Ten Hag blij: 'Hier kunnen we mee verder'

SJvanveen, 18-03-2018 om 16:38, 15500 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Erik ten Hag zag een stabieler Ajax zondagmiddag. De oefenmeester was erg te spreken over de veerkracht en de goals die Ajax zondagmiddag maakte op Het Kasteel (2-5). 

'Na rust hebben we het goed gemaakt', doelde Ten Hag op de ruststand die gelijk was. 'Goede aanvallen, twee spelhervattingen, goede diepgang van de buitenspelers... We hebben gevarieerd gespeeld. Het is een prima overwinning', aldus de coach bij FOX Sports

Ten Hag baalde van de achterstand die Ajax opliep. 'Je moet zorgen dat je niet op achterstand komt. Dit zijn spelhervattingen, we komen afspraken niet na en dat mag niet. De gelijkmaker is een heel belangrijk moment in de wedstrijd', aldus de trainer over de goal van Klaas-Jan Huntelaar. 

De overkoepelende conclusie van de eindverantwoordelijke was uiteindelijk positief. 'De laatste weken heb ik vaker gezegd: als we effectiever zijn, wordt het makkelijker. Je blijft altijd kritisch, maar het is een prima overwinning. Hier kunnen we mee verder. Het is duidelijk dat we constanter worden. De variatie in de aanvallen, de buitenspelers met veel rendement...' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Ondanks de 2-5 uitslag vond ik Ajax op basis van de hele wedstrijd maar matig spelen. Ik vond het een toppunt van scorebord geleuter wat Ten Hag vertelde.
3 -1
ajaxfan83
dat doet hij na iedere wedstrijd
1 -1
eitreb
Wat een gezeur om een paar wissels! 1e helft was matig, 2e helft was goed. Verwachtingspatroon qua spel is bij de meesten kennelijk hoger dan deze spelers momenteel kunnen brengen. Maar we zijn ook geen Barcelona,Real of Manchester city met miljoenen aankopen. Je kan ook gewoon blij zijn met de 5-2 overwinning ipv. overal negativiteit te zoeken.
1 -2
HZMKK
Echt bizar waar haalt hij het lef vandaan om het allemaal prima te vinden. Stabiliteit? Ik kan het niet ontdekken. Sparta speelde ajax haast van de mat de eerste helft man!
Ik vind dit ajax nog steeds niet om aan te gluren. Zo erg zelfs dat ik niet eens blij kon zijn met deze overwinning. Hoop van harte dat TenHag oprot aan t einde van t seizoen en eindelijk weer eens een capabele coach krijgen te zien volgend jaar.
6 -3
eitreb
Niet blij met de overwinning? Overdrijven is ook een vak.
1 0
ETM
Het zou voor mijn gemoed goed zijn als Ten Hag zich eens een stuk kritischer zou uitlaten over het spel. Ten Hag lijkt altijd te analyseren met schild tegen eventuele kritiek.
De eerste helft was rond uit slecht en je komt met 1-1 eigenlijk nog goed weg. De 2de helft begint Ajax ook gewoon zwak, maar is de goal bevrijdend. Tuurlijk is Ajax de 2de helft vervolgens veel sterker dan Sparta maar de goals zijn allemaal individuele uitspattingen, al had Ziyech de counter ook kunnen uitspelen natuurlijk. Ik zie bij Ajax niet meer het dwingende drukzetten op bal en tegenstander, ik zie ook geen harmonieus samenspel. Ik zie veel aardige voorzetten van Ziyech en Kristensen had er ook weer 1, maar dat gevarieerde waar Ten Hag het over heeft zie ik niet echt. Hard inspelen, spelers die snel doorschuiven of inschuiven, 1 keer raken; ik zie het veel te weinig. Ik zie heel veel inzakken van middenvelders om lange ballen te geven door gemaakt hoog flankspel, en cvs die heel ver opdribbelen zonder dat er echt wat uitgespeeld wordt. Opvallend onder Ten Hag is zeker de zeer veranderde rol van de backs, maar vooralsnog leidt het me niet tot veel beter aanvalsspel.
Voor mij was nogsteeds die pot tegen PEC de echte uitzondering onder Ten Hag, maar kan niet zeggen dat hij me overtuigd. Nog niet. Want het is toegegeven nog altijd pas vroeg. Wat hij allemaal zegt helpt over het algemeen niet, en dan doel ik puur op inhoud. Siem de Jong als 1 van de eerste wisselspelers wordt ik ook niet vrolijk van. Maar boven alles heb ik nog niet het idee dat Ajax echt beter wordt.
7 0
Dirkteur
Mee eens.
Hij gebruikt ook vaak woorden als fantastisch en uitstekend maar meer vanuit een defensieve reactie idd. Besef wel dat je daarmee aangeeft dat het niet beter kan. Termen als 'vrij aardig' of 'heel behoorlijk' komen eerst en dan nog slechts bij vlagen (pec als uitzondering).
Ten Hag hoeft echt niet direct te vertrekken, sterker nog, ik zie net zo lief dat hij slaagt. Als echter einde seizoen blijkt dat dit het is en dus geen progressie zichtbaar is hoeft, wat MIJ betreft, hij niet te blijven om de zgn lieve vrede te bewaren.

