Danny Blind voorgedragen als nieuw lid RvC

SJvanveen, 12-03-2018 om 14:02, 18675 views, Ajax Life | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Danny Blind wordt voorgedragen als mogelijk nieuw lid van de Raad van Commissarissen van Ajax. Dit meldt Ajax via de officiële kanalen

De voormalig verdediger is een gegadigde om de vacante positie van Theo van Duivenbode in te vullen. Laatstgenoemde verliet zijn ambt als commissaris omdat hij het niet eens was met de technische gang van zaken bij de club. De positie van Van Duivenbode is nog steeds niet ingevuld, maar mogelijk biedt Blind uitkomst. 

Op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders - maandag 23 april (13.00 uur) -  wordt Blind voorgedragen, zo laat Ajax weten. Leo van Wijk: 'Na het vertrek van Theo van Duivenbode zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. Een collega-commissaris die zich met name op de voetbalportefeuille gaat richten. Iemand die de nodige ervaring met zich meebrengt en bij voorkeur Ajacied is en de club goed kent.' 

De oud-Ajacied was als laatst in dienst als bondscoach van Oranje, waarmee hij het wereldkampioenschap in Rusland niet haalde. Momenteel doet hij voornamelijk zijn werk als voetbalanalist bij de televisiezender Ziggo Sport. In het verleden was hij als speler, trainer, technisch directeur en assistent-trainer actief bij Ajax. Nu volgt mogelijk een nieuwe functie. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Ik snap geeen bal meer van, voorheen moet blind opzouten.... en nu!! Vragen ze hem terug, WAT SPEELD HIER ACHTER???, wordt straks Van Gaal de nieuwe algemene Directeur??
2 0
DiAngelo
De kennis en kunde van Danny Blind wordt onderschat alsmede zijn eerlijkheid. Heeft onhandige keuzes gemaakt door verantwoording te nemen op momenten dat niemand zich er aan waagde. Danny Blind wat mij betreft een prima keuze en er wordt nogal kortzichtig gereageerd.
0 0
Juichtoon
Een prima keuze? Man man hoeveel bewijs wil je hebben dat Danny totaal geen verstand van voetbal heeft.
0 0
DeBlijeGeit
Je zou hierdoor bijna overwegen om als supporters een United of Manchester-achtige club op te richten.
2 -1
Starring
Gewoon doen! Meerdere fans spraken zulke idealen eerder uit. Ajax is Ajax al lang niet meer.
0 -1
afca95
Haha wat een grap! Sta nog steeds achter m'n keuze dat ik na jaren mijn SC heb opgezegd. Zolang die smeerlap van een Henrichs daar zit verkwist ik mijn centen niet aan die graaiers! Ajax is naar de klote door egotjes en kliekjes die uit zijn op macht, geld en directeurtje spelen. Ajax is al heel lang geen Ajax maar maar een handelshuis voor de grote clubs met als1 doel heel veel geld verdienen. En wij supporters kunnen de tering krijgen tenzij je de halve Fanshop leeg loopt!
7 -1
rein3
De keuze is gemaakt. Dit staat vast. We moeten met ze alle rustig blijven en zorgen dat er niet nog meer gebeurd. Bijvoorbeeld Van der Sar en Overmars blijven steunen en zorgen dat zij tenminste blijven. Maar dat is lastig. Elke supportersgroep heeft een eigen agenda. AFCA supp en F-side hebben leden in de ledenraad en ik blijf het herhalen zij stemden voor de bestuursraad in 2015 - tegen Cruijff. Ik denk dat het tijd is om dat te laten zien waar wij voor staan! Blind blijft Ajacied. Maar hij is gewoon niet de geschikte man voor deze plek. Ik snap niet hoe de RVC hem heeft kunnen voordragen. Jammer en teleurgesteld! Maar laten we alsjeblieft voor zorgen dat er niet meer gebeurd en kapot wordt gemaakt.

Update telegraaf: https://www.telesport.nl/premium/artikel/144681/ajax/danny-blind-konijn-uit-hoge-hoed
2 -2
Kikke
Niemand wil Danny Blind terug, alleen de pluche plakkers, we willen Jonk en Bosz terug... maar de tegenstanders van Cruijff zijn behoorlijk hardnekkig om Ajax te gijzelen, met alle gevolgen van dien.. zie dit seizoen... hoe groot zijn hun ego's en wat een bord, of eigenlijk betonnen muur, moet je voor je kop hebben...
5 -1
grannig mokum1
Niet normaal al eens op de schop en nu staat de deur weer open om deze slang terug te halen pffffff
2 -1
kaashaas
Yep daar gaan we weer, wat een smerige bende!!
Maar danny we kennen je.... ga lekker gebukt staan en geniet ervan..... scholletje..
8 -3
Koenniiee
Ajax is af en toe toch zo’n grote kut club. Hennie Henrichs heeft zijn invloed weer laten gelden en daarom komt Danny Blind. Vriendje Van Os heeft de aanval al geopend en met scholletje is er nieuw beïnvloedbaar materiaal om de directie onder druk te zetten.

Ajax fucked alles wat Cruijff is.
15 -4
Dexy
Het zou me ook niets verbazen als Hennie Henrichs degene is die de naam 'Johan Cruijff Arena' hoogstpersoonlijk tegenhoudt. Zo'n rancuneus persoon is dat wel.
8 -1
BokkieBokstra
Ken je hem?
0 -7
Starring
Als je kennelijk (bijna) overal bent ontslagen, gewogen en te licht bevonden, kun je nog altijd RvC-lid worden van Ajax, met nog eens een mooie portefeuille, voetbalzaken.

Het gaat weer als vanouds 'lekker' bij Ajax.
11 -4
Bocarra
Pfff die negatieve reacties hier ... niet te geloven. Danny Blind is een speler die ons persoonlijk naar een wereld titel schoot. Met wie we de CL wonnen. Een speler die persoonlijk door Cruijff naar Ajax werd gehaald en toen hij in de laatste wedstrijd voor de Europa cup 2 finale geblesseerd raakte door Cruijff op een voetstuk geplaatst omdat hij het zo verschrikkelijk vond voor deze modelprof en ajaxcied in hart en nieren. Beschimpt door zichzelf Ajax supporters noemende jeugd die Danny nooit life hebben zien voetballen en Cruijff al helemaal niet. Ga maar weer lekker fluiten zoals je zijn zoon hebt uitgefloten. Ga maar weer lekker joelen zoals Veldman en Ziyech worden beschimpt wat een meelopers zijn het toch zonder enig historisch besef.
9 -15
michaellaudrup
Niks mis met Blind als voetballer, alleen buiten de lijnen een grote mislukking.
1 0
Godenzoon24
Aldus een Ajaxcied pfff. En Veldman ??? Beter zeg jij niets.
2 0
Kikke
Hahaha jij bent in de war! Niemand zegt dat Blind geen goede voetballer was... maar er is nogal een groot verschil in voetballer zijn en alle andere functies die hij daarna heeft gehad... daar blonk hij dan toch niet echt uit in zijn capaciteiten... daarentegen heeft Cruijff dat wel gedaan... maar veel mensen bij Ajax en in Nederland, blijven maar volharden in onbenulligheid, laten zien dat ze totaal geen verstand van voetbal hebben... kijk naar ons voetbal ten opzichten van andere landen... we zijn al heel lang de verkeerde kant op aan het gaan, met als toppunt dit seizoen... begrijp je het nog steeds niet? Misschien moet je dan maar nog eens die beelden terug kijken, die jij zogenaamd live hebt gezien...
6 -1
godenzonenssuper
Telt u even mee, de functies van Blind bij Ajax.

- speler
- trainer A1
- hoofd jeugdopleiding
- trainer Ajax 1
- Technisch directeur
- assistent trainer
- directeur spelersbeleid
- lid RVC (?)
10 -3
michaellaudrup
Ik zou zeggen halen dat zwaargewicht, hahahahahahahaha
0 0
Kikke
Haha en alleen als speler heeft hij niet gefaald... in en in triest dit...
4 -1
eitreb
Danny was voor ajax een topspeler! Gun hem deze posite wel. Dat kritiekloos op een voetstuk plaatsen van cruyff is wel erg doorgeschoten.Elke benoeming reflecteren aan cruyff is m.i. op de lange termijn niet houdbaar. Er deugt dan uiteindelijk niemand meer.
11 -13
MichelAngelo66
Je laatste zin haalt alles onderuit.
En Cruijff staat nu eenmaal op eenzame hoogte in het voetbal. Zeker in Nederland. Over de hele wereld bestempeld als uniek. Zelfs in een baseball stadion in de VS werd hij herdacht. Daar spelen ze soccer met een vierkante bal.
Jij noemt het allemaal kritiekloos. Je bent een echte zoon van Calvijn.
3 0
Kikke
Joh, wat begrijp jij nou van voetbal! 'Kritiekloos op een voetstuk plaatsen' de hele wereld plaatst hem op een voetstuk, dat zag je wel toen hij overleed. Alleen bekrompen Nederlanders kunnen het niet, niet hun helden eren.. zonder Johan Cruijff, was het NL voetbal nooit zo beroemd geweest... nu jij weer...
3 -1
Koenniiee
Wat boeit het nou dat hij een topspeler is? Hij laat zich lenen om als pop voor Hennie te fungeren zodat meneer Van Gaal terug kan gaan keren. Kwestie van tijd. Alleen Overmars en Van Der Sar en tadaaaa..
7 -1
MichelAngelo66
Danny is gewoon incompetent als coach en als beleidsmaker. Waardeloze coach, waardeloze TD. Heeft ie meerdere keren aangetoond helemaal zelf. Dat deed ie dan wel knap. Waait met alle winden mee en daarom wel lekker makkelijk voor die ouwe gluiperds binnen de club. Loop er met z'n alle maar weer lekker achteraan zonder zelf na te denken. Makke schapen. En maar klagen dat Ajax niks meer voorstelt. 90 % van de supporters verdient niet beter. Ajax is een lachwekkend zooitje geworden.
12 -3
DarkChild
Het wordt toch gerelateerd aan capaciteiten? Danny Blind was inderdaad voor Ajax een topSPELER. Maar in de RVC hoef je niet in te schuiven op het middenveld. Vermoedelijk.
10 -2
Kikke
Hahaha!
4 0
michaellaudrup
Scholletje is terug
9 -4
Michelinho
Glibber glibber, glij glij, een paling in een emmer met snot is er niets bij.
7 -2
koelman
Wat een drama -queen reacties. Danny Blind wordt niet gevraagd om in de spits te gaan spelen. Hij is voorgedragen als klankbord voor de club. Prima!
Danny is 100% Ajacied.
12 -19
michaellaudrup
100% backstabber
0 0
Michelinho
100% stroman van de 5e colonne.
9 -4
michaellaudrup
en 100% zakkenvuller
7 -8
Leviathan
Daarom bleef hij heel zijn carriere bij Ajax.
4 0
DarkChild
RVC is geen klankbord. Is een controlerend orgaan.
10 -3
koelman
Nogmaals, een lid van de RvC is niets anders dan een klankbord. Pas bij een meerderheid kan een directie worden teruggefloten. Ik ben blij dat een icoon als Danny Blind, wellicht, zitting gaat nemen in onze RvC..
7 -9
DarkChild
Niet dus. Een klankbord is een klankbord, een RvC een RvC. Hebben ze niet voor niets aparte woorden voor bedacht, is handig om termen uit elkaar te houden.
Een raad van commissarissen, afgekort RvC, is in Nederland het toezichthoudende orgaan van naamloze vennootschappen en besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid,
5 -3
koelman
Ik weet niet wat jij doet in het dagelijks leven. Je hebt waarschijnlijk zojuist de rol van de RvC ge-googled. Ik heb zelf met verschillende RVC's mogen werken. Feit is dat zij, periodiek, met de directie overleggen. Er is geen baas-knecht verhouding.
5 -3
DarkChild
Dat klopt. Dat is namelijk de formele omschrijving. En ook de praktische, een RvC is geen klankbord, hoeveel autoriteitsargumenten je er ook tegenaan gooit.

Nog los van het meest prangende: wat wil Blind klankborden dan? Hoe wil een mislukte TD oordelen over technische zaken?
3 -4
koelman
je eerste zin klopt, de rest is emotie
3 -6
michaellaudrup
wil je vertellen dat hij succesverhaal in alle functies die hij bij Ajax heeft gehad is?
0 0
DarkChild
Nee hoor. Bron: alles na het einde van zijn carrière als speler. Het is juist de emotie waardoor hij kandidaat is. Alles voor het plaatje (zo spiegelen ze het de supporters voor, achter de schermen gaat het alleen om macht)
5 -3
Michelinho
Web = Danny Blind
14 -4
CruyffFootball
Misschien David Endt.
Die had een paar geleden een account op Ajax Netwerk waar hij de vloer aanveegde met Pro Cruijff mensen.
5 -1
Kikke
ach nee he, nu is revolutie Cruijff echt van de baan... terug naar de oude garde... vd Sar moet echt weg...
1 -4
Ozymandias
Als Vd Sar weg gaat zal Henrichs waarschijnlijk zijn vervanger bepalen aangezien Blind de voetbalportefeuille onder zich krijgt en een pion van Henrichs is. Het is niet voor niets dat een andere pion van Henrichs (namelijk Van Os) de aanval op Vd Sar al heeft ingezet.
9 0
DarkChild
Dat scenario is niet ondenkbaar. Sar heeft zijn rol gespeeld als pion, heeft er zelf ook een puinzooi van gemaakt en zich zelfs tegen de persoon die hem dit baantje heeft bezorgd gekeerd. Hij kan nu vrij gemakkelijk weggebonjourd worden. Is ook terecht, het is geen AD. Maar voor de volgende fase is er een AD nodig die echt uit het vorige kamp kwam.
1 -1
Babangida83
Geeft het Van der Sar maar te doen om in deze situatie te werken. Het feit dat hij meegewerkt heeft aan het ontmantelen van het Technisch Hart, wil niet zeggen dat hij er veel invloed op heeft kunnen hebben b.v. Achter de schermen speelt veel. Dat laat de benoeming van Blind wel zien.
0 0
Intec
Die was al lang echt van de Baan.
3 0
Dexy
Van der Sar moet niet weg.

We moeten juist nu Vd Sar en Overmars volop steunen. Want voor je het weet, worden zij ook de deur uit getrapt door Henrichs en co en wordt daarmee alles wijd opengezet voor Louis.

En nogmaals, Louis als veldtrainer en team-smeder heb ik alleen maar lof, waardering en bewondering voor. Maar voor een bestuurlijke functie (bijv. AD) is hij niet geschikt, daar heeft hij geen strategisch vermogen en de lange-termijnvisie voor.
6 -2
Kikke
Zal nooit vergeten hoe verbeten vd Sar de pro cruijff krantjes weg haalden. Hoe hij Jonk heeft weg gewerkt en vorig jaar Bosz... vd Sar moet echt weg.. Blind ook, Jonk en Bosz, die moeten terug komen... ik vind echt dat vd Sar, Cruijff een mes in de rug heeft gestoken, toen hij doodziek was... overigens vond ik het wel sympathiek toen hij zei dat hij fouten had gemaakt... als hij dat echt meent, mag hij ze wat mij betreft goed maken... maar dat Blind terug komt, geeft niet veel vertrouwen.. daarbij heeft vd Sar in Engeland gevoetbald, net zoals Bergkamp, vandaar dat ze lijn recht tegen Crujjff zijn visie stonden... kick and rush.. zo niet des Cruijff's.... en daarbij laat Guardiola echt wel zien, overal dat Cruijff een goede leermeester was... en sorry, ben Frank de Boer dankbaar voor de 4 kampioenschappen, maar zijn behoudend spelen heeft wel laten zien dat het niks brengt op den duur als je groter denkt dan de eredivisie....
0 0
Rick65
De man van 13 ambachten en 12 ongelukken moet gaan oordelen over het reilen en zeilen binnen Ajax. Als je denkt dat het niet erger kan wordt je weer verrast door het anti-Cruyff kamp.
Op deze manier lopen de supporters binnenkort massaal weg!!
13 -3
MichelAngelo66
De meeste supporters hebben geen idee. Kijken niet verder dan hun neus langs en zijn pure opportunisten. Als Ten Hag Veltman maar wisselt of als de stoeltjes maar rood worden in het stadion. Als iemand toevallig in het 95 team heeft gespeeld is hij een icoon en mag hij ongestraft met alle winden meewaaien. Lachwekkend.
3 -2
BRAMHOUTEN
Ben blij dat jij het allemaal wel goed ziet, als een van de weinige! Dat ze jou nog niet hebben gevraagd voor een bestuursfunctie
0 -4
MichelAngelo66
Gemiste kans inderdaad.
1 0
CruyffFootball
15 maart
“Definitief geen naamswijzing Arena”

20 maart
“Louis van gaal in beeld om van der sar op te volgen”
5 -4
jaripettersson
Met Cruijff is Ajax geboren, getogen en ook weer gestorven. Bij een club en in een land waar ze zich met zo iemand geen raad weten. Danny Blind aanstellen is voor mij de druppel. Ik was Ajacied van kinds af aan, maar het is nu klaar, ik ga deze weg niet meer mee op.
15 -12
koelman
Doe niet zo zielig. Ook ik ben al 50 jaar supporter van mijn club. Heb mensen zien komen en gaan. Danny Blind kwam en bleef, heb heerlijke herinneringen aan deze trotse aanvoerder die onze prijzenkast heeft helpen vullen.
3 -5
Web
Wat Danny Blind kan doen. De club in rouw
Morgen is de emotie weg, en hopelijk kun je dan weer normaal doen.
3 -11
NouriVandeBeek
Stel je niet zo aan man. Net of Danny Blind heel het beleid gaat bepalen. Supporter ben je in goede en slechte tijden.
6 -11
Rick65
Klopt hij zal het beleid niet bepalen omdat hij daar de capaciteiten niet voor heeft. Daarvoor is hij ook niet voorgedragen. Hij moet alleen straks ten gunste van Henrichs en consorten stemmen.
4 0
marrene
Veruit de meeste reacties zijn negatief. Soms mild en soms keihard. Ik vraag me af of dat allemaal napraten is of dat men echt van de hoed en rand weet. Ik in ieder geval niet dus ik sta neutraal hierin.
Dat Blind in het verleden niet echt succesvol is geweest o.a. als trainer zegt mij niks.
Peter Bosz heeft in het verleden bij feijenoord ook diverse functies onvoldoende ingevuld. Bij ons was het imo een schot in de roos. En toen waren er hier ook talloze negatieve reacties. Ook soms mild en soms keihard.
Er is zelfs iemand die zich hierom helemaal afkeert van AJAX. Vraag me af hoe hij reageerde toen Cruijff naar feijenoord ging. Ben benieuwd of hij dat kan. Ik zou het niet kunnen. Heb me ook vaak geërgerd aan de gang van zaken (hetzij op het veld, hetzij ernaast) en gezegd dat het me niet interesseert, maar zodra er een wedstrijd op het programma stond was ik dat weer vergeten.
Ik vind dat we niet op voorhand moeten oordelen en een persoonlijke voor- of afkeer (meestal vanuit het verleden) achterwege moeten laten.
Ik heb eerlijk gezegd het vermoeden dat velen hier negatief zijn vanwege de verloop van het hele seizoen. "Iedereen is negatief dus ik ook".
Blind is wat mij betreft i.i.g een gewaardeerde oud speler.
Ik ben in ieder geval blij dat kruidenier Van Duivenbode weg is.
6 -6
Fendergear
Een Raad van Commisarissen controleert de directie. In mijn ogen moet je daarom als RvC lid je waarde hebben bewezen. Je moet kunnen aantonen dat je verstand van zaken hebt, je sporen verdiend. Met het enige feit dat hij een prima voetballer was met enorm veel waarde voor Ajax verdien je wat mij betreft geen zetel in de RvC. Hele andere tak van sport, als groentje op zakelijk vlak de RvC van Ajax in vind ik een belachelijke benoeming.
5 -1
Babangida83
Dan scheelt het nog dat Blind enkel voor het technische beleid gekozen is. Maar het slaat natuurlijk als een lul op een drumstel.
0 0
cruijffthebest
Blind, de aanhanger van Van Gaal en DE tegenstander van Cruijff, hoe willen ze onze club nog verder naar de klote helpen????
Lekker wegblijven Danny!!!
13 -5
ARUCAMBA
wie heeft blind als vrienden? wie kunnen we verwachten als opvolgers van van der sar en overmars?
0 0
hallo1
Dan gaan de achterkamertjes opnieuw open in de Arena...

Danny Blind was een geweldige speler voor Ajax en heeft veel gewonnen met ons, maar voor als trainer en elke andere rol in het bestuur dan wel RvC is hij ongeschikt.
6 -1
nightgoat
Het kan elke keer tóch weer gekker...
Ajax wordt niet beter, alleen maar zieker en slechter.
Al heel erg lang.
7 0
TOOL
Bijzonder weer allemaal! Waarom Blind, wat maakt hem dan zo geschikt als RvC lid? Ik zie het niet
5 0
De_Realist
ONGESCHIKT!
13 -3
Raikkonen94
Blind moet nu dus de mannen gaan controleren die hem hebben weggestuurd. Heb al zo'n vermoeden waar dit op gaat uitdraaien.
9 0
BokkieBokstra
De mannen die hem weggestuurd hebben zijn er niet meer. Cruijff, Jonk, Bergkamp.
0 -2
DarkChild
jij snapt hem ;) Al tonen die oud-spelers zelfstandig ook wel aan het niet te kunnen. Blind is hooguit voor het laatste zetje. Maar ergens is het wel poetic justice. Hadden die iconen maar lekker oud-spelers gebleven, in plaats van het pluche te verkiezen. Hadden ze tot in de eeuwigheid in onze herinnering kunnen voortleven, nu komen ze steeds met donderend geraas naar beneden. Zonde.
3 -3
geDaante
Deel 2.

De opleiding ging alweer achteruit, en de visie werd daar alweer anders en kanslozer. Dit gaat zich helaas voortzetten.

Helaas jongens, Cruijff en Jonk hadden gelijk dat ze hoopten dat het goed zou komen met AJax, maar dat ze bang waren van niet. Er valt geen goed lange termijnbeleid te voeren, daarvoor is er teveel politiek geneuzel en sprake van eigenbelang, ego, etc. En ook pure middelmaat die altijd klasse en kunde eruit zal werken, uit angst voor hun eigen positie en ego. De naam van Ajax is te groot, het trekt vooral successupporters, en heel veel bestuurlijke middelmaat en figuren die bij Ajax willen horen en daar bij willen horen, en er alles voor doen er te blijven zitten. Een broeinest voor ratten, waar er in het bedrijfsleven heel wat van zijn, er bestaat zelfs een boek over, of meerdere.
Cruijff heeft het geprobeerd in een uiterste poging, na anderhalf decennium geweerd te zijn. Besloot dan maar de macht te grijpen via de media, de enige manier om druk op te voeren en binnen te komen. Men vergeet dat de tegenpartij een smerig communicatiebureau in de hand nam om Cruijff zwart te schrijven en maken, via Davids Cruijff van Racisme betichtte, snel even Van Gaal directeur maakte, etc. Cruijff speelde het niet op de man, wilde gewoon binnenkomen om van Ajax weer een voetbalclub te maken, in plaats van puur een bedrijf. Dat had ie prima zelfs met Ten Have kunnen doen, als ie mee zou werken, dus het was niks persoonlijks, het ging Cruijff om Ajax. Er moest meer voetbalknow-how komen, geen bestuurdertjes uit het bedrijfsleven die zich gingen bemoeien met technische zaken, zoals Cruijff zich ook niet wilde bemoeien met financiele zaken of met besturen. Hij was in het verleden zo dwarsgezeten door bestuurdertjes, dat hij zijn hoop vestigde op voetbaljongens, die hopelijk door financiele onafhankelijkheid en als oud-sporters, het sportieve voorop zouden hebben staan, en hun ego opzij konden zetten. Heel logisch gedacht, maar helaas bleken dat ook egoïsten. En zijn oud-vrienden ruggestekers. Kan je dat Cruijff kwalijk nemen? Nee, het was hoogstens naïef, maar de gedachte erachter was logisch, en de intentie goed.

Hij wilde per se de sterke persoonlijkheid Ling om de jonge jongens te leiden en bij te sturen en zo het TH te laten slagen, werd hierin tegengewerkt. Moest genoegen nemen met een slap aftreksel, die ook te slap bleken het TH en personen binnen het TH bij te sturen, met alle gevolgen van dien.
Cruijff probeerde het nog bij te sturen, door met Rapport Ling te komen. Hierin stonden simpele, logische en duidelijke manieren om het alsnog makkelijk te laten slagen, zoals een betere afkadering van de verantwoordelijkheden. Jonk had hier eerder ook al meermaals om gevraagd, en Henrichs gaf hem hierin mondelijk ook gelijk, om er daarna niks mee te doen. Men heeft het dus express laten klappen, terwijl het juist makkelijk opgelost kon worden. Sowieso werd het TH en Jonk met name al vroeg tegengewerkt, door Jonk niet de gewenste 2 miljoen per jaar extra voor de opleiding te geven, hem niet zijn zin te geven in de trainers die hij wilde, die werden hem opgedrongen, geen tekenbevoegdheid, etc.

Het is allemaal vooropgezet, hele smerige spelletjes, en velen trappen er nog in ook.
Ajax zal vast niet helemaal wegzakken en een middenmotor worden, vast zo nu en dan nog kampioen worden, dus velen van jullie hoeven niet te wanhopen, maar het zal zijn op basis van een visie en beleid waar ik mij niet in kan vinden, met voetbal waarin ik weinig zie, met mensen aan het roer waar ik een afkeer tegen heb, en ik kan het niet aanzien dat er niet het maximale uit Ajax wordt gehaald, dat het maar op 25% van zijn kunnen bezig gaat.

Cruijff was de ziel van Ajax. Door Cruijff in de rug te steken, heeft Ajax zichzelf in de rug gestoken, en is het zijn ziel kwijt.
Het ga jullie goed, en hoop voor jullie op betere tijden.
28 -7
trooop
Wat Ajax heeft gemaakt tot wat ze is, dat is niet meer. Dat klopt. De laatste restjes daarvan worden opgeruimd middels de partij schaak die we de komende tijd gaan zien, en die achter de schermen al veel langer bezig is. Onze nieuwe gedaante, het Ajax dat daaruit tevoorschijn gaat komen, kan zo mooi nooit meer worden, welbeschouwd. Het kán, maar de kans is miniem. Zelfs iemand als cruijff was een product van zijn tijd, en de tijden zijn nogal veranderd. Zo iemand zien we de komende 100 jaar niet meer terug. Dat is, hoe droevig ook, geen sentiment, maar een logische inschatting.

Wat wel sentiment is, is hoe jij over cruijff zelf praat. Je zet hem weg als een zielige man, een robin hood die vanwege zijn pure goedheid door alles en iedereen verraden is. Dat is me veel te simpel. Ja, cruijff is heilig. En wel om zijn verbeelding, om zijn fantasie, zijn ver strekkende visie, om zijn originaliteit, om de vurige inspiratiebron die hij was voor mensen over de hele wereld, tot ver buiten het voetbal, en dat voor meerdere generaties, tot de huidige aan toe. One in a million, in de juiste tijd en op de juiste plaats, die godzijdank ooit zijn hart aan Ajax heeft verpand. Cruijff is een symbool dat z'n eigen persoonlijkheid ver, ver ontstegen is.

En dat is maar goed ook. Want wat je maar zelden hoort is dat die persoonlijkheid veel minder goedlachs en aimabel en groots was dan het beeld wat hij met behulp van zijn volgelingen en de media van zichzelf heeft weten te schetsen, en waar jij kennelijk ook als een blok voor bent gevallen. Cruijff schijnt zijn leven lang een ronduit botte klootzak te zijn geweest voor iedereen die hem niet aanstond, hem in de weg stond of het gewoon niet met hem eens was. Het feit dat hij in al die jaren waarin hij zich met Ajax en barca bemoeide een spoor van ruzies en vijanden heeft achtergelaten, is daarvan een indicatie. Het feit dat eigenlijk iedereen hem tijdens de fluwelen revolutie 'in steek liet', zoals jij het noemt, is daarvan nog een indicatie. Zoiets overkomt je niet als mensen jou ook op persoonlijk vlak echt in hun hart hebben zitten. De mens is een rat, maar echt niet alle mensen zijn ratten.

De revolutie was een slordig opzetje, vluchtig, slecht doordacht, en uitgevoerd met een rancune die hem volgens zijn tegenstanders zijn leven lang heeft gekenmerkt. Dát is in mijn ogen de grootste reden voor het falen ervan. Het zou voor Ajax briljant zijn geweest als het was gelukt, voetbalinhoudelijk steekt cruijff de wereld naar de kroon. Maar om zoiets écht te laten slagen is veel meer nodig dan een sterke inhoud alleen. Lelijke saaie dingen als consensus, eensgezindheid, fysieke betrokkenheid. En nog veel meer. Politiek. Maar cruijff hanteerde de botte bijl, vanuit barcelona, zoals hij altijd heeft gedaan. Bij cruijff was het slikken of stikken. Het was een gok, en hij heeft misgegokt. Ik vind het eigenlijk nog vrij logisch dat het hem niet is gelukt, gezien de manier waarop hij het heeft aangepakt. Hij heeft er in mijn ogen een zooitje van gemaakt.
Dat is misschien wel het ergste wat Ajax ooit is overkomen.

En dat terwijl cruijff tegelijkertijd het beste is wat Ajax ooit is overkomen.
1 -6
MosesD
Volkomen eens. Ik was een groot fan van JC. Als voetballer heb ik hem in Amsterdam, Barcelona en zelfs LA zien voetballen. Ook een goede trainer, met goede ideeën. Gedaante zegt vaak dingen maar ik het mee eens ben, echter hij gaat vaak te ver in zijn verafgoding van JC. Iets noemen wat JC niet goed deed of zag, dat was en is heiligschennis. Maar als je het zuiver bekijkt en zijn hele leven beschouwd, is niet alles heilig. Logisch, JC was immers ook maar een mens.Zoals jij zegt had JC een zeer rancuneuze kant. En hoewel hij de beste ooit was op voetbalgebied, als het ging om mens en organisatie, daar lag niet bepaald zijn kracht. In 2011 moest alles en iedereen wijken voor JC. Hij dacht alles vanuit Barcelona te kunnen regelen. Met oud-voetballers aan de macht. Die kenden immers de wetten van de kleedkamer, hadden aan een half woord genoeg en zouden dingen oplossen, desnoods in kleedkamertaal. Tja, we hebben het gezien. Jonk, Bergkamp, Sar en Overmars (hoewel de laatste zich wel heeft verbeterd, maar ja we leiden wel spelers op, geen managers) allen geen leiders, geen managers en verbaal zwak. Maar wel loyaal aan JC. Helaas waren ze niet de besten in hun vak. Jonk is een goede trainer, maar beslist geen manager die een hele opleiding kan aansturen. Ook de mensen die op zijn wens plaats namen in de bestuursraad, TBS en Schoenaker, zijn totaal niet capabel. Gedaante zegt dan dat mensen JC verraden hebben, maar je kan ook stellen dat het gewoon geen goede mensen zijn, in ieder geval niet de krachtige persoonlijkheden die nodig zijn om een grote voetbalclub te leiden. JC ging ook tijdens zijn voetbalcarriere met verkeerde mensen in zee. Hij dacht het zonder zijn schoonvader te kunnen en verloor bijna zijn gehele kapitaal aan een varkensfokkerij. Kortom, JC heeft niet overal verstand van en maakt ook fouten. Loyaliteit ipv kwaliteit, het is Ajax fataal geworden. En zeker denken een club te kunnen veranderen op een afstand van 2000 km. Met alle respect, maar dat is gewoon een gotspe. JC noemde weleens Bayern als voorbeeld. Maar daar was bijvoorbeeld Beckenbauer gewoon elke dag op de club. Ik ben het niet eens met de keuze van Blind. Gewoon omdat dit alleen maar voor tweespalt leidt. Dom en niet alleen de timing. Ik kan zo andere en 'schonere' kandidaten noemen.
0 -3
Juichtoon
Je schrijft: "Zoals jij zegt had JC een zeer rancuneuze kant. En hoewel hij de beste ooit was op voetbalgebied, als het ging om mens en organisatie, daar lag niet bepaald zijn kracht".

Raar dan dat heel veel mensen die nauw met Johan hebben samengewerkt met heel veel warmte of Cruijff spreken.
Degene die nogal rancuneus is ben jij MosesD, nl richting Cruijff.
0 0
trooop
Gedaante zegt over voetbal zelfs alleen maar dingen waar ik het mee eens ben. Heeft er als cruijff-purist wat mij betreft de beste kijk op, een kijk die niet genoeg benadrukt kan worden. Gewoon blijven uitleggen, net zolang tot de mensen eraan willen. Maar als je cruijff's mindere kanten niet (onder)kent, dan heb je jezelf niet goed genoeg geïnformeerd. Niet alleen z'n tegenstanders zoals ik hierboven zeg, maar ook neutrale volgers, verstandige mensen die cruijff al hun hele leven volgen, hebben tussen de regels door altijd laten doorschemeren dat het beeld dat van cruijff naar voren kwam lang niet altijd overeenkwam met (delen van) z'n persoonlijkheid.

Maar nu komt de nadruk veel teveel daarop te liggen. Het interesseert mij werkelijk niks of hij aardig was of niet. De Ajaxbestuurders die niet met hem overweg konden en hem bewust dwars zaten zijn wat mij betreft pas echt domme, arrogante, incompetente honden. Als cruijff jou komt uitleggen hoe je ervoor kunt zorgen dat Ajax weer wordt wat het hoort te zijn, dan heb je je gevoelens maar opzij te zetten. Al zou hij je vrouw hebben geneukt. Als je dat niet kunt maak je maar dat je wegkomt. Tegenstand gaan bieden aan iemand die er 1000x meer verstand van heeft dan jij en je vriendjes, vanuit wrok en vage belangen en vriendjespolitiek, dat is echt van een onvergeeflijke domheid.

Maar dat is nou het probleem: zo zitten veel mensen nou eenmaal in elkaar. Zeker figuren op zulke posities. Wat ik cruijff verwijt, en wat overeen komt met wat jij schrijft, is dat hij dat (ook dat) helemaal verkeerd heeft ingeschat. Hij is slimmer dan de rest, hij weet het beter dan de rest, hij is degene die de boel in gang zet. Dan heb je wat mij betreft de verantwoordelijkheid om het hele project te laten slagen. Ik zou niet weten hoe je zoiets doet, maar hij wist het volgens hemzelf wel. Wat ik wel weet is dat je slim en omzichtig te werk moet gaan, zeker als je met ratten van tegenstanders te maken hebt. Dat heeft cruijff bepaald niet gedaan. Een voorwaarde is ook dat je de juiste mensen om je heen verzamelt. Dat heeft hij ook bepaald niet gedaan. Die oud-voetballers zijn zoals je zegt gewoon incapabele jongens. Het is cruijff niet gelukt. Dan heb je volgens mijn logica een fout gemaakt.

Ondanks de mislukking denk ik trouwens dat we als club nu alsnog beter af zijn dan wanneer deze hele saga nooit had plaatsgehad. De principes van cruijff zijn de laatste jaren binnen de lijnen flink aangescherpt, ook al zitten we nu alweer opgescheept met een heel slap aftreksel. Het had mij niet verbaasd als we tegenwoordig 5-3-2 hadden gespeeld als cruijff zich niet nog 1x boos had gemaakt.
2 0
MichelAngelo66
Wederom dank voor je stuk. En wederom Plus 10
1 0
Ozymandias
Samen waren Vd Sar, Overmars, Jonk en Bergkamp sterk genoeg om ervoor te zorgen dat de Henrichs kliek niet weer de macht greep maar doordat ze allen te dom waren om in te zien dat ze elkaar nodig hadden en in plaats daarvan steeds maar ruzie kregen ziet de Henrichs kliek nu zijn kans schoon om de macht te grijpen. Van Os (een pion van Henrichs) heeft alvast de aanval op Vd Sar geopend zodat Blind (een andere pion van Henrichs) straks de rest van de RvC zal adviseren over wie Vd Sar moet opvolgen. We kunnen er nu al zeker van zijn dat ook dit iemand uit de Henrichs kliek (misschien Van Gaal wel) zal zijn. Ik ben gematigd optimistisch over het functioneren van Vd Sar en Overmars maar ben bang dat ze met z'n tweeën niet sterk genoeg zijn om stand te houden tegen de invloed van mannen als Henrichs en Van Os.
5 0
X-RaY
Lezen we even mee Ajax 'kliek'.

Ondertussen heeft pac-man/Henrichs Ajax in een wurggreep en vreet rustig door totdat alles uitgeroeid is.

Ajax is klinisch dood de stekker wordt er bijna uitgetrokken. Het is wachten op de rouwkaart waarop staat 'van Gaal alias the backstabber is terug'

Dood en doodziek bah!

Plus 10 chapeau!
13 -3
BRAMHOUTEN
Het gaat jou ook goed. Moeten we ervan uit gaan dat je Ajax vaarwel zegt en we je hier niet meer zien? Ik ben het met een aantal dingen mee eens maar je schrijft het wel heel erg dramatisch op. Ajax is groot geworden door Cruijff maar niet alleen door Cruijff. Door de jaren heen zijn er veel voetballers geweest die Ajax bijzonder hebben gemaakt. De jeugdopleiding van Ajax heeft altijd voorop gestaan en dat zal blijven. Alleen worden de verschillen tussen kleine landen en grote landen( lees rijke clubs) steeds groter. Hierdoor wordt het steeds lastiger om op te leiden omdat het gewoon niet lukt om je beste spelers te behouden. Mathijs de ligt is 18, maar het wordt nu al lastig om deze gast te behouden. Hetzelfde geldt voor kluivert en toekomstige talenten! Ajax blijft een mooie club en mijn support blijven ze krijgen
2 -15
Web
Eens
0 -10
BokkieBokstra
Het is ook nog zo, het is het kruis dat je moet dragen. Er is geen ontkomen aan. Al herken ik wel wat in wat DeGedaante schrijft. Haat en liefde kunnen dicht bij elkaar liggen. Zo was mijn reactie na het achterbakse ontslag van Keizer, laat PSV maar kampioen worden. Heel erg. En was Gedaante heel blij met de revolutie, ik vond het een ramp en heeft het bij mij veel lol in Ajax bedorven. Dacht ik ook, daar wil ik niks meer van weten. Maar als het balletje rolt en er wordt mooi gespeeld dan wordt het heel anders. Ik voorspel dat DeGedaante overeind gaat bij de volgende EC I winst.
0 -3
Web
De revolutie heeft Ajax heel veel slechts gebracht.
Cruijff heeft zich ongelooflijk vergist.
Vanuit Barcelona de club veranderen kan niet.
Alleen maar verliezers.
Jonk, Bergkamp, van Basten ( ooit zijn grootste vriend) Blind, de Boer, Winter, van Gaal, Overmars, vd Sar en zo kun je nog 10 noemen.
1 -9
BokkieBokstra
Helemaal eens! De revolutie heeft Ajax niets dan ellende gebracht. Kijk op het forum en je ziet tot op de dag van vandaag de gevolgen. Wat Cruijff er van gebakken heeft lijkt helemaal nergens maar. Wat nou het beste voor Ajax? Rancune, macht, afrekening. Niks het beste voor met Ajax.
0 -6
MosesD
Eens.
1 -4
Dexy
Tja, ik ben het eigenlijk gewoon 100% met je eens.

Tenenkrommend hoe men het Plan Cruijff heeft laten vallen. Dat geldt trouwens niet alleen voor Ajax. Ook bij Cruijffs andere liefde FC Barcelona zie je momenteel iets soortgelijks: namelijk dat egoïstische bestuurders de Cruijff-visie aan hun laars lappen en het succes dat Cruijff de club gebracht heeft persoonlijk claimen. Triest.
8 -1
suitie
Dit hadden we aan kunnen zien komen, Daan. Op het moment dat engnek Henrichs bleef zitten, was dit al voorspeld. Alles wat maar iets met Cruijff te maken had, is nu zorgvuldig geëlimineerd. Nu komen de oude gabbers weer terug op hun plek. Te erg voor woorden. Schijt aan Cruijff hebben ze. Succes man
5 0
Juichtoon
Prachtig stuk. Ik wou dat ik je 1000 duimpjes kon geven.
8 -3
heinp
Nog steeds geen overeenkomst over de Cruijf arena ,schandelijk
4 0
Ferd
Nou doei he
3 -8
BokkieBokstra
Ik mis Bergkamp in je verhaal, samen met Jonk en Cruijff de grondleggers van de revolutie.
0 -3
geDaante
Deel 1.

Nou, ik heb het vaker gezegd, maar heb het door binding en emotie niet waar kunnen maken, maar ik kan nu zonder enige emotie zeggen dat dit de druppel is, en ik me van Ajax afkeer. Nadat alle leden unaniem, de oud-voetballers, oud-ploeggenoten en maten van Cruijff zelf, en de meerderheid van de supporters, en ook de supportersverenigingen (dus vrijwel alles en iedereen in en rond Ajax) Cruijff zo hebben laten vallen en een mes in de rug staken, had dat voor mij genoeg moeten zijn, want als de leden en supporters al Cruijff en daarmee Ajax laten vallen, dan is dat wat de club echt wil, want leden en supporters maken de club, Cruijff vestigde ook zijn hoop op de supporters. Maar ik kon het niet loslaten.

Nu is het klaar. Sorry voor mijn eindeloze gezeik door de jaren heen, maar het was uit liefde voor Ajax. Die haat-liefde verhouding met Ajax, die in de laatste jaren ontstaan is, is nu doorgeslagen naar 'haat'. Ik gun Ajax alleen nog het kampioenschap voor de doorgestroomde jeugd en die paar supporters die Ajax werkelijk een warm hart toedragen, en weten waar Ajax voor staat, al besef ik dat zij, net als mij, dat kampioenschap niet eens meer boeit.
Ik vind het naar voor mijn 'medestanders', die werkelijk begrijpen waar Ajax voor staat, het belang van Cruijff en zijn visie inzien, omdat dat is waar Ajax voor staat.
Ajax staat op het punt definitief overgeleverd te zijn aan de smerige bestuurdertjes en de kansloze, visieloze Van Gaalkliek, die niks snapt van opleiden, en qua voetbalvisie zijn blijven hangen in '95, omdat ze geen visionairs zijn, maar teerden op de visie en het voorwerk dat bij Ajax en later Barcelona was verricht.
Daarmee kan ik mij niet meer vereenzelvigen, en heb zo dus geen binding meer met Ajax, eerder afkeer. Hoe je zó je clubicoon, die zich belangeloos inzette om weer wat van Ajax te maken uit liefde voor de voetbalclub Ajax, kan laten vallen en in de rug kan steken... En maar zeiken hoe het allemaal fout ging en Cruijff daarop afrekenen, in plaats van Cruijff te steunen in zijn pogingen het allemaal bij te sturen, wat nodig was omdat de Ajaxleiding dat totaal naliet, wat duidt op express laten klappen. Hoe je iemand die meermaals bewezen heeft jeugdopleidingen neer te zetten die niet lang daarna de beste van de wereld worden, met heerlijk spel en optimale ontwikkeling van talenten zo niet op waarde schat en afwimpelt... Hoe je iemand die in zijn eentje zowat verantwoordelijk was voor de succesvolle en aantrekkelijke nederlandse speelwijze (als een visionair het voorwerk van Jack Reynolds aanvoelen, begrijpen en nog veel beter en gedetaillerder voortzetten), en later doorgezet bij Barcelona, zo bij het grof vuil zet, en het liefst nooit binnen de club zou hebben... Hoe je de man met alle antwoorden op het verval van het nederlandse voetbal zo wegzet... Hoe je als leden, directie, RvC, bestuur, Freek de Jonge grappen laat maken over de doodzieke Cruijff tijdens een vergadering...

En Van Gaal daarmee gelijk trekt, en wél de deur voor openzet, een trainer die mooie successen heeft behaald, maar niet meer dan dat. Opleidingen juist totaal verpest heeft, en qua voetbalvisie altijd in '95 is blijven hangen, en nu met een selectie van 500 miljoen plus, deels zelf samengesteld, niet verder komt dan saai balletjes breed voetbal, en bij Bayern alle ballen op Robben, en met Nederland totaal aanpassen. Totaal geen visionair dus, die het dominante, aanvallende op goed positie- en combinatiespel gebaseerde spel niet met de tijd mee heeft kunnen laten gaan. Die wordt met open armen ontvangen. Misschien niet meer door alle supporters, maar wel door alle geledingen binnen Ajax. Het zal het kleinzielige, calvinistische Nederland zijn, waar Cruijff te groot voor is, en dus met het kapmes boven het maaiveld weggekapt dient te worden.
24 -4
Lagasj
Ik zou het nooit beter kunnen verwoorden, dank aan geDaante.
Zolang de smerige van Gaal kliek er heerst zal Ajax langzaam maar zeker de afgrond in geduwd worden.
De komende 10 jaar hoef je niet op iets moois op voetbal gebied te hopen.
1 -1
Pauw
Voor de laatste keer dan. Dankjewel!

Geloof niet dat je Ajax nu losgelaten hebt. Valt niet te rijmen met zo’n lang en emotioneel betoog.
1 0
MichelAngelo66
Ik ben blij dat jij het schrijft. Ik heb er geen fut meer voor. Plus 10
1 0
Pauw
Inderdaad. De ijdele hoop die je koestert wordt vroeg of laat weer de grond in geboord. Er zijn helaas te weinig supporters met hetzelfde doorleefde inzicht om een structurele koerswijziging af te kunnen dwingen.

Roepen in de woestijn. Het zou mooi zijn als deze minderheid zich zou kunnen verenigen om het het gedachtegoed van Cruyff uberhaubt in leven te kunnen houden. Al die verbasteringen van zijn gedachtegoed waar ten onrechte zijn naam aan verbonden wordt, vreselijk.

Koennieee heeft in elk geval al een belangrijke stap gezet met LaptoptrainerNL.
1 0
michaellaudrup
amen
0 -1
Juichtoon
Prachtig geschreven!
2 -1
ZwartNazareth
Wordt weer lekker graaien voor Danny. http://geldwijzer.online/352/2014/04/03/wat-doet-een-raad-van-commissarissen/
1 -3
michaellaudrup
Even een fuikje neerzetten.
0 0
Robinjo1988
Ongetwijfeld een vriend van die tering Henrichs. Wanneer wordt dat misbaksel eens weggewerkt bij Ajax?

Weet niet precies wat Blind in de rvc allemaal voor taken krijgt. Ik heb opzich niks tegen hem. Geweldige speler en ras Ajacied. Als analist bij Ziggo kan ik prima naar hem luisteren. Als coach en directeur heeft hij natuurlijk gefaald.
9 0
Pierre Heno
hij was niet zo slecht als coach van Ajax 1. Heeft Ajax 2x achter elkaar de play offs laten winnen en stroomde alsnog de CL poulefase in. Halve finale toen maar net gemist. Sindsiden hebben we de poulefase CL nooit meer overleefd.
2 -4
Alderweireld3
Wat een complete onzin.
Een record aantal nederlagen en zelfs toen hadden ze nog enorme mazzel met een aantal last minute escapes in de beker en in de competitie.
Via een zwakke CL-groep kwamen ze in een knock out fase waar ze direct kansloos werden uitgeschakeld door Inter inde achtste finale. Halve finale net gemist....ben je stoned? Om over zijn belachelijke aankopen en waardeloze tactische ingrepen nog maar te zwijgen.
2 0
geendagsvlieg
In 1964/65 verloor een Ajax met Cruijff, Swart en Keizer 13 van de 30 wedstrijden.
0 0
Pierre Heno
je kunt beter de feiten er maar nog eens op na slaan i.p.v. met holle argumenten je betoog trachten te ondersteunen. Na Blind zijn we in de CL nooit meer verder gekomen dan de poulefase waarin we maximaal 3e werden. Beleid is sedertdien alleen maar verder achteruit gehold. Dieptepunt lijkt vooralsnog niet bereikt. Eerst maar eens kijken wat er overblijft aan spelers na het aanstaande transferwindow.
0 -3
Alderweireld3
Feiten zijn:
-waardeloos voetbal
-geen moment was de halve finale CL in zicht na een zwakke poule
-10 nederlagen!!!
-waardeloze aankopen van Danny B.

Op iedere positie mislukt.
1 -1
sucre
inderdaad... wat een onzin
1 -1
Pierre Heno
Heeft altijd een groot Ajax hart gehad en heeft bijgedragen in grote sportieve successen. Is een Afc Ajax man en geen NV Ajax man die aankomen zetten met zoiets debiels als The Tunnel Club. Nu die Van Wijk en Henrichs alleen nog van het pluche zien los te weken.
1 0
Sulejmanibesteaankoopooit
wat een gezeur man, blind is een clubman met het hart op de juiste plek.
4 -7
michaellaudrup
Dat hart had bij de slager moeten hangen.
1 0
CruyffFootball
Oh jij was zo toch zo tegen oud voetballers op bepaalde plekken?
2 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
Tegen oud voetballers om maar oud voetballers te hebben ja. Zoals een vd Sar aanstellen als ad zonder enkele ervaring/ opleiding.

RvC is reactionair en kan prima door een oud medewerker van het bedrijf worden gedaan. dus daar is het nuttig.

Het is niet nuttig dat iemand met de ballen verstand van commercie commercieel directeur wordt.
0 0
Pauw
Weet niet of ik heel hard moet huilen of moet lachen. Ga toch maar voor ‘t laatste. Inmiddels ben ik zo hopeloos dat ik zo nu en dan in een zeer cynisch lachen uitbreek.

Van der Sar: “Maar we volgen nog altijd Plan Cruyff hoor”.
3 -1
jaripettersson
Frustrerend en ontmoedigend nieuws dit. Hoe verzin je het. De club is al een tijdje kapot, en wie wurmt zich er als klap op de vuurpijl ook nog tussen.. Zo'n slecht bericht. Zo ongeschikt, zoveel gebakken lucht uit die man, visieloos, echt om te huilen dit. En nee, ik doe geen afbreuk aan de voetballer en aan zijn pinantie. Het gaat om de meeluller, het lege huls, de holle prietpraat. Gadverdamme wat wordt Ajax met de dag leger. Ja-knikkertje erbij en de bestuurders rollen hun speeltje verder uit. Engerds Henrichs en van Osch vinden het vast prachtig. Ajax blijft maar stappen achteruit zetten. De prachtige vooruitstrevende plannen en implementatie van Cruijff zijn niet alleen dood, maar worden vakkundig begraven met dit soort zetten. Een gruwel.
8 -1
Pierre Heno
Jij wordt blijkbaar totaal niet gehinderd door enige kennis van zaken. Gewoon "lekker lullen zit ook weer aan tafel". Dat is de samenvatting van jouw story.
0 0
MichelAngelo66
Ik vind je tegen argumenten wel sterk.
0 0
BokkieBokstra
Weet niet wat ik hier van moet denken. Waar begint Blind aan? Ajax is een verziekte club die dwars doormidden gesneden is door de revolutie. Blind is een van de mensen die niet deugt, de Telegraaf en Derksen tegen heeft, en maar door een fractie van de supporters gepruimd wordt. Zoon Daley was zelfs inzet van de revolutie en kreeg de hoon van het publiek over zich heen. Had Keje Molenaar niet een betere zet geweest? Of Tsjeu La Ling of Rutger Koopmans? Blind is in ieder geval niet bang.
3 -1
CruyffFootball
Jouw obsessie mbt de revolutie is echt potsierlijk.
Wat vond je van Ajax voor 2011?
Vond je het een rustige club waar het wel lekker liep?
4 -1
BokkieBokstra
Nee, het is nooit rustig maar toen kon iedereen nog wel met goed fatsoen binnenkomen. Dat is over na de revolutie. Vele roemruchte namen die de vuilnisbak in zijn verdwenen. Blind is er daar 1 van, daarom snap ik het niet. Aan de andere kant, de namen zijn op.
0 -3
CruyffFootball
Wie kon bij Ajax niet meer binnenkomen dan?
0 0
AgeM
Vandaar die onrustige en vreemde sfeer in t stadion en daarbuiten de laatste tijd . Ook onder de spelers .
Echt ongeloofwaardig als dit doorgaat .
Kan eigenlijk geen enkele kwaliteit bedenken waarom hij daarin zou moeten behalve dat hij ex voetballer is .
En hij heeft goedbeschouwd een spoor van vernielingen achtergelaten bij oranje.
Voor de goede orde : Cruyff heeft nooit wat tegen het Ajax van van Gaal gehad .
Er is een prachtig interview met Johan bij AT5 uit die tijd waar hij hiermee geconfronteerd werd.
Johan zegt dan dat hij de successen van Ajax toen geweldig vond en heel trots was.
Want het was toch Ajax ? Zijn club ?
Omgekeerd is er wel enorm gekonkeld rondom Johan om zijn invloed te weren .
Hoe zuur is het dan dat de toen betrokken personen het hem zo moeilijk gemaakt hebben om weer iets van Ajax te maken ,en zo het lijkt weer een greep naar de macht doen .
Begrijp wel dat Johan niet meer wilde dat op het laatst in 2015 zijn naam verbonden werd aan de "revolutie ".
Eigenlijk moet de familie en de Foundation ook niet meer willen als de Arena naar hem vernoemd wordt.

Maar eerst maar eens afwachten of het allemaal zo uitkomt . Het is verleidelijk maar de conclusies worden wel erg snel getrokken hier.
Want hoe staat de ledenraad hierin ?
4 -1
Pierre Heno
De ledenraad van Ajax is een grote kliekjesbende die elkaar te vuur en te zwaard tegenwerken. Daar valt totaal niets van te verwachten.
2 -1
AgeM
ok jammer
0 0
Web
Hij zat als analist in de studio, toen kon er geen goed woord af.
Later gaat hij denken dat hij ongeloofwaardig was.
Nee dat klopt niet.
2 -2
AgeM
Johan heeft veelal kritiek op de voetbaltechnische kant van van Gaal gehad , ook tijdens het laatste WK .
Toen van Gaal bij Manu zat waarschuwde Johan al dat het goed mis kon gaan omdat hij van Gaal meer een opleider vond , niks mis mee toch ?
En o wat heeft hij gelijk gekregen .
Van Gaal heeft echt een grote egoprobleem , dat bewijst hij iedere keer weer , de invloed van zo iemand moet je niet willen binnen je club .
Dat gaat ten koste van de verfijnde voetballers met bijpassende egos waar Ajax groot mee is geworden , maar ja dat is weer het oude liedje
4 -1
Web
Wat deed je in 1995 rouwen?
Ik enorm genieten, een elftal wat superieur was.
Ik laat mij door niemand beïnvloeden. Volg Ajax al meer dan 40 jaar
En mijn mooste tijd was 1995 en 1996
0 -2
insectenverdelg
Ik ben heel blij met can Gaal als trainer en t is een vakman, dat is duidelijk. Maar desalniettemin was t puur een ego stripper actie en puur uit wrok hoe hij Cruijff probeerde te wippen uit de Tbc door zich bewust achter zijn rug om te laten aanstellen. Dit moest zelfs met een rechtszaak ongedaan wprden gemaakt. En je kan t nog zo draaien, dat was puur om Cruijff een hak te zetten. En Blind deed daar gretig aan mee. Dus om nu Blind aan te stellen als RvC lid, betekend gewoon dat er echt nergens meer t plan Cruijff gevolgd wordt. De enige plek waar t nog zichtbaar is, is 1 van de mindere kanten van t plan. Dat is een incapabele voetballer als AD.
1 0
Juichtoon
Met veel spelers die door Cruijff persoonlijk naar Ajax wren gehaald. Als Cruijff zich de jaren ervoor niet met de jeugdopleiding had bemoeid was de door jou bewierookte succesperiode er nooit geweest.
1 0
kleinedraaicirkel
Fans: Met dit wanbeleid, raak je de achterban kwijt

Ajax: Hold my beer.
6 -1
AFCAsphere
Ik lach en huil tegelijk.
0 0
Lagasj
Ze leren het ook nooit daar in die slangenkuil !
Ongelooflijk, wie verzint er nou zo'n plan.
6 0
martman85
Jammer dit. Blind is kind van de club, en aanvoerder van een ajax dat geschiedenis schreef. Maar als bestuurslid, technisch directeur, of hoofdcoach heeft deze man hopeloos gefaald. Keer op keer.
Blind aanstellen is de club besturen op een ontzettend laag niveau. Dit komt op mij meer over als vriendjespolitiek dan een weloverwogen besluit.
8 0
Ajaxmax
Beter dan weer een politicus
0 -8
jaripettersson
Dit is politiek ten top, zet je oogkleppen af.
7 0
trodat4030
Nou, nu is t wachten op v Gaal en de (stille) coup is compleet.. Johan durfde iig z'n bek in de media te laten zien tijdens zijn FR, deze revoluties is veel stiller en sneakyer gegaan.. Politiek, politiek, politiek.. Wat er bij Ajax in de achterkamertjes gebeurt is 10x zo link als alles wat in Den Haag door de gangen vh parlement sluipt..
7 -3
NouridolbergNeres34
Dit meen je toch niet, scholletje. En dan straks van gaal er nog bij zeker en de hele ellendige cirkel is weer rond. Waar gaat het heen met onze mooie club zeg.
7 -4
Web
Van Gaal de man die mij zoveel verdriet aan bracht met het Ajax van 1995/ 1996
Wat een voetbal toen. Waar heb je het over.
Weet je wat erg was, dat Cruijff daar nooit een keer een compliment aan heeft gegeven.
Maar dat heb ik hem vergeven.
4 -8
trodat4030
Gelukkig maar dat jij hem vergeven hebt, nu kan JC eindelijk z'n rust vinden :s
3 -1
Web
Eng dat voetbal in 1995 en 1996.
Ik laat mij door niemand beïnvloeden.
Loop wat langer mee dan jou, denk ik?
0 -1
trodat4030
Nee hoor, dat doe je niet. Ik denk zelfs dat ik nog wat langer meeloop dan jij als 95 het enige is dat je hebt meegemaakt. Maar dat doet er niet toe, het gaat me om je gigantische ego. Wie denk jij wel niet dat je bent om de arrogantie te hebben dat jij Cruijff iets te vergeven hebt? Jij bent niet belangrijker dan een pulkje uit Johans neus man!

Overigens ben je overduidelijk wél beïnvloed, door van Gaal welteverstaan. Je ego is namelijk net zo groot, zo niet groter, en reageert op z'n minst net zo geprikkeld.
0 0
Web
Ik zit niet in kampen, ben een groot fan van Cruijff.
Maar ook van Gaal heeft heel veel goeds gedaan.
Over lang mee gaan, ik heb Ajax met 14-1 zien winnen van SVV in de Meer, kun je even uit rekenen hoe lang ik fan ben
Meer dan 30 jaar een seizoen kaart gehad.

Ik ben een ras Ajacied, en zie dat van Gaal fouten heeft gemaakt, maar Cruijff zeker ook.

Maar dat kan hier niet. Ik zal nog verder gaan de revolutie heeft Ajax kapot gemaakt. Doe jij Je ogen eens los.
0 0
Bobbaasje
Danny Blind binnen de RvC, met 0 bestuurservaring, 0 trackrecord.

Wederom een teken van beleidsonkunde in Amsterdam.
6 0
Van Reenen
Danny is bij Ajax gehaald door Johan Cruijff, dus zo lang is hij al bij Ajax betrokken. Op en top Ajacied .Wellicht (maar dat moet nog blijken) geschikt voor deze functie en kan nooit slechter zijn dan Van Duivenbode die van Ajax naar de kakkerlakken is gegaan.
3 -10
Hagmag
Blind is één van de iconen uit de jaren 90. Onze eminente aanvoerder in die tijd. Zo kondigde de spreekstalmeester in De Meer hem altijd aan. Ik krijg er nog kippenvel van als ik terug denk aan die tijd.
Blind is wel een aanhanger van het kamp v Gaal en dat snap ik ook wel.
De quote van "Cruijfffootbal" die hier onder staat, waarin staat te lezen dat Danny Blind tijdens
Koningsdag in de Jordaan, Johan Cruijff een "geldwolf" zou hebben genoemd, daar schrik ik wel van.
Maar ik zou graag willen lezen waarom Ajacieden op dit forum voor of tegen Danny Blind in de RVC zijn. Ik mis de echte argumenten voor of tegen.
Mijn mening:
Ik kan pas oordelen als hij beslissingen heeft genomen.
De voetballer Danny Blind was geniaal en TOP.
De trainer Danny Blind en zijn visie hebben dit niveau nog niet gehaald.
0 -1
davy14
Misschien moet de familie Cruijff de naamsverandering van het stadion weigeren om de supporters in te laten zien dat dit niet Cruijffs Ajax is.
8 -2
Web
Jij weet niet wat je zegt, zal er niet van op kijken dat Jordi in zijn wekelijkse colum zegt dat hij voor het aan stellen van Blind is in het RVC.
0 -7
MichelAngelo66
Hahahaha
0 0
Juichtoon
Daar zou ik wel van op kijken...
3 0
ArnoAjax
Wat een dom gelul weer hier.
Danny is een op en top Ajacied. Heeft zich als speler bewezen en veel successen behaald met onze club. Ik denk dat de meesten hier hem niet eens als speler kennen. Als trainer was het niet een hoogvlieger, maar dat kan gebeuren. Ook daarna nooit een kwaad woord over Ajax van hem gehoord! Nu is hij voorgedragen voor commissaris en ik denk dat hij een goede keus is hiervoor!
1 -13
trodat4030
Je valt in herhaling Arno Vermeulen..
5 0
geDaante
Geen kwaad woord over Ajax... Dus totaal in lijn met het zijn van het 'Scholletje'. Hij praat met iedereen mee om maar een functie binnen Ajax te hebben. Altijd anti-Cruijff, Cruijff tegenwerken en samenspannen met de mensen bij Ajax die Ajax veel minder te bieden hebben dan Cruijff, totdat deze Cruijff het voor het zeggen heeft, en dan is het ineens de visie waar hij achter staat...

Dat iemand bij Ajax gespeeld heeft, en successen behaald als onderdeeltje van een team, maakt iemand geen top Ajacied. Een echte Ajacied zet zijn ego opzij ten faveure van de club, en doet een stap opzij als een ander Ajax meer te bieden, heeft, dan blijf je niet aan omdat je per se bij Ajax wil horen, om er interessant mee te doen.
8 -2
Web
Lekker Derksen allemaal napraten, met scholletje.
Jij bent zo triest, weet totaal niet wat van Gaal voor Ajax heeft betekend.
2 -8
Juichtoon
Derksen praat ons na in deze, Web. Scholletje is de bijnaam van Ajax supp voor Danny.
2 -1
Dexy
Ik weet als geen ander wat Van Gaal heeft betekent voor Ajax en daar verdient hij ontzettend veel pluimen voor, als trainer.

Als manager of in een bestuursfunctie (dat is iets heel anders) heeft Van Gaal niet bewezen een lange-termijnvisie te hebben die succes oplevert op de lange termijn.
3 0
MichelAngelo66
Zou er hard om moeten lachen als het niet zo triest zou zijn. Van Gaal er nog bij en het feest kan beginnen. "I love it when a plan comes together" zou Hannibal zeggen (voor de ouderen onder ons).
7 -1
Web
Voor de ouderen onder ons, hoor ik bij. Jij dus ook?
1995/ 1996 nu al vergeten. Ik heb geen beter Ajax gezien. Van Gaal was daar persoonlijk verantwoordelijk voor, wat een voetbal, zonder grootheden als van Basten en Bergkamp. Kan raar gaan hier.
1 -2
MichelAngelo66
Nee hoor niet vergeten. Mooi team. Was wel wat voorwerk aan vooraf gegaan van ene heer C.... Ben ook niet vergeten dat meneer daarna naast zijn schoenen ging lopen en Ajax als een ruïne achterliet. Verder is het gewoon een dwaas en bovenal vergeet ik zijn actie via d achterdeur nooit meer. Ik heb principes en fatsoen, blijkbaar hebben dat er maar weinig tegenwoordig. "Want hij speelde zo mooi in 95". Ja prachtig, maar wel een teringzooi gemaakt van de jeugd zodat we in een eindeloze spiraal naar beneden zijn gekomen.

Wakker worden.
0 0
Web
Van een tering zooi achter gelaten.
Hoe noem je het nu?
Wie is daar verantwoordelijk voor.
Cruijff voetballers kunnen sneller denken, hoe kom je er op.
Het is nu een puinhoop. Wakker worden.
0 0
Dexy
Voor het spel was Van Gaal mede-verantwoordelijk, maar niet hoogstpersoonlijk.

De echte verantwoordelijke voor het Ajax van die jaren is Cruijff, want dankzij hem is de jeugdopleiding destijds vernieuwd. De grote talenten van de succesperiode onder Van Gaal zijn voortgekomen uit het technisch beleid en jeugdbeleid dat Cruijff heeft neergezet. Zij waren al (van de jeugd uit) gewend om kort combinatievoetbal te spelen. Van Gaal hoefde dit alleen maar te managen en op sommige punten wat bij te schaven, maar die jongens speelden voor de rest precies zoals ze dat in de jeugd geleerd hebben (volgens de Cruijffiaanse spelprincipes).

Toen Van Gaal na zijn Ajax-periode en Barcelona (ook opgezet door Cruijff) bij andere clubs ineens zelf een eigen speelstijl moest ontwikkelen, viel hij door de mand. Dat kon hij namelijk niet, daar hij niet het strategisch inzicht/visie voor. Vandaar dat Van Gaal sindsdien ook zelden meer dominant voetbal liet zien. Bij AZ, Bayern en Oranje was het vooral counteren en bij Man United was het eindeloos breedtegetik achterin.

Van Gaal is een uitstekende veldtrainer, maar geen strateeg. Hij kan als geen ander succes smeden met een team op de korte termijn (Oranje 2014), maar hij heeft geen visie waar een ploeg onder zijn bewind over een aantal jaar moet staan.
3 -1
Web
Litmanen, Finidi George, Overmars, Kanu, Kluivert, Reiziger, Bogarde,
Davids ( speelde onder van Gaal in de jeugd)
Allemaal niets met Cruijff te maken.
Geef ook de credits eens aan iemand die dit verdient.
Hoe is het mogelijk.
AZ met een team vele malen minder dan Ajax en PSV tot op de laatste dag mee doen, sterker nog bezweken onder de druk. Het hele jaar boven aan gestaan.
1 -1
Dexy
Ik geef toch ook de (meer dan terechte) credits aan Van Gaal...

Ik zeg alleen dat Van Gaal deze credits verdient op basis van zijn capaciteiten als trainer, maar niet als beleidsmaker.
2 -1
jaripettersson
Dat historisch besef ontbreekt bij mensen.
2 0
Jwduijm
zal Overmars blij mee zijn, Blind in de rvc met de voetbalportefeuille...
4 0
Saren
Wat ik hier zeg gaat misschien wat mensen frustreren. Of niet, wie weet. Ik hoor mensen nogsteeds roepen om volgens de Cruijff filosofie te spelen. Deze legende heeft ons helaas verlaten en niemand anders dan hij had zo'n filosofie in zijn hoofd, niemand kan het hem nadoen. Dat is normaal want het was een genie. Niemand kan een Einstein nabootsen. Waarom zouden we het nog proberen. Ajax was (en is) een club van constante vernieuwing, maar ik heb het idee dat we (de club, de spelers, de fans) te conservatief zijn geworden. Het tiki taka, met jonge technisch geweldige spelers de tegenstander scheel tikken werkt niet meer om meerdere redenen. Ik dacht in de waan van de dag dat bosz een nieuwe stijl in Ajax zou brengen. De 5 seconden regel waarmee de prijzen weer naar Amsterdam kwamen. Dat is natuurlijk niet gebeurd. Dat betekend niet dat vernieuwing niet werkt. En nee ik wil alsjeblieft niet als PSV spelen. cantenaccio is al ouder dan tiki taka. Maar vernieuwing moet er zijn in alles dat vooruit wil gaan. En we moeten gewoon bidden dat er een nieuw genie opstaat dat dit kan bewerkstelligen bij Ajax. Dit betekend dat we niemand moeten verwaarlozen (ik doel niet alleen op blind, dat is geen genie). Want als we op deze manier door gaan komt er nooit meer iets naar Amsterdam behalve een eredivisie titel.

TLDR : We moeten vernieuwen, een nieuwe tactiek er in brengen en dat met haalbare spelers en jeugd.
Laat een coach of een speler niet al vallen voor hij het veld heeft betreed.
1 0
geDaante
Waar heb je het toch over jongen? De Cruijff-filosofie wordt door de beste trainer ter wereld toegepast, door de beste clubs en landenteams toegepast, en overal in de wereld wil men die visie dolgraag in hun opleidingen, alleen in Nederland niet.

Je hebt de Cruijff-visie nog niet eens op het veld bij Ajax gezien, zelfs Bosz speelde daar niet helemaal naar, nog niet. Daarvoor was het teveel op de omschakeling spelen.
Was Bosz gebleven, en Nouri niet weggevallen, had het er heel anders uitgezien, dan was je dit seizoen makkelijk kampioen geweest, Europees weer leuke dingen laten zien, om dan komend seizoen te vlammen in Europa.

Onder Bosz kwam Ajax weer na decennia in een europese finale, en het kon nog veel beter qua spel en het was pas het eerste jaar in die samenstelling.

