Neem niet weg dat het een fantastische goede voetballer is , maar Frenkie de Jong kan ook op de positie spelen en is zeker niet slecht .
1 -2
Leviathan
Zal best maar sinds het vertrek van Eriksen hebben we nooit meer iemand gehad die slimme assists kon geven
3 0
AFCAsphere
Geen woord aan gelogen Chris.
0 -1
GerardAjax26
Ziyech is een erg goede voetballer, maar niet onvervangbaar zoals Eriksen en Suarez dat waren.
Ik heb meerdere keren gelezen dat we er met Frenkie ipv Ziyech op vooruit gaan. Dat moet ik eerlijk gezegd nog maar zien. Dat zelfde werd vorig jaar over VD Beek en Klaassen gezegd. Ik vind VD Beek en de Jong het goed doen hoor, maar zo beslissend worden als Klaassen was en bij zoveel goals betrokken als Ziyech is niet gelijk realistisch.

We gaan Ziyech nog wel missen volgend seizoen. Traore werd ook vaak uitgefloten, maar nu die weg is zie je toch beter wat voor geniale voetballer hij kon zijn.
4 -1
nuff-said
Tot er iemand komt die even goed is ziyech dan houdt je bek gwn man. Je ziet de man is potentieel heel goed. Steun de man. Fuck all that other shit. Dat we nu niet bovenaan staan is omdat mensen siem de jong in de spits willen zetten. Heeft niks met ziyech te maken. En laten we nou niet doen alsof hij niet tenminste 3 potentiele assists per wedstrijd geeft. Dat mensen et niet afmaken is niet zijn probleem. En je kan niet praten over zijn werklust. Hij zet heel de tijd druk. Hjj werkt voor de team
3 0
gras
Aan de reacties te zien verdient Ajax ook niet beter dan gepruts om de 2e plaats.

Ziyech is een echte Ajax speler. Met minpunten, die krijg je er gratis bij. Maar die zullen de posters die niet positief over hem zijn zelf niet hebben.
4 -6
Web
Ik vind Ziyech helemaal geen typische Ajax speler. Dat wil niet zeggen dat ik het geen goede speler vind, Ajax staat voor combinatie spel, met veel positie wisselingen en positie spel. Ziyech rendeert veel beter met twee controleurs achter hem, en dat gaat bij Ajax nooit gebeuren ( gelukkig ) Ziyech wil namelijk altijd besllsend zijn , en dat levert te veel balverlies op. Vandaar met twee controleurs.

Maar gisteren heb ik weer genoten van hem. Voetballen kan hij heel goed.
1 -1
Leviathan
Gaat bij Ajax nooit gebeuren? Zo speelden we anders jaren
1 0
Web
De laatste twee jaar onder Frank.
0 0
RusselWestbrook
Ja, het gedrag van de supporters bepaald wie kampioen mag worden.

Voetbal: de ultieme jurysport.
3 -1
ErikDeBosz
Goede voetballer, jammers dat hij zich gedraagt als een nep gangster. Ik vraag me af wat er mis is met een positieve uitstraling? Hij komt altijd gespannen over, doe toch een keer relaxt man en lach eens.
7 -4
AjaxCitizen
'jammers dat hij zich gedraagt als een nep gangster.'

Hoe gedraagt hij zich als een nepgangster? Het zijn eerder die capuchons op de tribune die hem uitfluiten die zich als nepgangster gedragen.
1 0
Gerrr
Veel ophef om weinig.
Volgens mij had Ziyech al aangegeven bij zijn komst dat Ajax een tussenstap zou zijn en gezien zijn leeftijd volledig te begrijpen.
6 0
MyDreamteam59
Al die ophef over Ziyech komt mij de neus uit.
Heeft Ziyech ons kampioen gemaakt vorig en dit jaar?
Klassespeler? Absoluut! Irritant, vervelend mannetje met nukken? Absoluut!
Kan Ajax zonder Ziyech? Absoluut!
Indien je niet tegen een kritische benadering van pers en supporters kan, heb je niets te zoeken in de top van het Europese voetbal. Dan moet je lekker in het Marokkaanse zand gaan ballen met alleen maar meelullers! Fantastische speler met een behoorlijk percentage Ajax DNA maar die houding van hem zal Ziyech in de weg van zitten. Chagrijnig smoelwerk en zie ik hem met z’n Mercedes AMG graag vertrekken uit de ArenA. 25 tot 30 miljoen en lekker elders je ontevreden en chagrijnige smoelwerk laten zien. Het ga je goed Hakim
6 -4
Ajacied33
Jammer dat je gefrustreerd door het leven gaat maar waarom weer een hele tekst met "Marokkaanse" erin...
4 -4
kaashaas
Alsof wij Ajax ons druk moeten maken over ziyech
Als er zo gedacht word binnen Ajax gaat het natuurlijk fout! We moeten de volgende al klaar hebben staan een jeugdspeler of een aankoop. Als hij weg wilt dan moet Ajax gewoon een goede vervanger hebben. Hij is te vervangen.. tis geen messie..
9 -3
Juichtoon
Hij is zelfs geen Dick Schoenaker.
0 -1
Van Reenen
Ik heb dat ook hoorde en gezin i de samenvatting en het stoorde mij ook tijdens de wedstrijd.
Eerst wordt Veltman afgebrand, terecht vervangen door Kristensen en daarna toegezongen!!! Deze logica ingaat mij geheel. Ik vind het terecht dat Veltman vervangen is. Heeft al veel krediet verspeeld . Je kan hier niet meer spreken over kapitaalvernietiging want voor Joel zijn er ook spelers voor appel en ei verkocht. En hiervan verwachte ik ook een behoorlijke transfervergoeding.
Zelfde geval als Younes waarvan Ajax de optie niet licht in tegenstelling tot United die dat wel deed bij Blind!
0 -1
Ajaxvooraltijd
Tja we gaan ze niet missen en bij Veltman die zelf opgeleid is kun je niet echt spreken van kapitaalvernietiging en Younes kostte geen drol.
1 0
Ajaxvooraltijd
Grappig dat de Telegraaf dit weer stelt zonder enige fundering (wat ze gelukkig nooit doen) en dat AS zo'n vod dan 2 keer gaat plaatsen. Hoewel het zou kunnen is het gewoon nergens op gebaseerd en probeert de Telegraaf gewoon weer onrust te stoken zoals bij zoveel uitblinkers over de jaren bij Ajax met overigens een stuk meer kwaliteit (erikssen bijv.). En dan hadden we natuurlijk nog de kruiwagen met kikkers. Geef het toch niet steeds een podium al dat gegal van die pseudo journalisten.
2 -2
RaynoFischer
Ik denk dat het missen wel mee gaat vallen met Frenkie als opvolger, zit ook nog eens meer potentie in ;)
Toen Eriksen vertrok, was het echt klote en die misde je hem ook gelijk een paar jaar zelfs, bij Ziyech heb ik dat toch minder.
5 -1
Ajaxvooraltijd
Ja Duarte was wel echt een miskleun haha. Maar je kunt niet altijd alles in goud veranderen.
2 0
4EVERAJAX
Ziyech is een schitterende voetballer, hoop voor hem dat hij weer een stap kan maken naar een op dit moment hoger aangeschreven club. 2 seizoenen is best een tijd. Hij zal dit ook gedacht hebben bij het tekenen van zijn contract. Of hoogstens 3 seizoenen. Laten we hopen dat hij nog een jaar zal blijven, tegen beter weten in ben ik bang.
3 0
AFC34
Ik denk dat we hem nog verschrikkelijk gaan missen. Misschien aan de bal minder, maar zonder bal wel. Ziyech is altijd degene die voorop gaat in het drukzetten. Verovert veruit de meeste ballen, ik ben benieuwd..
3 -3
Eduard
Ik vind Ziyech echt een technisch begaafde voetballer. Ik kijk graag naar m en zie m nog graag een of twee jaar bij Ajax blijven. Als hij zijn brille kan leren combineren met de effectiviteit die er op een hoger niveau vereist (zoals je dat bij de ontwikkeling van Eriksen ziet) is dan helpt hij de komende een/twee jaar Ajax aan landstitels en maakt ie een grote stap.

Ik hoop niet dat Ziyech wordt beïnvloed door het publiek en het feit dat sommige hem niet zouden steunen. Maar als ik zijn lichaamstaal zie denk ik dat ie daar wel door wordt geraakt.

In dat geval bewijst een deel van het Ajax publiek, dat het maar normaal vindt je eigen frustraties bot te vieren op de club en de spelers, de Club en de spelers geen goede dienst. Als ze daarmee hebben bijgedragen aan het vertrek van Ziyech is dat een groot verlies voor Ajax. Ik ben het met de schrijver eens: ''Iemand als Ziyech is niet zomaar te vervangen''. Zulke spelers lopen niet overal rond. Zulk talent is zeldzaam.

Ik zie hierbeneden de suggestie dat Ziyech dan maar vervangen moet worden door v Ginkel. Volgens mijn bescheiden mening zegt dit genoeg. Van Ginkel is een goede voetballer maar niet te vergelijken met Ziyech of spelers van zijn kaliber. Het kan toch niet zo zijn dat mensen bij Ajax het verschil niet meer zien. Ajax de club die echt gevormd en gekneed werd door het DNA van Cruijff.
Ziyech is de oudere uitvoering van Appie. Ziyech is de jongere en vooralsnog mindere uitvoering van Iniesta en David Silva. Maar Ziyech past niet in het rijtje (met alle diepe respect voor die spelers want die zijn ook nodig) Klaassen, v Ginkel, Strootman, Wijnaldum etc.. Die missen de creative genius.

Ik zou er alles aan doen om Ziyech binnen de club te houden Alles!!
2 -3
AFCA_OneLove
Ik zie van Ginkel niet als opvolger van Ziyech, dat is Frenkie al. Ik zie van Ginkel wel als opvolger voor Schone :)

Wat je overigens zegt klopt natuurlijk gewoon
1 0
Michelinho
Van Ginkel is besmet met het PSV-virus. Vroeger vond ik hem wel een positieve en interessante speler, maar nu wisselt hij beuken met sneaky overtredingen en schwalbegedrag af. Nog iets langer en het wordt net zo'n jankmuil als Luuk ook.
1 0
Eduard
Ok je zou gelijk kunnen hebben Zo zou het kunnen gaan .

Ik zie Frenki eigenlijk op 6. Ik zie in hem wat ik zo in Busquets bewonder. De rust de oplossing en 9 vd 10 keer naar voren. v Ginkel zou daar ook kunnen staan maar die vind ik minder. Maar wellicht zie ik dat niet goed
0 -1
Jeugdtrainer
Frenkie kan niet op ‘6’. Tenzij je dik voor staat, dan incidenteel.
0 0
AFCA_OneLove
Frenkie is multi inzetbaar en zou dus bij een plan-B of C zelfs anders ingezet kunnen worden. Alleen maar beter dus :)

Schone is altijd een klasbak geweest, maar raakt toch wel op leeftijd. Zal mooi zijn als die bijvoorbeeld terug naar NEC gaat. Welke andere opvolgers zouden geschikt zijn? Dan toch labyad?
0 0
Eduard
Ik denk dat als Ziyech zou vertrekken Ajax echt een zeer goede speler moet halen. Als er een kans is dat ie vertrekt moet Ajax daar nu al mee bezig zijn.

Ik denk dat Labyad niet goed genoeg is om aan de ambities van Ajax in Nl en Europa bij te kunnen dragen Maar ik weet niet zo een twee drie wie wel. Iemand van het kaliber Ziyech die er zoals Tagliafico meteen staat.
0 0
vincent_DV
Zullen bijvoorbeeld de volgende spelers niet haalbaar zijn:
Gastón Ramírez van Sampdoria
Ante Coric van Zagreb
Gustavo Scarpa van Fluminense
Adam Ljajic van Torino
Zlatko Junuzovic van Werder Bremen (Is zelfs transfervrij)
Josip Ilicic van Atalanta

Ik denk dat dit spelers zijn van randje wel, randje niet willen komen. Zijn over het algemeen spelers die voor een (sub)topclub niet meer in aanmerking komen(Behalve Coric) en bij Ajax echt toppers kunnen zijn. Dan moet je alleen wel het salarisplafond doorboren en een salaris willen bieden van 2-2,5 miljoen.
1 0
Robinjo1988
Zouden we er op achteruit gaan als hij vertrekt en Frenkie de Jong op zijn plek gaat spelen? Ik denk het niet.

