'Als hij aanblijft, heb ik daar moeite mee'

FinnDekker, 06-03-2018 om 07:42, 32600 views, De Telegraaf | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Edwin van der Sar moet bij Ajax het veld ruimen, zo vindt Arie van Os. De voormalig penningmeester van de Amsterdammers wil dat de oud-keeper opstapt, aangezien Van der Sar als algemeen directeur verantwoordelijk is voor de voetballende malaise in de hoofdstad. 

'Als hij weer aanblijft, zou ik daar heel veel moeite mee hebben. Hij moet gewoon de eer aan zichzelf houden. Ik verwacht ook dat hij dat doet, want dat heeft hij zelf aangegeven. De titel is verspeeld en er is geen progressie', stelt Van Os in De Telegraaf. 'Twee jaar geleden zei Edwin dat hij ook zou stoppen als toenmalig algemeen directeur Michael Kinsbergen weg moest.'

'Als ik in de rvc had gezeten, was het: adios amigo. Ajax heeft de Europa League-finale gehaald, maar die heeft de bestuurlijke ellende verbloemd.' Het erelid heeft kritiek op de focus van het bestuur. 'De directie liep de polonaise, omdat er een goede hoofdsponsor was binnengehaald, maar daar gaat het in een voetbalbedrijf niet om. Net zomin als voor een dikke bankrekening zorgen, dat kan mijn tante ook.'

De ruzies binnen de club en de communicatie hierover zijn beschamend, zo stelt Van Os. 'De rvc deed voorkomen alsof de bestuurlijke controverse tussen Van der Sar en Bergkamp een donderslag bij heldere hemel was. Interessant geklets, want iedereen binnen de club wist daar al maanden vanaf.'

Van Os heeft meer met de directeur spelerszaken Overmars. 'Als ik hem was, zou ik ook eens goed achter mijn oren krabben of ik de juiste persoon op de juiste plaats was. Als hij blijft zitten, kan ik daar wel mee leven, maar bij Edwin zeker niet.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Bizar eigenlijk , nu het wat minder met Ajax gaat dat er allerlei figuren onder hun steen vandaan komen met commentaar zoals Jol en Raiola .Straks die boef van de Boog ook nog .
Die miljoenen liggen zeker voor het oprapen bij Ajax. Benieuwd wat daarmee gaat gebeuren
En over Olsen : daar was van Os zelf bij ! Wat wil hij met dit statement ? Dat het van alle tijden is dat er goede trainers weggestuurd worden? Dus dat dit allemaal niet zo erg is ?
Dat maakt het niet legitiem Arie !
0 0
hallo1
Geen fan van Vd Sar als directeur, maar dit is onnodige stemmingmakerij.

Ten Hag is 2 maanden bij Ajax en nu al moeten de conclusies getrokken worden? Ja Ajax heeft grote fouten gemaakt en Van der Sar was daar onderdeel van, maar nu Ten Hag is aangesteld moet er ook tijd zijn om verbetering te kunnen laten zien. Of ik er vertrouwen in heb? Ik ben sceptisch, maar hij moet minimaal een jaar de tijd krijgen.

Arie van Os is hier gewoon erelid onwaardig!
0 0
FelixjeGassenlicht
Van der Sar gaat toch niet direct over het technisch beleid maar commercie en financiën. Dat laatste gaat wel goed. Hij heeft een grote fout gemaakt met Bergkamp . Anders had Peter Bosz hier nog gezeten.
0 -1
Oempaloempa
Zolang AJAX geen vereniging is blijf je dit gezeik houden.
0 0
Ar
Er is maar 1 oplossing.
Louis van Gaal aanstellen.

Van Gaal z'n voetbalvisie komt het dichtste bij Cruijff dan wie dan ook.
Hun controverse betrof de jeugdopleiding.
Lekker laten spelen en ontwikkelen versus vanaf 12/13 jaar al volproppen met taken.
Ik geloof dat Van Gaal ook het nut van lekker laten spelen en ontwikkelen inmiddels wel inziet, boven dat toenmalige eigen ideaal visie.
0 0
Oempaloempa
Jullie hebben allemaal een onvoldoende, behalve jij.
Jij wordt ontslagen.
0 0
Minsc
Van der Sar moet je op de lange termijn beoordelen, minstens nog een jaar de tijd geven. Dit in tegenstelling tot Overmars, die op korte termijn juiste beslissingen had moeten nemen; is hem niet gelukt, zie Orejuela, Johnsen, Cassierra, Kristensen, dure maar slechte O19 spelers.
Overmars dus maar eerst out (of een ervaren TD boven hem).
1 -6
Matzet
Waarom iedereen als miskoop bestempelen? Cassierra laat hele aardige dingen zien en ontwikkeld zich goed, maar moet een kans krijgen. Desnoods verhuren aan bijvoorbeeld Twente om minuten te maken op het hoogste niveau. Een spits moet rijpen.
Kristensen is er net en moet het Ajax-spel met veel balbezit eigen maken. Heeft tijd nodig.
Orejuela lijkt wel een miskoop, maar dat gaven de scouts al aan voordat hij werd aangetrokken.
Ik ben veel meer benieuwd naar jongens als Ylatupa, Jensen, Pasquali, Farcas, Schon en Horvath. Leuke spelers, maar nog steeds niet dusdanig overtuigend dat ze een meerwaarde gaan zijn, om uiteenlopende redenen. Dat zegt iets over het niveau van de jeugdscouting. Moet wel gezegd worden dat er maar 1 hoeft door te breken om deze aankopen te rechtvaardigen. Ook Benfica en andere handelshuizen kopen bizar veel talenten, die ook niet doorbreken. Je kan nooit garanties bieden.
0 0
AFCjorn
Ja precies, aankopen als Dolberg (ja dolberg was ook een aankoop), Sanchez, Wöber, Neres
0 0
ST
Ik zou eerder de scouting hier voor op hun kloten geven. Die hebben deze spelers veel vaker zien spelen dan Overmars.
0 0
geendagsvlieg
Een ervaren TD. Wie had je op het oog?
0 0
Inhartennieren
Vandaag nog eens wat oude beelden zitten kijken, van de tijd dat Frank de boer tijdens een drinkpauze bij NEC zijn spelers voor rot scheld.
En na punt verlies tegen Den Haag, op de training een pleidooi houd, en zn spelersgroep 20 min toespreekt.
Wat hebben we die man allemaal verguist, maar hij deed wel alles wat in zijn vermogen lag om de spelers op scherp te krijgen.
Die dingen zie ik niet meer.
Als Ziyech daar destijds tussen had gestaan, was hij voor zn leven beledigt geweest, en de zelfde dag nog gestopt met voetballen.
4 0
Inhartennieren
Na wat afgekoeld te zijn, vraag ik me nu wel af wat het voor zin heeft om van der Sar weg te sturen.
Dan begint het getouwtrek weer op nieuw.
Of je moet daar iemand neer kunnen zetten waar je heel zeker van wat dat die het beter gaat doen, en die samen kan werken met Overmars.
Er is de laatste 10 jaar al zoveel geruzied, dat je met het wegsturen van mensen het allemaal niet beter maakt.

2 0
Bjorn
Henrichs en Van Os: rot op. Jullie zijn een tumor binnen ons geliefde Ajax.
5 -1
Toekomst1900
Telegraaf grijpt ook elke kans aan om lekker te stoken! Goed voor de verkoop van de kranten en de online clicks.

Hopen dat het ‘rustig’ bij Ajax blijft. Op papier staat er gewoon een prima elftal wat fier aan kop had moeten staan. Mentaliteit van sommige spelers, daar kunnen Overmars, van der Sar en alle andere bestuursleden precies niks aan veranderen.

Dat Ajax tegen de kleintjes de punten verspeeld, is een pure mentale kwestie. Dit seizoen uitzitten, hopen dat de trainer de juiste keuzes gaat maken.. en in de zomer evalueren. Onana, Veltman en Ziyech vertrekken. Alles zetten op terugkeer van echte Ajacieden, Blind en Klaassen. Laat deze jongens voor een topsalaris dit Ajax bij de hand nemen.

Laat het bestuur zn ego opzij zetten en alles eraan doen om Jonk en Jongkind terug te halen, zodat we in de jeugd ook weer normaal gaan doen!!
1 -1
ST
Mee eens. Een van de weinige comments waar ik het mee eens ben.
0 0
Ron75
Oke, het aankoopbeleid en aanstelling van de technische staf laat misschien te wensen over, maar Ajax is nog nooit zo gezond (financieel) geweest. Dus Sar doet ook goede dingen
0 0
MichelAngelo66
Daargelaten of ik vd Sar zie zitten of niet... Meneer komt z'n straat (en ik denk ook die van een ander) weer schoonvegen. Hoog en droog zitten en schadelijk zijn voor je club. Dit soort engnekken overleven alles. Daar zitten er nogal wat binnen de club. En het kan al jaren en jaren dooretteren. Dat maakt de patiënt ongeneeslijke ziek.
0 0
Bocarra
Nou van Os heeft ook weer eens een paar minutes of Fame gehad. Nou snel weer terug in je hok!
3 -2
Pinpanter
Ik vind dit soort afrekencultuur zo zinloos gezien de motivatie. Je moet niet kijken naar wat er gebeurd of gezegd is, je moet kijken naar wat iemand nog betekenen kan. Feit is dat Sar bewezen heeft de sponsorinkomsten op een hoig niveau te brengen en daar is de rek kennelijk nog niet uit. Ten Hag zou ook de kans moeten hebben om een seizoensstart te maken.
Wat de keuzes rond Bosz en Ten Hag betreft vind ik het een les dat Ajax, volgens het plan Cruyff, oud-spelers moet opleiden tot trainer, bij voirkeur spelers die na Ajax ook in de internationale top hebben gespeeld. Zon beleidsbijstelling kan vd Sar nmm als beste tot uitvoering brengen.
0 -1
Piejotter
Ik zou graag in contact komen met de tante van Arie van Os. (ik wil ook een vette bankrekening)
1 0
DonAdam
De tragiek van Ajax is dat de vereniging een slangenkuil is waarin men elkaar het licht in de ogen niet gunt. Zodra het wat minder loopt wordt het duidelijk dat men elkaar niet steunt maar tegenwerkt; zie dit artikel. Terwijl men juist nu steun nodig heeft.

Best prettig om te zien dat meneer van Os zijn ware kleuren toont. Nu weet iedereen waar hij staat.
5 0
BRAMHOUTEN
Die kleur kan zo maar weer veranderen bij Arie. Daarom blijft het een slangenkuil bij Ajax.
0 0
Joodhannus73
Van Oss is mede veroorzaker van alle ellende. Begon al toen hij besliste (als penningmeester..!) dat het oude logo vervangen ging worden door het nieuwe logo. Ook één van de prutsers die niet anticipeerde op het Bosman arrest waardoor Kluivert, Davids, Bogarde en Reiziger gratis de deur uit liepen. En dan laat ik de overstap van De Meer naar het niet-voetbalstadion ArenA nog even buiten beschouwing. Hij zit in de kliek van Henrichs, dus dat verklaart ook alles. Natuurlijk heeft hij gelijk dat Van der Sar geen AD kan zijn, maar daar hoef je niet helderziend voor te zijn. Kwalijker is dat Ajax al decennia een flut bestuur en cultuur heeft en dat zit in de kern fout. De kern is de vereniging Ajax met Henrichs aan het hoofd van de Bestuursraad. Zolang dit orgaan nog bestaat kan je aanstellen wat je wilt, maar er gaat dan niets wezenlijks veranderen...
5 -2
MosesD
Wat een totale kolder. Ten eerste ging van Os als penningmeester helemaal niet over het logo. Door de druktechnieken van toen, was het commercieel beter het logo te vereenvoudigen. Geen enkele club, dus ook wij niet, kon zo snel anticiperen op het Bosman arrest. Dat heeft toen de hele voetbalwereld op zijn kop gezet, waarbij er veel meer macht bij de spelers kwam te liggen. Daar kan van Os natuurlijk niets aan doen. De overstap naar de Arena was een noodzakelijke. De Meer, hoe romantisch en leuk ook, dat kon niet meer. Van Hennie Henrichs de ultieme plucheplakker ben ik ook geen fan. Maar van Os, die als ere-lid naar zijn mening wordt gevraagd en dit duidelijk doet, daar heb ik geen moeite mee. Natuurlijk ook deze man heeft zijn fouten, maar het bestuur van Praag was bij de aanstelling in 89 het beste wat Ajax kon overkomen, want we waren toen praktisch failliet.
4 -4
Michelinho
Erelid als argument... je weet hoe dat zooitje destijds elkaar erelid heeft gemaakt? Of is dat niet relevant?
4 0
MosesD
Heeft zijn verdiensten voor Ajax gehad. Net als vader en zoon van Praag. Ik gebruik ere-lid nergens als een argument. Ik noem het, omdat hij het is.
1 -2
Bjorn
Van Os is een engnek, net als Hennie Henrichs. Zodra ze hun kans ruiken slaan ze weer toe. Met als doel een mannetje uit hun kring op de positie van Sar.

Het is zo voorspelbaar. Je kunt deze mensen onmogelijk verdedigen.
2 0
MosesD
Vertel, wat heeft van Os allemaal misdaan? Engnek roepen, zonder iets te onderbouwen, dat slaat nergens op.
0 -1
BokkieBokstra
Nou, de Meer had makkelijk gekund, verbouwen ter plaatse en je had een prachtstadion gehad. Dat is toch heel iets anders dan een kille treurbak met een hopeloos veld en een potsierlijke dak. Maar zoals met veel clubs is gegaan, interessante bouwgrand en een nieuw stadion in een of ander industriegebied. Voor de rest eens, de twee van Pragen is het beste wat Ajax overkomen is. Goede leiding en ze bleven achter de trainers staan. Dat is van een ander niveau.
0 0
MosesD
Ze hebben het destijds onderzocht. Was te weinig ruimte. Vergeet ook niet dat de gemeente ook het nodige in de melk te brokkelen heeft als het om dergelijk project gaat. Ik had ook veel liever daar of het Olympisch verbouwd. Ik ben het met je eens dat het stadion (hoewel het steeds beter wordt) niet ideaal was. Maar omdat o.a. de gemeente heel fors heeft meebetaald, moest het een multi functioneel stadion worden. Bij de eerste tekeningen zat er zelf een sintelbaan bij. Had je toch niet aan moeten denken. Jep, vader en zoon van Praag stonden aan het roer tijdens de twee glorie periodes. Mooie tijden!
2 0
BokkieBokstra
En toch, kijk altijd met jaloezie naar clubs die in het oude stadion spelen en waarvan de tribunes vervangen zijn en verbouwd. Ik zit nog te denken, weinig ruimte? Mm, alleen de diemenzijde niet goed in het hoofd kwa ruimte maar aan alle kanten was er ruimte .
0 0
MosesD
Eens! Toevallig net de serie Marseille op Netflix gezien. Veel beeld van het stadion daar (prachtig dak erop gezet), maar midden in de stad. Geweldig. Vorige jaar was ik bij The Spurs, ook mooi hoe het nieuwe stadion om en over het oude wordt gebouwd. Arena wordt wel steeds beter, spelers zijn altijd erg enthousiast (wat minder over het gras).
0 0
BokkieBokstra
Zo ja, zulke verbouwde stadions. Onlangs bij Union Berlin geweest, stadion verbouwd door de fans zelf. Meer staanplaatsen, overdekte tribunes en bierpomp dichtbij. Vreten en zuipen, laat dat maar aan de Duitsers over.

Gras is gelukkig beter in de Arena maar nog steeds, teveel evenementen tussendoor dat kan niet. Goed gras is te danken aan van Basten, die maakte er werk van. Dak moet eraf vind ik, het stadion ademt niet. Alles is spekglad, veld, de trappen.
0 0
BokkieBokstra
De gemeente ja, uiteindelijk gaat het om geld. Nog een brief over gestuurd als verontrust supporter, over die sintelbaan. Maar nooit eigen baas zijn over het stadion en multifunctioneel, dat is niet goed. Concerten in de zomer is een ramp, begin je het seizoen op een rot mat. Het wordt beter maar wat mij betreft moet het dak eraf. Dat kan niet. Voor uitvaarten vind ik hem vooralsnog het meest geschikt, uitvaart Hazes vond ik erg mooi.
0 0
trainerdv
Voor het seizoen was het al duidelijk dat we 2e of 3e gingen worden. Daar heeft Sar nu niet zoveel mee te maken. De wat oude Ajacieden weten het: We zitten even in de laagconjunctuur..
0 0
cruijffthebest
Off topic................Geen Johan Cruijff Arena................SCHANDALIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ook nog steeds geen standbeeld, echt niet te geloven, dit kan alleen in ons zeer bekrompen landje.
Echt niet te geloven, maar wel een standbeeld voor Wust, tjonge wat een belachelijk land.
Waar blijft de opstand van ons als Ajax-supporters..........dit kan toch niet!!!!!!!
0 0
ajaxminimax
Dat zijn geruchten door een column wat in het dagblad van het noorden stond, deze column is geschreven door een gast die ook schrijft voor notabene de speld.... dus laten we even afwachten. Het duurt natuurlijk wel veel te lang
0 0
Michelinho
Dat zeg ik ;)
0 0
Michelinho
Onbevestigd gerucht met als bron een vrij onbekende cabaretier. Het duurt allemaal inderdaad veel te lang, maar wacht even met moord en brand schreeuwen.
Hier nog even wat ik in een ander al weggezakt topic schreef:

"Zo'n Diederik Smit, geboren Maastrichtenaar en zo te vinden geen enkele band met Ajax hebbend, schrijft in de papieren editie van een regionale krant van het Noorden een columpje en dat is koren op de molen van die haatventjes op tv.

Beste mensen, deze satiricus schrijft voor DE SPELD!"
0 0
amthree
De harde kern van waar je het zou verwachten houden zich rustig totdat de supportershome er is...
0 0
DarkChild
Natuurlijk vindt Henrichs dit prachtig. Want het bewijs dat zo maar wat voetbaljongens bij elkaar geen goede directeuren maakt, wordt voor zijn ogen geleverd. Hij lacht zich kapot, net als de rest van voetballend Nederland dat geen Ajacied is om zo veel incompetentie. Zelfs de wetten van de kleedkamer -dat ze er altijd uit zouden komen- blijken ingehaald door de praktijk. Ze véchten elkaar nog erger de tent uit dan die verfoeide bedrijfsjongens. En wat moet hij er voor doen? Alleen de huidige grappenmakers nog wat de ruimte geven. Ze draaien hun eigen revolutie de nek om. Of rukken hem van de muur om de beeldspraak even schrijnend als rond te maken.
0 -1
chuckie88
Meneer Arie van Oss kan beter zijn mond houden... de rat heeft totaal geen recht van spreken.. op dit moment is het geloof ik van iedereen die ook maar iets tegen onze club een slecht nieuws show geworden of niet?.. De Aadjes de Mos voorop.. ach.. weet het zeker.. er komen ook voor die clubs nog hele andere tijden
0 -3
BRAMHOUTEN
Laten we vooral met zijn alle er in meegaan! Hetze bergkamp is afgelopen, laten we nu met zijn alle richten op vd sar. Als die steaks weg is en er komt een vervanger gaan we die weer allemaal afzeiken na verloop van tijd. Keizer moest weg, ten hag moest komen en ook daar is inmiddels door Driessen en co een hetze tegen begonnen. De resultaten zijn minder bij Ajax en alle rioolratten komen weer bovendrijven en weten haarfijn wie er allemaal het veld moeten ruimen. Dus laten we nu rustig blijven en zondag als 1 man achter het team blijven staan, misschien ontstaat er dan weer wat moois. Denk dat dat meer helpt dat maar te schreeuwen dat iedereen moet oprotten
3 -3
Ar
Als Van Os zijn mond opendoet heb ik daar moeite mee.
8 -2
Ajaxvooraltijd
hahah inderdaad.
0 0
blava
Eerst maar eens de bezem door de selectie. Ajax heeft stabiliteit nodig, niet meer onrust. Het is waanzin om de trainer na twee maanden te ontslaan. Het is voor Ten Hag ook een ontdekkingsreis. Punt is dat hij leert van zijn fouten en zo nodig keiharde maatregelen neemt. Spelers die niet willen naar de tribune. Een consistent beleid, ongeacht de speler.

Slechter dan nu kan het niet gaan toch.....?
0 0
Noxin
Arie aast alweer op een positie binnen Ajax.
0 -1
ajax1forever
van Os, een van de grootst patjepeejers die bij Ajax heeft rondgelopen.
De pot verwijt de ketel....
6 -2
Maxwell5
Ik ben niet zo van het schelden, maar Arie van Os is echt een schijnheilige tyfushond.
6 -2
Joseph
Er is maar 1 oplossing voor dit probleem, alles wat met Cruijff te maken heeft terug halen en mensen als vd Sar en Bergkamp die niet wilde luisteren, buiten de deur houden.

Dat is dus Wim Jonk terug voor de jeugdopleiding, Jordy op de plek van van der Sar en Peter Bosz op de plek van de controlfreak die nu rare dingen aan het doen is. En dan zie ik graag van t Schip als assistent naast Bosz, zodat hij het over kan nemen als er opnieuw aan Bosz getrokken wordt.

Op die manier ademt er weer voetbal door Ajax en kan je mensen ook weer besmetten met dit voetbal, zodat het in de toekomst niet verloren gaat.
4 -2
AFCAHOOLIGAN
Vergeet Tscheu La Ling niet!
0 0
SfeervakZuid2
Mooie combi!

Wim Jonk - jeugdopleiding

Jordi Cruijf - algemeen directeur/spelerszaken

Peter Bosz - trainer Ajax 1

Zal ik er nog eentje aan toevoegen ;)

John van ‘t Schip - trainer Jong Ajax
3 -5
Inhartennieren
Leuk om dit zo allemaal te noemen, maar is dat realistisch?
0 0
chuckie88
Paniekzaaiers zijn jullie..
3 -4
Eastwood
Ja, en dan trekt Edwin van der Sar (en mogelijk Marc Overmars) straks zijn conclusies en stapt op. En wie moet het dán doen? Gemakkelijk zagen aan andermans stoelpoten, maar kom ook eens met capabele vervangers dan.
1 0
MichelAngelo66
Let jij nou.... De weg wordt schoongeveegd voor een vriendje. Een ouwe bekende die al via de achterdeur wilde binnenkomen. Hier zijn de ouwe lui binnen de club al jaren mee bezig.
0 0
ajaxminimax
Juist. Ik ben er ook heel bang voor dat we dan weer definitief in handen komen van Henrichs en consorten... en daar moet ik niet aan denken. Vd Sar heeft vorig seizoen natuurlijk een hele grote fout gemaakt, maar dat neemt niet weg dat ik hem liever heb dan iemand van Kamp Henrichs.
0 -1
Welja
Overmars is verantwoordelijk voor de centen. Daar gaat het wel goed mee, dus wat dat betreft heb je er in ieder geval eentje die iets goed.

Het probleem is dat er geen vast beleid is binnen Ajax. AlsjJe slaat een weg in na de revolutie, dan ga je die weg ook in. Jonk nam het voortouw door de jeugdopleiding radicaal te veranderen en dat heeft betere jeugdspelers opgeleverd. Je neemt een trainer aan die idolaat is van Cruijff en dat leverde na een tijd leuker voetbal op en zoals Cruijff had bedacht ook beter voetbal).

Vervolgens lopen mensen te mekkeren binnen Ajax of ze weten het beter en worden deze veranderingen weer terug gedraaid. Zo blijf je in de fase hangen waarin je een beleid aan het opbouwen bent, maar nooit de vruchten plukt. Het is alsof je in het voorjaar iedere maand je veld omploegt en nieuw zaad inzaait. En dan in de herfst niet begrijpt waarom je niet kunt oogsten.

Ajax had Jonk niet we moeten doen en ze hadden Bos niet weg moeten doen. Beide wilden vol gaan voor het Ajax systeem in het eerste en de opleiding. En dat heeft voor een goed gedeelte meegeholpen aan de EL finale.

Deze zijn beide naar buiten gewerkt en nu zitten we met een half aangepaste jeugdopleiding en een resultaat trainer zonder resultaat met lelijk voetbal die schijt heeft aan de positie waarvoor een speler is opgeleid.

Dat gaat niet lukken, dus dat is dadelijk het einde van VD Sar en ter Hag en vervolgens kun je weer opnieuw beginnen met nieuwe mensen met nieuwe ideeën en ploeg je dus je veld weer om.

Het wordt tijd dat er ze op papier gaan zetten wat er moet gebeuren en wie wat doet. Duidelijke taakverdelingen. Mensen op de juiste plekken zetten. Niet alleen op het veld maar ook daarna. Bergkamp was een spitsentrainer. Meer post-carrière kwaliteiten die nuttig zijn binnen het voetbal had hij niet. Maar als een van de aanjagers van de revolutie hebben ze hem maar een baan aangeboden als "cultuur bewaker". Overgang van de jeugd naar het eerste bewaken. Maar daar gaat het altijd mis.
Zoek naar ex-voetballers die ervaring hebben in hetgeen wat ze buiten het veld moeten gaan doen. Dat moet voor Ajax toch gene probleem zijn?
De aanjagers van de revolutie zijn weg dus je hoeft geen gedwongen baantjes meer in te vullen.
2 -2
Superjan
Prima verhaal wat mij betreft alleen je opening klopt niet. Overmars is niet verantwoordelijk voor het geld, dat is Jeroen Slop. Natuurlijk heeft Overmars leuk verkocht, maar de vraag is in hoeverre hij dat op zijn eigen conto mag schrijven. Op mijn 'schaal van twijfel' zat hij vaak nog aan de goede kant maar nu op zijn voorspraak Ten Hag is aangesteld, ben ik ook naar Overmars argwanend geworden.
0 0
Welja
(vervolg)

Als Ajax nog iets wil maken van de jeugdopleiding of Ajax zullen ze het radicaal anders moeten aanpakken dan de rest.

a. Wetenschappelijker aanpakken. Dit is in alle sporten de normaalste zaak van de wereld, alleen in het voetbal schijnt het geen zin te hebben. Doe desnoods eigen onderzoek naar hoe je spelers/systemen/trainingen beter kunt maken dan aanpakken. Ook op psychologisch vlak.
b. Individuele training op alle aspecten die voor het voetbal van belang zijn. Techniek en balbehandeling zijn niet de enige facetten van voetbal. En zijn misschien niet eens meer veel te verbeteren op latere leeftijd.
c. Spelers opleiden voor vaste plekken. De plekken waarvoor ze het meest geschikt zijn. En deze dan in het eerste ook daar neerzetten.

d. Meer aandacht voor de overgang naar het senioren voetbal. Daar gaat het al tientallen jaren niet meer goed. De uitval op dat moment is enorm. Dat komt omdat er andere kwaliteiten gevraagd worden vanaf dat moment. Techniek alleen is niet meer genoeg. (zie b). Ook psychologisch verandert er veel voor deze veel-te-vroeg-miljonairs en mensen-die-in-het-echte-leven-nog-niks-gepresteerd-hebben-maar-wel-al-zijn-opgehemeld.

e. Een trainer in het eerste die bereid is om volgens het Ajax systeem te spelen.
f. Een systeem spelen dat nergens anders gespeeld wordt in Europa. Als je met minder materiaal doet, wat de rest doet met beter materiaal ga je nooit winnen. De grote jaren van Ajax waren altijd de jaren dat ze het anders deden als de rest.

g. Beleidsbepalers hebben een voetbalachtergrond, maar moeten ook een achtergrond hebben in hetgeen ze moeten gaan doen buiten het veld. Laat ze desnoods eerst maar aanmodderen bij een amateurclub uit de jupilerleague oid, maar niet bij Ajax.

h. Het salaris plafond moet omhoog, maar dit mag wat mij betreft in stappen gebeuren. Jeugdspelers beginnen het eerste jaar met een normaal nederlands loon voor die leeftijd en ieder jaar dat ze bewijzen het geld waard te zijn gaat het loon omhoog. Tot ze na een jaar of vier/vijf aan het plafond zitten van 1 Miljoen. De spelers die het dan echt waard zijn kun verlengen boven het plafond, alsmede spelers van buitenaf die komen en het duidelijk echt waard zijn. Dit betekent dat de betere spelers op het einde evenveel overhouden, maar kunnen groeien in hun status en er ook daadwerkelijk nog iets voor moeten doen. Aan de afvallers ben je minder geld kwijt.

In de top gaat het om details, dus zul je je daar ook op moeten gaan focussen. Vanaf de F tot het eerste. En niet halfbakken of ieder jaar weer compleet anders. Je slaat een weg en en je kiest ervoor. En je zorgt dat iedereen van te voren weet waar hij aan begint. Anders is het wieberen.

Wat mij betreft heeft Ten Hag de rest van het seizoen de tijd om te laten zien dat hij het Ajax spel kan en wil spelen en in het belang van het Ajax-systeem (als in alles, van F tot eerste) te denken. Als hij dat niet kan is het opzouten, want het wordt tijd dat :: iédereen binnen Ajax, op dezélfde manier, naar hetzélfde doel :: gaat werken. En wat VD Sar betreft. Dat hangt van zijn insteek. Ieder jaar van leiding veranderen gaat gewoon ook niet werken, maar als hij als enige de andere kant op wil heb je niets aan hem.
2 -2
trooop
Punt f ja, dat zeg ik nou ook altijd. Simpele logica. Dit lijkt me trouwens grotendeels gewoon plan cruijff, op een aantal belangrijke punten na, zoals hogere salarissen (al hield cruijff daar volgens mij ook ruimte voor?) en oud-voetballers die meer moeten kunnen dan alleen oud-voetballer zijn. Cruijff was in dat laatste pijnlijk naïef.

Je hebt eigenlijk in alles gelijk. Een hoop mensen zullen hier ook instemmend op reageren. Maar het probleem blijft hetzelfde, nee, is sinds de dood van de meester zelfs nog groter geworden: wie gaat dit in godsnaam nog in de praktijk kunnen brengen? Alle neuzen dezelfde kant op, dat is zo goed als onmogelijk bij Ajax.

Onze club is gedoemd om nog vele jaren aan te blijven modderen.
0 0
Matzet
Ik ben het volledig met je eens 'Welja'. Duidelijk, gedegen en goed beargumenteerd stuk!
Ik ben blij dat jij aangeeft niet alleen poppetjes eruit te willen gooien en Ten Hag een kans geeft. Ja, hij heeft nog niet de gehoopte/benodigde verbetering gebracht, maar dat duurde ook even bij Bosz. Ik geef hem de kans en hoop dat hij zijn wetenschappelijke benadering weet te koppelen aan het Ajax-spel. Overmars moet er voor zorgen dat hij een passende selectie krijgt.

Succestrainers als Winter, Reiziger en Heitinga moeteb zich aanpassen of wegwezen. Het gaat om opleiden tot eerste elftal-spelers en het is niet belangrijk of de A1 kampioen wordt. Overigens ben ik wel van mening dat je spelers af en toe op andere posities moet kunnen inzetten, om bepaalde vaardigheden te trainen, hoewel ik het met je eens ben dat je spelers voor 1 of 2 postities moet opleiden.
0 -2
zaalberg
Het is duidelijk: Ajax stevent weer op een mega-crisis af. De eerste landmijnen gaan al af. Op de route naar het nieuwe seizoen liggen er nog velen!
3 0
DrFeelBest
Vrees het ook... :-(
0 0
3*stars*3
Triest maar zo is het wel en rest van NL kijkt toe en lacht ons uit....
0 0
T.reckveugel
Als vdSar en Overmars zijn opgeruimd zijn alle sporen van de Cruijff revolutie vakkundig uitgewist. Ze hebben ze elkaar af laten maken, stroman Henrichs als vertegenwoordiger van het ouwe jongensnetwerk zorgt er nu met zijn companen voor dat er geen Johan Cruijff op de Arena komt te staan. Zou inderdaad best kunnen dat lowieke de vos zich voor de 2e keer opwerpt als verlosser, hij heeft nu stroman Sturkenboom niet nodig. Dan is de tragedie voltooid. Net als bij de belachelijke beursgang hebben ze weer honderden miljoenen om te verdelen
4 0
Michelinho
keurig aangepast :)
0 0
ajaxinho
Precies!
Onder het mom "Ex-voetballers kunnen geen club draaien."

Wat Keizer uitliet, zal ook Overmars uitlaten als hij weg is.
Hij kreeg geen toestemming om spelers te halen.
0 0
Joseph
En dan moet Jordy het over nemen toch Arie? Of is de hetze tegen Cruijff nog steeds niet voorbij?
0 -1
CruyffFootball
Arie van os.. De man die onze club ten schande wist te maken met zijn dubieuze manier van handelen en dagen vast werd gezet.
3 -5
RaynoFischer
Vergeleken met Van Os is Vd Sar een topper ja ;)
2 -3
V12
De man heeft waarschijnlijk al wat last van dementie. Hij zegt dat hij ook zoveel kon verdienen bij Ajax, makkelijk zelfs. Hij deed het echter niet, verre van zelfs. Hij hoort bij de anti Cruijff kliek, bij de baantjesverdelers en natuurlijk moet vd Sar weg dan kan er weer 1 van hen op de stoel en dan kunnen de baantjes weer verdeeld worden. Het gaat nog niet goed genoeg dat mag duidelijk zijn maar het is al veel beter als voor de Cruijff revolutie. We hebben genoeg talent dankzij Wim Jonk en we hebben meer inkomsten en veel meer geld. Nu nog uitvinden hoe je zo dominant wordt als Bayern. Dat lukt nog niet en wellicht dat vd Sar daarvoor zijn plaats moet geven aan een ander maar laat Van Os zijn mond houden want hij heeft zelf genoeg krassen opgelopen. Ik wil absoluut niet terug naar zijn tijd.
1 -1
Web
Arie van Os.
Hoe liet hij de boel achter.
3 -1
godenzonenssuper
He Arie ratje van Os leeft nog.
Misschien kun je Lowietje en Scholletje binnenbrengen, dat wil je toch zo graag?
3 -3
Web
Lowietje en Scholletje.
Jij hebt totaal voor niemand respect.
Buiten Jonk en Bosz om.

Kijk even naar de erelijst van Lowietje.
Niet dat hij terug moet komen, nee zeker niet
5 -3
godenzonenssuper
Klopt, ik heb geen respect meer voor mensen die iets flikken wat deze 2 heren hebben geflikt.
Jij blijkbaar wel, dat zegt veel over jou.
5 -6
Web
Wat vind je er van toen Cruijff bij Ajax met heel veel problemen de deur uit liep, en bij de grote vijand van Ajax, Feyenoord ging spelen. En Jonk voor PSV ging spelen?

Daar zal het wel niet voor tellen?
3 -3
BokkieBokstra
Onze Gouden Gids?
0 -3
godenzonenssuper
Totaal vergelijkbare situaties ook ja Web.
Heel sterk alweer dit.
1 -4
Web
Ga jij nou maar lekker door met iedereen oderuit schoffelen wie ook maar iets met Ajax te maken hebben, buiten Jonk en Cruijff om. Want die hebben geen fouten gemaakt toch?
Want dat zijn er nogal wat. Dat kan alleen maar als je zelf een foutloos persoon bent.
3 -4
godenzonenssuper
Aah nu komt de aap uit de mouw.
Je blijkt gewoon vol met frustratie te zitten richting Cruijff.
En je maar druk voordoen als alleen Jonk en Bosz criticaster.
Er zit dus meer achter.
1 -2
Web
Hoe durf je, ik ben een ongelooflijk groot fan van Cruijff, zo wel als voetballer als trainer.

Ik heb hem regelmatig zien voetballen, in de Meer en olympisch stadion, ben totaal lyrisch van hem

Maar ook Cruijff heeft net als alle andere mensen zijn foutjes gemaakt. En waarom mag dat niet gezegd worden?
0 0
BRAMHOUTEN
Joh je moet niet eens meer reageren op die gast.
2 0
Web
Klopt, de hele wereld is verkeerd.
Echt een heel triest mannetje.
0 0
MosesD
Same here. Heb JC overal zien spelen Amsterdam, Barcelona en zelfs LA. Beste speler en meest complete speler ooit. Oké, een andere tijd dan het Messi tijdperk, maar JC was onvoorstelbaar goed. Ook als trainer geweldig. Echter, JC (ja, het lijkt wel een mens) maakt ook fouten en heeft niet overal verstand van. Van mensen en organisaties bijvoorbeeld. Maar dat mag je blijkbaar niet zeggen. JC is eigenlijk geen mens, want hij is blijkbaar foutloos......
2 -1
Zionist
Ik.heb er meer.moeite mee als Overmars blijfy zitten. Die is verantwoordelijk.voor.het Spelersbeleid en daarmee ook verantwoordelijk voor deze selectie: een elftal met jochies. Labiel en het ontbreekt aan instelling.
5 -6
Minsc
De meerderheid hier vindt het heel normaal dat Overmars zo af en toe een 'foutje' maakt, dat het vele foutjes van vele miljoenen zijn vinden ze geen probleem omdat Overmars ook wel eens iets goed (of zelfs zeer goed) doet.
Ik denk dat je als ouder van een kind dat achten en negens haalt op het VWO je het niet normaal moet vinden dat het kind zo af en toe een 1 (Orejuela) of 2 (Johnsen) haalt. Een keer een 5 (Cassierra) of een 6 kan, lager niet.
2 -1
atalantanio
Je moet het wel in perspectief zien. Vóór Overmars werden er geen achten en negens gehaald, enen en tweeën waren de norm. Of ben je aankopen als Wielaert, Delorge, Urzaiz etc. etc. (de lijst is lang..) al vergeten? Wie zegt dat een opvolger niet slechter presteert dan Overmars? Want in vergelijking met zijn voorgangers blinkt hij uit.
2 0
Flarkow
WZAWZDR!
5 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ik denk dat alle koppen binnen ajax bij elkaar moeten gaan zitten(bestuur, trainers\spelers)
Om onduidelijkheden wat betreft communicatie etc
Uit de wereld te helpen. Gewoon even egos aan de kant, geen geschreeuw gewoon als kerels bij elkaar gaan zitten.
Ik heb nu het gevoel dat binnen ajax teveel eilandjes zijn, waarbij de een de ander de poten onder de stoel vandaan zaagt. Deze selectie hoorde gewoon kampioen te worden, als alles in een rustig vaarwater komt en spelers veranderen hun metaliteit worden we met 2 vingers in de neus kampioen.

Aankopen kan je niks aan doen, aankopen blijven altijd een gok, je weet nooit van te voren hoe iemand past in een elftal, hoe zijn zelfvertrouwen is.
Soms haal je de jackpot binnen meestal niet(dat is bij elke club zo zelfs in engeland etc)

Vind ook dat de suporters in de arena niet echt suporten, het is muisstil in die arena tijdens de thuiswedstrijden. Het zijn jonge mensen die hebben gewoon 90 minuten lang suport nodig van de twaalfde man, laat je dan horen. Sneak die megaphone mee naar binnen desnoods, het helpt echt.
3 0
Boer Gijs
Door vak 410 was er wel sfeer waarbij de rest van het stadion werd meegenomen, maar ja, die moesten weer verhuizen van Ajax. We zijn kampioen om dingen die goed lopen te verpesten.
2 -1
Redrum
Volledig mee eens, we moeten niet nu opeens in paniek gaan raken. Van mij mag iedereen blijven, als er maar wat gaat veranderen. Het belangrijkste is dat er één duidelijk beleid komt en dat niemand elkaar tegenwerkt. Als die selectie op orde is en er rust heerst binnen de club komt alles goed en worden we de komende jaren gewoon weer kampioen.
2 -2
Matzet
Amen.
1 0
Matzet
En we gaan weer vrolijk verder met de soap die Ajax heet. Als het goed gaat hoor je dit soort mensen niet, maar zodra het slecht gaat zien ze kans om weer kritiek te spuien. Marc mag blijven zitten bij de gratie van Arie. Even vergeten dat hijzelf een enorme puinhoop heeft achtergelaten? Dat er onder zijn bestuur geen geld was, we niet kampioen zijn geworden en de jeugdopleiding een zootje was? Nee het gaat nu sportief gezien ook niet goed en we hebben voorlopig ook nog geen talenten meer die op het punt staan door te breken en een meerwaarde zijn.

Halverwege een seizoen (waarvan we al in september wisten dat het mislukt was) hebben Edwin en Marc de handschoen opgepakt en om de orde te herstellen is tijd nodig. Edwin groeit nog in zijn rol als voorzitter en Marc is een prima TD. Wat mij betreft pakken ze de handschoen op en halen ze Jonk en wijsneusje Jongkind terug en investeren ze ook fors in de jeugdscouting.
1 0
Matzet
Nog een aanvulling. We zien dat de 'ervaren' krachten als Veltman, Schone, Zyech en Siem de Jong door de mand vallen, zodra het niet loopt. Allemaal willen ze voetballen, maar een echte winnaarsmentaliteit ontbreekt. Met name Veltman en Schone willen dan alles voetballend oplossen en grossieren in persoonlijke fouten. Hoe wil je dan de technisch begaafde jonge spelers bij de hand nemen?

Investeer liever in wat oudere 'winnaars' als Tagliafico die de talenten bij de hand nemen en voor balans zorgen en laat asjeblieft het voetbal over aan de eigen jeugd. Technische topspelers kunnen we zelf opleiden, maar geef ze houvast in het eerste, zodat ze weten wat te doen als het niet loopt. Nu moeten ze alles zelf uitvinden met wisselvalligheid en puntverlies als gevolg.
1 0
BokkieBokstra
Van der Sar is ongeschikt, dat is wel gebleken. Er is de meest oliedomme beslissing genomen om Keizer te ontslaan zonde renig gevoel voor wat vlak daarvoor gebeurd is. Averechts uitgepakt. Verder is de man niet in staan om Ajax te vertegenwoordigen naar buiten toe. Hij duikt, hij doet het niet, hij kan het niet. Lijkt me logisch dat Overmars mee opstapt, die heeft een groot aandeel in de ontstane ellende. Die vond persoonlijke vetes belangrijker dan het belang van Ajax. Slappe leiding, wegewezen en dan is het ook klaar en de cirkel rond. De ene helft is afgeserveerd, de andere helft heeft elkaar de tent uitgevochten. Bravo, een pracht resultaat van de revolutie. Ajax moet zichzelf opnieuw uitvinden.
2 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Van mij hoeft van der sar niet weg, voor mij blijft de directe schuldige de selectie zelf.
Van der sar heeft vele sponsors binnengeharkt, overmars ervoor gezorgd dat ajax van -21 miljoen naar 120 miljoen plust. Goede spelers aangekocht, moet je kijken wie er rondlopen.
Dat de selectie er een zooitje van heeft gemaakt is duidelijk, geen trainer of clubleiding die zegt, jongens stap dat veld maar op en ga maar ingeinspireert, lui en achteloos spelen.
Voetbal is en blijft een teamsport, je wint prijzen door te vechten en samen te werken.

Nogmaals als er iemand weg moet bij ajax zijn het een aantal spelers
4 -1
Ajaxio
Hulde voor deze reactie. Precies mijn gevoel. Er worden op alle vlakken wel wat fouten gemaakt, maar er is ook heel veel goed gegaan. Nu gaat men weer wijzen naar andere en het op de man spelen. Maar kom op zeg... wat er ook gedaan wordt... er staat een selectie die "by FAR" het meeste potentie en kwaliteit heeft in de eredivise... alleen denken die jongens dat zelf ook en lopen ze als een stel verwende miljonair op het veld zonder enige drive en ballen te tonen.... walgelijk. Laag tempo, weinig strijd, .. alleen onze nieuwe aankoop Nico gaat nog volop in de strijd... de rest is drama!
2 -1
Freddy Al
Het laatste waar we op zitten te wachten zijn de commentaren van van Os.
Als er al sprake zou zijn van een terugtreden van vd Sar dan zou het voor Ajax alleen zinvol zijn als dat een verbetering is.
Dus wie kan en wil , wie is er beter als bestuurder , wie kan Ajax verder helpen ?
Ik kan er geen namen bij bedenken, het zou er op neer komen dat we weer met een old boys bestuur komen te zitten die er voornamelijk om ego overwegingen zitten en die geen inzicht hebben in topsport en voetbal.
Ook zou het een verdere verwijdering zijn van de idealen waarmee Cruijff ooit aan de slag ging; Ajax laten runnen door oud- topvoetballers.
Dat op zich is nog geen argument maar als we kijken naar de vorige directies geloof ik niet dat die het verschil voor ons gemaakt hebben en dat is ook erg moeilijk in de stressvolle Ajax omgeving waar alles onder de loep ligt.

Wat mij betreft hoeft vd Sar niet weg, het is ook echt geen antwoord op een aantal mindere potjes voetbal, het zorgt alleen voor nog meer onrust.
Dat laatste heeft ons de laatste 30 jaar vele malen opgebroken, laten we daar nu eens iets van leren.
1 -1
Michelinho
Had jij maar voor een dikke bankrekening gezorgd toen je penningmeester was, van Os. Het tegendeel is waar. Of had je het over je EIGEN bankrekenig? Charlatan.
2 -2
MosesD
Toen het bestuur met o.a. van Os aantrad was Ajax praktisch failliet. Het is daarna geweldig gegaan, het had nog beter kunnen zijn als het 'Bosman arrest' er niet was geweest.
2 -1
Michelinho
Het meesterbrein achter de beursgang en het onvermijdelijke nepotisme daarna, de centendraaier die wel coach na coach aankopen liet doen waardoor Ajax leegliep op salarishuishouding?
https://www.vi.nl/nieuws/het-wanbeleid-van-arie-van-os-en-michael-van-praag
https://www.mt.nl/management-team/arie-van-os-kruidenier-van-ajax/815
2 -1
MosesD
Wat een lariekoek. Toen het bestuur aantrad met van Os als penningmeester was Ajax als gezegd zo goed als failliet. Er was niet eens geld voor kerstkaarten. De beursgang heeft Ajax een enorme impuls gegeven. Men kon investeren in de Arena (oké, ik had een ander soort stadion gebouwd, maar dit terzijde) en een gloednieuw jeugdcomplex bouwen. De periode dat van Os penningmeester was (1989-2001) is een zeer succesvolle periode in onze clubgeschiedenis geweest. Haha, jij haalt hier nu een column van Johan Derksen aan van 16 jaar geleden. De Snor is in jouw ogen zeker een zeer objectieve journalist? De buitensporige salarissen (Luque o.a.) die werden pas betaald nadat van Os allang was vertrokken. Je kent de feiten niet, maar ziet e.e.a. ook nog eens heel gekleurd. Ik vraag me daarbij af of jij de periode van Os wel bewust hebt meegemaakt.....
0 0
Michelinho
Godallemachtig, ben jij de koning van de drogredenen? Fijne dag kerel.
0 0
MosesD
Nee, ik ben van de feiten. Jij niet helaas. En jij ook een mooie dag toegewenst. Wellicht heb je tijd om je nog eens in e.e.a. te verdiepen. ;-)
0 0
Michelinho
Het enig feit wat in dezen telt, is wat ik al schreef en waar hij nu laatdunkend over doet: het bedrag onder de streep. Dat van hem was na zijn vertrek minder dan slecht. ;)
0 0
MosesD
Bedrag onder de streep... Ajax was financieel kerngezond na het vertrek van van Os. Weet niet waar je het allemaal over hebt.
0 0
Michelinho
Ok, moet je gelijk geven. Ik was in de war met verlies van de laatste twee jaren, er was echter geen schuld.
1 0
ajax4ever01
amen
0 0
4EVERAJAX
al Sar deuren opent voor je club op commercieel gebied, dan is het m.i. niet slim om hem te laten vertrekken. Dat heeft niet iets te maken met 10 punten achterstand, uitschakeling beker en uitschakeling Europa. Laat hem dan alleen commerciële zaken doen.
1 -1
Mokum31
Misschien leuke baan voor van Gaal
0 -1
Boer Gijs
De tante van Van Os zou het niet slechter doen
1 0
Ajacied33
Hoe kan het toch dat een vrij simpele ploeg als PSV kampioen gaat worden? Wij hebben toch een betere selectie. Is het dan alleen mentaliteit? Ervaring wat zij hebben? Tien punten achterstand op zo'n ploeg....Bizar
6 -1
Juichtoon
Komt ook omdat psv 23 x wint uit 27. Dat is gewoon heel goed, statistisch dan. En nog 2 maal gelijkspeelt. Daarmee staat psv in de Europese top 3.
1 0
RaynoFischer
Mentaliteit, ervaring denk het niet want het zijn vaak juist jongens als Veltman, Ziyech, Schone en Siem die door de mand vallen, al is het bij de laatste ook kwaliteit
1 0
koppendicht
Gewoon waarschijnlijk een persoonlijke vete van van Os. Van der Sar doet het prima. Rijgt de ene sponsordeal na de ander aaneen. Lekker blijven zitten.
2 -6
Oeroeboeroe
Doe je naam eer aan...
2 0
PJK54
Dan maak je hem commercieel directeur en stellen ze een goede algemene directeur aan.
2 0
RaynoFischer
Het enige wat hij goed doet ja...
We zijn al de rijkste, laat hem anders puur over dat soort zaken gaan.
1 0
Ajacied33
We willen prestaties op het veld zien,niet achter een tafel..
4 0
chrisjuhhh
Arie van os doorgeschoven door H. Henrichs en juist hier komen we op een punt , dat juist zei hun mond moeten gaan houden , want hier zitten de echte Cruijff haters .

van Os was ooit een goede penningmeester ten tijde van van Praag en hier houd het dan ook mee op .

Jammer Arie goed geprobeerd maar net als van Duiveboden op het verkeerd moment geschoten en wil wel eens horen wie jij dan wel niet had gezien als algemeen directeur een old boys network vriendje ???

van de Sar en Overmars zijn wel degelijk Cruijff mensen en ook die moeten ruimen voor de aller hoogste organen .

In een niet zo ver verleden wilde ze toch die mafketel van een van Boxtel ( D666) ook zo een mislukkeling .
2 -3
afcajawa
Van os wil ook weer een baantje, neemt zijn vriendjes mee en we beginnen weer van voor af aan. Als er een ding is waar Ajax behoefte aan heeft is het Rust Rust en nog eens rust. Laat alles nog 2 jaar zitten en reken ze dan af. Als spelers geen bloed zweet en tranen tonen kun je er voor zetten wie je wilt. Laatste 3 wedstrijden 22 mogelijkheden en maar 3 goals..........ze gaan niet tot het gaatje.
2 -4
Mart42
Nog 2 jaar ellende? Ajax heeft inderdaad rust nodig maar dan wel met een directie die weet waar ze het overhebben.
5 -1
suske
Die rust kan ook met deze directie als je deze directie weg doet krijg je een veel groter probleem. iedereen moet eens goed inde spiegel kijken en zijn eigen functioneren kritisch. Analyseren .
ik weet iedereen hier en analisten journalisten iedereen wil dat de directie op stapt. Ik deel die mening niet uit ervaring weet ik dat je dan een groter probleem creëert.
0 -3
3sterren
Volgens mij heeft deze directie juist voor veel onrust gezorgd. Het contract van Bergkamp werd in eerste instantie verlengd en een paar maanden later kon hij vertrekken. Ook Keizer halverwege het seizoen ontslaan, terwijl de selectie voor Nouri en hem de 34ste titel wilde halen. De gewenste backs werden pas in de tweede helft van het seizoen gehaald toe wij al op achterstand stonden, één heeft inmiddels wel al een basisplaats onder de nieuwe trainer.
Jij stelt voor dat ze eens goed naar zichzelf in de spiegel gaan kijken, maar een slager die zijn eigen vlees keurt, gaat daarmee de kwaliteit dan omhoog? ...
0 -1
suske
Wil jij een nieuwe slagers winkel openen dan.
Bergkamp had een contract voor onbepaalde tijd net als Overmars . met daarin evaluatie momenten.
Contracten voor onbepaalde tijd moet je opzeggen via de zoals beschreven staat in het Burgerwetboek boek 7 artikel 639 tot 639 h.
Hij kon wel op non actief ( Bergkamp ) worden gesteld bij niet naar behoren functioneren. Zo als nu is gebeurd rechtszaak loopt nog.
De directie weg doen brengt meer onrust dan dat het goed doet. Bergkamp is net zo schuldig meer nog dan Overmars en van de Sar hij blokkeerde bepaalde aankopen die na zijn op non actief stelling wel konden worden verwezenlijkt. En daar is Keizer ook indirect de dupe van geworden.
dat is mijn mening en inzicht. Jij hebt de jouwe die ik respecteer.
0 0
ajax4ever01
Is het niet zo dat die Henrichs eens beter op kan stappen?
1 0
Duif63
Waarom ? Het is niet Hendriks die kansen voor een leeg doel mist of verkeerd terugspeelt op de keeper
1 -2
V12
Nee maar hij is het wel die zoveel mogelijk de gang van zaken zal frustreren om zodoende weer zijn eigen clubje er neer te zetten. Hem laten zitten is de grootste fout ten tijde van de Cruijff revolutie. Ik wil nog steeds Wim Jonk terug en als Ten Hag blijft klooien (want dat doet hij met Siem de Jong en het niet kunnen verhogen van het tempo) dan moeten we Jordi Cruijff halen als trainer. Maar goed als we de Johan Cruijff Arena niet eens waar kunnen maken dan komt die natuurlijk nooit.
2 0
Mokum31
Hij zou ze ook niet missen
0 0
PJK54
Hij heeft wel gelijk als algemeen directeur ben je verantwoordelijk voor het totale falen dus moet je ook je conclusie trekken en zeggen "mijn fout ik stap op".
En zo zal het "vriendenkliekje" steeds kleiner worden nu op zoek naar een sterke directeur eentje die weet hoe je een club/bedrijf moet leiden.
3 -1
Redrum
De tijden zijn veranderd, het bestuur heeft een hoop fouten gemaakt de afgelopen jaren, maar wat mij betreft mogen ze het volgend jaar nog één keer proberen. Nu weer de hele boel omgooien zorgt sowieso weer voor een tussenjaar. Ik denk dat met het vertrek van een paar spelers al een hoop problemen worden opgelost en dat we dan met frisse moed voor de titel kunnen gaan.
1 -4
AltijdGelijk
Progressie boeken wordt een lastig verhaal!

Elk seizoen vertrekken onze beste spelers, na dit seizoen verwacht ik helemaal een grote leegloop...

En dan kunnen we opnieuw gaan bouwen...

We kunnen gewoon niet op tegen het grote geld(wat allang duidelijk is)

We zullen ermee moeten leren leven dat we misschien wel nooit meer mee gaan doen met de top.

Dat is het nadeel van een klein land. Je hebt helemaal niets te vertellen.

Wij zijn voor grote (voetbal) landen helemaal niets waard.
0 0
3sterren
Wij kunnen niet eens op tegen het kleine geld ...
Ik zou er vrede mee hebben als clubs als Barcelona, Real Madrid en al die andere grootmachten de dienst blijven uitmaken in Europa.
We worden al onder de voet gelopen door FC Utrecht, Vitesse en FC Twente (nota bene degradatiekandidaat).
In eigen land vier keer op rij niets halen, maar dan ook helemaal niets, is onverteerbaar voor mij. Met als dieptepunt het aantrekken van Ten Hag als hoofdtrainer, ten koste van Keizer ...
1 0
AFCAHOOLIGAN
Dieptepunt vond ik toch wel het vertrek van bosz, en daarna de situatie omtrent Nouri!
1 0
Ajax#1900
Klopt, dat gelul over het grote geld is zon dooddoener altijd.
1 0
AFCAHOOLIGAN
Ben ik dan de enige die zo iets heeft van ja inderdaad 4 jaar zonder prijzen. Maar ik vind de finale van de EL halen ook een prijs op zich.
8 -3
0romis
ja dat was erg mooi maar het bestuurlijk wanbeleid daarna waardoor Bosz weg is gegaan doet dat totaal teniet en maakt het extra zuur dat we zo ver zijn weggevallen.
4 0
Redrum
Ja daar wordt wel te snel aan voorbij gegaan. Het behalen van een Europese finale is in deze tijd voor een Nederlandse club gewoon een grote prestatie. Eigenlijk groter dan het behalen van een landstitel. Dit seizoen was dan weer ongelofelijk kut, maar eigenlijk wisten we diep van binnen in juli vorig jaar al dat het niks ging worden. Omdat het er toch nog even op ging lijken dat het toch nog wat kon worden zijn we nu allemaal erg teleurgesteld. Toch heb ik het gevoel dat Ajax bezig is zichzelf te ontwikkelen en dat ze leren van hun fouten. Ik twijfel er niet aan dat we volgend jaar weer kampioen worden en dat we dan ook weer een serie neer gaan zetten. De titel van psv verbloemt een heleboel van hun problemen en feyenoord doet zoals verwacht weer voor spek en bonen mee. Ajax heeft de geschiedenis, op dit moment niet het heden, maar wel ook de toekomst.
5 -5
AFCAHOOLIGAN
Jammer dat je zoveel minnetjes krijgt want ik ben het dus echt wel met je eens!
0 -1
jaripettersson
Ik ben blij dat gezwel van Os niks te zeggen heeft bij onze club. Type mes-in-je-rug. Hij bewijst Ajax hier echt weer geen dienst mee, maar dat interesseert hem niet. Ik hoop al zo lang dat hij eindelijk zijn aandachtszieke knaagbekkie houdt.
4 0
MankeNelis
De vijfde colonne is uitgereden zoals altijd bij Ajax. Hij moet zichzelf op de vlakte houden en niet nu met dit soort uitspraken komen.
0 0
Bennyben
Volgend jaar mag ten hag zich bewijzen dit was toch al een verloren seizoen. Dan pas kan je van der sar er op af rekenen. We moeten ook niet vergeten dat een hoop supporters om het verrek van de boer vroegen ik denk als hij nog bij Ajax gezeten had we zeker wel een titel gepakt hadden en was je de laatste 8 jaar gewoon 5x kampioen geworden.
4 -4
RaynoFischer
Laatste 2 jaar van De Boer gemist?
Denk niet dat we veel verder kwamen op die manier, had er wel 1 meer moeten maar dat heeft hij zelf verkloot met zijn wissels
4 0
Bennyben
je strijd tot de laatste dag mee om het kampioenschap en word het net niet, voetbal was niet altijd mooi maar kwa resultaat deed die het beter dan bosz en keizer
1 -3
AjaxPassion
Die heeft voor het eerst een Europese Finale gehaald sinds 21 jaar!! Geen andere trainer presteerde het zelfs om een halve finale te halen. Voor FdB lag de weg open, maar die struikelde over Djnepper oid...!? Weet het al niet eens meer...

B.t.w. heeft Bosz in dit geweldigr jaar ook tot de laatste dag meegestreden om de titel!
7 0
Juichtoon
En thuis met geweldig voetbal uiteindelijk.
0 0
Ajaxvooraltijd
Helemaal mee eens Benny.
0 -1
Ajaxvooraltijd
Arie van Os moet zelf lekker oprotten. Diezelfde rat die Cruijff en Jonk graag op zag rotten. De enige die Arie goed vind functioneren is hijzelf, al bijna een eeuw.
3 0
Labrador
Hij is al weg. Hij zegt alleen, en terecht, dat vd sar nu zijn conclusies moet trekken
2 0
Bjorn
Dit soort zelfbenoemde ereleden zijn nooit weg. Spelen een hele grote rol op de achtergrond door hun lidmaatschap.
3 0
Ajaxvooraltijd
Nou als hij al weg is kunnen we deze man negeren want hij heeft de club tijdens de revolutie alleen maar tegen proberen te werken. Voor iemand die weg is heeft hij een aardige vinger in de pap gehad.
1 0
SuperJ00d
Ajax heeft momenteel echte mannen nodig met echt echte winnaarsmentaliteit a la Poulsen en Suárez. We hebben er maar 1 die dat ook lijkt te hebben in de huidige selectie en dat is Nico. Het is gewoon diep en diep triest dat het gewoon al jaren aan mentaliteit ontbreekt. Bij Bosz was dit op een paar uitzonderingen na in de eredivisie en in de Europa league ook zo, zie Groningen, Excelsior en telkens in de laatste minuten de overwinning uit hand geven (Az uit, kakkies uit). Het is gewoon een terugkerend probleem die niet door de trainers lijkt op te lossen dus moeten er ander soort spelers worden ingekocht/opgeleid want dit kan zo niet langer doorgaan.
5 0
Bjorn
Van Os en Henrichs is allemaal hetzelfde schuitje, smerige ratten. Hier zit allemaal weer een bedoeling achter.
9 0
Sterretje73
Is ook zo. des te zuurder dat hij roept wat ik ook al een paar jaar roep. Sar is een bestuurlijke nitwit op een plek waar je juist een sterke leider nodig hebt. Dit straalt gelijk uit naar de hele organisatie eronder.
2 0
Babayaka
Van os is 80, wat zou er achter zitten denk je?
1 -1
Bjorn
Een podium creëren voor één van hun vriendjes uit één of ander bedrijf zodat zij indirect nóg meer invloed hebben. Het is zo doorzichtig en het gebeurt.
3 0
Babayaka
Ajax heeft ongelofelijk mis gegokt met het makkelijk laten gaan van Bosz. Daarna keizer aanstellen die de meest beroerde start heeft die je maar kan hebben. Met het verlies van een speler
Alleen net als het lijkt dat keizer het op de rit heeft, met redelijk voetbal en veel goals, flikkeren. Ze hem er op het meest onlogische moment eruit.
4 -1
Bocarra
Waarom moeten er bij Ajax altijd gelijk koppen rollen. Neem een voorbeeld aan PSV. Zelden is er daar sprake van bestuurlijke onrust. Daarentegen is het bij Ajax altijd weer onrustig en dat zorgt er niet altijd voor dat de beste keuzes worden gemaakt. Waarom kunnen we nu eens niet de rust bewaren. Aan het einde van het seizoen bekijken wat deze selectie te kort komt en dan een paar gerichte aankopen doen die zorgen voor meer stabiliteit.
7 -3
Remark
Aan het einde van het seizoen? Dit is het einde van het seizoen!
4 0
Tecmessa
Ik hoop niet dat de spelers er ook zo over denken want dan kunnen we die tweede plaats wel schudden.
2 0
Deepblue
Rust bewaren... dat hadden we in 2010/2011 moeten doen toen we nog tegen Real Madrid mochten spelen.
4 -3
godenzonenssuper
Met rode cijfers, een ruziende Jol en Blind op de bank en een elftal dat volledig afhankelijk was van Suarez.

Ja prima situatie was dat.
2 -1
Juichtoon
Met 4 jaar achtereen een tekort van 20 mln. Wie wil dat nou niet.
We hadden het plan Cruijf moeten blijven volgen en niet halverwege stoppen.
0 -1
RaynoFischer
Bij PSV was er ook ff gedonder hoor bij de EL uitschakeling en en begin van het seizoen toen schreeuwde iedereen daar om het hoofd van Cocu, ging op tijd lopen (nouja in ieder geval winnen)
5 -1
SjaakWolfs
Niet te vergelijken. Bij Ajax wordt er zo een beetje elk jaar geroepen om het vertrek van het voltallige bestuur, en regelmatig ook de RvC. Iedereen staat ter discussie. Vrijwel constant interne strubbelingen en gezeik i.p.v. enkel wat kritiek op de hoofdtrainer als de resultaten tegenvallen.
2 -1
ajaxminimax
Ja winnen, als iemand dat anti voetbal ging spelen met Ajax, dan bleef het onrustig... :p
1 0
ST
Nou dat hebben we gezien met Frank de Boer. Toen was alles geweldig, want er werden weer titels gehaald.
0 0
Pauw
Lijkt mij een vreemd besluit als van der Sar besluit na dit seizoen al te vertrekken. Hij zou zijn eigen kortzichtigheid bevestigen als hij t wel of niet bestaan van progressie al na een half seizoen wil vaststellen.

Lijkt me dus dat hij in elk geval volgend jaar ook aanblijft.
1 0
Onpartijdig
Tja hij vertelt ook niks aan de supporters of pers, er zijn rare dingen gebeurd omtrent Bosz, Keizer heeft nooit een eerlijke kans gehad achteraf gezien (na 1 slechte wedstrijd stond hij al onder druk terwijl Ajax een vreselijke tragedie moest verwerken). En wat voor rol heeft hij gehad bij het pijnlijke ontslag van Jonk? Als we komend seizoen niet beter gaan spelen onder Ten Hag en er is nog steeds geen Johan Cruijff Arena, dan is er toch geen andere conclusie mogelijk dan dat hij zijn biezen moet pakken?
3 0
ST
Ik vind dat het al veel te ver is gekomen. Van der Sar heeft het voordeel van de twijfel gekregen omdat hij een oud-voetballer is. Maar ik heb het altijd een arrogante kwast gevonden als directeur bij Ajax. Ik gun niemand een ontslag, maar hij heeft zelf gezegd dat als het niet de goede kant op zou gaan dit seizoen dat hij zijn conclusies trekt.
3 0
ST
Arie van Os begrijpt er een stuk meer van dan de leden van de huidige RvC.
4 -8
kaashaas
Gaat goed hoor !!!
1 0