RvC: 'Staan achter het beleid van directie'

BVeenstra, 08-03-2018 om 07:15, 10318 views, De Telegraaf |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

De Raad van Commissarissen van Ajax heeft laten weten algemeen directeur Edwin van der Sar en directeur spelersbeleid Marc Overmars volledig te steunen. Eerder deze week pleitte erelid en voormalig bestuurder Arie van Os nog voor een vertrek van Van der Sar en bovendien werd er vanuit alle geledingen vanuit Ajax aangedrongen op een andere rol van Van der Sar.

RvC-voorzitter Leo van Wijk wil in gesprek met De Telegraaf niet ingaan op de kritiek op de directeur. 'Wij zijn als RvC natuurlijk ook teleurgesteld in de resultaten van de laatste twee wedstrijden, maar we staan achter het door de directie gevoerde beleid', aldus Van Wijk.

Afgelopen november tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) deelde de RvC nog kritiek uit op Van der Sar, omdat men vond dat de RvC te laat op de hoogte was gesteld van de problemen tussen enerzijds de directie en anderzijds trainer Peter Bosz. Toen de RvC eenmaal wist van de problemen, was een vertrek van Bosz al niet meer tegen te houden. In de afgelopen maanden zouden er meerdere indringende gesprekken zijn geweest tussen de directie en de RvC.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Oftewel, zolang wij onze bonus maar krijgen kan Ajax en alles erom heen de tering krijgen. Gaat toch goed zo, we maken winst en vullen onze zakken en die domme kaarthoudertjes laten we lekker bloeden. Komt het moment dat het echt nog minder wordt, dan maken we de simpele zieltjes blij en schoppen we die mislukkeling van een Sar eruit, hebben wij weer even rust.
2 0
Pierre Heno
Volgens mij zit Leo van Wijk al een paar maanden in de bejaardenopvang. Henrichs zou lijdende zijn aan een vorm van preseniele dementie. DAn kun je wel een beetje raden hoe het daar marcheert in de RVC. Eén grote aanfluiting! Op het toilet van stichting De Zonnebloem gaat het er inmiddels al heel wat bruisender aan toe dan bij Afc Ajax. NV Ajax is het enige dat telt. Nu nog even de dikke deur van ING toe laten treden tot de RVC van Ajax ( staat mooi op zijn centrale verwarming) en deze gotstpe is compleet.
4 0
MosesD
Leo van Wijk was een van de beste vrienden van JC. Die komt al zijn hele leven bij Ajax, heeft er vroeger zelfs met JC gehonkbald. Henrichs zit niet in de RvC maar op het pluche van de bestuursraad. Van mij mag hij en die hele bestuursraad vervangen worden, door frisse, neutrale mensen.
1 -1
je
Old boys rule met geen kennis van het voetbal spelletje
2 -1
kaashaas
Even een vraagje.. Welk beleid?
6 -1
ajax4ever01
WZA WZdR = Wij zijn Ajax Wij zijn de Rijkste pfff
5 -1
ajax4ever01
flikker een eind op met die gasten ze dekken elkaar allemaal in.
4 -1
Bjorn
Alle pijlen op Hennie Henrichs en het Old boy network wat eromheen zit a.u.b.
17 -1
MichelAngelo66
Dream on. Wie gaat die pijlen richten dan? Kansen zat gehad. Cruijff nam de handschoen op, maar de leden gaven niet thuis, de supporters gaven niet thuis. Zelfs zijn eigen medestanders gingen op een enkeling na voor eigen roem en glorie.

Ajax is klaar.
7 0
Ajaxvooraltijd
Gewoon toegang en macht tot Ajax ontnemen en oneervol vermelden. Dat helpt want alleen daarmee heb je ze. Hun reputatie tussen hun mede ratjes op hoge plaatsen is ze alles waard. Pak ze dat af en ze zijn beledigd en beschadigd voor hun nog gelukkig korte bestaan (in de zin van dat ik het nog ga mee maken dat Ajax van ze verlost is).
5 0
AbdelhakNouri22
Een beetje off topic maar het is hoog nodig dat er een kritische achterban komt en die wordt gevormd via deze tweet: https://twitter.com/RF16662/status/970324910542393344

Stem allemaal op een goede naam graag.
6 -1
Ajaxvooraltijd
Ja laten we de club vooral nog verder fragmenteren.
1 -3
AbdelhakNouri22
Het is gewoon goed om een kritisch geluid te hebben via supporters en fans. Wij hebben het beste met de club voor en veel mensen binnen de club zitten er alleen voor hun eigen ego.
4 0
Ajaxvooraltijd
Ik sta achter Edwin en Marc Overmars!

Ik ga staan achter de nog laatste oud voetballers die Johan er neer gezet heeft en tegenover die smerige ratten met hun tachtig delige pak uit het zakenleven en de politiek die Ajax als speeltje en statusverhogend middel zien voor hun eigen cv. Je kunt me echt niet kwader krijgen dan onze helden zo kapot gemaakt te zien worden door een stel achterbakse lullenwassers die voor Ajax nooit wat hebben betekend behalve een hoop ellende en de neerwaartse spiraal die gestopt dient te worden. Als het niet normaal kan, dan maar lekker op de harde manier met een stadionverbod en de ontzegging van vergaderingen en hun zogenaamde "ere" lidmaatschap. Ze moeten niet fucken met de club want dan komen ze aan ons de supporters die het bloed van Ajax door de aderen hebben stromen vanaf de geboorte.

Revolutie 2.0 moet er komen, al zijn ze 100 jaar lid, eruit met ze!
4 -6
Inhartennieren
Het heeft toch helemaal geen zin om Vd Sar er nu weer uit te zetten.
Dan begint alle onrust voor de zoveelste keer.
2 -3
Joseph
Dat is mooi, dan zijn ze mede verantwoordelijk en kunnen ze er uit gewerkt worden als Ten Hag nu faalt.

En dan alles en iedereen dat ook maar iets met Cruijff heeft terug. Geen gezijk meer met backstabbers!
6 -2
Ajaxvooraltijd
Het is goed dat men eenheid uitstraalt. Kunnen die journalistjes met hun troep weer lekker zwijgen.
1 -4
Juichtoon
En Hennie Henrichs staat achter het beleid van de RvC.
En zo houden de mensen die Cruijf lieten vallen elkaar allemaal de hand boven het hoofd.
6, 7, 8 jaar zonder prijs komt zo binnen handbereik.
24 -2
MankeNelis
Heinrichs verschuilt zich achter de statuten en de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Het is een poppenkast vertoning. Hoe lang zit hij daar nu? Ze moeten om het jaar een nieuwe voorzitter kiezen, dan weet je genoeg over de interne verhoudingen.
10 0
0184
Nieuwe rvc dan maar als er zulke onzin verkocht gaat worden dan zegt dat een hoop over hoe er bestuurd wordt bij de mooiste club van het land
12 -1
Web
Ook al zou het RVC niet volledig achter de directie staan. Gaan ze dit nooit aan de media doorgeven. Natuurlijk is het RVC niet tevreden.
Niemand in de club is tevreden. Ook vd Sar en Overmars niet.
0 0
Ajaxvooraltijd
Dat ere bij lid mag je wel weg laten bij Os die sluwe vos.
2 -1
Oempaloempa
Ik denk dat Ajax er goed aan doe om van de beurs te gaan en weer een vereniging te worden.
Dit bestuursmodel werkt al heel lang niet goed.
4 -1
RusselWestbrook
Ik kan zo snel maar 1 profclub vinden die een vereniging is: VVV

