Kluivert gretig: 'Hopen op minuten'

JesseTH, 18-03-2018 om 17:27, 7210 views, NOS |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax-aanvaller Justin Kluivert is blij met het aandeel dat hij zondagmiddag had tijdens de 2-5 overwinning van Ajax op Sparta Rotterdam. Een groot onderwerp van gesprek was na afloop echter zijn debuut bij het Nederlands elftal. Het was aan de jonge Kluivert of de verkiezing hem zondag vleugels zou geven, of juist druk zou bezorgen.

'Het was een beetje van beide', erkent Kluivert tegenover de NOS. 'Ik houd wel van een beetje druk, want het geeft ook wel een kick. De druk dat mensen iets van je verwachten, omdat je al hebt laten zien wat je kunt. Dat verwachten ze dus elke dag weer van je. Dan vraag je wat meer van jezelf en dat is alleen maar fijn.'

De jongeling kijkt uit naar een week bij het Nederlands elftal en daarbij heeft hij voor zichzelf een aantal voornemens. 'Veel plezier, hard werken, de mensen daar beter leren kennen en van mezelf verwacht ik dat ik honderd procent geef voor het team. En hopen op minuten.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DS
Ik denk dat Koeman een plan met hem heeft, anders had hij bijv wel een bergwijn mee genomen.
Ik denk dat het achterin dicht timmeren word en dan snelle jongens om eruit te komen en een lange spits om de ballen op te slingeren (klinkt nou niet echt als oranje......)
0 0
Starkoo
Mooi dat hij de kans krijgt!

De analisten die zeggen dat het kampioenschap al beslist is sporen niet!

Naar het dikke verlies van Willem 2 is de strijd weer open gebroken niemand had het verwacht.

De situatie is weer het zelfde dan voor Vitesse Ajax!

Ik zeg AZ uit gaat PSV eraan!

Ajax Thuis wint Ajax ook omdat Ajax tot nu toe heel goed was in de klassiekers en ze allemaal heeft gewonnen.

Dan is het maar 1 punt.

Roda uit is altijd heel lastig voor ze.
Ado uit kan het ook mis gaan.

Dus de titel is gewoon weg niet beslist ze lullen larie koek!
5 -1
NouriVandeBeek
Ik vond Kluivert vandaag weer prima spelen na een aantal mindere wedstrijden. Hij was nuttig in het verdedigende en aanvallende aspect.
6 -3
Joseph
Het is jammer dat dit soort dingen hem alleen maar meer zullen doen denken dat hij al klaar is voor een stap omhoog, terwijl hij in werkelijkheid nog moeite heeft te bewijzen dat hij bij Ajax hoort, want tot nu toe komt hij er alleen doorheen tegen het rechter rijtje.
2 -5
AjaxPassion
Wat bazel je nou? Dat is precies wat hij zelf laatst heeft gezegd. De tere zieltjes van AS kunnen zijn zelfverzekerdheid niet aan, dat is het enige probleem. Want als er iemand zelfbewust is, dan is het Kluivert wel.
3 -1
Joseph
Zelfverzekedheid wordt nogal eens verward met naiviteit en zelfoverschatting. Reken maar dat Justin vertrekt, dat hij voor de camera zegt dat hij bij Ajax wilt blijven om zich te ontwikkelen is alleen voor de supporters, zodat hij later kan zeggen dat ze er niet uit gekomen zijn. Of geloofde jij Tete ook?
1 -4
FlyingDutchMan
Nee, maar verschil zit hem in dat Kenny een keiharde leugenaar is. Justin echter niet, mark my words!
0 0
AjaxPassion
Waar overschat hij zich in dan? We gaan zien of Justin vertrekt. Ik denk het niet. Kom jij dan ook met hangende pootjes je inschattingsfout beamen?

In wat is de situatie van Justin vergelijkbaar met Tete? Tete heeft heeel lang op een kans moeten wachten in Ajax 1 en hij heeft nooit het vertrouwen van Bosz gevoeld. Tete is in de laatste anderhalf jaar ook geen basisspeler geweest bij Ajax.
2 0
Joseph
Hij overschat zich in zijn verhaal dat het niet nodig is om zich bij Ajax te bewijzen voor hij een stap omhoog maakt.

Tete riep ook dat hij wilde blijven, en was al lang bezig om weg te komen. Dat verhaal is hetzelfde, Kluivert heeft alleen geen concurrentie, dus staat hij in de basis.

Als Kluivert toch tekent, ben ik absoluut bereid mijn inschattingsfout te beamen, want dan ben ik positief verrast. Zeg jij dan ook dat je dit verkeerd hebt gezien, en dat dit dezelfde situatie was als met Tete?
0 0
AjaxPassion
Dat van de 1e alinea heb ik gemist. Heb je een bron?

Karige gelijkenis dan van je, simpel scoren. Kluivert heeft Younes al 1,5 seizoen als concurrentie. Duits international.

Dat zal ik doen, echter is de enige overeenkomst tussen Tete en Kluivert: Raiola.
0 0
Michelinho
Ik denk dat hij doelt op wat hij bij Touzani zei en zoals zoveel dingen heel creatief geïnterpreteerd is: dat hij het niet per se noodzakelijk vindt om eerst vier keer kampioen met Ajax te worden voordat hij een stap omhoog maakt. Zijn criticasters hebben het nu zo verdraaid dat hij zich nu al klaar acht om naar RM of Barça te gaan en wel voor €160M. Heb Joseph al eens gewezen op dit soort feitelijke onjuistheden, maar die gaat gewoon vrolijk verder met zijn anti-Kluivert-campagne.
0 0
aissati
Heb toch mijn twijfels over de vleugels met Kluivert en Neres.. beiden zijn niet echt 'verfijnd' en in de eredivisie moeten de vleugels van Ajax veel vaker hun man passeren. Vraag me af of we met deze vleugelspitsen Europees wat te zoeken hebben volgend seizoen. Veel geld uitgeven voor een goede buitenspeler lijkt me echt noodzakelijk. Van Bande en Johnsen verwacht ik komend seizoen ook nog niet veel, maar laten we hopen dat 1 van beiden een verrassing word!
2 -9
Turbo
Kluivert niet verfijnd? Misschien wel de beste first touch in de selectie.

Dat ze niet optimaal renderen komt ook door ons stroperige spel, hun leeftijd, het gebrek aan kwaliteit bij de backs, het kont-in-de-eigen-16 spel van de tegenstanders, en het feit dat Ziyech zo'n beetje de enige speler is met wie je een beetje kan combineren.
4 -2
AjaxPassion
Fenomenale balcontrole, daar kan Ziyech alleen maar van dromen. Alleen zijn laatste pass en vooral voorzetten moet Kluivert nog flink aan werken.
3 -2
Leviathan
Beide zijn erg jong en Kluivert moet zijn 1 volledige seizoen als basisspeler nog gaan meemaken. Onder Ten Hag is heel Ajax offensief slechter geworden verwacht dan niet dat 2 jonge honden het team ineens op sleeptouw nemen
1 -1
DeGodenzonen020
Beetje de realiteit, he? Toppers komen niet naar Ajax, worden hier wel opgeleid en ballen max 2-3 j in Amsterdam
1 0
Dexy
Speelde een prima wedstrijd vandaag.

Ik hoop dat Kluivert en Neres weer langzaam maar zeker weer hun oude vorm te pakken gaan krijgen. Een Kluivert in vorm is altijd dreigend en goed voor goals en assists, al hoop ik dat hij zich iets vaker kan laten zien in topwedstrijden.
3 0
AjaxPassion
De speelwijze van de coaches heeft daar i.m.o. meer invloed op dan wat men hier op AS realiseert. Het is geen toeval dat zowel Neres als Kluivert zover zijn teruggezakt.
2 -1
Dexy
Zou best kunnen. Ten Hag wil graag dat de buitenspelers meer van hun positie loskomen door te gaan zwerven, zodat ze niet de gehele wedstrijd vastgeplakt staan aan de zijlijn. Het lijkt erop alsof beide daar enorm aan hebben moeten wennen.

Vooral Kluivert lijkt dat nu sinds kort goed op te pakken! Ik heb hem met name in de 2e helft vandaag veel in de as gezien, in plaats van alleen maar op links.
1 0
sjaakahz94
Het is echt ongelofelijk hoe slecht zijn voortzetting is. Nadat hij een man passeert en de bal moet voorgeven, is dit vaak blind en hoog naar de 2e paal. Had op veel meer assists kunnen staan als 5 wat hij nu heeft. Daarentegen razendsnel, vooral die versnelling wanneer hij naar binnentrekt, beetje op zijn Robbens. Goede techniek, dribbel en aardig sterk in de duels voor zijn postuur. Wanneer hij zich doorontwikkeld op de volgende punten: voorzet, dribbel en scorend vermogen kan hij imo ver komen. Geen absolute wereldtop maar daaronder.
2 -5
Ajax27
Wereldtop is altijd maar afwachten. Door zijn naam kan ie sowieso al sneller bij veel mooiere clubs voetballen dan menig andere speler. Robben was op zn 18e ook nog niet zo goed toen ie bij Groningen speelde. Over 3 jaar als ie 21 is, dan ben ok heel benieuwd waar hij staat. Ik denk dat het bij Kluivert zal vallen of staan met of ie het geduld heeft en bij Ajax blijft en dat ie normaal blijft doen, of.... Volgend seizoen al denken dat ie een nieuwe stap moet maken en Depay achtige media trekjes gaat krijgen. Hij moet gewoon veel spelen, zich Europees laten zien en dan pas de volgende stap. Daarom is nu de selectie bij Oranje goed voor hem. Dan kan ie zien dat ie daar nog lang niet rijp genoeg voor is.
2 -1
3*stars*3
Niet vergeten dat hij ook afhankelijk is van medespelers want dan kan hij juist klimmen op zo'n assist ranglijst.
Hoeveel kansen hielpen zijn collega's vorig week niet om zeep (bijv Huntelaar en Ziyech), na actie en voorzet van Kluivert?
4 0
sjaakahz94
Klopt zeker, maar hij had zelf ook veel meer assists kunnen afdwingen als hij betere voorzetten gaf. De ballen die door medespelers zjjn gemist zijn op een hand te tellen, maar zijn slechte voorzetten op meerdere handen.
0 -2
Turbo
Lijkt langzaamaan weer zn niveau van voor de winter aan te tikken. Vorige week al aardig, vandaag weer. Prima.
7 -2
jollie18
Nou teken onderhand maar eens bij als je het logo vast pakt
5 0
Ozymandias
Kluivert wacht gewoon tot Ajax en Raiola zijn uitonderhandeld. Daar heeft hij Raiola voor ingehuurd.
4 -1
Joseph
En Kluivert heeft Raiola gezegd dat hij niet minder wit verdienen dan hij zou kunnen bij de club van zijn hart, want dat is hij nu al waard.

Dan kan hij zeggen dat hij bij Ajax wilde blijven, maar dat ze er niet uit gekomen zijn..
1 -2
ranger
Nix te zoeken in het Nederlands elftal.
2 -10