Bespaar me alle voorbeelden van de mindere potjes onder Bosz alvast svp. Ik heb alle wedstrijden en statistieken echt niet meer in m'n hoofd. Voor mij telt alleen dat ik nog weet dat ik vaak heb genoten van Ajax vorig seizoen en dat was te lang geleden. Tot nu toe helaas dit seizoen ook niet al te vaak...
1 0
ETM
Ja , ik probeer Bosz niet te noemen omdat je dan een discussie krijgt die ik al hondert keer gelezen heb. Ik had bij Bosz ook bij tegenspoed een goed gevoel, omdat ik van meet af aan zag dat hij echt naar een ultra aanvallend Ajax toe werkte. Dat was gewoon zo, zonder dan van Bosz meteen een soort utopie te maken..
1 0
Hagmag
Ten HAGMAG de 1e helft dan nog eens goed gaan bekijken en analyseren.
Ajax-1 geeft gewoon 45 minuten niet thuis met dat wandelvoetbal.
Nog steeds niets geleerd.
2e helft was metamorfose in vergelijk met 1e helft maar eigenlijk gewoon normaal wat je mag verwachten van dit Ajax.
2 -6
SjaakWolfs
Dat 'HAGMAG' vindt echt niemand grappig.
6 -1
Woodenshoe
Waar slaat nou toch dat idiote HAGMAG op???
3 -1
GvanderK
Eerste helft was schandalig slecht, de tweede helft was al stukke beter maar niet bijzonder. Hopelijk gaan we nu is echte verbetering zien in het team. Veel verbeterpunten.
5 -1
louis60
Heel mooi gewonnen van nummer 16 en nummer tien. Nu nog van 1 en 3
2 0
geronimo
Als hij zo alle wedstrijden gaat winnen dan is het wat mij betreft top.
4 -2
Ton70
Ajax heeft inmiddels patent op een slechte en vervolgens veel betere tweede helft. De eerste helft was vandaag wederom waardeloos, maar na de rust werd alles toch weer rechtgezet. Hoop doet nog steeds leven. Het is een dun draadje, maar zolang je er zelf nog in gelooft, blijft er hoop.
6 0
BrandjeXL
Wat loopt men hier nou toch steeds te zeiken over dat TH zijn spelers niet kan motiveren. Wat is dat voor gepamper van die spelers. Zijn volwassen kerels en moeten gewoon hun werk doen.
7 -2
TOOL
Behoorlijk saaie pot voetbal en had was terecht geweest als we in de rust achter hadden gestaan. De stabiliteit waar Ten Hag over spreekt is mij onbekend.
7 -3
masterrr
5-1 zege is een prima resultaat, volgende.

Vind het doorpakken van Kristensen ipv Veltman wel een goede keuze van Ten Hag. Hij geeft daarmee wel aan niet bang te zijn keuzes te maken.
15 -5
mvdk
Dit krijg je dus als je een paar minuten eerder weg gaat.
17 -2
masterrr
je hebt helemaal gelijk
1 0
chloorbestendig
Na de winterstop alleen maar potjes gezien waarbij je de helft van de tijd met je telefoon zit te spelen, gelukkig zijn we lekker hoog in de concentratie en zijn de aanvallen afwisselender enzo.
8 -1
Heiko
Dat is toch echt de schuld van de spelers
0 -3
ST
Ten Hag staat voor alles waar Ajax niet voor staat. Geen charisma, alleen maar verdedigend wisselen, ervaring boven talent verkiezen en geen bravoure.
14 -5
ajaxminimax
Gedeeltelijk heb je wel gelijk hoor, echter moet ik wel zeggen dat het Ajax van vorige week in de 2e helft tegen Heerenveen er best leuk uit zag, dat kwam puur omdat vd beek en ziyech van positie wisselden, hierdoor kregen opeens de buitenspelers weer meer vrijheid. Alleen moet dat 90 minuten lang, maar of ten Hag dat aandurft betwijfel ik weer. Over de wissels kunnen we kort zijn, het is wisselen om het wisselen. Maarja dat was onder Keizer niet veel beter... Wel ben ik van mening dat we het eerst maar moeten doen met ten Hag, weer een nieuwe trainer is niet goed.
1 -2
Ozymandias
Siem voor Ziyech wisselen is geen verdedigende wissel (wel een teleurstellende trouwens). Ziyech kwam op rechtsbuiten te spelen en Siem doet als half verdedigend VEEL minder werk kan Ziyech. Veltman voor Kristensen wisselen was logisch aangezien Kristensen veel kleine overtredingen bleef maken en al sinds de 34ste minuut een gele kaart op zak had.
4 -7
ST
Wat een onzin. Hij haalt Neres eruit voor Siem. En dat noem jij geen verdedigende wissel? Wat maakt de positie van Ziyech nog uit? Daarnaast valt te betwisten of De Jong minder verdedigend ingesteld is dan Ziyech.
5 -3
Ozymandias
Nogmaals, Ziyech kwam op rechtsbuiten te spelen en die speelde net zo aanvallend als Neres en Siem kwam op rechtshalf te spelen en die doet verdedigend minder dan Ziyech als half. Dus wie ging er meer verdedigen dan voor de wissel?

"Daarnaast valt te betwisten of De Jong minder verdedigend ingesteld is dan Ziyech."
Nee, dat valt niet te betwisten. Ziyech doet verdedigend heel veel werk (met enorm veel intercepties) terwijl Siem alleen maar voorin in de buurt van de spits blijft staan.
5 -6
ST
Over deze wedstrijd gaan we het niet eens worden. Maar in de wedstrijden hiervoor wisselde hij ook Kristensen voor Veltman. Ik neem aan dat je het fluiten van het publiek nog kunt herinneren? Liet hij Siem meerdere malen in de spits beginnen ipv Cassierra of Sierhuis. Uit tegen Utrecht moest hij een doelpunt maken in het laatste kwartier maar haalt een aanvaller eruit voor een aanvaller. Dit ipv een aanvaller erbij te zetten. Zo kan ik nog wat voorbeelden geven.
6 0
Ozymandias
Natuurlijk wisselt hij Kristensen voor Veltman. Dat heeft niet met een verdedigende of aanvallende intentie te maken maar met het feit dat Veltman de officiele aanvoerder is en het waarschijnlijk geen positieve invloed op de spelersgroep zou hebben als de aanvoerder ongemotiveerd (of zelfs boos) op de trainingen rondloopt.

Over Siem vs. Cassierra/Sierhuis kan je discussieren. Ik vind Siem niet goed genoeg voor Ajax maar dat zijn Cassierra en Sierhuis ook zeker nog niet. Cassierra speelt nooit ECHT goed voor Jong Ajax en als de spelers om hem heen wat minder spelen kan Casierra nooit de ploeg op sleeptouw nemen. Hij mist ook nog eens zelfs meer 100% kansen in de Jupiler League dan Huntelaar in het eerste. Dan kan ik begrijpen dat je voor de ervaring van Siem kiest.

Hij zette er een aanvaller bij: Ziyech. Die speelde na de wissel duidelijk aanvallender (hij deed verdedigend nauwelijks nog iets). En Siem speelde als middenvelder aanvallender dan Ziyech. Daarmee wil ik niet zeggen dat Siem goed speelde maar alleen dat hij verdedigend niets doet omdat hij te lui is om naar achteren te lopen en alleen in de buurt van de spits blijft. Ik vind het een slechte wissel maar vind het alleen onzin dat het een verdedigende wissel is. Ziyech speelde als rechtsbuiten net zo aanvallend als Neres en Siem speelde als rechtshalf aanvallender dan Ziyech. Het kan dus onmogelijk een verdedigende wissel zijn geweest.
1 -2
ST
We gaan het niet eens worden. Ik heb geen zin om hier verder tijd aan te voldoen.
1 -1
RusselWestbrook
Je hebt gewoon ongelijk.
0 0
ST
Verdoen
1 -1
ST
Oja en aanpassen aan de tegenstander ipv van eigen kracht uitgaan
5 -3
Verthongen
Nu nog wissels brengen die te begrijpen zijn... Siem als je 1-4 voorstaat wisselen voor Neres, really? Waarom?
Voorlopig houd het spel nog niet over, ook heel bijzonder dat we structreel zulke slechte 1e helftjes afwerken!
Op deze manier blijven spelen betekend dat Ajax nog wel wat puntjes zal gaan verliezen.
Hoe kan het dat daar geen progressie in zit?
Vind Wober op het moment ook niet zo overtuigend spelen als bij zijn 1e duels in Ajax 1, hoop dat hij snel weer zijn oude spel terugvind.
6 -2
trooop
Het was over het geheel genomen gewoon weer een fantasieloze, gedrukte baggerwedstrijd. Van de beste spelers tegen de slechtste spelers van de competitie.
8 -5
ST
Ik vind dat het tijd wordt om Donny wat rust te geven. Hij speelt al een wedstrijdje of 5 vrij matig. Ik zou Schöne weleens op zijn positie willen zien met Eiting op de plek van Schöne. Volgens mij ga je dan veel meer scoren. Schöne zijn schot van afstand en steekpass is veel beter dan die van Van de Beek. Terwijl Eiting veel sneller in de omschakeling is en korter op de bal zit dan Schöne (best belangrijk voor een 6).
3 -3
Ozymandias
Vd Beek lijkt (net als Kluivert een paar weken geleden) een beetje een uitgebluste indruk maken. Hem een weekje het wat rustiger aan laten doen (en hem een wedstrijd op de bank laten beginnen) lijkt me niet onverstandig. Dan kan Mazraoui mooi een kans krijgen als basispeler. Schöne is niet geschikt als half, daar komt hij handelingssnelheid te kort voor.
2 -1
ST
Ik ben het niet met je eens over Schöne. De handelingssnelheid is juist op 6 veel belangrijker dan op 8. Hij heeft veel betere cijfers dan Ziyech en Van de Beek in de aanvallende zone van het middenveld.
0 -2
BrandjeXL
Dat is omdat hij de komende man dan is met het spel voor zich waar Donny en Hakim 99 vd 100 keer met een tegenstander in de rug worden aangespeeld wat dus veel lastiger. Dus een tip. Neem aub die statistieken niet zo serieus want ze zijm op zoveel manieren te interpreteren
2 0
Ozymandias
Op '6' krijgt je als speler meer ruimte dan als half (waarbij je in de kleine ruimte in het laatste 1/3 van het veld snel moet kunnen handelen). Laat mij die cijfers dan eens zien. Ik geloof er namelijk heel weinig van.
0 -2
Jeugdtrainer
Laat maar, heeft geen zin. Lasse kan absoluut niet als half. Maar daar wil AS kennelijk niet aan.
1 0
ST
Als je als 6 de bal verspeelt heb je vaak minder man achter je om het te herstellen dan als 8. Daarnaast, je moet spelers op posities zetten waarin hij kracht het meeste gebruikt wordt. Schone heeft een geweldig schot en steekpass maar is niet sterk in onderscheppingen en de omschakeling. Ook terugzakkend in de verdediging als de ploeg onder druk staat heb je niks aan hem omdat hij zo traag en klein is. Daarom kun je hem beter als 8 opstellen.
2 0
ST
Ik vond vooral De Ligt teveel onnodig balverlies lijden in de opbouw. Alsof hij teveel in zichzelf is gaan geloven. Verdedigend verder wel prima.
2 0
ElBlanquito
als we effectiever worden wordt t makkelijker... ja duhhh
0 -1
Ajax68
In het tempoloze geschuifel van die waanzinnig slechte eerste helft kun je zéker niets mee nee.
Waarom kan Ajax niet eens 90 minuten volle bak gaan, waarvoor trainer ze dan eigenlijk de hele week ?
Bagger partij weer, vreselijk om daarvoor te moeten gaan betalen, en dan zo behoudend weer beginnen.
Haal Peter Bosz maar heel snél terug, want met deze BOER gaan we naar de kloten, en dat jet 178 miljoen op de bank !
En flikker die Sar ook gelijk buiten, die Cat Weazel debiel.
En die wissels zijn Schrikbarend slecht en te laat.
3 -5
Ozymandias
Alsof Ajax onder Bosz 90 minuten te keer ging. In de meeste Eredivisie wedstrijden onder Bosz speelde ze ook alleen de tweede helft (wanneer de ruimtes groter werden) goed. Kijk de berichten van AS-leden onder de wedstrijdverslagen van vorig seizoen nog maar eens na.

Ajax heeft geen 178 miljoen euro op de bank. Ajax heeft "maar" zo'n 60 miljoen aan liquide middelen.
12 -4
Web
Juist, zoveel slechte wedstrijden, vorig seizoen.
5 -10
Ozymandias
En relatief heel veel geweldige wedstrijden.
8 -1
Web
Ja en twee uitschieters die geweldig waren, Schalke en Feyenoord thuis.
0 -9
Jeugdtrainer
Wat laat jij je weer kennen zeg. Geweldig.

Verdiep je eens in de ondergrens van wedstrijden. Die van Bosz haalden altijd nog een fatsoenlijk niveau. Dat is dit seizoen niet, waarbij je in fases er volledig doorheen zakt.
2 0
Turbo
Lyon en Kopenhagen (en Celta bv) laten we vrolijk buiten beschouwing. AZ, Heerenveen, PSV, Panathinaikos etc waren ook allen van een veel hoger niveau (en leuker om naar te kijken) dan 95% van de wedstrijden dit seizoen of uit de laatste 3 jaar van FdB.

Hoeveel "uitschieters" hebben we dit seizoen al gehad, Webje? En hoeveel "uitschieters" hadden we per seizoen in het FdB-tijdperk? Juist ja.
9 -1
BRAMHOUTEN
Ik noem dit selectief kijken
0 -2
Turbo
Dat is een nogal ironische opmerking komende van jou, Brammetje.

Voorbeelden benoemen is meestal selectief.. Feel free om het tegendeel te bewijzen.
0 0
Robinjo1988
Daarbij komt nog dat we dit seizoen alleen in het weekend spelen. Dus dan zou met veel meer energie moeten spelen ipv die lamlendigheid die we nu elke week zien.
3 -1
AFCAsphere
Wow! Je gebruikt voor het eerst geen onnodige hoofdletters.
2 0
The
En dan toch weer jammer van die laatste zin.
1 0
AFCAsphere
Haha, die had ik over het hoofd gezien.
0 0
Oliveira
stabiel? Werkelijk? Daar was de inbreng van de trainer dan niet in mee genomen want hij vond het nodig om waardeloze wissels te doen om te bewijzen dat hij vriendjespolitiek belangrijker vindt dan een goed resultaat en spelers inbrengen die daadwerkelijk iets toevoegen. Veltman speelde slecht, zelfde geld voor Siem de Jong die compleet onzichtbaar was de laatste kwartier waarin hij mocht spelen. Ik snap ook niet waarom Carrierra die al niet hoog in de hiërarchie staat even de laatste 8 minuten inbrengen terwijl Ajax als geheel al op hun gat lag. Ik vind het een belachelijk dat die jongen niet de hele 2de helft mocht mee spelen.
2 -3
DeGodenzonen020
Cassiera moet meer spelen; ik snap niet dat hij nog 12 minuten wordt ingebracht. Meer minuten maken: meer vorm en kans zich te bewijzen.

De timing van de wissels was beter dan eerder. De eerste was met nog n half uur te gaan.
0 -2
DeGodenzonen020
Cassiera moet meer spelen; ik snap niet dat hij nog 12 minuten wordt ingebracht. Het is niet snel goed, he. Meer minuten maken: meer vorm en kans zich te bewijzen.

De timing van de wissels was beter dan eerder. De eerste was met nog n half uur te gaan. Mag gezegd!
0 -2
Ozymandias
Hahaha, dat gel*l over vriendjespolitiek ook altijd. Alsof Ten Hag opeens vriendjes met Siem en Veltman is en ze daarom speeltijd geeft. Trouwens heeft Ten Hag net Veltman uit de basis gehaald. Ik denk dat Veltman zich dus zeker geen vriendje van Ten Hag voelt.
6 -3
Ajaxvooraltijd
We hadden iig geen rode kaart nodig zoals Pisvee en we werden ook behoorlijk hard tegen gewerkt door Zeist weer.
8 0
Robinjo1988
Psv boeit niet
0 0
Turbo
Tweede helft was bij vlagen aardig. Eerste helft heel slecht. Wober nu voor de 3e keer op rij matig. Backs brachten aanvallend ook te weinig. De Ligt redelijk maar kan veel beter. Van de Beek had 2 aardige momentjes in de 2e helft maar was verder weer spoorloos. Ziyech lichtpuntje. Stak er behoorlijk wat energie in en maakte 2 fantastische goals. Schone belangrijk, maar was ontzettend matig in de opbouw. Kluivertje aardig, maar kan beter. Neres matig met 2 goeie momenten. Huntelaar had die kopbal moeten maken en was voetballend wederom erg zwak. Blijf het verder vreemd vinden dat we continu die geforceerde "tevredenheid-wissels" te zien krijgen. Gun Lang een debuut, geef Cassierra of Eiting wat meer minuten, maar niet telkens die non-voetballer die werkelijk niks laat zien. Hopelijk zijn Frenkie en Dolberg snel weer fit en krijgen ze het vertrouwen op hun eigen posities. We missen de kwaliteiten die zij brengen wel degelijk.
8 -3
fanforeffer
goede overwinning op de debutant uit de Jupiler league,nr laatst van de ere divisie. Spel is veel te langzaam en niet om aan te zien. iedereen draait weer terug en de passes zijn heel slecht ,niet op maat of te zacht,niet in de loop mee enz. tempo moet hoger en sneller over spelen.
0 -2
Robinjo1988
Misschien een keer zorgen dat je een goede eerste helft speelt? Die heb ik nog niet gezien sinds Ten Hag.

Maar deze vent past helemaal niet bij Ajax. Het is gewoon een lompe boer.
3 -4
AFCAsphere
Ben benieuwd of je dat ook zei over Bosz toen hij van Willem II en Cambuur verloor.

Afkomst van Ten Hag doet er niet toe. Zijn spelopvatting wel.
2 -5
Robinjo1988
Haha, zijn spelopvatting is ook ruk als je t mij vraagt. We beginnen pas na 1 helft met voetballen.

Het voetbal onder Bosz werd ik wel vrolijk van na inderdaad een matige start.
5 -2
Michelinho
Hij zei over de eerste helft dat de afspraken niet nagekomen werden. Als er niet volgens plan gespeeld wordt kan je dat dan de trainer kwalijk nemen? Denk het niet.
2 0
Robinjo1988
Als dat elke wedstrijd het geval is wel.
0 0
Michelinho
Is dat zo? Hij heeft Veltman al buiten de basis gehouden en kan moeilijk de rest van de selectie laten banken. Denk ook dat hij doelde op die corner waarbij Kramer kon scoren, omdat er niemand tweede paal stond. Had ie Wöber eruit moeten halen? In de tweede helft was dat overigens wel het geval.
0 0
AFCAsphere
Bedankt dat je dit even noemt, ik had het namelijk helemaal niet meegekregen dat Ten Hag dit zei.

In de media had ik wel vernomen dat de trainerswissel slecht is gevallen bij sommige spelers. Ben benieuwd of de boodschap van Ten Hag daardoor niet goed over komt bij een deel van de selectie, zo van 'wij zijn het niet eens met jouw aanstelling'.

Ik ga ervan uit dat dit niet zo is, want we waren nog altijd in de kampioensrace. Ik denk dat Ten Hag moeite heeft zijn spelopvatting over te brengen op de groep, net zoals Keizer dat in het begin had. Dat heeft helaas tijd nodig. Hopelijk laat Erik ons uiteindelijk wel verzorgd/attractief aanvallend voetbal spelen.
1 0
Michelinho
Ach ja, die media. Die wil maar wat graag e.e.a. suggereren; die spinnen garen bij onrust.
Zo zat Frenkie bij de Tafel van Kees en hem werd gevraagd hoe hij het spelen onder Keizer ervaren had. Positief verhaal zonder veel superlatieven als antwoord en Kraaij sprong daar suggestief op in "je mist hem hè?". Vervolgens staat een artikel daarover hier op AS "Frenkie lyrisch over Keizer". Zo gaan dingen hun eigen leven leiden.
Denk wel dat het nog onwennig is met ten Hag, maar volgens mij is de sfeer wel goed en muiterij lijkt me helemaal niet aan de orde. Kan best dat het kwartje nog niet helemaal valt, maar je ziet toch wel dat ze na de rust het wel lijken te begrijpen.
Heeft even tijd nodig met deze opbouwtrainer; al of iig veel van zijn oud-spelers zijn positief over hem en ik heb er best al veel horen zeggen dat ze dankzij hem beter zijn geworden.
Volgend seizoen knallen met een ingespeelde selectie.
1 0
AFCAsphere
Ik werd ook vrolijk van het spel van Bosz, maar dat liep pas echt goed na de winterstop. De start was uiterst matig. We gaven Peter terecht de tijd, waarom zou Erik dat niet verdienen? Tegen Zwolle en Heerenveen was het bij vlagen prima voetbal om naar te kijken.
2 -2
Robinjo1988
Hij zal ook best de tijd krijgen ja en ik hoop dat dat goed uitpakt.
Als je volgend seizoen in het begin geen goede serie neerzet is het wederom een verloren jaar.
2 0
AFCAsphere
Dan mag de directie zichzelf deze fout ook aanrekenen.
0 0
ST
Niet iedereen buiten Amsterdam is een lompe boer, maar hij wel. Dat ben ik met hem eens. Ten Hag is een leuke veldtrainer, maar niet de coach die Ajax nodig heeft. Hij laat liever uitgebluste spelers invallen dan getalenteerde jongens met potentie.
2 -2
AFCAsphere
Ik vond die wissels ook matig hoor, maar dat alleen maakt hem geen slechte trainer. En ik word er een beetje moe van dat er telkens over zijn accent/manier van praten word gejankt.
0 -3
ST
Al heeft hij een buitenaards accent, dat kan mij ook niks schelen. Maar hij moet wel de jeugd ‘belonen’ en niet uitgebluste ‘ervaren’ spelers als Siem, Joël en Amin. Liever Eiting, Cassierra en Lang.
1 -1
AFCAsphere
Tja, daar maak ik me nu nog niet al te druk om. Ik verwacht dat hij uiteindelijk vanzelf de keuze gaat maken om de jeugd voorrang te geven.
0 0
Web
En wat denk je van, Excelsior, Groningen, Twente , PEC , Feyenoord uit. PSV uit en thuis.
0 -3
Robinjo1988
Bosz deed zeker niet alles goed. Maar zijn opvatting en presentatie beviel me wel. Bovendien moest hij de rotzooi van FdB opruimen en haalde hij ff een europese finale.
4 -2
BrandjeXL
Ja en nu heeft TH ineens niet de rotzooi van Keizer op te ruimen? Tsja dat noem je dus met twee maten meten. Bovendien heeft TH meerdere malen gezegd dat dr tijd er nu niet is om te veel te gaan veranderen. Volgend seizoen mag je hem afrekenen.
1 -1
AFCAsphere
En men vergeet ook dat de gebeurtenis van Nouri nog invloed heeft en dat de trainerswissel blijkbaar ook slecht is gevallen bij de spelers. Ten Hag heeft het echt niet makkelijk, maar hij is een makkelijke zondebok.
0 -1
talent020
de eerste helft kunnen we onder Ten Hag beter overslaan, hij moet eens werken aan een goede start, nu creëren we vaak pas kansen als we achter komen of we gezien de stand echt moeten, pas dan laten.ze zien te kunnen voetballen
3 -2
Ozymandias
Noem mij één hoofdtrainer die Ajax deze eeuw onder zijn leiding heeft gehad waarbij dat niet het geval was? Het is ook heel logisch, tegenstanders van Ajax spelen vaak erg verdedigend en dan is het lastig om daar in de eerste (wanneer iedereen nog fris is en de ruimtes klein worden gehouden) doorheen te voetballen. In de tweede helft worden de ruimtes groter en komen er dus meer kansen.