Het nederlandse voetbal moet juiste de Cruijff kant op, en Ajax nog veel meer. Maar dat kan je vergeten, jouw wens wordt al toegepast bij Ajax in met name de bovenbouw.
13 0
Saren
Ik ben geen wetenschapper op het gebied van voetbal. Het zou goed kunnen dat wat je zegt waar is en dat teams als Barcelona en wat andere top teams een utopie zijn in het voetbal.
Maar dachten voetbal kenners dat ook niet voor tiki taka uitgevonden werd?

Reactie:
Je hebt de Cruijff-visie nog niet eens op het veld bij Ajax gezien, zelfs Bosz speelde daar niet helemaal naar, nog niet. Daarvoor was het teveel op de omschakeling spelen

Dat zeg ik ook. Niemand kan die manier nadoen. Ik zei verder ook dat ik in de waan van de dag was. Ik heb een mooie Ajax bril die ik soms niet af kan zetten. Excuses.
0 0
Lagasj
Ik lees hier een hoop dom gelul, maar een nieuwe tactiek, een 5 seconden regel die niet werkt? Haalbare spelers.... hoe zien die er dan uit? Einstein opnieuw nabootsen?
Man wat een verspilling van je energie.
0 -2
JanTa
1x wereldbeker, 1x Champions League, 1x UEFA Supercup, 1x UEFA cup, 1x Europacup II, 5x kampioen, 4x de KNVB beker en 3x de KNVB supercup. Met zo'n staat van dienst mag je best voorgedragen worden. Ik zie het als een eren functie voor de bewezen diensten in het verleden.
2 -5
trodat4030
En als (assistent) trainer, TD of bondscoach? Wat heeft ie in die functies allemaal gewonnen? En commissaris voetbalzaken is géén erebaantje, dat is gewoon een belangrijke functie die góed ingevuld moet worden..
0 0
MichelAngelo66
Handig he wikipedia. Stond er ook bij dat ie als TD en coach daarna niet erg succesvol en vooruitstrevend was? Overigens net zo min van belang voor een RvC lid als jouw opsomming. Alhoewel... en slechte TD
2 -2
behangdelul
Bosz was dat ook niet als TC bij 010. Welkom Danny!
1 0
MichelAngelo66
Vergelijk jij altijd appels met peren of snap je het werkelijk niet?
0 0
Juichtoon
Dat was als speler en een goed paard is nog geen goede ruiter. Zelfs Marco van Basten heeft er blijk van gegeven geen groot voetbalmanager/coach te zijn.
Dan dien je verder te kunnen kijken dan 100 x 60 meter en je eigen kunnen. Dan gaat het onder meer over hoe kun je als voetbalclub beter presteren, met welk idee en hoe komen we daar? Hoe laten we de onderdelen beter samenwerken en het geheel niet uit het oog verliezen?
1 0
Rudolph J
Nu komt het helemaal goed!
0 0
ArnoAjax
Wat een gezeik weer. Danny is een echte Ajacied en zal de functie van commissaris naar behoren uitvoeren schat ik zo in. Ik denk dat de meesten hier hem niet als speler hebben meegemaakt anders kan je niet zo dom over hem lullen.
Danny je bent van harte welkom bij onze club!
0 -7
trodat4030
En op basis van welke prestaties schat je in dat hij als bestuurder zou functioneren? Zijn rol als trainer bij Ajax of oranje? Zijn TD functie bij Ajax? Of puur omdat ie aardig tegen een balletje kon trappen? Want dan kun je Gascoigne ook een club (voetbalclub voor de duidelijkheid ;)) laten leiden, of is t lijden?
0 0
ArnoAjax
Jij hebt hem duidelijk niet als speler meegemaakt
0 0
trodat4030
Echt wel! Maar nogmaals, wat hebben zijn voetbalkwaliteiten te maken met bestuurlijke vaardigheden? Ik vind vooral belangrijk hoe succesvol hij als TD is geweest, want dat ligt véél meer in 1 lijn met zijn mogelijke nieuwe functie en daar heeft ie zowel bij Ajax als bij Sparta weinig successen gevierd. Maar ga jij nog ff lekker oude voetbalfilmpjes op yt bekijken, misschien kun je daar nog een argument vinden waaruit blijkt dat het een goede commissaris is. Tot dan!
0 0
Rudolph J
Hoeveel commissarissen heb jij meegemaakt? ... Dan weet je, dat die vent (ook) in deze functie ongeschikt is.

Goede voetballer, zeker, maar het heeft hem niet geholpen in alle andere functies die nadien hij heeft gehad.
4 0
DarkChild
Das natuurlijk sowieso het grote probleem. Niet willen snappen dat een speler en een bestuurder aparte vaardigheden vergen. Die denkfout kan alleen bij een voetbalclub. Wat dat betreft was Co zijn tijd ver vooruit...
1 0
Budapest
Waarom Blind? Hij heeft nergens laten zien een goede visie op het voetbal te hebben. Hij geeft voornamelijk terend op zijn naam als voetballer inderdaad vele functies bekleed, maar met welke resultaten? Alleen ervaring zegt niets, je moet wel wat laten zien.
2 0
Bobbaasje
Allemaal het plan van Henrichs.
0 0
DarkChild
https://dematvanpantelic.wordpress.com/2017/06/25/hoe-hennie-henrichs-de-machtigste-man-binnen-ajax-werd/
0 0
Joseph
Is Jordi Cruijff al algemeen directeur? Duurt allemaal veel te lang dit, ook Blind maakt de weg naar succes weer langer..
1 0
Mikey Stormram
Dat Blind een ras-Ajacied is doet mij helemaal niets. Ik vind het belangrijker dat de best mogelijke optie op die plek komt, en mocht dat toevallig een ex-Ajacied zijn is dat mooi meegenomen. Als ik mocht kiezen tussen iemand zonder Ajax-verleden, maar die wel beter presteert, of een voormalig Ajacied in de RvC op basis van sentiment kies ik toch voor die eerste. Dit is overigens geen aanval op Blind, maar meer een pleidooi voor kwaliteit boven sentiment.
2 0
Jortjuh14
Waarom denkt iedereen dat van Gaal terug zou komen? Hij is toch slecht weggegaan bij Ajax? Ik zou het alleen maar toejuichen als Louis terug wil komen.
1 -9
CruyffFootball
Hoe is Blind weggegaan bij Ajax?
4 -1
geDaante
Laat gaan, dee meesten volgen AJax helemaal niet buiten de wekelijkse wedstrijdjes van het eerste om.
5 -2
Web
En Cruijf naar Feyenoord, omdat de geld wolf mee wou dingen in de resettes. Om maar iets te noemen, volg Cruijff al langer dan jou waarschijnlijk.
0 0
Jortjuh14
Ja op een zielige manier. Ik weet er wel van. Ik was gewoon benieuwd naar jullie mening en verhaal. Niet gelijk reageren alsof je het Orakel bent , geDaante...
0 -1
MichelAngelo66
Wat wil je voor een reactie dan?
1 0
geDaante
Ik ben er een beetje klaar mee Jort, Louis is de grootste oorzaak van het hele gedoe en verval bij Ajax, en jij wil hem doodleuk graag weer terug bij Ajax zien.

Ik snap best dat je Ajax niet zo intensief volgt als anderen, maar bij mensen die dat wel doen, en het ook snappen, is dat gewoon irritant om te lezen.
4 -1
Web
Heb je al vaker gezegd, ik hoop dat het nu werkelijk zo is.
Dat eindeloos schreef gelul. Cruijff heeft alles goed gedaan en Van Gaal alles fout, hoe durf je.
Ik volg Ajax al 40 jaar, heb erg genoten in 1995 en 1996 van Van Gaal en ik heb ook erg genoten van Cruijff.
Ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Zo triest.
1 0
laptoptrainer
iedereen in de gordijnen, maar ik heb nog geen enkele andere naam gelezen als alternatief
2 -3
Juichtoon
Ling, Cruijff, Jonk, Bosz, Menzo etc.
4 -2
V12
Even voor alle naïvelingen die er hier bij bosjes zijn. Hennie Henrichs laten zitten was de grootste fout van de revolutie. Dit soort mensen nemen de tijd om langzaamaan iedereen weer buitenspel te zetten en hun eigen mensen weer op posities te krijgen. Dit doen ze doordat ze de regelgeving goed kennen maar vooral door list en bedrog. Danny Blind is hier gewoon een pionnetje. Kijk maar eens naar de samenstelling van de RVC. Let wel! Ajax heeft een hele hoop geld momenteel. Dus er valt veel te verdelen voor dit soort gasten. Niet rechtstreeks natuurlijk maar allemaal via contracten, adviezen, bonussen e.d. Het wemelt straks weer van de adviseurs en vernieuwingen binnen Ajax. Slechts een kwestie van tijd. Dit soort mensen maakt er een dagtaak van om macht te verwerven. Terwijl anderen gewoon met voetbal bezig zijn. Dit soort gasten moet je er luid en duidelijk uittrappen. In de bestuursraad zit een vertegenwoordiger van de supporters, wat doet hij. Tonnie Bruins Slot en Dick Schoenaker worden straks ook een keer vervangen dan is alles weer bij het oude en bepaalt hetzelfde kliekje weer alles bij Ajax. Ik haak dan definitief af. Want de jeugdopleiding zal nog nauwelijks spelers van het niveau de Ligt, Kluivert, Vd Beek en Eiting afleveren. Het voetbal wordt ruk en ik ben er na 40 jaar dan wel klaar mee. Ik was fan van Cruijff en daardoor van Ajax maar binnen Ajax moet je Cruijff steeds meer met een speld zoeken en dat wordt met deze lui alleen maar minder. De supporters willen vooral meer Cruijff maar ze laten zich in de luren leggen en eerlijk gezegd begin ik te denken dat veel supporters of te dom zijn of in ieder geval het vermogen missen om eens verder te kijken dan hun neus lang is.
16 -1
Godenzoon24
Amen. Vooral over Henrichs!!. Hoe kan het toch dat hij altijd alles maar overleefd. Zelfs de revolutie ondanks zijn anti Cruijff instelling. Hij krijgt het dan toch voor elkaar dat die revolutie alleen doorgang vind als hij zijn positie behoud. Maar ook vanuit supporters groepen nooit geen druk naar hem toe. Hoe is het mogelijk. En die Pieloor zit daar alleen voor zichzelf waardeloze vent.
0 0
Juichtoon
Cruijff in december 2015: : "Ik hoop dat het goed komt, maar we denken van niet". We zien dit steeds meer waar worden. Langzaam, maar het komt eraan.
2 0
MosesD
Je roept van alles dat niet klopt. Eén van de dingen die juist veranderde ten tijde van de revolutie was het afschaffen van een ledenraad en deze vervangen door een bestuursraad. 4 daarvan staat bekend als zeer pro-JC. Henrichs werd juist benoemd tot voorzitter tijdens die zgn revolutie.
Overigens ben ik ook zeer tegen Blind als lid RvC. Vooral omdat dit voor tweespalt zorgt. Ik was gegaan voor een Rijkaard, Hiddink of de Haan. Neutrale vakmensen. En brandschoon.
Veel geld te verdelen voor de RvC? Dat moet je eens uitleggen.
Je noemt namen uit de jeugdopleiding die allemaal zijn gehaald toen Jan OR hoofd opleiding was. Toen was het toch alleen maar slecht of.....?
2 -5
geDaante
Het gaat om de strekking, het komt op hetzelfde neer.
0 -1
Juichtoon
175 mln EV wat valt daar aan uit te leggen?...Welk deel van 175 mln EV, wv 80% liquide, snap je niet?
0 0
MosesD
Je weet blijkbaar niet dat de RvC geen salaris krijgt?
0 0
Juichtoon
Hij bedoelt uitgeven aan bv vriendjes en vriendinnetjes. Hij heeft het niet over salaris.
0 0
MosesD
Jij praat voor een ander? Hij heeft het toch over het verdelen van het ev. Ben ik benieuwd naar, hoe deze complottheorie verder wordt vormgegeven.....
0 0
Juichtoon
Nog steeds het zelfde antwoord. Je denkt nu iets te kort door de bocht.
0 0
geDaante
Henrichs werd niet benoemd door Cruijff, Cruijff heeft maar 3 van zijn mensen in de RvC kunnen regelen, die hem overigens ook een mes in de rug hebben gestoken, en in de bestuursraad 2 als ik het goed heb. Henrichs en andere notoire Cruijff-haters zijn herkozen of verkozen, maar niet met goedkeuring van Cruijff, die daar niks tegen kon doen.
1 0
MosesD
Dat zeg ik ook nergens. Ik zeg alleen dat de ledenraad werd afgeschaft en die werd vervangen door de bestuursraad ten tijde van de zgn revolutie. Van de 7 leden, overigens 4 helemaal JC minded.
En JC heeft wel degelijk invloed gehad in samenstelling bestuursraad. Zo zijn o.a. Schoenaker, Bruins Slot op diens nadrukkelijke verzoek ook toegetreden.
0 0
geDaante
Ja dat zeg ik, 2 man in de bestuursraad gekozen door Cruijff, maar bleken ook backstabbers, of extreme slappelingen en plucheplakkers.

4 van de 7 blijkbaar ook niet JC minded. In niks heb ik hen Cruijff zien steunen.
0 0
MosesD
En ik roep van dag 1: JC heeft geweldige voetbalvisie, maar van mens en organisatie heeft ie een stuk minder verstand. Dat blijkbaar ook in de bestuursraad zwakkelingen zitten (ik vind Schoenaker en TBS ook werkelijk hilarisch dom, categorie Aron Winter), daar heeft JC dus behoorlijk foute keuzes gemaakt. Zelfde verhaal voor TH. Ex-topvoetballers die aan half woord genoeg hebben en e.e.a. oplossen desnoods in kleedkamertaal. Wat een denkfouten allemaal......
0 -2
Juichtoon
En het antwoord van Johan hierop was, dan moet je er anderen neerzetten, die het wel kunnen. Maar het goede wel behouden. Johan was helemaal niet star in zn model.
0 0
Juichtoon
Cruijff was tegen Henrichs maar kon hier niks aan doen.
0 0
koelman
Prima keuze, en voordat iedereen weer begint over scholletje en zo (napraten is ook een kunst)
Danny Blind is een echte Ajacied. Voorbeeldige aanvoerder. Heeft extreem veel prijzen gewonnen als speler. Is weliswaar erg ongelukkig geweest als trainer. Maar heeft zich nooit negatief uitgelaten over Ajax of Cruijff, ondanks dat hij bakken stront over zich heen heeft gekregen.
1 -8
V12
Danny Blind wil helemaal niet volgens de Cruijff filosofie werken. Hij wil zich straks overal mee bemoeien terwijl hij zelf heeft aangetoond dat hij een goede voetballers was maar dat als hij op een hoger niveau aan het werk moet dat hij tekort schiet. Danny Blind stak Ajax een mes in de rug en was daarmee Ajacied af net als Van Gaal. Zij willen niet volgens Cruijff werken maar op de manier die ze zelf bij Ajax als de KNVB hebben geïntroduceerd. Compleet verkeerde filosofie qua opleiden. Het wordt helemaal niets met deze mensen.
3 -1
CruyffFootball
Hou toch op, op Koninginnedag stond Danny in De Jordaan met een blik bier te raaskallen dat Cruijff een geldwolf was en wij daar nog wel achter zouden komen. De haat stond in zijn ogen.
1 -2
DarkChild
Vertel, wat heeft Blind buiten zijn spelerscarriere goed genoeg gedaan om deze positie te mogen krijgen? Is een oprechte vraag.
1 -1
Jelephi
De colonne, hij is weer in aantocht. Haal deze club toch van de beurs. Dood en doodziek speeltje van een paar machtsbeluste kneuzen die NIETS met Ajax hebben.
5 -3
laptoptrainer
de rvc blijft, ook als ajax 60 miljoen versnipperd om van de beurs te gaan
2 0
DarkChild
Van de beurs halen helpt niets. Kost een vermogen, levert niets anders dan extra schimmigheid op. In al die jaren heb ik ook nog nooit een beter punt dan 'emotie' gehoord om het te doen. Dat is mij die vele tientallen miljoenen niet waard, niet in het minst omdat het de situatie alleen maar ondoorzichtiger gaat maken. Het heeft ook niets te maken met de aandelen, maar de complete structuur van de vereniging.
1 -1
Web
Wat is onze mooie club toch ziek. Ik loop al heel lang mee bij Ajax.
Cruijff zijn tijd als speler, met grootheden als Keizer, Neeskens, Krol en Swart.
Toen Johan als trainer. Heerlijk verfrissend voetbal. Winnaar van de EL toen
Toen van Gaal. Hij werd de opvolger van Beenhakker, was trainer van de A1
Wat heeft die man een geweldig team bij elkaar gebracht. Alles klopte.
Helemaal niet voetballers van het nivaue van Basten en Bergkamp.
Het was wekelijks een voetbal show. Zowel in de competitie als de CL.

Wat vond ik het jammer dat Johan nooit een goed woord over had voor dat geweldig team van Louis
Maar ik heb het Johan vergeven.

Johan Cruiff nam de macht bij Ajax, wat waren wij allemaal blij.
Van Gaal deed iets wat niet kon, hij probeerde Cruijff er uit te werken. Ik vond het zo min.
Maar ik heb het van Gaal vergeven.

Zo zijn er zoveel spelers die heel veel betekend hebben voor Ajax en in andere functies beschadigd.

Wat ongelooflijk jammer dat wij bij Ajax zo omgaan met onze iconen.
Zowel, Cruijff als Van Gaal hebben ongelooflijk veel betekent voor Ajax.

En de media springt er boven op, ben je in Nederland niet voor Ajax. Dan is iedereen tegen Ajax.
Derksen kijkt alweer uit naar vanavond.
4 -1
geDaante
Het gaat erom dat je de mensen die wat voor je club hebben betekent of kunnen betekent, goed inschat op waarin ze wat voor je club kunnen beteken. Dan kom je op het volgende uit:

Jeugdopleiding: 1. Cruijff. Bewezen bij Ajax en Barcelona, met 's werelds beste jeugdopleidingen na zijn hervormingen. De talenten die Van Gaal in zijn elftal had, kwamen vanuit die opleiding van Cruijff.
2. Van Gaal heeft nadien zijn eigen kunnen weer eens overschat door zijn enorme ego en geldingsdrang (insecure much?), en de opleidingen bij zowel Ajax als de KNVB totaal verpest, met een kansloze visie, met alle gevolgen van dien.

Voetbalvisie: 1. Cruijff. Aanvallend, avontuurlijk, beweeglijk, dynamisch, combinatiespel, driehoekjes, balbezit als middel om de tegenstander uit te spelen, naar voren denken en handelen, veel durf en risico, middenveld centraal veelvuldig inspelen, meer scoren dan de tegenstander.
2. Van Gaal, afgaand op zijn eigen recentere projecten waarbij hij niet kon teren op de Ajax/Barcelona speelwijze die al aanwezig was: Controlerend, saai, statisch, meer tactisch dan puur combinatiespel, balbezit als doel, teveel breed en terug (door statisch en traag voetbal, slechte aanspeelbaarheid), meer de nul willen houden, etc.
In '95 gebruik gemaakt van de heersende Ajaxvisie, die toentertijd alleen nog door Ajax werd toegepast, en dus vreemde voor tegenstanders, die met die speelwijze alleen al moeite hadden, niet gewend waren. Voeg daar goede talenten, goed gescoute spelers aan toe, en een goede trainer met overwicht, en voila. Daarna nog bij Barca hetzelfde kunnen doen, maar daarna zelf die visie neer moeten zetten, en daar niet in geslaagd, doordat hij het niet intrinsiek snapt, en zo niet heeft door kunnen ontwikkelen zodat deze succesvol en aantrekkelijk bleef, wat Cruijff wel kon, bij Barca, als adviseur en grondlegger.

Kortom, Van Gaal verdient alle lof voor zijn prestaties in '95. Zonder het goede voorwerk en die talenten van Cruijff, was het echter niet mogelijk geweest, maar daarmee wil ik Van Gaals prestatie niet naar beneden halen, maar die credits voor Cruijff moeten ook belicht worden. Net als de speelwijze, die ook veelal van Cruijff afkomt, maar waar Van Gaal wat aan heeft getweakt.

Wat echter een enorme fout is geweest, is om Van Gaal na die prestaties op een voetstuk te zetten, en als nederlands voetbal deze man blind te volgen in zijn voetbalvisie en in zijn visie over opleiden, en hem de volmacht te geven de opleidingen te hervormen. Op basis van wat? Nooit had hij dat eerder gedaan, en nooit had hij bewezen dat te kunnen. Cruijff wel, meermaals, en dat beter dan wie dan ook.

Van Gaal is ook geen visionair, die stappen vooruit denkt, zoals Cruijff dat wel kan, als speler kon hij dat al. Van Gaals visie mondde dan uiteindelijk ook uit in eindeloos breed getik met een zeer dure selectie bij Man U. En Frank de Boer die in datzelfde spel verzandde. Men is blijven hangen in '95. Men mist het avontuurlijke, de durf, het beweeglijke/dynamische, het oog voor de kleine ruimte en daarin durven spelen, om in door compacter staande tegenstanders te spelen, wat tegenwoordig het geval is.

Van Gaal, en het blind volgen daarvan, heeft dus in principe het nederlandse voetbal verpest, en Ajax verpest (samen met beursgang, Arena, nare bestuurdertjes). En heeft Ajax ook in twee kampen doen opsplitsen, terwijl het Van Gaal-kamp eigenlijk niet zou moeten mogen bestaan. Deze is niet gebaseerd op kunde en een uitstekende voetbalvisie, maar op het enorme ego van de man, en zijn blinde, brave volgers die net zo visieloos zijn, en al die bestuurdertjes, die zich veiliger voelen bij Van Gaal, die zo slim is die bestuurdertjes te vriend te houden.
7 0
MosesD
JC en LvG beide veel voor Ajax betekent. Maar wel een tijd geleden.
JC vooral als voetballer, LvG als trainer.
Bij Oranje was het voetbal voor reactie voetbal, met veel verdedigers, maar dat kwam ook door het materiaal. Maar bij AZ kampioen met fris en goed voetbal. Ook grondlegger van huidige Bayern Munchen, wat ook Guardiola (die beide Ajax iconen hoog heeft zitten) nog altijd wordt bevestigd.
Al met al keur ik keuze Blind zeer af. Niet brandschoon, niet neutraal, niet nieuw of vernieuwer. Jammer. Tunnelvisie bij Ajax.
0 0
geDaante
Bij Bayern was het alle ballen op Robben, met Man U balletje breed Frank de Boer (Van Gaalpupil) voetbal, bij Oranje overdreven reactie op spelersmateriaal, zat veel meer in, als je maar durft te voetballen en een goede visie en speelwijze hebt. Na het omschakelen naar 4-3-3, werd er pas weer eens gescoord, en kwam er meer voetbal in. Het 5-3-2 was dus helemaal niet geslaagd.
2 0
MarcOndertwix
Sturkenboom er nog bij en het feest is helemaal compleet. Rampzalige jaren in 3 2 1..
1 0
geDaante
Ten Have kan er dan ook nog wel bij.
1 -1
Ruff Rhythim
Binnenkort ook Ten Have weer terug, lekker man...
2 0
Jelephi
Daar is scholletje weer. Rot toch op man.
2 -2
godenzonenssuper
Daar komt de aap uit de mouw na al die tijd.
Nu is het wachten tot Louis de plek van Edje overneemt en men heeft bereikt waar ze al jaren op hoopten.
3 0
AFCA.
Louis van Gaal in 3,2,1......
Ajax is doodziek...
1 -2
Suarez16_
Wat een stel jankerds hier zeg. Laat het duidelijk zijn dat ik pro-Cruijff ben, maar "Van Gaal dit, De Boer dat, Blind sus, Ten Hag zo, Ajax is doodziek." vind ik altijd vrij triest. Kun je me uitleggen waarom Ajax doodziek is als Van Gaal terug komt? En dan bedoel ik niet op basis van sentimenten, maar gewoon op basis van kwaliteiten. De man die alles, maar dan ook alles met Ajax gewonnen heeft en oa Real Madrid helemaal zoek gespeeld heeft in Bernabeu. Zulke mensen zouden we juist bij de club moeten hebben, want die hebben er meer verstand van dan wie dan ook. De lijn van Cruijff is nou ook niet bepaald een succes tot op heden, laten we eerlijk zijn. Die heeft er een stel ex-voetballers neergezet die mekaar de tent uit vechten. Maar nee dat mag je niet zeggen, want die "verraden" Cruijff (blablabla), maar het TH, veel jeugd waardoor we inconsistent zijn en veel ex-voetballers in het bestuur was toch echt zijn plan hoor. Ik vind het geen denderend succes tot nu toe, maar dat mag je waarschijnlijk niet zeggen.
2 -2
V12
De lijn Cruijff heeft ons een andere opleiding gebracht die talenten heeft voortgebracht die we hier 20 jaar niet hebben gezien. Een bankrekening die we hier nog nooit hebben gezien en weer eens een finale in Europa ook al 20 jaar geleden. Slechts de ruzies hebben de Cruijff revolutie getraineerd. De visie was top. Er is echter nog weinig van over. De jeugdopleiding is qua niveau alweer achteruit gegaan. Nog twee tot drie jaar en dan is alles weer zoals het was en geloof me dan wordt het weer een grote puinhoop.
Als van Gaal terugkomt breekt hij de jeugdopleiding totaal af en gaat hij hem weer invullen zoals hij dat eerder heeft gedaan. Resultaat nul en de dood van het NL voetbal. Wij zullen nooit meer meedoen in Europa en op zijn best een soort van Kopenhagen worden.
2 0
Suarez16_
Dat weet ik niet hoor. Ajax heeft juist grootse plannen voor De Toekomst en voetbaltalent is en blijft vaak aangeboren. Met de visie van Cruijff maak je van Lukoki geen Messi en met de visie van Van Gaal maak je van Messi geen Lukoki. Waarom heeft België opeens een wereldelftal terwijl ze al 80 jaar lang een ruk elftal hadden? Zelf zeggen de Belgen gewoon dom geluk. Waarom bereiken de laatste jaren buitenlanders via Ajax wel de top en Nederlanders niet? Ik denk gewoon mentaliteit. Suarez werd vroeger niet gezien als de nieuwe Cruijff toch schopt hij het tot de beste spits ter wereld, omdat hij elke dag zo gedreven is om beter te worden. Een Kluivert had veel meer talent dan van nistelrooij, maar door werkethiek heeft van nistelrooij evenveel bereikt als Kluivert. Bij Ajax zijn ze echt niet achterlijk dat ze weer terug gaan naar de Luque/Oleguer tijden waar de opleiding geen ruk meer boeit.

Maar een serieuze vraag waarom zou Ajax onder een andere beleid/visie niet kunnen werken? Een psv presteert toch vaak even goed als Ajax? Daar is nog nooit iets uit de opleiding doorgekomen. Hoeveel eigen jeugd heeft een Bayern of Juve? Niks. Ajax zou met een betere structuur of andere manier van scouten ook succesvol kunnen zijn denk ik.
0 0
geDaante
Tientallen miljoenen in een complex pompen (en eerder Jonk niet 2 miljoen extra gunnen per jaar om de opleiding te verbeteren!) is niet je opleiding per se verbeteren, het complex zegt helemaal niks, de visie zegt alles, en in hoeverre je deze bewaakt en laat doorontwikkelen.
3 0
Suarez16_
Het nieuwe complex krijgt wel allemaal nieuwe technische snufjes die juist voor een verbetering moeten zorgen. De visie bewaken is inderdaad heel belangrijk, maar Danny Blind gaat dat echt niet meteen veranderen.
0 0
Web
Laat voor op staan dat ik van Gaal niet terug wil.
Onder van Gaal waren er ook hele grote talenten.
Van Gaal was voor hij het in 1995 over nam van Beenhakker trainer van A1, heel veel spelers debuteerde toen in dat team die hij in de A1 trainde.
0 0
Juichtoon
Die talenten onder Van Gaal waren bijna allemaal gehaald door Cruijff. Van Gaal oogstte wat Johan had gezaaid. Cruijff had bijna alle eigen jeugdspelers die doorbraken in 92-96 hoogstpersoonlijk naar Ajax gehaald. Cruijff had een deel zelfs zelf gescout.
0 0
geDaante
Het gaat niet om trainer van de A1 zijn toentertijd, alsof je in één jaar ineens toptalenten kweekt. Het gaat om de opleiding die ze doorlopen hebben, en die opleiding was naar visie Cruijff.
0 0
Web
Ja die wedstrijd in Madrid, voor mij de beste wedstrijd die ik ooit gezien heb van Ajax. 90 minuten domineren, het grote Real werd geslacht.
Kan GEdaante nooit gezien hebben. Wat heeft die een hekel aan Van Gaal
2 -3
geDaante
Ik laat me niet verblinden door zijn optreden als trainer, nergens zeg ik dat ik hem die lof niet gun, die verdient hij zeker, maar laat het daar dan ook bij in plaats van te doen alsof hij ineens ook een uitstekende opleider is en meer! Want dat is hij niet.
2 -2
Web
Vooral in 1995/ 1996 wat heeft hij mij een pijn gedaan.
Voetbal deed zeer aan mijn ogen.
Mag ik vragen hoe oud je bent?
Want dan weet ik of ik je serieus moet nemen.
2 -2
Juichtoon
Danny Blind: directeur spelersbeleid, fail. Trainer A1: fail. Hoofd Jeugdopleidingen , fail. Hoofdtrainer: fail. Bondscoach: Fail.
Kortom: de ideale man voor onze RvC.
7 0
laptoptrainer
welke spelers heeft danny als directeur spelersbeleid eigenlijk gekocht?
0 0
MosesD
O.a. Chivu.
2 -2
geendagsvlieg
Vreemd genoeg krijgt Leo Beenhakker altijd de credits voor deze transfer.

De Leo Beenhakker die eind augustus 1999, toen Chivu zijn contract tekende, nog gewoon trainer van Feyenoord was.
0 0
Juichtoon
Wikipedia: Onder Blinds leiding werden diverse spelers aangetrokken, die weinig indruk wisten te maken. Zo werd Nikos Machlas van een bedrag van 8,6 miljoen euro (20 mln gulden, een recordbedrag in die tijd) overgenomen van Vitesse en Frank Verlaat voor zo'n 5 miljoen euro van VfB Stuttgart. Andere opvallende aankopen waren Brian Laudrup, die voor 2,3 miljoen overkwam van Chelsea FC, Aron Winter, die voor 1,3 miljoen overkwam van Inter Milan, John Nieuwenburg, die voor 3 miljoen euro overkwam van Sparta Rotterdam en Bogdan Lobonț, die voor eenzelfde bedrag overkwam van Rapid Boekarest. In totaal spendeerde Blind in zomer van 1999 meer dan 26 miljoen euro aan nieuwe spelers, naast spelers als Ferdi Vierklau en Jan van Halst, die kort voor Blinds aanstelling werden aangetrokken.
0 0
geendagsvlieg
Je niet laten misleiden door wiki.

"In de zoektocht naar een nieuwe linksback werd hij deze week aangetrokken van Universitatea Craiova. Voor directeur spelersbeleid Danny Blind is de puzzel voorlopig compleet."

Ajax.nl nieuws van 26 augustus 1999.
0 0
geDaante
Van Gaal:

Trainer/tacticus: Top, maar puur als tacticus, geen visionair, snapt dominant aanvallend voetbal niet werkelijk, daar hij deze speelwijze niet mee kon laten ontwikkelen met de veranderende voetbalwereld. Met het balletje breed voetbal als gevolg
Hervormer jeugdopleidingen KNVB/Ajax: Erger kan niet, met alle gevolgen van dien.
Verpest opleidingen in plaats van deze beter te maken.
Technisch Directeur: Nikszeggend
Directeur: Geen enkele ervaring

Toch zal hij ongetwijfeld Directeur worden als hij maar wil, en Van der Sar vertrekt.
2 -1
Web
Jij hebt 1995/ 1996 niet bewust mee gemaakt.
Anders zou jij nooit zo over van Gaal praten.
4 -3
geDaante
Staar je toch niet zo blind op die ene prestatie, waar hij zeker alle lof voor verdient, maar waarom moet je hem dan in alles zó volgen, terwijl hij op die andere gebieden niks bewezen had, en het uiteindelijk ook verpeste?
0 0
CruyffFootball
Je moet lezen wat hij zegt.
0 0
V12
Dom gel*l. Van Gaal heeft de totale opleiding van Ajax alsook die van de KNVB totaal verpest. De KNVB opleiding is heel slecht en de grootste veroorzaker van de teloorgang van het NL voetbal. Van Gaal zijn invloed op trainers als de Boer, Cocu en Van Bronckhorst is desastreus voor ons clubvoetbal gebleken. En ik heb 95/96 heel bewust meegekregen en was fan van de trainer van Gaal maar de tijd daarna was niet best en hij moet gewoon lekker wegblijven. Wedstrijden kijken OK maar verder geen invloed.
6 0
Suarez16_
Vraag me af of hij az, Bayern en Oranje 2014 wel heeft meegemaakt.
1 0
geDaante
Bayern was alle ballen op Robben, met zo'n selectie was het veel e slecht combinatiespel. Oranje was puur op tactiek, en ik zeg ook dat hij puur een tacticus is, en dat hij daar goed in is.

Overigens moest hij steeds terugschakelen naar 4-3-3 om weer tot wat voetballen en scoren te komen.
1 0
CruyffFootball
Goed voetbal man in 2014, echt top.
Zou verder nooit iemand kunnen bedenken hoor.
Alle ballen op Robben en 5 man achterin.
1 0
geDaante
Precies.
1 0
Juichtoon
Gaat Koeman nu nog eens dunnetjes overdoen.
1 0
gras
Wow. De cirkel is rond.

- Eerst weigeren Jonk budget te geven voor uitvoering plan Cruijff.
- Dan Jonk er zelf uit.
- Dan accepteren dat Cruijff er zijn handen ook vanaf trekt.
- Van Duijvenbode eruit werken, die vooral nadruk op eigen jeugd legt en tegen grote aankopen is.
- Enige Cruijff adept - Bergkamp - kaltstellen. Bergkamp was degene die pleitte voor Bosz en daarna Keizer. Geen makkelijke keuzes, wel geheel in de lijn van aanvallend voetbal met risico.
-Keizer eruit werken en Ten Hag aanstellen.
- Blind terughalen. Met dat scholletjes verhaal kan ik niets, want alleen anonieme lafbekken hebben hem zo genoemd in een rapport, maar Blind heeft werkelijk niets toegevoegd aan de opleiding en heeft passief staan kijken hoe de kwaliteit van de opleiding verwaterde, hoe een JOR alle frivoliteit uit de opleiding kreeg, hoe vriendjespolitiek heerste en hoe alle vaardigheden eruit raakten omdat spelers alleen maar one touch mochten spelen. Deze man begrijpt het onderscheid tussen een speler opleiden en een speler laten presteren in het eerste niet.

- kwestie van tijd voordat Sar eruit stapt en Louis zijn rentree maakt als AD.

Ajax is superrijk in vermogen op de bank, maar totaal failliet qua visie en ideeën.

Cruijff jr erin als AD, Jonk erin als HO, Bosz erin als hoofdcoach.
17 -1
geDaante
Plus Overmars die ook meteen even het TH volledig opdoekt en de organsatiestructuur weer terugbrengt naar één technische man, de TD. Die huichelaars spreken nog wel van een TD in een andere vorm, maar in de praktijk is deze natuurlijk volledig verleden tijd, men paait de supporters, zoals altijd, en zoals altijd, trappen de meesten er weer in en vinden het allemaal prima, zo lang er resultaten worden geboekt.
1 0
DarkChild
Dat was het idee. Revoluties moet je van binnen uit vermoorden. Dus dat hebben ze gewoon goed gedaan. Het zijn de poppetjes grotendeels door Cruijff zelf aangewezen die het moeilijke werk hebben gedaan en de messen in ruggen hebben gestoken. Desnoods bij elkaar. En dan zeg je uiteindelijk als ware machtshebbers: zie je, werkte voor geen meter, wij gaan het nu weer doen. Is echt well played door Henrichs en co.
0 0
gras
De overlevers-tactiek.
0 0
GerardAjax26
Tja, fans krijgen de club die ze verdienen.. iedereen heeft het laten gebeuren en nu jaren later komen de spandoekjes weer ter voorschijn als de resultaten tegenvallen..
4 0
MarcOndertwix
Amen en bedankt
1 0
0184
En jahoor help maar weer een vriendje van team 1996 op een mooi plekje waar The fuck zijn ze mee bezig zoek verdomme eens mensen met aantoonbare kwaliteiten mensen die deuren openen en de juiste spelers en staff kunnen binnenhalen
2 0
GerardAjax26
Ik heb werkelijk geen idee of Blind hiervoor geschikt is, maar waarom noemen zoveel mensen hem een scholletje? Omdat Derksen dat vindt of is er ook nog een goede reden voor?
2 -5
Juichtoon
Ik zou zeggen de resultaten uit het verleden zijn vaak een prima voorspeller. Dus wat je dan met Blind moet...
0 -1
DarkChild
Glibbert overal tussendoor, echt een overlever/volger zonder aanwijsbare kwaliteiten of echte loyaliteit. Ja, aan zichzelf. Bij Sparta waren ze ook zo blij met hem... Alleen kiest hij niet altijd het juiste spoor, waardoor hij soms het deksel op de neus krijgt (zoals toen met de Revolutie) Derksen heeft die term ook niet zelf bedacht trouwens, het kreeg grotere aandacht toen hij het in de mond nam.
0 -1
GerardAjax26
Oke, ik kon het me niet meer goed herinneren, enkel dat Derksen hem altijd zo noemde. Van Plan Cruijff blijft dus weinig meer over, in hoeverre daar nog sprake van was.
0 0
DarkChild
Dat was allang weg. Eigenlijk vanaf het moment dat ze Jonk kalt stelden. Nu koketteren ze ermee. Als het uitkomt. Geloof niet dat elkaar offeren deel uitmaakte van het originele plan namelijk.
0 0
geDaante
Praat gewoon altijd mee met de mensen die het voor het zeggen hebben, om zo een positie binnen Ajax te bemachtigen of te behouden. Net als Van Gaal een Cruijff-hater, maar zodra Cruijff aan het roer is en zijn visie uitgerold wordt (was de bedoeling althans), is ie ineens pro-Cruijff, dat soort dingen. Net daarvoor werkte hij nog met die verschrikkelijke Sturkenboom samen, die Cruijff ook met alle macht probeerde te weren, en was ook met Van Gaal bezig, met die naai-actie jegens Cruijff, door snel Van Gaal even directeur te maken.
3 0
GerardAjax26
Ik herinner me de naam Sturkenboom nog wel, maar ik heb geen idee meer wie hij precies was. In de loop der jaren hebben zoveel foute lui rondgelopen bij Ajax. Maar dan begrijp ik waarom de meeste negatief zijn over zijn eventuele komst.
0 0
AFC34
Ik hoop oprecht dat Jari ooit nog een keer terugkomt voor een functie in de club. Zijn autoritaire uitstraling, zijn mooie lage stem, en de rust die hij uitstraalt in alles wat hij doet en deed (als voetballer al) zouden perfect passen bij een leidinggevende rol in onze club.
2 0
Web
Ik heb een tijdje geleden een artikel over Litmanen gelezen
Hij heeft daar geen tijd voor, en is een heel groot bewonderaar van Blind en van Gaal.
Ik bedoel maar.
0 0
AFC34
Ik snap niet wat je bedoeld, ik ben ook een groot bewonderaar van Blind em Van Gaal, maar meer nog van Cruijff. Dat zegt niet zoveel imo. En weet dat hij er geen tijd voor heeft maar dromen mag toch?
0 0
RaynoFischer
In Jari zie ik eigenlijk meer een trainer, net zoals Vd Sar mij een prima keeperstrainer leek
3 0
Web
En Bergkamp en van Basten spitsen trainer.
Jonk trainer van een jeugd team.
Maar die moesten zo nodig leidinggevende functies.
0 0
AFC34
Hoofd jeugdopleiding lijkt me ook wel wat voor hem. Lijkt me namelijk de ideale man als lijm tussen de hoofdtrainer en jeugdtrainers. Iemand die alles netjes laat verlopen en als hij ergens wat van vind, de rest er ook respect voor heeft. Zou uiteraard ook een prima trainer zijn, maar zou imo nog beter passen als leidinggevende over de trainers.
2 0
CruyffFootball
Hennie henrichs
Arie van Os
Danny Blind

Nu is het nog wachten op die backstabbende schreeuwlelijk en de cirkel is rond.
10 -1
geDaante
Yep, zo irritant voorspelbaar. Dit zag je al jaren geleden aankomen, toen alweer duidelijk werd dat Plan en visie Cruijff totaal niet nageleefd werd, en er helemaal niks werd gedaan om die jonge jongens in het TH te leiden en bij te sturen van bovenaf. Opzettelijk laten klappen dus. Jonk en Cruijff wegwerken, Overmars die de organisatiestructuur weer even in zijn eentje weer maakt zoals pre-revolutie, met de alleenmacht bij de TD.

Dat wordt vast iets als Van Gaal (directeur > Overmars (of Blind tegen die tijd als TD) > Frank de Boer (trainer) > Jonker/Olde Riekering (Hoofd Jeugdopleiding)

Het is klaar met Ajax. Goed lange termijnbeleid valt niet te voeren, daar de pure visieloze middelmaat hierboven genoemd, altijd de macht grijpen of houden, doordat zij over lijken gaan, ratten zijn, altijd in de meerderheid zijn, en vaak de bestuurdertjes met zich meekrijgen, omdat ze geen dreiging vormen voor de bestuurdertjes.
4 0
Dexy
Ik vrees ook dat Henrichs - met het aantrekken van Blind als commissaris - de totaalmacht binnen de club te pakken heeft. De RvC was namelijk nog het enige pionnetje binnen de club waar Henrichs het niet volledig voor het zeggen had. Als dit waarheid wordt, waarschijnlijk wel.

Dat geeft de mogelijkheid voor het bestuur om extra druk te leggen op Vd Sar om zijn functie neer te leggen als Algemeen Directeur.

En ra ra voor wie de vacante AD-positie dan ineens wagenwijd openligt...
0 0
geDaante
De RvC heeft het TH net zo opzettelijk laten klappen als welk orgaan binnen de club dan ook, en daarin zaten net wat meer mensen die als pro-Cruijff werden gezien. Des te aparter en smeriger dat deze RvC Cruijff zo in de rug gestoken heeft. Ajax is totaal verrot, in alle geledingen. Verziekt door de Van Gaal kliek en al die smerige bestuurdertjes die daarmee samenklieken.
1 0
MarcOndertwix
Je hebt helaas compleet gelijk
1 0
trainerdv
Tsja, het is een raad hè.. Persoonlijk zie ik niet zoveel in een Rvc. Ik vind het mooier als bij een vereniging de actieve leden als adviserend en controlerend orgaan optreden. De Rvc is er alleen om invloed (, geld en personeel) vanuit andere bedrijfstakken naar Ajax over te laten sijpelen. Dat er een aanvoerder van een Champions league winnend team bijkomt, is dan mooi voor de balans.
0 -1
Labrador
Aardige gozer . Maar opvallend dat het allemaal vriendjes van elkaar zijn.
0 0
Eduard
Mooi een Ajacied. Een met verstand van voetbal. Een die Ajax goed kent. Ook een die welbespraakt is en duidelijk kan verwoorden waar ie heen wil Dat helpt in dat soort functies.

Dat ie geen succesvolle trainer is zegt me niets. Daar wordt ie hier niet voor gevraagd. Dat ie Ajax kent en een Ajax hart heeft is belangrijk. Dat ie een groot wereldwijd voetbalnetwerk heeft en dat ie begrijpt dat bij Ajax de jeugd op de eerste plaats komt. Maar ook iemand die snapt dat je nou eenmaal geel 18/23 spelers uit eigen jeugd in het eerste hebt in elk gegeven jaar. Iemand die snapt dat jeugd en talent gecompenseerd moet worden met ervaren spelers (profiel Tagliafico) die pro actief gehaald moeten worden.

Vlgs mij kan Blind dat wel.

Verder ben ik enorm van alles waar Cruijff voor stond. Blind heeft vaak in interviews ook na de revolutie aangegeven dat hij het volstrekt eens is met Cruijff's visie. Blind had ook veel aan Cruijff te danken. Daar zit niet veel licht tussen.

Mooi dus.
2 -6
geDaante
'Mooi dus', haha, jongen, wat heb jij weinig mensenkennis. Voor Cruijff zijn, en dan zo'n Cruijff-hater, verlengstuk van Van Gaal toejuichen als nieuw lid van de RvC, die kan meesbeslissen over de positie van Algemeen Directeur, onder meer. De volgende stap is Van der Sar weg of in een andere functie, en Van Gaal als directeur.
En dan heeft men precies wat het wilde, en waar men al jaren op aanstuurde: Cruijff en zijn visie weer zo snel mogelijk weg, het TH totaal niet leiden of bijsturen, gewoon lekker laten klappen.

Blind heeft niet voor niets die bijnaam 'Scholletje'. Die praat gewoon in het straatje van degenen die het voor het zeggen hebben, gewoon echt een eng mannetje.

Mijn haat-liefde verhouding met Ajax, begint steeds meer uit te slaan naar 'haat'.
4 -1
Eduard
Ik heb bij Blind nooit bespeurd dat ie Cruijff zou ''haten'' Nooit. Als ik m erover hoor praten is ie zeer op de hand van de Cruijff visie. Ik zie dit als iets positiefs en zie er heil in.

Ik geloof ook niet in onbewezen complottheorieën om Cruijffs visie de nek om te draaien om vd Sar een hak te zetten etc etc .

Ik vind het wel een feit dat Arie v Os oninteger handelt naar vd Sar toe Dat kan niet. Ik vind het ook een feit dat v Gaal datzelfde deed naar Cruijff Dat is een feit Maar verder zie ik geen feiten of complotten of whatever

Mooi een Ajax man in de RvC Belangrijk
0 0
geDaante
Ik laat je graag in je naïviteit zodat je Ajax nog met plezier en hoop kan blijven volgen.
0 0
CruyffFootball
SprookjesbosEfteling.nl
1 0
RaynoFischer
Hij ging juist weg omdat Van Gaal niet welkom was.
1 0
AFC34
Zo mannen, een discussie voeren is hier de normaalste zaak van de wereld, en dat moet ook vooral zo doorgaan. Maar wat ik de laatste tijd allemaal voorbij zie komen voor loze beschuldigingen slaat natuurlijk nergens op. Laten we het op zn minst proberen netjes te houden, het is ook niet erg dat iedereen een andere mening heeft maar om anderen dan gelijk uit te maken voor vanalles gaat ook wat ver. We zijn hier geen feyenoord forum zeg.
2 0
trooop
Daar gaat ie dan, de bal is aan het rollen gebracht. Scholletje glibbert zich naar binnen, nu is het wachten op de aankondiging van louis. De cruijff-adepten binnen de club zijn zo goed als uitgeroeid, de tijd is rijp voor een definitieve coup. Cruijff wordt hier gewoon opnieuw begraven.
4 -1
Ozymandias
Inderdaad, Henrichs zal snel de macht binnen Ajax grijpen. Hij gebruikt zijn macht als bestuursvoorzitter nu om de macht over de RvC te grijpen. Van Os (een van zijn pionnen) heeft inmiddels de aanval op Vd Sar al ingezet zodat de druk op hem wordt opgevoerd en hij hopelijk aan het einde van het seizoen zelf al opstapt.

Dan kan Henrichs hem vervangen met een eigen man (misschien inderdaad wel Van Gaal) die de gehele macht binnen de directie zou grijpen en Overmars daarmee weg zal pesten. Zo hebben de partners Henrichs en Van Gaal samen de macht. Hennrichs over het bestuur en de RvC en Van Gaal over de directie.

Dan krijgen we mensen als Stuivenberg en Jonker als hoofdtrainer en hoofd jeugdopleiding. Ik hoop dat iedereen die Vd Sar en/of Overmars weg willen hebben dit wel begrijpen. We moeten daarom Vd Sar en Overmars juist steunen aangezien anders de Henrichs-Van Gaal kliek weer aan de macht komt.
4 -1
DarkChild
We zouden hun moeten steunen als ze het daadwerkelijk anders deden. Maar dat is niet zo. Maakt weinig uit of je nou Sar/Overmars het niet ziet doen zoals Cruijff het voorstond of Blind/Van Gaal.
1 -1
CruyffFootball
Exact.
0 0
Vlieske
Ik ben bang dat de meerderheid van de supporters dit wil als ik de afgelopen dagen de reacties zie. Men lijkt henrichs boven cruijff te kiezen. Ik ben totaal verbijsterd. We lijken een anti cruijff bedrijf te worden. Het zou me ook niks verbazen als die henrichs persoonlijk de naamsverandering tegenhoud. Nog even en er komt een standbeeld van hem voor de arena te staan.
2 0
Inhartennieren
Zou het echt allemaal zo zwart wit zijn
0 0
Joseph
Weggestuurd tijdens de revolutie, dan word je door papa Henrichs met open armen ontvangen.

Smerige club is het eigenlijk maar..

Overigens heb ik niks tegen Danny, maar dit is weer te typisch, alles om Cruijff weg te houden bij Ajax. Zo lang dit het geval is, zal Ajax nooit meer succes hebben.
3 0
Ajaxvooraltijd
Als alle negativiteit hier eten was geweest hadden we 10 keer de wereld voor een jaar kunnen voeden.
1 -1
DarkChild
Als je je ogen er voor sluit is er toch verder weinig aan de hand?
0 0
DarkChild
Laatste restjes Cruijff worden vakkundig weggesneden en hoe beter het te laten doen dan door de uitvoerders zelf? Sar en Overmars zijn de laatste, die zullen spoedig als onbekwaam worden bedankt voor bewezen diensten (wat ook terecht is, want ze kunnen dit ook niet) Het is bijna een Griekse tragedie, alles zit er in, met de mensen die de revolutie aanvingen, zich keerden tegen het boegbeeld en elkaar daarna de tent uitvochten. Het is natuurlijk briljant bespeeld door het OBN als puppet masters, want straks heeft pakweg Sar zelf helemaal niks, maar wel zijn rol vervuld. En kan hij hooguit thuis posters van muren rukken.
Probleem is dat ze vervangen zullen worden door obn'ers die het ook niet beheersen. Scholletje Blind voorop. De weg naar de lijn zoals het eerst was ligt weer wagenwijd open.
En Henrichs zag dat het goed was...zijn masterplan komt uit. Wat zal die man spinnen van genot. Alles in het belang van Ajax natuurlijk. Ahum.
Maar das logisch...
6 -4
Ajaxvooraltijd
Oud voetballegendes op belangrijke posities binnen de club. Ja echt tegen het beleid ja. Het ligt eraan hoe hij het op pakt. En hij heeft er nog geen dag gezeten en iedereen weet het al.
1 -1
DarkChild
Het boeit helemaal niks of het een oud voetballegende is of een wereldkampioen knikkeren. Dat is het bij Cruijff, dat is het OBN. Hij moet goed zijn in wat hij doet, interesseert me niets of het een goede speler was, want hij moet in zijn nieuwe rol geen balletje hooghouden. Blind heeft allang bewezen geen technische functie aan te kunnen.

Let wel: ik schets de theorie, ik weet ook wel dat het bij het bedrijfsleven in het algemeen en Ajax in het bijzonder gaat om dat je de juiste mensen kent. Niet om wat je kan.
0 0
ErikDeBosz
Lachwekkend, maar ik had niets anders verwacht. Een man voordragen die na zijn voetbalcarrière overal heeft gefaald. Dat moet alleen mogelijk zijn in de voetballerij.
3 -2
vader123
Aardige vent, maar NUL bestuurlijke ervaring en daarom, jammer genoeg voor hem, niet geschikt voor een bestuurlijk controlerende functie. Dus zal hij het wel worden. Typisch Ajax. Ik heb niets tegen Danny, maar bestuurlijke ervaring is voor zo'n functie gewoon een vereiste en die heeft hij niet. Ik begrijp dan ook helemaal niets van zijn voordracht. Daarom niet de focus op Danny maar wel graag op degenen die hem voordragen.
4 0
MosesD
Begrijp echt niets van deze keuze. Ik heb niets tegen Blind, maar een leek kan zien dat er dingen aan hem kleven, die (terecht of onterecht) voor tweespalt kunnen zorgen. Waarom niet bijvoorbeeld een Rijkaard? Is een neutrale keuze en die heeft bovendien tijd over. Na de Tunnel, weer een slecht besluit. Ook qua timing.
4 -2
Ozymandias
De keuze is zeer begrijpelijk als je aanneemt dat Henrichs degene is die uiteindelijk besluit wie er wordt voorgedragen. Die gebruikt namelijk zijn macht als bestuursvoorzitter om nu ook de macht binnen de RvC te grijpen en wil Blind dus als extra pion in de RvC hebben. Zodra Henrichs de macht over de RvC heeft zal hij Vd Sar (en misschien ook Overmars) eruit werken. Een van zijn pionnen (Van Os) heeft niet voor niets de aanval op Vd Sar al ingezet.
3 -1
MosesD
Hij is onbegrijpelijk vanuit mijn standpunt. Maar inderdaad de bestuursraad (en dus niet alleen Henrichs) die gaan hierover. Maar de bestuursraad heeft al de macht over de RvC hoor, daar hebben ze geen pion voor nodig. ik ben niet zo van het 'kampendenken' het gaat mij alleen om Ajax, maar dit is natuurlijk niet echt een 'schone keuze'. Gemiste kans. Rijkaard, Hiddink, de Haan, zomaar wat namen die niet besmet zijn.
1 0
Ozymandias
Nee, Henrichs heeft momenteel nog niet de macht over de RvC. Van Wijk is een veel te sterke bestuurder (kijk naar zijn verleden bij KLM) om als rechterhand van Henrichs te werken. Daarom heeft Van Os naast Vd Sar (en Overmars een beetje) ook de aanval op de huidige RvC ingezet. De RvC steunt Vd Sar en Overmars ook nog terwijl Henrichs en zijn kliek die weg wil hebben.
0 0
MosesD
De bestuursraad is echt de machtigste hoor. Is van grootaandeelhouder Ajax. Als die de RvC weg zouden willen, dan is dat aan hen. Van Wijk is een uitstekend bestuurder, maar zit nu slechts in een controlerend orgaan.
0 0
Ozymandias
De bestuursraad zou de RvC weg kunnen sturen maar zolang Van Wijk voorzitter is zal Henrichs echt niet het beleid bepalen. There is no way dat Van Wijk zich als een trekpop van Henrichs laat gebruiken.
0 0
booya4afca
Rijkaard had volgens mij geen trek om nog enigzins een rol in de voetballerij te spelen.
0 0
Web
Die kijkt wel uit.
Is nu een legende.
Wat is er over van Bergkamp en van Basten? Grof vuil
Maar dat gebeurt alleen bij Ajax
Niet bij PSV en Feyenoord.
Die smullen weer.
1 -1
Panama
Danny die altijd de juiste wind kiest om mee te waaien, behalve toen Van Gaal Cruijff wilde wegpesten tijdens de revolutie. Vanaf dat moment gehoopt en verwacht Blind nooit meer terug te zien, helaas maakt het bij Ajax niet uit wat je anderen in t verleden hebt aangedaan.
5 -1
MarcOndertwix
Blind, je bent vast een fantastische kerel, maar als beleidsmaker ben je gewoon ongeschikt, sorry.
5 0
JariHeijden
Als trainer is hij niet geschikt gebleken, maar als beleidsmaker weet ik het niet.

Bovendien moet je in de rvc toch vooral controleren wat de directie doet.
1 -1
MarcOndertwix
En dat is nou net wat het allemaal een beetje verdacht maakt.
1 0
RaynoFischer
Haal je zoon dan maar gelijk terug..... ;)
4 -2
Juichtoon
Danny is Ongeschikt!! Deze man heeft bijna alle functies binnen Ajax al bekleed. Hierin heeft hij geen enkele maal blijk gegeven van enig verstand te hebben van voetbal en of het runnen van een bvo.
Volstrekt onbegrijpelijke en verkeerde keuze.
3 -1
booya4afca
En daarrrr is scholletje weer. Wie is de volgende? van Gaal?
Naast de vele baantjes binnen Ajax ook als analist uitgekostst. En ja hoor, daar is ie weer...

Jezus christus. Waar zijn ze mee bezig.
6 -4
Juichtoon
Het eigen netwerk uitbreiden darmen zijn ze mee bezig.
2 0
booya4afca
Yup. En ondertussen is er maar een winnaar : Henrichs.

Die lacht zich nu de ballen uit de broek.
4 0
Ajaxvooraltijd
En daar is weer zo'n nietzeggende nepsupporter die alleen maar kan zeiken en grote mensen waar ze alleen maar voor dienen te buigen neersabelen die alles hebben bereikt met de club.
2 -6
booya4afca
Nepsupporter? Je weet niet eens wie ik ben, hoe lang ik een seizoenskaart heb laat staan wie ik graag neersabel.

Blind als voetballer, niets meer dan lof.
Maar daarna heeft hij niets maar dan ook niets gepresteerd.

Blind is ongeschikt voor welke functie dan ook. Leuk hoor dat hij vroeger een balletje kon trappen en de beslissende penalty binnen schoot waardoor we de wereldbeker wonnen.

Maar daar hebben we nu geen zak aan.
5 0
Web
Ik zou niet weten waarom hij niet geschikt is voor een RVC functie
Als trainer had hij het niet klopt.
0 -3
booya4afca
Omdat hij ook op bestuurlijk niveau zich nooit bewezen heeft, laat staan dat zijn voetbalvisie nogal afwijkt van datgeen wat wij met Ajax horen na te streven. Of ben jij dat gezeik rondom Cruijff vergeten?
1 0
Web
Nee, ben ben ik zeker niet vergeten.
Maar ben ook niet vergeten, dat Ajax een geweldig team had in 1995/ 1996 van Gaal
Daar heeft Cruiif nooit een positief woord over gezegd.
Heel triest

Maar dat heb ik Cruijff vergeven. Dat bedoel ik nou
1 0
Michelangelo
misschien ben je vergeten dat alle eigen jeugd wat in het team stond bestond uit de door cruijff opgezette jeugd opleiding, welke daarna door louis kapot is gemaakt.
1 0
MosesD
Hou toch eens op. JC kwam af en toe op Voorland om naar Jordi te komen kijken. Heeft totaal niets met de opleiding van doen gehad. Toen JC trainer van Ajax1 werd kwam er weer een prachtige lichting door, dat was in jouw ogen zeker ook de verdienste van JC?
0 0
Web
Kom eens met voorbeelden?
Volg Ajax langer dan jou denk ik.

Van Gaal en Cruijff twee grootheden met net als alle andere mensen die fouten hebben gemaakt.

Was jij er wel in 1995?
Anders heel vreemd dat je zo over van Gaal praat.
0 0
Juichtoon
Waar heb jij gezeten? Op een onbewoond eiland zonder WiFi?
0 0
Ajaxvooraltijd
Vandaar dat ik reageer vanaf mijn tablet.
0 -2
Web
Ja van Gaal die man die geen ene moer heeft gepresteerd bij Ajax.
De man die mij ongelooflijk veel heeft doen genieten in 1995/ 1996
Wat een team heeft hij persoonlijk toen gemaakt bij Ajax
3 -5
booya4afca
van Gaal heeft het met Ajax 1 fantastisch gedaan. Maar daar is dan ook alles mee gezegd. De jeugdopleiding lag na zijn vertrek aardig op zijn gat. Of ben je dat vergeten?
1 0
wladimir
Tijdens de periode van Gaal zijn er bijzonder veel jeugdspelers doorgebroken. Daarna ook. Al snel kwamen van der Meijde, van der Vaart, Heitinga en Sneijder. Van de Beek en Frenkie de Jong moeten maar laten zien dat ze dat niveau gaan halen.
0 0
MosesD
Vertel.
0 0
Juichtoon
Ja vraagje en hoe stond Ajax ervoor toen Louis vertrok? De jeugdopleiding was he le maal geruïneerd.
2 0
Web
Wat een onzin. Van Gaal heeft jaren de jeugd van Ajax getraind in de Meer. En die spelers stonden later in het grote Ajax van 1995/ 1996
Onbegrijpelijk van Gaal heeft goud gemaakt bij Ajax.
Weet je wat triest was dat Johan nooit een goed woord had voor dat team.
Maar dat heb ik Johan vergeven. Net als ik van Gaal veel vergeven heb.
Twee grootheden in de Ajax geschiedenis.
Onbegrijpelijk wat hier weer gebeurt op AS.
0 -1
Juichtoon
Je weet er echt helemaal niets van. Johan had juist grote bewondering voor het team van Louis. Echt heel jammer dat je dat niet weet. Legendarisch is de 'ínbraak' van een live tv interview vanuit Nou Camp op de avond van Ajax AC Milan 2-0. Johan werd geinterviewd, hij was coach van Barcelona en vroeg als eerste aan de interviewer wat Ajax gedaan had en hij riep de uitslag door aan Jordi die even verderop buiten beeld stond. "Jordi, .. 2-0" zei hij. Prachtig. Mooi ook om zn goedkeurende blik te zien (en waar zn interesse lag).
0 0
vincent_DV
Ikzelf kom uit 1995 dus de periode 1995-2005 kan ik me niet zo goed herinneren zoals je wel zal begrijpen denk ik;). Ik vraag me af, In wat was de jeugdopleiding geruïneerd en wat was de rol van van Gaal hierin?
0 0
Juichtoon
Omdat va 1998 het uitstroomnivo van de jeugd heel laag was (op t/m 2010 een hele enkele uitzondering na). Met zn befaamde TIPS systeem waarmee elke speler werd geanalyseerd werd van elk talent een doorsnee voetballer gemaakt waardoor we opeens allemaal Turpijntjes en Splinters aangeleverd kregen.
0 0
NotForSale
Goede zaak
1 -3
Ozymandias
Hahaha, voor dat je het weet is Van Gaal de algemeen directeur (met Vd Sar in een andere rol als club ambassadeur), Stuivenberg als hooftrainer en Jonker als hoofd jeugdopleiding. Blind zal altijd een held blijven maar ik zie hem liever nooit meer in een officiele rol bij Ajax.
4 -1
Web
Ben het vaak met je eens, maar nu totaal niet.
1 -3
Ozymandias
Dat mag. ;)
0 0
vincent_DV
Ik ben zeker geen voorstander van Danny Blind. Maar is er ergens wel iemand die verstand heeft van technische zaken en in de RvC wilt zitten van Ajax. Die zijn er denk ik niet. Want die willen allemaal dagelijks op de werkvloer bezig zijn denk ik. Dan is Danny Blind niet zo gek. Het is geen bobo die machtsspelletjes speelt, hij heeft alleen een controlerende functie dus bepaald niet het beleid(Hij kan alleen dingen afwijzen). Dus al met al is het niet zo erg allemaal denk ik.
6 -1
Ajaxvooraltijd
Zo gaan we dus met onze oude helden om.. Schande. Blind heeft zich nooit negatief uitgelaten over de club ook na zijn ontslag niet en gaf eerlijk aan dat hij zich op dat moment niet kon vinden in het gevoerde beleid. Dus hoezo scholletje? Buiten dat is hij net zo erg Ajacied als zwart is zo'n beetje. Maar daar is ook amper respect voor dus dat zegt meer over die kleine kinderen hier met maar weinig historisch besef en wie onze club groot hebben gemaakt. Samen hebben jullie behalve gezeik helemaal nooit wat voor de club betekend in positief opzicht.
5 -2
Ferd
‘Net zo Ajacied als zwart’ maar danny is blank en dus volgens jou ook geen Ajacied.
0 -1
booya4afca
Ga je nu serieus Blind vergeten met Mr. Ajax Sjaak Swart, waarvan je de naam ook nog eens verkeerd spelt. Om vervolgens andere te verwijten dat zij geen historisch besef hebben..

Ajax gaat verder terug dan de jaren 90'...
Echt waar.
3 -1
booya4afca
Oh ja hoor, je kan van Blind alles vinden. Maar beweren dat deze beste man de club groot heeft gemaakt is natuurlijk vrij ridicuul.
2 -1
Web
Zeker aan bij gedragen, stond er altijd als voetballer.
Moest zelfs de belangrijkste penalty ooit maken. Hij stond er.
1995/ 1996 een heel belangrijke schakel in dat geweldig team.
Ooit bij Sparta weggehaald door Cruijff
Ik vind nogal..
1 -2
booya4afca
Zie niet in waarom het halen van Blind (door Cruijff) relevant zou zijn aan deze discussie.

Daarnaast, als je naar '95 kijkt (kennelijk blijven jullie hierop blindstaren) is er maar een speler die er voor gezorgd heeft dat alle puzzelstukjes op hun plaats kwamen te liggen, en dat is Rijkaard.
1 -1
Web
Zo is het,
Historisch besef is hier niet.
Danny is een top Ajacied.
Maar de meesten hebben hem helemaal niet gekend in een Ajax shirt.
5 -4
Juichtoon
Houd eens op met je gezwets. Danny kan er helemaal niks van. Dat hebben 10 jaar lang talloze functies binnen Ajax wel aangetoond.
Tenzij jij het best vindt om iemand die aantoonbaar 10 jaar disfunctioneert een plek in de RvC te geven.
Danny is wel onze of mijn eminente aanvoerder, voor altijd in mijn geheugen. Maar verder heeft Danny het gewoon niet.
3 -1
Web
Gelukkig denken ze daar in het RVC anders over.
Als trainer niet geschikt, maar waarom niet als technische man in het RVC.
0 -1
Juichtoon
Omdat je ergens verstand van moet hebben om het te kunnen runnen. En dat heeft Danny niet.
1 -1
AFC34
Dus moet je iedereen die het rood wit om de schouders heeft gedragen maar een contract aanbieden voor uiteenlopende functies? Blind heeft na zijn carrière nou niet echt potten kunnen breken, ik denk dat de kritische noot van velen daar vandaan komen. Niet omdat ze niet inzien dat Blind als speler natuurlijk een enorm aandeel heeft gehad in de successen van onze club.
4 0
Web
En jij weet dus dat hij niet geschikt is voor het RVC.
0 -3
Juichtoon
I rest my case..
1 0
AFC34
Geen idee, misschien is hij dat wel. Vooralsnog ben ik wel een beetje kritisch. Als oud speler absoluut ja, kijkend naar zijn staat van dienst na zijn carrière, mwah.
0 0
Stroeve
Ja, net zo'n Ajacied als Zwart.
3 -1
AFC34
Dat danny blind bijna een legende is voor vele ajacieden neemt niet weg dat veel mensen hem niet geschikt achtten voor een rol in het bestuur van Ajax. Ik denk dat dat een beetje het verschil is.
4 -1
Web
Hij heeft een groot voetbal inzicht, maar als trainer gefaald.
Waarom niet geschikt voor RVC
Leg eens uit.
1 -2
AFC34
Omdat ik juist vind dat hij het grote voetbalinzicht mist. Maar daarin verschillen we dus van mening, en dat is ook niet erg. Ik hoop dat ik ongelijk krijg!
1 -1
Web
als speler had hij een enorm inzicht.
Wist altijd op het juiste moment druk te zetten.
Het elftal was toen net een harmonica.
Ik heb alle wedstrijden toen gezien van Ajax, in de Meer en Olympisch stadion, geen CL wedstrijd gemist. Wat een geweldig team was dat.
0 0
AFC34
Deels mee eens, maar ik kan het niet loszien van het feit dat LvG het toen goed neer had gezet en Blind perfect uitvoerde wat er van hem gevraagd werd. Tuurlijk is het ook grotendeels zijn eigen verdienste, maar ik kan het niet loszien van dat het van bovenaf zo neergezet werd. Waarom ik dat zo voel is omdat hij na zijn carrière dus niet veel heeft laten zien van zijn geweldige inzicht. Snap je?
0 0
suitie
Jij wel zeker?
0 0
Ajaxvooraltijd
Inderdaad ja ik support mijn club graag in positieve zin, in goede en slechte tijden ja. Dat zou iedere 'supporter' moeten doen.
0 -1
suitie
Held dat je bent.
0 0
Web
Word weer leuk vanmiddag. Ajax haalt een oud voetballer op.
Een speler naar Ajax gehaald door Cruijff.
Alles word hier uitgekotst.
Triest
4 -3
insectenverdelg
Een speler die later oom een mes in de rug van Cruiff stak met de aanstelling van Louis achter zijn rug om.
3 -1
Web
Wie had voorspelt dat het niets zou worden toen. Blind
Danny is groot geworden met van Gaal.
Ik werd er ook niet blij van toen met die revolutie, geef ik eerlijk toe.
Maar ik was ook heel erg teleurgesteld in Cruiff, die heeft nooit een goed woord over zijn tong gekregen van het gouden Ajax van Louis van Gaal.
1 -1
ajaxminimax
Ja wat moet ik er van denken... van duivenbode was ook niet alles, hij was een vriend van cruijff, maar zelfs hij heeft hem hard laten vallen.
2 0
Mokum31
Neem meteen je zoon mee
1 -1
Toekomst1900
Dat is Blind nummer 1. Nu Daley nog!
1 -1
RayJordaan
“We are back”..
3 0
AFC34
"We are back bij af" - zou zomaar een quote van louis van gaal kunnen zijn.
6 -4
Toon meer reacties