BVeenstra, 08-03-2018 om 07:15, 10066 views, De Telegraaf | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

De Raad van Commissarissen van Ajax heeft laten weten algemeen directeur Edwin van der Sar en directeur spelersbeleid Marc Overmars volledig te steunen. Eerder deze week pleitte erelid en voormalig bestuurder Arie van Os nog voor een vertrek van Van der Sar en bovendien werd er vanuit alle geledingen vanuit Ajax aangedrongen op een andere rol van Van der Sar.

RvC-voorzitter Leo van Wijk wil in gesprek met De Telegraaf niet ingaan op de kritiek op de directeur. 'Wij zijn als RvC natuurlijk ook teleurgesteld in de resultaten van de laatste twee wedstrijden, maar we staan achter het door de directie gevoerde beleid', aldus Van Wijk.

Afgelopen november tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) deelde de RvC nog kritiek uit op Van der Sar, omdat men vond dat de RvC te laat op de hoogte was gesteld van de problemen tussen enerzijds de directie en anderzijds trainer Peter Bosz. Toen de RvC eenmaal wist van de problemen, was een vertrek van Bosz al niet meer tegen te houden. In de afgelopen maanden zouden er meerdere indringende gesprekken zijn geweest tussen de directie en de RvC.

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer