BVeenstra, 07-03-2018 om 07:10, 14104 views, De Telegraaf | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax heeft er moeite mee om een beslissing te nemen over de toekomst van algemeen directeur Edwin van der Sar. De Telegraaf schrijft woensdagochtend dat de Voorhouter niet op zijn taak is berekend, maar dat hij vanwege zijn gunfactor in het zadel wordt gehouden door de Raad van Commissarissen.

De vraag is dan ook: wat neemt de RvC Van der Sar precies kwalijk? De krant geeft een opsomming. Allereerst werd de RvC pas op de hoogste gesteld van het vertrek van trainer Peter Bosz toen er geen weg meer terug was. Daarnaast wordt de keuze van Marcel Keizer als opvolger van Bosz als de volgende directieblunder bestempeld. Wanneer Keizer alsnog zou worden aangesteld - hetgeen ook gebeurde - zou dat volgens de bestuursraad én de RvC aan de hand van een ervaren coach moeten zijn. Resultaat: die kwam er niet.

Vervolgens stelt de RvC vraagtekens bij de noodzaak en het tijdstip van het ontslag van Keizer, terwijl men daarnaast ook staat te kijken van het vroegtijdig benaderen van opvolger Erik ten Hag. Ook opvallend: Aron Winter is sinds het vertrek van Dennis Bergkamp verantwoordelijk voor de doorstroming van de jeugd naar het eerste elftal, terwijl de trainer vorig jaar nog te licht werd bevonden voor Ajax O19.

Andere rol Van der Sar
Meerdere Ajacieden denken dat de voormalig keeper best kan functioneren in een andere rol binnen de organisatie. Zo maakt Van der Sar zich als bestuurslid van de European Club Association (ECA) bij de UEFA sterk voor het Nederlandse clubvoetbal en voelt hij zich tijdens commerciële trips in Azie 'als een vis in het water'. 'Maar het aansturen van honderden Ajax-werknemers of het woord voeren op de tot in details voorbereide Algemene Vergadering van Aandeelhouders is niet zijn cup of tea. Een anonieme betrokkene zegt zelfs dat Van der Sar 'diep in zijn hart ongelukkig is in zijn huidige functie'.

De volledige analyse over de rol van Edwin van der Sar bij Ajax lees je in De Telegraaf.

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer