Kristensen ook in Spangen rechtsback Ajax

SJvanveen, 18-03-2018 om 13:18, 9730 views, AS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Erik ten Hag stuurt zondagmiddag opnieuw Rasmus Nissen Kristensen het veld in. Joël Veltman begint als aanvoerder opnieuw op de bank. In vergelijking tot vorige week is de opstelling van Ajax dus niet gewijzigd.

Dit betekent dat de verdediging bestaat uit André Onana, Kristensen, Matthijs de Ligt, Maximilian Wöber en Nicolás Tagliafico. Het middenveld wordt gevormd door Lasse Schöne, Donny van de Beek en Hakim Ziyech. De voorhoede kent ook geen verrassingen: David Neres (rechts) en Justin Kluivert (links) spelen op de flank, Klaas-Jan Huntelaar is de aanvalsleider in de punt van de aanval.

Ajax moet aan de bak in Spangen, waar het op bezoek gaat bij Sparta Rotterdam. Er wordt afgetrapt om 14.30 uur en Ajax is een winstpartij verplicht. Koploper PSV won zaterdagavond met 3-0 van VVV-Venlo en vergrootte zo het gat weer naar tien punten. Wint Ajax, dan verkleinen de Amsterdammers het gat naar zeven punten. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Godenzoon88
Afgemeten voorzetten uit alle standen. Vandaag ook weer. Beter dan veltman wat dat betreft.
1 0
sjaakahz94
Kristensen heeft toch echt wel een sterk wapen : zijn voorzet en de drang naar voren. Bij Veltman is het balletje terug of een slappe voorzet die 100% niet aan komt. Veltman is alleen positioneel/verdedigend sterker.
4 -1
ErikDeBosz
Veltman is niet goed, maar die Kristensen maakt tot op heden ook niet echt een geweldige indruk. Iemand kan niet goed staan of nog problemen hebben met het systeem, echter lijkt hij altijd ruzie te hebben met de bal.
1 -1
FrankRijkaard4
Ik begrijp het toch niet helaas. Lekker Veltman als kop van jut. Schone, Neres, Kluivert mogen echt ook banken. En Wober is ook matig, gruwelijke fout tegen Vitesse, kost je twee punten. Als dat Veltman was geweest was iedereen helemaal gek geworden. En nu niet. Kuddedieren
2 -4
Pauw
Meerder maten inderdaad. Vind vooral van de Beek onterecht de dans ontspringen.
1 -1
michaellaudrup
Van de Beek is ook idd geen speler die het zooitje op sleeptouw zal nemen. Ik vind hem de laatste wedstrijden ook erg matig spelen.
0 0
EricAjax1
wie wil je daar neerzetten dan? speelde gewoon prima
0 0
Youri08
Die keuze is nu gemaakt dus die jongen tijdje laten staan of hij moet echt heel erg door de mand vallen. Gewoon laten staan en over wedstrijdje of 4/5 beoordelen. Ik ben er zelf nog niet wild van.

De Ligt gewoon aanvoerder neem ik aan?
3 0
didierajax020
Yes
0 0
Pauw
Volgens mij moeten we niet doen alsof 5 miljoen nog erg veel geld is in deze markt.

Voorlopig ben ik gematigd positief. Doet t oke.
2 -1
vak114
Heeft nog geen geweldige indruk gemaakt als vervanger van Veltman.

Vind het erg houterig en heb hem nog niet kunnen betrappen op een kwaliteit dat zijn transferbedrag ook maar een beetje verantwoord.
Maar laat hem gewoon maar de rest van het seizoen staan en het volle vertrouwen geven.
3 -1
michaellaudrup
Verdedigend nog wat minder, maar als je ziet hoe vrij hij iedere keer tegen sparta stond geeft dat toch wel weer hoop . Prima voorzet ,aanvallend sterk, verdedigend nog wat sterker worden.
0 0
Michelinho
Heeft wel een prima (cross)pass en voorzet, maar verder oogt het idd wat magertjes, vooral verdedigend.
1 0
TOOL
Verdedigend vond ik het zwak en ik zie dan ook liever Veltman spelen.
0 0
Michelinho
Misschien denkt hij dat Sparta gaat terughangen, dan heb je wel meer aan een back die eroverheen gaat. Verdedigend zie ik (vooralsnog) ook veel liever Veltman.
0 0
ajax4ever01
Prima keuze.
3 -1
Antafca
zie liever Veltman
5 -6
Oeroeboeroe
ik zie liever een lekker wijf
2 -2
StijnHelsloot1998
Weet alleen niet of we dan nog aan voetbal toekomen
0 0
Youri08
Maakt het kijkspel wel fijner ;)
1 0
ajax4ever01
Hahaha
0 -1
Synzo
ik Cassiera
2 -2
BrandjeXL
Als rechtsback?
1 0
Hagmag
Veltman op de bank lijkt mij logisch na een lange periode regelmatig falend als rechtsback c.q. centrale verdediger. Er zijn echt te veel Veltmannetjes geweest. Nu mag en moet Kristensen laten zien dat hij terecht is aangekocht voor € 5.000.000. Geef 'm fff die kans. En reageer niet direct zoals de quote hier onder van xstaniox.
6 -4
ovopiet
er zijn te veel hagmannetjes geweest die een ongezonde aversie hebben tegen Veltman.
1 -2
StijnHelsloot1998
je kan beter veltman het seizoen laten afmaken, zodat we hem tenminste nog kunnen verkopen. Zolang ten hag hen bankt, krijgen we hetzelfde als dijks straks.
1 -1
FlyingDutchMan
Inderdaad, had Ten Hag maar zoveel zaagsel..
0 0
EKS
Juist omdat hij misschien ff gewenningstijd nodig heeft zou het toch handig zijn als zijn directe tegenstander niet in bloedvorm is. Een wens waar ik best achter kan staan.
0 0
insectenverdelg
Leuk en aardig, maar hij heeft gewoon nog niet laten zien waarom hij 5.5 miljoen gekost zou hebben. Vooral positioneel, maar ook qua motoriek snap ik het niet. Wel heeft hij kracht en snelheid, maar dat had Dijks ook. En juist als je zoveel kost, moet je er of direct staan, of iets exceptioneels hebben
Maar tot nu toe heb ik beide nog niet waargenomen.

Overigens reken ik het Kristensen niet Aan, en hoop dat ik het totaal verkeerd heb met Kristensen en dat het de nieuwe Lahm wordt, maar zoals ik het zie is er meer dan 8 miljoen uitgegeven op de rechtsback positie. En zijn we er amper tot niets op vooruit gegaan. Dat geeft toch te denken. Overigens dan ook gelijk een compliment want met Nico is het wel gelukt op linksback.
3 -3
falonso
Die opmerking slaat inderdaad helemaal nergens op. Maar ik vind dat je wel overdrijft over Veltman. Centraal slecht idd, kostte ons wat tegendoelpunten. Maar op rechtsback had hij een goed seizoen tot nu toe. Nog steeds wel wat foutjes, maar veel minder dan in de seizoenen hiervoor.

Ik zie Veltman graag vertrekken, maar dit seizoen vind ik hem niet zo heel slecht als velen nog wel doen overkomen. Hij is alleen niet een back die past bij het spel van Ajax en hij maakt nog steeds domme fouten af en toe.

We kunnen wel elk klein foutje bij Veltman gaan benoemen, maar dan moeten we dat ook doen bij de rest. Veltman heeft op rechtsback vrijwel geen grote fouten gemaakt. Alleen tegen rosenborg, uitpot, had hij die linksvoor neer moeten halen nadat Zeefuik als gepasseerd was. Hij heeft nog wel fouten gemaakt, maar ik kan me er zo snel geen herinneren. Op centraal heeft hij wel grote fouten gemaakt, zoals thuis tegen Twente.
2 0
ovopiet
Veltman wordt nog steeds afgerekend op foutjes die hij maakte als cv toen hij 20 was.
0 -2
FlyingDutchMan
Klopt, gaat nergens over want Veltman is stabieler geworden en mogen blij zijn dat er een keer een ajacied niet na een paar seizoenen naar clubs als Lazio, Lille of Everton gaan..
0 0
xstaniox
Hahaha, als iemand als Tagliafico er meteen staat, waarom kan Kristensen dat dan niet?
Bij Kristensen krijg ik het gevoel dat hij niet weet wat verdedigen is.
Moet altijd achter zijn man aanlopen en gokt er altijd op dat een speler naar binnen
of buitenom gaat, ipv dat hij wacht tot de tegenstander zijn actie gemaakt heeft.
1 -6
MosesD
Tagliafico is 5 jaar ouder en heeft wel een stuk meer ervaring.
4 -1
Ajax#1900
Omdat Nico 25 is en veel meer ervaring heeft misschien? Had je dat echt niet zelf kunnen bedenken?
6 -1
xstaniox
Vandaar dat Westermann zo geweldig speelde, en Sánchez ook zo matig..
0 -4
falonso
Niet iedereen staat er gelijk. Tagliafico is niet de standaard, hij is de uitzondering op de regel. Geef Kristensen wat tijd voordat je hem beoordeelt. Daarbij, wat heeft hij nou fout gedaan waarom jij hem zo slecht vindt?
3 0
xstaniox
Zoals ik zei, zijn 'verdedigende' acties vind ik opvallend, maar dan op een negatieve manier. Komt heel onwennig over, zie hem dekken zoals ik niemand anders bij Ajax zie doen, maar ze komen er wel langs.
Zolang hij dat niet weet te verhelpen zie ik liever Veltman.
1 -2
Ajax#1900
Hier ben ik het overigens wel mee eens. Kristensen is gekocht voor volgend seizoen, maar Ten Hag wil zich even laten gelden.
0 0
T to the M
Vond hem vorige week tegen Heerenveen niet erg opvallen, in die zin dat hij niet meer bracht dat Veltman.
Ik ben benieuwd vanmiddag!
3 -1
xstaniox
Hopen dat hun linksbuiten niet al te goed in vorm is dan..
1 -4
Hagmag
Geef m fff de kans en niet direct negatief.
OK Nico liet het binnen 45 minuten al zien.
2 -1