De Jong is ook een creatieve speler maar dan met minder balverlies.
6 -1
BokkieBokstra
Dat denk ik ook, het geeft ook weer ruimte aan anderen. Ziyech is klaar voor een volgende stap, WK met Marokko spelen en dan een mooie transfer maken. Punt is wel dat de negativiteit in de Arena een goede reden kan zijn voor een speler om verder te gaan kijken. Het publiek (dat gedeelte wat op komt dagen) maakt een erg negatieve indruk. Het is nooit genoeg, het moet altijd beter en nooit tevreden. Dat schiet niet op.
2 0
Labrador
Zo denk ik er ook over. Laat ze maar lullen
2 0
AltijdGelijk
Het blijft voor mij een raadsel dat een fantastische voetballer als Ziyech zo wordt ondergewaardeerd!

En een type als Klaassen(harde werker) zo op handen wordt gedragen.

Ik ( en ik was zeker niet de enigste) zei al dat Klaassen niet goed genoeg is voor Engeland.

Daarintegen verwacht ik dat Ziyech gewoon lekker gaat knallen in de PL.

Misschien 1 of 2 jaar As Roma en dan de stap naar een grote club.

Mensen moeten blij zijn dat een speler als Ziyech bij ons speelt. Zonder hem hadden we gister niet gewonnen.

Ziyech is een pure klasbak.
6 -9
Robinjo1988
Door zijn uitstraling, houding en soms onnodig balverlies misschien?
4 -3
AltijdGelijk
Onnodig balverlies heb je gelijk in, dat moet beter!

Maar wat bedoel je met uitstraling en houding?

Wat hebben die 2 te maken met een kwaliteit van een speler?

Ik val op vrouwen, misschien val jij op mannen( waardoor je er eventueel anders naar kijkt?)
Maar nogmaals ik begrijp echt niet wat houding en uitstraling te maken hebben met kwaliteit?
2 -3
Robinjo1988
Wat lul je nou dom met je homo praat?

Ik erger me eerder aan een speler die niet normaal kan juichen, plezier uit kan stralen en soms ongeïnteresseerd terug sjokt als hij balverlies lijdt.

Ik erger me bijvoorbeeld bijna niet aan Klaassen terwijl dat toch een mindere voetballer is.
0 0
AFCA_OneLove
Serieus zonder te grappen he, maar is Van Ginkel niet zijn ideale opvolger? Schone is naar dit seizoen wel een beetje klaar voor de basis, en zou dan gewoon wissel kunnen zijn. Dan heb je een ideaal en uitgebalanceerd middenveld met: Frenkie - van Ginkel - Donny
3 -7
Turbo
Van Ginkel is een type Klaassen. Dat is nogal een drastische wijziging ipv Ziyech.
1 0
godenzonenssuper
Gelukkig is Ziyech wel een verfijnde korte combinatiespeler...
1 -1
AFCA_OneLove
Frenkie is dan positioneel de opvolger van Ziyech.
3 0
Turbo
Waar komt vGinkel dan? 6? Of vdBeek op 6 en vGinkel rechtshalf? Van de Beek en vGinkel op één middenveld is voetballend te beperkt, dan komt alles op op schouders van Frenkie terecht. En vGinkel op 6 is ook geen optie aangezien het een vrij eenvoudige loper is zonder opbouwende kwaliteiten.
3 0
Ajax#1900
Hij wil na het WK weer een stap maken, dat hangt echt niet van een uitvak in Spangen af. Gewoon dom gestook van de TG.
6 0
Ajax27
Is dit nieuws? Toch algemeen bekend dat hij na dit seizoen vertrekt.
En wat betreft de supporters... ach dit zal net zoals met Ibrahimovic verlopen schat ik. Kreeg van het ajaxpubliek en de media ook nooit de waardering die hij kreeg. Groeide daarna uit tot één van de grootste spitsen van Europa. Ik zeg niet dat Ziyech het zover gaat schoppen want hij is natuurlijk al een paar jaar verder. Maar ik verwacht nog wel dat Ziyech in een mooie grote competitie tot grote hoogte gaat schitteren en de waardering krijgt die hij verdient. En dan zie je de nieuwe generatie pubers die net als de pubers van nu hard schreeuwen "ow, die moet echt terugkomen naar Ajax. Het was echt een hele grote... bij Ajax al... blablaaaaa". Same shit... different player.
1 -3
altijdwelwat
Voor mij de ultieme alles of niets voetballer. Het is of bijna briljant , of extreem slordig er zit bijna niets tussen. Hij is in staat om je het ene moment op het puntje van je stoel te laten zitten , en het volgende moment te laten balen van simpel balverlies en dan hebben we het slechts over Eredivisie niveau. In de absolute top word je vooral beoordeeld op wat je fout doet, en daar moet hij toch echt nog wel stappen in maken wil hij een kans van slagen hebben.
5 -2
Juichtoon
Precies dit. En de ballen in de voeten vd tegenstander liepen op een bepaald moment de spuigaten uit. Vooral de reactie van Hakim op het gefluit maakte de uitfluiters nog zekerder van hun zaak.
0 -1
vincent_DV
Weten we met z'n allen al niet sinds de zomer dat dit het laatste seizoen zal worden voor Ziyech? Ik durf met zekerheid te stellen dat zelfs al werd hij nooit uitgefloten, zong het hele stadion elke wedstrijd 90 minuten lang zijn naam, dan nog was ie weg gegaan. Gewoon omdat voor hem Ajax een tussenstation is. Dus dat gelul dat de supporters hem weg werken is gewoon bull shit.

Wel vraag ik me oprecht af waar hij heen zou moeten. Ik kan geen club noemen die 20 miljoen gaat neerleggen én een club is waar je Ajax over het algemeen voor verlaat. De enige clubs die ik kan noemen zijn Leverkusen, Leicester City, Newcastle United en misschien Marseille of zo iets. Maar die voldoen niet aan een van de twee bovenstaande criteria naar mijn mening. Eigenlijk is het heel simpel: Ziyech speelt op de belangrijkste positie van het veld. Dus de Europese (sub)toppers willen daar een echte topper hebben staan. Die gaan dus nooit Ziyech nemen want die betalen dan liever 50 tot 70 miljoen voor een echt goede speler die het al op hoog niveau bewezen heeft. Dus als Ziyech een normaal WK speelt, zit hij in een lastig pakket denk ik zelf. Want dan moet hij gaan kiezen of die voor een middenmoter in een top 5 competitie wilt spelen of niet. De enige club waarbij ik misschien nog kan denken dat die hem kunnen nemen is Sevilla, maar gaan die zo veel geld op tafel leggen?

Buiten dat is het voor zowel Ajax als Ziyech denk ik wel goed als hij gaat, mits Ajax een goede vervanger kan krijgen. Deze haat-liefde verhouding gaat nooit veranderen dus echt een gelukkig huwelijk gaat het niet worden ben ik bang.
6 -1
Rockpotje
Ik zie hem wel naar Monaco toe gaan. Dat is club met genoeg geld maar zonder de allure om echt grote spelers binnen te halen. Lemar zal van de zomer wel vertrekken en dan kunnen ze best een nieuwe spelverdeler gebruiken.
0 0
vincent_DV
Zou kunnen, maar toch denk ik dan dat Monaco voor een speler uit een grotere competitie gaat. Als hun Geubbels al bij Lyon weg kunnen halen...
Maar inderdaad, Monaco zou op zich kunnen.

Nu ik Monaco zeg moest ik ineens aan lege stadions denken. Maar ik zag gisteren een stukje van de reportage van Sneijder bij Al Gharafa, maar dat is toch behoorlijk triest. Een kleedkamer waar een gemiddelde Hoofdklasser al om moet lachen, een stadion echt midden in de woestijn, elke wedstrijd een leeg stadion. Man, man, man, wat geld al niet met iemand doet. Hoe diep kan je zinken.
1 0
Ajax27
Of... hij speelt wel een uitstekend WK, Marokko komt redelijk ver en er komt een bod van 25-35 miljoen. Zijn meer dan genoeg clubs die een voetballer als Ziyech prima kunnen gebruiken.
0 0
vincent_DV
Noem ze maar eens? Clubs als Tottenham, Liverpool, AC Milan, Inter, Monaco en zelfs Everton etc. gaan hem echt niet nemen. Napoli en Dortmund echt heeeeele kleine kans denk ik. En dan zijn de clubs in de subtop eigenlijk al wel over.
0 -2
Ajax27
Sevilla, Valencia, Villareal, Schalke, Leverkusen, RB Leipzig, Hoffenheim, AS Roma, Lazio, Fiorentina, Arsenal, Porto, Benfica, Olympique Lyon.... genoeg andere ploegen om heen te gaan. En al gaat ie naar een middenmotor in de top 5, dan zijn er nog legio clubs die mooi op je CV staan, waar je lekker kan verdienen en de kwaliteit van het voetbal stukken beter is dan hier.
0 0
koppendicht
Echt wel, bijvoorbeeld als opvolger van eriksen. Hij kan de subtop van Engeland zeker aan .
0 -2
vincent_DV
Hij kan het misschien wel aan, Tottenham gaat het alleen echt nooit doen. Puur om het feit dat de druk zo groot is geworden, de bedragen zo hoog en de Premier League zo geliefd bij spelers. Stel dat Eriksen bij wijze van voor 50 miljoen weg gaat. Dan heeft Tottenham zoveel geld beschikbaar dat ze of voor een 25 jarige topper gaan, of voor een jong talent met heel veel potentie. Die gaan never nooit voor een 25-jarige Ziyech van Ajax. Die is te oud voor zijn ervaring voor zulke clubs. (sub) toppers denken heel simpel: Ben je 25 en heb je nog geen minuut champions League gespeeld, nog maar 13 interlands gespeeld en heb je alleen nog in een competitie als de Eredivisie gespeeld? Nou, dan houdt het voor ons op, ongeschikt. Dat is misschien hard maar wel waar. Was Ziyech nu nog 21-22 dan had het gekund dat ze hem genomen hadden.
2 -1
Dondy
Toch schat ik een europaleague finale hoger in dan een minuut champions league...
1 0
vincent_DV
Ik denk dat dat overschat wordt. Die hype is al lang en breed overgewaaid, de gemiddelde beleidsbepaler is bij wijze van spreken al vergeten dat vorig jaar de finale Ajax-Man U was. Natuurlijk overdreven gezegd.