De rest zijn NVs (waaronder de traditionele top 3), BVs (o.a. FC Groningen) of stichtingen (o.a. Heerenveen). Ik zou zo snel ook echt niet weten wat het voordeel is van een vereniging zijn.
1 0
Michelinho
En wie gaat dat bewerkstelligen? Zal toch echt vanuit de vereniging moeten gebeuren. Een erelid, een icoon. Er was er één die dat wilde... Nu is de hernoeming van de ArenA al teveel gevraagd.
1 0
The
Wat bedoel je met dit bestuursmodel? En wat verandert er aan dit model als je van de beurs afgaat?
0 0
Bjorn
De verenigingsconstructie die 73% van de zeggenschap heeft kan dan wellicht op de schop.
1 0
NouridolbergNeres34
Zolang er maar spelers verkocht worden met flinke bedragen zoals milik, sanchez, klaassen zullen deze lamme gasten van de rvc op macht beluste egotrippers nooit ingrijpen, we zijn een bedrijf en allang geen voetbalclub meer. Kampioenschap en europees succes is allemaal bijzaak geworden voor de hoge heertjes. We leiden spelers op voor de premier league, een ordinair doorsluishuis.
3 -2
Eastwood
Ik denk niet dat Van der Sar zich nog een fout kan permitteren. Dan is het exit. Dat proef ik een beetje uit dit artikel.
4 -1
flyingsoccer
De bekrompenheid van de RVC schaam je kapot 4 jaar lang geen prijzen, trainers vliegen eruit alsof we in een draaimolen zitten. De RVC is ook doodziek daarom zien ze niet wat er daadwerkelijk aan de hand is. Nou komende jaren hoeven we op geen enkele prijs te rekenen. Dat is het beleid voor de komende jaren.
5 -1
Mart42
Dat worden dan nog heel veel seizoenen zonder europees voetbal en landstitels.......
4 -2
GerardAjax26
Hoe kan je nou achter het beleid staan als je 4 jaar geen prijs pakt? Dan gaat het ergens toch fout lijkt mij. Maar goed als je niet verder kunt kijken dan de afgelopen 2 wedstrijden dan houdt het ook wel een beetje op.
6 -1
fanforeffer
Het banksaldo en de bonussen zijn oke. zodra die minder worden wordt er ingegrepen.
3 -3
Bocarra
Prima, zo snel mogelijk rust in de tent creeeren en vasthouden aan het dit seizoen ingezette beleid. Niet luisteren naar die emotie supporters. Daar is nog nooit een club beter van geworden.
5 -5
Boer Gijs
En van het zwalkende beleid van deze directie worden we ook niet beter.
3 -2
Flarkow
Maw nog 10 jaar zonder prijzen door het egoïsme van sar etc thnx boys
4 -4
Ruff Rhythim
Iedereen weet wat het betekent als een persoon of een orgaan zegt dat ze achter de trainer/directie/beleid/speler etc. staat.
6 -1
mgtow
Dan mag je alvast dozen in gaan pakken.
0 0
Duif63
"Wij zijn als RvC ook teleurgesteld in de resultaten van de laatste 2 wedstrijden"
Jezus Christus wat een idioot is deze man als je dit zo durft te zeggen. Als supporter ben ik teleurgesteld in de resultaten van de wedstrijden van de laatste 4 jaar. En ik denk niet dat ik de enige ben.
5 -5
CruyffFootball
Jij en denken, gaat dat wel samen?
0 0
Duif63
Ja hoor prima, zelfs beter dan bij de meesten hier...
0 0
Ajacied33
Ze zitten er allemaal voor zichzelf joh. Alsof ze wat om Ajax geven..
3 -1
Afca85meer
Aandeeltjes gaan lekker, sportief is bijzaak. Aldus het bestuur.
1 -3
Sterretje73
Goh...dit zag helemaal niemand natuurlijk aankomen. *zucht*
2 -2
Josajacied87
Wij willen zelf op het pluche blijven.
1 -2
Stibba020
Ze willen elkaar allemaal het hand boven water houden. Na dit seizoen tyfe jullie allemaal op. Of jullie het nou willen of niet.
4 -4
mgtow
Lijkt mij ook.
0 -1