EDIT: Voor de mensen die mij een minnetje geven, please enlighten me: welke hoofdtrainer deze eeuw heeft Ajax structureel goed in de eerste helft van wedstrijden laten presteren? Onder de laatste trainers (Ten Hag, Keizer, Bosz én De Boer) zijn de slechte eerste helften keer op keer een punt van kritiek.
4 -8
iammike
Pff nou ik vindt het niet om aan te zien. Ben de afgelopen 3 wedstrijden na een half uur afgehaakt en mijn sympathie voor Ten Hag is nu wel over.
3 -7
Liniaal
Tja als je elke keer na een half uur stopt met kijken, snap ik dat je niet blij wordt. Misschien een idee om vanaf nu steeds alleen de tweede helft te kijken
5 0
KlasseLasse
goede 20 min in 2e helft daarna was het alle balletjes terug en saai! 1e helft weer een schande
1 -3
MelleAfca
Dit is in niks een Ajax coach.
11 -15
Juichtoon
Het buiten de ploeg laten van Ajax slechtste aanvoerder ooit, is juist een actie die getuigde van een hoog Ajax gehalte. Ik spaar mijn kritiek op want deze man zou ons nog wel eens kunnen verrassen.
10 -8
10Sneijder10
Ja en vervolgens laat hij Veltman en Siem wel onnodig invallen omdat ze het zogenaamd verdienen. Deze trainer zit vol met tegenstrijdigheden en andere onzin.
3 -5
Web
Veltman niet onnodig, zitten verdedigers tegen schorsing aan.
Hij moet blijven spelen, mag niet in Jong Ajax
4 -2
Juichtoon
Ja maar eigenlijk vond ik dat in zn eenvoud wel ok. Hij houdt ze er ook weer bij. Je doet het toch met 22 man, maar hij maakt de keuzes.
Ziyechs hernieuwde vorm kunnen we ms ook wel aan Ten Hag toeschrijven. En als je je beste man de beste laat zijn, ben je goed bezig. Ik houd moed.
Ik zie ook wat jij ziet hoor. Maar ik zie ook er opeens wat kleur doorheen komen.
Die wisselactie met Veltman was zo nodig en zo terecht en als je dat dan doet, getuigt dat van veel moed en energie om jouw weg op te gaan. Daar houd ik wel van.
2 -3
ElPistolero9
Opzich geen heel gek idee om in deze fase alle ervaren spelers ritme te laten houden en bij de groep te houden
3 0
10Sneijder10
Maar wat als deze 'ervaren spelers' niet genoeg kwaliteiten hebben? Ze zakken notabene als eerst door het ijs. Veltman tegen Vitesse met zijn terugspeelbal en Siem de gehele wedstrijd in de spits tegen Ado en Vitesse. Kwaliteit boven ervaring toch?
2 -4
AFCA0492
inderdaad. heden belangerijker als de toekomst maar de toekomst belangerijker als het verleden.
1 0
Web
Juist, daar ben ik van overtuigd
3 -4
Juichtoon
Kijk, ik vind dat het ook wel iets gewaagder mag zelfs moet, maar ms probeert hij dit via de weg van de geleidelijkheid. Iets beter zijn systeem beheersen, dan meer risico, zoiets. Hij krijgt het aankomende half jaar de tijd om er zijn elftal van te maken.
Hij geeft naar de media ook aan dat de arbitrage Ajax soms benadeelt. Ook dat is heel positief. En hiermee wijkt hij af van de lijn van de laatste 20 jaar. Ook dat is lef en des Ajax.
3 0
insectenverdelg
1e helft was zo afschuwelijk slecht. Zoals vaker. Hoe komt dat toch.
8 -1
Bjorn
Verkeerde spelopvatting, verkeerde intentie. Verschrikkelijk.
4 -6
Juichtoon
Na de wissel van Veltman en het hem ontnemen van de aanvoerdersband ben ik positiever over Ten Hag geworden. Dat vond ik echt een prima actie die getuigde van lef en het zoeken naar een 'wakker worden moment'. Hij wil wel echt ergens heen en is bereid om in te grijpen. Door zn ervaring met Guardiola (momenteel werelds beste trainer) dienen we Ten Hag echt veel meer tijd te geven.
10 -3
Bjorn
Die tijd krijgt hij ook wel, want we gaan zeker het nieuwe seizoen in met hem. Ik reaguur puur op wat ik nu zie en daar word ik niet vrolijk van.
4 -1
Juichtoon
ok Fair enough.
0 0
altijdwelwat
Prima resultaat , jammer van de wissels. Laat als je toch van plan bent om Veltman en de Jong te brengen jongens als Eiting, Lang en Bakker dan bij Jong voetballen.
7 -2
10Sneijder10
Ajax-onwaardige spelopvatting. Zsm dumpen aub.
3 -5
A-west
Is dit de norm dan? Laat me niet lachen. Over de wissels nog maar niet te spreken.
7 -3
Youri08
Duhhhh, als je effectiever wordt, wordt het makkelijker. Damn, dat had ik ook wel kunnen verzinnen als coach van Ajax.
3 -8
ElPistolero9
Wat moet ie dan doen, iedere week een differentiaalvergelijking voor je oplossen?
7 -3
FlyingDutchMan
Wie? xD
0 0
AjaxPassion
Hij wil gewoon iets roepen. Inhoudelijk kan ie niks bijdragen, maar hij heeft weer een berichtje gepost.

Youri vertegenwoordigd 80% van AS...
3 -4
Youri08
Oh wat makkelijk. Alsof dit mijn enige post is. Als ik tactisch iets zeg hoor ik je nooit. Vorige week had ik een heel verhaal over de tactiek maar toen was je waarschijnlijk even niet in de gelegenheid om te reageren.
1 -2
AjaxPassion
Ik ken niet alle gebruikers hier uit mijn hoofd, dus ging op deze post af. Ik ben het ongefundeerde gebash hier alleen een beetje beu. Als je goede argumentatie hebt OK, maar aan dat geschreeuw in de rondte heeft helmaal niemand wat.
0 0
Youri08
Dat mag, maar die dooddoeners wekken irritatie. Hij acteert een zelfverzekerde coach. Maar aan zijn wissels kun je zien dat hij dat allesbehalve is.
2 -3
Ajaxvooraltijd
En jij acteert een kenner.
1 -2
Youri08
Gaaaap
0 0