AjaxTV: Team v/d Toekomst #6: Ferreira

JipVR, 13-03-2018 om 18:51, 7301 views, AjaxTV | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Dit seizoen heeft AjaxTV een nieuw item waarin verschillende jeugdspelers in de schijnwerpers staan. Deze keer is het de beurt aan een speler die voor één van de jongste teams van de jeugdopleiding van Ajax speelt. 

'Ik heet Damian Gomes Ferreira en ik ben acht jaar. Ik speel bij Ajax O9 en ben een middenvelder. Ik woon in Rotterdam', introduceert het spelertje zichzelf. 'Mijn opa en oma komen uit Kaapverdië, maar mijn moeder en vader komen gewoon uit Nederland. Mijn oom wilde een kaartje voor Ajax kopen voor de Europa League en toen zag hij op de website dat er Talentendagen waren. Toen belde hij mijn vader.'

De vader van Damian keek eerst een beetje de kat uit de boom. 'Mijn eerste reactie was eigenlijk: "Tja, helemaal naar Amsterdam..." Ik ben een echte Ajacied, dus natuurlijk is het wel heel leuk. Maar ik vond het iets te veel van het goede. Toen hebben we het uiteindelijk toch gedaan en zo is het balletje gaan rollen.'

'We wonen in Rotterdam-West. Eigenlijk vlak bij het Sparta-stadion. Alleen Damian wilde graag naar Ajax en dat was eigenlijk ook onze droom. Als hij bij de beste club van Nederland kan spelen, dan is dat een kans die je moet grijpen. Dat hebben we dus ook gedaan', aldus Ferreira senior.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DavidFerr
Ook echt knap van zijn ouders om zoveel op te offeren zodat hij bij Ajax kan spelen.
0 0
4xEC1
Zo leuk om te lezen dit. Mijn ouders komen ook uit Kaapverdië, ik ben zelf ook in Rotterdam-West geboren en getogen, vlakbij het Sparta stadion. Geloof me, er zijn heel veel Ajax fans in Rotterdam.
2 0
Maxwell_5
Mijn favoriete item, leuke aflevering weer.
1 0