Wat ik meer bedoel is dat een (sub)topper echt wel van een speler van zijn leeftijd(25) verwacht op zijn minst 1 á 2 seizoenen in de CL te hebben gespeeld.
Die verwachten van iemand van 25 al dat het op z'n minst 2 seizoenen in een top 7 competitie te hebben gespeeld denk ik. Dus uit Frankrijk, Duitsland, Portugal, Italie, Spanje, Engeland en misschien van ploegen met veel geld(Waar af en toe een verdwaalde topper voor veel geld speelt) Een (sub) topper zal nooit iemand van 25 uit de Nederlandse of Belgische competitie halen.
0 -1
ziz0u.
Ik denk eerder aan marseille of lyon ofzo
1 0
vincent_DV
Maar dan krijg je weer; Lyon betaalt nooit 20 miljoen is uit de afgelopen jaren gebleken en dat is wel wat Ajax minimaal wil hebben gok ik. En Marseille schaar ik in het rijtje: daar zou de beste speler van Ajax over het algemeen niet heel snel heen gaan en ook die betalen niet snel zo veel geld.
0 0
Turbo
We zullen hem inderdaad missen, maar Frenkie is nóg beter imo. Frenkie linkshalf, vdBeek rechtshalf (en onder de bal blijvende), en de centjes gebruiken voor een kwaliteitsinjectie op de 6. Dan heb je een prima middenveld. Als we zowel een nieuwe half ter concurrentie van vdBeek als een 6 kunnen vinden, en dat moet kunnen met de centjes die Ziyech oplevert, dan is zijn vertrek op te vangen.
2 0
Mokum2018
Hoe slecht iemand ook speelt, je mag nooit spelers van je eigen club uitfluiten.
3 -3
Juichtoon
Wij zijn publiek en het publiek geeft zn afkeer weer onder meer door gefluit. Daar is niks nieuws, bijzonders, vreemd aan. Dat doet het publiek als sinds mensenheugenis. Wat wel raar is dat er nu opeens door spelers en media wordt gevonden dat uitfluiten not done is.
Johan nog maar eens in 1971 (!)?: "Het publiek heeft er geen boodschap aan dat ik ziek ben geweest, die willen gewoon zien dat je goed speelt".
2 -2
RaynoFischer
Als iemand zijn uiterste best doet en gewoon niet beter kan of gewoon een kutdag heeft niet nee.
Bij iemand die de kantjes ervan afloopt en beter kan dat hij presteert wat bij Ziyech vaak het geval was, snap ik het op zich wel een beetje.
Hoe moet je dan je onvrede uiten vanaf de tribune?, je kan niet een gesprek aangaan. :p
3 0
Michelinho
Ja, Ziyech loopt regelmatig wel 12km de kantjes ervan af. Dat zijn presteren beter kan heeft gewoon met verkeerde keuzes te maken en niet met zijn inzet.
1 0
koppendicht
Hij heeft dit seizoen 65% van de wedstrijden goed tot zeer goed gespeeld, staat niet voor niks op nummer 1 in het voetballer van het jaar klassement. Wat verwacht het verwende publiek nog meer?
1 -3
WeerDinges
Mooie aan Ajax is, dat wanneer er 1 vertrekt er altijd weer 1 opstaat. Zonder Klaassen zouden we diepgang en goals missen vanuit het middenveld bijvoorbeeld. En nu staat Donny daar.
1 0
Ajax27
Ja en een harde werker als Klaassen waarvan er tientallen in de eredivisie rondlopen kun je vergelijk met een creatieve middenvelder zoals Ziyech met een fluwelen techniek. Frenkie komt denk ik het dichtste in de buurt maar wat dit artikel al zegt... Volgend seizoen zie je pas wat je mist wanneer hij niet meer op het middenveld staat.
2 -4
WeerDinges
Er zit een verschil tussen een voorbeeld en een vergelijking. Daarnaast beetje kortzichtig om Klaassen als een soort nietszeggende speler neer te zetten.
1 -1
RSM
Er is geen speler die geen balverlies leed in de geschiedenis van Ajax.
1 -2
RaynoFischer
Goh, zelfs Cruijff Zou wel eens balverlies geleden hebben, iedereen lijdt wel een paar keer balverlies.
Maar er is een verschil tussen balverlies en veel onnodig/slordig balverlies.

Maar goed Ziyech laat het vaak genoeg ook afweten, nu doet hij het weer goed en vorige week 3 assists. ;)
1 -1
PJK54
Het ene moment een fantastische speler en het volgende moment de loser dat is het voetbal van Hakim. Natuurlijk was hij gisteren één van de uitblinkers maar had ook weer vele foutjes maar dat weten we inmiddels daar moeten we mee dealen, zeker de veeleisende supporters van Ajax.

Ik lees in bovenstaand stukje eigenlijk een soort dreigement iets van "als jullie mij niet goed gaan vinden vertrek ik", ik hoop dat ik het verkeerd lees.
1 -1
DS
Bij Ajax ga je hem heel erg missen, die creativiteit is echt iets bijzonders.
Ik ben wel benieuwd waar Ziyech zijn plafond licht, voor absolute top is hij niet balvast genoeg (zie bijv een Isco op de bank zitten bij Real)
Als ze bij Lyon Fekir verkopen zou Ziyech daar wel mooi passen denk.
1 -1
HeavenlyDivine
Toen Ziyech tekende, zei hij al dat ie 1 of 2 jaar wilde blijven. Hij is ook al 25, ik denk dat ie het sowieso gehad heeft met de Eredivisie, heeft weinig met de fans te maken.
7 0
Rujar
De vraag is of Ziyech een topspeler is? (zoals Eriksen). Nee. Zal Ajax hem missen? Ja tuurlijk, maar Ik denk niet dat het een aderlating zal zijn.
4 -1
davidsglory
Ik denk eerlijk gezegd niet dat we hem heel erg gaan missen. Frenkie staat klaar om het over te nemen. Overmars hoeft dus niet op zoek naar een vervanger voor ziyech, maar voor Frenkie.
3 0
aka
Zo goed was ie ook weer niet gisteren, zeker 2 prachtige goals maar dat was t dan ook, slordig balverlies
0 -3
Bjorn
Dat is een beetje te makkelijk. Hij gaf een aantal hele goede passes waardoor het spel versnelde en wij kansen creeërden, zoals bij de 1-3 waar hij het overzicht hield. Als je daarbij 2 goals maakt, speel je goede pot.

Ik ben het eens dat hij nog té vaak slordig balverlies heeft, net als Kluivert bijvoorbeeld. Met name op eigen helft moet je je realiseren hoe dodelijk dat kan zijn.
0 0
Maxwell_5
Schrijnend om te zien dat er elk jaar weer mensen zijn die blind vertrouwen hebben in een jeugdspeler, die nog niks heeft bewezen, even 1, 2, 3 het stokje over zullen nemen van jongens met 4-5 naar eredivisie ervaring achter de rug.
4 0
Jeugdtrainer
Ik voel mij aangesproken. Maar volgens mij leg ik haarfijn uit waar je winst en verlies gaat boeken met die verandering. Volgens mij is daar niets aan gelogen. Het is dus niet zomaar ‘even overnemen’.
1 0
10Sneijder10
Het mes snijd aan twee kanten he. En was de kans groter geweest dat hij was gebleven als zijn band met de supporters beter was geweest? Denk het eerlijk gezegd niet.
2 -1
Ajaxtrouw
Dar zullen we nooit weten maar dat wij kritisch publiek zijn prima maar ik vind dat het nu overgaat in azijn pissen met als dieptepunt het uitfluiten van de eigen spelers. Dit geeft ook een rot gevoel bij de goeie spelers die niet worden uitgefloten. Over een poosje wil niemand vanwege die kutsfeer bij ons blijven en komen. Niet de leiding maar die zogenaamde kritische supporters maken de club stuk!
1 0
DeGodenzonen020
Nee, dan was ie misschien minder scherp geweest of misschien wel beter en eerder op de radar. Als je Telegraaf hoort, zou er al een intern filtertje moeten komen op wat er beweerd wordt
0 0
@Maar7en
Hij heeft best kwaliteiten maar niet voor Ajax. Aanvallend leuk en creatief maar het balverlies leidt dermate vaak tot gevaarlijke situaties dat hij daarmee zijn eigen acties te niet doet. Hij is bruikbaarder als hangende rechtsbuiten dan een middenvelder m.i. Dat het publiek hem min of meer wegjaagd is natuurlijke een slechte zaak. De druk om te preseteren is enorm vergeleken bij een PSV waardoor keuzes van spelers die je wilt aantrekken dus nadelig uit kunnen vallen.
1 -4
KleinMiljoen
Zo zonde dat veel mensen niet inzien hoe gelukkig we mogen zjjn met zo een speler
5 0
Jeugdtrainer
Ziyech geeft Ajax inderdaad kleur op zijn manier, maar wanneer Frenkie het over gaat nemen zal die op een heel andere manier kleur gaan geven. Ajax’ voetbal gaat veel kortere combinaties opleveren door het centrum en dat is waar Ajax voor staat.

Al heb ik respect voor Ziyech, zeker in de dynamische wedstrijden. Dan is er geen betere. Ook Frenkie niet. Maar tegen defensieve (dubbele) muren is die laatste weer een stuk beter.
2 0
Tecmessa
Frenkies klasse staat buiten kijf. Maar ik vind het echt naïef van iedereen om te denken dat die jongen zo maar even het vertrek van Hakim gaat oplossen. Je kunt echt niet verwachten dat hij straks als 21-jarige het hele seizoen (zijn eerste volledige) het elftal op sleeptouw neemt. We gaan Hakim echt missen, die is uiteindelijk misschien wel minder goed als Frenkies, maar op dit moment wel 2-3 stappen verder.
2 -1
Jeugdtrainer
Om muren kapot te spelen heb je Ziyech niet nodig. Frenkie zie ik daar wel in excelleren. Maar wat ik zei, dynamische wedstrijden zul je wel wat verliezen aan kwaliteit. Zeker als Donny, Eiting, Lasse je andere middenvelders zijn.
1 0
Jeugdtrainer
Dat is Frenkie al lang verteld. Ziyech gaat vertrekken en dan komt daar je plekkie op het middenveld.
0 0
jariafca020
Goh
0 0